Saturday, March 07, 2015

454 Putin-Canon. Putin-critici die werden vermoord.



Op 4 maart, kort na de moord op Nemtsov, verscheen in de Volkskrant een kwart-pagina kolom met een suggestieve titel:

"Andere Putin-critici die werden vermoord."

Ook Metro kwam met een dergelijke lijst.

Omdat alle MSM breeduit de suggestie wekken dat Nemtsov door 'Het Kremlin' is vermoord, is hier ook de suggestie dat deze 8 vermoorde Putin-critici ook door Putin werden vermoord.

Ik heb eerder onderzoek gedaan naar een aantal moorden, en kwam altijd uit bij heel andere verdachten: meestal Caucasiers die óók waren bekritiseerd door deze vermoorde journalisten.

Ik wil deze lijst van 8 nu eens onder de loep leggen.





Rusland is een samenleving met vrij veel moorden:  Map


Het aantal moorden per 100.000 inwoners per jaar:
Nederland: 1.    De VS: 2-5.    Rusland 10-20.
Onder Putin is het aantal moorden bijna gehalveerd: van 19 moorden  in 2000 tot 11 in 2011.


1.  2003.  Sergei Joesjenkov. 
Kriticus van Putin, deed onderzoek naar de aanslagen op gebouwen in Moskou die mogelijk door de geheime dienst waren gepleegd.
Vonnis: Vier verdachten veroordeeld, onder wie een rivaal uit Joesjenkov's partij.

Weerwoord: Putin werd hoofd van de FSB in juli 1998 en vertrok op 9 augustus 1999 om eerste minister te worden. De aanslagen waren in september 2009.
De kans is vrij groot dat mensen in de FSB ( ruige elementen)  de aanslag gepleegd hebben.
De uitleg is als volgt:
Na drie geslaagde bomaanslagen was er een vierde poging, maar die werd verhinderd door de politie. Het spoor wees naar leden van de FSB.
 Dat is af te leiden uit de tegenstrijdige verklaringen die FSB mensen aflegden. Men wilde de 'rogue elements' in de eigen gelederen niet als dader laten aanwijzen vermoedelijk.( Wegens de negatieve uitstraling over de hele FSB.)  Dat leidde tot gestoethaspel.
NB: Ook bij de CIA en de Mossad zijn kleine groepen mensen die veel extremer ideeen op na houden en daden plegen waar de grote organisatie nooit toestemming voor zou geven.

Het opmerkelijke is: de Russische TV vertoonde een soort openbaar onderzoek. Een discussie op tv waar burgers de hoge ambtenaren van de FSB in het nauw dreven met allerlei vragen en getuigenissen.  Die uitzendig is al sinds begin 2000 beschikbaar op het internet.
Waarom zou Putin één journalist doden voor informatie die al op het internet staat ? En:  Er zijn honderden mensen die over die bomaanslagen zeggen dat de FSB het deed. Of Putin er van af wist is nooit bekend geworden.

2. Juli 2003 Joeri Sjtsjekotsjichin.  
Lid van de oppositie. Sterft, volgens familie door thallium. Schreef over corruptie. Betrokken bij het onderzoek naar de aanslagen en de mogelijke rol van de FSB.
Vonnis: Onderzoek gestaakt wegens gebrek aan bewijs.

Weerwoord: zie boven. Wat deze Joeri deed was niet uniek, en hij maakte daarbij vele vijanden. Iedereen kan hem vergiftigd hebben. Zelfs een eigen familielid.  Met Putin heeft dit wellicht niks te maken.



3. Juli 2004.  Paul Klebnikov. 
Forbes Magazine Rusland.  Onderzocht geldstromen die voor de wederopbouw van Chechenië waren, en waarbij Kremlin en FSB betrokken zouden zijn.
Vonnis: Drie man veroordeeld. Later vrij gesproken. Nieuw proces is nooit gekomen. ( Ik neem aan dat er geen verdachten meer opgepakt zijn).

Weerwoord:  Er is een website met 17 familiefoto's van Klebnikov.
Daar lezen we dat hij in 2000 al een zeer kritisch boek schreef waarin de oliogarch Berezovsky ( door Putin het land uit gejaagd): De Godfader van het Kremlin en de plundering van Rusland.
Zie:  http://www.cbsnews.com/pictures/paul-klebnikov/11/

In 2004 verscheen een zeer kritisch boek over de Chechenen: "Gesprek met een barbaar."
Zie:  http://www.cbsnews.com/pictures/paul-klebnikov/13/

Vlak voor zijn dood onderzocht hij de corruptie bij een autofabriek:
Zie: http://www.cbsnews.com/pictures/paul-klebnikov/15/

Over een onderzoek naar Putin of het Kremlin wordt hier niet gesproken.
Er is meer reden om te denken aan Berezovsky of de Chechenen als daders van de moord.

4. Oktober 2006. Anna Politkovskaja. 
Schreef een zeer kritisch boek over Putin en schreef over de oorlog in Chechenië.
Vonnis: Er zijn vijf Chechenen veroordeeld, maar het is onduidelijk wie de opdrachtgever voor de moord was.

Weerwoord:  Eerst werden drie mensen vrijgesproken. Maar de Russische Hoge Raad vond dat het proces opnieuw moest worden gedaan. Later zijn dan 5 Chechenen veroordeeld.
Waarom zou Putin Politkovskaya laten vermoorden?

In haar boek 'Putin's Russia'  uit 2004 is ze heel negatief over het land en de corruptie.  Begrijpelijk, maar Putin erfde die ellende van Yeltsin, de grote vriend van Amerika.  Putin gooide 'Amerika' er uit.  Dat was al gevaarlijk genoeg voor Putin.  Als je àlle vijanden van het volk tegelijk wil aanpakken, dan loopt het met je af als met Kennedy.  Na 15 jaar Putin is 80% van de Russen tevreden over hem. Dat lijkt me voldoende om Politkovskaya's boek als kwaadsprekerij ( ongetwijfeld door de VS 'ingestoken') af te doen.
Waarom zou Putin deze mevrouw 2 jaar na dat boek laten vermoorden?  Ze had met een ander boek ook veel vijanden in Chechenië gemaakt. Er is geen reden om te denken dat de moordenaar niet uit die hoek kan komen.
Update: Zelfs collega's van Novaya Gazeta ( Anna's werkgever) verdenken de Chechenen, en niet Putin. Alleen de westerse pers geeft steeds weer de suggestie dat Anna door Putin's toedoen vermoord zou zijn.


5. November 2006.  Alexandr Litvinenko.
Ex FSB agent. Naar Londen gevlucht. Ontmoet twee Russen ( o.a. Loegovoj) en is daarna met radioactief polonium vergiftigd. Ook Litvinenko schreef een boek waarin het de FSB er van beschuldigde dat ze voor de bomaanslagen verantwoordelijk waren. Putin gebruikte die aanslagen om af te rekenen met het opstandige Chechenie.
Bert Lanting: "Het polonium spoor leidt terug naar Moskou, naar Loegovoj, maar men wil hem niet uitleveren."

Weerwoord:
Litvinenko was een van de velen die de FSB bechuldigde van de bomaanslagen. Daar kan nooit een motief liggen voor moord.  Verder citeer ik hieronder uit Willy van Damme.
Litvinenko stierf door Polonium 210, net als Yasser Arafat. Zeer zeldzame stof.  De Russen zouden al hun polonium  210 aan de VS hebben verkocht. De beweringen over een spoor naar Rusland komen uitsluitend van de Britse geheime dienst. Er is van alles mis met deze zaak: het verzoek aan Rusland om uitlevering van Loegovoj was nauwelijks onderbouwd met documentatie. Daar kon Rusland nooit gevolg aan geven. (JV:  Bovendien is de rechtspraak in Het Westen in dit soort zaken onbetrouwbaar: denk aan Meghrabi die op basis van vals bewijs is veroordeeld in Zeist, voor Lockerbie.)

Een man met wie Litvinenko eerder een ontmoeting had, vertoonde ook sporen van Polonium 210.
Toen Loegovoj naar Londen vloog, was er geen Polonium 210 in zijn omgeving, maar toen hij uit Londen vertrok wel...
Dan  is er nog de buurman van Litvinenko die ooit minister was van Chechenié, toen daar strenge moslims aan de macht waren. Boris Berezovski, óók al een vijand van Putin, ontving deze beide vijanden van Putin in Londen.
Enfin, leest U het hele verhaal maar bij Willy van Damme.
Het polonium 210 wijst naar Israel als daders, en ook de heer Goldfarb die de 'afscheidsbrief' van Litvinenko voor las is in feite verdacht, als Israelier.
Het is niet ondenkbaar dat Litvinenko alleen maar is omgebracht om Putin zwart te maken.

UPDATE: 22 min. durende video die overtuigend is en ontlastend voor de beschuldigde Rus Loegovoj.
=Een heel ervaren engelse deskundige (Blake Burgess)  op het gebied van leugendetectors heeft de Rus Loegovoj onderzocht en is zeker dat die niet de dader is.
=Een Princeton professor zegt:  Dat Polonium kun je gemakkelijkk maken uit een grondstof die bij elke tekstielfabriek aanwezig is:https://www.youtube.com/watch?v=sUr9sJ7pz3w
= Een uitbater van de bar waar Litvinenko besmet zou zijn door Polonium zegt dat
De uitbater van een bar zegt dat 'maanmannetjes'  van de politie zijn hele bar hebben onderzoch ten dat er sporen van polonium waren op de plaatsen waar Litvinenko had gezeten, dagen vóór hij Loegovoj ontmoette in de Milennium bar.  Hij is verbaasd dat dit niet wereldkundig is gemaakt. Hij zegt: Men wilde natuurlijk een Russische dader, en daar kon alleen die ontmoeting in de Milennium Bar voor dienen. ( Bar -eigenaren zijn meestal niet de meest betrouwbare getuigen, maar deze komt wel heel overtuigend over.)

Update 1 juli 2018:  UNZ: Ryan Dawson, 2015: Litvinenko: What really happened.
Dawson heeft een goed verhaal: dat polonium zou miljoenen $ gekost hebben om 1 man te doden.
Litvinenko handelde wellicht in Polonium, en is door een ongelukje zelf besmet geraakt.  Er is ook een spoor van en naar Israel, waar Litvinenko ook zaken deed.  Loegovoy, de man die van de moord is beschuldigd, was mogelijk ook mede betrokken, maar niet om L. te doden, maar als handelaar.
( Ik las het enkele dagen gelede3n en herinner het me niet exact.) 


6.  Januari 2009.  Stanislaw Markelow. 
Mensenrechten advocaat. Werd dood geschoten in Moskou nadat hij hoger beroep had aangetekend tegen de vervroegde vrijlating van een Russische officier die een Checheense vrouw had ontvoerd, verkracht en vermoord.
Vonnis: Twee leden van een neonazistische groep werden voor de moord veroordeeld.

Weerwoord: Het is te dol voor woorden als Bert Lanting suggereert dat Putin hier iets me te maken zou hebben.

7.  Juli 2009.   Natalia Estemirova.  
Een mensenrechten activiste in Chechenie. Ze werd ontvoerd uit haar woning in Grozny.  Ze had grote kritiek op het gewelddadige optreden van de veiligheidstroepen van de Checheense president Kadyrov.
Vonnis: daders en opdrachtgevers nooit gevonden.

Weerwoord: Het is te dol voor woorden als Bert Lanting suggereert dat Putin hier iets me te maken zou hebben.

8. November 2009.  Sergej Magnitski.
De advocaat van de westerse investeringsmaatschappij in Moskou (van Bill Browder). Hij sterft in een Russische cel.  Hij had justitie bewijzen overhandigd van een grootscheepse corruptiezaak, maar werd zelf gearresteerd wegens betrokkenheid bij belastingontduiking.  Volgens de Russische Mensenrechtenraad werd hij kort voor zijn dood in de gevangenis afgetuigd.
Vonnis: Na zijn dood is deze Magnitski nog veroordeeld wegens belastingontduiking, samen met zijn baas Bill Browder.

Weerwoord:  Wie risico's neemt moet de gevolgen accepteren.  De corruptie en maffia-praktijken in Rusland zijn behoorlijk groot. Er worden veel moorden gepleegd. Dit is alles flink gegroeid onder de vriend van de VS: Boris Yeltsin.   Onder Putin is de corruptie iets minder geworden:  van 'heel erg' ( score 2,7) naar 'nog steeds heel erg' ( score 2,4.) ( Update:  in 2016 is de corruptie in Rusland gelijk aan die in de VS.Volgens een Ernst & Young onderzoek.)
Bill Browder handelde in bedrijven, probeerde de corruptie er uit te verjagen, en had dan een veel waardevoller bedrijf over ter verkoop. Tja, wie het gevecht met de Maffia in Rusland aan gaat, moet zijn borst nat maken.  Zelfs Putin heeft dat tot nu toe niet volledig gedaan.
Het is volledige onzin om te zeggen dat Putin hier iets mee te maken heeft.

UPDATE:  Nekrasov, een filmmaker met een Kremlin-kritische reputatie wilde het verhaal van Magnitsky in een documentaire vertellen. Al doende ontdekte hij dat Bill Browder vals speelt en dat diens verhaal niet klopt.  In de docu is te zien hoe Browder, die graag aan de film mee werkte, met de nieuwe info wordt geconfronteerd en dan boos wordt.
De film is in het Westen niet te zien geweest ( op 1 uitzondering na)  wegens de invloed van Browder, die dit verhinderde.  HIER vertelt Foreign Policy het verhaal.  Of google:  Magnitsky Nekrasov Browder.


Over politieke moorden:

Robin Cook was minister van BZ onder Tony Blair.  Cook nam ontslag omdat hij tegen de inval in Irak was. Hij zei openlijk: "Al -Qaida bestaat niet echt. Een product van de Geheime diensten."
Hij zou er een boek over gaan schrijven.
Maar bij een wandeling inhet uiterste noorden van Schotland kreeg hij een lichte beroerte en viel van een richeltje af en kwam op zijn hoofd terecht: flink gewond.
gelukkig waren er mensen in de buurt en die hebben de hulpdiensten gebeld.  Cook overleed in de helicopter.

Is hij geliquideerd of was het een ongeluk ? ( Cook was erg kritisch op Israel.)
Volgens de officiele versie is het een ongeluk: zijn vrouw was immers bij hem tijdens de wandeling.

Mijn onderzoekje zegt: het was een moord.
Ik was op die Ben Stack, en spark er een aantal mensen: Dat is een  enorm gebied, en de kans dat je er iemand tegen komt is vrijwel nihil. ( Eén wandelaar zei me: Ik heb er 4,5 uur gewandeld en niet 1 persoon gezien.)
Dan stel ik me deze vragen:
De kans dat U vandaag een kleine nberoerte krijgt en daardor val is: 1 op 500.000
De kans dat U valt en op een hoogte staat en enkele meters lager met uw hoofd op een steen komt is pakweg 1 op 1.000.000
De kans dat U op de Glen Stack een wandeling maakt en precies op het cruciale moment mensen tegen komt is 1 op 80 ( Als het cruiciale moment 15 minuten duurt en als uw wandeling 4 uur is en als U eens per 5 wandelingen iemand ziet.)

De kans dat alle drie deze zaken tegelijk gebeuren is 1 op 40.000.000.000.000
En toch gebeurde het met Robin Cook, nèt nadat hij een boek wilde gaan schrijven over het grote bedrog  met dat moslim terrorisme.
Ik ben een trotse Conspiracy adept.

Update:   redelijk gelukte uitleg: (30 mei 2018)
Hoe komt Jesse Pinster aan zijn angst voor Rusland?

Misschien doordat elke keer als er ergens een journalist wordt vermoord, de schuld op Putin wordt gestoken.
Opinies zijn nooit een gevolg van feiten , maar altijd van emoties, van emotionele gebeurtenissen: een moord bijvoorbeeld.

Als je de opinie van de massa wil sturen doe je dat het allerbest door een aanslag met Bloed en Puin.
Maar ook gewoon een journalist omleggen heeft al meer effect dan 30 artikelen waaruit zou blijken dat Putin boosaardige plannen heeft.

Bert Lanting van de Volkskrant heeft de 'Putin-moorden' al vele malen in zijn krant herhaald. 
Drie jaar geleden heb ik die moorden geanalyseerd: ( Ik poog een link te plaatsen:)


Voor Amerika is het cruciaal dat Het Westen aan haar kant staat, in hun strijd tegen elk land dat hen hun Wereld-Dictatuur dreigt af te nemen.
Als ze bereid zijn om 500.000 Iraakse kinderen te laten kreperen, waarom zouden ze dan niet bereid zijn om Russen van wie bekend is dat ze Putin-critici zijn,  te vermoorden?  Cui bono: Amerika. Cui damnum: Putin.
Het is niet zo heel moeilijk. Voor Putin is elke vermoorde Russische journalist een verlies. Hun schrijfsels doen nooit schade aan Putin ( 85% approval rate onder het volk, al jaren. Niemand in de wereld is zo populair. Dus al die critici hebben toptaal geen effect en zijn totaal geen bedreiging voor Putin)  maar als ze worden vermoord  ( door Mossad of CIA), liefst na te zijn 'gevlucht' naar Het Westen. dan is het Goud in de handen van de Westerse Pers. Met dode journalisten kun je de brave Westerling heel goed overtuigen dat Putin een boosaardig man is.

20 comments:

  1. Over Putin's moorden en gif-aanslagen. Kara-Murza.

    De wikipedia pagina van Kara-Murza is erg interessant. Je mag hem wel 'van adel' noemen ( Zwarte Prins) , en hij is erg nauw verbonden aan de Westerse Elite: opgeleid in Camebridge en journalist in Engeland en New York etc. Hij was door John McCain verzocht om diens doodskist mee te dragen. Dan zit je dicht bij de Rusland-hatende Macht in de VS.
    Hij werkt nauw samen met Chodorkovsky en was lang de baas van "Open Russia", waarover ik lees:

    This first incarnation of Open Russia has been described by The Guardian as a charitable organization.[4] Its board included Henry Kissinger and Lord Jacob Rothschild.[7][8] According to the Moscow Times, the earlier incarnation of Open Russia funded “many philanthropic projects, including educational projects for young people, the Federation of Internet Education, the Club of Regional Journalism and projects of human rights NGOs.”[9]
    Nou, dan weet je het wel. Een heel moderne manier van oorlog voeren is via 'do-good' organisaties. Met hun NGO's infiltreren de Rothschilds en de Rockefellers en de Soros-assistenten een land en vormen daar organisaties die protesten op touw zetten, kleuren revoluties organiseren en actie-groepen bouwen. Ook gezins-ondermijnende onderwijzers worden opgeleid en gezags-ondermijnende propaganda wordt door hen met gulle hand verzorgd. Alles om een volk terug te brengen tot een groep individuen zonder cultuur.

    Chodorkovsky en zijn mede orligarchen ( op 1 na allemaal joods) wisten binnen 10 jaar alle bodemschatten aan het Russische volk te ontfutselen, voor triljoenen dollars waarde. Toen Chodorkovsky de gevangenis in moest liet hij zijn bedrijf Yukos door de Rothschilds verder besturen. Een land leeg roven? De core-bussiness van deze Rothschilds. Beter ingelichte mensen dan ik beweren dat de Rothschilds 3300 miljard dollar waard zijn, als ik me goed herinner.. Twintig maal Elon Musk, de rijkste man ter aarde. Hun invloed is enorm. Die invloed loopt via mensen als Kara-Murza.

    De handlanger Kara-Murza zit nu een lange gevangenisstraf uit. Hij zou twee vergiftigins-pogingen overleefd hebben. Kan iemand mij duidelijk maken waar die pogingen toe dienen?
    En waarom ze steeds mislukken? Dat hij een land-verrader is, dat moge duidelijk zijn. En dat op land-verraad vaak de doodstraf staat, dat weten we ook, dus ik denk niet dat je erg ethisch bezig bent als je wèl medelijden toont met Kara-Murza, maar niet met de Russen die in de Jeltsin-jaren , dus vòòr Putin, honger leden, in de alcohol vluchtten, hun huis werden uitgezet en wiens levensverwachting met 8 jaar daalde...
    Toch is dat wat Hammelburg doet...medelijden met de dader, en boos op de redder van het volk. Schande , heer Hammelburg.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kara-Murza's wikipedia page is very interesting. You may call him 'of nobility' ( Black Prince) , and he is very close to the Western Elite: educated in Camebridge and journalist in England and New York etc. He had been asked by John McCain to carry his coffin. Then you are close to the Russia-hating Power in the US.
      He works closely with Khodorkovsky and was for a long time the boss of "Open Russia", about which I read:

      This first incarnation of Open Russia has been described by The Guardian as a charitable organisation.[4] Its board included Henry Kissinger and Lord Jacob Rothschild.[7][8] According to the Moscow Times, the earlier incarnation of Open Russia funded "many philanthropic projects, including educational projects for young people, the Federation of Internet Education, the Club of Regional Journalism and projects of human rights NGOs."[9]
      Well, then you know. A very modern way of waging war is through do-good organisations. With their NGOs, the Rothschilds and Rockefellers and Soros assistants infiltrate a country and form organisations there that stage protests, organise colour revolutions and build action groups. Family-undermining teachers are also trained and authority-undermining propaganda is generously provided by them. Everything to reduce a people to a group of individuals without culture.

      Khodorkovsky and his fellow oligarchs ( all but 1 were Jewish) managed to wrest all the mineral wealth from the Russian people within 10 years, for trillions of dollars worth. When Khodorkovsky had to go to jail, he had his company Yukos continued to be run by the Rothschilds. Looting a country? The core business of these Rothschilds. Better-informed people than me claim that the Rothschilds are worth $3,300 billion, if I remember correctly.... Twenty times Elon Musk, the richest man on earth. Their influence is enormous. That influence runs through people like Kara-Murza.

      The accomplice Kara-Murza is now serving a long prison sentence. He is said to have survived two poisoning attempts. Can anyone clarify for me what these attempts are for?
      And why they keep failing? That he is a traitor of his country is obvious. And we also know that treason is often punishable by death, so I don't think you are being very ethical if you show compassion for Kara-Murza, but have no feelings for the Russians who starved, fled into alcohol, were evicted from their homes and whose life expectancy fell by eight years during the Yeltsin years, all in the years before Putin was requested to take over from Yeltsin.. which he did refuse at first, as mrs Yeltsin said in a french documentary.

      Delete
  2. Over Putin's gif-aanslagen: Vader en dochter Skripal.
    Ik ben zelf in Salisbury geweest en heb op het bankje gezeten waar de Skripal's op zaten toen ze onwel werden. Ik heb hun huis opgezocht. Ik heb getracht met buren te spreken. Ik was bij het ziekenhuis en probeerde met verplegend personeel te spreken op de parkeerplaats.
    Mijn ervaring: niemand durft te praten.
    Iedereen kijkt bezorgd , als ze mijn vraag horen. Maar ze geven geen antwoord. Ze kijken niet op mij neer, dat voel ik wel aan. Ze willen gewoon geen gedonder, want ze weten niet wie ik ben.

    Toen ik 10 minuten op het parkeerterrein stond en al enkele verpleegsters had aangesproken met mijn vraaag kwam er een soort 'burgerwacht' die mij in de boeien sloeg. Dan belden ze de politie. De agent was heel sympathiek en liet mij vertrekken. Maar op dat moment was mijn ' Sherlock Holmes' ambitie ook al aardig verdwenen. Ik wilde wel weg.
    Ik ben ook niet meer naar Porton Downgegaan, het onderzoeks-bedrijf dat heel dicht bij dat ziekenhuis is en waar de Britse Geheime Dienst haar chemische wapens ontwikkelt en uit test.

    Verder: De Skripals waren niet dood. Kan de KGB er nu helemaal niks meer van, of is er iets anders aan de hand? Is novichok ineens niet meer 'super dodelijk' ?

    Verder: Ja, er zijn twee Russen naar Salisbury gereisd en ze waren op die dag in de buurt van de Skripals, maar nooit dicht bij het huis, dus konden ze niet de brievenbus besmetten.

    Verder: In hun hotel hebben deze Russen veel bonje gemaakt met dames van plezier. Ik meen dat de politie er bij was gehaald. Dat is natuurlijk niet wat een Russisch geheim agent doet als hij de volgende dag een moord gaat plegen.

    Mijn vermoeden is dat die twee Russen naar Salisbury zijn gelokt door de Engelse Geheime Dienst om als 'patsy' te dienen. Maar dat de zaak waarvoor ze naar Salisbury gingen voor hen beschamend was, en dat ze dat dus hebben verzwegen.

    Hoe dan ook: De Skripals mochten niet meer met hun familie spreken in Rusland, en één keer heeft dochter Skripal nog kunnen melden aan familie dat ze graag weer naar Rusland terug wilden, maar niet mocht. Daarna zijn beiden van de aardbodem, verdwenen. Alleen de Britse Geheime Dienst weet wat er met hen is gebeurd.
    Het is zelfs mogelijk dat de Skripals nooit echt ziek zijn geweest en dat alles in scene is gezet en dat de dochter er voor koos om met haar vader verder oud te worden op een geheime plek in Engeland. We weten het niet. Hoe dan ook:

    De hele vertoning was weer goed voor een reeks extra sancties tegen Rusland, want dat is de (goedkope) manier waarop de oorlog tegen Rusland op dat moment nog gevoerd werd. Men hoefde maar wat 'in scene te zetten ' en te roepen: "Het is heel waarschijnlijk een poging tot moord door Putin" ( " higly likely") en kijk aan: Europa was weer bereid in eigen vlees te snijden door meer sancties aan Rusland op te leggen. (Terwijl de handel met de VS zelf in die jaren toenam ! )

    ReplyDelete
  3. Over Putin's gif-aanslagen. Piotr Verzilov, baas van Pussy Riott.
    In 2018 was Verzilov getuige in een Pussy Riott rechtszaak en toen hij daar naar buiten liep verloor hij het gezichtsvermogen en spraakvermogen. Tijdelijk.
    Google: NPOradio 1 woordvoerder-pussy-riot-op-intensive-care-is-hij-vergiftigd LEES VERDER:
    Mijn kijk op de zaak: Piotr is zeker niet populair in Rusland en bij Putin. Hij richtte Pussy Riott op, en dat groepje combineert obsceen gedrag met blasfemische optredens in heel dicht aan het Russische hart liggende Kathedralen. Harder kun je mensen niet op hun ziel trappen.
    Heiligschennis was nog nooit zo schunnig. En dat is ook de bedoeling: mensen ten diepste kwetsen.

    Piotr is ook half Canadees en waarom moet hij actie voeren voor een land dat hij de rug heeft toegekeerd? Hij heeft gestemd met zijn voeten. Hij zal toch niet betaald worden door de CIA ?

    Er is geen zinnig woord te zeggen over wie Piotr een - niet effectief- middeltje heeft toegediend in die rechtbank, maar het kan even goed een van zijn 'medestanders' zijn: die zit naast hem in de bankjes en de publiciteit is enorm en het is niet moeilijk om het publiek te doen denken dat Putin hier achter zit.
    Maar welk nut heeft Putin hier van?
    Alleen maar nadeel.
    De werkwijze van Putin is helder : deze mensen worden altijd juridisch gepest. Zie ook Pussy Riott.
    En de straffen zijn in Rusland niet eens zo hoog.
    Minder hoog dan in de VS.
    Een katholieke non van 84 jaar, Megan Rice ( zie wikipedia) was een vliegbasis binnen gedrongen om daar vredes-leuzen op vliegtuigen te schilderen: ze kreeg 3 jaar gevangenisstraf !
    Pussy Riott zat slechts 2 jaar in de gevangenis.

    ReplyDelete
  4. Over Putin's moorden. Boris Nemtsov
    Lees de wikipedia van Boris en je ziet hoe innig zijn banden waren met Amerika. Hij was vice-premier onder Yeltsin en uit niets blijkt dat hij de grote Oligarchen veel in de weg legde. Nemtsov was bevriend met McFaul, een Amerikaan die een tijd lang ambassadeur in Moskou was en de destructie van Rusland tot zijn grote levensdoel heeft gemaakt. Een zeer fanatieke Rusland-hater.
    In februari 2015 werd Nemtsov vermoord, voor de deur van Putin's 'huis': het Kremlin.
    Die locatie wijst er op dat de moordenaar met deze moord het goedgelovige publiek wilde wijsmaken dat Putin de moord pleegde.
    Zou Ù uw vijand voor uw eigen huisdeur neerschieten? Juist niet, zou ik denken.

    Interessant is wat de moeder van Nemtsov zei: ( Ik citeer Wikipedia):
    >> Less than three weeks before his murder, on 10 February, Nemtsov wrote on Russia's Sobesednik news website that his 87-year-old mother was afraid Putin would kill him. He added that his mother was also afraid for oligarch Mikhail Khodorkovsky and anti-corruption activist Alexei Navalny. When asked if he himself was afraid for his life, Nemtsov answered: "Yes, not as strongly as my mother, but still..."[11][12][69] In an extended version of the interview, Nemtsov reportedly added: "I am just joking. If I were afraid of Putin, I wouldn't be in this line of work."[70]

    De moord op Nemtsov. Cui bono? ( Wie had er baat bij?) Niet Putin. Wel Chodorkovsky en ook Nemtsov (nou ja: de paymasters van Nemtsov.)

    ReplyDelete
  5. "Oekraiene wil niet onderworpen worden aan Putins regime."

    En terecht. Oekraïene is een soeverein land. Het mag doen wat het wil. Het mag allianties aangaan die het wil aangaan. Daar heeft Putin nooit een probleem van gemaakt.
    Maar toen Oekraiene lid van de EU wilde worden , vroeg Rusland om
    een afbakening van de vrijhandel tussen Oekraiene en Rusland. Het mocht niet van Amerika.... Toen vroeg Janukovich aan de EU: dan verlies ik mijn handel met Rusland... dat levert ons 160 miljard schade op.

    Wil de EU dat betalen? Peanuts voor de EU, maar vreemd genoeg zei de EU: NEE.
    Dat was raar: de EU kon honderden miljarden verdienen en weigerde 160 miljard te investeren...... Vermoedelijk was dit het plan van Nuland om zo de Maidan -opstand van de grond te trekken:
    boze jonge Oekraieners... Later werden die boze burgers vervangen door in het zwart geklede huurmoordenaars die dan de coup van 20 febr 2014 hebben veroorzaakt
    door 100 mensen neer te schieten.

    Daarna bleek er een pro Amerikaanse regering te komen. De namen waren 5 weken tevoren al bekend: Zoals Victoria Nuland tegen Jeffrey Pyatt zei een maand vóór de coup in Kiev: " Yats moet premier worden, niet Klitsch en niet Tyagnybok." YT Zoekterm >> Oekraïne, hier de waarheid en feiten <<

    Die nieuwe regering ging meteen de etnische Russen bedreigen. Poroshenko zei: " hun kinderen zullen in kelders schuilen terwijl onze kinderen naar school gaan."
    De Russische taal werd verboden.
    Op deze video zien we hoe gewone etnische Russen, burgers, in brand werden gestoken en daarna gewoon werden doodgeknuppeld:
    You Tube zoekterm: >>> Burnt alive in Odessa: Truth seeker. <<<
    Op 12:18 zie je hoe iemand die uit het raam sprong, word doodgeknuppeld als een zeehond.

    In de jaren daarna nam de dreiging toe: Zelensky zou kernwapens gaan maken.
    Er kwamen bio-labs om Russen te doden. Kiev zou de Krim gaan heroveren.
    En het ergste van alles: De Nato zou haar raketten gaan opstellen op de drempel van Moskou.
    Daarmee was Rusland eigenlijk verslagen. Niet meer te verdedigen.
    Het einde vande Russische Soevereiniteit.

    En dàt, mevrouw Ollongren, dat kan niet.
    De VN heeft als doctrine aangenomen dat een land zijn eigen veiligheid niet mag verhogen door tegelijkertijd de veiligheid van een ander land te verlagen.
    John Mearsheimer zegt het simpeler: " Ja, elk land is soeverein, behalve de landen die vlak naast een Superpower liggen. Die hebben niet de vrijheid om als lanceer-platform voor de vijand van die superpower te gaan fungeren. Dat bleek al tijdens de Cuba crisis. En dat blijkt nu bij de Oekraiene crisis" .

    ReplyDelete
  6. Over Putin's spionage. Het OPCW,
    Het OPCW was een neutrale organisatie die het gebruik van chemische wapens de wereld uit moest helpen. Zie wikipedia: José Bustani. Hij was de eerste directeur van deze organisatie, maar toen hij niet corrupt bleek te zijn , werd hij door Amerika de laan uit gestuurd. John Bolton zei: "Wij weten waar jouw kinderen op school zitten, Bustani ! (in New York.)
    Toen ISIS van Assad verloor en de hulp van de VS wilde forceren, gooiden ze een gifbom op burgers in Ghouta. Er kwamen heel snel OPCW medewerkers kijken en die zeiden: Dit is niet door Assad gedaan. De bom was veel groter dan het gat in het dak. Het is door ISIS gedaan. (Cui bono: ISIS, en niet Assad.)
    De nieuwe OPCW directeur was wèl corrupt. Hij gooide het originele rapport weg en stuurde een ander team, dat in een vluchtelingen-kamp in Turkije 'getuigenissen' ging noteren: die 'getuigen' zeiden: Assad gooide het gif. Niemand die dat gelooft uiteraard. The GreyZone heeft dit dossier zeer goed gedocumenteerd.

    Ik kan me voorstellen dat Rusland wel eens wilde kijken of ze afluister-apparatuur in dat OPCW gebouw konden aanbrengen. Wat is daar mis mee? Is dat een politieke moord? Of is dat juist bedoeld om politieke moorden te voorkomen?

    Moeten we Hammelburg geloven? Zouden de vier KGB-ers echt een briefje van het KGB adres op zak hebben, omdat ze het adres waar ze werken niet kunnen onthouden? Heeft Hammelburg een briefje op zak met het adres van de studio waar hij werkt? Hammelburg kletst volgens mij.

    Ten slotte:
    PS: Youtube zoekterm:
    1) Ex-CIA director Pompeo: 'We lied, we cheated, we stole' (2 min)
    2) Confessions of an Economic Hit Man by John Perkins Book Summary ( 2 min)
    3)Inside the Mossad: Ronen Bergman in Conversation with David Sanger ( 50 min) ( Politieke moorden mogen alleen door Israel gepleegd worden: 30 moorden per jaar. Niet één die het nieuws haalt.)

    ReplyDelete
  7. Als U dit op google zoekt komt U op een blog
    met een aantal items die de vaak voorkomende verwijten aan Putin
    behoorlijk afzwakken: Google:
    xevolutie en blogspot en putin-canon-putin-critici-die.html en 454

    In deze volgorde worden de personen of gebeurtenissen besproken:

    Joesjenko
    Sjtsjekotsjichin
    Klebnikov
    Politkovskaya
    Litvinenko
    Markelov
    Estemirova
    Magnitsky ook uitgebreid op blog 658 tot 665 : vanaf November 13, 2017
    Robin Cook ( engelse politicus, wellicht vermoord, staat los van Putin/Rusland)

    --------------. Onderstaande items staan in de reacties:
    Navalny
    kara-murza
    skripal
    nemtsov
    Pussy Riott baas Piotr Verzilov / Megan Rice, de non, 3 jaar. Pussy 2 jaar.
    Soevereiniteit van Oekraiene om Navo -lid te worden…
    Putin’s spionage: Het OPCW.

    ReplyDelete
    Replies
    1. "Navalny" is bijgewerkt en naar onderverhuisd.

      Delete
    2. If you search this on google you will come to a blog
      with a number of items that tone down the oft-cited accusations against Putin
      considerably toned down: Google:
      xevolution and blogspot and putin-canon-putin-critici-die.html and 454

      Persons or events are discussed in this order:

      Yushenko
      Shchekhichin
      Klebnikov
      Politkovskaya
      Litvinenko
      Markelov
      Estemirova
      Magnitsky also expanded on blog 658 to 665 : from November 13, 2017
      Robin Cook ( english politician, possibly assassinated, is unrelated to Putin/Russia)

      --------------. Items below are in the comments:
      Navalny
      kara-murza
      skripal
      nemtsov
      Pussy Riott boss Piotr Verzilov / Megan Rice, the nun, 3 years. Pussy 2 years.
      Sovereignty of Ukraine to become Navo -member....
      Putin's spying: the OPCW.

      Delete
  8. Politieke moorden in Rusland, Amerika en Israel:

    Bij elke nieuwe dode of vergiftiging wordt er weer gesproken over Litvinenko, Politkovskaya en Nemtsov en soms ook over de Skripals.
    Het geeft de indruk dat Rusland het wel erg bont maakt. .

    Maar er vallen enkele zaken op aan die Russische liquidaties: Meestal mislukken de gif-aanvallen.
    Meestal hebben de slachtoffers ook andere tegenstanders.
    Nooit heeft de moord eniog nut voor Putin of het Kremlin.
    Àltijd heeft de moord publiciteits waarde voor het Westen.

    Het is dus niet ondenkbaar dat de CIA of de Mossad deze moorden pleegt.

    "Maar dat doen de CIA en de Mossad toch niet ? ! "
    Oud CIA baas Pompeo zei op video: "We lied , we cheated and we stole."
    Oud CIA moordenaar John Perkins was klokkeluider en schreef een boek over de manier waarop de CIA moordt: "Conmfesions of an economic hitman."
    ( Noteer: de slachtoffers in Rusland zijn altijd landverraders, mensen die het leven van de 99% Russen opofferen aan de rijkdom van de 1%. De moordenaars van de CIA doden geen landverraders, maar juist helden die hun eigen land verdedigen tegen de geld-beluste Amerikanen.)

    En Israel? Na de vreselijke Holocaust zullen zij toch wars zijn van moord en doodslag?
    Integendeel. Een onderzoeker, Ronan Bergman, schreef een boek over de vele liquidaties die de Mossad al heeft geplaagd: 2200 in totaal. 30 per jaar.
    Als je beseft dat Israel 7 miljoen joden heeft en Rusland 140 miljoenRussen, dan zou Rusland, als het preciees even moorddadig zou zijn als Israel, 30 x 20 = 600 plotieke opponenten per jaar moeten liquideren.
    Dat is niet het geval, want Rusland wordt al jarenlang zwart gemaakt met dezelfde namen: Politkovskaya, Nemtsov, Skripal etc.



    ReplyDelete
  9. Rebuttal m b t de moord op Navalny:

    Navalny, onze grote FASCIST en RACIST en DE HEILIGE lieveling van onze Elite.

    1) In 2010 roept Navalny dat moslims moeten worden doodgeschoten. De video staat op internet.

    2) Ook spreekt hij grote groepen jongeren toe die vlaggen met hakenkruizen dragen en de hitlergroet brengen.
    Video op internet.

    3) In 2010 vraagt Navalny's rechterhand Ashkurov aan een Britse spion mr Ford om 10 of 20 miljoen $ per jaar, om Rusland te destabiliseren ( in de hoop een pro-Amerikaanse regering te vestigen).
    Video op internet.

    4) Eerder, in 2006 was Navalny leider van de groep DA! (Ja! in het Russisch, staat voor Democratic Action) die geld kreeg van het Amerikaanse NED, een organisatie die buitenlandse regeringen probeert te ondermijnen. Bron: Wikileaks cable: Date:2006 November 30, 13:46 (Thursday) Canonical ID:06MOSCOW12709_a

    5) Het hoofd van de Oekraïense Geheime Dienst Kyrylo Budanov, over Navalny: "Het is misschien teleurstellend, maar hij overleed aan een bloedprop. En dit wordt min of meer al bevestigd. Ik kan ook zeggen dat deze informatie niet van het internet komt. Helaas, dit is de natuur."
    Youtube: >> Aleksej Navalny zou zijn vermoord door Poetin, of toch niet? Blckkx << op 0 minuut en 25 seconden.

    NB: een heel opmerkelijke verklaring van een heel hoog-geplaatste Oekraïener. Ze doen niets anders dan uiters negatieve verzinseld over Putin de wereld in brengen. Wat bezielt Budanov? Heeft hij Russische bronnen?

    Als Navalny een Europees politicus was geweest zou hij uitgekotst worden door onze Media, als nazi-vriend en vreemdelingen-hater. Hij zou hier geen enkele kans maken.

    Maar misschien in Rusland wel?
    Navalny verloor de strijd om het burgemeesterschap van Moskou.
    En volgens peilingen van Lebada ( een onderzoeksbureau in Moskou met Amerikaanse eigenaar) zou hij nooit tot president gekozen kunnen worden.

    Hij pleegde fraude en landverraad, schond zijn meldplicht en zette aan tot haat.
    Uiteindelijk kreeg hij een lange gevangenisstraf.

    Navalny speelde geen enkele rol meer in Rusland.
    Waarom zou Putin hem laten doden ?
    Dat draagt alleen maar bij aan de demonisering van Putin.
    En die is nodig om westerlingen te laten betalen voor een groot westers leger dat Rusland bedreigt.

    Ik denk dus dat Putin er alles aan gedaan heeft om Navalny veilig en in leven te houden.
    Maar er is iets mis gegaan.
    Vergiftigd door zijn eigen overspelige, ambitieuze vrouw die nu zelf een hoofdrol wil gaan spelen?
    Het zou zo maar kunnen. Ze bracht hem voedsel en medicijnen daags voor het overlijden.
    Het 'National Endowment for Democracy' heeft per slot van rekening al 18 jaar contact met de Navalny's.
    En die kijken niet op een miljoen en op een moord meer of minder.

    Politieke moorden? Dat doen wij toch niet ?
    Youtube zoekterm:
    1) Ex-CIA director Pompeo: 'We lied, we cheated, we stole' (2 min)
    2) Confessions of an Economic Hit Man by John Perkins Book Summary ( 2 min. Moord voor het geld, niet als verdediging)
    3)Inside the Mossad: Ronen Bergman in Conversation with David Sanger ( 50 min) Dit boek leert ons dat Politieke Moorden alleen door Israel gepleegd mogen worden: 30 moorden per jaar dus 4 per miljoen Israeli's.
    Zou Rusland 4 x 150 ( miljoen) = 600 politieke moorden plegen?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yout Tube zoekterm: >> The New Atlas Wikileaks Reveals Alexei Navalny's US Funding as Washington Exploits His Death <<

      Delete
    2. Over repressie & oppositie voeren | Eva Hartog Nadya Tolokonnikova Svetlana Tichanovskaja |Buitenhof
      Navalny is niet alleen de heilig verklaarde opponent die maximaal 2 % van de kiezers achter zich kreeg.
      HIj was ook aantoonbaar een fascist, een racist en een verrader.
      Vermoord door Putin?
      Volgens een directe medewerker van Zelensky is Navalny gestorven aan een bloedprop. LEES VERDER:
      ---
      Verder: Veel bronnen in de shownotes van deze video:
      YouTube zoekterm: >> The New Atlas Wikileaks Reveals Alexei Navalny's US Funding as Washington Exploits His Death <<

      Delete
    3. Navalny, our great FASCIST and RACIST and THE HOLY darling of our Elite.

      1) In 2010, Navalny calls for Muslims to be shot. The video is on the Internet.

      2) He also addresses large groups of young people carrying flags with swastikas and making the Hitler salute.
      Video on the Internet.

      3) In 2010, Navalny's right-hand man Ashkurov asks a British spy mr Ford for 10 or 20 million $ a year, to destabilize Russia ( hoping to establish a pro-American government).
      Video on the Internet.

      4) Earlier, in 2006 Navalny was leader of the group DA! (Yes! in Russian, stands for Democratic Action) that received money from the U.S.-based NED, an organization that seeks to undermine foreign governments. Source:Wikileaks cable:Date:2006 November 30, 13:46 (Thursday) Canonical ID:06MOSCOW12709_a

      5) The head of the Ukrainian Secret Service Kyrylo Budanov, on Navalny: "It may be disappointing, but he died of a blood clot. And this is more or less already confirmed. I can also say that this information does not come from the Internet. Unfortunately, this is nature."
      Youtube: >> Aleksey Navalny allegedly killed by Putin, or was he? Blckkx << at 0 minute and 25 seconds.

      NOTE: a very remarkable statement from a very high-ranking Ukrainian. They do nothing but utterly negative fabrications about Putin into the world. What possesses Budanov? Does he have Russian sources?

      If Navalny had been a European politician he would be scolded by our Media, as a Nazi friend and xenophobe. He wouldn't stand a chance here.

      But maybe in Russia he would?
      Navalny lost the battle for the mayoralty of Moscow.
      And according to polls by Lebada ( an American-owned research firm in Moscow), he could never be elected president.

      He committed fraud and treason, violated his reporting duties and incited hatred.
      He eventually received a long prison sentence.

      Navalny no longer played any role in Russia.
      Why would Putin have him killed ?
      That only contributes to the demonization of Putin.
      And that is necessary to make Westerners pay for a large Western army threatening Russia.

      So I think Putin did everything he could to keep Navalny safe and alive.
      But something went wrong.
      Poisoned by his own adulterous, ambitious wife who now wants to take a leading role herself?
      It just might have been. She brought him food and medicine the day before he died.
      After all, the "National Endowment for Democracy" has been in contact with the Navalny's for 18 years.
      And they don't look at a million and one murder more or less.

      Political assassinations? We don't do that, do we?
      Youtube search term:
      1) Ex-CIA director Pompeo: 'We lied, we cheated, we stole' (2 min)
      2)Confessions of an Economic Hit Man by John Perkins Book Summary ( 2 min. Murder for money, not as a defense)
      3)Inside the Mossad: Ronen Bergman in Conversation with David Sanger ( 50 min) This book teaches us that Political Murders can only be committed by Israel: 30 murders per year so 4 per million Israelis.
      Would Russia commit 4 x 150 ( million) = 600 political assassinations?

      Delete
  10. Sergej Magnitski.
    De advocaat van de westerse investeringsmaatschappij in Moskou (van Bill Browder). Hij sterft in een Russische cel. Hij had justitie bewijzen overhandigd van een grootscheepse corruptiezaak, maar werd zelf gearresteerd wegens betrokkenheid bij belastingontduiking. Volgens de Russische Mensenrechtenraad werd hij kort voor zijn dood in de gevangenis afgetuigd.
    Vonnis: Na zijn dood is deze Magnitski nog veroordeeld wegens belastingontduiking, samen met zijn baas Bill Browder.

    Weerwoord: Wie risico's neemt moet de gevolgen accepteren. De corruptie en maffia-praktijken in Rusland zijn behoorlijk groot. Er worden veel moorden gepleegd. Dit is alles flink gegroeid onder de vriend van de VS: Boris Yeltsin. Onder Putin is de corruptie iets minder geworden: van 'heel erg' ( score 2,7) naar 'nog steeds heel erg' ( score 2,4.) ( Update: in 2016 is de corruptie in Rusland gelijk aan die in de VS.Volgens een Ernst & Young onderzoek.)
    Bill Browder handelde in bedrijven, probeerde de corruptie er uit te verjagen, en had dan een veel waardevoller bedrijf over ter verkoop. Tja, wie het gevecht met de Maffia in Rusland aan gaat, moet zijn borst nat maken. Zelfs Putin heeft dat tot nu toe niet volledig gedaan.
    Het is volledige onzin om te zeggen dat Putin hier iets mee te maken heeft.

    UPDATE: Nekrasov, een filmmaker met een Kremlin-kritische reputatie wilde het verhaal van Magnitsky in een documentaire vertellen. Al doende ontdekte hij dat Bill Browder vals speelt en dat diens verhaal niet klopt. In de docu is te zien hoe Browder, die graag aan de film mee werkte, met de nieuwe info wordt geconfronteerd en dan boos wordt.
    De film is in het Westen niet te zien geweest ( op 1 uitzondering na) wegens de invloed van Browder, die dit verhinderde.
    Google: Foreign Policy Millionaire Tries to Stop Documentary Claiming to Tell the True Story of Russia’s Missing $230 Million
    Of google: The Magnitsky Act: Behind the Scenes by Andrei UPDATE: Nekrasov, een filmmaker met een Kremlin-kritische reputatie wilde het verhaal van Magnitsky in een documentaire vertellen. Al doende ontdekte hij dat Bill Browder vals speelt en dat diens verhaal niet klopt. In de docu is te zien hoe Browder, die graag aan de film mee werkte, met de nieuwe info wordt geconfronteerd en dan boos wordt.
    De film is in het Westen niet te zien geweest ( op 1 uitzondering na) wegens de invloed van Browder, die dit verhinderde.
    Google: Foreign Policy Millionaire Tries to Stop Documentary Claiming to Tell the True Story of Russia’s Missing $230 Million
    Of google: The Magnitsky Act: Behind the Scenes by Andrei Nekrasov

    In de Nekrasov docu zien we de moeder van Magnitski zeggen: 'Sergei is niet gedood door zijn bewakers. Maar door te late of te weinig meische zorg." Dat maakt Bill Browder niks uit: hij reist de hele wereld langs en vertelt aan alle parlementen en op alle Actualiteit- rubrieken dat Putin zijn trouwew boekhouder liet doodslaan.

    Nekrasov onthult dat Browder geen hulp voor het armoe leidende Rusland was. Hij betaalde er geen belasting, want was in Kalmukkië gevestigd. Hij roofde er alleen maar.
    En al 13 jaar is hij een full-time Putin basher. Zoals er meer zijn: Ann Applebaum, Timothy Snyder, Krielaars ( NRC) , en de kleine krabbelars die de Balie hier aan ons toont.
    Gisteren gaf Putin weer een speech van 2,5 uur over de toestand vanhet land.: Het gaat goed. Onderwijzers en artsen in kleine dorpen gaan een flinke loonsverhogiong zien. Etc etc. Putin spreekt over The Global Majority. Klopt. Het westen is corrupt en dom. Denkt dat ze nog iedeeen rond kunnen bullyen. No more.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moeder Magnitski over dood van zoon: minuut 40 tot 42.

      Delete
    2. Navalny is een landverrader ( Navalny's rechterhand staat op video als hij tegen een MI6 agent zegt voor 10 tot 20 miljoen $ per jaar Rusland te kunnen destabilisaeren) die 19 jaar gevangenis straf kreeg.
      Vele jaren was hij actief. Hij deed heel veel schade aan het land.

      Jack Teixeira was een jonge amerikaanse soldaat die in een app-groepje discussieerde en daar geheime documenten toonde aan zijn 20 vrienden, omdat hij boos was dat ze jhemniet wilden geloven.
      Een vandie vrienden heeft de documenten naar buiten gebracht. Jack Teixeira ( nu 21 jaar) heeft bekend en gaat voor 16 jaar de gevangenis in.
      Deze Amerikaan had geen kwade bedoelingen, nam geen mioljoenen aan van een vijand. Zijn bazen maakten de fout dat ze hem toegang gaven tot documenten en zijn jeugdige bravoure zorgde dat hij zo domwas die documenten binnen zijn vriendengroep te tonen. nergens een spoor van opzet of winstbejag of landverraad. Maar wel 16 jaar de gevangenis is.

      De straffen zijn in de VS veel en veel hoger dan in Rusland.

      Delete
    3. Misschien interesant om te weten: Jack Teixera gaat voor 16 jaar de bak in. Een vergelijk met Navalny.

      Navalny is een landverrader die 19 jaar gevangenis straf kreeg. ( Landverrader, want: Navalny's rechterhand staat op video als hij tegen een MI6 agent zegt voor 10 tot 20 miljoen $ per jaar Rusland te kunnen destabilisaeren)
      Vele jaren was hij actief. Hij deed heel veel schade aan het land.

      Jack Teixeira was een 19 jarige amerikaanse soldaat die in een app-groepje discussieerde en daar geheime documenten toonde aan zijn 20 vrienden, omdat hij boos was dat ze hem niet wilden geloven. ( Het ging over het aantal Russische doden, en over het aantal granaten dat men nog in voorraad zou hebben. Niks belangrijks)

      Een van die vrienden heeft de documenten naar buiten gebracht. Jack Teixeira ( nu 21 jaar) heeft bekend en gaat voor 16 jaar de gevangenis in.
      Deze Amerikaan had geen kwade bedoelingen, nam geen miljoenen aan van een vijand. Zijn bazen maakten de fout dat ze hem toegang gaven tot documenten en zijn jeugdige bravoure zorgde dat hij zo dom was die documenten binnen zijn vriendengroep te tonen. Nergens een spoor van opzet of winstbejag of landverraad.
      Maar wel 16 jaar de gevangenis is.

      De straffen zijn in de VS veel en veel hoger dan in Rusland.

      Idem: vergelijk de straffen voor Pussy Riott en voor Megan Rice. Ook daar veel zwaarder straffen in de VS.

      Delete
  11. Sam is een Engelsman die 20 jaar in Rusland woont en youtubes maakt over Rusland. Hij zegt dat de Russen vrij zijn te zeggen wat ze willen, maar meestal weinig behoefte hebben aan politieke uitspraken. Misschien een 'gewoonte' van vroeger tijden.
    HIj klaagt dat zijn youtubekanaal al tweemaal 'demonitised' is door Youtbe, omdat hij te posaitief over Rusland was.

    Zoekterm: >> Sam's Russian Adventures <<

    ReplyDelete