Friday, May 22, 2020

1040 Volkskrant: Geen besmettingen in de buitenlucht ! ( Chinees onderzoek)


Ik ben hier heel blij mee.

De Volkskrant heeft tot nu toe nooit één correct woord geschreven over HCQ of andere zaken die de Lockdown en de Rutte-aanpak ondergraven.

Maar nu eindelijk wel: ( Link )

NIEUWSCORONAVIRUS

Onderzoek: nauwelijks kans op besmetting in buitenlucht

Terwijl de Nederlandse terrassen zich opmaken voor heropening met anderhalve meter ruimte tussen de bezoekers, komen Hongkongse wetenschappers met een opmerkelijke ontdekking. Het nieuwe coronavirus blijkt in de buitenlucht nauwelijks besmettelijk.

Maarten Keulemans 20 mei 2020, 12:00

 Stefan Duurkoop van de stadsbrouwerij Wageningen bekijkt op zijn terras hoe de regels voor hem uitpakken. Beeld Raymond Rutting / de Volkskrant


Onder 7.324 coronabesmettingen in China vonden de onderzoekers slechts één geval van iemand die het virus buitenshuis opliep: een 27-jarige man die op straat in zijn dorp een praatje maakte met een kennis die net terug was uit Wuhan. Veruit de meeste besmettingen vinden plaats in huis en in het openbaar vervoer, constateren de onderzoekers in hun nog voorlopige artikel: plekken, waar men langdurig op elkaars lip zit.
‘Het belang van deze constatering wordt niet goed erkend door de samenleving en door beleidsmakers’, stellen de wetenschappers, onder leiding van Li Yuguo van de Universiteit van Hongkong. ‘De overdracht van ademhalingsinfecties zoals sars-cov-2 (de officiële naam van het huidige coronavirus, red.) is een binnenshuis fenomeen.’

Zon inactiveert virus.
Andere wetenschappers herkennen en erkennen die bevinding. ‘Je moet altijd uitkijken of de selectie van de gegevens wel goed is’, zei RIVM-epidemioloog Jaap van Dissel woensdagochtend bij een presentatie over de Chinese bevindingen. Zo wijzen de Hongkongers erop dat mensen sowieso meer tijd binnenshuis doorbrengen dan buiten. ‘Maar dat het virus buiten minder verspreidt, is zeker waar. Het kan er verwaaien en je hebt er zonlicht met uv-straling die het virus inactiveert.’



‘Je moet altijd een beetje oppassen, de ene buitenlucht is niet de andere’, zegt hoogleraar klinische virologie Louis Kroes (LUMC), doelend op overdekte tenten en afgeschermde terrassen. ‘Maar in de normale buitenwereld gaat het je echt niet lukken het virus over te dragen. Er is gewoon geen bewijs dat dit soort respiratoire virussen in de buitenlucht kunnen worden overgedragen op een manier die ook maar enigszins relevant is voor de epidemie.’
Buitengewoon kritisch is Kroes dan ook over de strikte handhaving van de anderhalvemeterregel in parken, natuurgebieden en op straat. ‘Men wil duidelijkheid, rechtlijnigheid. Maar we schieten er ook in door.’ Als voorbeeld noemt hij gemeenten die zich het hoofd breken hoe ze om moeten gaan met stoepen die minder dan anderhalve meter breed zijn. ‘Dan denk ik: moet je nou álles tot een probleem verklaren? In de buitenlucht kun je best een iets ander beleid voeren.’

Langdurig.
Toch hangt het maar net af van de omstandigheden, erkennen alle experts. ‘Overdracht van het virus buitenshuis is niet uitgesloten’, stelt Yuguo. Vooral de blootstelling telt: urenlang geanimeerd met elkaar praten op een terras speelt het virus meer in de kaart dan wandelen door het park. ‘Het gaat om langdurig aanhoudende overdrachtssituaties’, zegt Kroes. ‘Niet om het elkaar voorbijlopen op straat.’

Het Outbreak Management Team dat het kabinet voorziet van wetenschappelijk advies heeft voor zover bekend geen versoepeling van de afstandsregel in de buitenlucht aangekaart. Maar het verschil tussen binnen en buiten zit wel subtiel in de adviezen versleuteld. Zo staat het kabinet wel sommige buitensporten toe, maar nog geen binnensporten.

                   ===========================

Eenvoudigste bescherming:   Neem extra vitamine D. 


Drie artsen die in de laatste 2 dagen over het belang van Vitamine D  spreken:








                    ==================

Jake Morphonious over de gevaren van vaccins: 

Jake Morphonious is bang dat het vaccin verplicht wordt gesteld en belicht de nadelen die hij door vaccins zelf heeft ervaren in de afgelopen decennia:
Om de reactie van het lichaam op de vaccinaties op te wekken voegt mens stofjes toe: adjavent's.
Dit zijn vaste deeltjes die niet oplossen.
Zoals:  Aluminium -zouten zoals:  hydroxide, potassium sulfaat en Alluminium-fosfaat.
 samenstellingen, maar soms ook kwik, formaldehyde en stukjes virus ( virosomen).  Ook cytokinen.
Soms worden meerdere adjavents tegelijk toegevoegd.
Maar er zijn bijwerkingen:
spier-afname ( myalgie), arthritiis,  chronische vermoeidheid,   cognitieve problemen of geheugen verlies.

NB:  Morfonius heeft het zelf mee gemaakt en vertelt er over.



10 comments:

  1. In geval Blik deze reactie op zijn blog, van mij, óók weg haalt, plaats ik hem even hier:

    Jan Verheul23 mei 2020 om 12:26
    Waarom blijf jij jouw mantra herhalen, Blik?

    En kritiek van mij - die ik dan ook maar herhaal- haal je weg.

    Wat is nu precies ook weer het verschil tussen jouw blog en de MSM ?

    Op beiden wordt één stanpunt gepromoot, ende kritiek niet toegelaten.

    BeantwoordenVerwijderen

    ReplyDelete
    Replies

    1. Jan Verheul24 mei 2020 om 07:05
      Leuke tekening van je dochtertje, Blik !

      Ja, kindertekeningen hebben altijd die vrolijke en wat onbeholpen 'touch'.

      Maar iets klopt er natuurlijk niet.
      Want een niet bestaand virus kun je niet 'te grazen nemen'.

      En op dit blog lees ik keer op keer dat dit virus helemaal nooit heeft
      bestaan.
      (De andere posts worden gecensureerd , hoor ik.... Dan hoeven we hier dus ook niet meer te zijn voor een open discussie .. )

      O, je laat afwijkende meningen wel toe, zeg je ?
      Zoals E. die ons meldt dat Darwin's evolutie niet bestaat.
      Dat de wereld nog maar 6000 jaar oud is, omdat dat in bijbeltje staat. Dat laat je wel staan hier ?

      Ja, zo worden we wel wijzer hier, natuurlijk.

      BeantwoordenVerwijderen

      Delete
  2. Het lijkt soms een verloren zaak. Maar dat is het niet. Niemand is hetzelfde.

    Niet iedereen heeft abjecte agenda's! Denkfoutjes dienen getolereerd te worden, in elk geval zeker tot er mogelijke tendezen tot geweld zichtbaar worden.

    Maar voor sommigen (velen) helaas wel.

    Mij maakt het niet uit: er is nog zeer veel cultuur beschikbaar!:

    https://www.youtube.com/watch?v=hx6uF_8xpKg

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vor mij is dit geen bijzondere muziek of zangeres.

      Maar uit de reacties zie ik dat dit voor de Spaanstaligen heel anders is.

      Hier een reactie door google translated: Ik zal dit concert nooit vergeten, het was de moeite waard om van Cochabamba naar La Paz te reizen en op een ongelooflijke hoogte te zijn en het gezang te zien alsof ik niet in zo'n hoge stad was, mijn emotie was uniek, een week na het concert en mijn hart klopt nog steeds zoals toen ik er live naar keek, ik kan het nog steeds niet geloven om het te zien, bedankt ma voor het vervullen van een van mijn dromen om live naar je te luisteren? Ik zal het nooit vergeten

      Delete
    2. IK lees op wikipedia dat ze al een bewogen leven achter de rug heeft: kanker gehad, er bovenop gekomen, een andere naam genomen, omdat ze een ander mens was na die ziekte.
      Veel connecties met tv en grammy - wereld.
      Als ik zo luister: https://youtu.be/hx6uF_8xpKg?t=676
      dan wordt er heftig mee gezonden door een heel jeugdig vrouwelijk publiek.

      Jij jouw Mon, Rootman.

      I stick to Frankie Boy. https://youtu.be/VEy7MQbCY6U?t=9

      Delete
  3. Tragische ontwikkelingen:

    In India en Brazil is meer dan 50 % van de coronagevallen jonger dan 50 jaar:

    https://www.washingtonpost.com/world/the_americas/coronavirus-brazil-killing-young-developing-world/2020/05/22/f76d83e8-99e9-11ea-ad79-eef7cd734641_story.html

    ReplyDelete
  4. Ik heb net even nagezocht dat vlierbessen 2.5 x meer quercetine bevatten dan rode uien. Ook druiven en rood fruit doen het goed.

    Om een hoeveelheid equivalent aan een supplement te nemen zou men een kleine 100 g sap moeten drinken. Niet rauw, want dan zit er teveel cyanide in. Door inkoken wordt de te consumeren hoeveelheid uiteraard minder.

    ReplyDelete
  5. De nieuwe Martenson is uit.

    Nu maakt hij alleen op dinsdag en donderdag nog een video.
    De afgelopen 4 maanden bijna elke dag.

    De zaken zijn gezegd, de ontwikkelingen aardig voorspelbaar.

    Ik ben minder bang voor besmetting dan Martenson, maar zijn info blijft overtuigend:
    Mèt mondkapje slechts 0,2 maal de kans op besmetting ( in vergelijk met mensen die geen mondkap dragen)
    Op 1,5 meter slechts 0,5 maalk kans op besmetting in vewrgelijk met niet distancing.
    Doe je beide maatrekelen, dan heb je 0,2 x 0,5 = 0,1 maal de kans op besmetting in vergelijk met mensen die 'er niks aan doen'. Zeker als je in risico-factoren hebt is dat belangrijke informatie. Voor jonge gezonde mensen is het allemaal niet belangrijk.

    ==
    Verder toont hij aan dat het grote onderzoek dat in The Lancet stond niet alleen fout is omdat de HCQ werd gebruikt in een veel te laat stadium, en zonder zinc, maar er zijn ook heel onwaarschijnlijke getallen in hun tabellen. Zo zou volgens dat onderzoek in elk wereld deel 10% van de zieken tot de rokers behoren. Maar het roken is per werelddeel heel verschillend: van 10 to 30%.
    Het lijkt wel of de cijfers op een computer zijn bedacht en geschreven.

    Belangrijkst effect van die bedrieglijke Lancet-publicatie: er was een goed onderzoek van het WHO bezig naar HCQ. Maar het WHO grijpt de Lancet publicatie aan om dat onderzoek nu stop te zetten !

    We zitten op de eerste rij en zien hoe 'men' dit soort zaken aan pakt, hoe men een heel effectief en goedkoop medicijn, weg kan moffelen en daarna met eigen dure vaccins kan komen.

    Mooie voorbeelden bij Martenson over nut van HCQ : in een bejaarden huis in de VSm, in Maleisië en in Costa Rica.

    ReplyDelete