Tuesday, October 10, 2023

1405 Simplicius over Hamas en Israel. En NRC: Uiteenvallen van Israel nu van de baan.

Met dank aan Rootman die me op deze Simplicius wees. 

Het is niet mogelijk om nu te weten of Netanyahu /Mossad /Shin Beth  van de naderende opstand wisten.   

Maar Israel stond op het punt 'uiteen te vallen' :  De onderlinge verdeeldheid was enorm toegenomen. Orthodoxen  werden gewelddadige  extremisten.  Liberalen  en pasifisten waren bereid om met geweld in opstand te komen tegen hen.

Wat doe je dan als je hoort dat Hamas een grote aanval van plan is? 

De NRC geeft ons ( zonder het te beseffen)  het antwoord. Ik dat hele artikel hieronder als derde item geplaatst.  


Israëlisch Flashpoint - Plaatselijke schermutseling? Of het begin van een grote wereldwijde zwarte zwaan?

SIMPLICIUS DE DENKER

9 OKT 2023

De uitbarsting in Israël verraste velen van ons. Maar voor een deel was het een langverwachte escalatie, bedoeld om een begin te maken met de ontknoping van het Oekraïense conflict, door de hitte ervan weg te nemen.

Er zijn veel verslagen in omloop over alle dingen die "fout" lijken aan de aanval van Hamas, dus ik zal niet elk punt hier opnoemen omdat de meesten van jullie ze waarschijnlijk al op meerdere plaatsen hebben gelezen; dingen zoals de zeer ongeloofwaardige schending van Israëls hoogtechnologische poorten en verdedigingswerken, tot het ongekende falen van de Mossad en Shin Bet, tot Netanyahu's griezelig gescripte beroep op 'Pearl Harbor', wat veelzeggend is als je bedenkt dat Pearl Harbor ook een aanval onder valse vlag was met als doel de VS in WO2 te brengen.VS in WW2 te brengen.


 

Bedenk dat Hamas geheel of gedeeltelijk opgericht  door  Israël-een feit dat door verschillende hooggeplaatste Israëlische functionarissen is toegegeven- als tegenwicht tegen de PLO, de dominante politieke groepering in die tijd. Het is dus niet ondenkbaar dat een groep die is opgericht door Israël en de Westerse inlichtingendiensten mogelijk nog steeds onder hun controle staat of op zijn minst zodanig is geïnfiltreerd dat ze wordt 'gestuurd' in het creëren van bepaalde valse vlaggen die Israël als geheel ten goede zouden kunnen komen. Dit wordt ondersteund door nieuw bewijs dat naar verluidt naar buiten is gekomen dat Hamas door Oekraïne geleverd wapentuig gebruikte, wat zou duiden op een vrij standaard Westerse inlichtingen wapenpijplijn a la de Contra's, et al.

Het belangrijkste principe dat ik hanteer is dat bijna geen enkele mondiale gebeurtenis puur toevallig plaatsvindt, zeker niet als die gebeurtenis plaatsvindt in een bepaalde geopolitieke sfeer. En het Midden-Oosten is in veel opzichten zeker verbonden met Rusland, de Oekraïense oorlog en multipolariteit in het algemeen.

Laten we eens een paar mogelijke redenen doornemen die verantwoordelijk zouden kunnen zijn voor het ontbranden van zo'n conflict, uitgerekend nu.

Als uitvloeisel van het algemene principe dat niets toevallig gebeurt in de wereld van de politiek van de grote mogendheden, moeten we ons herinneren dat alles wat er gebeurt over het algemeen verband houdt met, of gebeurt als bijproduct van - direct of indirect - de leidende grote mogendheid of supermacht die het voor het zeggen heeft; er kan heel weinig gebeuren onder hun toezicht zonder dat zij op de een of andere manier het groene licht geven.

In dit geval hebben we het over de VS, de belangrijkste Hegemon van de wereld. De VS is echter niet meer de enige grote jongen in het blok, en dus gaan we kijken naar de mogelijke redenen die beide partijen kunnen hebben voor het uitlokken van deze uitbarsting.

Welke mogelijke redenen zouden de VS kunnen hebben om het Midden-Oosten op te stoken?

We weten dat er recent grote stappen werden gezet in de richting van multipolariteit en het uiteenvallen van het Atlantische wereldrijk. Parallel hieraan was Israël op weg naar een serieuze normalisatie met Saoedi-Arabië, die nu door insiders wordt beschreven als "voor onbepaalde tijd opgeschort" omdat de KSA verschillende concessies van Israël eiste ten aanzien van de Palestijnen - wat nu een dode kwestie is.

In veel opzichten zijn dergelijke verzoeningen, toenaderingen, normalisaties, enz. gevaarlijke ontwikkelingen voor de Hegemon. Oorlog en conflict zijn de meest effectieve instrumenten om gebeurtenissen te beheersen en gunstige voorwaarden te scheppen voor overheersing, door verdeeldheid te zaaien, onverzettelijke landen te verzwakken, hun leiders af te zetten, enz.

Ten eerste moeten we niet vergeten dat Benjamin Netanyahu zelf thuis te maken had met een toenemende impopulariteit, waarbij geruchten de ronde deden dat zelfs de Mossad hielp om protesten tegen hem te organiseren (onthuld in de Pentagon lekken begin dit jaar).


 

 

Een van de meest gebruikte methodes voor een 'sterke man' leider om zijn kracht te laten gelden, steun terug te winnen en de macht te consolideren is het aanwakkeren van een soort conflict dat gebruikt kan worden om 'noodbeperkingen' op te leggen aan tegenstanders, politieke meningsuiting te onderdrukken, enz. Dit is duidelijk een veelgebruikte tactiek - het meest recentelijk door Zelensky - en behoeft niet veel uitleg.

Men kan zich gemakkelijk voorstellen hoe een in het nauw gedreven Netanyahu een conflict zou willen aanwakkeren om het patriottisme om te buigen en zichzelf in "glorie" te hullen door Hamas voor eens en altijd te vernietigen, wat zijn macht en nalatenschap voor altijd zou veiligstellen.

Als we dit extrapoleren, zou er sprake kunnen zijn geweest van een convergentie van wederzijds voordelige stimulansen. De situatie van Netanyahu kennende, kunnen de V.S./het VK hebben besloten om een wederzijdse deal uit te werken waarbij meerdere vliegen in één klap worden geslagen. Netanyahu krijgt zijn machtsconsolidatie en glorie, terwijl de VS en het VK mogelijk een oorlog kunnen voeren om het nu onstuitbaar opkomende Iran te verzwakken.

Dat brengt ons bij de volgende grote motivatie. Een van de belangrijkste redenen voor deze plotselinge uitbarsting kan zijn om een veel grotere vuurzee aan te wakkeren om Iran, dat de laatste tijd buitensporig aan geopolitieke macht wint, fataal te verzwakken. Dit is niet louter speculatie, maar wordt nu op verschillende manieren openlijk belicht door het Westen.

Ten eerste de nieuwe bom dat "Iran hielp bij het plannen" van deze Hamas-aanval:


 


 

En het langzaam opkomende koor van westerse politici die Iran rechtstreeks bedreigen:


 

Als je het je kunt herinneren, heeft het Westen het afgelopen jaar als nooit tevoren gezwoegd om de vleugels van Iran af te knippen. Dat komt omdat Iran steeds dominanter wordt in de regio, vooral na alle recente toenaderingen en als gevolg van de rol die het heeft gespeeld in de verschillende energieoorlogen en de geopolitieke hulp aan Rusland in Oekraïne, enz. Het aandeel van Iran is enorm gestegen en het werd een veel te grote bedreiging.

Bovendien is het Syrië-theater de laatste tijd ook langzaam geactiveerd, deels vanwege de Oekraïense oorlog, als een Amerikaanse vector om de Russische inspanningen te verzwakken en te verdelen. Maar ook omdat Iran daar ook vooruitgang boekt, nu Israëlische aanvallen minder effectief en minder frequent zijn, terwijl Amerikaanse troepen en bases steeds vaker worden aangevallen door Iraanse proxies.

Assad is ondertussen ook sterker geworden, hij reist de wereld rond en sluit nieuwe deals. Hij ontmoette de Saudische minister voor het eerst sinds 2011, bezocht China voor het eerst sinds 2004 en nog meer van dat soort prestaties.

Bezien vanuit deze holistische lens kunnen we concluderen dat de Amerikaanse hegemon het Midden-Oosten mogelijk wil verwikkelen in een groot conflict om hun steeds sterker wordende tegenstanders te verzwakken. Officieel beweren ze vredestichters te zijn die 'overrompeld' worden door de ontwikkelingen en proberen ze eventuele escalaties te beperken:


 

Maar de VS hebben zojuist aangekondigd dat ze het vliegdekschip USS Gerald R. Ford naar het oostelijke Middellandse Zeegebied sturen. Je stuurt niet zoveel vuurkracht als je vrede wilt sluiten en de-escaleren. En dan hebben we het nog niet eens over de C17-vrachtvliegtuigen van het Amerikaanse leger die al in Israël zijn geland en waarschijnlijk nieuwe wapens vervoeren.

Het is heel gemakkelijk om te zien hoe ze bijvoorbeeld de betrokkenheid van Iran bij de Hamas-aanvallen zouden kunnen koppelen aan een vermeende 'groeiende Iraanse dreiging' in Syrië, en dat zouden kunnen opnemen in een breder toekomstig offensief waarbij gezamenlijke Israëlisch-Amerikaanse eskaders de strijdkrachten, infrastructuur, enz. van Assad kunnen bombarderen en verzwakken om Syrië ten val te brengen. Martyanov gaat hier uitgebreid op in in zijn nieuwe video, inclusief de militair-specifieke vooruitzichten van zo'n hypothetische aanval op Iran.

Maar natuurlijk kan dit, zoals Lindsey Graham hierboven al dreigde, nog veel verder gaan. Ze kunnen een hele oorlog plannen om Iran lam te leggen, in ieder geval de olieraffinaderijen, wat de Iraanse economie lam zou leggen en de invloed van het land zou ondermijnen. Pepe Escobar bespreekt dergelijke mogelijkheden in zijn nieuwe post:

Maar er is nog veel meer.

De grote verrassing is de Israëlische retoriek over een 'Pearl Harbor'. Iedereen weet wat het betekent. Project Oekraïne is dood. Dus hebben de Masters of the Universe een nieuwe oorlog ("tegen terreur") nodig om West-Azië in vuur en vlam te zetten.

Een vreedzaam West-Azië betekent wederopbouw voor Syrië, herontwikkeling voor Irak en Libanon, Iran en Saudi-Arabië als onderdeel van BRICS 11, het strategisch partnerschap tussen Rusland en China dat wordt gerespecteerd en betrokkenheid in heel West-Azië.

De Noordelijke Zeeroute is al in werking en ondermijnt het Suezkanaal. Een van de hoofdthema's die op het hoogste niveau in Valdai werd besproken, was de-dollarisering. Al het bovenstaande is anathema voor de gebruikelijke verdachten.

Dat de Mossad en de IDF verrast werden, is kinderlijke fantasie. Ze wisten dat het eraan zat te komen. De vraag is nu of Hezbollah naar de stad komt.

De projecten die hij noemt, de volledige ineenstorting van het door het Westen gedomineerde systeem, is een belangrijk scharnierpunt. Raak opnieuw vertrouwd met mijn artikel over het  Heartlanden waarom deze 'middendoorgang' door Iran absoluut cruciaal is voor de Hegemon om de wereld te winnen.

Nu het Westen aan de rand van de afgrond staat, gaan ze misschien 'alles op alles zetten' om te proberen Iran voor eens en altijd uit te schakelen, wat een domino-effect zou hebben op de hele regio. Iran uitschakelen zou de val van Syrië betekenen, wat zou betekenen dat Rusland eruit wordt gegooid en zijn bases worden gesloten, wat zou betekenen dat elke Russische machtsprojectie in die regio teniet wordt gedaan, vooral nu de noordelijke routes volledig door de NAVO zullen worden gedomineerd, met Finland en mogelijk Zweden erbij.

Uiteindelijk zou dat een veel groter doel dienen - er zijn altijd ontwerpen binnen ontwerpen.

Het uiteindelijke grote plan draait om de oorlog in Oekraïne, die zelf weer draait om het toekomstige conflict tussen China en Taiwan.

Er kunnen verschillende redenen zijn om dit conflict nu aan te wakkeren, met betrekking tot Oekraïne. Een van de belangrijkste dingen die in mij opkomen is het creëren van een groot rookgordijn om de aandacht af te leiden van het Oekraïense conflict terwijl de regering Biden stilletjes haar plan uitvoert - dat we uitvoerig hebben besproken in het laatste rapport - om Zelensky in de ijskast te zetten en de oorlog te bevriezen.

Verschillende recente artikelen gaven aan hoe weinig media-aandacht Oekraïne de laatste tijd krijgt, grafieken die de langzame achteruitgang laten zien, vooral sinds de realiteit van het mislukte offensief. Het zal nu wel helemaal uit de nieuwscyclus verdwijnen, vervangen door het groeiende Israëlische conflict en eindeloze kreten van verontwaardiging over gepleegde wreedheden - dezelfde die dagelijks worden uitgevoerd door de AFU in Donbass, maar die op de een of andere manier niet dezelfde media-aandacht krijgen.

Iemand vroeg me onlangs - ik ben vergeten of het in het commentaargedeelte was of in een van de postzakken - hoe ik denk dat ze het Oekraïense conflict in de toekomst onder het tapijt kunnen vegen. Ik gaf verschillende mogelijke methodes, waarvan er één was dat ze een ander nieuw mondiaal brandpunt kunnen aanwakkeren om de aandacht af te leiden. Ik gaf zelfs enkele voorbeelden, zoals het opdrijven van de situatie Azerbeidzjan-Armenië tot iets groters, het aanwakkeren van de Servisch-Kosovaarse vijandelijkheden, die nu al een tijdje sudderen; maar dit is er een die ik, toegegeven, niet heb voorzien.

In veel opzichten is het de meest briljante van allemaal. Want niets koopt mediawoede zoals aanvallen op Israël, althans zo lijkt het. De media geven niets om vermoorde Armeniërs, of welk ander land dan ook. Dus als het je belangrijkste doel is om het grootste media rookgordijn te creëren om de Oekraïense berichtgeving volledig af te leiden, dan is dit de juiste.

Maar ik weet wat je denkt. Israël kan een 'snelle' schoonmaak houden bij Hamas en daarmee klaar zijn, zodat alle aandacht weer op Oekraïne is gericht.

Daarom zou deze theorie, wil ze werken, waarschijnlijk een breder conflict moeten uitlokken, waarbij misschien Iran betrokken is. Dan zouden de VS zelfs een excuus hebben om Oekraïne te dumpen, een excuus dat zelfs de meest fanatieke pro-Oekraïense leden van het Congres zouden kunnen aanvaarden. Bijvoorbeeld: "We moesten al ons geld sturen om Israël te redden." Zeker niemand in het Amerikaanse Congres, dat in handen is van Israël, zou zich druk maken over het feit dat de VS het geld dat ze in Oekraïne hebben verdiend, in plaats daarvan aan Israël hebben uitgegeven.

Het zou de regering Biden een geldig, verdedigbaar excuus kunnen geven om Oekraïne te dumpen. Houd in gedachten dat ik deze theorie nog niet volledig ondersteun als de belangrijkste motivatie voor het huidige conflict, maar ik bied het aan als een mogelijke. Ik ben er zelf nog niet helemaal uit, omdat ik nog steeds gegevens aan het verzamelen ben en wacht tot er meer gebeurtenissen plaatsvinden die ons van aanwijzingen kunnen voorzien.

Zijn er extra aanwijzingen die dit ondersteunen?

Bijlage A en B:


 


 

We zijn er al getuige van dat de media ons conditioneren voor de realiteit dat de VS hun kostbaar uitgedroogde munitievoorraden zullen moeten gebruiken voor Israël, waarbij ze hun eerste geliefde voorrang geven boven hun tweede pas gekerstende geliefde. Je kunt je het excuus in de toekomst gemakkelijk voorstellen: "We hadden dringender behoeften, dus we konden Oekraïne niet meer financieren/bevoorraden!".

Er zal absolutie worden verleend omdat iedereen in het Amerikaanse establishment de onschendbare heiligheid van Israël begrijpt. Hoe kan iemand er ooit van beschuldigd worden dat hij Israël voorrang geeft boven Oekraïne? Dat is gewoon ondenkbaar in de VS.

Volgende:


 

Onthoud dat we net in mijn veryallerlaatste artikel over het mogelijk dumpen van Oekraïne door de VS, waardoor ze geen geld meer hebben, in het licht van de recente veranderingen in het Huis?

Deze nieuwe aankondiging dat Biden een poging gaat doen om een ongekend grote gift van 100 miljard dollar aan Oekraïne te geven, is erg interessant omdat het riekt naar een laatste uitbetaling, of afscheidscadeau. Bijna alsof je probeert je handen in onschuld te wassen met een laatste tranche om je geweten te zuiveren. De meeste commentatoren zijn het er echter over eens dat dit slechts een stunt zou zijn en geen kans van slagen zou hebben, maar misschien is het Biden's manier om zijn handen in onschuld te wassen om de indruk te wekken dat hij "alles heeft gedaan wat hij kon", zodat hij dat later als onderdeel van zijn verdediging kan gebruiken als Oekraïne onvermijdelijk valt en hij geconfronteerd wordt met kritiek die zijn carrière beëindigt. Hij kan zeggen: "Zie je, ik heb mijn best gedaan om ze te redden, ik heb $100B toegezegd maar die verwende Republikeinen hebben me tegengehouden."

Dus zou dit het begin kunnen zijn van iets groots dat bedoeld is om de lei van Oekraïne schoon te vegen en misschien zelfs leiden tot een andere wereldveranderende "gebeurtenis" waardoor de gevestigde orde de verkiezingen van 2024 zou kunnen annuleren/stelen?


 


 

Bedenk dat de grote Covid falseflag ook begon rond de novemberperiode van het jaar vlak voor de verkiezingscyclus, d.w.z. eind 2019.

Tot slot zijn er een aantal ijzingwekkende geruchten die erop lijken te wijzen dat de neocons er helemaal voor zouden kunnen gaan en een reeks valse vlaggen in de stijl van 9/11 zouden kunnen uitvoeren op Amerikaanse bodem om Amerika helemaal in oorlog te brengen met Iran:


 

Dit is niet onaannemelijk; de neocons hebben misschien hun eigen berekeningen gemaakt en het uitgespeeld om te concluderen dat als ze Iran nu niet uitschakelen, de VS gedoemd zijn. Dit zou het begin kunnen zijn van een gigantische vuurzee die zou voldoen aan enkele van de ergste voorspellingen voor 2024. Dat wil zeggen dat er geen verkiezingen zijn en dat er een nieuwe wereldwijde Zwarte Zwaan plaatsvindt, vergelijkbaar met de Covid van de vorige verkiezingscyclus.

Maar nu de andere mogelijkheid.

Wat als deze hele gebeurtenis een orkestratie is van Iran of het door Rusland geleide blok?

Er is zeker een overvloed aan redenen waarom dat het geval kan zijn, niet in het minst het feit dat Iran erkent dat de VS (en het Westen) nu op hun kritisch zwakste punt zijn omdat ze zich hebben ontdaan van al hun wapens aan Oekraïne:


 

We hebben onlangs al de dringende bezorgdheid van congresleden gezien dat de VS niet genoeg wapens heeft voor Taiwan en in de toekomst moet kiezen tussen Oekraïne en het tegengaan van China. Nu zou Iran ervoor hebben kunnen kiezen om een nieuw belangrijk front te openen op een kritiek moment waarop de VS verscheurd wordt tussen hun verschillende geopolitieke behoeften.

Een ander aspect dat hier mogelijk op wijst, is het schijnbare overmoedige gedrag van Hamas. De meeste commentatoren kunnen niet met elkaar rijmen waarom Hamas zo aanmatigend lijkt te opereren terwijl de IDF op papier veel sterker is dan zij. Ik verwijs bijvoorbeeld naar het feit dat Hamas naar verluidt elk staakt-het-vuren afwijst omdat ze van plan zijn "er helemaal voor te gaan".

Op dit moment zijn er volgens de laatste berichten meer dan 100.000 Israëlische troepen op weg naar Gaza:


 

Het lijkt ondenkbaar dat Hamas zo'n operatie zou beginnen zonder onvoorziene omstandigheden, vooral als Iran zou helpen bij het plannen ervan. We weten dat Hezbollah al heeft verklaard te zullen ingrijpen als de IDF Gaza binnenvalt.

Bedenk dat de VS slechts enkele dagen geleden een zeer dure en hoogwaardige Turkse drone boven Syrië neerschoot, toen deze drone naar verluidt op het punt stond Amerikaanse troepen te bombarderen. Dergelijke ontwikkelingen duiden op grotere spanningen in de regio.

Velen geloven nu dat Israël in een door Iran opgezette "val" zal lopen - waarbij ze Gaza zullen binnenvallen en Hezbollah een tweede front zullen laten openen. Hamas heeft naar verluidt al een groot deel van Israëls Iron Dome uitgeput met hun eigen goedkope 'flessenraketten', en heeft zo de weg vrijgemaakt voor Hezbollah om Israël te vernietigen met echte door Iran geleverde vuurkracht in de vorm van zware SRBM's en drones, enz.

Het plan zou dan in het geheim kunnen worden gesteund door het hele Russische blok, omdat men weet dat een dergelijk grootschalig conflict Rusland en zelfs China op verschillende manieren veel voordeel zou kunnen opleveren.

De eerste en meest voor de hand liggende is dat het alle aandacht van de VS zou afleiden van Oekraïne en hen zou dwingen zich te richten op het bestrijden van Iran en zijn regionale machten, waardoor Rusland een verlaten Oekraïne snel zou kunnen afmaken.

Ten tweede, en in aanvulling op het eerste punt hierboven, zou zo'n conflict de olieprijzen door het dak jagen, waarvan nu al wordt geschat dat ze in de toekomst naar $150 per vat zullen gaan. Dit zou ertoe leiden dat de toch al exorbitante winsten van Rusland op fossiele brandstoffen door het dak zouden schieten, waardoor niet alleen de eigen economie zou stabiliseren, maar ook de oorlog in Oekraïne zou worden gefinancierd.

China zou natuurlijk op een vergelijkbare manier kunnen profiteren van het feit dat de aandacht van de VS elders wordt afgeleid, waardoor China ademruimte krijgt om door te gaan met het opbouwen en consolideren van zijn eigen regionale kracht, terwijl de VS wordt uitgeput en zo wordt voorkomen dat de VS Taiwan ooit in grote mate kunnen financieren/bevoorraden.

Deze post vat de theorie samen:

Velen lijken hierover in de war, dus laat me dit verduidelijken:

Het huidige conflict in Palestina is geopolitiek en weerspiegelt de consolidatie van een van de grote polen in de wereld. Het markeert de tweede fase van de vorming van de mutli-polaire wereld, na de WIM van Rusland in februari 2022.

Veel mensen hebben de neiging om zich uitsluitend te richten op Hamas en het nieuws dat zich over de situatie ontvouwt - alsof dit hetzelfde tijdsvlak weerspiegelt als de strategie die wordt toegepast. Vergis je niet. Dit is een ongekende gecombineerde wapenoperatie en niets in de 21e eeuw komt in de buurt van deze operatie in de geschiedenis van het conflict.

Het feit dat het de Israëli's verraste, zegt genoeg. Als het de Mossad (een van de machtigste inlichtingendiensten ter wereld) al verraste, waarom denk je dan dat deze idiote rechtse oplichters weten wat er nog gaat komen? Dit was geen willekeurige uitval van Hamas.

Dit was allemaal gepland, in volledige coördinatie met de As van Verzet - en we zijn nog niet eens in de buurt van het zien van de volledige omvang en schaal. Elke mogelijke uitkomst werd in overweging genomen. Onthoud dat elke keer als je Zionisten hoort praten over de 'grote plannen' die de entiteit heeft om Gaza met de grond gelijk te maken. Dat hebben ze al vele malen gedaan en het heeft nooit gewerkt.

Hamas is sterker uit de strijd gekomen dan ooit tevoren. En ze verwachten ook wat de zionistische entiteit in petto heeft. Want dit is niet alleen Hamas. Dit is de hele As van Verzet, met Iran als middelpunt. Iran is een van 's werelds oudste, grootste en meest verfijnde beschavingen. Het is en was altijd al een organische beschavingspool in de regio.

Vóór de moderne tijd waren de enige twee machten in de regio de Ottomanen en de Perzische Safaviden, die er met elkaar over streden. Achter deze operatie zit de sluwheid, het strategisch genie en het eschatologisch materialisme van de IRGC. En met dat laatste bedoel ik te zeggen dat ze een diepgaande universeel-regionale spirituele visie hebben gecombineerd met het pragmatisme, realisme en aardsheid van zowel moderne technologie als hyper-Clausewitzeaanse ongeregelde oorlogstechnieken.

Deze oorlog heeft niet één locatie of zelfs maar één tijdlijn. De schaal waarop hij plaatsvindt, is niet onmiddellijk waarneembaar, zowel in ruimte als in tijd. Dit zijn de bevingen die gevoeld worden door de wederopstanding van enkele van 's werelds oudste, prachtigste en subliemste rijken.

Dit is de speciale militaire operatie van de beschavingen in het Midden-Oosten. Het gaat ook niet alleen om Israël. Het is de laatste voorpost van de Nieuwe Wereldorde in de regio. Israël was de Oekraïne van het Midden-Oosten - een ijdele, kunstmatige vesting van de westerse moderniteit, gecreëerd om de echte (en al lang sluimerende) machten in de regio te onderdrukken. Dit is een regionale revolutie die het potentieel heeft om uit te monden in een wereldwijde oorlog.

Rusland heeft oude krachten over de hele wereld wakker geschud. Dit is het einde van de Westerse 'op regels gebaseerde orde'.

Het bovenstaande kan een beetje sentimenteel en overdreven optimistisch overkomen - ik sta er niet per se achter, tenminste nog niet. Het zou heel goed waar kunnen zijn.

Een van de andere redenen is dat er de laatste tijd veel te veel 'toevallige' opstanden zijn geweest tegen de westerse orde. Bedenk hoe vaak we het hier hebben gehad over de mogelijke asymmetrische rol van Rusland in de verschillende Afrikaanse bevrijdingen die momenteel door het continent razen. Denk je dat het toeval was dat tot dit soort dingen heeft geleid?


 

Er is mij vele malen gevraagd, tijdens mailberichten, commentaren, etc., wat Rusland van plan was te doen om de voortdurende hybride oorlogsvoering van de VS ten opzichte van het Oekraïense conflict te compenseren. Er gebeuren zeker een heleboel "mysterieuze gebeurtenissen" over de hele wereld die daarop een antwoord zouden kunnen geven.

Daarom zal het me niet verbazen als de huidige confrontatie verband houdt met de hybride wereldoorlog van Oost versus West, of Mondiaal Zuid versus de Atlantici.

Bedenk dat grote oude beschavingen in langetermijnstrategieën denken en plannen. Zou dit in feite een gecoördineerde en zorgvuldig getimede driesporenaanval kunnen zijn, waarvan de eerste stap zou zijn dat Rusland Oekraïne uitschakelt, vervolgens dat Iran Israël uitschakelt en als klap op de vuurpijl dat China Taiwan uitschakelt?

Het is zeker een zeer ambitieus idee. Maar het komt overeen met wat sommige andere mensen al een tijdje voorspellen, zoals Zhirinovsky hier van enkele jaren geleden:

NB Ik kan deze video van Zhirinovsky niet copy-pasten.  Hij zegt:  In 2024 vbestaat er geen Oekraine meer.  Er  komt een gropte oorlog in het Midden Oosten . Het lijkt op WO 3. 


Nog een mogelijke reden waarom het bankkartel dat het Westen runt een grote oorlog nodig heeft om het systeem door te spoelen:

 

Zelfs naar de maatstaven van het afgelopen decennium, dat gewoon ongekend was in de hoeveelheid geld die de Federal Reserve drukte, was er de afgelopen week opnieuw sprake van een verbijsterende gelddruk.

Vooral met alle de-dollarisering die gaande is, kan dit alleen maar betekenen dat het Westerse financiële systeem nog nooit zo precair is geweest. Het kartel heeft een groot wereldwijd conflict nodig zodat ze het systeem kunnen doorspoelen, hun boeken kunnen opruimen en met een schone lei opnieuw kunnen beginnen met de woeker-fiatzwendel.

Maar we zullen moeten zien hoe dit conflict zich de komende twee weken ontvouwt om echt te kunnen beoordelen of het een of ander 5D Iraans masterplan is, of gewoon een goedkope truc voor Netanyahu om de macht te consolideren en zijn nalatenschap te bezegelen als de historische Israëlische leider die Hamas voor eens en altijd verpletterde, waarbij hij al zijn verrotte wandaden en corruptie in één klap opruimde.

 


     -------------------------   EINDE  -------------------------------


Ik had een heel artikel van Linh Dinh.  Hier de essentie er van:

Op YouTube staat een video van een Amerikaan die wordt lastiggevallen door Israëlische agenten omdat hij in het openbaar preekt. Een Israëlische omstander, die zich ermee bemoeit, legt uit dat christenen als afgodenaanbidders gedood zouden moeten worden.

Amerikaan, "Als je er niet bij betrokken bent, ga dan alsjeblieft. Shalom, mijn vriend, we zegenen je."

Grommende Israëliër: "Je bent in mijn land."

"Als je naar de Verenigde Staten komt, kun je zeggen wat je wilt. Dat is de vrije wereld, toch?"

"Je bent niet in de Verenigde Staten, je bent in Israël. Je kunt hier niet zeggen wat je wilt."

Na wat heen en weer gepraat zei de geërgerde Amerikaan: "Willen jullie God eren? Dat is het Goddelijke om te doen, we respecteren elkaar."

Israëlisch: "Het is goddelijk om je te doden."

"Is het goddelijk om mij te doden?"

"Dat klopt. Dat is wat de Torah zegt."

"De Torah zegt dat ze ons moeten doden?"

"Dat klopt. De Tora zegt dat mensen die afgoden aanbidden, zoals jij, als er een Sandherin is..."

"Om ons te doden?"

"Ja, dat is wat de Torah zegt."

[ .............................]

Joods denken is een rechtvaardiging van haat.

Elie Wiesel: "Elke Jood zou, ergens in zijn wezen, een zone van haat - gezonde, viriele haat - moeten reserveren voor wat de Duitser verpersoonlijkt en voor wat in de Duitser voortduurt."

Mensen die zich verzetten tegen Joodse misdaden worden vaak als nazi's bestempeld. Gesteund door een haatdragende ideologie zien ze haat overal behalve in de spiegel.

==============     EINDE       =============

Reportage

Kritiek op Netanyahu is opgeschort, reservisten melden zich massaal om Israël te verdedigen

Gaza-oorlog Israël mobiliseert 300.000 reservisten. De animo is groot, zelfs bij mensen die recent protesteerden tegen de regering. „Eerst moeten we ons land verdedigen, de rest komt later wel weer.”

Israelische reservisten in een militair kamp bij Beer Sheva, 9 oktober.
Israelische reservisten in een militair kamp bij Beer Sheva, 9 oktober.Foto Abir Sultan/EPA 

Nog maar enkele maanden geleden twijfelde de achttienjarige Johnny, een stevig gebouwde jongeman met een bril, of hij wel in dienst moest gaan, al is dat wettelijk verplicht. Zoals veel Israëliers vreesde hij dat de juridische hervormingen die de extreemrechtse regering van premier Benjamin Netanyahu wil doorvoeren de democratie zouden ondermijnen, en hij voelde er weinig voor zijn leven voor zo’n regering te riskeren.

Inmiddels zit Johnny – zoals veel dienstplichtigen wil hij niet met zijn achternaam in de krant – twee maanden in dienst en na de bloedige aanval van Hamas op Zuid-Israël is hij gemotiveerder dan ooit. „Een goede vriend van me werd gedood door Hamas op een basis bij Gaza en ik heb allerlei vreselijke verhalen gehoord”, zegt hij zwetend in zijn uniform bij een bushalte naast een trainingscentrum van de strijdkrachten in Tel Hashomer, een verre buitenwijk van Tel Aviv.

„Nu moeten we allemaal zoveel mogelijk helpen en het land beschermen. Als wij het niet doen, wie dan wel? Wij zijn jong en sterk.” En met verrassende stelligheid voegt hij er nog een Darwinistische wijsheid aan toe: „Als je niet vecht, sterf je. Zo is het leven in Israël. Het is doden of gedood worden.”

Dinsdag werden nog steeds raketten vanuit de Gazastrook afgevuurd op Tel Aviv. Terwijl de meeste winkels en kantoren al dagen dicht zijn, is het bij de ingang van het militaire opleidingscentrum een komen en gaan van mannen en vrouwen in uniform. Dankzij de dit weekend uitgebroken oorlog tussen Israël en Hamas genieten de strijdkrachten weer een ongekende populariteit, een fenomeen dat zich vaker voordoet in tijden van oorlog. Tegelijk stellen veel burgers en analisten ook kritische vragen over het onvermogen van de militairen om de massale aanvallen van Hamas te voorkomen en over hun trage antwoord daarop.

Ook vanuit het buitenland

De regering wil nu 300.000 reservisten mobiliseren, heel veel voor een land met ruim negen miljoen inwoners. Toch lijkt dit geen moeite te kosten. Zelfs vanuit het buitenland haasten reservisten, vanouds belangrijk in Israëls krijgsmacht, zich naar huis om zich weer bij hun eenheid te melden. Mensen die nog maar kort geleden plechtig zwoeren dat ze niet langer wilden worden ingezet omdat de regering-Netanyahu de democratie zou verkwanselen, duiken eveneens weer in groten getale op.

Lees ookTerug naar Israël: eerst de familie omhelzen en je daarna melden als reservist

Ook jonge dienstplichtigen zien in de dramatische gebeurtenissen van de afgelopen dagen het bewijs dat het leger van onmisbaar belang is. „Wij Joden hebben geen ander land in de wereld waar we heen kunnen. We moeten het nu met zijn allen verdedigen”, zegt de twintigjarige Shelly buiten de poort van het trainingscentrum, een met cipressen omzoomd complex. Ze is een kleine blonde vrouw wier familie vanuit de Sovjet-Unie indertijd een goed heenkomen in Israël zocht. Ook Shelly’s vader, een reservist van 45 die in de hightech-sector werkt, bood zijn diensten onmiddellijk weer aan.

Volgens de twintigjarige Ofir, in de brandende zon op weg naar de bushalte, zijn er zoveel mensen die zich aanmelden dat het leger niet eens iedereen kan terugbellen. „Een vriend van me die zich aanmeldde kreeg te horen dat hij niet nodig was omdat ze al te veel vrijwilligers hadden”, lacht hij. Zelf voelt Ofir zich dezer dagen wat ongemakkelijk. Als grafisch ontwerper helpt hij met het ontwikkelen van onder meer militaire logo’s. „Sommige vrienden van me zitten op tanks, terwijl ik hier niet veel bijzonders zit te doen. Dat frustreert me.”

Een van de reservisten die nog maar kort geleden met grote stelligheid besloot niet langer te dienen in het leger uit onvrede met de regering van premier Netanyahu is Nir Avishai Cohen, majoor in een reserve infanteriebrigade. In het weekend was Cohen op zakenreis in de Verenigde Staten, toen hij hoorde over de inval van Hamas. „Zoiets vreselijks had ik me in mijn naarste dromen niet kunnen voorstellen”, vertelt hij telefonisch vanuit Zuid-Israël. „Dit is het ergste wat Israël is overkomen sinds zijn oprichting in 1948. Ik aarzelde dan ook geen moment en ben meteen teruggevlogen naar Israël. Zojuist heb ik me weer bij mijn eenheid aangesloten.”

Israelische reservisten op het vliegveld van de Peruaanse hoofdstad Lima zijn op weg naar Tel Aviv, 10 oktober.Foto Paolo Aguilar/EPA

Demonstraties zijn opgeschort

Cohen vertelt dat de zoon van een goede vriend – geen militair – is gedood maar ook verschillende mensen met wie hij eerder in het leger diende. „Alles is nu anders dan een paar maanden geleden”, zegt hij. „Het is nu oorlog, dit is geen tijd voor protesten. Eerst moeten we ons land verdedigen, de rest komt later wel weer.” Hij voorspelt zware weken van strijd, waarin Israël vermoedelijk zal proberen Hamas volledig te vernietigen. „Ik zie geen andere weg.”

Lees ookIsraëlisch Hof buigt zich over Netanyahu’s omstreden juridische hervorming: wat staat er op het spel?

Over de juridische hervormingen, die maanden achtereen honderdduizenden betogers op de been brachten in vooral Tel Aviv en die ook onder reservisten tot grote onenigheid leidden, heeft niemand het meer. De demonstraties zijn tot nader order opgeschort. Een deel van de activisten helpt nu voedselpakketten en andere hulpgoederen in te zamelen voor getroffen burgers in het zuiden.

„Nu het oorlog is, is alles anders”, zegt oud-tankcommandant Gilad Bar-on. Hij is woordvoerder van Brothers and Sisters in Arms, een eerder dit jaar opgerichte organisatie van reservisten die fel tegen de hervormingen is. „Natuurlijk ga je niet werkloos aan de kant staan als er mensen worden afgeslacht. We moeten nu verenigd zijn”, zegt hij telefonisch. Zelf is hij niet als reservist teruggekeerd. „Maar met andere leden van Brothers en Sisters in Arms hebben we voedsel en andere hulp naar het zuiden gebracht en. Ook hebben we mensen helpen evacueren.”

Bij alle tevredenheid dat het land nu weer als één man achter de strijdkrachten staat is de kritiek, die vooral in het weekend op veel plaatsen klonk, enigszins verstomd. Veel Israëliërs verweten de eigen veiligheidsdiensten vreselijk te hebben gefaald. Hoe was het mogelijk dat ze totaal verrast werden door een operatie van Hamas van die omvang? „Er moeten daar mensen hebben zitten slapen”, verwoordde Yoav Ossi (36) dit in Ashkelon, een stad die hevig onder vuur van Hamas-raketten kwam te liggen de laatste dagen. Het was een geluid dat ook elders in Israël volop was te horen.

Westelijke Jordaanovever

Ook het feit dat het leger er zaterdag en zondag maar tergend langzaam in slaagde de Hamas-strijders uit de Israëlische grensgebieden terug te dringen, leidde tot kritiek. Breaking the Silence, een organisatie van oud-militairen die kritisch staan tegenover het optreden van het Israëlische leger op de Westelijke Jordaanoever, opperde dat de gebrekkige reactie in het weekend was te wijten aan verwaarlozing van de veiligheid rond Gaza. „De ongelukkige waarheid is dat ze te druk met de Westelijke Jordaanoever waren”, stelde Avner Gyaryahu, directeur van de organisatie, zondag in een verklaring. Dat zou onder invloed van de radicale ministers Ben Gvir (Nationale Veiligheid) en Bezalel Smotrich (Financiën), zelf kolonisten op de Westelijke Jordaanoever, zijn gebeurd.

Noch de regering, noch de strijdkrachten hebben zich tot dusverre over deze ongemakkelijke vragen uitgelaten. Voorlopig kunnen ze zich nog verschuilen achter het feit dat het tegenoffensief tegen Hamas nu prioriteit geniet maar ook nu al worden ze achtervolgd door een pijnlijk uitvloeisel van de actie van Hamas en hun eigen geringe paraatheid: de ontvoering door Hamas van zo’n 150 mensen uit Zuid-Israël, onder wie militairen.

Voor het gebouw van het ministerie van Defensie en de legertop in het centrum van Tel Aviv stond dinsdagavond een moeder van een van de ontvoerde militairen met enkele anderen te demonstreren met grote foto’s van haar zoon, om de militaire top eraan te herinneren dat ze heel snel actie moeten ondernemen om de levens van de gegijzelden te redden. De meeste auto’s die het complex binnenreden namen niet de moeite te stoppen. Vroeg of laat zullen de regering en de militairen zich echter ook hiervoor moeten verantwoorden.

Lees ook:Waarom Israëlische reservisten weigeren te dienen in het leger: ‘Zo’n brief dat je niet meer wil, schrijf je met tranen in je ogen

101 comments:

  1. Waar kwam Hamas ook al weer vandaan? Zomaar uit het niets?

    ReplyDelete
  2. Uit de tekst van het blog: [Dat de Mossad en de IDF verrast werden, is kinderlijke fantasie. Ze wisten dat het eraan zat te komen.]
    Sterker nog, ze hebben zelf de brandende lont in het kruidvat gestoken. Probeer maar eens een vrachtwagen varkens door een synagoge te jagen. "Ken je lagguh".

    ReplyDelete
    Replies
    1. Natuurlijk is hier geen sprake van genocide, maar ja, die H-kots hé?

      Delete
    2. Die telegram site heeft het over attempt to perform talmudic rituals. Ik ben niet op de hoogte van die half esoterische rituelen, maar weet wel dat Aleister Crowley dol was op joods occultisme en zwarte magie. Ik hoop dat ik hier ooit meer over boven water kan krijgen. (ik moet dan wel ooit eens een deskundige tegenkomen). Ik ben best geïnteresseerd in sommige occulte stromingen als een soort vergelijkende religie-studie, maar heb een spontane weerzin tegen andere, zoals deze.

      Delete
  3. Ik heb zojuist een NRC artikel toegevoegd aan het blog.

    Mijn titel: NRC: Uiteenvallen van Israel nu van de baan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Natuurlijk is er ook die andere reactie: joden die het land ontvluchten. Of hun aliah niet laten doorgaan. Maar dat verhoogt de cohesie in het land: de havikken blijven.

      Delete
  4. Ik vond het gesprek Scott Ritter - Garland Nixon heel goed.

    Ik ben het grotendeels met Ritter eens.

    NB: helemaal in de laatste minuten , 60 tot 62 vertelt Ritter de harde waarheid: 'Joden vinden dat ze boven de andere mensen staan. De minister van Defensie zei het, en geen enkele Jood sprak hem tegen.'

    https://youtu.be/N2TCh1L5CtE
    WARRIOR UPDATE WITH SCOTT RITTER EPISODE 44 - RUSSIAN OFFENSIVE - UKRAINE FORGOTTEN?

    ReplyDelete
    Replies
    1. nog meer SR: Israeli Assault on Gaza is Doomed to Fail.
      "The Israeli military today is more comfortable making TikTok videos and posting Instagram photographs than they are in perfecting the skillsets needed to close with and destroy your enemy through firepower and maneuver."

      "The IDF has become experts at arresting children, beating up women, and murdering unarmed men."
      Net zoals het SLI: alleen de zwaksten aanvallen. Het wachten is nu op het aantreden van Hezbollah. Iran zal niet aanvallen. Het land heeft in haar geschiedenis nog nooit een land aangevallen.

      Delete
    2. [Het wachten is nu op het aantreden van Hezbollah]
      Volgens dit bericht schijnt dit al het geval te zijn, alleen -nog- niet officieel, wat dat dan ook moge inhouden.

      Delete
  5. Stevig artikel. Wat een puinhoop, mensen.

    ReplyDelete
  6. Opmerkelijke post van Pepe Escobar: "Hezbollah has a huge arsenal of missiles" en Israel-Palestine War: US Faces Catastrophe in Middle East!. Het is inderdaad een puinhoop. Dat komt, omdat zekere untermenschen denken bóven gewone mensen te staan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Over het nepnieuws, waarvoor zelfs rtl wil waarschuwen: Remarkably, most if not all photos of burnt bodies in cars being distributed as Israeli civilians are infact Hamas members and Palestinian civilians who crossed into Israel. Zoals gebruikelijk bij joden, is het dus precies andersom. Maar dat zijn we wel gewend.

      Delete
    2. Satanjahoe himself: "Die overval -wat het niet was- kwam mij wel goed uit."

      Delete
    3. [is het dus precies andersom]
      Zoals uit dit filmpje blijkt. Ze doen NIETS anders dan liegen.

      Delete
    4. Nog maar een beetje genocide: De wereld kijkt toe en steekt geen poot uit. De afrekening wordt steeds hoger.

      Delete
    5. Die 40 onthoofde baby's dienden alleen om het vuurtje op te stoken, wat ook een joodse hobby is. Maar de geruisloze moord op de Palestijnse baby's blijft rondgieren in stilte.

      Delete
    6. Ik gaf op October 12, 2023 at 5:52 PM een link naar een film op Rumble, waaronder dit comment was geplaatst. Voor het gemak vertaald:
      "Iedereen die zich voordoet als een vrijheidsstrijder en pleitbezorger voor de mensenrechten, moet ophouden zichzelf voor de gek te houden als ze niet kunnen zien dat Palestijnen ook vrijheidsstrijders zijn sinds de kolonisatie van 1948. Zionisten die de wereld controleren en die in de Israëlische regering zitten, zijn geen joden en hebben niets te maken met het Jodendom, ze zijn Europese Kazariërs. de orthodoxe Joden echter, die nog steeds in Europa wonen, volgen de Thora die ik zelf las en zeggen duidelijk dat joden geen eigen land mogen hebben, zelfs als het verlaten was, laat staan één met zijn inheemse bewoners. Als ze doen alsof ze God volgen, dat is wat God hen in de Tora vertelde, maar Israël is seculier met weinigen die de Talmoed volgen en niet de Tora. Hamas werd opgericht door de VS om de PLO-regering omver te werpen met wie Israël weigerde te praten en hen terroristen noemde. Nu doen ze hetzelfde met Hamas nadat ze hen hebben gesteund. Nu is de FATAH regering de echte vertegenwoordiger van Palestina en niet Hamas en aangezien Israël Palestina nooit heeft toegestaan om hun eigen leger te hebben, wordt dit geen oorlog genoemd met 2 of meer partijen vechten met legers, dit is Palestijns verzet tegen 75 jaar kolonisatie en Apartheid omdat alleen Palestijnen moeten oversteken om naar hun werk te gaan, om te reizen wat ze niet mogen doen buiten Israël en om medische hulp te krijgen, dit alles is gedocumenteerd door Human Rights Watch, voor het geval je denkt dat het mijn mening is. Deze gruweldaden hadden tientallen jaren geleden vermeden kunnen worden, ongeveer 40 jaar geleden erkende de Palestijnse regering van FATAH Israël, maar nog steeds geen 2-statenoplossing, geen recht op terugkeer naar de grenzen van 1967, geen nederzettingen werden gestopt, ze breiden zich uit en 28 VN-resoluties werden geschonden. Veel journalisten werden gedood, waaronder de christelijke journalist Shreen Abu Akhla, maar Israël zal de IDF-Moordenaar niet voor het gerecht brengen. Oorlogsmisdaden worden al tientallen jaren gepleegd en nu weer een internationaal verdrag van Genève dat Gaza belegert met voedsel, water, elektriciteit en medische hulp! God heeft zijn eigen plannen!"

      Delete
  7. Ik ben hier maar te gast. Maar ik vind het geen geweldig idee om 3 behoorlijk verschillende artikelen in één blog te sandwichen.

    Het doet me teveel denken aan het VS systeem van wetgeving, waarbij een enorm pakket van niet gerelateerde wetten, inclusief vaak hele nare, en inclusief corrupte ''pork'' in een enkele ''bill'' wordt gepropt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik heb Linh Dinh ingekort.

      Ik doe niet aan koppelverkoop, zoals de Amerikaanse wetgever.
      Die presenteert 2000 pagina's wet tekst waarvoor de Congresleden dan 15 uur hebben om die te lezen, en in die tekst staan dan ook onacceptabel-radicale nieuwe wetten.
      Dit is een blogje waarin ik 'kennis' aan bied.

      Delete
  8. Ik vind dit keer Tom Zwitser erg informatief:

    https://youtu.be/AjxIhG3Pog0

    Tom legt uit: Gaza, Oekraïne en Nagorno-Karabach

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aan de rechterkant doet Ab Gietelink ook een duit in het zakje. Al in de eerste regel van de toelichting gaat hij in de fout.
      @hansboet954 geeft een vlijmscherpe analyse van de situatie en ik mis een beetje commentaar van @JV, maar misschien komt dat nog... 😉

      Delete
  9. Seymour Hersh, toch geen kleine jongen vindt: "‘SATANYAHU IS FINISHED’.

    ReplyDelete
  10. Ik heb me voorlopig verzekerd van bescherming van mij bevriende Turkse mensen, die ik goed kan vertrouwen. Zodra het 'onrustig' wordt in NL, meld ik mij daar. Liever niet nodig, maar je weet nooit. Ik vertrouw die untermenschen voor geen centimeter.

    ReplyDelete
    Replies
    1. De meest krankzinnige uitspraken worden gedaan door satanjahoe. Volslagen krankjorum, maar het bekt wel lekker in Palestina.

      Delete
  11. Maar wel in het SLI en de naam van de president riekt wel heel erg joods. Oppassen dus. Bij twijfel, niet storten.

    ReplyDelete
  12. Toch maar weer mondkapjes (alias bef-luiers) aanschaffen. De wereld wordt met de dag krankzinniger, met name de 'schetenwap'.

    ReplyDelete
  13. Het boek van Kaufmann uit 1940 : Germany must perish::
    https://t.co/UIw9TUjUqZ

    ReplyDelete
  14. Er schijnen op de wereld toch ook wel "goede" joden rond te lopen. Jammer genoeg veel te weinig, maar het is een begin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Toch overheerst nog het Kwaad: Koopt geen artikelen met de streepjescode 729.

      Delete
    2. Deze 'goede joodse man' staat zowat te huilen.
      Mijn eerste reactie is: niet serieus te nemen. Veel te emotioneel.
      Dat schiet dus niet op.

      Delete
    3. Nog meer 'goeds': NF. "I don't like to play for the audience the holocaust card." Mmmmm.

      Delete
    4. Het commentaar bij UNZ, vertaald:

      Dit is niet langer het zionistische rijk versus alleen de Palestijnen. De wereld wordt zich bewust van het kwaad waar ze mee te maken hebben. Amerikanen moeten hetzelfde doen.

      Hier in Amerika zie ik dat veel commentatoren zeggen dat de Amerikaanse regering kapot is. Het belangrijkste feit waar ze het allemaal over eens zijn is dat het niet werkt in het belang van het Amerikaanse volk, op een aantal fronten. Vooral het wegsluizen van enorme hoeveelheden geld van Amerikanen naar buitenlandse belangen is duidelijk.

      De huidige enorme breuk is niet slechts een willekeurig assortiment van storingen. Dit is een sterk gecoördineerde plundering van Amerika. De coördinatie omvat een liegende mainstream media, een gevangen Congres en een gevangen financieel systeem. Het omvat ook Big Energy, Big Pharma, Big Tech en Big War.

      De gezichten van deze massale, gecoördineerde corruptie in de politiek en de pers zijn de "neocons". Achter dat etiket gaan onvermurwbare zionisten schuil. Ze staan volledig achter Israëls agenda om de Palestijnen etnisch te "zuiveren" en daartoe Amerika op subversieve wijze te controleren.

      Als we dieper ingaan op de zionistische agenda, dan zien we dat het de bedoeling is om vanuit Jeruzalem over de wereld te heersen. Het is gebaseerd op het Talmoed-geloof dat alleen Joden een menselijke ziel hebben en alle niet-Joden een dierlijke ziel. Joden kunnen dus niet-Joden als dieren behandelen, hen bedriegen, bedriegen, beroven en ongestraft doden. De Talmoed wordt uitgelegd door twee Joodse schrijvers in dit artikel
      Amerikaanse Pravda: Eigenaardigheden van de Joodse Religie
      https://www.unz.com/runz/american-pravda-oddities-of-the-jewish-religion/
      en uitgebreider in dit boek.
      Joodse geschiedenis, Joodse religie: Het gewicht van drieduizend jaar
      https://ifamericansknew.org/cur_sit/shahak.html

      Deze "filosofie" verklaart de nonchalante houding van de Israëli's ten opzichte van het moedwillig afslachten van de Palestijnen. Het verklaart ook hun afslachting van de Amerikaanse bemanning van de USS Liberty. En hun vergelijkbare slachting van 3000 Amerikanen op 9/11. In een beroemde verspreking zei Netanyahu dat de aanval op 9/11 "goed was voor Israël". Het verschafte de neocons (heimelijke Israëliërs) het excuus om de VS de oorlogen in te sturen in Irak, Afghanistan, Libië en Syrië.

      De huidige aanval van de VS op Rusland en de voorgestelde aanval op China zijn ook neocon/Zionistische projecten. Het doel van deze oorlogen is dat het "Uitverkoren Volk" de wereld domineert, zoals verwoord in de neocon Wolfowitz Doctrine en het neocon PNAC plan.

      Om onze regering te repareren moeten we eerst het netwerk van neocon zionisten eruit rukken. Dan moeten we veiligheidsmaatregelen toevoegen aan onze verkiezingen en media-eigendom om een dergelijke overname in de toekomst te voorkomen. Tenslotte moeten we de financiële macht van deze criminele bende breken. Stappen in die richting worden gegeven in de sectie "Tegenaanval" aan het einde van het artikel.
      Oorlogsprofiteurs en de bank van Israël
      https://warprofiteerstory.blogspot.com/p/war-profiteers-and-israels-bank.html

      Delete
    5. VERVOLG :

      Deze stappen zullen niet al onze problemen oplossen, maar ze zullen wel een grote criminele kracht elimineren die de grootste bedreigingen voor onze overleving en ons welzijn genereert. Er zal een koor zijn dat "antisemitisme" roept bij elke realistische discussie over deze feiten. Die uitvlucht kan niet langer getolereerd worden. De situatie is te ernstig.

      De neocon zionistische joodse supremacisten lopen vast in hun arrogante aanval op Rusland. En daarbij brengen ze het collectieve Westen in gevaar en ruïneren ze het. Nu stuit hun tirannie op gelijktijdig toenemend verzet in Palestina. Ze zwaaien en pronken met hun wreedheid en irrationaliteit.

      Dit is het moment voor een totale waarheidsaanval op het informatiefront. Informeer het gedupeerde Amerikaanse volk. Beschaam de medeplichtige zionistische werktuigen in het Congres en de pers. De omvang van de corruptie is voor de gemiddelde tv-kijkende burger moeilijk te geloven. Het lijkt wel een James Bond film over een kwaadaardige cabal die uit is op wereldheerschappij. Maar het is waar.

      We zien de ideologie duidelijk uiteengezet in de Talmoed en we zien het plan om dat doel te bereiken even duidelijk uiteengezet in De Protocollen van de Geleerde Ouderen van Zion.
      https://theamericanproject.weebly.com/uploads/2/4/2/7/24276066/protocols_of_zion.pdf

      Dat plan van de Protocollen omvat controle over de banksector, controle over de pers en controle over corrupte politici. We zien precies deze situaties vandaag de dag in het ruïneren van Amerika. Het plan vraagt ook dat de bestuurders van het plan verborgen blijven. En ook dat is een kenmerk van de huidige situatie. Veel commentatoren hebben het over een enorme, verborgen kracht, maar kunnen of willen die niet identificeren.

      Op dat punt geloof ik dat veel mensen die vandaag openlijk Israël steunen, gewoon aan het acteren zijn. Ze houden hun hoofd laag en hun kruit droog voor het moment waarop veel mensen tegelijk in opstand zullen komen. Want ze weten dat de vijand tot moord in staat is. Inclusief het vermoorden van geliefde familieleden.

      Maar het publieke bewustzijn groeit. Het bewijs is duidelijk en overweldigend. De neocon, zionistische, joodse supremacisten zijn waar we de "Deep State" moeten zoeken. En wel zo snel mogelijk.

      Delete
    6. Geweldig stukje van Finkelstein !
      Ik herinner me dat ik het eerder zag,. maar nu weet ik het weer. HIj verwoordt het perfect.

      Delete
    7. Link commentaar bij UNZ: https://www.unz.com/pescobar/the-geopolitics-of-al-aqsa-flood/#comment-6202464

      Delete
    8. Dit comment is hartverscheurend om dit als ouder te lezen.

      Delete
    9. Ook orthodoxe joden zeggen dat ze de Palestijnen steunen. Eerst zie en dan geloven, jochie.

      Delete
    10. De eerlijkheid gebiedt mij dan ook, ook de andere kant een woord te geven:
      1/3 Israeli social media is burning with messages of condemnation on the criminal actions of the Israeli government towards the Palestian civilians that also affect the faith of the Israeli hostages in Gaza:
      - A few minutes later I saw a post from a friend. Another post with pictures of people who were kidnapped. A father and his 12 year old son.
      Like everyone in Gaza, like the other 130 women, men, children who were kidnapped, they don't have access to water, electricity, or any kind of supplies.
      Did our government think about that? Of course no. And they clearly don't care
      .
      2/3 Israeli social media is burning with messages of condemnation on the criminal actions of the Israeli government towards the Palestian civilians that also affect the faith of the Israeli hostages in Gaza:
      - Israeli families are crying on tv every day, desperate, asking for answers. Their children, they parents, their siblings disappeared.
      Because so many of the bodies of the victims were burnt, the identification process is extremely slow. Thousands don't even know if they loved ones were killed last week or kidnapped.
      And israel bombs and blames Egypt for not letting the people from Gaza through their border.
      How can anyone take this complaint seriously
      ?
      3/3 Israeli social media is burning with messages of condemnation on the criminal actions of the Israeli government towards the Palestian civilians that also affect the faith of the Israeli hostages in Gaza:
      - I see so many posts with messages of hate.
      Forgetting that Gaza and Hamas are two different things, that Palestinians and Hamas are not the same, that Jewish and Israeli are not the same, but that life should be precious and protected everywhere. That life should be our priority.
      The pain didn't begin on Saturday, maybe we will finally be able to understand that
      .
      Volgende keer toch maar een andere regering kiezen? Dat is altijd het standaard antwoord van @JV: Je doet het zelf ! 😎

      Delete
  15. Voor het archief:
    VOLKSKRANT.
    Oud-chef Mossad: Israël voert apartheidsregime op Westelijke Jordaanoever
    Een voormalig directeur van de Israëlische inlichtingendienst Mossad, Tamir Pardo, vindt dat zijn land Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever onderwerpt aan een apartheidssysteem. Hij noemt die uitspraak niet extreem. ‘Het is een feit.’

    Maarten Albers7 september 2023, 12:23
    Palestijnen wachten bij het militaire checkpoint tussen Bethlehem en Jeruzalem. Beeld Wisam Hashlamoun / Getty
    Palestijnen wachten bij het militaire checkpoint tussen Bethlehem en Jeruzalem.Beeld Wisam Hashlamoun / Getty
    Pardo sluit daarmee aan in een steeds langer wordende rij van Israëlische prominenten die hun rechtssysteem vergelijken met de situatie in het Zuid-Afrika van de vorige eeuw. Een open brief van academici, geestelijken en andere prominenten met een vergelijkbare boodschap is sinds vorig jaar ruim tweeduizend keer ondertekend, onder meer door de voormalige voorzitter van de Knesset Avraham Burg en de bekende historicus Benny Morris. Maar uit de mond van veiligheidsfunctionarissen als Pardo krijgt de beschuldiging in Israël nog meer gewicht.

    ‘Dit is een apartheidsstaat’, aldus Pardo woensdag in een interview met persbureau Associated Press. ‘Een gebied waar twee volkeren worden berecht onder twee rechtssystemen, dat is een apartheidsstaat.’ De oud-inlichtingenchef verwijst daarmee naar de situatie op de Westelijke Jordaanoever, sinds 1967 bezet door Israël.

    Pardo wijst erop dat Israëlische staatsburgers vrijelijk kunnen reizen in Israël en de 60 procent van de Jordaanoever waar het Israëlische leger de dienst uitmaakt. Palestijnen daarentegen hebben toestemming nodig om Israël te betreden, en als ze in bezet gebied reizen moeten ze langs checkpoints van het leger, waar ze uren in de rij kunnen staan.

    Systematische onderdrukking
    De beschuldiging dat Israël een apartheidsregime voert is niet nieuw. In navolging van Israëlische mensenrechtenorganisaties hebben ook Human Rights Watch en Amnesty International hem geuit. Zij baseren zich onder meer op de definitie van apartheid van het Internationaal Strafhof: ‘een geïnstitutionaliseerd regime van systematische onderdrukking en overheersing van één raciale groep over een andere’.

    In een verklaring veroordeelt de Israëlische regeringspartij Likoed de uitspraken van Pardo. ‘In plaats van Israël en het Israëlische leger te verdedigen, belastert Pardo Israël’, aldus de partij. ‘Het Israëlische leger handelt moreel om de burgers van Israël te beschermen en tegelijkertijd te voorkomen dat onschuldigen gewond raken. Ziekenhuizen in Israël behandelen zowel Joden als Arabieren, Israëli’s en Palestijnen. Arabieren en Joden studeren en werken samen in Israël.’

    Pardo werd in 2011 door premier Benjamin Netanyahu aangesteld als directeur van de Mossad, en vervulde die functie tot 2016. Hij wil niet ingaan op de vraag of hij in die tijd ook al van mening was dat er in de bezette gebieden sprake is van apartheid. Wel stelt hij dat de omgang met de Palestijnen een van Israëls meest dringende kwesties is, belangrijker dan het Iraanse kernprogramma waar hij zich als Mossad-chef mee bezighield.

    Omstreden hervormingen
    Sinds zijn aftreden is Pardo uitgegroeid tot een uitgesproken criticus van premier Netanyahu en in het bijzonder de omstreden juridische hervormingen die hij probeert door te drukken. De leiders van het protest tegen de wet hebben zich tot dusver weinig uitgelaten over de bezetting, uit angst om nationalistische medestanders van zich te vervreemden. Pardo’s woorden zijn een teken dat daar mogelijk verandering in komt.

    Pardo pleit ervoor dat er een duidelijke grens komt tussen Israël en de Palestijnen. Anders komt volgens hem het Joodse karakter van de staat in gevaar. Binnenkort wonen er vermoedelijk meer Arabieren in Israël en de bezette gebieden dan Joden. Pardo: ‘Israël moet kiezen wat het wil.’

    ReplyDelete
  16. Ik zocht eigenlijk naar een artikewl van ca 3 weken geleden in VK of NRC waarin stond dat immigranten in Israel nooit een verblijfsvergunning krijgen.
    Ze mogen soms jaren blijven, maar dat is omdat ze goedkope arbeiders zijn.
    Geen sprake van dat ze Israeli worden.

    Dat leek mij een belangrijke stukje informatie.

    ReplyDelete
  17. Ik had het al eerder gelezen, maar kon het niet geloven. Nu de bevestiging: Het is waar. Deal: Iran laat SLI-spionnen vrij en in ruil hun eigen geblokkeerd geld terug. Dat laatste gaat ineens niet door. Afspraken met joden? Trap er niet in!

    ReplyDelete
  18. Replies
    1. Meestal doen ze dit zelf hoor. Ze mòeten het slachtoffer zijn > groepscohesie, vechtbereidheid, financiele hulp bereidheid, sympathie van de goyim etc.)

      Delete
    2. [Meestal doen ze dit zelf hoor.]
      Kan wel zijn, maar die families zullen wel niet zo lekker meer in hun vel zitten. Temeer, daar hun dit ook te wachten staat, maar dan met een Palestijnse vlag in hun derrière.

      Delete
    3. In de BRD worden vlaggen verbrand. Vrij zinloze activiteit, maar het lucht wel op. De comments weten er ook wel raad mee. Hetzelfde met stickers van vlaggen in het toilet. Ha ha ha.

      Delete
  19. Tom Lassing, 15 okt.

    @peterbeer8657
    1 uur geleden
    Ik vind de oorlog in Gaza eigenlijk verdacht.

    Mijn reactie:
    Het is vrij zeker dat de Hamas aanval is uitgelokt (of liever: men liet het dankbaar doorgaan; men wist er van).
    = Er lagen altijd 4 brigades ( 800 man per brigade) IDF soldaten oostelijk van Gaza, maar recent zijn er drie weg gehaald.
    = Het grote feest was eerst verder weg gepland, maar is tot vrij dicht bij Gaza verplaatst.
    = De Iron dome deed het niet zo goed... ( stond uit , word wel gezegd.)

    Als je een flinke oorlog wil beginnen, zul je zelf een aanval op jezelf moeten organiseren. (Of als die reeds is gepland door jouw vijand of jouw agents bij jouw vijand: door laten gaan.)
    Cruciale onderdelen: 1) Bloed, puin en babies. ( gruwelbeelden, atrocity porn )
    2) Snel 'de schuldige' aanwijzen.

    Ad 1) Bloed, puin en babies kruipen bij het volk instinctmatig tot in het hart. Zijn tekenen van een levensbedreigend gevaar. Geen tijd voor nuance en kritisch onderzoek: wie het eerst als schuldige wordt aangewezen ( met enige geloofwaardigheid) zal altijd "De Nieuwe Hitler" blijven, ook al komen er later 100 bewijzen dat het niet waar is.

    Ad 2) Bij een False Flag, die je zelf pleegt , moet je zeker snel wijzen naar jouw opponent, maar bij een toegelaten/uitgelokte aanslag is dat niet nodig.

    Nu kan Israel -- dat de westerse media controleert -- flink "Het Slachtoffer" gaan zijn, en omdat we allemaal last hebben van cognitieve dissonantie ( slachtoffer kan niet tegelijk gruweldader zijn) kunnen ze nu vrij de Palestijnen het land uit jagen.
    Eerst dreigen ze met met flat out genocide, en dan wachten ze of iemand ze opneemt. Ondertussen al wel 2000 dode Palestijnen, natuurlijk, maar de media zijn nog niet klaar met de 40 uit de duim gezogen onthoofde babies.... )

    De uiteindelijke opdracht van God aan het joodse volk: "Alle volken ter wereld moeten voor het Uitverkoren Volk buigen. Wie niet buigt treft het lot van de Palestijnen.( Amalek) "
    Dit is nog maar het begin. Ook uw Nederlandse kinderen gaan het meemaken.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Scott Ritter: Scott Ritter - Why I no longer stand with Israel, and never will again. Ja, ja. Het blijft een SLI-jood, dus het kan zó weer omdraaien. Voor alle zekerheid het artikel geparkeerd bij Archive.org, dan kan hij het later nooit ontkennen.

      Delete
    2. Nog meer bewijs, dat de 'aanval' een setup is. Uit de comments op SR.

      Delete
    3. Opsomming van misdaden door Amnesty International, waar -uiteraard- een jood de scepter zwaait.

      Delete
  20. Jouw commentaren zijn voor mij bij hem niet zichtbaar. Volgens mij heb je een shadowban.

    ReplyDelete
    Replies
    1. #Israelunderattack is dan voor mij de meest bruikbare.

      Rootman: onder de reactie van Peter de Beer staat hij nog wel. Maar ik had de reactie ook 'los' geplaatst. Die zie ik ok niet meer zelf. Dus geen shadowban, maar gewoon weg gehaald door iemand die bezwaar maakte en succes had.

      Hier peter de beer:
      https://www.youtube.com/watch?v=xegTggywO9I&lc=UgxsHmq2QI9hl3de6A94AaABAg

      Delete
  21. Wel aardig: de aanval op Gaza wordt ineens opgeschort, wegens meteorologische omstandigheden. De RF heeft gedreigd, R2P toe te passen om de Palestijnen te hulp te schieten. China heeft dezelfde opstelling.
    De satanisten krijgen het moeilijk...

    ReplyDelete
  22. Voor het archief over intelligentie. Trek zelf je conclusie, maar volgens mij rammelt het hier & daar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hier gaat Anonymous[400] er met gestrekt been in, met rake argumenten.

      Delete
  23. Opmerkelijk (om breaking te vermijden): Reiner Füllmich gearresteerd op de luchthaven in Frankfurt. Heeft hij dan toch iets goed gedaan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. "Alleen dat Füllmich waarschijnlijk "langer in voorlopige hechtenis zal zitten vanwege het risico van ontsnapping"."
      Wat een onzin. Hij heeft geen paspoort meer, waar kan hij naartoe?
      Maar er is wel veel rook, dus ook brand?

      Delete
  24. Hij staat -nog steeds- op YT: Shahid Bolsen over West-Azië. Iemand heeft een uittreksel gemaakt:
    "
    0:00 All of what's said by Shahid with regards to the pivot to the global south is still relevant (Muslims largest cohesive group)
    0:46 Volatility of transition of power to the Global South
    1:21 The Western-oriented owners and controllers of global financialised capital want to maintain the status quo
    2:29 "Whoever fights change will always be the victim of change. If you cannot adapt, then you will lose. And everyone today who is rallying behind Israel is going to lose." (This shows they are still stuck in their colonialist, imperialist, racist, Western supremacist mentality which the Global South [and even some in the West] reject.)
    3:08 Transition of global economy to the Global South is impossible whilst supporting Israeli occupation
    3:48 The whole world is seeing the US and the West for what they truly are (with regards to their stance to Palestine)
    4:25 There is no moral change in the Western powers (Wiping out Native Americans, treatment of Africans as subhuman, WW2 Hiroshima and Nagasaki bombing, napalm on Vietnamese villagers)
    5:11 They are alienating portions of the world they can't afford to alienate by supporting Israel
    6:06 "You are deranged, immoral, barbaric, bloodthirsty, racist savages. All your talk about human rights and the rule of law and all of that is all just hideous hypocrisy. You don't mean any of it and you never did." (Problem is, the populations of the world mean it. Therefore they are opposed to the people of the world.)
    7:13 America sent warships to Israel (shows Israel's failure)
    7:35 The Americans have been taken for a ride (propping up a colonial project that didn't work even after hundreds of billions of dollars funding)
    8:23 Invention of lies to discredit Hamas
    8:43 About a girl that was allegedly paraded naked and dead
    9:17 Hamas does not rape women
    9:41 The Hamas incursion: the two possibilities that explain how Hamas was successful do not give Netanyahu a good future Israeli politics
    10:36 Netanyahu and the American Republicans want to turn this into a war with Iran - the Saudis wouldn't mind because it'd take out one of their regional competitors for power
    11:02 About the pro-Palestine protest in France (rigid control and no freedom of speech), and people don't want to support this anymore (be it moral objections or due to waste of money)
    12:45 Asia, Latin America, Africa and Arabs are with the Palestinians. Fighting against the Palestinians causes inevitable failure."
    Pisrahell staat straks alleen tegenover de hele wereld ...

    ReplyDelete
  25. De Nieuwe Wereld. Uri Rosenthal.

    Harde tackle van mij:


    @johanvermeulen4081
    0 seconden geleden
    Het lot van de Palestijnen is veel beter dan het lot van uw kinderen.
    Want de wereld kijkt nu toe. Genocide is nu nog niet mogelijk.
    Deze mensen geloven dat een wereld zonder U ( Goy, Palestijn, Amalek) een betere wereld is.
    Hun God is het met hen eens. Laat een betere wereld achter dan zo U hem aantrof: Tikkun Olam.
    Jesaja 60:12 : The nation and kingdom that will not serve Israel shall perish; yea, those nations shall be utterly wasted.
    Vertaald: Het volk en het land dat zich niet bij overheersing door het joodse volk zal neerleggen, zal verdwijnen.
    Maar: Het volk van Amalek weigerde zich te onderwerpen. Net als de Palestijnen. In Deuteronomium lezen we hoe het met elke Amalek afloopt: Het volk wordt geheel uitgeroeid, evenals de slaven en de huisdieren.
    Opdracht van God:
    Deuteronomium 25: 17-19 Thou shalt blot out the remembrance of Amalek from under heaven; thou shalt not forget to do it.
    Vertaald : God draagt op: Gij zult elke herinnering aan Amalek uitwissen. Vergeet dat nooit !
    De Palestijnen hebben nog geluk: er zijn nu nog miljarden mensen die mee kijken. Dat beschermt hen. Maar wie controleert de Banken, de Indexbeleggers, de Media, Academia, Big Corp, Politici, de denktanks en de NGO’s. Niet de goyim.
    Deze belofte van God is al volledig bewaarheid geworden:
    Jesaja 61:5-6 Strangers shall stand and feed your flocks. . . :[Ye shall eat the riches of the Gentiles.
    Vertaald: Vreemdelingen zullen voor U werken. U zult de rijkdommen van de goyim consumeren.

    Ik weet: U haalt de schouders op en gaat verder. Men kan U immers alles wijs maken. Plato's Allegorie van de Grot - Alex Gendler

    ReplyDelete
  26. Volgens Scott Ritter zou hier de oplossing worden besproken.

    ReplyDelete
  27. Eindelijk zegt iemand met status precies wat ik vind: WIJ, de luie Westerling, is schuldig aan al dat menselijk leed overal.
    En ook aan het leed dat hun kinderen nu gaat overkomen, en hun kindskinderen.
    YT: Former finance minister of Greece says “The criminals here are not Hamas”
    https://youtube.com/shorts/Nfi4k9sKiBU?si=Xk_c3q8G_x8c62Dm

    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
    Jesaja 61:5-6 Strangers shall stand and feed your flocks. . . :[Ye shall eat the riches of the Gentiles.
    Vertaald: Vreemdelingen zullen voor U werken. U zult de rijkdommen van de goyim consumeren.
    YT: Yellen Claims “America Can Afford Two Wars”

    ReplyDelete
  28. The Duran spreekt met een insider uit de geldwereld:

    Hier de titel van de Rumble video:

    Derivatives and the coming collapse w/ Alex at Reporterfy (Live)
    Komt hier op neer: Als de gasprijs echt gaat stijgen, stort het derivaten kaartenhuis ( 600.000.000.000 $ , zezhonderd trillion $ ) in elkaar.
    De koers staat nu op 3,03 Stijgt het naar 3,8, dan is het raak.
    Rusland is goed voorbereid. Zal niet instorten. hety westen wel.

    Hier de link van Rumble:
    https://rumble.com/v3plqq4-derivatives-and-the-coming-collapse-w-alex-at-reporterfy-live.html

    Ik heb echt niet alles begrepen, maar wel zo ongeveer.

    Bron lijkt mij bonafide en deskundig, en de boodschappers zijn geen alarmisten. Dat maakt het belangrijk.

    ReplyDelete
  29. dr Kevin Barrett:
    YT: "Palestine Is on the Right Side of History": Ofogh TV Interviews Kevin Barrett

    = De Arabische media hadden al die tijd gelijk en de door Zionisten 'captured' Westerse media logen.
    = Hamas richtte zich NIET in de eerste plaats op burgers.
    = Het primaire doelwit van Al-Aqsa Flood was het Israëlische leger, zowel voor het doden als voor het nemen van gijzelaars (gevangenen).
    = Niet-militaire Israëli's, waarvan ten minste enkelen beschouwd worden als kolonisten en daarom legitieme doelwitten onder internationaal recht, waren secundaire doelwitten, alleen als gijzelaars.
    = Er waren geen bevelen om hen opzettelijk te doden.
    = Ze werden en worden nog steeds vriendelijk behandeld, als gasten.
    = Het Israëlische leger doodde de overgrote meerderheid van de Israëlische "burgers" die stierven en doodt nu de gijzelaars door Gaza plat te gooien.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ["Palestine Is on the Right Side of History"]
      Dat zijn ze altijd geweest. Het land is van hen gestolen. Pisrahell beroept zich op het recht van zelfverdediging. Dat kunnen ze Niet. Het zou erop neerkomen, dat een dief van een auto naar de rechter stapt, om de -terecht- in beslag genomen auto terug te eisen.
      Palestina is gestolen en moet worden teruggegeven.

      Delete
    2. Goed stukje:

      Israeli Ambassador Gives SHOCKING Interview On Sky

      https://youtu.be/v4eMarOSIbc

      Delete
    3. Over joden in West-Azië: het is een tijd goed gegaan. Zolang ze maar niets te vertellen hebben.

      Delete
  30. BNR: Hubert Smeets: YT
    "Ruslandkenner: 'Het is een vacuüm in Rusland, er is geen sprake meer van politiek"

    Reactie:
    Als je de Russische regering met de Amerikaanse regering vergelijkt, dan zie je dat die in Rusland veel en veel beter is.
    Ook veel humaner.
    Veel verstandiger.
    Veel succesvoller.
    Veel beter voor het volk:
    Russen hebben veiligheid, werk, een sociaal vangnet, betaalbaare medische hulp, betaalbare energie , een eigen cultuur
    ( geen decadente kletspraat die het volk wordt opgedrongen ).
    De kwaliteit van leven in Rusland ging onder Putin van een 4 naar een 7,5.
    In dezelfde periode ging de kwaliteit in het Westen van een 7 naar een 6, en dat het een 4 zal worden is onvermijdelijk: 600 trillion aan derivatives die klappen als het gas iets in prijs zal stijgen... om maar wat te noemen.
    Jongeren blijven van armoe bij pa en ma wonen. In de VS is ziekenhuis-opname synoniem met failissement etc etc.

    Maar de Grote Rovers controleren onze Media en die praten dus over 'die slechte Putin" om de aandacht van hun eigen roofgedrag af te leiden.

    ReplyDelete
  31. Tip: Youtube:
    Who Rules America? | Complete Series | ENDEVR Documentary
    https://youtu.be/swovERCu7n4?si=rmjH98KRL5iQplgi

    Goede docu over de Banken die samen met de Grote Bedrijven Amerika onder controle hebben.

    ReplyDelete
  32. Tom Lassing spreekt over clusterbommen op heli's

    Mijn reactie:
    4:44 Tom weet niet waar Putin zit. Ik praat je bij, Tom.
    Putin is in Beijing, en sprak eergister met de hoofdrolspelers: Iran, Saudi Arabië, Abbas EN Netanyahu. Per telefoon. In Beijing sprak hij live met China, Vietnam, en nog enkele vertegenwoordigers van de Vrije Wereld.

    De baas van de Gevangen Wereld, ene Joe Biden , schijnt op weg te zijn naar Tel Aviv.
    We hopen maar dat hij binnen mag.
    Zijn minister , Blinken, moest in Beijinng een halve dag wachten voor iemand hem te woord wilde staan.
    Meer info, The Duran:
    Russia and China diplomacy for war off-ramp. Isolated Biden goes to Israel

    The times, they are a changing.

    #standwithisrael ( dit is om het logaritme gunstig te stemmen. schijnt te helpen)

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Blinken moest in Beijinng een halve dag wachten]
      Het was erger: hij kwam 's-middags aan en moest de hele nacht wachten. 's-Morgens werd hij te woord gestaan. Vernederend.

      Delete
  33. Ab Gietelink en Kees van der Pijl geven overzicht van de historie van israel, 100 jaar.

    Mijn reactie:
    Veel respect voor deze twee zeer hardwerkende mensen, en beiden erg goed geïnformeerd.
    Heb nu geen tijd te luisteren. Komt wel.
    Maar de essentie is wellicht ook nu weer niet besproken: Het gevoel bij veel joden dat de hele wereld hen haat, en hen bedreigt, en dat wraak op die wereld dus toegestaan is.
    Het ADL is een angst-creatie machine, en daarmee een wraak-legitimatie organisatie.
    Hun religie werkt als een groeps-evolutie-strategie ( Kevin MacDonald) door op hoog IQ te selecteren. ( yeshiva bepaalt het IQ: vooral verbale handigheid wordt gemeten; talenten huwen rijke dochters, dus een hoog praktisch IQ. )
    Om de voorsprong niet te verliezen zorgen de joodse wetten voor minimaal out-group huwelijken en de dubbele moraal zorgt voor begrijpelijke negatieve opinies over de groep. Precies wat nodig is. Zoals Herzl zei: zonder anti-semitisme is het jodendom ten dode opgeschreven.

    Een van de vele echte dreigingen:
    De WHO zal straks bepalen dat je alleen nog kunt leven (digitaal geld opnemen, etc) als je alle vaccinaties neemt die ze nodig achten. Een wereld zonder goyim ligt in het verschiet. Een betere wereld, volgens de joodse religie.
    Dàt is de situatie. De rest ( Oekraiene, Gaza) is afleiding van deze essentie.
    'We zijn allemaal Palestijnen", ben ik geneigd te zeggen. Maar ik corrigeer mezelf:
    Was het maar waar.
    De wereld kijkt (nu nog) toe.
    Dat beschermt de Palestijnen.
    Straks zal er geen wereld meer toekijken. Die bescherming valt weg.
    Bronnen: Jesaja 60:12 ; Deuteronomium 25: 17-19 ; Jesaja 61:5-6 ; Shahak: Jewish religion, jewish history ; Yossi Gurvitz: When Israel is mighty. Etc etc.
    #standwithisrael < moet het log.. gunstig stemmen. Weet niet of het werkt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Een van de vele echte dreigingen:]
      Klopt. Vandaag een berichtje op de lichtkrant van rtlZ: ECB neemt volgende stap naar digitaal geld.

      Delete
    2. [moet het log.. gunstig stemmen. Weet niet of het werkt.]
      Als je ziet, dat die comments er nog steeds staan, dan werkt het. Als je zegt: "Weet niet of het werkt.", dan is dat niet slim, het nodigt iemand uit jouw comment alsnog te melden. Gewoon #standwithisrael is genoeg. En ook een beetje afwisselen met die #-tags.

      Delete
  34. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  35. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  36. Jordanië is helemaal 'om'. Was eerst een SLI-vassal, nu contra de 🐷🐷varkensstaat🐷.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Egypte doet ook mee. Gaat lekker zo. Maar het grondoffensief van de ITF is nog steeds niet gestart...

      Delete
    2. Misschien dat dit er iets mee heeft te maken?

      Delete
    3. Dreigementen vanuit de hele wereld nemen toe. Wat kan ik er aan doen? Het is het NL-regime wat uit mijn naam -denkt- te spreken. Ik heb dat regime niet gekozen.

      Delete
    4. Sinds gisteren, 18-10, zegt de ITF klaar te zijn voor het offensief. Waar is het wachten op?🐷

      Delete
  37. Positief Nieuws: Alle sancties zijn door de VN opgeheven.

    ReplyDelete
  38. Op De Nieuwe Wereld: Gesprek met de baas van het Nieuw Israelitisch Weekblad. Bart Schut.

    Mijn reacties.

    @johanvermeulen4081
    1 seconde geleden
    Het joodse volk heeft zichzelf op hoog-IQ geselecteerd. Het zijn dus goede vaklui en dan mag je wat mij betreft best wat meer verdienen.
    Maar toen er nog geen banken waren fungeerden zij vaak als bankier. Je kon er ook goud lenen tegen pakweg 20% rente per jaar. Allengs werd het baar goud vervangen door 'I owe you' documenten. Die documenten kon je bij de betreffende goudsmit omruilen tegen goud. De rente van 20% was dus hoog, maar niet bedrieglijk. Tot men I owe you's ging uitgeven waarvoor men helemaal geen goud in eigen kluis had liggen. Dan was die 20% pure winst. Kwam er toch iemand het geld ophalen ( niet zo vaak, want in de kluis van de bankier was het behoorlijk veilig) , dan werd er snel wat goud bij een andere goudsmit opgehaald. Vijf jaar achtereen een niet bestaande kilo goud uitlenen en je had zelf een kilo goud winst. Maar als het brave volk het ontdekt, was er natuurlijk ineens weer dat onbegrijpelijke (@Bart Schut) anti-semitisme...
    Bron: Ellen Brown. Web of Debt. 2007.

    xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
    @johanvermeulen4081
    De westerse wereld wordt geregeerd door deze 9 Machten, in volgorde van ‘meest invloedrijk naar ‘minst invloedrijk’.
    De Media,
    1 De Bankenwereld,
    2. De Index-Beleggers (Blackrock, State Street etc) ,
    3. de FED,
    4 de Media.
    5. Big Corporations (met Big Pharma en Big Food) ,
    6. de Politici,
    7. de Denktanks,
    8. Academia,
    9. de NGO's.
    Elk van deze machtscentra zijn joods-gedomineerd.
    Social Media waren redelijk vrij, maar al wel joods eigendom.
    Over enkele jaren zullen ze volledig door hen gecensureerd worden.


    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vervolg:

      Bart Schut begrijpt het niet natuurlijk, maar joodse geleerden weten dondersgoed dat antisemitisme zeer belangrijk is,en dat je het moet veroorzaken als het niet voortvloeit uit de dubbele moraal en de schade die de gastheer is aangedaan.

      Hier enkele getuigenissen uit de litteratuur:
      The “virtue of hate” seems to come of a positive need to be hated. The widely-published Rabbi Dr. Dan Cohn-Sherbok, professor of Jewish history at the University of Wales (Lampeter) and author of The Paradox of Anti-Semitism (2006), says in an interview with the Independent (U.K.), March 19, 2006 (available online) that: “Jews need enemies in order to survive. . . . [I]n the absence of Jew-hatred, Judaism is undergoing a slow death. . . . We want to be loved, and we want Judaism to survive intact. . . . [T]hese are incompatible desires. . . . Why do we endure? Because we’re hated.” (Emphases added.) Cohn-Sherbok says of a founder of Zionism, Theodor Herzl: “He warned that if our Christian hosts were to leave us in peace for two generations, the Jews would merge entirely into surrounding races.” Id. Herzl also wrote in his conclusion to Der Judenstaat (1896): “Universal brotherhood is not even a beautiful dream. Antagonism is essential to man’s greatest efforts.”

      In his book (p. 209) Cohn-Sherbok says that “in the past ultra-Orthodox Jewish leaders were profoundly aware of this dynamic.” One of his examples is Schneur Zalman of Lyady, the first Lubavitch Rebbe and author of Ha’tanya (1796), the fundamental book of the Habbad movement, whose first chapter famously concludes by saying gentile souls “contain no good whatever.”[11] In 1812, Zalman worked with the anti-Semitic Czar Alexander I to defeat Napoleon. He feared Napoleon would liberate the Jews, who might expect to benefit materially—although that’s a much-disputed calculation—but whose souls would be lost to assimilation and intermarriage.

      Similarly, according to Ha’aretz, June 3, 2004 (available online), “in the mid-19th century, Rabbi [Samson Raphael] Hirsch, the leader of Germany’s Orthodox Jews, wrote that anti-Semitism is the tool through which the God of Israel preserves his people.” In 1958, Rabbi Dr. Nahum Goldmann, then president of the World Jewish Congress, com-plained that the “current decline of overt anti-Semitism might constitute a new danger to Jewish survival,” one that “has had a very negative effect on our internal life.” In 1957, Leo Pfeffer, then counsel to the same organization, said much the same. As to both, see Alfred M. Lilienthal, The Zionist Connection II, p. 412 (1982). See also Charles E. Silberman, A Certain People, p. 165 (1985):

      “For all that we are preoccupied by the damage once done to us by our enemies, we are still more concerned by the curse of friendship we now encounter,” Leonard Fein, editor and publisher of Moment magazine, told the Conference of Jewish Communal Service in 1980. . . . “Deep down—and sometimes not so very deep—we still believe that we depended on the pogroms and persecutions to keep us a people, that we have not the fiber to withstand the lures of a genuinely open society.”

      xxxxxxxxxxxxxxxxxx

      Delete
    2. VERVOLG:

      Cultureel anti-semitisme.... waar zou dat nu vandaan komen? Joel Stein ( joods) schreef in de LA Times: "Maar natuurlijk is Hollywood volledig joods."
      In Hollywood wordt zeer hard gewerkt om uw Christelijke cultuur belachelijk te maken en tot de grond toe af te breken. Sex is volledig tot wapen gemaakt daarbij.

      xxxxxxxxxxxxxxxxxxx

      Tja.... waar zou dat economische antisemitisme nou vandaan komen?
      De FED wordt 40 jaar lang door joodse mensen geleid, en de welvaart gaat 40 jaar lang naar beneden. Mensen kunnen geen huis meer betalen, zelfs niet huren, zelfs niet met 2 banen.

      Janet Yellen: "We kunnen best 2 oorlogen tegelijk voeren: Oekraïne en Gaza. Geld zat"

      xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

      Mijnheer Schut,
      ik heb een nieuwtje voor U. De gemeente heeft besloten dat ik in uw huis mag wonen. U krijgt het tuinhuisje en de fietsenberging.
      Wat zegt U? Gaat U niet akoord?
      OK. Dan krijgt U alleen de fietsenberging om in te wonen , met vrouw en kinderen.

      ( Is dat niet wat de Palestijnen overkwam?)

      Delete
  39. Libië ziet haar kans schoon en wil de Italianen het land uitschoppen. Go go go Libië !

    ReplyDelete
  40. Een van de beste comments van vandaag: Curt Nichols, nav de bom op een Gaza-ziekenhuis. De 🐷joden🐷 hebben ermee bereikt, dat niemand hen meer gelooft, met de hele msm erbij. Die kunnen nu inpakken. Wel een hoge prijs ().

    ReplyDelete
    Replies
    1. En het comment van A P springt dáár weer bovenuit.
      Hij/zij zegt, dat die hele bijbel bij elkaar is gesprokkeld door de 🐷joden🐷, die zich daarop beroepen en moorden daardoor gelegitimeerd zien, want: belofte/opdracht van God. Dat is ook mijn mening.

      Delete