Sunday, August 27, 2023

1401 Prof.dr Jim Reekers: Medische zorg dient tot winst voor de Aanbieders.

 ( NB:  De Volkskrant heeft een flink artikel  over dit belangrijke boek geplaatst. Ik kon het op mijn Tablet lezen,  maar niet op mijn desktop.  Ik heb geen abonnement. Dan maar de info van de uitgever.  Het artikel komt misschien later. )

  • Jim Reekers

  • Nederlands
  • 272 blz.
  • Geneeskunde is vaak niet meer dan een door de medische industrie gecontroleerde promotie van geneesmiddelen en behandelingen. Artsen en de medische industrie maken handig gebruik van de commerciële mogelijkheden van ons zorgsysteem; ethiek, transparantie en zorgzaamheid staan daarbij niet altijd voorop. Soms wordt een patiënt bijvoorbeeld een betere behandeling onthouden, alleen vanwege het inkomen van de arts.

    De marktwerking in de zorg heeft een extreme toename van kosten veroorzaakt. Iedereen weet dat het anders moet, maar iedereen beschermt de eigen positie, waardoor zorg steeds minder beschikbaar zal zijn. Jim Reekers schrijft kritisch over de zwijgcultuur binnen de zorg, en geeft aan wat er beter kan, op zeker een tiental terreinen. ‘Want,’ zo schrijft hij, ‘ik blijf een optimist’.

    Jim Reekers is emeritus-hoogleraar in de interventieradiologie en was 37 jaar werkzaam in het AMC in Amsterdam. Hij heeft vele wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan en bekleedde diverse bestuursfuncties 

    'Een moedig, openhartig en scherp slijpend boek.’ – Roger van Boxtel

    ‘Jim Reekers kent als geen ander de medische wereld. En er is niemand beter in staat die wereld onder de microscoop te leggen, van de jacht op declarabele verrichtingen tot uit winstbejag gedreven kwakzalverij, en nog veel meer. Als het niet zo triest was, dan was het bijna lachwekkend.’ – Marcel Levi

116 comments:

  1. Reactie bij BNR, Ollongren., eerste video.


    @johanvermeulen4081
    0 seconden geleden
    Lees het Journal of Military and Strategic Studies. Volume 22, issue 2.
    "Now or Never’:The Immediate Origins of Putin’s Preventative War on Ukraine"
    door: Geoffrey Roberts, Emeritus Professor of History at University College Cork.

    ReplyDelete
  2. In het vorige blog had ik een link geplaatst, over de lozing van besmet koelwater van de Fukushima-centrale. Volgens de 🤡deskundigen zou dat geen gevaar vormen voor het leven in zee. De Oceaan is zo groot, dat het niet meer terug te vinden zou zijn. Op deze website is iemand het hier niet mee eens en motiveert dat goed.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maar wat moeten ze dan met dat water? Jello van maken? Men kan het ook zien als een nasleep van het hele event, waarbij veel meer radioactiviteit vrijkwam, (zei de advokaat van de duivel).
      Ook in een bassin verdwijnt een groot deel in de lucht door verdamping.
      Als ik er zou wonen zou ik een mooie hanger van dit materiaal gaan dragen:

      https://www.etsy.com/nl/listing/1242010320/gefacetteerde-lyso-losse-edelstenen-u?click_key=e364ff877035cbbc7b27d1742b9a7dbb4e114c1f%3A1242010320&click_sum=265a0cd3&ref=sim_rv-1&bes=1

      Geniaal idee overigens: afkeur laser- en scintilator kristallen omslijpen tot edelstenen! (I want one!)

      Ik kan het niet helpen: bijna altijd zie ik ook de vrolijke noot in elke kwestie 🤣😁😎

      Delete
    2. In Sellafield en in Frankrijk is gedurende vele tientallen jaren JAARLIJKS 20x en 450x meer tritium de zee in gepompt, dat heeft tot enkele honderden doden door meersterfte geleid. Bij radioactiviteit is er geen veilige drempel, maar onze natuurlijke stralingsbelasting is ook niet 0. Zeker niet rond Fukushima, als men dat natuurlijk wil noemen.

      Maar een eenmalige belasting van 0.05 en 0.0022 x die waarden waar doden bij vielen, hoe gevaarlijk is dat dan nog? Overigens mijn medeleven naar dat ene scholletje wat gaat bezwijken!

      Delete
  3. Graf van Yevgeny Viktorovich Prigozhin. RIP.
    Voor mij was je van grote waarde voor het Russische Volk.

    ReplyDelete
  4. Mogelijke achtergrond van de coup in Gabon. Fraude bij verkiezingen en vazalstaat van Frankrijk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nog meer achtergronden bij de coup. De couppleger werd door de cia onderzocht.
      "details of the Nguema's ownership of three houses in the US, bought with cash in the state of Maryland, was leaked online. The funny part is that the CIA was investigating the thing."
      Do I smell some corruption? 💰😎

      Delete
    2. Meer achtergrond(en) bij de overheersing van F t.o.v. de Afrikaanse slachtoffers. Geldmanupilatie, uitgevonden door, jawel ... dwergjes.

      Delete
    3. Gabonezen gaan uit hun bol, terwijl de militairen een kijkje nemen in de "voorraadschuur💰" van de -nu- ex-president Bongo. Voor hem en zijn familie geen bunga-bongo-parties meer ... 😎

      Delete
  5. Dit kan "leuk" worden: de RF zoekt naar de startpunten van de drones, die het vliegveld in Pskov hebben getroffen. Geruchten gaan, dat dit mogelijk Estland is geweest. De drones hadden nooit die afstand vanuit UA kunnen overbruggen. Mocht Estland idd gelegenheid hebben gegeven, dan hebben wij de poppen aan het dansen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. In het verlengde daarvan, is de UA-overheid ruimte aan het creëren voor toekomstige slachtoffers. "the additional territory of all expanded and new cemeteries, the Ukrainian authorities will soon be able to bury about 1.5 million people."
      Alsof je een emmer leeggooit. 😎

      Delete
    2. Vervolg op bericht hierboven van August 30, 2023 at 8:04 PM. Dit zijn de mogelijkheden. Het ziet er niet goed uit voor de dwergen(staatjes).

      Delete
    3. Hier nog meer overwegingen voor wraak. Begin maar eens de ambassades van diverse 'onvriendelijke' landen in Kiev van de aardbodem te vagen. Liefst bij volle bezetting.☠️

      Delete
    4. Hier hebben we de aanstichter van de aanvallen op Russisch gebied: head of Ukraine's main intelligence ministry, K. Budanov.

      Delete
  6. In dit TG-kanaal een link gevonden naar Ukraine Crisis - What You're Not Being Told. Daar staan 2 films, die de hele boel verklaren, hoe de start van de oorlog is geweest. Het 🤡"westen" weet ervan en blijft het steunen. Volledig medeplichtig.
    Ook staat er een link naar YT, maar die werpt weer een buffer op dmv "leeftijdcontrole".

    ReplyDelete
  7. Belangrijke mededeling over mRNA-griepprik!. Nah, zal ook wel weer een complot zijn, toch? Bron.

    ReplyDelete
    Replies
    1. De übercomplotter, KvW, heeft weer een nieuwe video opgenomen, na zijn vakantie in het SLI.
      Het verbaast mij, dat hij zonder strubbelingen het land in- en uit mag.

      Delete
  8. Een beetje vreemde opstelling van Zwitserland. Aan de ene kant neutraal blijven en een multipolaire wereld voorstaan á la BRICS en aan de andere kant de club herbergen, die juist het tegenovergestelde voorstaat.
    Zolang ze geen toenadering zoeken naar de otan, vind ik het best.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maar Karma is al bezig zich over het land te ontfermen. Het geld vliegt het land uit. Dááág, neutraliteit.

      Delete
  9. Papieren vervangers van plastic rietjes schijnen ook geen succes te zijn. Wat kan de industrie nog wel iets goed doen, i.p.v. mensen te vermoorden?

    ReplyDelete
  10. En van deze ellende kan je alleen afkomen, door voor jezelf te beginnen. Een Real-UN oprichten en de hele BRICS + aanhang meenemen. Dan zit alleen het🤡westen in NY en hebben zichzelf dan buitengesloten. Dat zou de mooiste stunt van de RF zijn.

    ReplyDelete
  11. De nieuwste -opvallende- stunt van de 🤡politiek: Mona Keyzer (ex-cda) wordt wha wha wha beoogd premierskandidaad van bbb (ex-vvd). De 🤡liberalen plegen weer een coup, maar nu in een nieuw jasje. Zou het aan de volle supermaan liggen met al die coups?

    ReplyDelete
    Replies
    1. En dit wordt ook een dingetje, voor het 🤡westen, welteverstaan.

      Delete
    2. Correctie: v.d.Plas van bbb is niet ex-vvd maar ex-cda.

      Van der Plas werd geboren in het Noord-Brabantse Cuijk. Haar vader, Wil van der Plas (1937-2014), was sportjournalist bij het Deventer Dagblad. Haar Ierse moeder, Nuala Fitzpatrick, was tussen 1986 en 1994 gemeenteraadslid en wethouder namens het CDA in Deventer .

      Kortom: het cda leeft verder als bbb en het oude cda is hulpje daarbij, die de oude garde bijeen sprokkelt. Na 2 verkiezingen is het exit-cda, want: besmette naam.

      In de politiek zijn namen, reputaties en verleden niet relevant: het (stem)GEDRAG moet leidend zijn.

      Delete
  12. De heer Lassing is een product van een leven lang westerse leugens.
    Reklame in het Westen, voor onszelf: wij zijn goed. Maar het zijn Leugens.
    Wij zijn altijd en overal de Slechte Lui. Dat blijkt uit al die Regime Changes die de VS heeft gepleegd (74 sinds 1945) en al die landen die ze bombardeerden ( 33 landen) en al die monetaire crises die ze veroorzaakten waardoor miljoenen mensen extra stierven ( iemand berekende dat de 2008 credit crunch tot 50 miljoen mensen 'oversterfte' had geleid).

    Het toont aan dat we niet langer levensvatbaar zijn.
    Een handige Elite kan ons àlles wijsmaklen. En dat kost ons de kop. Onzed ondergang is onafwendbaar.

    Al meer dan een jaar geleden heb ik nog geprobeerd om de heer Lassing 'bij te spijkeren': zijn kennis ter zake op te voeren zodat hij weet van de hoed en de rand. ( Wolfowitz Doctrine, Cheney-doctrine, Brzezinky, Soros, PNAC, Gene Sharp, etc etc. )
    Hij en de rest van ons Europeanen zijn niet geinteresseerd.
    Als hen eenmaal een beeld van 'De Werkelijkheid' is aangereikt ( door de Elite die er wel bij vaart) , worden ze onbereikbaar voor nieuwe en wèl juiste informatie.
    Zo zitten we evolutionair nu eenmaal in elkaar.
    Plato wist het al , 300 jaar voor Christus: Bekijk of lees zijn vertoog: "De Grot":
    Plato’s Allegory of the Cave - Alex Gendler

    ReplyDelete
  13. YT:
    Akelige en moeilijke onderwerpen om over te praten
    https://youtu.be/t9YjoN4ML6A

    @johanvermeulen4081
    1 seconde geleden
    Het bewijs dat Rusland niet uit is op meer land, en niet de agressor is, blijkt uit het volgende:
    Rusland vroeg in dec. 2021 slechts om humaniteit en om veiligheid.
    Beiden waren al eerder overeengekomen:
    1. Humaniteit: Minks2 voorzag in het einde van de moord op etnische Russen in Donbass.
    2. Veiligheid: Gorbachov wilde Oost Duitsland pas ontruimen ( zijn buffewr tegen de altijd weer agressieve Europeanen (1812, 1914, 1941) nadat de VS beloofde dat de NATO geen centimeter oostwaarts zou uitbreiden (dus óók niet als die Oosterse volken daar om zouden vragen !!).

    Hadden wij aan de Russen hun veiligheid gegeven, dan was er nog steeds vrede in Oekraine.
    Maar dat wilden we niet !
    Waaròm we dat niet wilden?
    Omdat ons leugens werden verteld over een agressief Rusland, terwijl het juist Het Westen is dat altijd en overal agressief is. Ook hier:
    Lees Wolfowitz, Cheney, Brzezinksy, PNAC, Gene Sharp etc etc.

    Maar dat leest U niet. U laat zich door fake-nieuws misleiden. OK. Nu zit U op de blaren: Dure energie = armoede.
    En het zal daar echt niet bij blijven. U heeft geen toekomst.
    Darwin begrijpt het: U heeft ook niet de juiste kwaliteiten om te overleven. Men kan U àlles wijsmaken. En dat doen ze dus ook.

    Uw enige hoop is dat de rest van de wereld de strijd wint en onze Elite de macht ontneemt. En genadig voor U is. Maar geef me één goed argument waarom de rest van de wereld medelijden met U zou moeten hebben?
    U heeft die wereld eeuwen lang leeg geroofd en bestolen... en U zweeg.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hier een gedeelte van de discussie geplaatst. Die Tom blijkt een beursboxer en heeft -bijna- nergens een antwoord op, behalve wat gevatheden. Wat een dwerg. Hij weet helemaal niks!
      @TomLassing
      2 dagen geleden
      Het is overduidelijk veel te ingewikkeld voor je. Waarom ga je niet gewoon GTST kijken, dat is meer op jouw niveau.
      Nog beledigend ook, precies een jo.. ehh dwerg.

      Delete
    2. Jouw commentaar is al verdwenen, verloren moeite, zoals bij dit soort gedegenereerden valt te verwachten.

      Delete
  14. Oud-MIVD-baas: ‘Zet hulp aan Oekraïne verdomme boven op de agenda!’

    Rob de Wijk zei aanvankelijk op X dat de kans groter was dat Het Westen Priigozjin had neergehaald.
    Hij zei: "Geen idee wie er achter zit. Als het geen ongeluk is, zijn speculaties hachelijk. Zie Nordstream aanslag. Wie heeft belang? Van veel naar minder: 1) Oekraine, 2) een andere mogendheid ( 1 en 2 om Rusland intern te verzwakken) 3) militaire top Rusland. 4) Putin.

    Later veranderde hij zijn uitspraken.
    Waarom zou Putin iets doen om Het Westen blij te maken?

    Cobelens is een van die afschuwelijke mensen die niet nieuwgierig zijn naar de waarheid, en ( uit eigen belang? of onwetendheid? Tunnelvisie?) de versie van de wapenindustrie en van Blackrock blijven verkondigen.
    De lieden die ons in armoede brengen, want niet willen zien dat de VS ons onze goedkope energie af namen.
    Hoop dat Cobelens nog eens voor de rechter komt en verantwoording moet afleggen.
    Eenvoudige mensen die de waarheid oprecht zoeken, zien het heel gemakkelijk.
    Cobelens kan toch niet pleiten ( bij de rechter) dat hij te dom was om de waarheid te zien?

    U zit allen in Plato's grot, als U Cobelens gelooft: YT
    Plato's Allegorie van de Grot - Alex Gendler

    ReplyDelete
  15. Oekraïne-vlogger Kees Huizinga: ‘Ook het graantransport naar Litouwen is hopeloos’

    xxxxxxxxxxx

    "Ze hebben onder de Russische occupatie geleefd".
    Het Pools -Litouwse Rijk van 1350 tot 1750 had grote delen van Oekraine bezet.
    Bovendien hebben ze toen het Arendar -systeem ingevoerd, waardoor een gewone burger kon worden gestraft met 'spietsen' ( stok bij de anus naar binnen en door het hele lichaam en bij de schouders er uit).

    In 1917 waren veel van de communisten Litouwers. Ze waren heel bruut tegen de etnische Russen.

    De Russische Revolutie werd door Wall Street georganiseerd en betaald.
    Waarom?
    In een enquete commissie in 1920 ( The Overman Committee) zei dhr Rhys -Williams tegen senator Woolcott: " We hebben de Russen het communisme gegeven om een concurrent kwijt te raken. "

    Dank U wel , Wall Street.
    60 miljoen Russen krepeerden in de Goelags.

    Nou jij weer , Kees. Je weet er wel heel weinig vanaf.

    Dat je boer bent is geen excuus. Ik ben ook boer, al is mijn echte naam niet Johan Vermeulen. ( Wie tegen de Macht in gaat kan wel een pseudoniem gebruiken. Wie met de Macht mee lult heeft dat niet nodig.)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Het probleem is: Burgerlijke gehoorzaamheid. Past hier precies onder. KvW noemde de mondkapjes ook 'gehoorzaamheidskapjes' in de toespraak hierboven. [August 31, 2023 at 1:04 PM]
      Zelf nadenken is beter.

      Delete
  16. De Kinderen van de Revolutie beginnen nu elkaar op te eten. Ze bijten de hand, die hen voedt. Het einde van de SMO is nabij ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dit is toch wel een aardige indicatie, dat de verliezen van UA gigantisch zijn. >400.000, al is het 'bewijs' al snel verdwenen.

      Delete
    2. Zou dit een bevestiging kunnen zijn? Het verhaal van de provider werd hier-en-daar in twijfel getrokken.

      Delete
  17. Verrassend: Hawaï blijkt een zelfstandige staat te zijn en werd gestolen door het SLI. Mooi overzicht van gebeurtenissen.

    ReplyDelete
  18. Toespraak van Xi Jinping tijdens de 15e BRICS-bijeenkomst. (Transcript). Volgens de plaatser (kan ik niet meer terugvinden) was dit een gevalletje van 'tussen de regels lezen'.

    ReplyDelete
  19. Zeer, hééél errug disgusting filmpje van onze dwergen. Ik nam dat baby-gedoe altijd met een korreltje zout. MIS, het gebeurt echt. Yagghh en dan nog met herpes aan z'n bek. Kind is gelijk levenslang besmet.

    ReplyDelete
    Replies
    1. En als je deze film hebt gezien, weet je het zeker ...

      Delete
    2. En die gasten wegstemmen, heeft geen zin: Alles is gecorrumpeerd.

      Delete
    3. Daarom maar een beetje antigif in de vorm van Brother Nathanael promoten. Eén van de goede dwergen, zoals Ron Unz & Co.

      Delete
  20. Tom Lassing is om te lachen.
    YT: De Russen zijn enorm goede verdedigers
    https://youtu.be/sI5rGhIXBEk

    Ik las zojuist een goede reactie, van Marcelokeyere maar zie hem niet meer.
    ( Dat we misschien meer dan 1000 miljard moeten geven aan onze Nato legers, dat we misschien nòg wat meer sancties moeten opleggen aan Rusland, etc )
    De reactie zei ook: " We hebben Rusland al 2 keer aangevallen, maar het lukt steeds niet echt.

    Dat is onjuist.
    Napoleon was nummer 1. De Russen brachten hem terug tot in Parijs, dronken een week goede wijn en vertrokken weer naar huis. Niks bezetting.
    Dan Duitsland in 1914.
    Dan Hitler in 1941. Hitler werd verslagen door de Russen, niet door `ons uiteraard: Van elke 10 Duitsers werden er 8 door Rusland verslagen en 2 door 'de rest van de wereld': van de VS tot Nieuw Zeeland: de trotse Geallieerden. (waar zijn ze trots op, weet U het? )

    En in mijn ogen werd Rusland in 1991 wéér aangevallen, maar nu op een moderne manier: Alle grondstoffen kwamen in handen van vrienden van Het Westen, voor een appel en een ei:
    Elke Rus kreeg een voucher. Na enkele jaren werd de Russen wijs gemaakt dat die vouchers niks waard waren, en dus betaalden de gewone Russen er de kruidenier mee: een appel en een ei = 1 voucher. Chodorkovsky ( Rothschild) wist er miljoenen te verzamelen en bezat plots de enorme grondstoffen ter waarde van miljarden. Zo ging het .

    Putin heeft dit alles recht gezet, en daarom wordt Putin als de duivel afgeschilderd.
    De domme bevolking in Het Westen kun je alles wijsmaken.
    Die domme bevolking wordt nu voor het Wall Street karretje gespannen om Rusland op Putin te heroveren.
    Soros heeft het jaren geleden al voorgeschreven in een artikel : " We moeten Oost Europeanen tegen Putin laten vechten. Wij geven het geld, zij doen het sterven."

    ReplyDelete
  21. Kim Iverson laat dr Robert Epstein aan het woord:

    YT:
    Big Tech Is Threatening Our Democracy & Threatening His Life For Exposing It | Dr. Robert Epstein

    Hoe?
    Een lang en ingewikkeld verhaal.
    Google maakt het het meest bont.
    Bij Googgle gelooft men dat de Democratein de Good Guys zijn, en dus bevoordeelt men die partij.

    Voorbeelden:
    1)
    Als je google vraagt: "Hillary Clinton is ?" Krijg je veel positieve eigenschappen voorgelegd.
    "Trump is ? " geeft vooral negatieve info.

    2)
    Youtube toont steeds suggesties , als jer een video aan het bekijken bent. ( In de rechter kolom). Die suggesties zijn 'ephemere', vluchtig, direct verdwenen. Maar vaak pro Democraten.

    3)
    Aan Democratische google gebruikers wordt op de dag van verkiezingen overdadig vaak opgeroepen :"" Go Vote ! "
    Maar dit doet google niet bij republikeinse kiezers.

    ReplyDelete
  22. Prachtige opsomming van de zegeningen van President🤡Biden. Geniaal ! WWDaughter7 vult het toch al complete lijstje verder aan met nog eens 6 punten.
    "That's all, Folks!"🐺

    ReplyDelete
  23. Even een dump van mijn stukje:

    mijn vraag:

    ''In west Afrika zijn de afgelopen tijd een aantal coups/revoluties geweest, breed gedragen door de bevolking. Onmiddellijk veroordeeld door de VS en EU. Terwijl dezelfde situatie in Oekraïne werd toegejuicht. Wat is hier het verschil?
    ''
    Ik neem de vrijheid zijn reactie niet weer te geven Het zowel onjuist als te voorspelbaar.
    -------------------

    Zowel de post Maidan junta als (misschien ook, deels- want momenteel berust elk oordeel hierover slechts op aannames) het overgangsbewind van Tchiani zijn misschien/ maar zeker waren gestuurd door special interest. Ik vraag me dit zeer af over Tchiani, want ik denk dat dit een autenthieke Sahel revolutie is (ik twijfel wel zeer aan Gabon), zeer zeker itt. tot Obama's fake, contraproductieve, maar zeer bloedige ''Arab Spring'' ; maar bij de Maidan stonden de corrupte neocon officials in de rij, van Nuland via Verhofstadt tot Timmermans om het proces daar te manipuleren.

    Zowel de VS en NATO destijds, en nu Macron en Ecowas waren/zijn veel te bang om serieus te reageren; beide mi. zeer terecht. Het verschil is de tijdsfactor: Goud en uraniummijnen lopen niet weg, terwijl het terugveroveren van Sebastopol op NATO (want dat is wat er echt dreigde te spelen, totaal los van wat welke official dan ook nu beweert) tot WO3 geleid zou hebben. Destijds stond de conventionele macht van Rusland nog op forse achterstand, dus dan zou veel sneller naar nucleaire wapens zijn gegrepen. Want Sebastopol viel al in de Sovjet tijd zwaar onder de nucleaire ''deëscalatie-doctrine'', een bijna grappige paradoxale naam. Vandaar de ''groene mannetjes'' zo snel op de Krim. Waren ze een maandje eerder op de maidan verschenen had Ukraine nog 55 miljoen inwoners (itt. tot nu ca. 17 miljoen ingezetenen!) , infrastructuur en al zijn grondgebied gehad, inclusief zelfs de Krim! De geschiedenis mag Putin's Olympische sportobsessie als de grootste strategische fout in zijn carriëre verwijten!

    Men mag dit standpunt totaal immoreel vinden. Echter, voor velen die mensenlevens en stabiliteit belangrijker vinden dan de geel-blauwe en zwart-rode vlag/ waan van de dag, had Putin rond de jaarwisseling 13/14 veel schuld op zich geladen door zijn verblinde nalatigheid. Waarom beschuldig ik hier de andere kant niet? Dat is mijn wedervraag.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Warom beschuldig ik die andere kant niet???
      Die hebben hun ziel al lang aan de duivel verkocht.
      Ze zijn daarom niet langer menselijk, en dus deel van het kwaad geworden. En wat doen we met het kwade???
      Begrijpen: slechts voor strategie. Voor de rest maar een ding: Bestrijden!

      Delete
    2. Holomodor, veroorzaakt door dezelfde niet-menselijke duivels.

      Delete
    3. Met een .pdf om het nooit te vergeten.

      Delete
    4. Holodomor.
      Ik maakte vroeger ook vaak de fout: holomodor.

      Gruwelijke beelden. Ik maak er mogelijk een blog van.
      Lijkt me een belangrijk boek over 1917-1922. ( dus niet over de Holodomor)

      Delete
  24. The De-Civilization of America | Victor Davis Hanson.
    Heel veel bijval van Westerse mensen, die in hun eigen land hetzelfde zien gebeuren. (GB, Fr. S.)
    Wel fijn als je in Ohio woont: daar is alles nog hetzelfde: "I was born in San Francisco, I raise my children on a farm out in Ohio and you see the police go by about twice a year. Everyone owns a gun and nobody gets shot and nobody robs anybody because they know what the consequences would be. It feels good to leave my house unlocked."
    Hetzelfde maakte ik mee in het Oosten van NL, behalve de guns, dan. Ik zag de politie slechts 1 x per jaar in de straat.

    ReplyDelete
  25. NRC:
    Proud Boysleider Enrique Tarrio krijgt 22 jaar cel voor Capitool-bestorming
    Enrique Tarrio, leider van de uiterst-rechtse militie Proud Boys, krijgt de hoogste straf die tot nu toe is uitgedeeld voor de aanval op de Amerikaanse volksvertegenwoordiging. Hij gaat in hoger beroep tegen de uitspraak.
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

    En dan te bedenken dat die 6 jan zaak is uitgelokt.

    Belangrijke ophitseres zijn totaal niet gearresteerd, of vroeg vrij gelaten: die moesten het uitlokken.

    ReplyDelete
  26. NRC artikel dat volgens mij wel hout snijdt.
    N- Korea heeft naar ik meen 2 miljoen soldaten.

    ----- NRC:

    [.....]
    In juli, tijdens een bezoek van de Russische minister van Defensie Sergej Sjojgoe aan een wapententoonstelling in Pyongyang, zou ook over wapens zijn gesproken. Bij die gelegenheid spraken Kim en Sjojgoe volgens het Noord-Koreaanse staatspersbureau KCNA af om hun „strategische en tactische samenwerking” op het gebied van defensie en veiligheid te versterken.

    Oorlogservaring
    De betrekkingen tussen Rusland en Noord-Korea waren van oudsher al goed, „ook op het persoonlijke vlak”, weet Noord-Korea-kenner Remco Breuker van de Universiteit Leiden. „Er zijn nog altijd zo’n vijftigduizend Noord-Koreanen in Rusland, waaronder tienduizend in Vladivostok.” Wapenhandel maakte altijd al deel uit van die relatie.

    Toch was Breuker verbaasd toen hij de berichten over de ontmoeting tussen Poetin en Kim las. „Kim Jong-un staat niet bepaald bekend als wereldreiziger”, merkt hij op. De Noord- Koreaanse leider verliet het land voor het laatst in 2019, voor zijn veelbesproken ontmoeting met de toenmalige Amerikaanse president Donald Trump in de Vietnamese hoofdstad Hanoi.

    De ontmoeting heeft volgens Breuker grote symbolische waarde. Hij vermoedt dan ook dat de bijeenkomst over meer gaat dan over wapens. „Ik zie niet waarom de leiders elkaar daarvoor zouden moeten ontmoeten. Dat is allemaal allang geregeld, en Poetin en Kim hebben wel andere dingen aan hun hoofd.”

    Dat denkt ook Daniel Salisbury, onderzoeker aan King’s College in Londen en de Britse defensiedenktank RUSI, die meewerkt aan een binnenkort te verschijnen paper over Noord-Koreaanse militaire proliferatie. „Het is goed mogelijk dat de deal allang is beklonken en de ontmoeting vooral is bedoeld als gelegenheid voor de leiders van twee zwaar gesanctioneerde en steeds meer geïsoleerde landen om een gesloten front te laten zien”, mailt hij.

    De ontmoeting op hoog niveau suggereert bovendien dat de deal meer dan alleen munitie omvat. „Dat kan gaan om lichte wapens, maar ook om militaire communicatiesystemen of zelfs ballistische korte-afstandsraketten, vergelijkbaar met wat Rusland al op grote schaal heeft gebruikt in het conflict.” Dat laatste zou een „verbijsterende” ontwikkeling zijn, schrijft Salisbury. Hij is benieuwd of de twee openlijk zullen bekendmaken wat ze hebben afgesproken, of dat de details alleen via westerse inlichtendiensten zullen uitlekken.

    Volgens Breuker zouden de twee leiders mogelijk een eerder plan nieuw leven willen inblazen om Noord-Koreanen naar de door Rusland bezette delen van Oekraïne te sturen, voor de wederopbouw, maar wellicht ook om mee te vechten. Dat zou voor het Kremlin, dat tot dusverre terugdeinst voor een algehele mobilisatie, een oplossing zijn voor troepentekorten op het slagveld. „Ik kan me voorstellen dat Poetin zijn best doet om zo min mogelijk eigen mensen te laten sneuvelen. En aan de beschikbare minderheden komt een keer een einde.”

    ReplyDelete
    Replies
    1. VERVOLG

      Voor Noord-Korea zou dat plan geld, technologie, olie en gas opleveren, die het door de strenge internationale sancties moeilijk kan krijgen. „En oorlogservaring.”

      Kernonderzeeërs
      Tegelijk zouden Noord-Koreaanse wapens Rusland wel degelijk kunnen helpen. Volgens het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken gaf het in 2019 een kwart van zijn bbp aan defensie uit. Bovendien zijn de Noord-Koreaanse wapens en munitie gebaseerd op de Sovjet-standaarden. Ook tijdens de oorlog in Syrië leverde Noord-Korea wapens. „En ik durf te zeggen dat Assad er zonder Noord-Korea anders bij zou hebben gezeten.” Maar of de leveranties een wezenlijke impact op het slagveld in Oekraïne zouden hebben, durft Breuker niet te zeggen. Volgens Salisbury hangt dat af van wat er precies geleverd zou worden. „Maar iedere levering helpt de Russische oorlogsinspanning.”

      Zorgwekkend noemt Breuker de mogelijkheid dat Noord-Korea in ruil voor de wapenleveranties toegang zou krijgen tot geavanceerde technologie voor satellieten en kernonderzeeërs. „Russische ruimtevaarttechnologie is hoog ontwikkeld, en Noord-Korea beschikt weliswaar over een grote vloot onderzeeërs,” maar niet over nucleair aangedreven vaartuigen. „Dat zou een enorme aanwinst zijn. Japan en Zuid-Korea zullen zich daar zorgen over maken.”

      Ook Salisbury noemt die hulp „zorgwekkend”. „Maar zorgwekkender nog zou het zijn als Rusland assisteert bij Noord-Korea's nucleaire en raketprogramma's, door hulp bij specifieke technische problemen of door bepaalde materialen of onderdelen te leveren waar Noord-Korea moeilijk de hand op kan leggen.”

      Volgens Breuker laat de mogelijke deal in ieder geval zien „dat Noord-Korea een comfortabele plek heeft gevonden in een blok van onvrije staten”. „Ik vrees dat dit het begin is van een mooie vriendschap.”

      Delete
    2. [Noord-Korea-kenner Remco Breuker van de Universiteit Leiden]
      Ha ha ha, al weer zo'n joodse zelfbenoemde 'deskundige' van een land, waar hij nog nooit is geweest. Haalt zijn 'kennis' uit krantenstukjes van de dagbladen, die alleen maar propaganda uitbraken. Hoort 'verhalen' van 'ontsnapte' mensen uit dat land, uiteraard gekleurde info. Figuur van hetzelfde niveau als onze 'virusdeskundigen', die dierenartsen blijken te zijn.

      Delete
    3. [in een blok van onvrije staten]
      Dream on, sucker. China komt ook even op bezoek, ter ere van de 75e verjaardag van de bevrijding. Straks zijn de zgn 'vrije staten' dictaturen.

      Delete
  27. Egypte in de problemen: te veel kindertjes. De Chinezen gingen hun voor en dat pakte niet zo heel goed uit. Beter regelen met kinderbijslag.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tip voor Egypte: Verbiedt alle dwergen om kinderen te krijgen. Die fokken het ergst, als ze de kans krijgen. Zware boetes bij het eerste gedrocht, gevangenisstraf bij de tweede en het land uitschoppen bij nummer 3 of meer.

      Delete
  28. Off Topic.
    Harry houdt het goed bij.
    Voorlopig gaan we toch weer op "de Pieter" stemmen.

    YT: FF over de Groengoeroe en zijn zetelverlies!

    https://youtu.be/x3A3bLoYTsY

    ReplyDelete
  29. Toch wel erg, dat je als land een website moet openen, om van je ultra-hyper corrupte, demente en volkomen krankjorume president af te komen. De man die beschikt over de "rode knop" met het vermogen de wereld te vernietigen.

    ReplyDelete
  30. Vandaag weer GROTE KOPPEN in de krant over een -uiteraard- Russische raket-aanval op een markt in UA. Wat blijkt bij nader inzien? Een raket van het UA-luchtafweergeschut. M.a.w.: Een false flag aanval ter ere van het bezoek van blinken. Verdere uitleg. Klik op Context en volg het draadje naar beneden. Dan kom je bij deze film, waar je alles kunt zien. De schaduw van een Storm Shadow. Hier geeft een UA-Tg-kanaal zelf toe, dat het hun eigen raket betrof.

    ReplyDelete
  31. Alle Oekraïners, die hun land (en dienstplicht) zijn ontvlucht, kunnen verhuizen naar Oostenrijk. Daar word je niet opgepakt en uitgeleverd aan je democratische dictator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Duitsland, Tjechië en Hongarije sluiten zich hierbij aan.

      Delete
  32. Wie zei ook al weer, dat Duitsers geen humor hebben? 😎

    ReplyDelete
  33. Stephen King in de ban. Nooit een boek van kopen, het is rotzooi.
    "Stephen King is living proof of brain rot from Trump Derangement Syndrome" zegt meer dan genoeg.

    Wel deze website van voor-tot-achter en van boven-naar-beneden lezen. O.a. Bandera komt erin voor, de dwerg van 1.59 mtr.

    ReplyDelete
  34. https://www.bndestem.nl/gezond/ik-kan-er-met-de-pet-niet-bij-dragqueens-vergelijken-met-pedos-omdat-ze-verkleed-verhaaltjes-voorlezen~a9a3616f/


    Mijn eerdere reactie is niet geplaatst. Vreemd. Nog maar eens proberen. Sinterklaas is seksloos. Clown Bassie is seksloos. Kinderen tot de pubertijd moet je niet lastig vallen met seks. Laat ze onbevangen opgroeien a u b. Een dragqueen is niet los te zien van sexualiteit. Het is verwarrend voor kinderen. Niet nodig. Onverstandig. Ongewenst.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik stuur deze reactie voor de derde keer. Hij werd niet geplaatst tot nu toe. Wat zou er mis mee zijn?
      Sinterklaas is seksloos. Clown Bassie is seksloos. Kinderen tot de pubertijd moet je niet lastig vallen met seks. Laat ze onbevangen opgroeien a u b. Een dragqueen is niet los te zien van sexualiteit. Het is verwarrend voor kinderen. Niet nodig. Onverstandig. Ongewenst.

      Delete
  35. Zo kan je nooit worden beticht van anti-semitisme. Geniaal!

    ReplyDelete
  36. Dit zijn nog eens verkiezingen. Als je bedlegerig bent, mag je thuis stemmen. "Bettlägerige Menschen haben die Möglichkeit, einen Hausbesuch der Wahlgruppen zu buchen. Diese Hausbesuche finden seit Donnerstag statt."

    ReplyDelete
  37. Dit zou een goede zijn voor een volgend blog. Een complete beschrijving, hoe de wereld eruit gaat zien.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Larry Romanoff is een held van mij en Amarynt schreef volgens mij voor The Saker.
      Als ik tijd heb ga ik het lezen en mogelijk vertalen en plaatsen.

      Delete
    2. Het artikel is eigenlijk jouw complete blog samengevat. Zeer informatief en to-the-point.

      Delete
  38. Putin deed niet mee met de verkiezingen, maar dat is een detail natuurlijk.
    Hoeveel doden en hoeveel tanks? De bronnen zijn het er totaal niet over eens.
    Ik vind het belangrijker te weten wie de schuld draagt van deze tragedie.

    WIJ hebben de oorlog uitgelokt, meer precies: een kleine zeer machtige groep Amerikanen, de Neocons. Ze controleren de media, de banken, Black Rock, alle universiteiten etc etc.
    En ook bij ons zullen ze de toekomst van onze kinderen bepalen.
    Maar niemand die het ziet. Niemand die iets leest . Niemand die de waarheid zoekt.
    Nou, dat wordt op de blaren zitten dan, en ten onder gaan.

    Verder: Kolonel MacGregor is niet de eerste de beste hoor.
    Veel hogere posities bnekleed dan de oud generaals op onze tv.
    Jeffrey Sachs is niet de eerste de beste hoor.
    Mearsheimer is niet zo maar iemand hoor.
    Dan heb je nog The Duran ( Mercouris. Zijn tante was minioster in Griekenland. )
    En Martyanov.
    En Larry Johnson ( ex CIA)
    En Philip Giraldi ( ex CIA)
    En Ray MacGovern ( ex CIA)
    En ook een aantal goed geinformeerde bloggers zoals Brian Berletic, en Stephen Gardner en Garland Nixon en Glenn Greenwald.
    En nieuws sites als The Gray Zone.
    En zelfs de Nieuwe Wereld, Blackbox en De Andere Krant en Gezond Verstand, allemaal oud professoren of journalisten die de positie van Rusland op een oprechte en eerlijke manier over het voetlicht brengen.
    En dan heb je nog wat komieken zoals Jimmy Dore met verbluffend goede logica en berichtgeving.
    Wie de waarheid zoekt moet hem kunnen vinden. Je bent echt niet aangewezen op de Amerikaanse propaganda.
    Is nog belangrijk ook, want uw eigen toekomst is al half verwoest door die crazy Neocons ( zoals papa Bush hen noemde) . Zorg dat ze niet uw héle toekomst verwoesten.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Generaal Smedley Butler hoort dan ook in bovengenoemd rijtje, al is hij al lang geleden overleden. War is a racket. Bron.

      Delete
    2. Prachtig. Russell TEXAS Bentley heeft het ook door. Volkomen gelijk, we zien steeds meer "openbaringen".

      Delete
  39. Braller Scott Ritter had iets te zeggen over de Zwitserse -kuch- 'neutraliteit', die er al lang niet meer is. Wat Ritter zegt is van minder belang: De reacties zijn heel verhelderend. Het zijn er te veel om hier apart te noemen, ze zijn alle het lezen waard.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Via via kwam ik bij dit verhaal, over het mislukken van de eerste vredespoging, die de grond werd ingeboord door 🤡Boris Johnson. Vele links ter verduidelijking van het stuk.

      Delete
  40. Geliefde, joodse bezigheid: Stelen & Plunderen van anderen. De Wereld ziet toe en steekt geen poot uit.

    ReplyDelete
  41. Voor Covid-19 oplichterij is harde actie nodig. Rechtoprecht is begonnen met het dagvaarden van witteboordencriminelen, zoals: 🤡Rutte, 🤡de Jonge, 🤡Koopmans en vele andere 🤡🤡.
    De actie voorziet ook, in het plaatsen van borden langs de wegen in de landerijen. Onze held @JV weet daar weg mee. Voorbeeld. Je kunt een bord bestellen bij de website: rechtoprecht@protonmail.com
    Ik heb bij deze een e-mail gestuurd...

    ReplyDelete
    Replies
    1. En hebben wij de dagvaarding al helemaal doorgespit? Doe je wel een uurtje over.
      Voor de wél-geprikten onder ons, is nummertje 245 (e.v.) belangrijk: daar staan de batchnummers van de fricand.. sorry, prikjes. Daar kan je nagaan, of je in de gevarenzone zit. Sterkte ermee.

      Delete
    2. En ondertussen doet Sociopath moneygrubbing career climber and mass murderer CDC Director Mandy Cohen een aanbeveling, om vooral te gaan prikken vanaf 6 (zes) maanden.
      Uitslag van het 'uitputtende onderzoek': "Pfizer's latest booster received approval based on a study involving 10 mice.
      Moderna's new booster had a two-week trial with 50 people, resulting in one acknowledged adverse event requiring medical attention.
      Moderna did not provide any details about that adverse event.
      Waarvan acte.

      Delete
  42. Rechtsstaat? Die is al lang geleden begraven.
    Gideon van Meijeren wordt vervolgd wegens opruiing. Uitspraak van hem was op 13 november j.l. gedaan en wordt 'nu al' vervolgd, vlak voor de verkiezingen.

    ReplyDelete
  43. 5:00 Helaas heeft Ad Verbrugge zich nooit in 911 verdiept. De aanslag is gepleegd mèt enkele moslims, maar was niet hun idee. Lees in Godsnaam nu eens een keer het PNAC Report.
    Lees eens een keer de schrijvers als Alan Sabrosky, Laurent Guyenot, Ron Unz , Christopher Bollyn, Trevor Aaronson en vele anderen: de moslims moesten worden zwart gemaakt opdat hun landen daarna konden worden vernietigd. Dààr vind je de veroorzakers van 911.

    Hou nu eens een keer op met het beschuldigen van de slachtoffers , omdat de daders zoveel zand in je ogen strooien, al je hele leven lang !
    Of zwijg en zet geen kinderen op de wereld. Dat is dan nog een beetje te verdedigen.
    Maar stop met steun aan de criminelen die onze wereld aan het vernietigen zijn.

    ReplyDelete
    Replies
    1. #1342: Bedreigingen voor en door het systeem: 9-11, Fortuyn, dotcom-bubbel & meer | Tijd in beeld 3

      Delete
    2. [Helaas heeft Ad Verbrugge zich nooit in 911 verdiept.]
      Daar zijn er meer van. De SLI-jeugd heeft ook geen flauw idee, wie het heeft gedaan.

      Delete

  44. Jeffrey Sachs: "US Economic War On Russia and China, Africa's Revolt Against Neocolonialism". Hoe het westen er iedere keer naast zat en vooral 'underestimated' de capaciteiten van de RF. Het westen trapte in hun eigen leugens.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik ben toch bang dat 'Het Westen " en de Neocons niet hetzelfde doel hebben.

      Als de Neocons echte wereldmacht willen, dan moeten àlle landen verzwakt worden: Rusland, China èn Europa. En de USA-burger ook.
      Dus: oorlogen , immigratie, wetteloosheid, zodat er revolutie komt.
      Pas dan zal de verwende Westerling een dictatuur omhelzen.
      En dàt is het doel van de Neocons.

      Delete
    2. [Ik ben toch bang dat 'Het Westen " en de Neocons niet hetzelfde doel hebben.]
      'Het Westen' is volkomen ondergeschikt aan de neocons, het westen is een 'tool' in hun handen.

      [Als de Neocons echte wereldmacht willen, dan moeten àlle landen verzwakt worden]
      Dat gaat niet lukken, dankzij BRICS. Het is de link beschreven fenomeen is, wat mij betreft, normaal en geen uitzondering. Het is vaker voorgekomen. Wel heeft een commenter een uitstekend commentaar geleverd op de gehele toestand.

      Delete
  45. Toch weer een beetje humor ontdekt, vandaag.

    ReplyDelete
  46. Jo.. ehh dwerg Diederik Gommers probeert zijn hachje te redden: gaat Chemours aanklagen. Zegt in een ander msm-riool-blad, dat mensen INHUMAAN zijn gestorven in het kader van Covid-19. Last van je geweten, RAT?
    "Voor mij zijn de leidinggevenden daar niets beter dan criminelen." Zo zo, de ene crimineel, die de andere aanklaagt. M'n bloed kookt...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Het proces loopt al. Begin je het al warm te krijgen? Als troost: in je graf is het altijd 10°, dus lekker koel.

      Delete
    2. Zie 8:42pm.
      "Zembla heeft heel mooi uitgezocht dat het willens en wetens gebeurd is." Ja, Diederik, net zoals die overheidsmaatregelen, die jij stond toe te juichen: willens & wetens fout en contraproductief. En JIJ WIST ERVAN !!!

      Delete
    3. Ja , ik zag Gommers ook voorbij komen en dacht hetzelfde: aandacht van zichzelf afleiden.

      Delete
  47. De RF, in de persoon van V.V. Poetin, heeft even boodschappen gedaan in de DRNK: Dat gaan we in november a.s. merken in 🤡UA. Het zal daar niet alleen water gaan regenen ... 😎

    ReplyDelete
    Replies
    1. De Duran wil daar niet aan. Die zeggen dat Putin vooral zaken ging verkopen aan Kim. Maar ik denk wel dat jij gelijk hebt.
      Anderzijds: Rusland heeft volgens Moon of A. de productie zelf ook al enorm opgeschroefd.

      Delete
  48. Comment bij Tom Lassing:
    https://youtu.be/43P2HglIpRQ

    Mijn comment:
    Tom gelooft nog dat wij de Good Guys zijn. Hij gelooft de propanda van de imperialistische oorlogsmachine in de VS.
    Logisch, want hij is niet op zoek naar de waarheid. Hij zoekt geborgenheid bij 'de Massa".
    Maar 'de massa' wordt voor de gejk gehouden door een kleine elite, en is te dom om er doorheen te kijken.
    'De Massa 'zal op de blaren moeten zitten.

    Tip: Eric Weinstein : YT:
    Eric Weinstein - Why Can No One Agree On The Truth Anymore? (4K) | Modern Wisdom 676

    Vanaf 1:01:00 zegt hij dat alle institutions onbetrouwbaar zijn geworden.

    Op 1:02:50 zegt hij wat ikzelf ook al vaker schreef: "Als je niet bereid bent om de waarheid te zoeken en jouw eigen foute mening op te geven,. dan ben je zeer dom. Want is het niet extreem dom om de toekomst van jouw eigen kinderen waardeloos en kansloos te maken? Wat is er dan nòg stommer , geef me een voorbeeld aub.

    ReplyDelete
    Replies

    1. @hbouman1704
      44 minuten geleden
      Dit is veel te macro en gaat duidelijk te diep voor Tom. Tom houdt zich bezig met nietszeggende metertjes voor- en achteruit. Onbeduidende micro analyses, gemengd met eenzijdige oorlogspropaganda.
      xxxxxxxxxxxxxxxx

      @hbouman1704 U heeft deels gelijk. Tom wil graag dat de Good Guys winnen, en die metertjes winst zijn dan een eerste indicatie.
      Maar hij begrijpt niet dat hij de Bad Guys achterna loopt.
      En dat die Bad Guys uiteindelijk zijn eigen klinderen gaan opeten. En dàt is het domme aan Tom's onderneming.

      Hij gelooft de Bad Guys als die met leugens aantonen dat ... ( hier enkele voorbeelden) - het geen Lab Leak was, dat
      - Saddan WMD's had, dat
      - het land met 1 trillion $ defensie-uitgaven jaarlijks ! wordt bedreigd door 'Venezuela, Irak, Afghanistan, Libie, Rusland, China
      - etc etc.

      Tom's Good Guys hebben in 74 landen de gekozen regeringen verdreven (*) , en tòch kunnen ze Tom wijs maken dat het allemaal om 'Democratie Brengen' te doen is.

      Een laag IQ is hiervoor niet eens nodig. Gewoon totaal niet geinteresseerd zijn in de waarheid is voldoende.
      Ik denk niet dat Tom een laag IQ heeft, maar de waarheid kaan hem niks schelen. Hij gelooft de lieden die onze Media al 30 jaar in handen hebben, blindelings.

      (*) zoals onderzocht door dr William Blum en nog een vrouwelijke onderzoekster die er ook een boek over schreef.

      Delete
  49. Vandaag, 41 jaar geleden, werden Sabra and Shatila door de joden uitgemoord. Een massaslachting, waarover de (joodse)-msm nauwelijks een woord aan besteden.

    ReplyDelete
  50. Belangrijk bericht van de Russische Centrale Bank: o.a. "Cash will not disappear anywhere:
    “The use of the digital ruble does not require biometrics. Both of these activities are absolutely voluntary. A person must choose for himself how to make transfers".
    Beter dan de digitale gevangenis, waar de joden ons hier (in NL) willen opsluiten.

    ReplyDelete
  51. Ik zal Tom's kennis heel beknopt bijspijkeren:
    Engeland beheerste de wereld van 1800 tot 1900, maar sinds 1870 kwam Duitsland zeer sterk op, en het was duidelijk dat Duitsland de nieuwe baas zou worden.
    Oplossing voor Engeland: een oorlog veroorzaken.
    Engeland en Frankrijk verloren die oorlog, maar hadden zo veel geld geleend bij J.P. Morgan, dat die óók kapot zou gaan als Duitsland zou winnen.
    Het aanbod van Duitsland voor vrede met Status Quo Ante werd dus door de verliezers afgeslagen, en J P Morgan zorgde - met behulp van de media ( Balfour Declaration) - dat de VS te hulp kwam, waarna Duitsland werd verslagen.

    In Versailles werd Duitsland pas ècht goed verslagen: Duitsland werd de hongersnood in gedreven. Zeer unfair en zeer eenzijdig dictaat van Versailles.

    Toen kwam de 1929-1933 crisis. De VS kwam daar nooit uit, en daarom stuurde de VS vanaf 1938 opnieuw aan op een grote oorlog. ( Lees de verslagen die de ambassadeurs vanuit Washington aan hun eigen hoofdstad schreven: aan Londen, Parijs, Warschau: " Roosevelt wil oorlog ! " )

    Hitler kwam in 33 aan de macht en leende geen cent meer bij de bankiers, maar zette elke Duitser aan het werk: iets maken is de enige manier om 'rijkdom' te verkrijgen.
    Hjalmar Schacht was het financieel genie achter dit plan, meen ik.

    Dus in 1939 hadden de duitse burgers geen honger meer, maar kleuren film en vlieg-vakanties naar Ibiza.

    De eisen van Hitler om Danzig terug te krijgen ( 90 % duitse bevolking) waren volledig terecht, maar het was de kans voor de VS om Hitler tot oorlog aan te zetten.
    Toen begon Chruchill Duitse steden te bombarderen. Wist het Engelse volk niks van natuurlijk.
    Pas toen Hitler besloot dat het zo niet langer kon en Coventry plat gooide, kwam het in onze krantjes: Die gevaarlijke Hitler ! Uitlokking noemen we dat. Van de puurste soort.

    Enfin, Tom heeft geen enkel idee van hoe de wereld in elkaar zit , en wie de macht in handen heeft en de gang der dingen veroorzaakt. Hij is een radartje in de vernietiging van ons allemaal.
    Net zoals die Jihadi jongens een radertje zijn in de vernietiging van de moslim -wereld, en de Azov jongens een klein radertje zijn in de vernietiging van hun eigen land. Omdat ze niet begrijpen wat er gebeurt. Omdat ze hun eigen vijand steunen. Diep triest. Ik vind het niet zo heel erg dat Tom zijn eigen wereld vernietigt, maar wel erg dat hij ook de wereld van zijn kinderen kapot maakt, en mìjn wereld. Gewoon, door niet de waarheid te zoeken.
    Begin eens een jaartje om alles van Ron Unz te lezen. Dan heeft U 1000 maal meer kennis van de wereld dan nu.
    Of lees mijn blog:
    1196 Zullen de Neocons er in slagen een wereldoorlog te veroorzaken?

    Op 4 december 2021 schreef ik mijn eerste blog over de oorlog die pas op 22 februari daarna zou beginnen.

    Waarom ik er al zo vroeg bij was?
    Omdat de Neocons al 30 jaar hardop over deze oorlog droomden en schreven !
    Zo moeilijk is het allemaal niet als je weet wie de macht heeft en wat hun streven is.

    ReplyDelete
  52. Heer Van Vliet,
    ik wil U vragen waarom Ù deze oorlog bent begonnen?
    Waarom bent U met uw NAVO oostwaarts gegaan, terwijl dat helemaal niet nodig was, en U had toegezegd om dat niet te doen.
    Waarom heeft U een coup gepleegd in 2014 in Oekraine, en bent U daarna de etnische Russen gaan uitmoorden?
    Waarom heeft U 26 biolabs geplaatst in Oekraiene met als doel Russen ziek te maken ?

    Doet U nu niet net alsof Ù onschuldig bent
    Ù bent de oorzxaak van deze ellende.
    Niet Rusland.
    Rusland wil niet door U worden leeg geplunderd, zoals U tussen 1992 en 2000 deed.
    Rusland wil niet weer 60 miljoen doden begraven zoals tussen 1917 en 1953, als gevolg van een door Ù in Rusland gebracht communistisch systeem.
    Waarom weet U al dit soort zaken niet?
    Wat geeft U het recht om onwetend te blijven ? Waar haalt U die onmenselijke brutaliteit vandaan? U ziet wat de
    gevolgen zijn: 60 miljoen doden. En het laatste jaar alweer 300.000 doden.
    Mensen en landen vernietigen en dan nog denken dat je lid bent van de Good Guys !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik heb de heer Van Vliet even op zijn nummer gezet, maar ik denk dat het voor meer fans van Tom geldt, dus herhaal ik het nog eens:
      Heer Van Vliet,
      ik wil U vragen waarom Ù deze oorlog bent begonnen?
      Waarom bent U met uw NAVO oostwaarts gegaan, terwijl dat helemaal niet nodig was, en U had toegezegd om dat niet te doen.
      Waarom heeft U een coup gepleegd in 2014 in Oekraine, en bent U daarna de etnische Russen gaan uitmoorden?
      Waarom heeft U 26 biolabs geplaatst in Oekraiene met als doel Russen ziek te maken ?

      Doet U nu niet net alsof Ù onschuldig bent
      Ù bent de oorzaak van deze ellende.
      Niet Rusland.
      Rusland wil niet door U worden leeg geplunderd ( of erger) , zoals U tussen 1992 en 2000 deed.
      Rusland wil niet weer 60 miljoen doden begraven zoals tussen 1917 en 1953, als gevolg van een door Ù in Rusland gebracht communistisch systeem.
      Waarom weet U al dit soort zaken niet?
      Wat geeft U het recht om onwetend te blijven ? Waar haalt U die onmenselijke brutaliteit vandaan?
      U ziet wat de gevolgen zijn: 60 miljoen doden. En het laatste jaar alweer 300.000 doden.
      Mensen en landen vernietigen en dan nog denken dat je lid bent van de Good Guys !
      Het wordt nu echt tijd dat U Uzelf serieus neemt en kijkt waar U mee bezig bent.
      Je kan niet naief achter de war-propaganda aan hobbelen.
      Zo komt U zelfs het vagevuur niet binnen. En terecht. Welverdiend.

      Delete
  53. Lamberto, Henry Ford zei ooit: "Als je de rijkste 20 joden zou isoleren, kwam er nooit meer oorlog.
    En dat klopt volgens mij.
    Irak, Libie, Syrie: de Neocons oorlogen. ( Neocons zijn leerlingen van Leo Strauss en komen voort uit Trotskisten)
    Oekraiene: Nuland, Kerry, Poroshenko, Zelenky, Kolomoisky : het zijn hoofdrolspelers in deze oorlog en ze zijn allemaal joods. (John Kerry half joods).
    Bij voorkeur gebruiken ze oude vijanden om het vechten ( en sterven) te doen voor hun: de Jihadis in het Midden Oosten. Azov nazi's in Oekraiene.
    Hoe dom kan je zijn ?

    ReplyDelete

  54. @TomLassing
    1 uur geleden
    @gustaafpeeters6173 Die Navo expansie was slechts een bs excuus van Rusland. Als Rusland meer invloed had willen houden, dan hadden ze een betere partner voor die landen moeten blijven. Hun optreden jegens Oekraine laat vooral zien dat de landen die kozen voor een connectie met het westen gelijk hadden. Oekraine koos aanvankelijk voor Rusland. Dat is een dure fout gebleken.


    ​ @TomLassing Terwijl ik (tussen ander werk door ) mijn antwoord op G Peeters formuleerde heeft U dan toch geantwoord.
    Heel goed.

    Hier mijn tege-argumenten.
    Uit vele documenten blijkt dat de VS die na 1992 de enige grootmacht in de wereld was, vast besloten had om dat te blijven, en dat ze opkomende landen in de knop zouden smoren. ( Dat is de Wolfowitz Doctrine, uit 1992.)
    In 1997 schreef Brezinsky ( een Poolse Rusland-hater) : "Als je Rusland verder wil verzwakken, moet je een wig drijven tussen Oekraine en de Russische Federatie.
    In 1994 zei Dick Cheney (vice president) : Ook de Russische federatie moet in nòg kleinere landjes worden opgedeeld (zodat we het gemakkelijker leeg kunnen zuigen, dacht hij er ongetwijfeld direct bij.) .

    In 2000 beschreven de Neocons hoe ze wereldwijd oorlogen zouden gaan voeren, maar niet zelf: altijd middels àndere landen, die dan worden bewapend en opgehitst. En gesteund in de Media.

    In 2002 beschreef George Soros: We moeten Oost Europese landen bewapenen en financieren om tegen Rusland te gaan vechten. Wij betalen, zij doen het sterven.

    XXXXXXXXXXXXXXXX
    Rusland is altijd een prima partner voor die ex- Oostblokkers geweest: Ze lieten ze onafhankelijk worden in 1992.
    Ze lieten ze goedkoop gas kopen (en zelfs ook nog stelen ).
    Ze betaalden zelf alle staatschulden van de USSR. Oekraine etc hoefden niet hun deel af te lossen.

    Oekraiene had een vrijhandelsverdrag met Rusland. Toen het een zelfde soort verdrag met de EU wilde aangaan, maakte Putin één bezwaar: West Europese goederen mochten niet invoer-rechten-vrij via Oekraine naar Rusland worden doorgevoerd. Putin wilde dat vastleggen.
    De EU ( de VS ) weigerde !

    Maar dat hele 'Associatie Verdrag' was in feite een sluwe manier om een volksopstand op te wekken, want het zou 160 miljard schade opleveren bij het begin ( wegens verlies van afzet), en Yanukovich vroeg de EU om dat bedrag te compenseren. Heel normaal, en een schijntje van de te verwachten winst, dus normaal zou de EU dat met plezier moeten doen. Maar ze weigerden! Ze boden 1 miljard !
    Toen was wel duidelijk: dat Associatie Verdrag was een manier om het volk tot opstand tegen Yanukovich aan te zetten. ( Want Y. besloot dat Assoc verdrag dus niet te laten doorgaan)
    De begrijpelijke Maidan opstand van èchte boze burgers was door een list van de Neocons veroorzaakt ! En die demonstrerende burgers werden na enige weken vervangen door huurlingen die uiteindelijk flink wat mensen gewoon dood schoten, zodat Yanukovich het land ontvluchtte en de VS nu echt de macht in handen kon nemen ( met Yatsenyuk als marionet).
    Dat dit het plan was, werd bewezen door een telefoongesprek van Vikkie Nuland met ambassaduer Pyat:" Na de coup moet Yats de president worden. Niet Klitsch e en niet Tyagnybok."
    Blijkbaar wist Nuland al in jkanuari dat de coup in februari zou plaatsvinden. Hoe kan dat? Omdat ze hem zelf pleegden !

    Ik kan nog veel meer details vertellen, maar ik weet ook wel dat dan helemaal niemand nog mijn post leest.
    Ìk doe mijn plicht. De heer Lassing doet NIET zijn plicht.

    ReplyDelete
  55. ​ @TomLassing Beste heer Lassing.
    Ik zal op uw repliek weer een repliek vanm mij latern volgen. Zo hoort dat in een democratie: uitwisselen van argumenten. Niet schelden.

    Ik begin met een herhaling van het eerste deel van uw betoog, en heb daar 4 uitspraken die ik van comment voorzie. Rest komt late. Nu moet ik weg.)
    Tom Lassing:
    Ik vind dat ze niet weerlegd hoeven te worden. Je bent pro Moskou, dat druipt er wel af.(1) Prima moet jij weten, maar daarom heb je nog niet de waarheid in pacht. Dus wie heeft deze oorlog veroorzaakt. Dat is wel duidelijk, dat was Moskou. Niet in 2022, maar zelfs al enkele jaren voor 2014. (2) Maar dat zal Johan Vermeulen geen leuk antwoord vinden, want hij heeft zijn waarheid al uit Moskou ontvangen en dat antwoord is anders... In 1991 koos Oekraïne voor een eigen weg, maar wel als vriend van Rusland. Bewust koos het land niet voor een aansluiting bij het Westen. Dat hebben ze geweten toen Putin de gedachte kreeg om het oude Sovjet rijk in ere te herstellen. (3) Daarvoor had hij vijanden nodig en excuses. Een excuus was de expansie van de NAVO. (4)

    Hier mijn comment op de vier punten die ik genummerd heb:

    (1) Ik moet even een korte redenering beschrijven: Ik ben tegen het doden van mensen. En voor de vrede. Dat vereist rechtvaardigheid. En rechtvaardigheid is alleen te bereiken als we allemaal de waarheid kennen. Onrechtvaardigheid leidt tot woede en wraak en tot oorlog. Ik zocht dus de waarheid, sinds 2008.
    Wat ik aantrof was: een enorm leugenachtig en imperialistisch Amerika. En een ‘rest van de wereld’ die steeds maar weer door Amerika en haar knechtjes (Europa) worden bestolen en vermoord. ( Kolonialisme, neocolonialisme, de lijst met Regime Changes, de 33 landen die werden gebombardeerd, de reeks van oorlogen: Vietnam, Afghanistan, Irak, Libioe, Syrie, Oekraine, Taiwan? ) Altijd met heel mooie argumenten, uiteraard ! Zo hebben ze Irak verwoest omdat die mensen met een tiran zaten opgezadeld. Idem bij Libie en Syrie. Maar na hun ‘hulp’ lag het Libysche goud in Washington en vloeide de Iraakse olie naar Amerika.

    Ik ben Nederlander en zou liever pro Nederland zijn. En gezien de prachtige muziek uit de VS en UK zou ik ook liever pro VS en UK zijn dan pro Rusland. Maar helaas: die landen zijn de Rovers van onze tijd, en Putin is de enige die rechtvaardigheid na streeft. Dus ja, ik verkondig grotendeels hetzelfde idee als Rusland verkondigt , en intussen ook China en die 85 % van de wereld die niet bij de NATO hoort. Iedereen in de wereld hoopt er op bevrijd te worden van die schijnheilige Westerse dieven en criminelen. Putin riskeert zijn leven om de 85% van de wereld vrij te maken van USA -onderdrukking.

    (2) Rusland zou al enkele jaren voor 2014 besloten hebben om Oekraine terug te veroveren. Tom maakt echter niet duidelijk wanneer precies, en waaraan ik dat kan zien.

    ReplyDelete
    Replies

    1. (3) Mijnheer Lassing, waaruit leidt U af dat Putin het oude grote Rusland wil herstellen?
      Ik weet dat iedereen dat roept, in navolging van John Bolton. Het komt uit één regel van een 2005 -speech van Putin. Hij zegt daar: “De collapse van de USSR was een catastrofe.” Bolton concludeert dan: “Dus hij wil die catastrofe opheffen door dat grote Rusland te herstellen, te heroveren.”

      Maar die speech was 20 pagina’s lang en in die pagina’s kunt U precies lezen waarom Putin het een catastrofe vond: Omdat bedrijven verdwenen, de maffia de macht over nam, de burgers op straat kwamen zonder hulp, uit hun huis werden verdreven. Het land stortte volledig in. De levensverwachting van de man daalde met 8 jaar ! Alle staatsbezittingen kwamen in handen van enkele oligarchen. En het aller-gevaarlijkst: veel etnische Russen werden wakker in een land waar zij als etnische Rus tweederangs burger waren en kwetsbaar. ( Mensen in de Donbass en in Odessa weten dat dit dood en verderf betekent ! )
      Voor de goede orde: Putin heeft Georgie binnen getrokken, maar heeft het nooit bezet. Dus dat was al een bewijs dat hij dat niet terug wilde pakken. EU onderzoek wees dat ook uit: Shaakaashvili begon met moord op 147 etnische Russen/Ossseten in Tschinvali. En Putin stopte dat.
      In Tsjetsenie trad Putin zeer hard op, nadat er een opstand was gekomen: de VS ( Graham Fuller, CIA) had dat georganiseerd. Geen verovering van Rusland, maar verdediging door Rusland tegen USA agressie.

      (4) Omdat wij Hitler niet konden verslaan, vroeg Churchill het aan Stalin ( Teheran, november 1944) , en gaf Stalin Oost- Europa als beloning: een bufferzone om veilig te zijn tegen nieuwe westerse invasies.
      Toen de muur was gevallen wilde Kohl Duitsland herenigen. Maar dan zou Rusland haar duur betaalde buffer (27 miljoen doden) verliezen. James Baker en Genscher beloofden: “Wees niet bang: Nato zal geen centimeter oostwaarts oprukken. Pas toen trok Gorbachov de 400.000 soldaten weg uit Oost Duitsland, daarmee een groot risico nemend: tweemaal in een eeuw waren ze door de Duitsers aangevallen. ( En luister nu naar de Duitsers: alweer haantje de voorste om Rusland aan te vallen ! )

      Delete
    2. Wat betreft deze post en alle die daarboven: goed bezig @JV !

      Delete