Thursday, May 04, 2023

1387. De Neocons ( De onzichtbare Bazen in Amerika) hebben maar één doel: Vernietiging.

 

Het extreme centrum: Hoe de Neocons ineens ‘Woke’  werden.

OLIVER WILLIAMS - 2 MEI 2023

 - 3.400 WOORDEN -

 


 

Geen vermindering, geen gevolgen

De oorlog in Irak werd begonnen door een opmerkelijk kleine groep mensen. Het is politiek onhoudbaar geworden om die openlijke ramp te rechtvaardigen en sommige van de belangrijkste architecten van die oorlog hebben dat, veel te laat, erkend. In 2013 betoogde Max Boot nog dat er geen reden tot berouw was voor de oorlog in Irak. In 2018 was hij van mening veranderd en schreef hij in zijn boek The Corrosion of Conservatism: Why I Left the Right: "Ik heb spijt dat ik voor de invasie heb gepleit en voel me schuldig over alle levens die verloren zijn gegaan." Boot beweert: "Het was een kastijdende les in de grenzen van de Amerikaanse macht," maar klaagt in hetzelfde boek dat de moderne conservatieve beweging "doordrongen is van" racisme, extremisme en isolationisme.

David Frum beschrijft  de  invasie als "een ernstige en kostbare fout" en geeft een grondig  dubbelzinnige mea culpa. Robert Kagan zegt  dat  de oorlog "niet precies ging zoals we wilden" en dat "veel aspecten van de oorlog" "ongelukkig" waren. Bill Kristol erkent dat Irak "erg moeilijk" was en dat "veel dingen slecht zijn gedaan", maar concludeert: "Ik ben geneigd niet te denken dat het [een fout] was." Sinds de inauguratie van Trump, is Kristol... van gedachten  over transrechten, over homo's, over abortus - maar niet over de ramp die leidde tot meer dan honderdduizend burgerdoden. Hij vertelde aan Jewish Insider: "Ironisch genoeg zou ik zeggen dat ik mijn standpunten meer heb veranderd of heroverwogen m. b. t.  binnenlandse beleidskwesties... qua buitenlands beleid, ik heb mijn standpunten niet echt veranderd. En ik ben kritisch geweest over Biden voor de terugtrekking uit Afghanistan."

Ondanks de herhaalde rampen in Irak, Afghanistan, Libië en elders, blijven deze figuren strijdlustig als altijd. In 2018 vertelde Kristol aan Vox dat het publiek "oorlogsmoe" is... die instincten zijn niet meer wat ze waren. Hij vertelde de podcast van Al Franken dat de interventie in Irak "niet het hele Midden-Oosten destabiliseerde, ik wou dat het sommige van die plaatsen meer had gedestabiliseerd."

De neocons hebben het consequent bij het  verkeerde eind gehad en niet alleen zaten ze fout, maar fout op de luidste, meest doctrinaire en meest compromisloze manier. Je zou denken dat ze wel wat carrière terugslag zouden krijgen...

Maar wat is er gebeurd met hen?

 

Liberale ophemeling

In zijn MSNBC-show noemde Ari Melber 2018 het jaar waarin "veel mensen begonnen te verwijzen naar 'woke Bill Kristol'." Volgens Melber was dit "Een eerbetoon aan het idee dat mensen wel degelijk evolueren en dat Trumpisme vreemde bedgenoten kan creëren."

Joy Reid, misschien wel de meest schadelijke persoonlijkheid op MSNBC, was positief  gloeiend  van  lof:

 

Een van de meest verbazingwekkende uitkomsten van de regering Trump is het aantal neoconservatieven dat nu mijn vrienden zijn en waarmee ik op één lijn zit. Ik was het in een panel eens met Bill Kristol. Ik ben het meer eens met Jennifer Rubin, David Frum en Max Boot dan met sommige mensen van uiterst links. Ik ben geschokt door de manier waarop Donald Trump mensen bij elkaar heeft gebracht.

Het bleek dat in de greep van het Trump Derangement Syndroom, fel tegen Trump zijn genoeg was om liberale adoratie te krijgen. Tijdens Donald Trump's vier jaar in functie zagen we de grootschalige rehabilitatie van de meest gediscrediteerde propagandisten van de oorlog tegen terreur. Nadat Trump de oorlog in Irak een "grote fout" had genoemd in het Republikeinse presidentsdebat van 2016, hebben de neocons zich omgedoopt tot de "gematigde" stem tegen het gevaar van een presidentschap van Trump. Ze vonden lucratieve posities in het liberale ‘berichtenapparaat’ . Frum werd hoofdredacteur bij The Atlantic. Boot is nu senior fellow bij de Council on Foreign Relations, analist bij CNN, columnist bij The Washington Post en medewerker van de op-ed-pagina's van de New York Times. Robert Kagan is senior fellow bij het Brookings Institution en hoofdredacteur bij The Washington Post. Kristol geeft regelmatig commentaar op CNN en MSNBC.

In de liberale verbeelding veranderden de Neocons van oorlogsmisdadigers in verstandige gematigde centristen, en, na de verkiezingen van 2020 en 6 januari, dappere en principiële verdedigers van de democratie.

Hoe is dit gebeurd?

 

 

Haviken voor Hillary

In 2014 heeft Jacob Heilbrunn, auteur van They Knew They Were Right: The Rise of the Neocons, voorspeld :  "De neocons bereiden misschien een nog brutalere prestatie voor: zich aansluiten bij Hillary Rodham Clinton en haar ontluikende presidentiële campagne, in een poging terug te keren in de bestuurdersstoel van het Amerikaanse buitenlands beleid." Robert Kagan, die een fondsenwerving voor buitenlandse politiek voor Hillary bijwoonde... geciteerd als zeggende."Ik denk dat alle Republikeinse buitenlands- beleid- professionals anti-Trump zijn. Ik denk dat een meerderheid van de mensen in mijn kring op Hillary zal stemmen." Hillary won de steun van bijna elke high-profile Neoconservatief die je zou kunnen noemen. Eliot Cohen, medeoprichter van het Project for the New American Century; John McCain- speechwriter Mark Salter; denktank goon James Kirchick. Boot zei dat hij "eerder voor Josef Stalin zou stemmen dan voor Donald Trump." De meest havikistische columnist van de Wall Street Journal, neocon Bret Stephens, schreef een opiniestuk getiteld Hillary: De conservatieve hoop. Maar niemand anders ging zo ver als Bill Kristol, die, toen hij in 2016 een concurrerende kandidaat voorstelde, (wat mislukte) , tweette dat hij "liever de Deep State dan de Trump State heeft".

Deze grootschalige coalitie tussen neocons uit het Bush-tijdperk en havikistische Democraten begon al vóór Trump en werd voortgezet nadat hij het Witte Huis had verlaten. In 2008 vierde The Weekly Standard (gevierd ) Hillary Clinton als "de grote rechtse hoop" van de buitenlandse politiek, en prees haar transformatie van "First Feminist" naar "Warrior Queen". In 2013 beschreef John McCain (beschreef ) Hillary Clinton als een "rockster" op het gebied van buitenlands beleid. In een profiel uit 2014 van Robert Kagan in The New York Times vermeldt Kagan dat hij deel uitmaakte van Hillary's "bipartisan group of foreign-policy heavy hitters at the State Department, where his wife worked as her spokeswoman". Over Clintons buitenlands beleid zei hij: "Het is iets dat je neocon zou kunnen noemen, maar haar aanhangers zullen het duidelijk niet zo noemen."

Dit was meer dan een tijdelijk verstandshuwelijk om Donald Trump tegen te houden. Dit is meer dan een pragmatische alliantie. Het is een ideologische convergentie. De Neocons hebben elke schijn van conservatisme afgeworpen, terwijl de Democratische Partij... uniform pro-oorlog is geworden. David Frum verklaarde  de  herschikking:

Trump duwde Never Trump Republikeinen in partnerschap met gematigde Democraten - en stimuleerde zelfs voorheen conservatief ingestelde mensen - om waarde te zien in ideeën als Me Too en Black Lives Matter. ... Oude patronen lossen op in iets nieuws.


De neocons hadden de toegang tot de macht in de GOP verloren en moesten een nieuwe achterban vinden. Robert Kagan was co-auteur van een artikel in 2019 waarin hij het "America First" buitenlands beleid aanviel met Antony Blinken, die nu Joe Biden's minister van Buitenlandse Zaken is. De vrouw van Kagan is Victoria Nuland. De twee werden verliefd "pratend over democratie en de rol van Amerika in de wereld." Nuland is het ultieme voorbeeld van de continuïteit (slechts kort onderbroken door Donald Trump) van het personeel, ongeacht de regering. Nuland was adviseur buitenlands beleid van vicepresident Dick Cheney, woordvoerder van het State Department onder Obama en Under Secretary of State for Political Affairs in de regering Biden. Haar wereldbeeld is identiek aan dat van haar man.


De Alliance for Securing Democracy, de nationale veiligheidsgroep die verantwoordelijk is voor de Hamilton 68- zwendel , de valse beweringen over  Russische pro-Trump invloed, wordt bestuurd door een bestuur waarin Michael Chertoff, voormalig minister van binnenlandse veiligheid onder George W. Bush; Michael McFaul, voormalig ambassadeur in Rusland onder Barack Obama; Bill Kristol; John Podesta; en, ooit, Jake Sullivan, nu nationaal veiligheidsadviseur van president Biden, zitting hebben. Als er ooit een zinvol onderscheid was tussen de liberale interventionisten en de neoconservatieven, dan zijn de twee nu volledig samengesmolten.

 

 

Val de wereld binnen, nodig de wereld uit: Imperialisme + Immigratie

Opvallende neo-conservatieve figuren hebben hun standpunten over een hele reeks onderwerpen radicaal gewijzigd om hun nieuwe liberale volgelingen aan te spreken, maar ze zijn altijd opmerkelijk consistent geweest over twee beleidslijnen: nooit eindigende oorlog en ongebreidelde immigratie. Het verhinderen van de migratie van moslims uit terreurgevoelige landen als Afghanistan is uit den boze, het bombarderen van diezelfde mensen wordt als prima beschouwd.

 

Bill Kristol wil "nieuwe Amerikanen" ter vervanging van een bevolking die hij bestempelt als "lui" en "verwend" - "gelukkig heb je deze golven mensen die binnenkomen." Kristol heeft gerouwd om de "waanzin en wreedheid" van de ICE invallen. "Ik zou in een hartslag een groep pas genaturaliseerde Amerikaanse burgers verkiezen boven de verwende autochtone betweters van CPAC",  tweette hij in ….in 2018. Kristol maakte van open grenzen een lakmoesproef van respectabiliteit. Gevraagd naar zijn eerdere goedkeuring van de hersendode Sarah Palin zei hij: "Daar heb ik spijt van. ... Om eerlijk te zijn, als je kijkt naar wat ze in 2008 zei, afgezien van wat gekkigheid, was ze niet anti-immigratie. Ze was niet xenofoob. Ze was niet isolationistisch. ... Dus, op een grappige manier, als we iets van het populisme hadden kunnen coöpteren en ze een plaats hadden kunnen geven in een door McCain genomineerde Republikeinse Partij, zou dat misschien een goede uitkomst zijn geweest."

Hij vertelde Vox: "Ik zal zeggen, weet je, de Weekly Standard was vrij onverbloemd anti-Buchanan. ... Vrij liberaal over immigratie."

Zoals gedocumenteerd door de berouwvolle voormalige neocon Scott McConnell in een artikel in de American Conservative uit 2003, en uitgebreider in het boek The Great Purge: The Deformation of the Conservative Movement, waren de neocons instrumenteel in het elimineren van elke conservatief die bedenkingen had tegen immigratie.

Boot uitte de ultieme synthese van imperialisme in het buitenland en multiculturele kolonisatie thuis. De omvang van de Amerikaanse strijdmacht betreurend, merkte hij op: "Er is een vrij grote pool van mankracht die niet wordt aangesproken: iedereen op de planeet die geen Amerikaans staatsburger is." Hij opperde het idee om Afghanen te betalen om hun eigen land te bezetten: "De meest efficiënte manier om het regeringskorps van Pasjto- of Arabischtaligen uit te breiden is niet om inheemse Amerikanen naar taalscholen te sturen; het is om inheemse sprekers van die talen te werven."

 

Historisch gezien veroverde een  imperiale Macht nieuw grondgebied waar zijn volk zich dan kon vestigen. In het nieuwe imperialistische systeem valt Amerika alleen landen binnen om de golven vluchtelingen op te vangen die de oorlog onvermijdelijk veroorzaakt. Dus het rendement van het bloed en de onkosten die aan oorlogen tegen Irak, Afghanistan en Libië zijn uitgegeven, is dat steeds meer Irakezen, Afghanen en Libiërs woonruimte vinden in de VS. Volgens de New York Times werden in 2005, slechts een paar jaar na 9/11, "meer mensen uit moslimlanden legale permanente inwoners van de Verenigde Staten - bijna 96.000 - dan in enig jaar in de voorgaande twee decennia."

 

Invade/invite worden beide gevormd door een soortgelijke panglossiaanse (“Alles is altijd OK”, wat er ook  gebeurt. JV.)   kijk op diversiteit. Ondanks alle viering van diversiteit is er een blindheid voor, een geloof dat we in wezen allemaal Amerikanen zijn, verlangend naar seculiere democratie en 'vrijheid' (in de vorm van ongebreideld liberaal hedonisme en vrije markten). Als diversiteit een kracht is, is er geen reden om te denken dat het opdringen van democratie aan een diep sektarisch land als Irak niet zou werken. Hier is Kristol over Irak: "Ik denk dat er een zekere mate van, eerlijk gezegd, een soort populaire sociologie in Amerika is die op de een of andere manier denkt  dat de Sjiieten niet kunnen opschieten met de Soennieten."

In werkelijkheid konden de sjiieten niet overweg met de soennieten en na de afzetting van Saddam volgde een verschrikkelijk bloedvergieten tussen de twee groepen.  ( Nadat de Amerikanen er alles aan hadden gedaan om de vijandschap tussen die groepen sterk te verhogen!  JV)

In 2016 schreef Robert Kagan een artikel over Trump met de titel This is how Fascism comes to America:

 

Zijn openbaar discours bestaat uit het aanvallen of belachelijk maken van een breed scala aan "anderen" - moslims, Hispanics, vrouwen, Chinezen, Mexicanen, Europeanen, Arabieren, immigranten, vluchtelingen - die hij afschildert als bedreiging of als onderwerp van spot. Zijn programma, zoals het is, bestaat voornamelijk uit beloften om buitenlanders en mensen met een niet-blanke huidskleur hard aan te pakken. Hij zal ze uitzetten, weren, onder de knoet krijgen, laten betalen of hun mond laten houden.

Maar hij zal ze niet bombarderen. Daar ligt het probleem.

 

 

Anarchie thuis, militaire bezetting in het buitenland...

In 2020 hebben meer dan 130 hoge Republikeinse nationale veiligheidsfunctionarissen een verklaring ondertekend   die Donald Trump veroordeelt omdat hij "de angst aanwakkert dat 'boze menigten' en 'anarchisten' ons land vernietigen" en de "erfenis van Amerika als een natie van immigranten" schendt. De elite van het Amerikaanse buitenlands beleid wil graag non-stop oorlog voeren om "Amerika veilig te houden", maar wanneer de stedelijke centra van Amerika zelf op oorlogsgebieden lijken, haalt het establishment de schouders op of juicht het de relschoppers toe (tijdens de BLM-rellen vielen minstens 25 doden, waaronder een Trump-aanhanger die midden op straat werd vermoord in Portland).



Kori Schake, directeur buitenlands en defensiebeleid bij het American Enterprise Institute, schrijft: "Recente protesten in Amsterdam, Londen en elders laten zien dat wat er in Amerika gebeurt van belang is voor de vooruitgang van mensenrechten en burgerlijke vrijheden elders. ... Onze strijd is de strijd van de wereld, omdat de waarden die onze republiek vormen universele waarden zijn."

( Eigenlijk beweren ze: “Burgeroorlog = vooruitgang,  want dat is een  emancipatie strijd van het arme deel.” Dat lijkt logisch, maar in Amerika zijn de kansen redelijk gelijk voor allen. Maar niet de uitkomsten.  Dus worden zwarten niet zo rijk als de blanken. Die burgeroorlog  is dus niet rechtvaardig en zal zeker aan allen schade berokkenen. Maar als de Neocons het tòch  willen verdedigen,  dan geven ze de blanke goyim  het recht om te rebelleren tegen de joodse mensen, want die zijn veel rijker dan de blanken: “Wij eisen gelijkwaardigheid. White Lives Matter! “” JV )    

 

Schake was adviseur buitenlands beleid voor de McCain-Palin presidentiële campagne van 2008 en was directeur defensiestrategie in de Nationale Veiligheidsraad onder George W. Bush. In een artikel getiteld "This  Upheaval Is How America Gets  Better vierde Schake de gewelddadige rellen van 2020: "We zien nu dat Amerika beter wordt dan het was. Deze kolkende, twistzieke en soms zelfs gewelddadige dynamiek is hoe sociale verandering in Amerika eruit ziet." Ze prees het leger voor het " voorop lopen bij het versterken van zwarte stemmen" terwijl ze linkte naar een video van Dave Goldfein, stafchef van de Amerikaanse luchtmacht, die sprak over het veranderen van het leger in een "veilige ruimte".

"Vroeger was ik een slimme conservatief die spotte met 'politieke correctheid,'" schreef Max Boot, maar 2017 was "het jaar dat ik leerde over mijn witte privilege." "Het Trump-tijdperk heeft mijn ogen geopend. ... Mijn bewustzijn is verhoogd. Serieus." Hij heeft verwezen  naar toenemende steun voor BLM als "een reden voor optimisme." Dit is de man die een maand na 9/11 een essay schreef voor de Weekly Standard getiteld "The Case for American Empire" waarin hij Amerika opriep om "haar imperiale rol te omarmen."

David Frum, de man die als speechschrijver voor George W. Bush de schandalig belachelijke uitdrukking "de as van het kwaad" bedacht, is hoofdredacteur van The Atlantic, een tijdschrift dat zwart radicalisme koppelt aan rabiaat militarisme. Tijdens de wild destructieve Black Lives Matter rellen publiceerde het artikelen met titels als "Woede  kan  een betere wereld bouwen "en "Hoe woede het racisme kan bestrijden." Ik heb eerder  geschreven... dat "De hegemoniale ideologie van Amerika nu een gemuteerde symbiose is van het denken van Dick Cheney en Ibram X. Kendi." Op theatlantic.com  staan artikelen van Kendi en David Frum (zij het niet van Cheney zelf) slechts een klik van elkaar verwijderd (Joe Biden's speciale vertegenwoordiger voor raciale gelijkheid en rechtvaardigheid op het State Department had onlangs een ontmoeting met Kendi en had een discussie over "de voortdurende, wereldwijde impact van witte suprematie en het belang van collectieve inspanningen in alle sectoren om een wereld op te bouwen waarin raciale en etnische gelijkheid en sociale rechtvaardigheid de boventoon voeren"). De New York Times, de ultieme vector van elite consensus-vorming, werd een thuis voor Max Boot en Bret Stephens om op te roepen dat Amerika moet optreden als wereldpolitie, terwijl ze ook artikelen publiceerde als Ja, we bedoelen letterlijk de politie afschaffen - maar natuurlijk niet het leger.

 

 

Jennifer Rubin, een andere voormalige neocon en een zeer  onserieuze blogger die gespecialiseerd is in emotioneel geladen hyperpartijdig gebral, heeft een opmerkelijke politieke one-eighty uitgevoerd, maar blijft een van de meest rabiate oorlogsstokers van het land. Rubin ging van een anti-abortus fanaat naar... zorgwekkend "Als vrouwen geen abortus kunnen krijgen, zal het leger dan moeite hebben om vrouwen te werven?" In 2011 bekritiseerde ze Newt Gingrich omdat hij onvoldoende enthousiast was over de oorlog in Irak. Ze schreef een blogpost waarin ze John McCain uitmaakte voor zijn verzet tegen "verbeterde ondervragingstechnieken". Meer recentelijk is Rubin de favoriete Biden Witte Huis's  favoriete  pundit....

Reagerend op de volkstellingsgegevens, heeft Rubin  getweet:   "een meer diverse, meer inclusieve samenleving. dit is fantastisch nieuws. nu moeten we voorkomen dat minderheidsblanken regeren."  Tijdens de wijdverspreide rellen en plunderingen van 2020, Rubin tweette  "BLM is vreedzaam." "Wit christelijk nationalisme, daarentegen  zal onvermijdelijk leiden tot geweld, wreedheid en wetteloosheid." Ze verweet het geweld van 2020 aan "blanke opruiers". Ze combineerde haar neocon en woke geloofsbrieven in één zin en beweerde bij de dood van burgerrechtenactivist John Lewis dat het "gemakkelijk is om moedeloos te worden - zoals velen waren na het overlijden van John McCain." De moed van Lewis, tweett ze werd "geëerd en weerspiegeld in de acties van BLM demonstranten."

Sprekend op MSNBC's AM Joy van Trump aanhangers, zei Rubin over de Republikeinse Partij (waar ze een paar jaar eerder nog lid van was geweest):

 

Wat we moeten doen is deze mensen mijden. Deze mensen aan de schandpaal nagelen is een verklaring van morele verontwaardiging dat deze mensen niet geschikt zijn voor de beleefde samenleving.... We moeten collectief, in essentie, de Republikeinse Partij afbranden. We moeten ze met de grond gelijk maken, want als er overlevenden zijn, als er mensen zijn die deze storm doorstaan, zullen ze het weer doen.

[ Ik denk dat zelfs Hitler niet zo ver ging. Want het lijkt wel op een verdekte oproep tot genocide op de blanke republikeinen.  Iets dat in de kringen van Rubin soms openlijk wordt bepleit: “We moeten de blanken uitroeien door ze in gevecht te brengen met de moslims: ( LINK )  ]

Rubin heeft zich meer dan bereid getoond om de daadwerkelijke fysieke aanval op ideologische vijanden in het buitenland te steunen, dus misschien is dit geen hyperbolische retoriek maar een letterlijk beleidsvoorschrift.

Toen het officiële GOP Twitter-account er nauwkeurig op wees dat Ketanji Brown Jackson, de kandidaat voor het Hooggerechtshof... ondersteunde de kritische ras theorie schoot Bill Kristol terug: "Geen hondenfluitjes meer. Alleen ongegeneerde onverdraagzaamheid."

 

Conclusie

In "Unpatriotic  Conservatives ” weet David Frum de conservatieven die sceptisch staan tegenover de oorlog in Irak ervan te beschuldigen zowel nativisten als onpatriotten te zijn. De neocons slaagden erin een nieuwe versie van het Amerikaanse Nationalisme te gaan gebruiken en uit te buiten, waardoor de Amerikaanse identiteit en het nationalisme zelf verstrengeld raakten met hun eigen ideologische neigingen. In dat essay beschuldigt Frum de grote conservatieve intellectueel Sam Francis ervan "een politiek te voeren die gewijd is aan de bescherming van de belangen van wat hij noemde de 'Euro-Amerikaanse culturele kern' van de Amerikaanse natie", en hij veroordeelt blanke voorstanders als Kevin MacDonald. In de ogen van de neocons is dat de definitie van onpatriottisch.

Veel conservatieven vereren nog steeds reflexmatig het leger. Dit lijkt steeds meer op een geval van het slagvrouwsyndroom. Enoch Powell zei ooit tegen Margaret Thatcher dat als Engeland communistisch zou worden, hij nog steeds zou .. vechten  voor zijn land . Ik heb dat altijd een debiel sentiment gevonden. Je vraagt je af hoe lang Toby Keith-achtig nationalisme kan worden ingezet voor een politiek project dat fundamenteel in strijd is met de belangen van degenen die daadwerkelijk vechten en sterven. Ondanks al zijn fouten, had Trump gelijk toen hij... vertelde aan Tucker Carlson  dat de grootste bedreiging voor de Verenigde Staten geen externe vijand is: "Wie is het grootste probleem? Is het China? Zou het Rusland kunnen zijn? Zou het Noord-Korea kunnen zijn? Nee. Het grootste probleem komt van binnenuit. Het zijn die zieke, radicale mensen van binnenuit."

( Dat Tucker interview had ik gemist, destijds. Het verklaart wel waaromTrump zo zwart wordt gemaakt. Door zijn joods-gehuwde kinderen, zijn joodse alter ego en leermeester Roy Cohn en zijn goede band met Israel waande hij zich voldoende immuun tegen de Neocon-gekken, die absoluut de wereld willen veroveren en hem al doende ‘helaas zullen moeten verietigen’..  Dat is zo ongeveer mijn inschatting, JV.)

 

In een campagne video herhaalt Trump: "De grootste bedreiging voor de westerse beschaving is niet Rusland. Het zijn wijzelf."

Amerika won de Koude Oorlog tegen het Evil Empire om op een dag te lijken op een homo, trans, geracialiseerde versie ervan - een wakkere Leviathan die de wereld omspant. Michael Ledeen, misschien wel de meest openlijk gestoorde van alle Neoconservatieven, schreef in zijn boek Oorlog tegen de Terreurmeesters:

 

Wij breken elke dag de oude orde af. Onze vijanden hebben altijd een hekel gehad aan deze wervelwind van energie en creativiteit, die hun tradities (wat die ook mogen zijn) bedreigt en hen beschaamt voor hun onvermogen om gelijke tred te houden. Omdat zij zien hoe Amerika de traditionele samenlevingen onderuit haalt, vrezen zij ons, want zij willen niet onderuit gehaald worden. Zij kunnen zich niet veilig voelen zolang wij er zijn, want ons bestaan - ons bestaan, niet onze politiek - bedreigt hun legitimiteit. Zij moeten ons aanvallen om te overleven, net zoals wij hen moeten vernietigen om onze historische missie te bevorderen.

( In het joodse geloof is er de opdracht Tikkun Olam:  “je moet de wereld beter achterlaten dan hij was toen je geboren werd”. Tegelijk draagt God hen op om Amalek geheel uit te roeien:  man, vrouw, slaaf, en hun huisdieren. ( LINK)  Amalek is elk volk dat zich niet bij een joodse overheersing wil neerleggen.

In de vorige link die ik gaf zeggen rabbi’s letterlijk dat de witte mensen Amalek zijn. Van de rest zijn ze helemaal niet bang, en die hebben ze nodig om de blanken uit te roeien, vermoed ik. )

 

In toenemende mate is die historische missie de wereldwijde verspreiding van de kritische rassentheorie en de radicale gender-ideologie. Als het ooit enige morele aanspraak had om de wereld te controleren of zijn manier van leven te exporteren, dan is die aanspraak in 2020 tot de grond toe afgebrand. Het is wanneer de woke menigte stopt met het verbranden van de Amerikaanse vlag en ermee begint te zwaaien dat de wereld echt een probleem heeft.

Maar zolang deze moreel superieure (ze zijn er zeker van!) Woke lieden en het onverstoorbare militarisme van de Neoconservatieven samen werken, zal dat leiden tot het meest schadelijke en destructieve soort imperialisme dat de wereld ooit heeft gezien.

( De laatste paragraaf is moeilijk te vertalen. Ik ben niet zeker dat ik het goed deed. Ik heb het heel vrij vertaald. Dit is de engelse versie:   JV)

 Increasingly, that historic mission is the global spread of critical race theory and radical gender ideology. If ever it had any moral claim to police the world or export its way of life, that claim was burnt to the ground in 2020. It’s when the woke mob stops burning the American flag and starts waving it that the world really has a problem. When the moral certitude of social justice meets the impervious militarism of Neoconservatism, it will make for the most noxious and destructive brand of imperialism the world has ever seen.

 

(Overgenomen uit The Occidental Observer met toestemming van auteur of vertegenwoordiger)

 

24 comments:

  1. Klein lichtpuntje uit het 🤡SLI. De publieke opinie keert zich tegen de UA, langzaam maar gestaag.
    Het valr mij op, dat RT en Sputnik hier wwel zijn te ontvangen. Eind volgende week wordt dat probleem voor mij vanzelf opgelost.

    ReplyDelete
  2. Het is vandaag -kuch- "bevrijdingsdag", maar er valt NIETS te vieren: We zijn nog steeds bezet, nu door het SLI met op de achtergrond de joden, zoals altijd.

    Volgens Sputnik, (verboden door het "vrije westen") rommelt het in Frankrijk en Duitsland, waar een (alweer) geheime onderstroming heerst, om die 2 landen los te weken uit de otan en Brussel.
    ["But German businessmen are already talking about it. And there is an undercurrent of very, I would say, very secret, in fact, because there's one leak here and there. German businessmen and parts of the old German aristocracy, are basically discussing among themselves saying, ‘we have to get rid of this traffic light government, which is completely crazy with these Greens. And we should have a sort of Bismarck pact with Russia again, and then we'll be able to fulfill our destiny as the number one trading power in Europe and one of the best in the world’. Trading, especially with Russia, China and the rest of Asia. And enormously get rid of American dominance.]
    [But this for the moment is an undercurrent that is kept very secret.]
    Ha ha ha, PE zegt dat op het Internet, ten aanschouwe van de hele wereld. Tjonge, wat een geheim. 🤡

    Die zakenlui hoeven alleen maar een paar figuren in de regering aan te klagen wegens landverraad en dan is het zó gepiept.

    ReplyDelete
  3. Triest. Einde van Paulus de Boskabouter? In ieder geval: Sterkte ermee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hopenlijk komt hij terug.
      Ik had niet de tijd er vaak te kijken, maar als ik keek was het altijd goed.
      NB: zelf zit ik ook in tijdnood. Moet andere prioriteiten stellen. Maar wil toch af en toe wat posten, want de gebeurtenssen in de wer3eld zijn nog nooit zo boeiend geweest, en het raadsel: waar loopt het op uit? was nooit zo groot.

      Bijv: Waarom zijn er geen wapens voor Prighzjin ?
      Zijn onze bronnen wel betrouwbaar? Of waren ze te optimistisch?

      Delete
  4. Het SLI blaast zichzelf op. Het einde is in zicht.
    [Printing more dollars and easing interest rates will take them back to the very same circumstances that killed the real economy in the first place. There is absolutely no way out of this collapse now and the entire debacle is completely self-inflicted, being caused by insufferable greed, and complete mismanagement of every single aspect of the national economy.]

    Succes ermee.

    ReplyDelete
  5. De aanval op het Kremlin van een paar dagen geleden, heeft het RFA alleen maar op scherp gezet. Reken maar, dat er geen vlieg ongezien op het Rode Plein kan vliegen. Tegelijkertijd heeft het Oekraïense Regime zijn eigen doodvonnis getekend.
    [Zelensky reminds us of the mythical Wandering Jew, who taunted Jesus on the way to the Crucifixion and was then cursed to walk the earth until the Second Coming.]

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik acht het niet uitgesloten, dat king charles geen feestje krijgt bij zijn kroning. Mr. Sarmat zou wel eens zijn visitekaartje kunnen afgeven op die dag.
      Resultaat: een hoop satanische, hysterische idioten van de aardbodem gevaagd, alsmede de Londense City plat, waarmee de RF ook nog een appeltje heeft te schillen.

      Delete
    2. Ja, en jij, ik en alle mensen die je ooit hebt gekend of zou gaan kennen..... Bad idea.

      Delete
    3. [ Mr. Sarmat zou wel eens zijn visitekaartje kunnen afgeven ]
      Ik ben het met Rootman eens: totaal ondenkbaar, Wolf.

      Delete
  6. De BBC en de royal groupies vieren hun feestje wel, maar ook daar lijkt de fanclub een stuk kleiner te worden.

    De enige leider in Europa die een beetje koninklijk is: vul zelf maar in.... 👑👑😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. Feestje wordt toch een beetje verpest. "Ik wil m'n fiets terug." 😉

      Jamaica gaat een referendum houden, om de engelse koning eruit te donderen. Gaat vast wel lukken. Het "Kingdom" wordt steeds kleiner ... 😎

      Delete
  7. Gonzalo Lira door de SBU gearresteerd. Nu maar hopen, dat hij er (weer) goed mee wegkomt, al zal het nu moeilijker zijn.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Op de film zie je gewoon zijn arrestatie !
      Ik heb er nooit iets van begrepen dat ze hem zijn gang lieten gaan na die eerste arrestatie.

      Hij is naar mijn vermoeden de laatste maanden minder in beeld geweest.
      Zou dat de reden zijn dat ie nu wordt afgevoerd?
      'Bekendheid' is een bescherming.
      Ik zou niet graag in zijn schoenen staan.

      Delete
    2. [Hij is naar mijn vermoeden de laatste maanden minder in beeld geweest.]
      Valt wel mee. De laatste is van 9 dagen geleden en daarvoor iedere dag 1 opname, volgens zijn YT-kanaal.
      De gekste dingen worden beweert: hij zou ongeneeslijk ziek zijn, (dus niet zo erg) tot hij lid van de Cia zou zijn. Hoe verzinnen ze het. De enige, die het echt weet, is Gonzo en die zal niets zeggen. Ik denk, dat hij geruisloos verdwijnt en ergens stil gaat leven.

      Delete
    3. Gonzalo heeft zelf meerdere malen gezinspeeld op het feit dat hij iets onder de leden heeft. Hij wekt veel weerstand op bij velen. Misschien omdat hij zeer anti-woke, politiek heel rechts, en altijd, soms cynisch, vrolijk is. Of dat hij sommigen, zoals Scott Ritter, of zaken zoals bitcoin totaal niet repecteer? (ik beiden wel) . Ik vind hem een groot denker, en hoop uiteraard dat hij hier onderuit komt.

      Delete
  8. Biden's laatste persconferentie.
    En nog meer humor van Jeff Dunham.
    Humor is hard nodig in deze donkere tijden. 😎

    ReplyDelete
  9. Bij Ron Unz plaatste Kevin Barret een bericht: de joden zitten achter 911.
    We zien Uhud Barack 2 uur na de eerste toren al precies vertellen wat ze gaan doen.

    Maar vanochtend kreeg ik een email ( newsletter ) van Lin Dinh, en die zegt: Ron Unz en Barrett zijn even goed mensen die de joden toch nog uit de wind houden....

    Ik heb beide berichten niet geheel gelezen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehud Barak, de oud premier van Israel.

      Delete
    2. BBC meldde toch ook de instorting van de 2e toren, vóórdat hij werkelijk instortte?

      [Ron Unz en Barrett zijn even goed mensen die de joden toch nog uit de wind houden]
      Dan moeten ze sommige comments op de site knarsetandend lezen, ze staan dan wel veel toe. Dan moet LD maar wat duidelijker moeten zijn, waar de schoen wringt.

      Delete
    3. Ook Michael Hudson (ook een schrijver bij Unz) wordt beschuldigd van verspreiding van misinformatie. Zie ook de commentaren erop.

      Delete
    4. Dit is -volgens mij- een heel inzichtelijk commentaar met veel informatie.

      Delete
    5. Linh Dinh: Je bedoelt dit stuk? Staat ook een hoop 'missers' van Unz in. Toen Ron zei, dat hij ook het feksien had genomen, veranderde hij voor mij in een limited hangout. En hij heeft zich nauwelijks uitgesproken over Ze Kreet Rieset.

      Delete
    6. Als je gevaxxineerd bent ben je limited hang-out? Ik ook dus. Ik heb de eerste prik deels overtuigd genomen, de andere 2 om te kunnen vliegen. Ondanks de long-covid verschijnselen, die ik mijn leven lang wel zal moeten dragen heb ik geen spijt. Ik geniet elke dag van mijn leven en daarnaast heb ik de mogelijkheid om empathie en dus solidariteit te beleven met de gewone mensen, die door verplichtingen, gebrek aan informatie/ disinformatie; of heel andere gebieden van interesse de prikken hebben genomen.
      Daarnaast is niet gevaxxxineerd zijn in sommige kringen ook een vorm van virtue signalling geworden: daar hoef ik in elk geval nooit bang voor te zijn!

      Unz zou zich eens wat keren moeten laten interviewen om dit soort terechte twijfels te beantwoorden.

      Delete