Saturday, January 21, 2023

1364 De overeenkomst tussen de MSM en de Alternatieve Media: Don't mention the Jewish Power.

Nooit lees of hoor je iets over de enorme Joodse Macht in het Westen. 

Volgens mij zit de Macht over de westerse wereld op deze plaatsen: (afnemend) 

De Media,  De Bankenwereld, De Index-Beleggers, de FED, Big Corporations  (met Big Pharma en Big Food) ,  de Politici, de Denktanks, Academia, de NGO's.  

De belangrijkste Macht ligt bij de media. Maar:

Bij de Grote Persbureau's ( Reuters, Associated Press, Agence France Presse) kom 

je nooit een artikel tegen over de enorme joodse invloed in Het Westen. 

Bij de Grote Media ook niet. 

Bij de Kleine Mainstream Media ook niet. 

En bij het brede scala aan Alternatieve Media óók  niet ! 

Daar gaat dit blog over. 

Ik kende natuurlijk Ben Shapiro,  maar wist niet dat hij  in 2015 een flink bedrijf was begonnen:  The Daily Wire.  

Het onderste deel van dit blog toont wat Wikipedia over The Daily Wire schrijft. 

Andrew Anglin, een man die vooral de Joodse Macht exposeert, en wel op de website van Ron Unz  ( joods) toont ons een blik achter de schermen. 

De mij onbekende Steven Crowder 'is publiek gegaan' met het feit dat hij zich 'genomen' voelt door de Daily Wire. 

Het woord 'joods' valt nergens,  maar in elk geval zegt hij:  Als je met hen in zee gaat  ( en om veel mensen te bereiken moet je dat doen)  kom je in een keurslijf en word je ook nog kaalgeplukt. 

Het is voor ons Europeanen allemaal onbekend,  maar ik zie wel dat Candace Owens ( de zwarte vrouw die anti-Woke is en geweldig goed kan praten) óók boos is op deze Ben Shapiro gang. 

En Jordan Peterson die zich ook bij de Daily Wire aan sloot werd al meteen naar Israel gevlogen om daar met Netanyahu aan tafel heel positief over Israel te gaan doen. 

De opstand tegen de Joodse Overmacht die door Kanye West is begonnen , is dus nog niet voorbij. 

Hieronder het  Unz.com artikel van Andrew Anglin. 

Het zal wat lastig te lezen zijn.  Dat is het ook in de originele versie.  Het zijn tweets, commentaren op tweets en soms de conclusies van Anglin. Dat alles een beetje door elkaar.

We hoeven het ook niet precies te weten.  Waar het mij om gaat: de joodse controle wordt óók over de 'buitenbeentjes',  de rebellen,  de vrije geesten,  uitgeoefend. 

Twee voordelen:  

1)  Het publiek denkt: Ik hoef me er zelf niet in te verdiepen,  er zijn kritci die me volledig de waarheid vertellen. 

2)  Maar die impressie is vals: het publiek krijgt niks te horen over de enorme Joodse Macht


Woordenlijstje. 

Een "shill", ook wel plant of stooge genoemd, is een persoon die publiekelijk een persoon of organisatie helpt of geloofwaardigheid verleent zonder te onthullen dat hij een nauwe relatie met die persoon of organisatie heeft.

 een "plant"   : een agent van verkeerde informatie, geplaatst in een groep om te misleiden, af te leiden of te provoceren.

een "stooge"  :  een stroman.

Nepotisme (< Latijn 'nepos', kleinzoon; nakomeling; neef) is in ruimere zin het begunstigen, door autoriteiten of bedrijven, van familieleden of vrienden, door ze in hoge functies te benoemen of door ze opdrachten te gunnen.

                        -------------------------------

Steven Crowder trekt ten strijde tegen de Joodse controleurs van Con Inc.

ANDREW ANGLIN - 19 JANUARI 2023

 - 1200 WOORDEN -

 

Steven Crowder veroordeelt @benshapiro voor zijn grote tech shilling.

Het is schokkend dat Crowder oprecht is, maar ik steun dit volledig.

Misschien had hij een soort Jezus moment. Het zal interessant zijn om naar te kijken. pic.twitter.com/FhRfIDnZbU

- Andrew Anglin (@WorldWarWang) januari 18

Deze mensen logen toen ze zeiden "het is een privé bedrijf dus ze kunnen iedereen censureren." ( Ben Shapiro beweerde dat de censuur door Twitter en Facebook OK was.  JV) 

Ik ben geen libertariër, maar "Google is een particulier bedrijf" is geen echt libertarisch argument. Het is een nep argument om mensen die tegen censuur zijn, het zwijgen op te leggen met "onze conservatieve waarden" ( Dus: als je Vrijheid hoog waardeert, als conservatief,  dan moet je accepteren dat Twitter en Facebook  ook vrij zijn om jou te verbannen. Zo redeneert Shapiro.  JV.

- Andrew Anglin (@WorldWarWang) januari 18

Natuurlijk, dankzij de Twitter Files, weten we nu dat de regering direct opdracht gaf aan big tech om specifieke inhoud en individuen te censureren.

Dit was duidelijk lang voordat Elon de bonnetjes produceerde. Shapiro en al de rest van deze schoften wisten het.

- Andrew Anglin (@WorldWarWang) januari 18

Maar ik geef iedereen een kans.

Ik gaf MILO zelfs een kans.

Niets van dit alles is persoonlijk voor mij. Ik wil gewoon een veilige wereld maken voor gezinnen.

- Andrew Anglin (@WorldWarWang) januari 18

Steven Crowder heeft de oorlog verklaard aan de Joden die de conservatieve media controleren, en het is geweldig.

Crowder verliet onlangs The Blaze, en is momenteel een vrije agent( hij is vrij  man JV)  . In een woensdag gepubliceerde video nam Crowder een contract van 50 miljoen dollar door dat hem was aangeboden door de Daily Wire, en legde uit dat zij een trucje uithalen om het verhaal van het conservatisme te controleren.

De Daily Wire heeft op zijn klachten gereageerd met snelle bedrijfspraatjes, maar niemand trapt in die stapel schoenen.



Als reactie op klachten over zijn smerige handelspraktijken begon Ben Shapiro te zeuren over stapels schoenen in de Holocaust. Specifiek zei hij "mijn schoenenstapel, goyim" en begon toen te sissen.


Crowder zegt dat "Con Inc." - wat gewoon een eufemisme is voor "de Joden", of hij dat nu weet of niet - mensen in de val lokken met slechte contracten, en dat hij mensen kent die aan deze contracten vastzitten en genaaid worden. Hij merkt ook op dat ze rechtstreeks samenwerken met Joden in de grote technologie, en liegen over wat er gaande is in opdracht van die Joden.

Hier is zijn volledige video over het onderwerp, waarin hij een contract doorneemt dat hem werd gegeven door de Daily Wire.




In het bijzonder beweert hij dat al deze mensen die deze grote conservatieve sites beheren oplichters zijn en niet echt geloven in de ideeën die zij propageren.

Dit komt met name nadat Candace Owens een handgemeen kreeg met de Daily Wire Joden waar ze een contract mee heeft.

Crowder beschrijft in feite de contracten en de manier waarop deze Joden opereren zeer vergelijkbaar met de manier waarop Ye de Joden uit de entertainmentindustrie beschrijft. Het contract dat Crowder doorloopt zegt in feite dat Ben Shapiro zijn hele leven zal beheersen voor 12 miljoen dollar per jaar, waarvan Crowder een groot deel moet besteden aan de productie van zijn show.


Dit is precies wat de Joden doen - ze gebruiken nepotisme om industrieën over te nemen en dan domineren ze de industrieën door geld en vuile deals. Crowder was geschokt door de contracten omdat hij niet Joods is. Niet-Joden kunnen niet verwerken (snappen, begrijpen, doorzien. JV)   hoe Joden zaken doen, daarom verslaan ze ons bijna altijd in zaken.


Om duidelijk te zijn: Crowder zegt niet "Joden." Maar kom op. ( Come on! ) 


·         De Daily Wire, de nepconservatieve outlet, de geldzwendel en de gecontroleerde oppositie die hij uitvoerig behandelt, wordt geleid door de jood Ben Shapiro.

·         Breitbart wordt geleid door de Jood Joel Pollock.

·         Rebel Media wordt geleid door de Jood Ezra Levant.

·         PragerU wordt geleid door de Jood Dennis Prager.


Als je naar de kleinere gaat kijken, worden ze bijna allemaal ook door Joden geleid. PJ Media, Crowders eerste vestiging, wordt geleid door de Joden Aubrey Chernick (*) en Roger Simon.

Ik geloof niet dat deze Joden in "conservatisme" geloven. Wat ze doen is in conservatieve media gaan om geld te verdienen en de Joodse agenda te pushen. Al deze outlets shillen constant Israël, en beweren dat de belangen van Israël 100% overlappen met die van Amerika. Ze shillen ook de Joden agenda in de Oekraïne, en shillen dat Joden "vaccin." 

Ze praten over trannies of abortus of wapens of wat dan ook - belangrijke maar relatief onschuldige gespreksonderwerpen - om mensen mee te zuigen, en dan beginnen ze te vertellen over hun Jodenzaken.

Ik weet zeker dat Steven Crowder Israël en Joden steunt. Ik zag hem onlangs Ye aanvallen. Maar deze Joden kunnen niet anders dan iedereen oplichten. Als ze gewoon hun agenda doordrukken, kunnen ze ermee wegkomen. 

Nu lijkt het erop dat dit gaat ontploffen.

Crowder is de grootste conservatief die nog toegelaten is op YouTube. 

Hij is zelfs groter dan Ben Shapiro.

Crowder zegt dat ze mensen in deze contracten strikken om te controleren wat ze zeggen. (**)

 Je ziet dit met Candace Owens die beperkt wordt in het steunen van Ye. Je ziet de manier waarop Matt Walsh naar buiten treedt ( van docu: Ik ben een vrouw JV) en shilt ( dus pro Israel praat gaat ophangen. JV


Jordan Peterson tekende bij de Daily Wire en ging meteen op reis naar Israël om te zeggen dat het het beste land ter wereld is.

Nadat Crowder zijn video had gepost, plaatste de Daily Wire een reactie. Shapiro weet dat hij daarvoor gewoon te onsympathiek is, en altijd zal overkomen als een absolute wezel, dus stuurde hij zijn (naar verluidt niet-joodse) medesamenzweerder Jeremy Boreing om langzaam met de goyim te praten.




Hij leest het contract door en zegt dat het allemaal heel redelijk en normaal is.

Op een bepaald niveau heeft hij gelijk dat dit een normale handelspraktijk is, maar het is erg grof, omdat de normale handelspraktijk wordt gecontroleerd door de Joden. "Ik probeer hier een bedrijf te runnen, goy! Het is de vrije markt!"

Eerlijk gezegd begrijp ik niet echt waarom iemand als Crowder dit soort contracten nodig heeft. Tot vorig jaar werkte hij voor The Blaze, en hij was op zoek naar een contract. Ik begrijp niet waarom hij niet gewoon zijn eigen abonnementsdienst kan runnen en zijn eigen advertenties en t-shirts of wat dan ook kan verkopen.

Crowder gaat achter het contract (aan) en de manier waarop deze Joden mensen contracteren en controleren, maar hij heeft duidelijk andere voorkennis over de manier waarop ze te werk gaan - en we kunnen allemaal zien hoe ze de "waarden" die ze geacht worden te vertegenwoordigen, verraden.

Ik hoop dat dit escaleert. Crowder is zeker dom, maar hij lijkt een oprecht persoon. Hij is tenminste oprecht kwaad.


Hieronder toont Anglin zijn frustratie. En  die is terecht.  Het is niet de afkeer van een minder getalenteerd iemand. Het is de woede van een groot talent dat door een gropje samenzweerders en schijnheiligen kapot is gemaakt.  JV.  


Een persoonlijke noot

Ik werd ziek van die Jeremy Boreing clip. Ze hebben 50 miljoen dollar om rond te smijten. Ze begonnen twee jaar nadat ik deze website begon.

Ik praat er niet veel over, maar ik had het plan om zelf een media-imperium op te bouwen. In plaats daarvan werd mijn leven totaal verwoest en werd ik gecensureerd en verboden om geld te verdienen of een normale website te runnen. Ik probeerde mensen in te huren en zo, maar het was gewoon onmogelijk om onder deze omstandigheden te werken, dus heb ik me erbij neergelegd om te doen wat ik nu doe totdat er een soort revolutie komt.

In een vrij land zou Crowder werken voor Daily Stormer. Ik zou hem een goed contract geven. Ik meen het. Als Daily Stormer in 2017 niet in de wieg was verstikt, zou ik degene zijn die het verhaal bepaalt, en zouden conservatieven het over de Joden hebben in plaats van over "socialisme" en de laptop van Hunter Biden.

Het maakt me gewoon ziek dat de Daily Wire - die objectief gezien rotzooi is, geleid door mensen die in een vrije samenleving niet geschikt zouden zijn om mijn schoenen te poetsen - 250 werknemers heeft en honderden miljoenen dollars omzet. Als er een echte open markt was, zou ik winnen. Maar Amerika is een Joods concentratiekamp voor goyim en geen enkele geïnteresseerde mag iets doen.


(Overgenomen uit The Daily Stormer met toestemming van de auteur of vertegenwoordiger)

 (*) Deze Aubrey Chernick was 12 jaar geleden een belangrijke sponsor van het Islam-Bashen.  Zie dit rapport: https://www.americanprogress.org/article/fear-inc/

(**) Ik hoorde van een goede kennis van Hubert Smeets dat Smeets in 2014 door de NRC voor het blok werd gezet:  je schrijft uitsluitend anti-Rusland, of je gaat de laan uit.  Smeets was er toen nog boos over.  Nu heeft de Cognitieve Dissonantie zijn werk gedaan, en heeft hij zijn overtuiging aangepast bij het afgedwongen gedrag dat hij sindsien moet vertonen.  De reactie baseerde zich op een passage uit de statuten van de NRC: "We zijn in principe neutraal,  maar zullen altijd pro Atlantisch blijven." Dus eiste men dat van Smeets.


==================----------------=======================

The Daily Wire

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

The Daily Wire


Type site

Nieuws, opinie en media

Hoofdkantoor

Nashville, Tennessee, VS.

Eigenaar

Bentkey Ventures, LLC

Gemaakt door

Sleutelpersonen

Werknemers

115 (voltijds)[1]

URL

dailywire.com

Gelanceerd

21 september 2015; 7 jaar geleden

Huidige status

Actief

 


The Daily Wire is een Amerikaanse conservatieve nieuwswebsite en mediabedrijf dat in 2015 werd opgericht door politiek commentator Ben Shapiro en filmregisseur Jeremy Boreing.[2][3] Het bedrijf is een belangrijke uitgever op Facebook,[4][5][6] en produceert podcasts zoals The Ben Shapiro Show.[3] In juni 2022 lanceerde The Daily Wire DailyWire+, een video on demand-platform met verschillende Daily Wire-content, waaronder podcasts en videoproducties.[7] Het bedrijf heeft meerdere exclusieve speelfilms en televisieseries uitgebracht. The Daily Wire is gevestigd in Nashville, Tennessee.

Veel Daily Wire-verhalen herverpakken journalistiek van traditionele nieuwsorganisaties met een conservatieve inslag.[4][8] Factcheckers hebben gezegd dat sommige door The Daily Wire gedeelde verhalen niet geverifieerd zijn en dat The Daily Wire soms feiten verkeerd weergeeft om een partijdig standpunt te bevorderen.[9][10][11]

Geschiedenis


Ben Shapiro, medeoprichter van The Daily Wire

The Daily Wire is bedacht door Ben Shapiro en Jeremy Boreing, die beiden werkten voor TruthRevolt, een nieuwswebsite die voorheen werd gefinancierd door het David Horowitz Freedom Center.[12] Nadat het duo enkele miljoenen dollars aan startkapitaal had bemachtigd van de miljardair Dan en Farris Wilks uit de olie-industrie, werd The Daily Wire in 2015 gelanceerd.[12][13][10] Farris beheert Bentkey Ventures, LLC (voorheen Forward Publishing, LLC), dat The Daily Wire uitgeeft.[10] Aanvankelijk was het bedrijf gevestigd in Los Angeles, Californië[14] en voornamelijk ondersteund door advertenties.[1] In september 2020 kondigde Shapiro aan dat het hoofdkantoor van The Daily Wire zou verhuizen naar Nashville, Tennessee.[15][16][17]

The Daily Wire werd een van de toonaangevende nieuwssites en uitgevers op Facebook in termen van engagement. In 2018, NewsWhip The Daily Wire geïdentificeerd als "veruit" de beste rechtse uitgever op Facebook.[5] Volgens NewsWhip was The Daily Wire de zesde leidende Engelstalige uitgever op Facebook in 2019 tot en met de maand maart. De site had ook de op een na meeste artikelen onder de 10.000 topverhalen van Facebook.[18] In 2021 ontvingen verhalen gepubliceerd door The Daily Wire meer likes, shares en commentaren op Facebook dan enige andere nieuwsuitgever, volgens NPR.[4]

In april 2019 rangschikte Podtrac The Daily Wire's The Ben Shapiro Show als de tweede meest beluisterde podcast in de VS voor de maand maart 2019, achter The Daily.[19]

In juni 2020 trad Shapiro terug uit zijn rol als hoofdredacteur, die hij sinds de oprichting van de site had vervuld, en nam hij de rol van emeritus redacteur op zich. John Bickley werd aangekondigd als de volgende hoofdredacteur van de site.[2]

In januari 2021 kondigde Shapiro aan dat The Daily Wire een studio begon voor tv en films die geen "linkse doelen" zouden promoten.[20] De eerste originele film, Shut In, ging in 2022 in première.[21]

In september 2021 kondigden Shapiro en Boreing aan dat The Daily Wire het COVID-19 vaccinatiemandaat van de Amerikaanse president Joe Biden voor bedrijven met meer dan 100 werknemers zou trotseren.[22] Het bedrijf spande later een rechtszaak aan, die uiteindelijk voor het Hooggerechtshof werd gebracht. Het Hooggerechtshof verklaarde de mandaten onwettig met een 6-3 uitspraak.[23]

In oktober 2021 nam The Daily Wire Allison Williams in dienst, die ontslag had genomen bij ESPN omdat het bedrijf verplicht stelde dat medewerkers van live-evenementen het vaccin kregen en zij had besloten zich niet te laten vaccineren terwijl ze probeerde nog een kind te verwekken.[24] De Daily Wire adverteerde de aanwerving als "sport zonder de woke", met een banner waarop stond "niet voldaan". Williams zei dat ze kwesties zou onderzoeken "die misschien te taboe zijn voor andere media".[25]

In 2021 kondigde The Daily Wire een nieuwe uitgeverij aan, DW Books, die boeken zou uitgeven van onder anderen Shapiro, Candace Owens, Gina Carano en een agent die schoten loste bij de politiemoord op Breonna Taylor. Volgens AP News "zet dit een trend voort van conservatieven die buiten de [uitgeverijen] in New York kanalen opzetten", nadat uitgeverijen verschillende boeken hadden geannuleerd die werden beschouwd als extremistische standpunten bevorderend, of distributie weigerden toen andere imprints ze oppikten. DW Books was van plan vanaf 2022 boeken uit te brengen via Ingram Content Group.[26]

De jaarlijkse inkomsten van The Daily Wire overschreden begin 2022 voor het eerst de 100 miljoen dollar en het bedrijf had 150 werknemers.[27] In maart 2022 kondigde The Daily Wire plannen aan om minstens 100 miljoen dollar te investeren in kindervermaak over een periode van drie jaar als reactie op Disney's verzet tegen Florida's House Bill 1557.[28][29]

In juni 2022 zei oprichter Jeremy Boreing dat The Daily Wire 890.000 betaalde abonnees had.[30] In november 2022 verklaarde Boreing dat ze de 1.000.000 abonnees hebben overschreden.[31]

Podcasts en radio

Naast de geschreven inhoud produceert de site verschillende podcasts, waaronder The Ben Shapiro Show, The Michael Knowles Show, The Matt Walsh Show en The Andrew Klavan Show.[3]

Het bereik van The Ben Shapiro Show werd in april 2018 uitgebreid toen Westwood One de podcast op de radio begon te verspreiden.[32] In januari 2019 breidde Westwood One Shapiro's één uur durende podcast-to-radioprogramma uit met een nationaal gesyndiceerde live radioshow van twee uur, voor drie uur Ben Shapiro-programmering per dag.[33] Vanaf maart 2019 wordt The Ben Shapiro Show volgens Westwood One door meer dan 200 stations uitgezonden, waaronder in negen van de top tien markten.[34]

Op verkiezingsdag 2020 kondigde activiste en voormalig communicatiedirecteur van Turning Point USA Candace Owens aan dat ze zou verhuizen naar Nashville, Tennessee, en zich zou aansluiten bij The Daily Wire met haar eigen show, Candace.[35] De première was op 19 maart 2021. De afleveringen worden wekelijks uitgezonden en worden gefilmd voor een live studiopubliek.[36] Opmerkelijke gasten zijn voormalig president Donald Trump, UFC president Dana White, en U.S. Congreslid Jim Jordan. [citaat nodig]

Entertainment

In 2020 verwierf The Daily Wire het gehele PragerUinhoud.[37]

In januari 2021 bracht The Daily Wire Run Hide Fight uit, een lang drama over een massale schietpartij op een school. De Noord-Amerikaanse release was exclusief voor abonnees van Daily Wire.[38] In november lanceerde The Daily Wire Adam Carolla Truth Yeller, een comedy podcast gefilmd met een live publiek, met komiek Adam Carolla.[39][bron van derden nodig]

Op 10 februari 2022 ging de eerste originele film van The Daily Wire, Shut In, in première op YouTube. Het werd geregisseerd door D.J. Caruso en met Rainey Qualley, Josh Horowitz en Vincent Gallo in zijn eerste film sinds 2013.[21] Na het verwerven van de binnenlandse rechten van The Hyperions, een superheldenkomedie met Cary Elwes in de hoofdrol, ging de film op 10 maart 2022 gratis in première op YouTube. Daarna verhuisde het naar The Daily Wire site voor exclusieve binnenlandse on-demand weergave.[40][41]

Op 1 juni 2022 bracht The Daily Wire de Matt Walsh-documentaire What is a Woman? uit aan Daily Wire-abonnees.[42] Terror on the Prairie, een western die zich afspeelt in Montana en met Gina Carano in de hoofdrol, werd op 14 juni 2022 vrijgegeven voor abonnees.[43]

Op 29 juni 2022 lanceerde The Daily Wire het video-on-demand platform DailyWire+ met verschillende Daily Wire podcasts en videoproducties, inhoud geproduceerd door Jordan Peterson,[7] en kondigde een geanimeerde kleuterserie aan met de titel Chip Chilla, met de stem van komiek Rob Schneider.[44] Op 3 november verschijnt My Dinner with Trump, een cinéma  véritévérité-stijl documentaire over Donald Trump met 16 van zijn beste adviseurs, exclusief uitgebracht op het platform.[45]

Op 17 november 2022 kondigde The Daily Wire aan dat het verfilmingen gaat produceren van Ayn Rand's roman Atlas Shrugged uit 1957 en Stephen R. Lawhead's serie The Pendragon Cycle.[46]

Films

Titel

Genre

Amerikaanse releasedatum

Run Hide Fight

Actiethriller

14 januari 2021

Shut In

Thriller

10 februari 2022

De Hyperions

Superheld komedie

10 maart 2022

Wat is een vrouw?

Documentaire

1 juni 2022

Terror on the Prairie

Western

14 juni 2022

De grootste leugen ooit verkocht

Documentaire

12 oktober 2022

Mijn diner met Trump

Documentaire

3 november 2022

Televisieserie

Titel

Genre

Amerikaanse releasedatum

Adam Carolla Truth Yeller

Komedie podcast

25 november 2021 - 24 maart 2022

The Enemy Within

Documentaire

18 februari 2022[47]

Fauci ontmaskerd

Documentaire

16 maart 2022[48]

Chip Chilla

Animatieserie

TBA 2023

De Zoodles Show

Poppenserie

TBA 2023

Een prachtige dag met Mabel Maclay

Animatieserie

TBA 2023

Receptie

Nauwkeurigheid

Volgens Snopes heeft "DailyWire.com de neiging om verhalen te delen die uit hun verband zijn gerukt of niet zijn geverifieerd", waaronder een onjuist bericht over babynamen in Nederland,[11] een verkeerd, overdreven verhaal dat demonstranten Confederatiegraven opgroeven,[49] een valse bewering dat Democratische congresleden weigerden te staan voor de weduwe van een gesneuvelde Navy SEAL,[50] en een bericht dat Harvard University de begrafenisceremonie apart hield (omdat zwarte studenten een optioneel evenement hadden gepland).[51] De geloofwaardigheidscontrole NewsGuard oordeelde in 2021 dat The Daily Wire "soms feiten verkeerd heeft weergegeven, onder meer over COVID-19", maar "over het algemeen de basisnormen van geloofwaardigheid en transparantie handhaaft - met belangrijke uitzonderingen".[9][betere bron nodig]

Verschillende artikelen van The Daily Wire hebben zich beziggehouden met ontkenning van klimaatverandering door onjuiste of misleidende beweringen te doen wanneer zij de wetenschappelijke consensus over klimaatverandering betwisten.[52][53][54][55][10] In 2017, toen wetenschappers schrijvend in Climate Feedback beschreven verschillende Daily Wire artikelen als onjuist of zonder bewijs,[52][53][54] publiceerde The Daily Wire correcties in twee artikelen, waarna de wetenschappers oordeelden dat de bijgewerkte artikelen nog steeds misleidend waren.[56][57] In november 2021 werd in een studie van het Center for Countering Digital Hate The Daily Wire beschreven als een van de "tien randuitgevers" die samen verantwoordelijk waren voor bijna 70 procent van de interacties van Facebook-gebruikers met inhoud die klimaatverandering ontkende. Facebook zei dat het percentage overdreven was en noemde de studie misleidend.[58][59]

De "Coronavirus Misinformation Weekly Briefing" van academici van het Oxford Internet Institute beschreef de berichtgeving van The Daily Wire over COVID-19 lockdowns en de Wereldgezondheidsorganisatie als voorbeelden van "junk health news" narratives in 2020.[60][61] Meerdere wetenschappelijke studies hebben The Daily Wire aangemerkt als een nepnieuwswebsite.[62][63][64][65][66]

In april 2017 schreef The Daily Wire ten onrechte de secretaris van Housing and Urban Development, Ben Carson, toe aan het vinden van meer dan 500 miljard dollar aan boekhoudkundige fouten die door de regering Obama waren gemaakt. FactCheck.org meldde dat de fouten werden ontdekt en gepubliceerd door de onafhankelijke inspecteur-generaal van HUD voordat Carson secretaris werd.[67]

Facebook kritiek

In oktober 2019 zei de onderzoekswebsite Popular Information dat The Daily Wire het beleid van Facebook had geschonden door 14 anonieme pagina's aan te maken die uitsluitend zijn inhoud promoten om de betrokkenheid te vergroten.[68][69][70] In reactie daarop degradeerde Facebook tijdelijk een netwerk genaamd Mad World News, dat een financiële relatie had met The Daily Wire, maar gaf geen straf aan The Daily Wire behalve een waarschuwing.[71][72]

In juli 2021 beschuldigde een artikel van NPR in een reeks over desinformatie The Daily Wire ervan succes te hebben gevonden op Facebook door "van woede een kunstvorm en van gerecycleerde inhoud een bedrijfsmodel te maken". Als voorbeeld noemde het artikel Daily Wire-verhalen over COVID-19-vaccins die de mogelijke bijwerkingen onevenredig ophemelden.[4][73] Shapiro reageerde op Twitter door te beweren dat het NPR-verhaal "het diepe verlangen van de gevestigde media om mensen ervan te weerhouden te klikken op verhalen die ze willen lezen" weerspiegelde.[73]

 


22 comments:

  1. [Nauwkeurigheid ...knip... Carson secretaris werd]
    Typisch gedrag van controlled opposition. Veel waarheid, maar makkelijk af te schieten. Gratis reclame.
    Het stuk van AA wordt ook in de commentaren -door sommigen- afgebrand.

    ReplyDelete
    Replies
    1. CDC begint nattigheid te voelen en gaan een onderzoek starten naar de relatie tussen de feksiens en de grote aantallen hartaanvallen.

      Delete
    2. Wolf,
      jouw eerste reactie kan ik niet goed terug vinden in de tekst, dus niet goed plaatsen. Maakt niet uit.

      Deze video is heel goed:

      The Anglo-American War on Russia - Part Four (Targeting Ukraine)

      Delete
    3. Hier staat het: [
      Receptie
      Nauwkeurigheid] tot aan [Facebook kritiek]
      Het een na laatste stuk van het geheel.
      Anders control-F toetsen en in het zoekvenster nauwkeurigheid inkloppen. Gaat sneller. 😎

      Delete
  2. De discussie begint hier: https://www.youtube.com/watch?v=D2WCQgEOFrk&lc=UgzqDHkL5PRcH4MD2QF4AaABAg

    Ik plaats alleen de laatste twee brieven:

    Yarden Gali
    6 uur geleden (bewerkt)
    ​​​​ Nee, die brief is nooit geschreven en de bom in king David hotel was gericht op Britten want dat hotel was een hoofdkwartier van britse autoriteiten en strijdkrachten. Het was ook 1946 dus voor het uitroepen van een israelische staat. De rest van je bs begin ik niet eens aan. Want dan zou ik je ook moeten wijzen op wat Nederland heeft uitgehaald in indonesie bv of wat Amerika heeft uitgehaald over de hele wereld en op dit moment nog mee bezig is. Wie heeft tijd voor samenstellen van die lijst! ( weleens fotos gezien van afghaanse bruiloftgasten na een amerikaanse drone aanval? )
    En dan is er nog wat er gebeurt met palestijnen die verdacht worden van samenwerking met israel. Hint...een proces of zo valt er niet onder voordat ze vermoord worden.
    En laten we ook maar niet hebben over diverse arabische landen en wat die uithalen met eigen bevolking.
    Fyi het is niet aan mij gegeven..ik ben niet joods noch israeli. Heb er wel 2 1/2 jaar gewoond en heb denk ik een heel stuk beter idee van de realiteit van leven in israel dan jij met je antisemitische propaganda.
    Zou wel leuk zijn als figuren als jij eens keertje zelf met een of andere redenatie en verklaring voor jullie antisemitisme kwamen ipv alleen links of quotes die jullie gezocht hebben vanuit al bestaande antisemitisme.
    Maar op zoveel intellectuele eerlijkheid ga ik maar niet wachten of verwachten.
    Heb het verder wel gehad met jou..voor mij is het doel altijd alleen om de schijnheiligheid te belichten van jou soort " verontwaardiging" over alleen arabische slachtoffers van israel..niet de miljoenen meer slachtoffers onder elkaar. Daar geven lui als jij geen klap om.
    In andere woorden om te belichten dat het jou niet gaat om slachtoffers maar om rechtvaardiging van je antisemitisme. Want dat ben je wel zeker Hugo.
    Ps Als jij niet bang bent...waarom plaats jij je antisemitische onzin dan nog steeds onder een van je schuilnamen?

    =================​

    @Yarden Gali Mijn laatste reactie, beste Yarden. ( Ik heb er de tijd niet voor, en alles is al gezegd)

    1) Koop voor 8 euro bij bol.com: Lenni Brenner, 51 documents.
    Ik ben vrij zeker dat de brief van Shamir er in staat.

    2) Er waren Britse dipomaten, geen strijdkrachten. Diplomaten mag je niet ddoen. Soldaten wel.

    3) Israel doet NU nog de dingen die wij al eeuwen niet meer doen en niet meer normaal vinden.

    ReplyDelete
    Replies
    1. VERVOLG


      4) Wat Amerika op dit moment uithaalt ? Bedoel je de kernoorlog waar we op af gaan? Dat zijn toch de Neocons die dat doen? Geen Ameeerikaan en geen Oekraiener en geen Ruis wil dat .Ùw favorieten trekken de kar voor 100 %, zoals ze ook de Neocon-wars hebben doorgezet. Zònder uw fijne favorietjes leefden die 100 miljoen mensen in het Midden Oosten nog vreedzaam naast elkaar.

      5) Verraders horen zwaar gestraft te worden. Omdat ze de levens van hun eigen mensen nemen. Zwaarder misdaad bestat niet.

      6) Ik bekritiseer elk volk dat in zijn boeken schrijft dat het de wereld moet controleren en dat de mensendie niet tot hun groep behoren, er eigenlijk niet moeten zijn , en ook geen mensen zijn. Daar discrimineer ik niet in: Elke stroming die zo denkt en zo handelt, zal ik aanklagen.

      7) U wil informatie , maar niet uit de oude doos? OK.
      Deze groep die vindt dat alleen hùn mensen behoren te leven (God's volk) controleert àlle centra van de macht:
      In volgorde van afnemend belang:
      De Media, De Bankenwereld, De Index-Beleggers, de FED, Big Corporations (met Big Pharma en Big Food) , de Politici, de Denktanks, Academia, de NGO's.

      8) Miljoenen slachtoffers door onderlinge strijd tussen moslim-facties? Maar dat is toch preciesd wat er in het Oded Yinon Plan 1982 staat: Zet de groepen in onze buurlanden tegen elkaar op.

      9) Waar kan ik lezen dat ik antisemiet ben? Niet bij de NRC, als U daar op doelt. Lees maar nauwkeurig na. Op mijn blog worden geen reacties weg gehaald. Wat doet de NRC dan? Ze quoten een reactie ( van een anonymous) en suggereren de lezer dat ik die geschreven heb. Low lives! Wilmer Heck is de auteur. Altijd gedacht dat hiij joods was. Maar onlangs las ik over een nazi die Heck heette, en Wilmer heeft ook wel een duitse klank. Hebben we hier met het Chris van der Heijden' effect te maken? Een kind van foute ouders dat dan gaat overcompenseren ?

      10) Het gaat uitsluitend om de feiten. Niet om meningen. Fewiten behoeven geen naam. Enm als je de moed hebt feiten te brengen die 'DeMacht' niet wil horen, heb je recht op bescherming. Je mag van elk mens hopen dat hij loyaal is aan zijn groep. De Meesten zijn het niet: luiheid, onvoldoende capaciteit etc. Ik ben het wel. Maar dat wil toch niet zeggen dat ik me óók nog als martelaar moet aanbieden?

      Ik lees dat U ook de discussie hier wil stoppen. Er is een wetenschpper ( vr) in Israel die Dr Yarden Gali heet. Heeft U dezelfde naam? Maar Ù bent niet joods en zij wel? Of gebruikt U ook een nom de plume? ( En mij verwijt U dat?)
      Catch 22 , als je het mij vraagt.

      Delete
  3. Replies
    1. Zie opmerking @JV hieronder: Biden is done. Daar heeft KvW het ook over.

      Delete

  4. Twee berichten deden me dit 'sub-blog' maken.

    1) Een bericht bij Tucker Carlson:
    YT: Tucker Carlson: Biden is done
    Scherp: https://youtu.be/MgXq8S02NJc?t=124

    Een grensbewoonster vertelt hoe drie border-immigranten haar huis willen binnendringen en zich NIET laten verdrijven door een geladen geweer, een AR 15 !

    2) En bericht uit Australië :

    YT: ‘Absolute carnage’ in Alice Springs is ‘heart-breaking’

    In Alice Springs wonen veel Aboriginals. ( In Australie is het 2,8 %, maar in Springs 20 % van de bevolking. )
    Deze mensen hebben een laag IQ ( of liever: zijn genieen in het overleven in de bush, veel slimemr dan wij, maar dom waar het overleven in een moderne maatschappij betreft), kunnen niet tegen alcohol, etc.

    Het is nu zo erg dat sommige winkels twee keer per week worden overvallen !
    -----------------------------------------
    Wat is de oorzaak?
    Is de armoede onvermijdelijk en komen de armen in opstand?
    Of: Hebben 'ze' de armen extreem arm gemaakt ?
    Of : Hebben 'Ze' de armen wijs gemaakt dat ze mogen nemen wat ze nog niet hebben.


    Ik denk dat dit alles geen toeval is.
    Ik denk dat dit ons ook te wachten staat.
    Het leven zal voor de gewone man gevaarlijk en moeilijk worden, maar de super rijken wonen beschermd.

    Linh Dinh is globetrotter en woonde vorig jaar een aantal maanden on Kaapstad en Johannesburg. Hij zegt: vele plaatsen zijn levensgevaarlijk, maar de rijke joden wonen veilig, totaal afgeschermd van alle gevaar.

    De Media zullen de schuld aan de arme donders geven, maar ik niet: ik geef de schuld aan hen die dit bewust hebben veroorzaakt.

    ReplyDelete
  5. https://www.youtube.com/watch?v=lOVnf9en3vE&lc=Ugz3HVyBcd6osD0hAdh4AaABAg
    ​-==============================

    @HubertLR Amerika beweert dat haar Moraal en Intenties op zo'n verheven hoog niveau staan, dat ze het recht heeft om als een soort 'Goedwillend Dictator' (politieagent, zeggen ze zelf) over de wereld te heersen.
    Ze ziet zich als 'Uitzonderlijk": het American Exceptionalism.
    De VS mag dus Leiders in Zuid Amerika verdrijven, met bijvoorbeeld de smoes van: we gaan daar democratie brengen.

    Als je goed kijkt zie je dat ze alleen 'democratie' brengen in een land met een leider die de rijkdommen van zijn land niet aan Wall Street weg geeft.
    In Saudi Arabie brachten ze nooit democratie.

    Door al die gelogen 'goede bedoelingen' zijn nu Irak, Afghanistan, Libie, Syrie , Yemen en bijna Iran verwoest. 100 miljoen mensen verloren hun vertrouwde 'thuis'.
    ( Lees het Yinon Plan. Dan weet je waarom die landen zijn verwoest)

    Aan deze enorme criminele daad zijn wij ook schuldig.
    Zeker mensen met een alternatief medium, zoals de Nieuwe Wereld.

    Ze hadden het mòeten zien.
    Dan hadden ze kunnen zien dat Oekraïne wéér zo'n gigantische misdaad is, gepleegd door precies dezelfde kliek.

    Maar nu is de kans 50% dat wij er zelf slachtoffer van worden : een alles verwoestende atoomoorlog:
    Er is 50% kans dat die komt.

    Waarom? Dat is toch niet rationeel?

    Veel pundits denken daarom dat die atoombom niet zal worden gegooid: alleen verliezers. Ze hebben het mis.

    De Neocons zijn niet rationeel!
    Ze zijn gek. Geniaal, maar wel gek.

    Ze gaan hun macht over de wereld verliezen àls er geen atoomoorlog komt.
    En wie sterft door die atoomoorlog ? Alleen de mensen van wie ze allang vinden dat die niet op aarde behoren rond te lopen. Lees Yuval Hariri.

    Neocons aan de stamtafel: "Een atoomoorlog? Ja, graag. We moeten wel zorgen dat Putin als eerste op de knop drukt, uiteraard. Zoals we dat altijd doen. Maar dat zal ook nu wel lukken. "

    ReplyDelete
    Replies
    1. [linda van veen
      linda van veen
      38 minuten geleden
      Er is zelfs een wet aangenomen die het jouw verbied om een autopsie te laten plegen op je dierbaren die plotseling is overleden]

      Is dit zo? Klopt dit?

      In dat kader heeft JC een onderzoek gepleegd: Excess deaths in young adults, 2022 data. Kijken!

      Delete
  6. [Ze zijn gek. Geniaal, maar wel gek.]
    KvW noemt het "krankzinnig".

    ReplyDelete
    Replies
    1. De Saker schreef op 20 januari ook een verhaal over de gekken in de Amerikaanse regering. Ik denk aan aan blog.

      Delete
  7. Polman schrijft: Terwijl toch duidelijk is dat er een centrale sturing uitgaat, van wat er gebeurt met Peterson, oversterfte, en Oekraïne.
    Ik heb wel een hypothese. Maar zoals Voltaire zei: "Je weet wie de ware Macht heeft, want die mag je niet bekritiseren".
    De moslims hebben niet de ware macht.
    Ik ga hun naam gebruiken waar ik in feite doel op de Ware Machtigen. Is iets veiliger.

    Vraag: Waar zit de echte Macht ? (De Paus? Illuminatie? De 300 families? Of andere red herrings? )

    De Macht zit hier, in volgorde van sterk naar zwak:

    1. De Media
    2. De bankiers en de FED.
    3. De Index-beleggingsfondsen
    4. Big Corp ( Pharma, Food)
    5 Wall Street
    6 Politici
    7 Social Media
    8 Denktanks
    9 Academia
    10 NGO's.
    (Dit is een mening. Zo schat ik het in. Iedereen zal het anders zien)

    Nu blijkt dat één groep (ik noem ze dus 'de moslims') zo ongeveer al deze Centra van Macht controleren.
    De Media hebben ze in eigendom. De Banken worden door hen bestuurd. De drie grote index-beleggers (20 triljoen $ belegd vermogen) staan volledig onder hun toezicht. De bepalende CEO's in Big Corp zijn moslims. Op Wall Street is de helft moslim. Politici kunnen alleen gekozen worden als ze positief zijn over de moslims, want 60% van hun campagne-donaties komen van moslims. Punt 7) Social Media.... die zijn wel eigendom van de moslims, maar qua inhoud nog niet onder controle: de grondwet t a v persvrijheid is zeer sterk in de VS. Uit de Twitter Files blijkt dat de druk op Twitter en Facebook zo groot was dat ze begonnen zijn met censureren, in nauw contact met de VS-overheid.
    Resteert: Denktanks. Academoa en NGO's. Ook hier is de invloed van de moslims en hun agenda in de laatste 20 jaar enorm toegenomen.

    Frank Polman schrijft: "Terwijl toch duidelijk is dat er een centrale sturing uitgaat, van wat er gebeurt met Peterson, oversterfte, en Oekraïne. "
    `
    De moslims hebben de opdracht en ambitie om de hele wereld aan zich te onderwerpen (en daarna bijna alle niet-moslims er van af te gooien) , en Putin is een cruciale hinderpaal. Die man moet weg. Als hij valt kunnen de moslims waarschijnlijk een Yeltsin2 aan het roer zetten en is het land voor hun.

    De moslims weten dat ze alleen baas kunnen worden over een wereld die uit individuen bestaat. Machteloze eenlingen.
    Bij voorkeur een wereld die hen smeekte om de macht over te nemen , in één moslim-hand.
    Maar waarom zouden wij smeken om een moslim dictatuur?

    Daarvoor is nodig dat de wereld in een Hell Hole verandert.
    Een plek waar je je leven en bezitingen niet zeker bent.

    Hoe verander je de wereld in een Hell Hole?

    1) Door verdeeldheid te zaaien. ( Denk aan de Covid -verdeeldheid)
    Of verdeeldheid door mix van etnische groepen. ( Miljoenen moslims zijn naar Europa gevlucht, dank zij de bewust veroorzaakte Midden-Oosten-oorlogen. Miljoenen Oekraieners gaan naar West Europa. 250.000 Zuid-Amerikanen kwamen in december de VS binnen. Aan verdeeldheid geen gebrek.

    2) Door armoede te veroorzaken.
    Hoe doe je dat? Je zou de goedkope energie kunnen afsnijden. Zonder energie geen fabrieken. Zonder fabrieken geen producten. Geen vervoer. Geen medicijnen, Geen nieuwe ziekenhuizen. Geen belasting inkomsten. Geen uitkeringen.

    3) Door honger te veroorzaken. Hoe? Stikstof maken kost veel energie. Fosfaat is beperkt aanwezig en komt vooral uit Belarus. Je kunt ook heel goede boeren zonder bedrijf zetten omdat een klein plantje niet vanstikstof houdt...

    In veel plaatsen in de wereld is er al bijna burgeroorlog. Dat zal toenemen. De politie kan de misdaad niet meer stoppen.
    Niemand wil nog agent worden. De kleine criminaliteit zal verschrikkelijk worden.

    En dan zullen de Moslims aanbieden: U krijgt veiligheid van lijf en goed !
    Wij hebben de oplossing:
    Complete Surveillance + elk mens een QR code + Alleen digitaal geld.
    Dan wordt diefstal onmogelijk.

    Het volk zal roepen: Ja! dat willen we !
    Vanaf die dag kunnen de moslims doen met ons wat ze willen.
    En wat ze willen is: een wereld met alleen nog maar moslims.

    ReplyDelete
    Replies
    1. VERVOLG


      Een lang verhaal. Tijd om af te ronden.
      Heb ik alles gehad?

      Oekraine ? check.

      Jordan Peterson? Jordan is nuttig om de verdeeldheid sterker te maken. NB: Jordan heeft een moslim echtgenote. Jordan zit al in het Daily Wire web van de moslims, dus van hem zal je niks negatiefs over de moslims horen.
      Om een bekend persoon te worden moet je aan één eis voldoen: Het woord moslim moet nooit over jouw lippen komen. Nooit.

      Oversterfte ? In elk geval toont het doodzwijgen van de Overstefte aan dat onze Media niks meer met 'de Werkelijkheid' van doen hebben. De Media leiden een eigen leventje.
      Er is een heel grote OLIFANT in de kamer en hij poept waar hij maar wil. Maar de Media zien hem niet !
      En daarom zullen de Media U ook nooit vertellen dat àlle macht op dit moment in handen is van de Moslims.
      Àlle 10 de MachtsFactoren die ik hierboven noem.

      Ik denk dat de meeste zaken waar de media over schrijven niet zo belangrijk zijn als de macht van de moslims, van die OLIFANT in de kamer.
      Ik denk dat heel veel echte problemen die we hebben (klimaat, oorlogen, honger en armoede) pas opgelost kunnen worden als we de OLIFANT in de schijnwerpers zetten. Over hem spreken. Hem bij naam noemen. Met hem in gesprek gaan. "Weet U zeker dat U de wereld wil controleren? Dat U alle niet-moslims wil uitroeien? Valt er niet over te praten? Denkt U niet dat uiteindelijkk ook de moslims zichzelf zullen uitroeien, omdat het toch een genetisch aspect is, een ingekweekte eigenschap. Een kleine afwijking.

      Lastig te lezen verhaal?
      Ik geloof het graag.
      Ik doe mijn best.
      Graag correcties.

      Delete
    2. Het Polman artikel heb ik maandag 23 jan om 10 uur herplaatst, als 'zelfstandig comment'. Er zijn nu 340 comments op die YT.

      Delete
  8. NIEUWS
    Iraanse troepen mikken bewust op gezicht van vrouwelijke demonstranten: ‘Ik mis mijn mooie ogen’
    Iraanse veiligheidstroepen schieten tijdens demonstraties met opzet op de ogen van vrouwen. Dat blijkt uit vele getuigenissen op sociale media, waar slachtoffers laten zien wat er met hen is gebeurd.

    Sacha Kester23 januari 2023, 05:00
    Ghazal Ranjkesh, student rechten uit Bandar Abbas. Op 15 november 2022 schoot een Iraanse diender haar in het gezicht. Beeld
    Ghazal Ranjkesh, student rechten uit Bandar Abbas. Op 15 november 2022 schoot een Iraanse diender haar in het gezicht.
    De vrouwen zijn geraakt door rubberkogels, traangasgranaten of paintballkogels. De schade is vaak onherstelbaar: velen van hen blijven blind aan een oog of verliezen de oogbol zelfs helemaal.

    Een van de eersten die hiermee naar buiten kwamen, is de 22-jarige Ghazal Ranjkesh, een rechtenstudent uit de Iraanse stad Bandar Abbas. In november, toen zij met haar moeder op weg was naar huis, werd ze geraakt, en na een operatie van drie uur schreef ze op Instagram: ‘Het laatste beeld dat mijn rechteroog heeft gezien: de lach van de man die op me schoot.’

    Sindsdien verschijnen er steeds meer foto’s en filmpjes van jonge Iraanse vrouwen die in het gezicht zijn geschoten. Bijvoorbeeld van Elahe Tavakolian, die haar rechteroog verloor door een kogel van de Revolutionaire Garde. ‘Dank u, mijnheer’, schreef zij op sociale media, ‘voor het nemen van het licht uit mijn oog, waardoor de ogen van veel mensen opengingen.’

    Een andere vrouw, van wie de naam niet bekend is, schreef hoe fijn ze het altijd vond als mensen haar complimenten gaven. ‘Ze vertelden me dat ik zulke mooie ogen had. Ik mis mijn mooie ogen.’

    Gapende, donkere gaten
    Het zijn studentes, jonge moeders, leraren, verpleegsters – allemaal vrouwen die foto’s van de gapende donkere gaten in hun jonge gezichten tonen. Anderen laten een ‘voor’ en een ‘na’ foto zien: eerst een plaatje van een smetteloze Instagramschoonheid, dan een van dezelfde vrouw met een ooglapje voor, vaak nog steeds met een Instagramlach. ‘Vandaag vroeg iemand me: was dit het waard?’, schreef psycholoog Raheleh Amiri op 17 januari. ‘Ik antwoordde: ja, absoluut!’

    Auch die 31jährige Raheleh Amiri hat ein Auge verloren durch den Schuss eines Regimeschergen direkt ins Gesicht. #IranRevolution #IRGCterrorists pic.twitter.com/lvAFxcVf8e

    — Shoura Hashemi (@ShouraHashemi) 11 januari 2023
    Het is onbekend hoeveel vrouwen in totaal op deze manier zijn geraakt, maar volgens mensenrechtenactivist Bijan Moshaver worden Iraanse artsen overweldigd door het aantal demonstranten dat zich meldt met gescheurde oogbollen, doorgesneden zenuwen en beschadigde netvliezen. Moshaver woont in Nederland, maar is constant in contact met activisten, en volgt talloze accounts op sociale media. ‘Alleen al in de drie grootste ziekenhuizen van Teheran zouden meer dan vijfhonderd patiënten met zwaar oogletsel zijn opgenomen’, vertelt hij over de telefoon. ‘Vaak met piepkleine metalen of rubberen fragmenten die zich in hun hoofd hebben vastgezet.’

    In september vorig jaar braken er, na de dood van Masha Amini, massale protesten uit tegen het Iraanse regime. De 22-jarige Koerdisch-Iraanse vrouw overleed in detentie nadat ze door de zedenpolitie was gearresteerd omdat ze haar hoofddoek verkeerd zou hebben gedragen. Talloze mensen zijn sindsdien opgestaan om meer vrijheid voor vrouwen en minderheden te eisen, maar de autoriteiten maaien deze protesten met harde hand neer. Tienduizenden demonstranten zijn gearresteerd en veroordeeld, ook tot de doodstraf.

    ReplyDelete
    Replies
    1. VERVOLG


      Het regime heeft aangegeven dat de versnelde berechting en de harde straffen zijn bedoeld ter afschrikking. Dat lijkt ook te gelden voor de tactiek om op de ogen, maar ook borsten en genitaliën van demonstranten te schieten. Omid Memarian, een Iraanse analist voor de organisatie Democracy for the Arab World Now (Dawn) zei tegen het tijdschrift Newsweek dat de veiligheidstroepen op gevoelige delen mikken om ‘zo veel mogelijk schade aan te richten’ en demonstranten bang te maken om nog langer deel te nemen aan de protesten.

      #IranRevolution : Last month, Niloufar Aghaei, a midwife, was shot in the eye by security forces during a protest.
      Today she returned to work and shared a story of her first day in Instagram.#نیلوفر_آقایی#مهسا_امینی pic.twitter.com/XUc16iz3hG

      — Seer Media (@Seer_media) 26 november 2022
      De tactiek lijkt deels te slagen: de afgelopen weken wordt er minder gedemonstreerd in steden als Teheran, en dan alleen in kleinere groepjes, maar Bijan Moshaver ziet nog wel grote protesten in Koerdistan en Sistan Balochistan. ‘In die laatste provincie gingen mensen na het vrijdagsgebed, ondanks alle risico’s, nog steeds massaal de straat op.’

      Brief van oogartsen
      Inmiddels hebben 120 oogartsen een brief ondertekend waarin zij het hoofd van de Iraanse Vereniging van Oogartsen oproepen de autoriteiten te waarschuwen voor de enorme gevolgen van deze verwondingen, maar daar lijkt niets mee te zijn gedaan. Een arts van het Sina Ziekenhuis in Teheran die in een interview bevestigde dat veel demonstranten in hun ogen zijn geschoten, zou zijn ontslagen. Bijkomend probleem is dat veel demonstranten niet naar een ziekenhuis durven te gaan voor behandeling, omdat de veiligheidstroepen daar patrouilleren. ‘Mensen die verwond lijken te zijn geraakt bij demonstraties, worden in het ziekenhuis gearresteerd’, vertelt Moshaver.

      Ghazal Ranjkesh, law student from Bandar Abbas, was shot in the face by the Islamic Republic goons on the streets.
      She narrated the incident on her Instagram, her surgeries,...
      She's lost sight on her right eye permanently!
      English Sub#مهسا_امینی #IranTruth pic.twitter.com/h5TT2ZdYGp

      — IranTrue (@iran_true) 22 november 2022
      Ondertussen houdt Ghazal Ranjkesh, de rechtenstudente die als eerste over haar oog berichtte, haar volgers op de hoogte. Op 12 januari vertelde zij op Instagram dat ze ‘afscheid neemt van de laatste resten van mijn oog’, zodat er een kunstoog geplaatst kan worden. Het wordt moeilijk, schrijft ze, om de vreemdeling te verdragen. ‘Maar ik zal eraan wennen omdat ik het heb overleefd en moet leven. Ik moet leven omdat het verhaal nog niet voorbij is. Omdat ik de dag die ik moet zien, nog niet heb gezien. De dag die, dat weet ik zeker, heel dichtbij is.’

      Kort nadat Ranjkesh dit bericht plaatste, werd haar account uit de lucht gehaald.

      Delete
    2. Ik las het artikel in de Volkskrant,dat hierboven staat.

      https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/iraanse-troepen-mikken-bewust-op-gezicht-van-vrouwelijke-demonstranten-ik-mis-mijn-mooie-ogen~b110eaf2/

      Ik vraag me dan af: zou dit echt zijn of niet?
      Kan het 'atrocity propaganda' zijn?

      Enkele bedenkingen:
      1) Iran is een enorm land met heel veel jongeren. Het wordt geleid door ouderwetse ayatollah's, dus wrijving is te verwachten. Daar komt bij dat het land enorm door sancties wordt aangevallen, jaar in jaar uit.
      Ik kan me voorstellen dat jonge vrouwen en mannen dromen van een meer Westers leven.

      2) De dood van Masha Amini was slechts het vonkje dat nodig was om de demonstraties te starten. Maar het verhaal dat deze jonge vrouw door de politie zou zijn vermoord, is onjuist: op beelden zien we haar na het bezoek aan het politiebureau op een camera bij een busstation waar ze met mensen spreekt, en we zien haar plots in elkaar zakken. Een hartstilstand wellicht.

      3) De VS heeft hele bataljons 'brainstormers', scenario-schrijvers en uitvoerders die steeds weer een 'Gebeurtenis' bedenken waarmee ze hun vijanden ( Rusland, Iran en China) zwart kunnen maken. Per land minstens één Atrocity-Propaganda-Item ( één API) per maand.

      4) De vraag is: Heeft de regering hier baat bij?
      Ik zie geen nut voor de Ayatollah's om speciaal op de ogen te mikken. Ja, het kan mensen afschrikken om nog te demonstreren, maar anderen extra woedend maken en dus demonstraties vergroten.
      Rubber kogels worden gebruikt en zullen zeker af en toe een oog fataal verwonden.

      5) Is het in scene te zetten ?
      Ja. De 'bewijzen' zijn in een handomdraai te fabriceren.
      De foto's op instagram. De verhalen. De namen. Ook de lijst met handtekeningen van artsen: wie kan dit controleren?
      Een jonge vrouw die een oog mist is natuurlijk iets dat bij veel mensen woede opwekt.
      Dat doet denken aan Atrocity-Propaganda. 100 jaar geleden waren het cartoons van babies die aan de bajonetten van Duitse soldaten waren gespietst. Nooit gebeurd. Nu niet verifieerbare verhalen over een regime dat speciaal op de ogen vaan knappe meisjes mikt.

      Opvallend: In het Westen zijn maar heel weinig artsen die zich publikeleijk over de Covod vaccins durven uitspreken. Te gevaarlijk. De artsen in Iran zijn minder bang voor hun regering....

      Wat denkt U ? Echt of fake?

      Delete
    3. 1) Door het Amerkaanse en Israel beleid krijgen de meest hardline politici machtsposities.
      2) Iran was vrijwel altijd een land met een behoorlijk brute uitvoerende macht, dat is dus hun politiecultuur.
      3) De politie heeft ook wel reden om heel streng te zijn, met Mossad assasins, MEK terroristen en veel spionnen.
      4) Overal trekt de politie dominante ''bullies'' aan en ook bv in de VS wordt dat niet voldoende uitgeselecteerd.
      5) Bij toeval komen die bullies soms bij elkaar in een departement, er kan zelfs positief op geselecteerd worden, zoals bij de mafia.
      6) In dit geval lijkt het erop dat bij de relpolities dit soort figuren zitten en het zelfs op beleidniveau wordt gestimuleerd.
      7) Hun superieuren in binnenlandse zaken zijn duidelijk meer begaan met bestrijding van meer liberale tendenzen en strijd tegen terror en ngo's dan met mensenrechten, en de religieuze leiding is hier erg dogmatisch over.
      8) Er worden nooit cijfers gegeven. Er is genoeg 5e colonne daar om all dit soort berichten versterkt door te geven.
      9) waarom dragen de dames geen veiligheidsbril?

      Delete
    4. 10 ) Hebben de dames ook nog andere agendapunten? Zoals regime change? Zijn er misschien (indirect) vijandelijke sponsors?

      Delete
    5. Rootman zegt:
      1. Strenge en keiharde politie is aannemelijk
      2. Maar die vrouwen herbben óók een motief: regime change.

      Beiden akkoord met Rootman.
      Maar in dit geval vroeg ik me slechts af: Zou het volledig 'atrocity propaganda' zijn ?
      Dat kan ook, want er niets in dit alles dat men niet zelf in scene kan zetten.

      Delete