Friday, January 13, 2023

1362 Een overzicht van de eerste 11 maanden van de Oekraiense oorlog. MoA

NB: de afbeeldingen zijn lastig te lezen. Onder elke afbeelding kun je op 'Groter' klikken, en dan scrollen: elk detail is dan goed te zien.


Oekraïense verdedigingslinies en wat er gebeurt als ze doorbroken worden...

Soledar is gevallen voor Russische troepen. Bakhmut (Artymovsk) zal spoedig volgen.

Daarmee is de tweede verdedigingslinie van Oekraïne binnen de oblasten Donetzk en Lysichansk doorbroken. Ik zal die lijnen bespreken aan de hand van de kaarten hieronder.

De eerste kaart toont de omvang van het door de Russische strijdkrachten tegen 1 april 2022 ingenomen land (de regio Kiev is niet weergegeven).

Rusland was binnengevallen met een kleine troepenmacht van ongeveer 100.000 soldaten, gesteund door ongeveer 50.000 soldaten van de republieken Donetzk/Luhansk. De tegenpartij bestond uit 250.000 reguliere Oekraïense legertroepen die al snel uitgroeiden tot 450.000 en vervolgens 650.000 door mobilisatie van reservetroepen plus de Territoriale Verdedigingstroepen. In de eerste weken hadden de Russische troepen een enorme hoeveelheid land ingenomen dat ze nauwelijks konden vasthouden.

Op dat moment hoopte Rusland nog dat de toenmalige onderhandelingen met Oekraïne in Turkije tot een positief resultaat zouden leiden. Als vertrouwensmaatregel was het al begonnen zich terug te trekken uit de omgeving van Kiev. Na telefoontjes van en een bezoek van de Britse premier Boris Johnson maakte de Oekraïense regering echter een einde aan de onderhandelingen door plotseling eisen toe te voegen waarmee Rusland nooit zou instemmen. De troepen uit Kiev werden toch teruggetrokken en verhuisden naar het oosten van Oekraïne, waar zij een aanval inzetten op de eerste verdedigingslinie (geel) van de Oekraïense strijdkrachten.

1 april 2022





groter

Deze eerste verdedigingslinie liep, net als latere linies, langs spoor- en wegverbindingen die grote steden met elkaar verbonden. Op de kaart hierboven waren de steden die de eerste verdedigingslinie vormden, van noord naar zuid, Siverodonetsk, Lysichansk, Popasna, Svitlodarsk.

Op 1 juli 2022 was de eerste Oekraïense verdedigingslinie doorbroken en verslagen door Russische troepen. De Oekraïense troepen trokken terug naar hun tweede verdedigingslinie. De nederlaag van de eerste verdedigingslinie had echter zijn tol geëist van de kleine Russische speciale militaire operatiemacht.

1 juli 2022



groter

De tweede Oekraïense verdedigingslinie, van noord naar zuid, liep van Siversk naar Soledar, Bakhmut, New York agglomeratie en vervolgens langs de oude wapenstilstandslijn van de Donetzk Republiek.

De Russische strijdkrachten probeerden een kostbare directe aanval op de tweede Oekraïense verdedigingslinie te vermijden. Het lanceerde een operatie om vanuit het noorden (nu grijs gebied) door te breken in de oblast Donetzk achter de tweede Oekraïense verdedigingslinie. De gevechten om Izium en Lyman werden met dat doel uitgevochten. Het houten gebied ten noorden van de rivier Siversky Donets dat van oost naar west loopt en de rivier zelf bleken echter moeilijk over te steken. Verschillende pogingen om belangrijke troepen te verplaatsen mislukten.

Eind augustus 2022 waren de uitgeputte Russische troepen overgeschakeld op een defensieve houding en op "economy of force". Troepen die het Kharkiv-gebied ten noorden van de oblast Donetzk in handen hadden, werden teruggebracht. De overige troepen werden verplaatst naar het oostfront om de Russische linies aan dat front te versterken.

Ondertussen was Oekraïne openlijk bezig met het bespreken en voorbereiden van een aanval op de regio Kherson ten noorden van de Dnjepr, met als uiteindelijk doel de rivier over te steken om vervolgens op te rukken naar de Krim. Rusland reageerde door het aantal troepen in de noordelijke regio Kharkiv verder terug te brengen tot een paar duizend man en door de anderen te gebruiken om zijn posities in het zuiden rond Kherson verder te versterken.

Tijdens de herfst mislukten de Oekraïense aanvallen op de regio Kherson allemaal met grote verliezen. Amerikaanse inlichtingendiensten adviseerden het Oekraïense commando echter dat de regio Kharkiv, hoewel nog steeds in handen van Russische troepen, vrijwel leeg was. Het commando verlegde het actieve front naar het noorden en trok met succes de regio Kharkiv binnen, terwijl de Russische troepen die daar nog aanwezig waren verder naar het oosten trokken.

Dit was een vrij snelle operatie die er zeer succesvol uitzag. Maar de snelheid betekende ook dat de zware Oekraïense artilleriedekking dun tot niet bestond. Dit terwijl de terugtrekkende Russische troepen hun eigen artillerie gebruikten om Oekraïense frontformaties aan te vallen in vooraf geplande vuurmissies. Na een snelle voortgang over zo'n 70 kilometer van west naar oost had de Oekraïense aanvalsmacht hoge verliezen geleden en raakte op stoom. Zij stuitte op een nieuwe Russische verdedigingslinie (rood) die door twee moeilijk over te steken rivieren werd bedekt. Het Kharkiv-front is sindsdien gestabiliseerd.

1 januari 2023



groter

De Oekraïense "overwinning" in de regio Kharkiv gaf de Russische regering de nodige publieke steun voor de mobilisatie van extra troepen. 300.000 reservisten werden opgeroepen. Ongeveer 70.000 extra mannen sloten zich aan als vrijwilligers. Het particuliere militaire bedrijf Wagner breidde zijn troepenmacht uit tot ongeveer 50.000 man. In de laatste drie maanden van 2022 werden al deze troepen voorzien van de nodige uitrusting en kregen ze een opfriscursus.

Intussen nam een nieuwe Russische commandant, generaal Sergej Surovkin, de leiding over. Hij waarschuwde onmiddellijk dat hij enkele moeilijke beslissingen zou moeten nemen. Dit had te maken met de situatie in de regio Kherson ten noorden van de Dnjepr. Constante aanvallen op de rivierovergangen met door de VS geleverde raketten maakten de logistieke situatie zeer moeilijk. Het commando besloot zich terug te trekken achter de rivier. Deze operatie was opmerkelijk succesvol. Tienduizenden burgers en ongeveer 25.000 soldaten met al hun uitrusting werden met weinig of geen verliezen uit het gebied verwijderd.



groter

Tegen het einde van het jaar hadden de verkorting van de frontlinies en de introductie van nieuwe troepen de Russische troepen in staat gesteld het initiatief te herwinnen. Zij lanceerden intensieve aanvallen op de tweede verdedigingslinie van Oekraïne. Met de succesvolle inname van Soledar is die lijn nu doorbroken. Dit maakt de situatie van Siversk, ten noorden van Soledar, en van Bakhmut, ten zuiden daarvan, veel moeilijker. Over de wegen en spoorwegen die deel uitmaakten van de linie kunnen nu geen Oekraïense troepen of materiaal worden verplaatst. Door de doorbraak van de linie kunnen Russische troepen ten westen ervan naar het noorden en het zuiden trekken om vervolgens ketels te creëren voor de andere posities binnen diezelfde linie. Het 'oprollen van een verdedigingslinie' is een beschrijving van dat proces.

De nu sterk gereduceerde Oekraïense troepen zullen waarschijnlijk de tweede verdedigingslinie moeten opgeven om vervolgens ten westen daarvan een derde te creëren.



groter

De derde Oekraïense verdedigingslinie zal lopen van Sloviansk in het noorden via Kramatorsk, Druzhkivka, Kostantinovka naar de agglomeratie New York. Ik verwacht de volledige nederlaag en opruiming van de tweede Oekraïense verdedigingslinie tegen eind maart. De derde Oekraïense verdedigingslinie zal waarschijnlijk halverwege het jaar vallen. Wat er over is van de Oekraïense strijdkrachten zal dan proberen een vierde verdedigingslinie te behouden langs de reeks kleinere steden ten westen ervan.



groter

Dit zal de laatste Oekraïense linie in de Donetsk oblast zijn. Hij zal waarschijnlijk voor eind september vallen.

De Russische acties tegen de derde en vierde Oekraïense verdedigingslinies zullen waarschijnlijk worden ondersteund door een actie vanuit het zuiden die de rest van de oblast Zaporiziha en Donetsk zal bevrijden.

Afgezien van deze operaties heeft het Russische commando voldoende troepen beschikbaar om nog een grote aanval uit te voeren. Deze zou vanuit het noorden kunnen komen in de omgeving van Kharkiv, achter de Oekraïense troepen die momenteel de Russische linies verder naar het oosten aanvallen.

De Russische troepen in Oekraïne hadden tot taak de oblast te bevrijden die Rusland als onafhankelijke staten had erkend (Donetzk en Luhansk), alsmede de oblast die bovendien hadden gestemd om deel uit te maken van Rusland (Zaporiziha en Kherson).

Met het opbreken van alle vier de Oekraïense verdedigingslinies in de oblast Donetzk zal die taak vervuld zijn. Dit met uitzondering van het deel van de regio Kherson ten noorden van de Dnjepr, waarvoor een afzonderlijke operatie nodig zal zijn. Het Russische commando wil daar misschien mee wachten totdat meer Oekraïense troepen zijn vernietigd terwijl zij hun verdedigingslinies vasthouden.

Een andere taak van de speciale militaire operatie was het "demilitariseren" en "denazificeren" van Oekraïne. De Oekraïense tactiek om koste wat het kost vaste linies bij de grote steden vast te houden, heeft veel gekost. De Russische artillerie is een factor tien beter dan de Oekraïense. De Russische troepen gebruiken het om de Oekraïense troepen die de linies vasthouden te vernietigen, terwijl ze zelf maar weinig verliezen lijden.

De Wall Street Journal van vandaag heeft eindelijk opgemerkt dat deze Oekraïense gevechtstactiek niet winnend is:

Westerse en sommige Oekraïense functionarissen, soldaten en analisten maken zich steeds meer zorgen dat Kiev zich heeft laten meeslepen in de strijd om Bakhmut op Russische voorwaarden, waarbij het de troepen verliest die het nodig heeft voor een gepland lente-offensief terwijl het koppig vasthoudt aan een stad van beperkte strategische relevantie. Sommigen van hen zeggen dat het zinvol zou zijn zich terug te trekken naar een nieuwe verdedigingslinie op de hoogten ten westen van Bakhmut zolang een dergelijke terugtrekking nog op gecoördineerde wijze kan worden georganiseerd, zodat de gevechtskracht van het Oekraïense leger behouden blijft.

"Ik ben het niet, het is koning Leonidas die bedacht heeft dat je de vijand moet bestrijden op het terrein dat voor jou voordelig is," zei een Oekraïense commandant in Bakhmut, verwijzend naar de heerser van Sparta die bij Thermopylae tegen het Perzische Rijk streed. "Tot nu toe is de ruilvoet van onze levens tegen die van hen in het voordeel van de Russen. Als dit zo doorgaat, kunnen we zonder komen te zitten."

De Oekraïense soldaat heeft gelijk. Een andere vorm van oorlogsvoering zou echter een mobiele vertragings- en terugtrekkingsactie zijn van waaruit lokale tegenoffensieven zouden worden gelanceerd. Dit vereist veel materieel, gevechtstanks en infanteriegevechtsvoertuigen, waarover Oekraïne niet meer beschikt. Het vereist ook troepen en grotere formaties die voor dat soort gevechten zijn getraind. Een 60-jarige postbode die tijdens de 9e mobilisatiegolf van Oekraïne is opgeroepen, zal dit niet kunnen leren tijdens zijn twee weken durende training.

Als het professionele Oekraïense leger dat voor de oorlog uitrukte, steden had mogen opgeven en een mobiele gecombineerde wapentactiek van vertraging-terugtrekking-tegenaanval had gebruikt, was het waarschijnlijk succesvoller geweest. Maar dat leger is inmiddels vernietigd door Russische artillerie omdat Kiev per se tegen elke prijs steden en linies wilde behouden.

De VS beginnen nu pas de Oekraïense troepen te trainen in... gecombineerde wapens en gezamenlijk manoeuvreren.... Het zal te weinig en te laat zijn om enig verschil te maken.

Vandaag zien we nepnieuws koppen zoals deze van NBC:

Poetin vervangt commandant van Ruslands oorlog in Oekraïne na slechts 3 maanden
Valery Gerasimov neemt het stokje over van Sergei Surovikin, die nu zal dienen als een van zijn plaatsvervangers, zei het Russische ministerie van Defensie woensdag.

De Russische president Vladimir Poetin heeft de commandant die zijn strijdkrachten in Oekraïne leidt vervangen, slechts drie maanden nadat hij hem de baan had gegeven.

Gen. Valery Gerasimov zal het stokje overnemen van Sergei Surovikin, zei het ministerie van Defensie van het land woensdag op Telegram, een verandering die komt nu Kiev waarschuwt dat Moskou een groot nieuw offensief plant na maanden van tegenslag op het slagveld.

Het bovenstaande is een verkeerde interpretatie van een simpele naamsverandering.

Russen met houding @RWApodcast - 16:09 UTC - 11 jan 2023

Zoals ik het begrijp, gingen we van 1 naar 2...




groter

Noch werd Surovkin opzij geschoven of gedegradeerd, noch werd Gerasimov bevorderd tot een nieuwe functie. Surovkin blijft leiding geven aan de troepenmacht in Oekraïne. Door deze stap zijn de commandoverantwoordelijkheden niet veranderd, maar is het belang van de hele operatie toegenomen doordat zij de hoogste prioriteit van de militaire commandant is geworden.

 

 



65 comments:

  1. Even iets anders:

    [UFO sightings on the rise – Pentagon], bron: https://swentr.site/news/569791-pentagon-ufo-skyrocket-report/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Van die ufo's was ook voorspeld door de alternatieve media: Dit is het volgende onderwerp voor fear-porn. In het begin werd alles gedownplayed, nu wordt het 'ineens' serieus genomen? Trap er niet in.
      Ook RT speelt soms een bedenkelijke rol in de msm.

      Deze link is veel belangrijker: bewijs van "not-one-inch-to-the-east" van de nsa zelf. Downloaden en goed bewaren, straks is het "ineens" weg.

      Delete
    2. Ik ben helemaal niet bang voor die UFO's (nooit geweest ook). Ze bestaan. Ga zelf maar op zoek wie er achter zitten.


      [Deze link is veel belangrijker: bewijs van "not-one-inch-to-the-east" van de nsa zelf. Downloaden en goed bewaren, straks is het "ineens" weg.]

      Wat een grote witte vlekken.


      [Het vervolg.]

      Die heb ik al in mijn - inmiddels enorme - archief. Het is niet voor niets dat ik @JV onder de andere draad hier naar verwees voor zijn conversatie met die "Antje".

      Delete
    3. [Wat een grote witte vlekken.]
      Je moet ook op Open PDF in new window klikken. Maar dat wist je natuurlijk al...😎

      Delete
    4. De laatste zin is het belangrijkst. Dat is het geloof van @JV.

      Delete
    5. Jaaa mensen, méér dan een jaar geleden:

      https://xevolutie.blogspot.com/2022/01/1210-de-nato-zal-geen-centimeter-naart.html

      Delete
    6. Knap gevonden. Ik wist wel dattie er was, maar heb niet ver genoeg gezocht. Dank voor de moeite.

      Delete
    7. [Je moet ook op Open PDF in new window klikken. Maar dat wist je natuurlijk al...😎]

      Ja, dat had ik ook al gedaan maar dan zie ik nog grote witte vlakken met een lijn eromheen getekend. Op de eerste bladzijde bijvoorbeeld staat de naam van Gorbachev met een dubbele punt erachter daarnaast een groot wit vlak, een heel stuk naar beneden begint de Engelse tekst. Het zou kunnen gaan om de afgeplakte Russische tekst maar dat weet ik dus niet.

      Delete
    8. @JV, waarom verwijs je er dan niet naar? Laat die "Antje" daar maar eens op reageren. Kosovo is ook niet te ontkennen, het Westen heeft dus kilo's boter op het hoofd met de huidige reactie.

      Delete
    9. [De laatste zin is het belangrijkst. Dat is het geloof van @JV.]

      Ze HADDEN de volledige macht, sinds een jaar of 10 zijn ze die aan het kwijtraken. De eerste alinea beschrijft wat ik ook waarneem. We zijn getuige van de val van de zittende macht.

      Delete
    10. Zie ook de navolgende tweet van nota bene Trouw:

      [Bezoekers die met privéjets naar het World Economic Forum in Davos vliegen stoten evenveel CO2 uit als 35.000 auto's die van Parijs naar het Zwitserse bergdorp rijden en weer terug, becijferde CE Delft. 'Onsmakelijk lesje hypocrisie.'], bijbehorend artikel: https://www.trouw.nl/duurzaamheid-economie/privejets-volgende-week-weer-massaal-naar-het-world-economic-forum-in-davos-onsmakelijk-hypocriet~bade1efe/?referrer=https%3A%2F%2Ft.co%2F

      Anders gezegd: Het lukt ze allemaal niet zo gemakkelijk meer, de hypocrisie is zo stuitend dat het opvalt.

      Delete
    11. Vorig jaar schreef Trouw nog een sussend artikel over 'Ze Greet Reset':

      [Het World Economic Forum, de ‘Great Reset’: het bestaat echt, maar wat is het precies? ], bron: https://www.trouw.nl/economie/het-world-economic-forum-de-great-reset-het-bestaat-echt-maar-wat-is-het-precies~bf0b6dd1/

      Delete
  2. Ab Gietelink heeft een nieuw blog:
    177 Coronaprotest, antiglobalisme & vredesactivisme breken Links-Rechts schema. Essay Ab Gietelink.

    https://youtu.be/2hV8j3YnkZw

    Antje schrijft: "En dan heb ik het nog niet eens over de mensen die op basis van ras een vijandbeeld proberen te creëren. Die zijn helemaal gevaarlijk en zouden nergens (!!!) een podium mogen krijgen."

    Dan zijn we het toch een keer eens, Antje.
    Israel Shahak heeft een boekje geschreven over een bepaalde godsdienst waarin hij ook melding maakt van dit soort zaken: discriminatie.
    Het boekje heet: "Jewish History, Jewish Religion: The Weight of Three Thousand Years".
    Vooral hoofdstuk 5 gaat over de kwestie waar jij en ik zo'n afkeer van hebben.
    Het heet: De wetten tegen de niet-joden.

    Wil je een moord plegen?
    Moord op een andere jood zal met zekerheid flink gestraft worden.
    Moord op een goy? De straf laten we aan God over. Dat gaan we zelf niet bestraffen.

    Iemand verdrinkt? Niet reddden als het een goy is, als je dat ongemerkt kan doeen..
    Maar als je een mede-jood zou laten verdrinken pleeg je een doodzonde.

    Overspel? Een doodzonde als het tussen een joodse man en een joodse vrouw gebeurt. Maar als het tussen een joods persoon en een goy gebeurt is er niks aan de hand. De goy wordt gezien als een dier en dus betreft zulk overspel 'bestialiteit', Geen zware overtreding.

    Lees er maar eens wat over, Antje. Maar niet als je net gegeten hebt want dan besmeur je jouw schone kleren nog. Hoofdstruk 5, Israel Shahak. ( Sahak is een van mij vele joodse helden. Iemand die de wereld ècht beter wilde maken.)

    ReplyDelete
  3. Nogmaals een commentaar van Pierre de Gaulle (is the grandson of Charles de Gaulle), maar dan uitgebreider, dan de vorige keer. De RF krijgt van hem groot gelijk.

    ReplyDelete

  4. Antje M
    13 minuten geleden
    @Johan Vermeulen Weer een post voor op de stapel bewijsmateriaal. Heel onverstandig.

    ====================

    ​ @Antje M Ja, gaat goed. Jouw bedoeling is, als ik het goed begrijp, dat de rechter vast stelt:
    Discriminatie mag, maar je mag het niet aanklagen.

    Zoals Geert altijd zegt: Het moet niet gekker worden!
    ( Geen vriend, hoor Geert. Geert werkte altijd voor Israel. Liep elke dag naar de Israelische ambassade ! Zo vaak dat de AIVD hem verdacht een Israelische spion te zijn.
    Dat weet ik niet. Maar hij werkte wel voor 'een buitenlandse Macht, en benadeelde òns land. Dus: een verrader.
    Geert heeft het moslim-bashen helemaal op de kaart gezet in Nederland. Met behulp van Elliot Wagschal, een man van de Israelische ambassade.

    Gelukkig maar dat Pim werd vermoord hè, want Pim was een loose canon: hij kon morgen zomaar ineens een Israel kriticus worden. En dan als premier ! Een wereldwijd platform. Ja, dat risico kunnen we niet nemen natuurlijk.

    Met Geert weet je wat je hebt: lekker moslims bashen. Nooit een oplossing zoeken. Resultaat> een uiteen-vallend land. Perfect !
    Of anders geformuleerd: we hebben geen onderlinge loyaliteit meer, en zijn dus weerloos voor een vijand van buiten .

    Dat was de bedoeling altijd al: Verdeel ... Verdeel ... immigratie ... immigratie ... Leon de Winter's "Handboek ter bestrijding van Extreem rechts, 1994" ... immigratie

    En daarna: het vuurtje aansteken; dat doet Geert. En als het land uiteen is gevallen en alle mensen in hun eigen genderhokje van 3 personen ruzie hebben met die andere 5 miljoen genders, dan: Heers. Heers! ( Op Arendarse wijze. Of op Commissar-wijze, dat maakt niet uit. Als het maar gruwelijk en misdadig is. Broodje gestolen: Spietsen! )

    ReplyDelete
  5. ColumnRob de Wijk
    De overwinning van Oekraïne is niet langer vanzelfsprekend
    13 januari 2023
    De stemming over de kansen van Oekraïne slaat om, schreef ik eind vorig jaar. Die twijfel wordt versterkt nu de huurlingen van de Wagnergroep voor het eerst sinds de vernederende Russische nederlagen van de afgelopen maanden de overwinning claimen in het oostelijke Soledar. Als die verovering daadwerkelijk een feit is, kan dit de weg openen naar Bachmoet en vervolgens naar de rest van de Donbas. Daarmee zou een belangrijke doelstelling van Poetin worden verwezenlijkt.

    Of het zover komt, moet nog blijken. Zeker is dat de psychologische slag van het verlies van beide steden niet mag worden onderschat. Vooral Bachmoet staat symbool voor de Oekraïense heroïek en de wreedheid van de Russen. Die jagen daar ongetrainde jonge mannen massaal de dood met als enige doel de tegenstander tijdelijk te stoppen zodat verse, beter getrainde troepen kunnen worden aangevoerd.

    Overwinning als een vanzelfsprekendheid
    Ik bespeur een zekere nervositeit bij commentatoren en columnisten die een Oekraïense overwinning als een vanzelfsprekendheid zagen. Ze buitelen nu over elkaar heen met aanbevelingen hoe het tij te keren. In de Washington Post schaarden de Amerikaanse oud-minister van buitenlandse zaken en veiligheidsadviseur Rice en de oud-minister van defensie Gates zich achter de aanzwellende groep die vindt dat snel veel meer zwaarder materieel moet worden gestuurd.


    Zeker nu wordt ingezien dat een overwinning van Oekraïne geen vanzelfsprekendheid is, klinkt ook de roep om onderhandelingen steeds sterker. De 99-jarige Henry Kissinger is daarvan de belangrijkste exponent. Anderen, zoals historicus Thomas von der Dunk in De Volkskrant, menen dat door de ‘systematische massaterreur’ van de Russen nu ook ‘minder nette handelingen legitiem’ zijn.

    Oproepen als meer wapens, onderhandelingen en zelf grenzen overschrijden omdat de ander dat ook doet, duiden op groeiende onzekerheid over de afloop van het conflict. Die groeiende onzekerheid komt doordat Rusland van zijn fouten aan het leren is. Commandostructuur en logistiek lijken op orde te komen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vervolg
      ( Rob de Wijk ziet het licht op weg naar Damascus)



      Het blijkt minder makkelijk dan gedacht
      De aanhoudende raketaanvallen treffen niet alleen de Oekraïense burgerbevolking, maar ook de defensie-industrie die afhankelijk is van de elektriciteitsvoorziening. De terugtrekking van troepen ten oosten van de Dnjepr was militair verstandig, net zoals de consolidatie door middel van loopgraven en fortificaties in het zuiden en oosten.

      De gedeeltelijk mobilisatie zorgde ervoor dat verliezen konden worden gecompenseerd. Het gebrek aan raketten en munitie kan deels worden gecompenseerd door deals met Iran en mogelijk Noord-Korea. En de Russische economie overleeft de sancties opmerkelijk goed. Dat laatste verklaart waarom de westerse oorlogsretoriek verstomt. Het ‘vernietigen van de Russische oorlogsmachine’ waartoe leiders als Von der Leyen opriepen, blijkt minder makkelijk dan gedacht.

      Hopelijk maakt ongefundeerd wensdenken over de kansen van Oekraïne plaats voor meer realisme. Dat is noodzakelijk omdat het Westen voor een geweldig dilemma staat: hoe slechter het met Oekraïne gaat, hoe groter de kans dat Navo-landen steeds dieper bij de oorlog betrokken raken. Ook het risico op een directe confrontatie met de Navo neemt toe. De zware wapens die de Navo-landen dan nodig hebben beperken de mogelijkheden om ze nu aan Oekraïne te leveren.

      Het dwingt de westerse leiders nu na te denken hoe deze oorlog snel kan worden beëindigd.

      Delete
    2. [Ze buitelen nu over elkaar heen met aanbevelingen hoe het tij te keren.]
      Klopt, aangevoerd met RdW voorop.

      Delete
    3. [Anderen, zoals historicus Thomas von der Dunk in De Volkskrant, menen dat door de ‘systematische massaterreur’ van de Russen nu ook ‘minder nette handelingen legitiem’ zijn.]
      TvdD = nl-warmonger no. I. Ze hebben in de UA de drones met chemische wapens al klaar staan. Zyklon B verzint deze zelfbenoemde Texaanse Cowboy er vanzelf bij.

      Goed dat ze zichzelf verraden, dan kan de RF maatregelen nemen. De RF zal best wel een eigen voorraadje hebben, in een donker hoekje.

      Delete
    4. [Klopt, aangevoerd met RdW voorop.]

      Ja, ik vraag me echt af of die man 'het licht op weg naar Damascus ziet' zoals de eerste zin van het tweede deel van de bijdrage van @JV luidt.

      Delete
    5. [het licht op weg naar Damascus ziet]
      Ik denk, dat ze zo overtuigd zijn van hun leugens/verzinsels, dat ze er nu zelf in zijn gaan geloven. Dit geldt niet alleen voor de toehoorders, maar ook voor diegenen, die die leugens rondstrooien. Ze vergiftigen hun eigen geest. De leugens zijn hun waarheid geworden. Zo werkt de menselijke psyche.

      Delete
    6. [Zyklon B verzint deze zelfbenoemde Texaanse Cowboy er vanzelf bij.]
      Het is ongeschikt als gas op het slagveld, waardoor deze TX-blaaskaak ook door de mand valt.
      "HCN is useless as a battlefield gas because it is a true gas, slightly lighter than air, and disperses too rapidly for that application." Daarnaast moet het voldoen aan een bepaalde temperatuur, die voor de UA zeker te laag is.

      Delete
    7. Hier -ongeveer- eenzelfde bericht over gifgas met filmpje.

      Delete
  6. Onder het vorige blog heb ik een aantal berichten geplaatst over de vondst van 'classified documents' bij Biden.

    Ik moet het onderstaande artikel nog lezen maar in de koptekst wordt een vraag gesteld waar ik niet aan gedacht had (ik had aangenomen dat de deepstate van hem af wil maar dat hij weigert te gaan, of zoiets):

    [Is Biden Being Blackmailed to Send US Combat Troops to Ukraine?], bron: https://www.unz.com/mwhitney/is-biden-being-blackmailed-to-send-us-combat-troops-to-ukraine/

    Eén kanttekening maak ik nu al: ik vraag me af of Biden daarvoor gechanteerd moet worden, gezien zijn (familie)belangen in Oekraïne.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moon of Alabama wijst er op dat de advocaten van Biden dit vonden, en dat ze in overleg met Biden alles hadden kunnen verbranden.

      Nu hoor je in de media dat Biden toch een nobele man word genoemd: Trump wilde de documenten niet geven, Biden wel.


      Ik denk dat dit een manier is om Biden uit het ambt te zetten, in ruil voor het feit dat alles met betr tot Oekraiene en Hunter zal worden klein gehouden, of weggemoffeld.
      En dan denkt het publiek: Biden is wel erg zwaar gestraft.

      Maar het is slechts een verzinsel van mij, een mogelijkheid. Ik heb ook geen idee.

      Delete
    2. @JV, ik heb ook geen idee maar het is opvallend dat dit in het nieuws komt. Verbranden had niet gekund (dat is een misdaad) maar zonder ophef alles alsnog naar het Nationaal Archief brengen wel.


      [Ik denk dat dit een manier is om Biden uit het ambt te zetten, in ruil voor het feit dat alles met betr tot Oekraiene en Hunter zal worden klein gehouden, of weggemoffeld. ]

      Dat zou kunnen maar die laptop is volgens mij al aardig in het nieuws (geweest) dus of dat nog weg te moffelen is, vraag ik me af.

      Delete

  7. legia europa
    22 uur geleden (bewerkt)
    ik heb u weleens gezien op een demo maar u verheerlijkt de franse revolutie neem ik hier uit op en de russische...franse revolutie 400.000 doden communisme ...60 plus meer miljoen doden ..communisme is een utopie maatschappij..gewoon onzin..neo conservatieven zoals irving kristal waren gewoon trotskyites ...liberalisme is het probleem de materialistische het modernisme...communisme is ook precies hetzelfde..
    --

    legia europa
    22 uur geleden
    plus ab democratie is ook schijn...het liberalisme en de mercantile elites hebben aleen maar decadentie gebracht misschien wel luxe en comfort maar ook enorme leegte..

    multicultuur.decadentie...elkaar zien als product in de maatschappij ...het heeft aleen maar strijd opgeleverd dit is allang geen samenleving meer..
    ------

    Antje M
    17 uur geleden
    @legia europa wartaal. Maak je punt of laat posts achterwege please

    =================================
    @legia europa Legia, ik bewonder jouw twee korte comments.
    Je bent duidelijk niet erg taalvaardig en hebt jouw post niet gecorrigeerd, maar de punten die jij noemt zijn de essentie van het onderwerp waar Ab over spreekt.

    Ik wilde mijn stokpaardje even laten rusten.
    Maar door jouw scherpe inzicht word ik toch aangemoedigd mijn versie, mijn hypothese er aan toe te voegen.

    Benjamin Disraeli ( zijn ouders waren joods, maar wegens maatschappelijke carriere werden ze anglicaans) was premier van Engeland, maar was ook altijd een fan van de joden. Hij zei o a dat er in Europa geen enkele revolutie is gepleegd zonder dat joden de centrale drijvende kracht waren: Ook de Franse Revolutie.

    Sir Walter Scott beschrijft hoe ook de Glorious Revolution een joods plot was.
    Brits parlementarier Archibald Ramsey Maule beschreef vele revoluties kort maar helder in zijn boek: The Nameless War.

    Deze joodse opstandigheid ( voortkomend aan behoefte aan gelijkwaardig worden, en dus legitiem wat mij betreft) maakte altijd gebruik van de 2e klasse, om de 1e klasse - de Machtigen van dat moment - te verzwakken. Eerst werd adel en clerus verdreven door de nouveau riche middenstand. Later werden die nieuwe bazen weer verdreven doordat de joden de arbeiders in de arm namen en zo de Machtigen verzwakten. Tot zover: well done. Ik been blij dat de 95% het beter kreeg dank zij de hulp van joodse voormannen.

    Nu zijn zij zelf de Machtigen en willen dat uiteraard blijven.
    Maar hun overmacht wordt steeds duidelijker. Hun genadeloze oorlogszucht wordt duidelijker. Hun streven naar absolute controle ( QR, CBDC, surveiilance) is tè zichtbaar. Hun dagdromen over 500.000 aardbewoners maken de mensen bang.

    Door de massa kan dus altijd in opstand komen.
    Hoe kun je dat voorklomen?
    Door de massa in duizend stukjes te verdelen. En tegen elkaar op te zetten.
    En al hun 'zekerheden' op losse schroeven te zetten: gezin, religie, politiek links, politiek rechts, verenigingsleven ( lockdowns) , onbetaalbare woningen ( gezinsvorming moeilijk). Een bureaucratie die de mens de wil tot leven ontneemt.
    Dan laat ik de UFO-sightings , de enorm dalende sperm-count ( phalaten) en veel andere zaken nog buiten beschouwing.

    Als je leest over de Frankfurter Schule zal je veel zaken herkennen die nu in onze westerse samenleving gebeuren.

    Putin strijd tegen deze ont-menselijking.
    We hebben warmte en zingeving nodig, en rituelen en vastigheid.
    Geen regenboog gekkigheid. In mijn jonge jaren waren er overal homo cafés en ik ken mensen die homo zijn: nooit hebben ze ergens over te klagen gehad. Het was prima. Maar ze moeten hun levenswijze niet op kleuterscholen gaan bepleiten. Dat is wat ze nu normaal willen maken. Niet omdat ze het goed met de homo's voor hebben. Helemaal niet. Maar om de hele bevolking totaal onzeker te maken.

    Niet doen, zegt Putin. Dat ben ik volledig met Putin eens.
    En dat is óók een belangrijke reden waarom ze Putin willen elimineren.

    ReplyDelete
  8. Komen wij even goed weg !

    Voorbeeld 1:
    Nu is plots ontdekt dat aardgas heel ongezond is!
    Dat we dat 100 jaar lang niet wisten, en nu ineens wel !
    Zal wel toeval zijn.

    Voorbeeld 2:
    Grote vondst zeldzame metalen in Zweden! Nu zijjn we niet meer zo afhankelijk van China!
    Nèt nu we de moed wat gingen verliezen vinde we in Zweden de oplossing !
    ( Er zal toch later niet blijken dat het een veel kleinere vondst is dan nu wordt gedacht of beweerd? )

    ReplyDelete
  9. Corruptiejager is zelf corrupt en heeft honderdduizenden smeergeld ontvangen.
    (Nu is Welt niet 1 van de betrouwbaarste, maar soms mogen ze wat 'waarheid' laten doorlekken.)

    ReplyDelete

  10. https://www.youtube.com/watch?v=2hV8j3YnkZw&lc=Ugy8w88qitOHWOIlI1x4AaABAg.9kp4eyRqENd9kri6MstfXl

    legia europa
    42 minuten geleden
    @Johan Vermeulen het is hun nooit te doen geweest om gelijkwaardig te worden..het waren altijd revolutionairen ...die gewoon de ware aristocratie hebben verdreven in europa..kots misselijk dat volk..ze hadden nooit in europa moeten zijn..dwalers zijn het..reynard heidrich had gelijk as a national socialist im also zionist because you either want them in there own state or international...en kijk waar we inzitten je moet eens het kanaal volgen van know more news op odysee..gast praat veel over zionisme rabijnen liberalisme communisme het is een pot nat.
    ------------------------------

    U schrijft: het is hun nooit te doen geweest om gelijkwaardig te worden..het waren altijd revolutionairen ... Etc.

    Hoe dan ook: ik vind dat elk volk mee mag doen, mag emanciperen. Hoewel in elk land de autochtone bevolking de macht moet behouden en het land volgens hùn volksaard moet kunnen leven.
    Wij hier de baas. Marokkanen de baas in Marokko. Joodse mensen in Israel. Dat houdt het langste vol, en dan is er een 'thuis' voor elke volks-aard. ( We verschillen nu eenmaal van aangeboren voorkeuren qua gedrag.)

    Jouw Heydrich quote zal voor de meeste lezers onbegrijpelijk zijn. Er was een Transfer Agreement tussen de Jewish Agency in Israel en nazi-Duitsland. Beiden streefden naar : alle joden in Israel laten wonen. Dat zal Heydrich hebben bedoeld toen hij zei: ik ben zionist.
    Maar Hitler heeft altijd geroepen: Àls de joden wéér een oorlog tegen Duitsland beginnen, dàn zal ik ze heel hard aanpakken. Tot Pearl Harbor was het Transfer Agreement van kracht. Na 8 december 1941 niet meer: in januari 1942 werd de Wannsee Konferenz gehouden: die had het niet zo best voor met de joden. In essentie: Laat ze zich maar dood werken. En wie toch overleeft? Die gaan we ook nog pakken.
    Zo heb ik de Wannsee Konferenz begrepen en onthouden.

    Je kunt de vraag stellen: mag je een hele groep veroordelen voor de massamoord die door een klein deel werd bekokstoofd? Dat is wel wat Hitler deed. De orthodoxe joden zeggen in elk geval: Ja. Als het over Palestijnse kinderen gaat. ( Zie The king's Torah.)

    Know more news. Adam Green. Ja ik ken hem. Dr Kevin Barrett sprak wel eens met hem op UNZ. Maar ik gebruik als bronnen bij voorkeur joodse mensen. Anders krijg je altijd dat gedoe over antisemitisme.

    Ja, het ziet er verschrikkelijk uit.
    Maar je kan ook anders denken: 'de mens' heeft de aarde en de flora en fauna al zwaar beschadigd. Misschien is het ook wel OK als de joden al het menselijk leven liquideren , volgens hun aangeboren neiging. ( Voltaire 1771: Lettres de Memmius.. ) Ik zou het wel heel jammer vinden. Maar als we het als mens niet voor elkaar krijgen, dan verdienen we niet beter.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Maar je kan ook anders denken: 'de mens' heeft de aarde en de flora en fauna al zwaar beschadigd. Misschien is het ook wel OK als de joden al het menselijk leven liquideren , volgens hun aangeboren neiging. ( Voltaire 1771: Lettres de Memmius.. )]

      Wat een raar statement. Denk je werkelijk dat die groep de flora en fauna gaan redden? Je moet toch echt de bijbel eens lezen en dan vooral het eerste deel.

      Delete
    2. [Je kunt de vraag stellen: mag je een hele groep veroordelen voor de massamoord die door een klein deel werd bekokstoofd? Dat is wel wat Hitler deed.]

      Nee, dat deed hij niet. Luister goed naar WAT hij FEITELIJK zegt, in al zijn speeches spreekt hij over de KAPITAAL joden, niet de "gewone" jood. Dat die uiteindelijk naar een kamp werden gestuurd (pas eind 1941!, de oorlog is dan al meer dan 2 jaar aan de gang), is feitelijk exact hetzelfde als wat de U.K. met de Duitsers deed en de V.S. met de Japanners. Het is het vastzetten van mensen van wie je niet zeker weet of ze tot de 5e colonne behoren en je dus kunnen verraden maar Duitsland heeft daar dus vrij lang mee gewacht.

      Delete
    3. [ Misschien is het ook wel OK als de joden al het menselijk leven liquideren , volgens hun aangeboren neiging.]

      dan zijn dus ook de joden weg. Alleen planten en dieren kunnen zich weer ontwikkelen.

      Je moet dit niet alte serieus nemen. Zóó pessimistisch ben ik niet echt.
      Maar het kàn wel gebeuren. Voltaire dacht dat ook.

      Delete
    4. [dan zijn dus ook de joden weg. Alleen planten en dieren kunnen zich weer ontwikkelen. ]

      Bedoel je het zo, zo las ik het niet :-))

      In dat geval is het niet zo'n raar statement :-))

      Delete
  11. @ Sofia 2.12
    Begonnen de deportaties al in 1941 ? Ik dacht later pas.

    De Wannsee is echt niet een plan tot een interneringskamp. Het was wel de bedoeling dat ze het niet zouden overleven. En met de overlevers zouden ze ook geen medelijden hebben. Zo herinner ik het me. ( Natuurlijk was er op die Konferentie mogelijk ook sprake van 'over-bieden': de een wil al harder zijn dan de ander. Je weet op dat moment nog niet wat het in het echt zal gaan worden. )

    Maar als de joodse groep vele miljoenen doden heeft veroorzaakt ( Arendar systeem, Duitsland WO1, Rusland gulag etc) dan moeten ze toch een keer berecht worden?
    Of zijn ze een uitzondering?
    Is 'berechten' dat wat Hitler in feite deed?
    Gaf hij hen als volk de doodstraf ?
    Mag dat?

    Per slot willen de joden ons uitmoorden, gewoon, zomaar, omdat een oude rabbi zegt dat het zo moet.
    Kijk maar naar hun religie, naar wat ze doen, en naar wat ze willen gaaan doen. ( Yuval Hariri)

    Als we zeggen dat 'rechtspraak' een goed iets is.
    Als we zeggen dat 'de doodstraf mogelijk moet zijn'
    dan komen we op dit soort vraagstukken uit.

    Dan ben je er al heel wat rationeler mee aan het werk dan alleen maar de 'tranen-met-tuiten' emotie-rechtspraak die volgt op de beelden van Bergen Belsen ( door Hitchcock gemaakt, las ik!
    Dat is de Holocaust rechtspraak:
    Elke Duitser, ook geboren in 1970, is slecht. Elke jood is slachtoffer en slachtoffers kun je nooit als daders zien.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Begonnen de deportaties al in 1941 ? Ik dacht later pas.]

      Ik zal moeten nazoeken wanneer exact, ik meende eind 1941 (dan moet je echt denken aan het eind van dat jaar) maar jij kan ook gelijk hebben, dat het pas in 1942 was.


      [De Wannsee is echt niet een plan tot een interneringskamp. Het was wel de bedoeling dat ze het niet zouden overleven.]

      Nee, die Wannsee conferentie ging om een eindoplossing voor de joden in de zin van: waar kunnen ze naar toe, ze moeten hier (in Duitsland, Europa) weg maar niemand wil ze hebben, dus wat doen we ermee. Er is echt nooit over 'vergassen' of zelfs doden gesproken.

      Ik zal eens in mijn archief duiken, ik moet daar een zeer goed artikel over hebben. Zodra ik het gevonden heb, zal ik het hier plaatsen.


      [Is 'berechten' dat wat Hitler in feite deed?
      Gaf hij hen als volk de doodstraf ? ]

      Nee, dat deed hij niet. Hij zag (zoals ik hierboven schreef) voornamelijk de kapitaaljoden als vijand van zijn volk maar uiteraard in het kielzog daarvan ook de 'gewone' jood, tenminste degenen die zich niet tegen de kapitaaljood verzetten. Er waren ook joden die aan de kant van Nazi-Duitsland vochten, er was zelfs een joodse SS divisie. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik stomverbaasd was toen ik daar achter kwam!


      [Dan ben je er al heel wat rationeler mee aan het werk dan alleen maar de 'tranen-met-tuiten' emotie-rechtspraak die volgt op de beelden van Bergen Belsen]

      Ik bekijk het inmiddels ook rationeel. Toen ik er net achter kwam dat het hele verhaal aan alle kanten rammelt, was ik echt WOEST maar mijn hele wereldbeeld kantelde ook. Dat heeft een paar jaar geduurd daarna was ik a. gewend aan het gekantelde wereldbeeld en b. bekeek ik het rationeel, zoals ik eigenlijk altijd doe zodra ik een situatie wil analyseren (zo ben ik ook omgegaan met het hele corona gebeuren: uitzoeken wat er werkelijk aan de hand is waarbij ik op de een of andere manier mijn emoties uitschakel).

      Delete
  12. Dure energie kan ook goede effecten hebben.
    Ik ben tegen het kweken van groenten in flatgebouwen, met kunstlicht.
    Het zonlicht geeft allerlei extra 'kracht' aan de planten.
    >>>
    Vertical farms gebukt onder hoge energiekosten

    Ondernemers Ben Pieterse en Luc de Vries zien zich genoodzaakt om de deuren van start-up Glowfarms uit het Noord-Hollandse Hoorn definitief te sluiten als gevolg van de hoge energiekosten. Ook Infarm gaat gebukt onder de gestegen kosten. Het grootste cloudnetwerk voor vertical farming sluit verschillende locaties.

    ReplyDelete
  13. SDR January 13, 2023 at 7:04 PM
    @JV, waarom verwijs je er dan niet naar? Laat die "Antje" daar maar eens op reageren. Kosovo is ook niet te ontkennen, het Westen heeft dus kilo's boter op het hoofd met de huidige reactie.

    ( Dat gaat over de 'Not one inch' documenten.)

    Ik heb toch liever niet dat mensen als Antje op dit blog komen.
    Die zijn zo fanatiek, en volledig- totaal niet te beinvloeden.

    Daar heb ik niks aan.

    Ik gebruik nu altijd de omschrijvingen van een video , en niet de link. drie redenen:
    - de omschrijving geeft al wat informatie
    - de link zorgt er voor dat er veel kans is dat de comment verdwijnt.
    - een link is nog niet altijd aanklikbaar, dus copy paste is dan nog nodig.



    ReplyDelete
    Replies
    1. [Ik heb toch liever niet dat mensen als Antje op dit blog komen. ]

      Dat begrijp ik maar ik doelde eigenlijk op een link naar de originele documenten, niet naar dit blog.

      Delete
  14. Er is een overeenkomst gesloten tussen Rusland en de Nato op 15 mei 1997.

    https://19972001.state.gov/regions/eur/fs_nato_whitehouse.html

    Destijds was Rusland heel zwak.
    Mercouris herinnert het zich nog : " De Chinezen zeiden: dit is wat ook met China is gedaan een ruime eeuw geleden, ten we heel zwak stonden"

    Je bent afhankelijk van de handel, en kunt niet weigeren.

    https://youtu.be/4uLADN-bMuc?t=434

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dit is de DeepL vertaling :

      Oprichtingsakte NAVO-Rusland
      Factsheet vrijgegeven door het Witte Huis, Office of the Press Secretary, Washington, DC, 15 mei 1997.

      Blauwe balk

      Op 14 mei hebben de secretaris-generaal van de NAVO, de heer Solana, en de Russische minister van Buitenlandse Zaken, de heer Primakov, bekendgemaakt dat zij het eens zijn geworden over de tekst van de "Oprichtingsakte inzake wederzijdse betrekkingen, samenwerking en veiligheid tussen de NAVO en de Russische Federatie", waarbij een nieuwe relatie tussen het Bondgenootschap en Rusland tot stand wordt gebracht. De akte is ter goedkeuring voorgelegd aan de NAVO-landen en president Jeltsin.

      De regering-Clinton heeft van de opbouw van een stabieler, veiliger en onverdeeld Europa een van haar belangrijkste prioriteiten gemaakt op het gebied van het buitenlands beleid. Op de top van Helsinki in maart waren de presidenten Clinton en Jeltsin het eens over het belang van samenwerking tussen de NAVO en Rusland. De akte legt de basis voor een duurzaam en krachtig partnerschap tussen het Bondgenootschap en Rusland, dat een belangrijke bijdrage kan leveren aan de Europese veiligheidsstructuur in de 21e eeuw.

      Volgens de akte zullen de NAVO en Rusland regelmatig overleggen en coördineren en, waar mogelijk en passend, gezamenlijk optreden, zoals nu in Bosnië. De akte heeft vijf hoofddelen:

      In de preambule wordt opgemerkt dat de NAVO en Rusland elkaar niet als tegenstanders beschouwen en worden de ingrijpende veranderingen in de NAVO en Rusland genoemd die deze nieuwe relatie mogelijk maken.
      In afdeling I worden de beginselen uiteengezet die ten grondslag liggen aan de betrekkingen, zoals de herformulering van de internationale gedragsnormen in het VN-Handvest en de Slotakte van Helsinki van de OVSE, alsmede expliciete verbintenissen, zoals de eerbiediging van de soevereiniteit, onafhankelijkheid en territoriale integriteit van staten en de vreedzame beslechting van geschillen.

      In deel II wordt een nieuw forum voor bijeenkomsten tussen de NAVO en Rusland opgericht, de Permanente Gezamenlijke Raad van de NAVO en Rusland, en wordt beschreven hoe deze Raad zal functioneren.

      Deel III beschrijft een reeks onderwerpen die de NAVO en Rusland zullen bespreken, waaronder conflictpreventie, vredeshandhaving, preventie van de verspreiding van massavernietigingswapens en uitwisseling van informatie over veiligheidsbeleid en defensiemachten.

      Delete
    2. VERVOLG



      Deel IV beschrijft de militaire dimensies van de betrekkingen. Tot de belangrijkste bepalingen behoren

      Herbevestiging door de NAVO van aspecten van haar huidige defensiebeleid en -strategie, waaronder de verklaring van december 1996 dat zij "geen voornemen, geen plan en geen reden" heeft om kernwapens in te zetten op het grondgebied van nieuwe leden, met inbegrip van opslagplaatsen voor kernwapens.

      Verwijzing naar de verklaring van de NAVO van 14 maart 1997 dat de NAVO in de huidige en de te verwachten veiligheidsomgeving haar collectieve defensie- en andere missies zal uitvoeren door middel van interoperabiliteit, integratie en het vermogen tot versterking, veeleer dan door bijkomende permanente stationering van aanzienlijke gevechtstroepen op het grondgebied van nieuwe leden.

      Erkenning dat de NAVO op het grondgebied van de nieuwe leden een adequate infrastructuur nodig heeft die in overeenstemming is met de collectieve verdedigings- en andere missies van de NAVO.

      Verbintenis van de NAVO en Rusland om te werken aan een snelle aanpassing van het Verdrag inzake conventionele strijdkrachten in Europa (CFE) aan de gewijzigde veiligheidssituatie sinds de voltooiing van CFE in 1990.

      Deel IV voorziet ook in mechanismen ter bevordering van nauwere militaire samenwerking tussen de NAVO en de Russische strijdkrachten, onder meer door de instelling van militaire verbindingsmissies in de respectieve militaire hoofdkwartieren van de NAVO en Rusland.

      De NAVO behoudt haar volledige voorrechten. Rusland zal weliswaar nauw samenwerken met de NAVO, maar niet binnen de NAVO. De akte maakt duidelijk dat Rusland geen veto heeft over besluiten van de alliantie en dat de NAVO het recht behoudt om desgewenst onafhankelijk op te treden.

      De akte heeft geen gevolgen voor de uitbreiding van de NAVO. Dat proces verloopt volgens schema; de NAVO-leiders zullen op de top van Madrid in juli de eerste landen uitnodigen om toetredingsonderhandelingen te beginnen. De toegelaten landen zullen alle rechten en verantwoordelijkheden van het bondgenootschap hebben en de deur naar het lidmaatschap zal open blijven voor alle opkomende Europese democratieën.

      [einde van het document]

      Delete
  15. Scroll even snel naar min. 36:10 en ga je diep, heel diep verbazen. Leve de cognitieve dissonantie. 😉

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mooi stukje ter overdenking: What Dog Could Teach Man.
      "When crumbs do not fall from his master’s table, the dog has faith that his master will feed him somehow. In return, the dog trusts and obeys him unconditionally. It’s not a coincidence that the dog is called man’s best friend." (met dank aan @SDR 😉)

      Nog een stichtelijk woord voor @JV:
      “Therefore do not worry about tomorrow, for tomorrow will worry about itself. Each day has enough trouble of its own.”

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. [Leve de cognitieve dissonantie]

      Van wie? De cognitieve dissonantie van RJ? Of degenen die hem niet geloven?


      [When crumbs do not fall from his master’s table, the dog has faith that his master will feed him somehow. In return, the dog trusts and obeys him unconditionally. It’s not a coincidence that the dog is called man’s best friend.]

      De context is wel belangrijk :-))


      [met dank aan @SDR]

      Dit begrijp ik even niet :-)

      Delete
    4. Jensen zegt dat hij de indruk heeft dat ook Yeadon en RFK geloven dat Corona niet bestaat.... dat het niet gevaarlijk is.

      Ik kan alleen zeggen wat ik altijd zeg:
      Voor dikke mensen met heel weinig vitamine D etc was het een dodelijke ziekte. Velen van hen hadden nog 10 of 20 jaar kunnen leven.
      Dus voor hen bestaat Corona zeker.

      Maar de oplossing die Big Pharma koos was uiterst crimineel.
      Dat zegt nu iedereen. Dat weten we zeker.

      Cognitieve dissonantie =
      Je zegt openlijk ( onder dwang) A , maar denkt B.
      Dat wringt.
      Dat is de dissonantie, de wanklank.
      Je geest gaat dat oplossen terwijl je slaapt.
      De video's waarop je zei A zijn niet te wissen.
      Dus vergeet je jouw oude overtuiging ( B).
      Later weet je dus niet eens meer dat je ooit B dacht.

      In de politiek wordt dit systeem zeer veel gebruikt.
      Partij discipline eist dat je hety partij-standpunt uitdraagt ( A). Je vind B. Die mening verandert zich. En zo krijg je politici die onverdedigbare standpunten hebben.





      Delete
    5. Nu even iets anders doen, maar die dog site is wel interessant:

      https://biblicisminstitute.wordpress.com/articles/wisdom/#dogman

      Delete
    6. @SDR: [De cognitieve dissonantie van RJ?]
      Nee, ik duid dan op de cognitieve dissonantie van @JV. Die blijft maar in het wereldje doordraaien, dat het virus dodelijk gevaarlijk was (en is). RJ zegt, dat het virus alleen als computercode heeft bestaan, nooit in het echt. Het was gewoon het alledaagse griepvirus, maar door de verhalen van de msm, was -zogenaamd- iedereen aan het virus overleden, ook de slachtoffers van verkeersongevallen, de parachutist met een kapotte parachute, de zelfmoordenaar onder de trein, enz. enz.
      Ook hierboven blijft hij maar zijn opstelling verdedigen, wat voor mij een bevestiging is, dat de msm hem 'te pakken' hebben. Hij gelooft hen, al dan niet gedeeltelijk.

      [De context is wel belangrijk]
      Correct. Ik ga ervan uit, dat je door de opmerking wordt getriggerd om het hele verhaal te lezen, dan kan je het plaatsen. Ik vind het heel mooi, het duidt precies het karakter van iedere hond.

      [Dit begrijp ik even niet ]
      Kan ik me volledig voorstellen, want het was eigenlijk aan @JV gericht, die die opmerking plaatste in zijn antwoord van mijn mail, waarin ik het overlijden vertelde. Sorry, was dus voor @JV bedoeld. Dat gebeurt dus bij mij, als ik in de situatie zit, waarin ik mij nu bevind, vandaar dat ik even 'on hold' sta.

      @JV: [Cognitieve dissonantie = Je zegt openlijk ( onder dwang) A , maar denkt B.]
      Niet correct. Er is geen sprake van dwang. Je hebt een bepaalde opvatting en die blijkt bij nadere bestudering, compleet anders te zijn. Je denkt, dat het gras blauw is, maar iemand weet je te overtuigen, dat het toch echt groen is. Hier is een betere omschrijving van het fenomeen, met goede voorbeelden.

      Delete
  16. Wilco Kelderman !

    https://www.youtube.com/watch?v=f16Pbm0gZd0&t=29s

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bespaar mij volgende keer dit soort bagger. De enige die die man leuk vindt, is hijzelf. Je haalt het hoge niveau van dit blog enorm naar beneden met deze rotzooi.
      [ ] gewenst
      [X] ongewenst

      Delete
    2. Nou zoals gezegd vind ik Harry Vermeegen óók heel erg leuk.
      Anders zou ik niet steeds reklame voor hem maken.
      De man is 40 jaar bezig, en ik vond er nooit iets aan.
      Ik heb eigenlijk nooit gekeken. Niet met Spaan etc.

      Nu wel.
      Nou vind ik het heel grappig.
      Ik denk dat jouw afkeer van Harry ( ja, hij zal ook nog wel joods zijn) dateert van lang geleden. Misschien was hij pro Ajax en jij pro Feyenoord. Dat soort zaken, dat gebeurt.
      Ik weet niks van voetbal, dus ben er niet mee bezig geweest.

      Ik ken Wilco Kelderman ook helemaal niet.

      PS: Ik lees dat er een andere wielrenner van 40 jaar dood is. Lieuwe Westra.

      Na de koers was hij depressief geworden. Slikte anti-depressiva, Kon daar niet meer vanaf komen.

      Op de NOS kan je alles lezen.

      Veel schuldigen hier:
      - Liewe, die roem wilde.
      - de doping in het wielrennen
      - Big Pharma met anti depressiva waar je niet meer vanaf kan komen

      Delete
  17. We hadden het in het vorige blog over het Engelse koningshuis.
    Er wordt nu flink gezaagd aan de poten van het instituut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dat interview van Harry en die vreselijke vrouw van hem, heeft ook geen goed gedaan. Die twee zijn kilometers gezakt in de achting van de bevolking.

      Delete
    2. Ab Gietelink maakte een vlog over Link en rechts.

      Het is een brij van informatie.
      Vanmiddag had ik toch ineeens een eigen idee daar over.
      Ik geef dat hieronder weer. ( volgende post.)

      Je zal het niet geloven , maar ik dacht ook aan prins Harry, die volgens mij flink mee helpt om dat instituut, het Engelse Koningshuis,waar veel mensen een 'houvast' aan beleven, om dat te elimineren.

      Delete
    3. Ik wil niet beweren dat Harry gewpusht werd tot rare dingen, maar vroeger zouden de Media veel 'gedoe' buiten de publiciteit houden. Nu wordt het juist erg voorop gezet.
      Kranten-redacties willen "Het Koningshuis' niet meer beschermen.
      Zien daar geen nut van.
      Ik wel: Het is een stukje wereldbeeld. Iets dat onze identiteit mee bepaalt. Iets dat ons tot 'nederlander' of Brit maakt.

      Delete
    4. Harry zoekt ook zelf prominent de pers op, die vreselijke vrouw van hem zal, gezien haar vorige beroep (actrice) daar wel een paar lijntjes naar toe hebben lopen. Ook de acties van enge Andrew waren moeilijk buiten de publiciteit te houden vanwege de omvang van het totale Epstein verhaal. Wat weer de vraag oproept: waarom moest Epstein van het toneel verdwijnen. Maxwel is veroordeeld maar alle andere prominenten zijn buiten schot gebleven. Overigens heb je wat het koningshuis van Engeland betreft wel gelijk dat de pers nu veel minder moeite doet veel 'gedoe' onder het tapijt te vegen.

      Delete
  18. Links versus Rechts.
    Wat houden die stromingen in?
    Progressief Versus Conservatief.
    'Nu willen wij macht' V "Wij willen onze macht behouden"
    Een nieuwe betere wereld V Behouden wat goed is.
    Wij helpen de zwakkeren V Wij helpen onszelf
    Wij leven volgens idealen V Wij streven naar het haalbare
    Wij zijn idealisten V Wij zijn realisten
    Onze idealen zijn superieur V Elk volk heeft zijn gebreken, maar is soeverein
    Wij mòeten andere landen beter maken V Onze regering moet in de eerste plaats voor ons zorgen
    Als we daarvoor oorlog moeten voeren: OK V Wie heeft er belang bij die oorlogen?
    Elk kind heeft recht op sex-change V Het ging 200.000 jaar heel redelijk zònder sex-changes
    Homo's worden gediscrimineerd V Laat ze doen, maar stop met het verwarren van kinderen.
    Wij zijn wereldbewoners V Wij zijn groeps-wezens en zoeken bescherming in onze groep.
    Alle grenzen moeten weg V Zonder volks-cohesie zijn we weerloos tegen de Globalisten.
    Nationalisme is vies V Nationalisme is groepsvorming die nodig is bij zelf-bescherming.
    Wij willen het Nationalisme uitroeien V 'Links' heeft dus de donkere kant van het Nationalisme overgenomen!

    Linkse partijen hebben de neiging om extremer te worden,
    omdat je de lat van het ideaal altijd nog iets hoger kan leggen en dan 'een beter partijlid bent'. Virtue signalling.
    En nu hebben we een wereld die alles normaal vind wat 1000 generaties vòòr ons idioot vonden.

    Wie wil dit zo? Cui bono?
    De macht in de westerse wereld is in handen van een elite die 'Links' gebruikt als een proxy leger om alle mensen machteloos te maken. Alles wat de mensen verbindt, moet weg: het gezin, het geloof, de nationale identiteit, oude gebruiken, kleine middenstand.

    Die Elite bereid een totale gevangenis voor: Elk mens een unieke code, alleen nog digitaal geld en volledige surveillance.
    Wie niet exact in de pas loopt, zal niet reizen, of eten, of zelfs niet meer leven ( maar dat komt pas later).

    De chaos moet zo groot mogelijk worden in de komende jaren,
    zodat het volk blij is met die surveillance en digitale gevangenis,
    want het maakt kruimeldiefstal en alledaags geweld onmogelijk.
    Er zal alleen nog maar Grote criminaliteit zijn: georganiseerde hongersnood, gefabriceerde virussen, onvruchtaarheid.
    Alles om de gewone mensen te laten verdwijnen.
    Maar dat komt later, als het te laat is.

    Dit is een gedachte-experiment. Hulp en kritiek wordt in dank aanvaard.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Geen kritiek, je hebt volkomen gelijk. Maar ik ga eerst even naar Ab kijken.

      Delete
    2. Links-Rechts ook bij De Gulden Middenweg geplaatst.
      Positieve reaactie van Peter Baars !
      ================

      ​ @De Gulden Middenweg Een mooie positieve reactie van U. Dank.

      Dan wil ik er nog graag wat aan toevoegen.
      Het zijn oude gedachten die ik voor het eerst probeer te rangschikken.
      Niemand zal direct "Ja !" roepen, maar print het uit en kijk of je de patronen herkent.

      > "Links zijn de betere mensen" <
      'Links' kiest altijd de zijde van de zwakkere en de slachtoffers, het nut van 'het algemeen'.
      Linkse mensen zien zich als de onbaatzuchtigen, de nobelen.
      Ze lopen het risico te gaan denken dat ze beter zijn, als mens.
      Dat hun opponent een egoïst is en op een lager moreel niveau staat.

      > Jonge mensen vechten graag voor de goede zaak <
      Jonge mensen hebben levenslust en strijdlust, maar weinig ervaring.
      Houd ze een nobel doel voor en ze willen er voor vechten.
      Jihadi's wilden de ongelovige Saddam en Assad en Ghadaffi verdrijven.
      De rode jeugd van Pol Pot en Mao wilden de verderfelijke kapitalisten verdrijven.
      De woke jeugd wil het klimaat redden, racisme uitbannen en gender-equality.
      > Dus: Als U een samenleving kapot wil maken, span de jeugd voor uw karretje!

      > Hoe je het volk van pacifist naar oorlogsbereid verandert <
      Toon "bloed, puin en babies" Zeg meteen wie de dader is. Steek het op uw vijand.
      "Bloed , puin en babies" zijn verzonnen, of in scene gezet of echt: door een Valse Vlag aanslag.
      Het is een oude methode: zie wikipedia: atrocity propaganda. ( gruwel propaganda)

      > Zorg dat Persbureaus en de Grote Media onder uw controle zijn.<
      De rest van de media copieert elke leugen. (Congreslid Oscar Callaway, 1915)
      Verwijder gedurende vele jaren de kritische journalisten uit het beroep.
      Zorg voor een eindeloze stroom negatieve berichten over uw vijand.
      Beperk positieve berichten tot vrijwel nul.
      Controleer de Social Media zoveel als mogelijk (Matt Taibbi, the twitter papers)
      Zeg dat alle oppositie bestaan uit complot-gekken en betaalde leugenaars.

      > Psychologische hulp nr 1: De eerste klap is vijf daalders waard <
      Als je het volk door 'gruwel propaganda' een opinie in het brein hebt gebeiteld,
      wil de mens die opinie niet meer veranderen.
      Hij zal zich afsluiten voor nieuwe informatie die de 'schuldige; vrij pleit.
      HIj zal elk bericht bezien alsof het de schuld bevestigt.
      Dit heet: confirmation bias.

      > Psychologische hulp 2: Cognitieve dissonantie <
      Als je macht hebt, kun je mensen tot gedrag dwingen dat niet klopt met hun echte mening.
      60% van de campagnegelden in Amerika komen van pro-Israelische donateurs (mbv Aipac).
      Een politicus zal positief over Israel moeten spreken, anders kan hij niet gekozen worden.
      Ook als hij in zijn hart negatief over Israel denkt.
      Dan is er dus een dissonantie tussen iemands gedrag en zijn echte mening.
      Die (cognitieve) dissonantie wil het brein 'oplossen'.
      Dat lukt: Na 30 nachtjes slapen wordt de politicus wakker met een positieve opinie over Israel.
      Het afdwingen van onoprecht gedrag kan op die manier de (als echt ervaren) opinie veranderen.
      Zo groeit een politieke partij naar een standpunt toe dat door de Machtigen wordt bepaald.

      Delete
    3. Eens met de eerste reactie van @JV, zo zit het (denk ik) globaal in elkaar.

      Aan de tweede reactie wil ik 'bij bloed, puin en babies' iets toevoegen, nl het narratief van een 'dodelijk virus' de wereld in slingeren. Heeft, zo is afgelopen periode gebleken, hetzelfde effect.

      Delete
    4. Er is toch een verschil: bloed, puin en babies worden door iemand veroorzaakt.
      Die krijgt dus de schuld en is onherstelbaar als "Gevaarlijke Vijand waar we oorlog tegen moeten voeren" gebrandmerkt.

      Een virus heeft geen dader ( voorlopig, voor het grote publiek. )
      Het virus is niet bruikbaar om tot oorlog op te hitsen, maar wel om het eigen volk in een gevangenis te stoppen.

      Delete
    5. [maar wel om het eigen volk in een gevangenis te stoppen.]

      Is het een idee om dit (verregaande inperking grondrechten eigen bevolking) als categorie toe te voegen? Hoewel het me niet zou verbazen als dit virus in de toekomst alsnog tegen China gebruikt zal worden.

      Delete
  19. Scott Ritter: Gerasimov heeft een veel grotere staf.
    Die staf is nodig om een Grote Oorlog te gaan voeren.
    Ze gaan Oekraine vanuit de lucht in puin leggen.

    Surovikin had een veel kleinere staf.
    Hij is terug naar de Luchtmacht en zal die aansturen.

    YT: Scott Ritter: Wagner Soldiers Are Back In Russian Army !!! Putin Secret Army Will Lead More Pain

    ReplyDelete