Sunday, August 06, 2023

1399 Waarom is Het Westen zo zwak ? Ex CIA Larry Johnson spreekt.

Martyanov raad sterk aan het blog van Larry Johnson te lezen.

Ik heb bij Ab een korte summary van dit blog geplaatst: 

Larry Johnson schreef een lastig artikel. Ik zal een samenvatting geven, zodat U een idee heeft. Er zijn twee manieren van hoge begaafdheid: specifieke en meer algemene. Een uitmuntend chirurg of scheikundige heeft een hoog specifiek IQ, maar zou nooit een bedrijf kunnen leiden, want daarvoor heb je veel meer voelhoorns nodig, en moet je weten wat objectief waar is en wat niet waar is. Ongeveer 5% van de mensen is in staat tot zulk belangrijk werk. Zij spreken de waarheid, en niet de voorgeschreven ideologie. Deze 5% zijn in het Westen op een zijspoor gezet. Ze mogen niet meer mee doen, want ze zien wat er fout gaat en zijn te kritisch. Om de gaten te vullen zijn er vele ‘kletskoek studies’ in het leven geroepen zodat brave volgers van het systeem ( mensen die je alles wijs kan maken) óók enige status hebben. Ook drs. voor hun naam kunnen zetten. Deze mensen krijgen de belangrijke jobs toegespeeld, en blijven braaf binnen ‘het narrative’. Maar ze zijn niet innovatief. Het westen is niet langer competitief. Het zal wegzakken in de concurrentiestrijd. Mogelijk vind U het artikel door de kop in google te zoeken: WHY IS THE WEST SO WEAK (AND RUSSIA SO STRONG)? THE ROLE OF HUMAN CAPITAL AND WESTERN EDUCATION

-------------


WAAROM IS HET WESTEN ZO ZWAK (EN RUSLAND ZO STERK)? DE ROL VAN MENSELIJK KAPITAAL EN WESTERS ONDERWIJS

4 augustus 2023 door Gaius  Baltar 175 Reacties


Geschreven door Gaius Baltar (http://gaiusbaltar.substack.com)

Het wordt voor steeds meer mensen in het Westen duidelijk dat er iets vreselijk mis is gegaan met het Oekraïne-project. Voorspellingen en prognoses zijn niet uitgekomen en het Westen lijkt niet te weten wat het moet doen. De Russische economie was geen kaartenhuis zoals voorspeld, Russische wapens waren niet inferieur zoals voorspeld, Russische soldaten en commandanten waren niet incompetent zoals voorspeld, en Russische technologie was niet inferieur zoals voorspeld.

In sommige opzichten lijken de Russen zelfs superieur aan het Westen. Hun wapens zijn effectief en in veel gevallen ronduit technologisch superieur, zoals duidelijk wordt aangetoond door hun hypersonische raketten, SAM-systemen en elektronische oorlogsvoeringssystemen. Hun economie lijkt verrassend geavanceerd en gediversifieerd en gebaseerd op het creëren van echte rijkdom in plaats van op financialisering en schulden zoals in het Westen. Hun strategisch en tactisch denken lijkt ook te werken, terwijl dat van het Westen duidelijk niet werkt.

De hele puinhoop wordt vaak uitgelegd als het resultaat van een misrekening door de westerse elites - ze hebben Rusland onderschat en het Westen overschat. De situatie is echter veel erger dan dat. Elke dag die voorbijgaat onthult de onmacht van het Westen meer en meer en de situatie wordt ronduit vernederend. Op dit moment schudt de rest van de wereld het hoofd of lacht het Westen en zijn politici en diplomaten - om nog maar te zwijgen van de dolgedraaide bevolking - gewoon uit.

Het disfunctioneren van het Westen zit veel dieper dan alleen de situatie rond het Oekraïne-project. Het is absoluut overal. Het Westen kan in het algemeen geen diplomatie bedrijven, het kan zijn steden of landen alleen maar met de grond gelijk maken, zijn hoogtechnologische projecten mislukken bijna als regel, zijn infrastructuur brokkelt af, zijn economieën brokkelen af en al het overheidsbeleid lijkt een beschavingszelfmoord als einddoel te hebben. De controlemechanismen van het Westen over de rest van de wereld brokkelen ook af, inclusief de dollar, sancties, kleurenrevoluties, militaire interventies en dreigementen. Niets lijkt te werken en alles wat het Westen doet lijkt de zaken alleen maar erger te maken.

Ieder weldenkend mens die een westerse leider, diplomaat of "expert" hoort spreken, stelt zichzelf de volgende vraag: "Liegen ze gewoon of zijn ze echt zo incompetent en misleidend?" Het antwoord is "beide", maar de incompetentiefactor is veel groter dan de meeste mensen zich kunnen voorstellen.

Waarom is dit gebeurd? Het is duidelijk dat de oorzaak veel dieper ligt dan de deïndustrialisatie van het Westen of economische problemen in het algemeen. De economie verklaart niet de ongelooflijke incompetentie die het Westen heeft getoond voor en tijdens de oorlog in Oekraïne.

Ik suggereer dat de oorzaak van deze zich ontvouwende ramp een ernstig structureel probleem in het Westen is - dat Rusland grotendeels lijkt te hebben ontweken. Dit structurele probleem is een noodzakelijke voorwaarde voor het huidige westerse systeem en is doelbewust gecreëerd om het tot stand te brengen en in stand te houden. Dit probleem is het onderwerp van dit artikel - evenals het "mechanisme" erachter. Dit is helaas een lang artikel, maar het onderwerp vraagt erom.

Menselijk kapitaal en zijn eigenschappen

De huidige op ideologie gebaseerde machtsstructuur van het Westen vereist ronduit dat bepaalde soorten mensen invloedrijke posities bekleden en dat bepaalde soorten mensen op een zijspoor worden gezet. Dit geldt voor alle treden van de maatschappelijke ladder; van kleuterleidsters tot universiteitsdocenten en leidinggevenden in het bedrijfsleven, en helemaal tot aan de leiders van de samenleving zelf. Dit is de laatste ongeveer vijf decennia gestaag doorgegaan en heeft geresulteerd in een groot structureel probleem voor het Westen. Dat probleem is de overduidelijke en massale degradatie en misallocatie van menselijk kapitaal in het Westen.

Menselijk kapitaal kan worden omschreven als de kwaliteit van het personeelsbestand van een bedrijf of land, of meer specifiek hoe competent het werknemersbestand is - hoe goed ze zijn opgeleid, hoe snel ze kunnen worden opgeleid, hoe ze in het algemeen zijn opgeleid en hoe ze beslissingen nemen. Om te begrijpen wat competentie echt betekent, moeten we het nader definiëren.

Competentie kan worden beschreven als specifiek of algemeen. Dit onderscheid is uiterst belangrijk en moet begrepen worden door iedereen die op kleine of grote schaal menselijk kapitaal probeert te beheren.

Specifieke competentie is het vermogen om een bepaald soort werk te doen. Dit kan timmeren zijn, coderen, scheikunde, geneeskunde, een vliegtuig besturen, enzovoort, enzovoort. Sommige van dit soort banen vereisen veel competentie, training en intelligentie, maar wat ze gemeen hebben is dat hun reikwijdte beperkt en duidelijk gedefinieerd is. Ze bestaan binnen duidelijke grenzen, los van de complexiteit en vaagheid van de wereld in het algemeen. Elk type werk vereist bepaalde vaardigheden die de persoon van nature heeft, evenals verschillende gradaties van training. Mensen verschillen natuurlijk veel in hun niveau van specifieke competentie binnen elk veld.

Algemene competentie of competentie op hoog niveau is het vermogen om werk te doen dat duidelijk gedefinieerde grenzen overschrijdt. Het onderwerp van dit soort werk bestaat in een complex "variabel universum" en kan buitengewoon vaag en verwarrend zijn. Het vereist het vermogen om zich aan te passen en vaardigheden over te dragen tussen verschillende soorten werk. Dit geldt ook voor expertise op het ene gebied die wordt toegepast op een heel ander gebied - zoals psychologie toepassen op economie of astrofysica op klimaatwetenschap.

Voorbeelden van functies waarvoor mensen met algemene of hoge competenties nodig zijn, zijn bedrijfsleiders, allerlei soorten planners en administrateurs, productontwikkelaars, uitvinders, consultants en analisten op hoog niveau, militaire leiders en planners, diplomaten, rechters, politieke leiders en wetenschappers en theoretici op hoog niveau, om er maar een paar te noemen.

Specifieke en algemene vaardigheidstypes van werk zijn geen twee verschillende dingen. Van soorten werk of "banen" kan gezegd worden dat ze variëren van bijna volledig specifiek tot bijna volledig algemeen. Bijna alle soorten werk hebben elementen van beide, maar in verschillende verhoudingen. Om dit te illustreren zal ik een voorbeeld nemen van een bedrijf waarmee ik persoonlijk bekend ben. Dit is een softwarebedrijf met verschillende eigenaren, waarvan de meesten bij het bedrijf werken. Een van de eigenaren is een uitzonderlijk competente databasespecialist. Wanneer hij echter bijdraagt aan de besluitvorming voor het bedrijf als geheel, wordt hij een regelrecht probleem. De managementstructuur van het bedrijf moest worden "aangepast" om hem in die rol, en nog enkele andere, te neutraliseren. Deze medewerker heeft uitzonderlijke specifieke competenties, maar zeer slechte algemene competenties. Hij kan zijn specifieke databasecompetentie niet "overbrengen" naar competentie om het bedrijf naar de toekomst te leiden. Hij kan gewoon niet objectief of verstandig opereren buiten zijn database functie.

Dus wat maakt dat deze werknemer zo'n slechte algemene competentie heeft - of specifieker - wat is algemene competentie? Algemene competentie vereist drie noodzakelijke voorwaarden: a) een hoge algemene intelligentie of IQ, b) het vermogen om objectief te zijn, zelfs in situaties waarin het resultaat van je conclusies misschien niet naar je zin is, en c) het vermogen om tot conclusies te komen zonder beïnvloed te worden door anderen (d.w.z. onafhankelijk denken). De laatste twee voorwaarden zijn een direct gevolg van de manier waarop het menselijk brein met de omgeving omgaat. Het mechanisme erachter is te ingewikkeld om hier te beschrijven, maar in simplistische termen kan gezegd worden dat mensen in hun relatie met de werkelijkheid variëren van emotioneel naar buiten gericht/subjectief tot introspectief/objectief. Deze variabele is, net als alle evolutionaire eigenschappen, inclusief IQ, normaal verdeeld. Dit heeft nogal verontrustende implicaties die voor sommige mensen moeilijk te begrijpen kunnen zijn.

Laten we eerst eens kijken naar IQ, of algemene intelligentie. Om serieus ingewikkeld werk aan te kunnen of om door een echte universitaire opleiding te komen, is een IQ van ongeveer 125 nodig. Slechts ongeveer 5% van de bevolking in het Westen heeft dit IQ of hoger. Dit betekent dat de pool van potentieel hoogopgeleide mensen om te beginnen erg klein is. Zelfs als we een cut-off van een IQ van 115 gebruiken, wat voldoende is voor het meeste semi-gecompliceerde werk, gaat de potentiële pool slechts tot 16% van de bevolking.

Laten we nu eens kijken naar de andere variabelen, namelijk objectiviteit en onafhankelijk denken. Deze twee zijn gecorreleerd en we zullen ze voor het gemak behandelen als dezelfde variabele of eigenschap, ook al zijn ze dat niet. Ze zijn normaal verdeeld, net als IQ, met de meesten in het midden en minder in de richting van de extremen in beide richtingen. Aan de ene kant van de verdeling zitten mensen die, om het bot te zeggen, niet in staat zijn om objectief na te denken over zaken die kunnen interageren met hun persoonlijke opvattingen over wat dan ook. Ze kunnen competent zijn op een beperkt gebied dat voor hen "neutraal" is (zoals databases), maar niet op iets anders. Ze kunnen geen bedrijf leiden in een concurrerende omgeving, behalve de grond in. Ze kunnen een stad, een land, een militaire campagne, een economie of iets anders dat algemene competentie vereist, niet leiden, tenzij ze de grond in worden geboord, ongeacht hun intelligentie. Deze mensen zijn duidelijk niet geschikt voor banen met algemene/hoge competenties.

Wat is dan het deel van de bevolking dat objectief en onafhankelijk genoeg denkt om geschikt te zijn voor deze banen? Dat is moeilijk te bepalen maar het is duidelijk dat het maximaal 50% van de bevolking is. In werkelijkheid is het veel minder, maar laten we ruimhartig zijn en zeggen dat het 30% is. Wat betekent dat?

IQ en objectiviteit/onafhankelijk denken zijn enigszins gecorreleerd, maar laten we aannemen dat ze dat niet zijn. Laten we zeggen dat we een groep hebben van potentieel objectieve en rationele mensen van 30% en een groep van mensen met een IQ van 125 van 5%. Dat betekent dat de groep van mensen met een hoge algemene competentie 5% van 30% is, of 1,5% van de bevolking.

Als we echt genereus zijn en aannemen dat 50% van de bevolking objectief en rationeel is en een IQ van 115 voldoende is voor deze banen, dan hebben we 16% van 50%, wat neerkomt op 8% van de bevolking.

Het belang hiervan kan niet worden overschat. Deze groep, of we die nu definiëren als 1,5% van de bevolking of 8% van de bevolking, is extreem waardevol. Dit is in wezen de enige groep in de samenleving die complexe situaties op een betrouwbare manier kan evalueren en vervolgens rationele beslissingen kan nemen. Zonder deze groep kan de moderne technologische samenleving eenvoudigweg niet worden opgebouwd of in stand worden gehouden - laat staan ontwikkeld. Laat ik dit anders formuleren - als we deze groep niet identificeren en gebruiken, kunnen we onze gecompliceerde samenlevingen niet anders dan de grond in boren.

De westerse zuivering van competentie

De moderne westerse samenleving is vanuit bestuurlijk oogpunt ideologisch gemotiveerd en wordt ideologisch gecontroleerd. Ze wordt in een zeer duidelijk gedefinieerde ideologische richting geduwd, geleid door de Europese Unie en de huidige Amerikaanse regering. Deze ideologie is niet het onderwerp van dit artikel, maar kan overal gezien worden door ieder rationeel en onafhankelijk denkend mens. Voor de niet-geïnformeerde nieuwsgierigen is een goede plek om te beginnen de website van het beleidsvormende orgaan van de EU: het World Economic Forum.

Om deze ideologische doelen voor het Westen te bereiken, moeten er twee dingen gebeuren:

 a) De juiste mensen moeten in alle lagen van de samenleving aan de macht komen en 

b) Alle storende elementen moeten worden geëlimineerd of onderdrukt. 

Aangezien alle ideologische doelen min of meer in strijd zijn met de werkelijkheid, is er geen groep die ze meer verstoort dan de groep die objectief en onafhankelijk opereert. Zulke mensen kun je gewoon niet toelaten in machtsposities en als dat toch moet, dan moet je ze het zwijgen opleggen en/of ze dwingen zich aan de regels te houden.

De objectieve/rationele/algemene competentiegroep, of die nu 1,5% of 8% van de bevolking uitmaakt, wordt daardoor een probleem in plaats van een hulpbron. Dit is precies de huidige situatie in het Westen.

Het is veel mensen opgevallen dat de meritocratie in het Westen systematisch is losgelaten en dat de relatie tussen competentie en beloning in grote delen van de economie - en bijna volledig in de regering - is verbroken. Wat weinig mensen lijken te beseffen is dat dit een noodzaak is om de ideologische doelen van het Westen te bereiken. Competentie op hoog niveau kan niet worden bevorderd omdat het een bedreiging vormt. Daarom kan het niet worden beloond.

Om dit te illustreren, laten we eens kijken naar wat er gebeurt als een lid van de 1,5% aanzienlijke macht krijgt. Elon Musk is een slimme man, waarschijnlijk met een IQ van 150 of meer. Hij is ook vrij objectief en realistisch in zijn beoordelingen, en een onafhankelijke denker. Zijn eigendom en bestuur van Twitter/X is een groot probleem voor westerse ideologische doelen. Vrijheid van meningsuiting is een duidelijke bedreiging voor elke ideologie en om zout in de wonden te strooien, kleineerde Musk de beschermers van de ideologie bij Twitter door ze belachelijk te maken, vervolgens door ze allemaal te ontslaan en alleen de competente aan te houden. Dit kan zo niet doorgaan en we zien de reactie al. De EU is van plan om geweld te gebruiken om deze belediging van de Ideologie te stoppen en zal Twitter misschien zelfs blokkeren in Europa. Ideologisch kampioen (en vermoedelijke hagedisrobot) Mark Zuckerberg kreeg zelfs de opdracht om als reactie een ideologisch zuiver Twitter-exemplaar te maken - maar dat lijkt niet gelukt te zijn. We wachten met spanning op verdere reacties, die kunnen variëren van lawfare tot meer "directe" acties, en die hoogstwaarschijnlijk tegen Musk persoonlijk gericht zullen zijn.

De herconfiguratie van westers onderwijs

Zoals eerder opgemerkt, moeten er twee dingen gebeuren om de ideologische doelen te verwezenlijken: De juiste mensen moeten worden gepromoveerd en de verkeerde mensen moeten worden onderdrukt. Dit proces van promotie/onderdrukking is het hoofddoel geworden van het westerse onderwijssysteem - vanaf de kleuterschool tot aan de universiteit. Als we kijken naar wat het onderwijssysteem heeft gedaan, wordt dit extreem duidelijk. Hier zijn een paar voorbeelden:

De evaluatie van competenties wordt systematisch afgebroken om een vergelijking tussen competente en incompetente studenten te vermijden. Examens worden afgeschaft ten gunste van constante "projecten" en studenten werken in groepen zodat de onbekwamen zich kunnen verbergen. Scholen vermijden zo veel mogelijk om het individu direct te testen - en hem daardoor te vergelijken met anderen. De competente leerlingen mogen niet aangemoedigd worden en als het even kan mogen ze zelf niet beseffen dat ze boven anderen staan.

Universiteiten baseren toelating steeds vaker op andere criteria dan competentie, inclusief quota's gebaseerd op niet-competentievariabelen.  De meest verraderlijke selectiemethode is het "persoonlijke essay" dat aanvragers moeten inleveren - en soms zelfs belangrijker is dan cijfers. Alle sollicitanten weten dat hoe meer ze deugdzaamheid uitstralen in het opstel, hoe groter de kans is dat ze worden toegelaten. Op basis van het essay kunnen de universiteiten de ideologisch zuivere kandidaten uitkiezen - wat om te beginnen het enige doel is van de essay-eis.

Bijna elk academisch onderwerp wordt omgedraaid van objectief naar subjectief om de irrationeel-incompetente student te helpen. Dit geldt zelfs voor moeilijke vakken zoals wiskunde - waar tegenwoordig 2+2 niet noodzakelijk gelijk is aan 4. Zelfs intelligentie is nu subjectief. Zelfs intelligentie is nu subjectief en de domme kan net zo slim zijn als de intelligente - het is gewoon een kwestie van perspectief, de juiste meetinstrumenten en idiote uitvindingen zoals "emotionele intelligentie".

Bijna elk vak is makkelijker gemaakt dan voorheen om de onbekwame studenten te helpen en zelfs in kritieke vakgebieden zoals geneeskunde studeren nu op grote schaal mensen af die volkomen onbekwaam en onwetend zijn. Deze systematische verlaging van de normen heeft ook als bijkomend voordeel dat er desinteresse ontstaat voor slimme en rationele studenten. Een slimme student presteert steeds beter ten opzichte van anderen naarmate het onderwerp moeilijker wordt. Als het onderwerp makkelijk wordt gemaakt of oninteressant, zal hij afzakken naar middelmatigheid - wat een deel van het doel is van het verlagen van de standaarden om mee te beginnen.

Disciplines die een bedreiging zouden kunnen vormen voor de irrationaliteit van de ideologie zijn massaal ondermijnd en gecorrumpeerd. Dit geldt voor verschillende vakgebieden, maar vooral voor psychologie en geschiedenis, die in hun juiste vorm een enorme bedreiging zouden vormen voor de westerse ideologische doelen. Psychologie is verwrongen tot een bijna onherkenbare gruwel en geschiedenis bestaat tegenwoordig voornamelijk uit leugens.

Nepdisciplines zijn van de grond af uitgevonden om de ideologisch zuiveren op te leiden, zonder dat daar competentie of intelligentie of enige band met de werkelijkheid voor nodig is. Deze studierichtingen zijn overal op het internet te vinden in lijsten van "meest nutteloze universitaire diploma's", maar dat is een misverstand. Die diploma's zijn helemaal niet nutteloos - ze verheffen de ideologisch zuiveren in de maatschappij door hen een universitaire "certificering" te geven. Deze certificering rechtvaardigt het geven van belangrijke posities in de samenleving.

De westerse samenleving heeft in het algemeen de rationaliteit verlaten en vervangen door subjectivisme (formeel aangeduid als "postmodernisme").  Het doel daarvan is niet alleen om de ideologisch zuiveren op te leiden en vooruit te helpen, maar om subjectivisme te gebruiken als onderdrukkingsmiddel tegen de 1,5/8 groep en het rationele deel van de bevolking daarbuiten. De beste manier om een rationeel persoon te onderdrukken is hem te onderwerpen aan een bestaan van totale en constante irrationaliteit. Het is in wezen gaslighting op beschavingsniveau, gericht tegen de gevaarlijke rationele groep.

Terwijl de gevaarlijke rationele groep wordt onderdrukt en ondermijnd, worden de ideologisch zuivere "leiders van morgen" geïndoctrineerd in plaats van opgeleid, krijgen ze universitaire diploma's in plaats van echte diploma's en worden ze uiteindelijk voorzien van een oneindige hoeveelheid valse en goedbetaalde banen in zowel de private als de publieke sector. Deze goedbetaalde ideologisch zuivere groep wordt dan de machtsbasis van het nieuwe ideologische systeem.

De opwaartse migratie van onbekwamen

Het doel van deze opzettelijke interventie in het onderwijssysteem is het creëren van wat je een "migratiepatroon" in de samenleving zou kunnen noemen, gebaseerd op (gebrek aan) competentie en ideologische zuiverheid. De juiste mensen moeten in de juiste posities en de juiste banen worden geplaatst en omdat ze incompetent zijn, moet dit voor hen worden geregeld. Nadat ze met hun diploma's van school komen, nemen de overheid en de privésector het over en duwen ze hen actief omhoog, terwijl ze de gevreesde 1,5/8 groep wegduwen van invloed en goedbetaalde banen.

Twee ontwikkelingen in het Westen waren een geschenk uit de hemel voor deze inspanningen: de uitbesteding van de westerse productie naar Azië en de virtuele afschaffing van concurrentie in het bedrijfsleven. Hierdoor is het complexiteitsniveau van de westerse economie enorm afgenomen en daarmee ook de behoefte aan de 1.5/8 groep. Wanneer de meeste bedrijven diensten verlenen in een beschermde omgeving, is er veel minder behoefte aan hooggeplaatste/rationele mensen - terwijl deze mensen in een "echte economie" gewoonweg niet aan de kant kunnen worden gezet. En als je weg kunt komen met een valse economie gebaseerd op de status van dollarreserve, kun je ook een valse maatschappij runnen die wordt geleid door incompetenten.

Laten we eens nader bekijken hoe deze opwaartse migratie van de ideologisch zuiveren in goede banen wordt geleid nadat ze hun universitaire diploma's hebben behaald - en hoe de 1.5/8 groep systematisch wordt geblokkeerd. Er worden vijf hoofdmethodes gebruikt - die samen een langetermijnovernameproces van de samenleving vormen. Deze methoden zijn de volgende:

Filteren in de publieke sector - Dit beschrijft het selectieproces voor een baan in de publieke sector. Aanvankelijk wordt de "voet tussen de deur" methode gebruikt. Een paar ideologisch zuivere politici en bureaucraten positioneren zichzelf binnen het systeem en beginnen te bepalen wie er wordt aangenomen. Dit neemt exponentieel toe in de loop van de decennia naarmate meer en meer puristen toegang krijgen tot de hefbomen van de macht. Op dit moment is het proces zo openlijk dat het tot uitdrukking begint te komen in beleidsnota's over werving - zoals het recente voorbeeld van de Britse regering die "blanke mannen" uitsloot van de mogelijkheid om gevechtspiloot te worden. Het Westen is er op deze manier bijna volledig in geslaagd om de 1,5/8 groep uit te sluiten van posities in de publieke sector - inclusief de strijdkrachten.

Public sector stuffing - Naarmate het filterproces in de publieke sector vordert, beginnen de puristen binnen het systeem meer en meer posities te creëren voor hun puristische broeders. Nieuwe afdelingen worden opgericht, werkgroepen en commissies verschijnen en de publieke sector breidt zich uit. Overheidsbedrijven, zoals nutsbedrijven, ziekenhuizen en scholen worden ook vaak gebruikt als opslagruimte voor grote aantallen ideologisch zuivere mensen. Dit is overduidelijk in het Westen. Voor elke overbodige wet of initiatief zijn steeds meer mensen nodig - en deze mensen worden allemaal zorgvuldig geselecteerd.

Banen scheppen per decreet - Deze methode is gericht op zowel de privésector als de semi-publieke sector. Regeringspuristen beginnen nieuwe wetten en normen te creëren waaraan alle bedrijven moeten voldoen. Deze zijn gerechtvaardigd op basis van "goedheid" en hebben meestal betrekking op het milieu, gelijkheid, veiligheid en dergelijke. Dit creëert een groot aantal functies binnen privébedrijven die op maat gemaakt zijn voor de ideologisch zuiveren - vooral in ondersteunende functies zoals human resources, compliance functies en andere. Dit maakt een "voet tussen de deur" mogelijk in de privésector en geeft de puristen daar toegang tot de machtsmiddelen - net zoals ze dat al hebben in de publieke sector.

Filteren in de privésector - Nu de puristen toegang hebben gekregen tot de privésector - in het bijzonder human resources (het standaard Trojaanse paard van de puristen in privébedrijven) - beginnen ze nieuwe aanwervingen op precies dezelfde manier te filteren als de openbare sector dat doet. Net als in de publieke sector wordt dit filterproces steeds duidelijker. Een aanzienlijk aantal bedrijven specificeert nu in hun personeelsadvertenties welke groepen niet worden aangenomen. Omdat ze niet openlijk kunnen zeggen "we nemen geen slimme, onafhankelijke denkers aan" gebruiken ze meestal "witte mannen" als een proxy voor die groep om de een of andere reden. Die groep wordt beschouwd als een bijzondere bedreiging, hoewel je er zeker van kunt zijn dat iedereen die het programma niet volgt, wordt ontslagen, ongeacht hun geslacht of huidskleur.

Private sector stuffing - Kort nadat Elon Musk Twitter had gekocht, ontsloeg hij ongeveer 80% van de werknemers. Die 80% was de private sector opvulratio van het bedrijf - behoorlijk hoog. Bedrijven, vooral in sectoren die de publieke opinie kunnen beïnvloeden - maar niet alleen - creëren steeds meer functies die ofwel totaal overbodig zijn of bedoeld zijn voor beïnvloedingsoperaties tegen het publiek.

Deze filter- en opvulmethoden zijn de primaire mechanismen die zijn gebruikt voor de overname van westerse samenlevingen door de ideologisch zuiveren. Er zijn nog andere mechanismen, zoals ESG, filtering door bepaalde banken en investeringsfondsen over wie financiering krijgt en wie niet - en de ongecontroleerde immigratie die door de ideologisch zuiveren in gang is gezet en door hen wordt gezien als een voortzetting van het interne migratieproces. Maar dat valt allemaal buiten het bestek van dit artikel.

De ideologisch zuiveren zijn systematisch naar bijna alle machtsposities in de publieke sector en een groot deel van de private sector verplaatst - en de situatie in de private sector weerspiegelt zich steeds meer in de publieke sector wat betreft aanwervingspraktijken en het volstoppen met werknemers. De gevaarlijke 1.5/8 groep wordt met alle middelen buiten de deur gehouden, en met groot succes. De machtsbasis van de ideologie is stevig gevestigd.

Dit banenmigratieprogramma is niet goedkoop geweest. Miljoenen onnodige banen kosten geld en het is duidelijk dat een aanzienlijk deel van de westerse staatsschuld kan worden toegeschreven aan dit programma, een feit dat niet door veel mensen lijkt te zijn opgemerkt.

De gevolgen

Het belangrijkste om te begrijpen is dat westerse samenlevingen en economieën op een ideologische leest zijn geschoeid. Productiviteit, concurrentievermogen, technologie en wetenschap zijn simpelweg geen prioriteiten meer in het Westen. Het uitleggen van de gevolgen van dit proces voor het Westen zou vele artikelen of een boek van enkele honderden pagina's vergen. Laten we toch een paar voorbeelden noemen.

De omgekeerde competentiecrisis - Het doel van dit hele project is om de ideologisch zuiveren in alle machtsposities te plaatsen op alle niveaus van de samenleving. Deze posities worden, in een normale en concurrerende samenleving, bezet door de zeer competente 1.5/8 groep. Het proces is nu bijna voltooid en de meeste machtsposities worden ingenomen door de ideologisch zuiveren. Sommige van deze mensen hebben een hoog IQ, maar ze zijn geen objectieve of onafhankelijke denkers. De ideologie die ze moeten onderschrijven is eenvoudigweg onverenigbaar met die kwaliteiten. Dit heeft een aantal ernstige gevolgen.

Onthoud dat posities met macht en invloed eerder algemene competentie vereisen dan andere posities (in tegenstelling tot specifieke competentie). Hoe groter de macht, hoe meer de positie algemene competentie vereist. De mensen op deze posities worden nu geselecteerd op ideologische vurigheid en betrouwbaarheid - dus hoe hoger je gaat, hoe ideologisch enthousiaster de mensen die ze bekleden. 

Dit betekent dat de minst objectieve en onafhankelijk denkende mensen de posities bekleden die de grootste objectiviteit en onafhankelijk denken vereisen

Daarom wordt incompetentie in het Westen groter en gewoner naarmate je hogerop komt. 

Zoals iemand zei - "een generaal is een incompetente kolonel". Dit is absoluut overal te zien, behalve in sommige particuliere bedrijven. Die uitzonderingen worden op dit moment natuurlijk aangepakt.

Het tweede probleem is dat veel van de irrationele/subjectieve mensen met alle macht een redelijk hoog IQ hebben. Dat lijkt positief, maar het heeft een groot nadeel. Irrationele/subjectieve mensen met een gemiddeld tot hoog IQ zijn van alle mensen het gemakkelijkst te hersenspoelen. De redenen daarvoor zijn ingewikkeld en moeten in een ander artikel worden behandeld - maar wat dit betekent is dat de toplaag in het Westen niet alleen de meest incompetente is die maar mogelijk is in vergelijking met wat hun baan vereist, maar ook de meest kneedbare en misleidende.

De kosten- en schuldencrisis - De migratie van de ideologisch zuiveren naar de ideologische machtsbasis en invloedrijke posities heeft in westerse samenlevingen miljoenen banen gecreëerd die geen waarde creëren. Deze banen zijn veel talrijker en wijdverspreider dan de meeste mensen zich realiseren en het zou me niet verbazen als iets van 20%-30% van de gehele beroepsbevolking van het Westen ontslagen zou kunnen worden zonder enig nadelig effect. Sterker nog, het effect zou positief zijn, vooral als die mensen de (meestal ondergeschikte) banen in de echte economie kunnen krijgen waarvoor ze geschikt zijn.

De deïndustrialisatie krijgt de schuld van de extreme schulden en belastingdruk in het Westen. Dat is, in zoverre, waar - maar het in stand houden van deze gigantische groep incompetenten in hun nepbanen legt ook een extreme last op het Westen. Westerse samenlevingen zijn nu volledig onhoudbaar en kunnen niet worden bestuurd zonder voortdurende schuldverhoging.

De concurrentiecrisis - Deze crisis kan worden uitgelegd aan de hand van het volgende voorbeeld: Stel dat er drie bedrijven zijn met samen 100% marktaandeel in een bepaalde sector. Er is geen echte concurrentie tussen hen en iedereen kan gewoon ontspannen omdat de klanten nergens anders heen kunnen. Deze bedrijven kunnen wegkomen met absolute incompetentie op de meeste niveaus, inclusief het management. Ze hoeven niet na te denken over efficiëntie, veiligheid, productiviteit of kosten, behalve op hun websites en in jaarverslagen. Maar als een concurrent met competente werknemers de sector weet te infiltreren, zullen deze drie bedrijven tegen een muur oplopen. Er zal een enorme crisis ontstaan en één of meer van hen zullen waarschijnlijk ten onder gaan.

Dit is nu precies de situatie in de westerse economieën. Monopolie en oligopolie zijn de regel en het belangrijkste doel van de meeste grote westerse bedrijven is om te voorkomen dat iemand hun sector infiltreert - meestal door toezichthouders om te kopen of door de concurrentie op te kopen. Dit is noodzakelijk omdat een groot aantal westerse bedrijven nu wordt geleid door incompetent management en personeel dat incompetent is, vooral in ondersteunende en managementfuncties. De onsterfelijke woorden van de naamloze Boeing-medewerker over de 737 MAX zijn van toepassing op de meeste grote westerse bedrijven; "dit vliegtuig is ontworpen door clowns die op hun beurt worden gecontroleerd door apen." Westerse bedrijven zijn niet langer concurrerend. Ze kunnen nu niet concurreren met Chinese bedrijven en binnenkort zullen ze niet meer kunnen concurreren met bedrijven in het algemeen buiten het Westen. Ze kunnen eenvoudigweg niet functioneren, behalve binnen een economische veilige ruimte. In feite is de situatie zo dat de Chinezen voor veel van hen het echte werk al doen en dat het herverdelen van het werk problematisch is vanwege (verrassing!) de degradatie van het menselijk kapitaal in het Westen als gevolg van de herbestemming van het onderwijssysteem.

Dit geldt ook voor de westerse samenlevingen als geheel. Het hele leiderschap en de diplomatieke klasse van het Westen zijn om precies deze redenen niet langer concurrerend ten opzichte van de rest van de wereld. Ze worden te slim af geweest door de Chinezen, de Russen, de Indiërs en alle anderen. Zelfs Afrikaanse leiders zijn nu competenter dan westerse leiders. Ze hebben consequent beslissingen genomen die beter zijn voor hun volk dan leiders in het Westen - in ieder geval de laatste paar jaar.

De complexiteitscrisis - Eerder in dit artikel stelde ik dat de 1.5/8 groep extreem waardevol is voor moderne samenlevingen en dat zonder deze groep ingewikkelde moderne samenlevingen niet bestuurd kunnen worden. In het Westen is deze groep met succes grotendeels buitenspel gezet en een groot deel van deze groep neemt niet eens meer de moeite om universitair onderwijs te volgen. De situatie is echter nog erger dan dat. De herconfiguratie van het onderwijssysteem en de breuk tussen competentie en beloning op de arbeidsmarkt heeft het besluitvormingsproces achter de keuze voor een universitaire opleiding fundamenteel veranderd. Waarom zou je techniek studeren (wat moeilijk is) als je een nog beter betaalde baan kunt krijgen met een diploma psychologie (wat tegenwoordig makkelijk is)? De herconfiguratie van het westerse onderwijssysteem heeft de beloningsstructuur veranderd, waardoor jonge mensen worden aangemoedigd om gemakkelijke en nutteloze opleidingen te volgen - simpelweg omdat het "systeem" hen een baan zal opleveren.

Dit heeft al een grote crisis veroorzaakt in westerse samenlevingen, vooral in de VS. Voor het "onderhoud" van complexe aspecten van de Amerikaanse samenleving is een grote groep ingenieurs en mensen met een verwante opleiding nodig. Dit onderhoud hapert nu en is voor een groot deel afhankelijk van buitenlandse ingenieurs die aan Amerikaanse universiteiten zijn opgeleid. Waarom zouden Amerikanen namelijk ingenieur studeren in een systeem dat dit niet beloont? Als China en India op de een of andere manier hun ingenieurs en anderen met een harde opleiding uit de VS zouden kunnen terughalen, zou het Amerikaanse systeem waarschijnlijk niet kunnen worden gehandhaafd, laat staan verbeterd. Dit zal steeds erger worden en we zullen snel een punt bereiken waarop complexe systemen die de samenleving ondersteunen niet meer draaiende gehouden kunnen worden. Dat zal een soort "reset" vereisen naar een minder complexe samenleving, met minder welvaart natuurlijk.

Er zijn veel meer crises dan deze vier, maar ik wil niet als een doemdenker overkomen door er nog meer op te noemen.

Rusland en de toekomst

Hoe zit het dan met Rusland? Ten eerste zijn er duidelijke tekenen dat de Russen doorhebben wat er in het Westen gebeurt en ervan leren. Onlangs stapten ze uit het "Bologna-proces", een Europees onderwijsstandaardiseringssysteem. Het Bologna systeem heeft het uitdrukkelijke doel om het onderwijs in de lidstaten te verwateren, certificaten in te voeren in plaats van echte diploma's en de Europese samenlevingen te vullen met slecht opgeleide en over het algemeen incompetente "experts" die de consensus volgen, wat er ook gebeurt. De Russen zagen dit systeem als een bedreiging voor hun land, wat het ook is, en zijn, tenminste gedeeltelijk, teruggekeerd naar het oudere en meer hardcore Sovjetsysteem.

Ten tweede lijken de Russen de incompetente en corrupte personen binnen de staatsstructuren, inclusief het leger, te zuiveren. Meritocratie lijkt op de agenda te staan, een radicaal concept tegenwoordig. De Russen zien deze inspanningen waarschijnlijk als cruciaal voor het voortbestaan van hun staat en natie - en ze zouden gelijk hebben.

De situatie in China is ongeveer hetzelfde en er zijn aanwijzingen dat de rest van de niet-westerse wereld aan het volgen is. Vergeet niet dat een van de resultaten van de recente top Rusland-Afrika een door Rusland georganiseerde onderwijsinspanning in Afrika was. Ik betwijfel of vrouwenstudies deel zullen uitmaken van dat curriculum.

De huidige botsing tussen het Westen en Rusland - en in toenemende mate tussen het Westen en de rest van de wereld - wordt een botsing tussen de incompetente en irrationele en de competente en rationele. Het resultaat ligt voor de hand - maar wat gebeurt er als een irrationeel persoon die in het nauw gedreven wordt toegang heeft tot kernwapens? Dat is voor iedereen een raadsel.

Door haar samenlevingen op een ideologische leest te schoeien heeft de westerse elite zichzelf in een hoek gedreven. Ze kunnen niet concurreren; ze kunnen hun economieën of samenlevingen niet ontwikkelen; en ze kunnen niet meer terug. Om de problemen van het Westen op te lossen is een economische heropleving nodig, waarbij een echte economie de huidige nep-gefinancialiseerde diensteneconomie vervangt. Dit kan niet gedaan worden zonder de gehate 1.5/8 groep in machtsposities te brengen. Daarom zal dit niet gebeuren zolang de huidige westerse heersende klasse aan de macht is. Westerse samenlevingen zullen een economische opleving niet overleven in hun huidige ideologische configuratie. Conflict is daarom de enige overblijvende optie voor de heersende klasse om aan de macht te blijven.

 


86 comments:

  1. Vandaag schreef 'Droge' het volgende:

    -----------
    Beste lezers,

    In de comments houdt zich een drietal op waar ik u voor waarschuw. Dit zijn ze:

    @caseyjones1939
    @antjem2169
    @carlhell9319 etc.
    ----------

    Helaas heeft iemand die post weg gehaald.
    Ik wil hem nu uit mijn herinnering herschrijven:
    -------------
    Casey , Antje, Carl , Joker en Tok schrevern hier honderden reacties.

    Altijd dezelfde soort reacties:

    = Ze maken Ab of een andere reageerder uit voor rotte vis.
    = Ze komen nooit met interessante informatie.
    = Ze zijn er nog nooit in geslaagd om iemand werkelijk op een fout te betrappen, zover ik weet.
    = Ze schamen zich niet om dezelfde onjuistheden keer op keer te komen vertellen.
    = Ze zijn nog nooit op een milimeter kritiek op Israel of op joden te betrappen geweest, maar tonen zich juist uiterst boos als iemand daar wel kritiek op heeft. Dat geeft al een indruk vanuit welke hoek ze komen.

    Kan een van U zich één zinvolle reactie van een van deze 'hecklers' herinneren?
    Kunt U zich één item gerinneren dat U van hen geleerd heeft ?
    Dan hoor ik het graag.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jammer, je had direct een print-screen-opname kunnen maken (beter) of de tekst kunnen knippen & plakken. De eerste heeft meer bewijs-waarde.
      Alle punten die jij aanhaalt, zijn gewoon waar. Het zijn joodse trollen, vanaf de eerste post die zij schreven.

      Delete
    2. Zoals deze:
      "@drogepoepsteek
      @drogepoepsteek
      1 dag geleden
      Beste lezers,

      In de comments houdt zich een drietal op waar ik u voor waarschuw. Dit zijn ze:

      @caseyjones1939
      @antjem2169
      @carlhell9319

      Éen van hen heeft vandaag tot het volgende opgeroepen:
      "Alle wappies de wereld uit, te beginnen in Nederland!"

      Dit is een oproep tot haat en geweld. Genocide.

      Dit drietal vindt het normaal dit te roepen. Het is parodie, volgens een van hen.
      Zij vinden het tevens de normaalste zaak van de wereld om privégegevens van hun zogenaamde tegenstanders te verspreiden. Stilzwijgend en goedkeurend keken ze toe toen één van hen wekenlang naam, adres en huisnummer van een persoon in de comments plaatste.
      Deze extreem geradicaliseerden deinzen nergens voor terug.

      Dus, bij deze, wees op uw hoede.

      Delete
    3. De tekst die jij hierboven citeert is van ene Drogepoep en nog wat.
      Niet van mij.
      Maar ik gebruikte zijn eerste deel en plakte er mijn eigen 'quizz' aan vast: "Wie heeft ooiot iets zinvols van deze mensne gelezen."

      Mìjn post verdwijnt telkens.

      Delete
  2. Wat een fantastisch stuk heb je naar boven gevist, mijn complimenten. Een euforisch gevoel van herkenning gehad, gedurende het lezen.
    Het belangrijkste punt -voor mij- was de opleiding: die is totaal gesloopt. Ik ben van de laatste lichting M.U.L.O. en geëxamineerd in 13 vakken. Het jaar daarop trad de Mammoetwet in werking, wat de MAVO voortbracht, waarin iedere minkukel een diploma kon halen met 6 vakken, waarin o.a. het "pretpakket": 4 talen en aardrijkskunde & geschiedenis. Die weten echt h e l e m a a l niks. Dat zien we ook terug bij de huidige leraren: Ze kunnen niet rekenen en als ze van de opleiding komen, moeten ze worden bijgeschoold in rekenen!
    "Al jaren verschijnen om de haverklap alarmerende berichten over het dalende lees- en rekenniveau van Nederlandse scholieren. Ze doen het sinds begin deze eeuw minder goed in internationale vergelijkingen, zoals de PISA-toetsen.

    Hoe het er precies voor staat, is niet helemaal duidelijk, schrijft de Onderwijsraad (Wolf: Klopt, daar zitten dezelfde incompetente figuren) in een advies dat donderdag aan de Tweede Kamer werd gepresenteerd, maar de gegevens die wél bekend zijn „stemmen somber”."
    Ik word er dagelijks mee geconfronteerd aan de kassa v.d. supermarkt: Ze kunnen van alles, behalve rekenen. Triest gewoon.
    Ken je de negenproef? Glazige ogen...

    Vandaar de opmerking: 6-jes cultuur. Daar word je geen ingenieur mee.

    Zomaar wat 1e comments:
    An exceptionally good read; This analysis is one of the most novel and insightful explanations for what ails us as a society that I have read this millennium.; Excellent!!; This was an outstanding piece; Brilliant essay; I wish to thank you on your excellent novel.; zegt mij genoeg over het stuk & de schrijver. Hij staat nu bovenaan in mijn substack-favo's.

    Uiteraard ook bedankt voor de vertaling. 😎

    ReplyDelete
    Replies
    1. Het is de moeite waard om alle comments te lezen: die vullen dit fantastische stuk prachtig aan. Vermeldenswaard is Karen Eliot, die de spijker op de kop slaat, zonder de groep te noemen. Ook het comment op haar stuk is inzichtelijk. Het is weer genieten vanavond.

      Delete
    2. Karen Eliot .... Eliot is wel een beetje een joodse naam.

      Het woord 'egregore' kende ik niet :

      Egregore
      Egregore is an esoteric concept representing a non-physical entity that arises from the collective thoughts of a distinct group of people. In occult and magical traditions, it is typically seen as having an independent existence, but in other kinds of esotericism, it is merely the collective mind of a religious community, either esoteric or exoteric.

      Delete
    3. [Het woord 'egregore' kende ik niet : ]
      Ik ook niet, maar ben nu, net als jij, een stuk wijzer. Als mensen dat woord gaan zoeken, komen ze vanzelf op ideeën ...

      Delete
    4. Ik weet niet waarop ze dan komen... Maar ik denk dat dit begrip wel een aanwijzing geeft hoe men lang geleden dacht. Een uitvinding was toen niet zozeer door ''slimme mij'' bedacht, maar door een soort inductie vanuit een eeuwige mentale realiteit (wiskunde is het zand waarover de Goden lopen) in iemands brein opgewekt. Daarom zag men in de oudheid geen plagiaat in het herschrijven van elementen uit het Gilgamesh verhaal in de bijbel.

      Over het blogartikel: Algemene competentie is maar deels aangeboren, ik denk dat het voor een groot deel in de jeugd is aangeleerd. Onze opvoeding/ educatie is extreem eenzijdig, en ontwikkelt slechts het frontale deel van de hersenen en het beloningscentrum: die delen die materialistisch denken. Fantasie, motor skills, creativiteit, verantwoordelijkheid, eer en spiritualiteit, in beelden denken etc. zetelen in andere delen van ons brein en blijven ver achter in ontwikkeling, vaak in een primitief ingeblikt stadium.
      Het ergst zie je dat vaak in 3e wereldlanden die slavernij hebben gekend. De (vaak vele) kindjes krijgen liefde en goed eten als het er is maar worden verder volkomen niet gestimuleerd. Wel door broertjes, zusjes en straatvriendjes, maar geen van hen heeft zelf de nodige ''guidance'' van hun ouders en schoolmeester gehad, zodat ze opgroeien tot een volkomen on-nieuwsgierige generatie, wel heel street-smart.

      Delete
    5. Langer geleden speelde ik wel eens met de vraag hoe slim wij (ik) als individu zouden zijn als we vanaf de geboorte in een ander tijd zouden opgroeien: bv in Athene, of over 6000 jaar (verondersteld dat de beschaving voortschrijdt), als slaaf of 60. 000 jaar geleden bij een Cro Magnon familie. Die gedachte was gebaseerd op ons zeer inefficiënt educatiesysteem en gebrek aan effectieve stimuli en guidance.
      Vertaald in jargon zou dit kunnen leiden tot gemiddeld IQ van 200, van 60, semi acrobatische, kung fu of speurhond skills, en misschien zelfs semi- superhuman kwaliteiten. Het gevaar wat in elk van die scenario's zou schuilen is te grote eenzijdige ontwikkeling, die ten koste gaat van andere, voor de mens noodzakelijke kwaliteiten.

      Delete
  3. March 2, 2022: the EU banned the broadcast of RT and Sputnik content.
    August 4, 2023: the EU condemns the blocking of French media broadcasts in Niger.
    "The EU considers the suspension of RFI and France 24 in Niger unacceptable. This measure is a serious infringement on the right to information and freedom of expression. The EU strongly condemns these violations of fundamental freedoms."
    Zo kennen we onze hypocriete jo.. eh Eskimo's weer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. De Hypocriete EU een beetje verder uitgewerkt. Die lui hebben geen geweten meer, zijn allemaal sociopaten. Ze gaan ook allemaal kapot aan hun eigen haat.

      Delete
    2. Afgezien van een enorme hypocrisie, lijden 🤡Eskimo's ook nog eens aan geheugenverlies. Schaamteloos. Zou 🤡Biden besmettelijk zijn?

      Delete
    3. Nog meer schaamteloos nieuws van de ras-leugenaars: Oekraïne doet niet aan orgaan oogsten.

      Delete
  4. Zomergasten: ‘Ben je wel vaker zo agressief, Theo?’
    Theo Maassen sprak gisteren in Zomergasten uitgebreid met oud-Kamervoorzitter Khadija Arib. Met opmerkelijke vasthoudendheid vroeg hij naar haar vermeende ‘wangedrag‘. Arib vertelde nog steeds niet te weten wie haar anoniem beschuldigt én waarom, maar daar nam de presentator geen genoegen mee. ‘Je weet toch wel waar dit over gaat, Khadija’. Er ontstond een ongemakkelijk gesprek. Na afloop wachtte Maassen zélf echter een nare verrassing, zo ontdekte Ton F. van Dijk, die ‘toevallig’ meeluisterde met het volgende gesprekje.


    Gepubliceerd op:07/08 | 2023 Geplaatst in de volgende categorieën:COLUMN Geschreven door:Ton F. van Dijk
    E-mail

    Twitter

    Facebook

    LinkedIn
    ‘Ha Theo, hoe is het?’

    – ‘Hoe vind je dat ik het deed?’

    ‘Heel erg goed!’

    – ‘Echt?’

    ‘Ja echt, er is alleen een klein probleem, Theo.’

    – ‘Huh? Wat dan? Vallen de kijkcijfers tegen?’

    ‘Nee Theo, die zijn prima en daarbij, het is de VPRO, daar doet men niet aan kijkcijfers.’

    – ‘Maar wat is dan het probleem?’

    ‘Ehhh, het is nogal pijnlijk om te zeggen.’

    – ‘Vertel dan, ik ben een grote jongen…’

    ‘Je wordt ervan beschuldigd dat je tijdens Aribs keuzefragment over de waarheidscommissie in Marokko een 62-jarige vrouw in haar billen hebt geknepen…’

    – ‘Huh? Ik? Hoezo? Wie zegt dat?’

    ‘Dat kunnen we helaas niet zeggen, Theo.’

    – ‘Niet zeggen? Maar ik word beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag!’

    ‘Ja dat klopt, heel pijnlijk.’

    – ‘Maar door wie dan?’

    ‘Theo, dat kunnen we dus niet zeggen.’

    – ‘Maar waarom niet?’

    ‘We weten het zelf ook niet, het betreft een anonieme melding.’

    – ‘Anonieme melding? Maar wie dan?’

    ‘Dat gaan we uitzoeken, Theo.’

    – ‘Uitzoeken, hoe dan?’

    ‘We hebben een recherchebureau ingehuurd.’

    – ‘Mag ik dan tenminste de anonieme melding zien?’

    ‘Nee Theo, zo werkt dat niet.’

    – ‘En hoe wordt dat onderzoek dan aangepakt?’

    ‘Dat kunnen we helaas niet zeggen.’

    – ‘Hoezo niet?’

    ‘Maar iets anders, Theo. Doe eens aan zelfonderzoek. Je weet heus wel wat je hebt gedaan, toch?’

    – ‘Eh nee, dat weet ik niet…’

    ‘De meeste mensen reflecteren op hun eigen handelen, jij toch ook?’

    – ‘Ja, maar ik heb geen vrouw in haar billen geknepen.’

    ‘Nou Theo, iedereen doet wel eens iets dat niet mag, dus kom op.’

    – ‘Ik weet niet waar je het over hebt.’

    ‘Mag ik je hand even vasthouden, Theo?’

    – ‘Waarom?’

    ‘Je bent zo’n aardige vent.’

    – ‘Maar je stelt een onderzoek naar me in op basis van een anonieme beschuldiging?’

    ‘Ja, Theo, en zolang dat onderzoek duurt kun je Zomergasten niet meer presenteren.’

    – ‘Wat? Schande!’

    ‘Ben je wel vaker zo agressief, Theo?’

    ReplyDelete
    Replies
    1. van Dijk heeft zeker een punt, maar daar neemt Theo weer geen genoegen mee. 😉

      Delete
    2. Het is door Van Dijk verzonnen. Om te tonen hoe machteloos je bent als iemand jou bewschuldigt maar nooit zegt waarvan precies.

      In de VS loopt het ook heel erg die kant op, en erg uit de hand. UNZ voorspelt al dat Trump in de gevangenis komt. Ook Khan, Pakistan, zit in de gevangenis.!

      Delete
    3. [Het is door Van Dijk verzonnen.]
      Dat had ik ook al geconcludeerd, maar die post is verdwenen. Vandaag op rtlZ: Arib heeft haar advocaten ingezet om e.e.a. boven tafel te krijgen.
      Hier leer je maar 1 les van: Ga nooit in op anonieme aantijgingen.

      Delete
  5. Ja, maar kostte me wel een heel weekend. Maar goed. Ik vind het leuk..

    ReplyDelete
  6. [Ik vind het leuk..]
    Daar gaat het uiteindelijk om. 😉 En wellicht bereik je anderen er mee. Gezien de reacties sta je zeker niet alleen. 't Is wel te hopen, dat @drogepoepsteek nooit over de Eskimo's begint.

    ReplyDelete
  7. Goede actie van Oostenrijk: Recht op cash opnemen in de Grondwet.

    ReplyDelete

  8. @johanvermeulen4081
    7 uur geleden
    De NRC is de meest anti Putin krant van Nederland. Vooral Michel Krielaars is erg actief.
    Al 9 jaar. Altijd komt hij weer met een paar joodse Russen aanzetten die de argeloze lezer weer vertellen hoe vreselijk Putin is ( het wordt nooit nader toegelicht) en hoe vreselijk Rusland eigenlijk altijd al was.
    Zie: Zomeravondgesprek: ‘Een zieke samenleving maakt iedereen ziek. In Rusland had ik allerlei vooroordelen’

    Wat ze niet vertellen is dat de zwarte periode in Rusland samen viel met de macht van joodse commisars en KGB agenten. 60 miljoen Russen stierven.
    Toen die lui eenmaal het land uit waren ( op een aantal oprecht tot Rus getransformeerde joodse mensen na) verdwenen de Gulags als sneeuw voor de zon.

    Een van de ergsten was KGB baas Lazar Kaganovich.
    Volgens een onderzoek van zijn neef zou Kaganovich zelf voor 20 miljoen dode Russen de verantweoording dragen, in zijn eentje ! ( Lees: "Wolf of the Kremlin." )

    Maar dat hun eigen neefjes de motor achter de gruwelen van de USSR waren, dat zeggen de NRC -Russen er nooit bij. Wat een Gotspe !

    En straks komt Keesie en die gata roepen dat ik een vreselijek anti-semiet ben.
    Maar dan is Kaganovich zelf ook een anti-semiet, want hij maakte geen geheim van zijn daden. En zijn neef is ook al een antisemiet.
    Ik daarentegen waarschuw slechts. Wie is er nu een slecht mens? Kaganovich, Casey , of Ik ?



    Beantwoorden


    2 antwoorden
    @eduardtok353
    @eduardtok353
    7 uur geleden
    Wat probeer je nu te zeggen? Dat de schuld van Kaganovich hierin de schuld van de joden als volk is. En dat noem jij een intellectuele manier van redeneren? Je bent in ieder geval een heel dom mens, en waarschijnlijk ook slecht. Slecht voor je personeel. Slecht voor je familie. Slecht voor je buren. Slecht voor je ex vrouw.

    1


    Beantwoorden

    @caseyjones1939
    @caseyjones1939
    46 minuten geleden (bewerkt)
    En daar is Hugo Jansen uit de Laagstraat 30 te Ossendrecht weer, nog altijd laf als hij is schrijvend onder de naam van zijn buurman Johan Vermeulen. Antisemitische complotbagger is het enige waarop Hugo zijn pikkie nog omhoog krijgt, zeker nadat zijn Russische importbruidje niet wist hoe snel ze hem moest ontvluchten.

    Als ik winkelier in Ossendrecht of omgeving was hing jou foto bij de deur met de tekst "voor Hugo Jansen uit de Laagstraat 30 te Ossendrecht verboden". Misschien ook nog in het Duits zodat jij het beter begrijpt.



    Beantwoorden

    @johanvermeulen4081
    @johanvermeulen4081
    1 seconde geleden
    Keessie en Tokkie maken volgens wij niet de juiste analyse.

    Toen de Twin Towers in stortten en iedereeen te horen kreeg dat een handjevol moslims het hadden gedaan, besloot Amerika om 7 moslim-landen kapot te gaan maken. Alle moslims waren slecht. De Koran was slecht. Dat werd aan de lopende bang gesuggereerd, àltijd door joods-gefinancierde publicisten.

    En ze deden het! Ze verwoestten 7 moslimlanden ! En wij, idioten uit Holland, hielpen er bij !

    Blijkbaar was het OK om de hele groep en de hele religie verantwoordelijk te stellen voor wat daar door een groepje fanaten gedaan was.

    De ooms en tantes van deze twee NRC-Russen hebben 60 miljoen doden veroorzaakt, maar willen het in de schoenen van Putin schuiven.

    Keessie en Tokkie zijn woedend op mij.

    Er klopt iets niet helemaal met hun ethisch besef.

    ReplyDelete
  9. Frau Antje, wat dacht U er van om mijn beweringen te weerleggen.
    Zoals het hoort in een samenleving die zich democratisch noemt.

    Als U er voor kiest om mijn beweringen niet te weerleggen, maar mij te cancellen, wijst dat er op dat de Leugen regeert.
    De Leugen kan niet op tegen de waarheid, tenzij de waarheid verborgen blijft achter het narrative van de Leugenaars.

    Laat het maar aan de lemmingen over om in elke bedrieglijke False Flag te trappen die hen wordt voorgespiegeld. Laat het maar aan de lemmingern over om hun leven te geven voor de criminelen en daarbij de Good Guys te doden.

    Darwin zal gelijk krijgen: op deze wereld is geen plaats voor lemmingen.
    Alleen 'Het oude volk', gespeciliseerd in 'spinning the truth' zal overleven.
    Tot ze elkaar gaan uitmoorden.


    Is dat de bedoeling?
    Wie wordt daat beter van?

    Kunnen we dan echt niet met een aantal mensen die 25 Lui de baas die samen de Irak oorlog ( en wellicht al die andere oorlogen ) er door drukten, zoals Thomas Friedman zei.

    U gelooft mij niet?
    Google: white man's burden Haaretz Ari Shavit
    Citaat: The war in Iraq was conceived by 25 neoconservative intellectuals, most of them Jewish, who are pushing President Bush to change the course of history.

    Een vreselijke anti-semiet, die Thomas Friedman, natuurlijk !
    (Volgens Casey dan. Kunt U het volgen? )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Misschien is dit een mooie aanvulling van de NYT:
      How to choke Iraq (December 7, 1990)
      Bombing Iraq Is Not Enough (January 30, 1998)
      Bomb North Korea before it's too late (April 12, 2013)
      Bomb Syria, even if it's illegal (August 27, 2013)
      To stop Iran from building a bomb, bomb it (March 26, 2015)".

      Lekker krantje, rijmt op antje ... Ook zo'n oorlogshitser.

      Delete
    2. Over oorlogshitsers gesproken: 🐷Victori N. wordt alleen telefonisch te woord gestaan, wegens mogelijke verspreiding van gif. Goede keuze van foto, tussen (). 😁

      Delete
    3. Nog een statiefoto van haar VN, die -ongetwijfeld- ook in het witte Huis komt te hangen. De gelijkenis is treffend, maar dat is maar een mening.

      Delete
    4. Valt me eigenlijk wel tegen dat Niger Nuland ontvangt.
      Ik hoor van Redacted dat het volk op straat met Russische vlaggen zwaait.

      Natuurlijk is de VS een goede Uranium-klant.

      Delete
    5. [Valt me eigenlijk wel tegen dat Niger Nuland ontvangt.]
      Ha. Dit was de boodschap die 🐷zij terug kreeg naar huis. De zoveelste afgang.

      Delete
  10. CBDCs Are Coming. Ook de digitale roebel is een feit: The digital ruble, which the Bank of Russia has long been mulling over, will be used for payments along with other methods, according to the new amendments to Russia’s Civil Code. (vet van 🐺). Dit maakt wel even een verschil: Poetin heeft beloofd (heb ik hier al eerder gepost), dat cash geld blijft bestaan. Ik heb hem nog niet op een leugen kunnen betrappen...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maar als je cash geld wilt blijven behouden, ben je een rechts-extremist volgens sommigen.

      Delete
    2. Poetin & de digitale roebel. wef plaatst ongevraagd mensen op hun lijst...

      Delete

  11. @johanvermeulen4081
    0 seconden geleden
    Hoe kom je er achter wie echt de macht heeft?

    Daar zijn enkele manieren voor.
    1) Follow the money.
    2) Kijk welke wetgeving er wordt gemaakt en wie daarvan profiteren.
    3) Kijk wie er niet mag worden bekritiseerd.

    Ter illustratie: Youtube:
    Yeşilgöz wil verbod op bagatellisering en vergoelijking van oorlogsmisdaden

    De lemmingen zijn niet te redden. Er is geen enkele hoop.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ''Yeşilgöz wil verbod op bagatellisering en vergoelijking van oorlogsmisdaden''

      Schande! Hoe durft men ooit te ontkennen dat er minder dan 666 miljard joden zijn geholocaust!!!

      (Los van het feit dat racistische massamoord een van de meest verwerpelijke misdaden denkbaar is!).

      Maar wanneer er verbod en censuur (op rationele en historisch feitelijke bronnen) voor een logisch debat wordt opgeworpen, dan gaan we toch gewoon irrationeel overdrijven??? Daar zullen de, volgens jou veel te gevaarlijk hyperintelligente leden van de lobby hun superieur geachte breintjes een tijdje over moeten knarsen.

      ''I eat them for breakfast!''
      ''Do you eat shit for breakfast?''

      https://www.youtube.com/watch?v=abVJLOPBnXU

      Delete
    2. Lemmingen, uitstekend aan Arctische koude aangepaste knuffeldiertjes, die itt de mythe totaal geen suicidale neigingen hebben, zijn slechts binnen een specifiek gedachtenkader vergelijkingsmateriaal, wiens gedachtenkader- welke egregore- is dat eigenlijk?
      Val nooit voor een egregore die een mix van fatalisme en doem veroorzaakt!

      Delete
    3. [Schande! Hoe durft men ooit te ontkennen dat er minder dan 666 miljard joden zijn geholocaust!!!]
      Eigenlijk best wel een goed argument om bij YT te plaatsen. En dan zien, wat de reactie erop is.

      Delete
    4. We zijn toch ook niet dom? Maar ik verleg mijn aandacht liever richting Egregore!
      Vanuit het anthroposofisch perspectief, met een veronderstelde tijd van ca 1000 jaar tussen incarnaties, vol van ondervinding, besluitvorming en instructies bestaan er geen lemming probleempjes.

      Delete
    5. Het lijkt er op dat de Egregore een vrij onpersoonlijke en wat vagere versie is van de Tibetaanse Tulpa.

      Delete
  12. Ook la france heeft flink huis gehouden in Afrika, maar ik denk dat de belgen het grootste aantal slachtoffers hebben gemaakt in Congo, met dank aan de koning der belgen.

    ReplyDelete
  13. Zojuist bij BNR geplaatst ( Pieter Cobelens en Hammelburg)

    De onderstaande lijst bevat uitsluitend verifieerbare feiten.
    Het is dus geen zwartmakerij, geen negatieve vermoedens, het zijn geen ‘media-oorlog kogels’ die worden afgevuurd op de ‘boemand van vandaag’. Het is onze eigen Westerse track record.
    Het zegt iets over ons, Het Westen. Over wie zijn zijn. (Wij denken dat wij de wereld moeten redden, dat we moreel verheven zijn boven alle andere landen. Is dat compatible met deze lijst?


    China 1949 to early 1960s rc ( rc = mislukte regime change)
    Korea and China 1950-1953 Bo ( = gebombardeerd.)
    Albania 1949-53 rc
    Syria 1949 RC ( RC = een gelukte Regime change )
    Greece 1949 RC
    East Germany 1950s rc
    Cuba 1952 RC
    Iran 1953 * RC
    Guatemala 1954 * RC Bo
    Costa Rica mid-1950s rc
    South Vietnam 1955 RC
    Syria 1956-7 rc
    Egypt 1957 rc
    Haiti 1957 RC
    Indonesia 1957-8 rc Bo
    British Guiana 1953-64 * RC
    Cuba 1959-1961 Bo
    South Korea 1960 RC
    Iraq 1963 * RC
    North Vietnam 1945-73 rc
    Cambodia 1955-70 * RC
    Laos 1958 *, 1959 *, 1960 * RC RC RC
    Ecuador 1960-63 * RC
    Congo 1960 * RC
    Guatemala 1960 Bo
    South Vietnam 1963 RC
    Guatemala 1963 RC
    France 1965 rc
    Brazil 1962-64 * RC
    Dominican Republic 1963 * RC
    Cuba 1959 to present rc
    Vietnam 1961-1973 Bo
    Bolivia 1964 * RC
    Congo 1964 Bo
    Laos 1964-1973 Bo
    Indonesia 1965 * RC
    Zaire 1965 RC
    Ghana 1966 * RC
    Chile 1964-73 * RC
    Greece 1967 * RC
    Guatemala 1967- 1969 Bo
    Cambodia 1969-1970 Bo
    Costa Rica 1970-71 rc
    Cambodia 1970 RC
    Bolivia 1971 * RC
    El Salvador 1972 RC
    Australia 1973-75 * RC
    Chili 1973 RC
    Angola 1975, 1980s rc
    Zaire 1975 rc
    Portugal 1974-76 * RC
    Jamaica 1976-80 * RC
    Seychelles 1979-81 rc
    South Korea 1979 RC
    Liberia 1980 RC
    Chad 1981-82 * RC
    Grenada 1983 * RC
    South Yemen 1982-84 rc
    Suriname 1982-84 rc
    Chad 1982 RC
    Fiji 1987 * RC
    Libya 1980s rc
    El Salvador 1980s Bo
    Nicaragua 1980s Bo
    Nicaragua 1981-90 * RC
    Grenada 1983 RC Bo
    Lebanon 1983, 1984. Bo
    Lybia 1986 Bo
    Iran 1987 Bo
    Panama 1989 * RC Bo
    Bulgaria 1990 * RC
    Albania 1991 * RC
    Iraq 1991 rc Bo
    Afghanistan 1980s * RC
    Somalia 1993 rc Bo
    Bosnia 1994, 1995 Bo
    Sudan 1998 Bo
    Afghanistan 1998 Bo
    Yugoslavia 1999-2000 * RC Bo
    Ecuador 2000 * RC
    Afghanistan 2001 * RC
    Afghanistan 2001-2014 Bo
    Venezuela 2002 * RC
    Yemen 2002 Bo
    Iraq 2003 * RC Bo
    Iraq 2003-2014 Bo
    Haiti 2004 * RC
    Somalia 2007 to present rc
    Pakistan 2007- present Bo
    Somalia 2007, 2008, 2011 Bo
    Honduras 2009 RC
    Yemen 2009, 2011 Bo
    Libya 2011* RC Bo
    Syria 2012 rc

    Dr William Blum heef de lijst samengesteld.
    Na 2012 is het nog niet genoteerd.

    RC = gelukte regime change.
    rc = mislumte gegime change.
    Bo = gebombardewerd.

    ReplyDelete
  14. Unz.com ligt eruit. Als dat maar goed gaat ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Klopt. Ik had het gemerkt.
      Heb je zijn gesprek met Rektenwald gehoord?
      Fantastisch.

      Delete
    2. Hij is er weer hoor !

      Hier is het interview van Michael Rectenwald met Ron Unz:

      Zoekterm: On the American Pravda Rekt misesmedia

      https://www.youtube.com/watch?v=jEuKRcT59sY&t=20s&pp=ygUbT24gdGhlIEFtZXJpY2FuIFByYXZkYSBSZWt0

      Delete
    3. [Hij is er weer hoor !]
      Gelukkig maar. Ben nu de video aan het bekijken, 1:43 uur lang !

      Delete
    4. Wie er wel uitligt is Scott Ritter bij Youtube. Toch is een kanaal van hem nog steeds aanwezig, maar dat zel wel niet lang meer duren.

      Ondertussen houdt Larry Johnson CIA Secrets (jawel, https://sonar21.com) ons op de hoogte van de zoveelste doorbraak van de Russen in UA.

      Delete


  15. @johanvermeulen4081
    0 seconden geleden
    Ja, nu zie ik het ook: Antje en Casey en Carl zijn verwijderd.
    Daar bal ik driftig van, want ik heb heel hard gewerkt aan mijn heel goed onderbouwde en heel informatieve reacties op hen.

    Die zijn nu grotendeels verloren.

    Ik ben boos op Ab. Heel boos.

    @johanvermeulen4081
    1 seconde geleden
    Het was voor iedereen duidelijk wiew Antije cs zijn, en welke agenda ze hadden.

    Mijn rebuttals op hen warenm waartdevol en informatief. Wie ogen had om het te zien, zag het.

    Alles weg.
    Ab kiest voor een wereld die zijn zoon zal vernietigen. Ab weigerrt de strijd mee te voeren.

    Het zal af hangen van mensen als Ron Unz, Glenn Greenwald, Max Abrahms, en nog vele andere goede joodse vrienden om dew joodse Neocon-idioten te verhinderen ons te vernietigen.
    Ab neemt de gemakkelijke weg, en helpt de Neocons bij hun genocide !
    Ik vind het verschrikkelijk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Ik ben boos op Ab. Heel boos.]
      Nmm ten onrechte. Al jouw posten staan er nog, behalve die, waarop jij een antwoord geeft, dus secundair in de lijst.
      Ab heeft een keuze gemaakt en de trollen verwijderd. Jij mag blijven. Mooi toch?

      Alleen jammer, dat hij het niet motiveert. Vraag eens aan hem een opname met hem te maken, dat zou nog veel informatiever zijn.

      Delete
    2. Maar juist in de posts die een reactie waren op die gekkies, heb ik heel goede stukken geschreven. Minjn best gedaan. Alles nu weg. ( sommigen heb ik wel hier staan, maar lang niet alles ).

      Van Ab mag ik blijven, als ik maar niet over de zionisten begin.... dan heeft het toch geen nut? Dat leid je iedereen af van de oorzaak en praat je over de gevolgen.

      Delete
  16. Geachte Heer Schuyt, professor,
    Ik wil uw mening over Rusland en China NIET tollereren.
    De reden is dat U zich niet goed heeft ingelezen ( omtrent Rusland en China).
    U nam genoegen met de informatie uit één bron: de Westerse Media.
    Diezelfde media verkochten ons al die bombardementen van kleine landjes en al die regime Changes, en al die pogingen tot regime change. Alles na 1945.
    Eerder (hieronder ) postte ik die lange lijst).

    Hoe kunt u een land met zo'n afschuwelijke staat van dienst blind vertrouwen?
    Hoe is dat mogelijk?
    En nou wil U dat ik die houding van U tollereer?
    Beseft U wel dat het bloed van de Oekraiense en Russische soldaten wordt veroorzaakt door mensen als U ?
    Juist NIET door Putin. Hij doet al 23 jaar zijn best om onheil te voorkomen.

    Doe alstublieft uw huiswerk.
    Lees de Wolfowitz Doctrine.
    Lees wat Dick Cheney zei over de Russische Federatie ( moet nog in 4 stukken worden gehakt) .
    Lees The Grand Chessboard van Zbiegniew Brzezinksi.
    Lees het PNAC Report uit 2000.
    Kijk hoe al in 2004 er een Oranje Revolutie in Kiev werd gepleegd.
    Lees hoe de Maidan werd uitgelokt ( de wortel van een Associatie-Verdrag voorgehouden en werd ineens weggetrokken: de 160 miljard $ schade moest Kiev zelf maar betalen. Onmogelijk.
    Yanukovich kòn niet meer mee doen met de EU.
    Frustratie > Agressie: de jonge Oekraieners trokken naar de Maidan.
    Die oprechte woede werd overgenomen door 'Men in Black' die uiteindelijk op mensen schoten en Yanukovich op de vlucht joegen.
    Alles tevoren gepland.
    Hoe ik dat weet ?
    Omdat de beelden de wereld over gingen via o a Hromadske TV, een station dat in november 2013 met oa Nederlands geld werd opgericht !
    Ze wisten wat ging komen!
    In januari 2014 zei Victoria Nuland tegen de Amerikaanse Ambassadeur Pyatt: "Na de coup moeten we Yatsenyuk premier maken, en niet Klitschko en ook niet Tyagnybok."

    Beste professor, waarom spreekt U over zaken waar u NIKS van af weet ?
    Waarom zou ik dat moeten tollereren ? U veroorzaakt veel meselijk leed.

    Een soortgelijk verhaal kan ik over China vertellen.

    Academische prietpraat , ik word er moe van, want in de echte wereld sterven mensen en worden landen verwoest, omdat de academci zich met prietpraat bezig houden !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Helaas. Voor een professor is zo'n taalfout (tollereren) niet tolerabel. Op vrij emotionele toon beschuldigen ook niet.
      Vaak lijkt het erop dat je er alles aan doet om je eigen doeleinden te saboteren.

      Delete
    2. Vind je het goed dat ik jouw volledig onbelangrijke post weg gooi, beste Rootman?

      Delete
  17. Tip: Beluister of lees alles wat U van Ron Unz nog te pakken kunt krijgen.
    Download het. Je kan er ook tientallen 'Verboden' boeken dowlnloaden, gratis.
    Het zal zeker onbereikbaar worden in de toekomst.
    Unz weet enorm veel en zegt het aan ons. Hij leest zijn eigen artikelen ook voor.
    Zijn analyses zijn ook altijd heel slim: princiepe 'The dog that did not bark' > Wààrom wordt RFK totaal niet aangevallen op zijn boek waarin hij heel duidelijk beweert dat AIDS een ziekte was waar je aan stierf door het medicijn te slikken !
    Àls dat totale onzin zou zijn, zouden ze hem daar op aanpakken. Maar het is geen onzin.


    Hij werkte 8 jaar aan het digitaliseren van àlle opinie-bladen in de VS, van de laatste 150 jaar.
    En wat bleek? Het verleden was heel anders dan ons nu wordt verteld.

    Voorbeeld:
    Zo was er in 1916 op een haar na een WO1 vrede. De kranten stonden er een jaar lang vol van. Ik meen dat Duitsland aan bood: Status quo ante. In feite: niks gebeuird dus. Iedereen weer naar huis. Maar de Bad Guys accepteerden het niet. Miljoenen soldaten zouden nog sterven.

    Hier drie goede gesprekken met Unz: Zoekterm:
    The Unz Review Three new podcast interviews.

    Het derde interview staat op Rumble. Zoekterm:
    "Coffee and a Mike" episode #651 with Ron Unz | RFK Jr. vs. I.F. Stone on the Kennedy Assassinations

    ReplyDelete
  18. Youtube:
    Larry Fink & George Soros: Are They Destroying America?

    Als ik het zou zeggen zou het als anti-semitisch worden afgedaan.
    Patrick-bet-David zegt het.
    Ik ben de boodschapper.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ook bij Blackbox zien ze de Index beleggers en Soros als belangrijke krachten:

      https://youtu.be/nlFIWy36pYc?t=1895

      Op 31:40 : ‘Alles wat je kan bedenken bestaat,’ zegt gezondheidspsycholoog Huibrecht Boluijt

      Delete
    2. Patrick Bet David: De drie grote Index Beleggingsfondsen controleren 88% van de grootste 500 bedrijven ter wereld.
      Daarmee hebben ze in feite een grotere macht dan Biden of Xi of Putin.
      En de oorlogs-industrie is een van de belangrijkste industrieën in hun bezit : Raytheon etc.
      Voor de Machtigen der aarde: oorlog = winst.

      Deze drie Index Beleggers worden volledig gecontroleerd door een kleine etnische groep die ook alle grote Banken controleert.
      En hun orthodoxe religieuze leiders zeggen dat God de wereld aan hèn heeft geschonken en aan niemand anders. De rest moet zich aan dit kleine volkje onderwerpen, en wie dat niet doet moet worden geelimineerd.
      De Leiders van de Westerse Wereld zullen U elimineren, als U niet wil buigen voor elke wens die zij bedenken.


      Delete
    3. Er is een docu van 60 minutes waarop Soros zegt dat hij in zijn jeugd fantaserde dat hij God was. En nu heeft hij de indruk dat hij inderdaad zich als God kan manifesteren, zei hij.
      NB: Soros heeft 22 miljard geinvesteerd in politieke beinvloeding, all over de wereld.
      En van God weten we bijna zeker dat Hij de zaak op[ zijn beloop laat, dus ik vind dat Soros wel een beetje gelijk heeft.

      Wat zou hij met ons van plan zijn?
      Ons uitroeien? Het zou zo maar kunnen. Het staat tenslotte als opdracht in zijn geloof.

      Delete
  19. Goede toespraak:
    Jeffrey Sachs Interview - NATO Enlargement and Russian Resistance

    Sachs: In 1955 verklaarde Oostenrijk dat het altijd neutraal zou blijve en geen Nato lid zou worden. Na die toezegging verlieten de Russische legers Oostenrijk ( dat ze hadden bevrijd van Hitler).
    Rusland vroeg: Kan ook Duitsland verklaren dat het neutraal wordt ? Kunnen we daar over praten.
    De VS zei: Nee.
    Als de VS Vrede had gewenst, zou het Duitsland neitraliteit hebben opgelegd, en dan zou Oost Duitsland waarschijnlijk met West Duitsland zijn vereningd in 1955 !

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Rusland proberen ze ook de cancelcultuur in te voeren. Gaat niet gebeuren. Vertaler.

      Delete
  20. Beursbox

    10:20 Wat wil Rusland nog winnen? Om de waarheid te vinden moet je altijd terug gaan: wat is de reputatie van beide partijen? Wat is hun recente geschiedenis ? Watt deden ze, en wat niet? Wat hebben ze in hun plannen en documenten vastgelegd over de toekomst, over hun ambities.
    Dan zien we dat de VS sind WO2 al erg veel landen heeft gebombardeerd en al erg veel regeringen heeft verdreven.
    Ik zal de lange lijst hierna nogg maar eens posten.

    We zien dat er vele Amerikaansee documenten zijn die tonen dat de VS al 30 jaar van plan is om Rusland arm en zwakl te houden, en de grondstoffen zo veel mogelijk te stelen.
    Ook die documentne heb ik gepost in een lange post met 50 items.

    In december 2021 was de maat vol. Alles toonde aan de Oekraine zou gaan aanvallen.
    Putin eiste voor de laatste keer:
    Houd U aan uw belofte:
    1 Nato geen inch naar het Oosten
    2. Stop de moord op etnische Russen in Donbass. Houd U aan minsk 2.
    Als U dat niet doet zullen we het met militaire middelen afdwingen.

    Wij deden het niet, en Putin hield woord: Hij ging het militair afdwingen.
    Hij had succes Na 1 maand was Zelensky bereid om de vrede te tekenen. Zelfs een heel klein Russisch legertje ( dat zich enorm in hield) kon dat bereiken.
    Naftali Bennett ( premier Israel) heeft verteld: Er was vrede overeen geklomen, maar de VS verbood het.
    Enkele weken later nog eens: nu was de vrede in Ankara overewen gekomen , en vloog Boris Johnson naar Zelensky om te zeggen: U mag geen vrede tekenen. We sturen wapens.
    U sterft, Rusland zal wankelen en het Westen zal de grondstoffen oprapen voor een habbekrats : In Oekraine en in Rusland.
    Dat was de westerse strategie.

    Volledig onderstend door de westerse bevolking die alle propaganda blind gelooft.

    ReplyDelete
  21. Wie zijn de Machten die oekraine steunen?
    Het is de VS die de kar trekt, en die besloot om geen vrede met Rusland te accepteren, toen Zelensky dat wel wilde, in maart vorig jaar.

    Je herkent iemand aan zijn daden, niet aan zijn mooie praatjes, natuurlijk.
    Dit is de VS:

    RC = gelukte regime change.
    rc = mislumte gegime change.
    Bo = gebombardewerd.

    China 1949 to early 1960s rc ( rc = mislukte regime change)
    Korea and China 1950-1953 Bo ( = gebombardeerd.)
    Albania 1949-53 rc
    Syria 1949 RC ( RC = een gelukte Regime change )
    Greece 1949 RC
    East Germany 1950s rc
    Cuba 1952 RC
    Iran 1953 * RC
    Guatemala 1954 * RC Bo
    Costa Rica mid-1950s rc
    South Vietnam 1955 RC
    Syria 1956-7 rc
    Egypt 1957 rc
    Haiti 1957 RC
    Indonesia 1957-8 rc Bo
    British Guiana 1953-64 * RC
    Cuba 1959-1961 Bo
    South Korea 1960 RC
    Iraq 1963 * RC
    North Vietnam 1945-73 rc
    Cambodia 1955-70 * RC
    Laos 1958 *, 1959 *, 1960 * RC RC RC
    Ecuador 1960-63 * RC
    Congo 1960 * RC
    Guatemala 1960 Bo
    South Vietnam 1963 RC
    Guatemala 1963 RC
    France 1965 rc
    Brazil 1962-64 * RC
    Dominican Republic 1963 * RC
    Cuba 1959 to present rc
    Vietnam 1961-1973 Bo
    Bolivia 1964 * RC
    Congo 1964 Bo
    Laos 1964-1973 Bo
    Indonesia 1965 * RC
    Zaire 1965 RC
    Ghana 1966 * RC
    Chile 1964-73 * RC
    Greece 1967 * RC
    Guatemala 1967- 1969 Bo
    Cambodia 1969-1970 Bo
    Costa Rica 1970-71 rc
    Cambodia 1970 RC
    Bolivia 1971 * RC
    El Salvador 1972 RC
    Australia 1973-75 * RC
    Chili 1973 RC
    Angola 1975, 1980s rc
    Zaire 1975 rc
    Portugal 1974-76 * RC
    Jamaica 1976-80 * RC
    Seychelles 1979-81 rc
    South Korea 1979 RC
    Liberia 1980 RC
    Chad 1981-82 * RC
    Grenada 1983 * RC
    South Yemen 1982-84 rc
    Suriname 1982-84 rc
    Chad 1982 RC
    Fiji 1987 * RC
    Libya 1980s rc
    El Salvador 1980s Bo
    Nicaragua 1980s Bo
    Nicaragua 1981-90 * RC
    Grenada 1983 RC Bo
    Lebanon 1983, 1984. Bo
    Lybia 1986 Bo
    Iran 1987 Bo
    Panama 1989 * RC Bo
    Bulgaria 1990 * RC
    Albania 1991 * RC
    Iraq 1991 rc Bo
    Afghanistan 1980s * RC
    Somalia 1993 rc Bo
    Bosnia 1994, 1995 Bo
    Sudan 1998 Bo
    Afghanistan 1998 Bo
    Yugoslavia 1999-2000 * RC Bo
    Ecuador 2000 * RC
    Afghanistan 2001 * RC
    Afghanistan 2001-2014 Bo
    Venezuela 2002 * RC
    Yemen 2002 Bo
    Iraq 2003 * RC Bo
    Iraq 2003-2014 Bo
    Haiti 2004 * RC
    Somalia 2007 to present rc
    Pakistan 2007- present Bo
    Somalia 2007, 2008, 2011 Bo
    Honduras 2009 RC
    Yemen 2009, 2011 Bo
    Libya 2011* RC Bo
    Syria 2012 rc

    Dr William Blum heef de lijst samengesteld.
    Na 2012 is het nog niet genoteerd.

    ReplyDelete
  22. Ab spreekt met drie Russische vrouwen.

    227 Kritiek van Oekraïnse en Russische vrouwen. Ab Gietelink interviewt Elena, Natalia en Elena.

    https://youtu.be/HcK7kFRHndY

    Mijn comment:
    Hoewel jullie alle vier mijn grote sympathie hebben, ga ik jullie toch flink kritiek geven.
    Jullie doen alsof er geen schuldigen aan te wijzen zijn. Maar die zijn echt wel aan te wijzen. En het is nog erger: Het zijn precies dezelfde lieden die ook schuldig zijn aan de verwoesting van Syrië. Aan het kapotmaken van Libië. En ze hebben Irak in puin veranderd.

    En nu al zijn ze alles aan het voorbereiden om ook Europa en Amerika in crisis en burgeroorlog te brengen, zodat ze met steun van het volk hun gruwel-dictatuur kunnen instellen. ( Ze deden het eerder, in Rusland. 60 miljoen doden.)

    Als jullie het niet zien, ga dan eens goed kijken. Want uw kinderen zullen bij de doden horen.
    Als je het met me oneens bent: zeg me waar ik fout zit.
    Maar laat het niet bij 'ach en wee', wat jullie nu doen.
    Heb de moed om de schuldigen aan te wijzen.
    'Shame the devil" , zegt Gerard Menuhin.

    Àls je na de verwoesting van Irak in 2003 de ware daders had aangewezen en ter verantwoording had geroepen, zouden de Libiers, Syriers en Oekrainers nog in alle rust verder leven.

    Die ware daders maken er nauwelijks een geheim van dat zij het zijn!
    New York Times columnist Thomas Friedman zegt dat 25 goede bekenden van hem die binnen 500 meter van zijn kantoor op Manhatten werken, de Irak-oorlog er door drukten.

    Daar zitten geen generaals, maar wel media mensen. Zij verkochten de oorlog aan het publiek. In wiens belang? Ook dat is niet moeilijk te achterhalen: ze beschreven hun plannen voor een '100 jarig wereldrijk' in een 98 pagina dik rapport, het PNAC Report.
    Staat gewoon op het internet hoor.

    Maar als je te lui bent om het te lezen, of als je vind dat dit allemaal niet gezegd mag worden ( zoals Ab mij altijd zegt), dan moet je op de blaren zitten. Dan wordt het ene na het andere land verwoest. Ook het land waar U en ik nu wonen.

    De helpers van deze daders zijn ook heel gemakkelijk te herkennen: het zijn de lieden die mij het felst aanvallen, zonder ooit ook maar met één argument te komen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. En diezelfde lui zijn gul met hun aalmoezen aan het volk. Het zal de gemoederen duidelijk maken, wie het voor het zeggen hebben.

      Delete
    2. Enneh, @CarlHell2-gr4wd de tweede is weer terug met nog meer leugens. Ab maar even opmerkzaam maken?
      En je rants mogen nu wat korter, jij hebt tot nu toe de langste daar.

      Delete
  23. NB: Thierry in gesprek met Mercouris, op de Duran.

    ReplyDelete
  24. Prima om ''useless comments'' weg te halen. Useless, misschien, dat is niet aan mij. Genadeloze kritiek, dat wel. Over het algemeen prefereer ik de diplomatieke weg.
    Maar dat doe jij niet. Totaal niet, meestal nooit! Ik ben niet tegen het zoeken van confrontatie, ik vind het gewoon niet zo leuk.
    Het is jouw blog, dus het is aan jou. Maar waarom geen half uurtje besteden aan een weerwoord? Of heb je dat niet? Sorry maar ik vind dat een heel zwak punt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ieder zijn eigen stijl, Rootman. Jij wilt diplomatie, @JV gaat de confrontatie aan, "met gestrekt been". De laatste stijl is heel helder, alles is heel duidelijk. Diplomatie is een beetje verhullend en je moet met allerlei omwegen je doel bereiken.
      Aan de bijval is af te meten, welke het effectiefst is. Het knapst vind ik nog, dat er bij JV geen onvertogen woord valt, laat staan schelden.
      Het enige nadeel van hem -vind ik- dat de rants soms veel te lang zijn, je krijgt een tsunami van gegevens over je heen. Dat is soms te veel om uit te zoeken, waardoor het zijn doel mist.

      Delete
  25. De atoombom is ook een joods product.
    "Jones congratulates the movie maker, Christopher Nolan, for putting front and centre the thesis that the Manhattan Project was first and foremost a Jewish project."

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhoewel er sterk aan de echtheid van de bom wordt getwijfeld en ze hebben er ook een .pdf-je van gemaakt. Het lijkt sprekend op het sprookje van de Holocaust en het sprookje van Covid-19 staat ook op deze site. Het zou zo maar eens kunnen, dat de Bijbel ook een sprookje blijkt te zijn. Tenslotte is die ook door joden bijeen gesprokkeld uit andere verhalen van de mensheid.

      Delete

  26. @johanvermeulen4081
    1 seconde geleden
    Tijd om te praten? Nee, tijd voor moed. Tijd om de schillen van uw ogen te trekken en te durven zien wie deze Oekraiene oorlog heeft geproduceerd.
    Het zijn dezelfde lieden die ook al die andere Neocon oorlogen veroorzaakten en uitlokten: Yugoslavië, Afghanistan, Irak, Libie, Syrie.
    Uit berichten van ambassadeurs naar hun eigen regeringen in Parijs, Londen en Warschau blijkt zelfs dat diezelfde lieden (toen noemden ze zich nog geen Neocons) in de jaren 1938 en 1939 Roosevelt hebben gedwongen om WO 2 uit te lokken!
    Bron: The Unz Review.
    ( De American Pravda serie. Vele blogs, vele interviews, veel voorgelezen teksten van Ron Unz en anderen)

    Maar géén van deze panelleden heeft de moed om het Heilige Huisje ( dat ik niet nader kan aanduiden dan 'neocons' bij naam te noemen. Media als 'The Hague Peace Projects' bestaan er bij bosjes, en altijd hebben ze maar één functie: de ware daders buiten beeld houden. 'Ongenoemd laten' , zoals Gilad Atzmon het zegt.

    ReplyDelete
  27. ​ @CarlHell2-gr4wd U maakt gebruik van het zeer negatieve beeld dat wij over de NSB hebben.
    Mensen die heilig het narrative geloven zullen onmiddellijk geloven dat U
    het gelijk aan uw kant heeft. Daar profiteert U van.
    Maar Hitler was in de jaren 30 heel populair in vele westerse landen. In Amerika en ook in Engeland. Dus dat werpt een ander licht op de mensen die in de jaren 30 NSB-er werden.
    Niemand kon weten wat er na 1940 zou gebeuren.

    Wat we wèl weten is dat de religie die Ù verdedigt, heer Hell, vindt dat kinderen tot de leeftijd van 3 jaar sexueel gebruikt mogen worden door volwassen mannen. Dan worden ze daarna weer maagd. Als ze ouder zijn , zijn ze klaar voor het huwelijk. Sanhedrin 55B : Rabbi Joseph said: Come and hear! A maiden aged three years and a day may be acquired in marriage by coition.

    Het lijkt me meer verwerpelijk om lieden te verdedigen waarvan reeds bekend is hoe misdadig ze zijn. Dat is wat U doet.

    Vergeet niet dat het bekend was dat priesters werden vermoord en velen in de gulag stierven. De NSB-ers kozen partij voor een leider die daar openlijk schande over sprak.
    Moreel gezien staat U ver beneden de NSB-ers.

    Ik heb verder geen tijd voor een discussie met U. En U heeft ook niks te melden , behalve anderen zwart maken, gebruik makend van 'de alom bekende symbolen van slechtheid'. Wie zou die 'Symbolen van Slechtheid' bedacht hebben, denkt U ? Juist: de mensen wiens religie zegt dat ze met kinderen van 3 jaar sexuele handelingen mogen verrichten.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Sanhedrin 55B]
      Schot in de roos. Hier wordt de uitspraak verdedigd op alle mogelijke wijzen. Simpel zoeken met Sanhedrin 55B.

      Delete
  28. En de zoveelste leugen van het S(atanisch)L(eugen)I(mperium) naar boven gehaald. Is al veel eerder geconstateerd, maar wij blijven dit ook maar herhalen, aangezien de tegenpartij (SLI) dit ook een goede strategie vindt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Van een nieuwe bron, waarvan hier de introductie. Geen kleine jongen dus, maar een geïnformeerd persoon. En een poes als avatar is altijd goed.😎

      Delete
  29. De reden van het waarom van de branden op Hawaï. Kort door de bocht: land-onteigening. Bron.

    ReplyDelete
  30. 228 Oud-minister Jan Pronk: 'Internationale rechtsorde gebroken''. Ab Gietelink en Maurice van Ulden

    https://youtu.be/gL00wVqHYkM

    Jan Pronk speelde een rol bij de Darfur oorlog.
    Die was heel groot, volgens dhr Pronk.
    Wat dhr Pronk ons nooit heeft gezegd is dat het olie-rijke Zuid-Sudan door de VS en Israel is losgemaakt van Khartoum. Om zelf de grondstoffen te bemachtigen. Om de Chinezen er uit te kunnen gooien.
    Er zijn bronnen die zeggen dat de ellende in Darfur daar mee te maken had: met de strijd om Zuid Sudan af te pakken van Sudan.

    Keith Harmon Snow is een journalist en activist die jarenlang in die regio woonde.
    Hij had een website 'All things pass " , maar die is niet langer bereikbaar ( uiteraard) .

    Ooit was hij kort bij de VPRO te zien ( toen die nog niet 'captured' /ingepalmd was door het Neocon narrative en hun pionnen.)
    ------------
    Kagame was een Tutsi die door de VS werd gesteund om de Hutu's uit te drijven. De vreselijke genocide in Rwanda was een idee van de Yanks.

    Ook om Oost Congo in te nemen: Je maakt Kinshasha onmachtig in Oost Congo, geeft de warlors daar elk jaar 20 miljoen dollar, en je kunt de grondstoffen ter waarde van 500 miljoen er zo weg slepen. Zo werkt het. Kagame houd een oogje in het zeil. NB: er vielen daar 6 miljoen burgerdoden. Dèze 6 miljoen , daar heeft U nog nooit van gehoord. Terwijl ze toch stierven op initiatief van de familie van die àndere 6 miljoen....
    Keith Harmon Snow weet er het fijne van. Ik ben nu de helft vergeten.

    --------

    Etc etc. Er is heel veel informatie die Pronk mòet weten, en waarover hij met geen woord spreekt.
    Foute man.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik heb inmiddels al jouw commentaren gelezen. Ik zou -als ik jou was- in dat draadje stoppen met lange lappen, of alleen commentaar geven aan anderen. Er zijn inmiddels veel mensen bij Ab, die het allemaal correct zien. Dat vind ik een mooie constatering.
      In 1 van de posten werd een link naar M.T.Terhaar en KvW gegeven. Bij deze...

      Delete
    2. Ook daar zijn veel mensen, die het goed zien, dus daar kan je weer helemaal los gaan, maar dan wel graag gedoseerd. 😉

      Delete
    3. In het gesprek zegt KvW rond min. 0:50 iets hééél belangrijks!

      Delete
  31. Off Topic.
    Gisteren is Southfront.org/ van het Internet geknikkerd. Inmiddels zijn ze weer online, maar met een ander adres.
    De mogelijkheid bestaat, dat dit hier ook kan gebeuren. Je hebt ook een telegram-kanaal. Dáár zou je een alternatief adres kunnen noemen. Je kan je mission statement aanpassen, door daar bovenin het T-kanaal te noemen en mensen verzoeken dat te onthouden, voor het geval dát... Gaat blogspot ter ziele, schakel je gewoon het alternatief in, middels een ander web-adres.

    ReplyDelete
  32. Ook vandaag weer de broodnodige humor (= een lach en een traan) in deze oorlogstijd.

    ReplyDelete
  33. De RF krijgt steunpunten in Nigaragua, oftewel "op de stoep" van het SLI. Het wordt gezellig daar in het Caraïbisch gebied. Venezuela en Cuba zitten ook al op het vinkentouw.

    ReplyDelete