Sunday, August 21, 2022

1322 Israel Shahak en Ron Unz beschrijven de kern van de joodse religie.

Ron Unz ( joods)  legt in minder dan een uurtje de essentie van het joodse geloof bloot:  

Alleen wij joden zijn echte mensen,  en eigenlijk horen alleen wij op de aarde rond te lopen,  afgezien van enkele niet-joodse slaven.  God is het er mee eens. 

Leuk, maar HOE krijg je dat voor elkaar?  

Volgens mij deden ze het als volgt: 

1) Ze schreven een boek ( het oude testament)  en gebruikten dat boek als een selectie-methode: wie de tekst van dat boek het best kon 'manipuleren',  kreeg een hoge status en mocht trouwen met een dochter van een rijk man. Zo kweek je een hoog IQ in de populatie, met als speciale aanleg:  manipulatie met woorden. (Media, Hollywood, journalistiek, spindoctor, sales, verzekeringen, banken)   

2) Schrijf een tweede boek dat de basis wordt voor al jouw tegenstanders ( het Nieuwe Testament) .  Essentie van dat boek:  heb uw tegenstander lief. Keer hem de andere wang toe. Incasseer.  Vergeef.  Geen wraak, maar vrede. 

3) Verover de wereld zonder dat die wereld het in de gaten heeft. Zit zelf aan de meest essentiele knoppen:  geldschepping en media,  maar zet er altijd een niet-jood voor als frontman. 

4) Gebruik jouw minder sterke tegenstanders om je sterke tegenstanders te vernietigen.  Gebruik de zwarten om de blanken kapot te krijgen.  Gebruik de jonge honden om hun eigen Oudere Wijzen neer te sabelen. 

5) Verdeel en heers. 

6) Maak alles dat jou verweten kan worden  tot  'verboden terrein':   rasverschillen, complotten,  IQ verschillen : Het bestaat allemaal NIET !   Beweer dus ijskoud dat al die zaken die de kern van jouw eigen strategie zijn, niet bestaan.... 

7) Propageer het navelstaren en pacifisme als  'het hoge ideaal'. 

8) Houd nooit op met jezelf als slachtoffer te profileren. NOOIT! Ook al heb je 60 miljoen Russen vermoord, JIJ bent het grote slachtoffer. In de hersenen van de mens  is het heel moeilijk om een slachtoffer ook als dader te zien (cognitieve dissonantie dwingt ons tot een keuze). 

                     ---------------------------

 

Amerikaanse Pravda: Eigenaardigheden van de Joodse Religie

De Verrassende Elementen van het Talmoedisch Jodendom

RON UNZ - 16 JULI, 2018

 - 7.800 WOORDEN 


 

 

Israël Shahak en het Midden-Oosten


Ongeveer tien jaar geleden sprak ik toevallig met een eminente academicus die bekend was geworden om zijn scherpe kritiek op het Israëlische beleid in het Midden-Oosten en de sterke steun van Amerika daarvoor. Ik zei dat ik zelf enige tijd daarvoor tot soortgelijke conclusies was gekomen, en hij vroeg wanneer dat was gebeurd. Ik vertelde hem dat dat in 1982 was geweest, en ik denk dat hij mijn antwoord nogal verrassend vond. Ik kreeg het gevoel dat die datum tientallen jaren eerder was dan door bijna ieder ander die hij kende zou zijn gegeven.

Soms is het vrij moeilijk aan te geven wanneer iemands wereldbeeld over een omstreden onderwerp een scherpe verandering ondergaat, maar op andere momenten is dat vrij gemakkelijk. Mijn eigen perceptie van het conflict in het Midden-Oosten veranderde drastisch in de herfst van 1982, en die is daarna slechts in veel mindere mate veranderd. Zoals sommigen zich wellicht herinneren, werd die periode gekenmerkt door de eerste Israëlische invasie in Libanon, en culmineerde zij in het beruchte bloedbad van Sabra-Shatila, waarbij honderden of zelfs duizenden Palestijnen in hun vluchtelingenkampen werden afgeslacht. Maar hoewel deze gebeurtenissen zeker belangrijke factoren waren in mijn ideologische heroriëntatie, was de cruciale trigger eigenlijk een bepaalde brief aan de redacteur die rond diezelfde tijd werd gepubliceerd.

Een paar jaar eerder had ik The London Economist, zoals het toen heette, ontdekt. it had quickly become my favorite publicationdie ik religieus elke week van kaft tot kaft verslond. En als ik de verschillende artikelen over het Midden-Oostenconflict in dat blad las, of in andere bladen zoals de New York Times, dan citeerden de journalisten af en toe een bijzonder fanatieke en irrationele Israëlische communist, Israël Shahak genaamd, wiens opvattingen totaal niet leken te stroken met die van alle anderen, en die bijgevolg als een randfiguur werd behandeld. Meningen die volkomen los van de werkelijkheid lijken te staan, hebben de neiging zich in het hoofd te nestelen, en er waren slechts één of twee optredens van die schijnbaar die-harde en waanzinnige stalinist voor nodig om mij te doen vermoeden dat hij altijd een volkomen tegengesteld standpunt zou innemen over elke gegeven kwestie.

In 1982 lanceerde de Israëlische minister van Defensie Ariel Sharon zijn massale invasie in Libanon onder het voorwendsel van de verwonding van een Israëlische diplomaat in Europa door toedoen van een Palestijnse aanvaller, en het extreme karakter van zijn actie werd algemeen veroordeeld in de media die ik destijds las. Zijn motief was duidelijk het uitroeien van de politieke en militaire infrastructuur van de PLO, die in veel van de grote Palestijnse vluchtelingenkampen in Libanon voet aan de grond had gekregen. Maar in die tijd waren invasies van landen in het Midden-Oosten met twijfelachtige vooruitzichten veel minder gebruikelijk dan ze later zijn geworden, nadat onze recente Amerikaanse oorlogen zoveel miljoenen mensen hebben gedood of op de vlucht hebben gejaagd, en de meeste waarnemers waren ontzet door de volstrekt disproportionele aard van zijn aanval en de ernstige verwoesting die hij aanrichtte in het buurland van Israël, dat hij graag leek te willen terugbrengen tot de status van marionet. Voor zover ik me herinner, gaf hij topambtenaren van Reagan een aantal volledig valse garanties over zijn invasieplannen, zodanig dat zij hem naderhand de ergste soort leugenaar noemden, en hij belegerde uiteindelijk de Libanese hoofdstad Beiroet, hoewel hij aanvankelijk had beloofd zijn aanval te beperken tot een loutere grensinval.

De Israëlische belegering van de door de PLO gecontroleerde gebieden van Beiroet duurde enige tijd, en onderhandelingen leidden uiteindelijk tot het vertrek van de Palestijnse strijders naar een ander Arabisch land. Kort daarna verklaarden de Israëli's dat zij West-Beiroet binnentrokken om de veiligheid van de achtergebleven Palestijnse vrouwen en kinderen beter te kunnen waarborgen en hen te beschermen tegen eventuele vergeldingsacties van hun christelijke falangistische vijanden. En rond diezelfde tijd viel mijn oog op een lange brief van Shahak in The Economist, die mij het laatste bewijs van zijn krankzinnigheid leek. Hij beweerde dat het duidelijk was dat Sharon naar Beiroet was gemarcheerd met de bedoeling een bloedbad onder de Palestijnen te organiseren, en dat dit binnenkort zou plaatsvinden. Toen de slachting niet lang daarna inderdaad plaatsvond, blijkbaar met zware Israëlische betrokkenheid en medeplichtigheid, concludeerde ik dat als een gekke communistische fanaat als Shahak gelijk had gehad, terwijl blijkbaar elke mainstream journalist het zo volkomen bij het verkeerde eind had gehad, mijn begrip van de wereld en het Midden-Oosten een totale herijking behoefde. Althans, zo heb ik me die gebeurtenissen altijd herinnerd, op een afstand van meer dan vijfendertig jaar.

In de daaropvolgende jaren zag ik nog regelmatig uitspraken van Sjahak geciteerd in mijn mainstream publicaties, die soms suggereerden dat hij een communist was en soms ook niet. Uiteraard werd hij door zijn ideologisch extremisme een prominent tegenstander van het Oslo Vredesakkoord van 1991 tussen Israël en de bezette Palestijnen, dat voor het overige door ieder weldenkend mens werd gesteund, maar aangezien Oslo uiteindelijk volledig mislukte, kon ik hem dat niet al te zeer kwalijk nemen. In de jaren negentig besteedde ik niet veel aandacht meer aan het buitenlands beleid, maar ik las nog wel elke ochtend mijn New York Times en zag dan af en toe zijn citaten, onvermijdelijk tegendraads en irredentistisch.

De aanslagen van 11 september brachten het buitenlands beleid en het Midden-Oosten terug in het centrum van onze nationale agenda, en uiteindelijk las ik ergens dat Shahak slechts een paar maanden eerder op 68-jarige leeftijd was overleden, hoewel ik geen overlijdensbericht had gezien. In de loop der jaren had ik een vage vermelding gezien dat hij in het voorgaande decennium een paar uitgesproken anti-Joodse en anti-Zionistische boeken had gepubliceerd, zoals te verwachten was van een hard-line communistische fanaat, en in het begin van de jaren 2000 begon ik steeds meer verwijzingen naar deze werken te zien, ironisch genoeg afkomstig uit randbronnen van antisemitisch extreem-rechts, waarmee maar weer eens werd bewezen dat extremisten samenkomen. Uiteindelijk, ongeveer een decennium geleden, werd mijn nieuwsgierigheid groter en door op een paar knoppen op Amazon.com te klikken, bestelde ik exemplaren van zijn boeken, die allemaal vrij kort waren.

 


De ongebruikelijke doctrines van het traditionele Jodendom


Mijn eerste verrassing was dat Shahak's geschriften inleidingen of lovende beschouwingen bevatten van enkele van Amerika's meest prominente publieke intellectuelen, waaronder Christopher Hitchens, Gore Vidal, Noam Chomsky, en Edward Said. Lof kwam ook van zeer respectabele publicaties zoals The London Review of Books, Middle East International, en Catholic New Times, terwijl Allan Brownfeld van The American Council for Judaism een zeer lange en lovende overlijdensadvertentie had gepubliceerd. En ik ontdekte dat Shahak's achtergrond heel anders was dan ik me altijd had voorgesteld. Hij had vele jaren doorgebracht als een bekroonde professor Chemie aan de Hebreeuwse Universiteit, en was eigenlijk allesbehalve een communist. Decennialang waren de regerende politieke partijen in Israël socialistisch of marxistisch geweest, maar zijn persoonlijke twijfels over het socialisme hadden hem politiek gezien in de wildernis achtergelaten, terwijl zijn relatie met Israëls kleine Communistische Partij uitsluitend was omdat zij de enige groepering waren die bereid was op te komen voor de fundamentele mensenrechtenkwesties die zijn eigen centrale aandachtspunten waren. Mijn terloopse veronderstellingen over zijn opvattingen en achtergrond waren volledig verkeerd geweest.

Toen ik zijn boeken begon te lezen en zijn beweringen overwoog, vervijftigvoudigde mijn schok. In mijn hele leven zijn er maar heel, heel weinig momenten geweest waarop ik zo totaal verbijsterd was als na het lezen van Jewish History, Jewish Religion: The Weight of Three Thousand Yearswaarvan de tekst nauwelijks honderd bladzijden beslaat. In feite, ondanks zijn solide achtergrond in de academische wetenschappen en de gloeiende steunbetuigingen van prominenten, vond ik het heel moeilijk om de realiteit van wat ik las te aanvaarden. Bijgevolg betaalde ik een aanzienlijke som aan een jonge graduaatstudent die ik kende, en gaf hem de opdracht om de beweringen in Shahak's boeken te verifiëren, en voor zover hij kon nagaan, leken alle honderden referenties die hij controleerde accuraat te zijn of tenminste in andere bronnen terug te vinden.

Zelfs met al deze zorgvuldigheid moet ik benadrukken dat ik niet rechtstreeks kan instaan voor Shahak's beweringen over het Jodendom. Mijn eigen kennis van die godsdienst is absoluut te verwaarlozen, en blijft meestal beperkt tot mijn kindertijd, toen mijn grootmoeder er af en toe in slaagde me mee te slepen naar de diensten in de plaatselijke synagoge, waar ik zat tussen een massa bejaarde mannen die in een of andere vreemde taal baden en zongen terwijl ze allerlei rituele doeken en religieuze talismannen droegen, een ervaring die ik altijd veel minder plezierig vond dan mijn gebruikelijke tekenfilms op zaterdagochtend.


Hoewel Shahak's books are quite shortbevatten ze zo'n dichtheid aan verbazingwekkend materiaal, dat het vele, vele duizenden woorden zou vergen om ze samen te vatten. Bijna alles wat ik wist - of dacht te weten - over de godsdienst van het Jodendom, althans in zijn ijverig orthodoxe traditionele vorm, was volkomen verkeerd.

Traditioneel religieuze Joden besteden bijvoorbeeld weinig aandacht aan het grootste deel van het Oude Testament, en zelfs zeer geleerde rabbijnen of studenten die vele jaren aan intensieve studie hebben gewijd, kunnen grotendeels onwetend blijven over de inhoud ervan. In plaats daarvan is het centrum van hun religieuze wereldbeeld de Talmoed, een enorm grote, complexe en enigszins tegenstrijdige massa secundaire geschriften en commentaren die in de loop van vele eeuwen is opgebouwd, en daarom wordt hun religieuze doctrine soms "Talmoedisch Jodendom" genoemd. Onder grote delen van de gelovigen wordt de Talmoed aangevuld met de Kabala, een andere grote verzameling van verzamelde geschriften, meestal gericht op mystiek en allerlei vormen van magie. Aangezien deze commentaren en interpretaties de kern van de godsdienst vormen, wordt veel van wat iedereen in de Bijbel als vanzelfsprekend beschouwt, op een heel andere manier bekeken.

Gezien de aard van de Talmoedische basis van het traditionele Jodendom en mijn totale vroegere onwetendheid over het onderwerp, kan elke poging van mijn kant om enkele van de meer verrassende aspecten van Shahak's beschrijving samen te vatten gedeeltelijk verminkt zijn, en is zeker correctie waard door iemand die beter is onderlegd in dat dogma. En omdat zoveel delen van de Talmoed zeer tegenstrijdig zijn en doordrenkt van complexe mystiek, zou het onmogelijk zijn voor iemand als ik om te proberen de schijnbare tegenstrijdigheden te ontwarren die ik alleen maar herhaal. Ik moet opmerken dat, hoewel Shahak's beschrijving van de geloofsovertuigingen en praktijken van het Talmoedische Jodendom een vuurstorm van veroordelingen uitlokte, slechts weinigen van die harde critici zijn zeer specifieke beweringen lijken te hebben ontkend, inclusief de meest verbazingwekkende, wat zijn geloofwaardigheid lijkt te versterken.


Op het meest basale niveau is de religie van de meeste traditionele Joden in feite helemaal niet monotheïstisch, maar bevat zij in plaats daarvan een grote verscheidenheid aan verschillende mannelijke en vrouwelijke goden, die tamelijk complexe relaties met elkaar hebben, waarbij deze entiteiten en hun eigenschappen enorm variëren tussen de talrijke verschillende Joodse subsecten, afhankelijk van welke gedeelten van de Talmoed en de Kabala zij het belangrijkst vinden. Zo is bijvoorbeeld de traditionele joodse religieuze kreet "De Heer is één" door de meeste mensen altijd opgevat als een monotheïstische bevestiging, en veel joden zijn inderdaad precies dezelfde mening toegedaan. Maar grote aantallen andere Joden geloven dat deze verklaring in plaats daarvan verwijst naar het tot stand brengen van een seksuele eenheid tussen de primaire mannelijke en vrouwelijke goddelijke entiteiten. En het meest bizarre is dat Joden met zulke radicaal verschillende opvattingen er absoluut geen probleem in zien om naast elkaar te bidden, en slechts hun identieke gezangen op zeer verschillende wijze interpreteren.

Bovendien bidden religieuze Joden blijkbaar bijna even gemakkelijk tot Satan als tot God, en afhankelijk van de verschillende rabbinale scholen kunnen de specifieke rituelen en offers die zij beoefenen erop gericht zijn de steun van de een of de ander te verwerven. Nogmaals, zolang de rituelen correct worden gevolgd, kunnen de Satan-aanbidders en de God-aanbidders uitstekend met elkaar opschieten en beschouwen zij elkaar als even vrome Joden, alleen van een iets andere traditie. Een punt dat Sjahak herhaaldelijk benadrukt is dat in het traditionele Jodendom de aard van het ritueel zelf absoluut boven alles gaat, terwijl de interpretatie van het ritueel eerder secundair is. Zo kan een Jood die zijn handen driemaal met de klok mee wast misschien geschokt zijn door een ander die tegen de klok in zijn handen wast, maar of het handen wassen bedoeld was om God te eren of om Satan te eren zou nauwelijks een kwestie van belang zijn.

Vreemd genoeg zijn veel van de traditionele rituelen expliciet bedoeld om God of zijn engelen of soms Satan voor de gek te houden of te misleiden, net zoals de sterfelijke helden in een Griekse legende Zeus of Aphrodite voor de gek trachten te houden. Zo moeten bepaalde gebeden in het Aramees worden uitgesproken in plaats van in het Hebreeuws, omdat de heilige engelen de eerstgenoemde taal blijkbaar niet verstaan en door hun verwarring de verzen ongehinderd voorbij kunnen glippen en zonder goddelijke inmenging in werking kunnen treden.


 

Bovendien, aangezien de Talmoed een enorme opeenhoping is van gepubliceerd commentaar, opgebouwd over meer dan een millennium, zijn zelfs de meest expliciete mandaten soms getransformeerd in hun tegengestelden. Zo verbood Maimonides, één van de hoogste rabbinale autoriteiten, rabbijnen absoluut om betaald te worden voor hun religieus onderricht, en verklaarde dat elke rabbijn die een salaris ontving een slechte rover was, veroordeeld tot eeuwige kwelling; maar latere rabbijnen "herinterpreteerden" deze uitspraak uiteindelijk om iets heel anders te betekenen, en vandaag de dag ontvangen bijna alle rabbijnen een salaris.

Een ander fascinerend aspect is dat tot zeer recente tijden het leven van religieuze Joden vaak werd beheerst door allerlei zeer bijgelovige praktijken, met inbegrip van magische toverspreuken, brouwsels, spreuken, bezweringen, vloeken en heilige talismannen, waarbij rabbijnen vaak een belangrijke secundaire rol hadden als tovenaars, en dit is zelfs vandaag de dag nog volledig waar onder de enorm invloedrijke rabbijnen van Israël en de omgeving van New York City. Sjahak's geschriften hadden hem niet geliefd gemaakt bij veel van deze personen, en jarenlang belaagden zij hem voortdurend met allerlei spreuken en angstige vervloekingen, die erop gericht waren zijn dood of ziekte te bewerkstelligen. Veel van deze traditionele Joodse praktijken lijken niet geheel ongelijk aan die welke wij gewoonlijk associëren met Afrikaanse toverdokters of Voodoo priesters, en inderdaad, de beroemde legende van de Praagse Golem beschreef het succesvolle gebruik van rabbinale magie om een reusachtig wezen, gebouwd van klei, tot leven te wekken.

 


De houding van het Jodendom tegenover niet-Joden


Als deze rituele kwesties de centrale kenmerken van het traditionele religieuze Jodendom zouden vormen, zouden we het kunnen beschouwen als een nogal kleurrijk en excentriek voortbestaan van de oudheid. Maar helaas is er ook een veel duisterder kant, die voornamelijk betrekking heeft op de verhouding tussen joden en niet-joden, waarbij de zeer denigrerende term goyim vaak wordt gebruikt om de laatsten aan te duiden. Om het ronduit te zeggen: Joden hebben goddelijke zielen en goyim niet, zij zijn slechts beesten in de gedaante van mensen. De voornaamste reden voor het bestaan van niet-joden is inderdaad om als slaven van joden te dienen, en sommige zeer hooggeplaatste rabbijnen verklaren dit welbekende feit bij gelegenheid. In 2010 verklaarde Israëls hoogste Sefardische rabbi used his weekly sermon to declare dat de enige reden voor het bestaan van niet-Joden is om Joden te dienen en werk voor hen te verrichten. De onderwerping of uitroeiing van alle niet-joden lijkt een impliciet einddoel van de godsdienst.

Joodse levens hebben oneindig veel waarde, en niet-Joodse helemaal geen, hetgeen duidelijke gevolgen heeft voor het beleid. Zo verklaarde een vooraanstaande Israëlische rabbijn in een gepubliceerd artikel dat als een Jood een lever nodig had, het volkomen in orde en zelfs verplicht zou zijn een onschuldige niet-Jood te doden en de zijne af te nemen. Misschien moeten we niet al te verbaasd zijn dat Israël tegenwoordig algemeen wordt beschouwd als one of the world centers of organ-trafficking.

Een verdere illustratie van de ziedende haat die het traditionele jodendom uitstraalt tegen iedereen met een andere achtergrond, is dat het redden van het leven van een niet-jood over het algemeen wordt beschouwd als ongepast of zelfs verboden, en dat het verrichten van een dergelijke actie op de sabbat een absolute overtreding van het religieuze edict zou zijn. Dergelijke dogma's zijn zeker ironisch gezien de wijdverbreide aanwezigheid van Joden in het medische beroep gedurende de laatste eeuwen, maar zij kwamen in Israël op de voorgrond toen een religieus gezinde militaire arts ze ter harte nam en zijn standpunt werd gesteund door de hoogste religieuze autoriteiten van het land.

En terwijl het religieuze jodendom een uitgesproken negatieve kijk heeft op alle niet-joden, wordt met name het christendom beschouwd als een totale gruwel, die van de aardbodem moet worden weggevaagd.

Terwijl vrome moslims Jezus beschouwen als de heilige profeet van God en de onmiddellijke voorganger van Mohammed, is Jezus volgens de joodse Talmoed misschien wel het verachtelijkste wezen dat ooit heeft geleefd, veroordeeld tot een eeuwig verblijf in de onderste put van de hel, ondergedompeld in een kokend vat met uitwerpselen. Religieuze Joden beschouwen de Islamitische Koran als gewoon een ander boek, zij het een totaal verkeerd boek, maar de Christelijke Bijbel vertegenwoordigt het zuiverste kwaad, en als de omstandigheden het toelaten is het verbranden van Bijbels een zeer prijzenswaardige daad. Vrome Joden wordt ook bevolen altijd driemaal te spuwen naar elk kruis of elke kerk die zij tegenkomen, en een vloek uit te spreken over alle christelijke begraafplaatsen. Veel diepgelovige Joden bidden zelfs elke dag voor de onmiddellijke uitroeiing van alle christenen.

In de loop der jaren hebben vooraanstaande Israëlische rabbijnen soms publiekelijk gedebatteerd over de vraag of de Joodse macht nu groot genoeg is geworden om alle christelijke kerken van Jeruzalem, Bethleham en andere nabijgelegen gebieden eindelijk te kunnen vernietigen, en het hele Heilige Land volledig te zuiveren van alle sporen van zijn christelijke besmetting. Sommigen hebben dit standpunt ingenomen, maar de meesten hebben aangedrongen op voorzichtigheid, met het argument dat de Joden eerst nog wat sterker moesten worden voordat zij zo'n riskante stap zouden zetten. Tegenwoordig zijn vele tientallen miljoenen ijverige christenen en vooral christelijke zionisten enthousiaste pleitbezorgers van Joden, Jodendom en Israël, en ik heb het sterke vermoeden dat ten minste een deel van dat enthousiasme berust op onwetendheid.

 

Gedurende de laatste tweeduizend jaar hebben de Joden bijna altijd als kleine, relatief zwakke minderheden geleefd in het land van anderen, of dat nu christenen of moslims waren, zodat een religieuze doctrine die zo onwrikbaar vijandig staat tegenover buitenstaanders, natuurlijk aanzienlijke obstakels heeft opgeworpen voor een vreedzame coëxistentie. De oplossing voor dit dilemma is gebaseerd op het goddelijke mandaat om het joodse leven en welzijn boven alles te bewaren, dat bijna alle andere religieuze overwegingen overstijgt. Als men dus meent dat een van de hierboven besproken gedragingen de wrok van machtige niet-Joodse groepen kan opwekken en de Joden in gevaar kan brengen, moet men die gedragingen vermijden.

Het verbod voor joodse artsen om de ziekten van niet-joden te behandelen, wordt bijvoorbeeld opgeheven in het geval van machtige niet-joden, in het bijzonder nationale leiders, wier gunst de joodse gemeenschap ten goede zou kunnen komen. En zelfs gewone niet-joden mogen worden geholpen, tenzij er een overtuigend excuus kan worden gevonden om het gebrek aan hulp te verklaren, omdat anders de wraakzuchtige vijandigheid van hun vrienden en verwanten moeilijkheden zou kunnen veroorzaken voor andere joden. Evenzo is het toegestaan geschenken uit te wisselen met niet-joden, maar alleen als een dergelijk gedrag kan worden gerechtvaardigd in strikt utilitaire termen, waarbij elke eenvoudige uiting van vriendschap jegens een niet-jood een schending is van heilige principes.

Als de niet-Joodse bevolking zich bewust zou worden van deze Joodse religieuze overtuigingen en de gedragingen die zij bevorderen, zouden er grote problemen voor de Joden kunnen ontstaan, en daarom is er in de loop van vele eeuwen een uitgebreide methodologie van uitvluchten, geheimhouding en misleiding ontstaan om deze mogelijkheid tot een minimum te beperken, waarbij met name heilige teksten verkeerd werden vertaald of cruciale gedeelten volledig werden weggelaten. Intussen is de traditionele straf voor elke Jood die de autoriteiten "informeert" over enige aangelegenheid met betrekking tot de Joodse gemeenschap altijd de dood geweest, vaak voorafgegaan door afschuwelijke folteringen.

Veel van deze oneerlijkheid duurt kennelijk voort tot in onze tijd, omdat het zeer onwaarschijnlijk lijkt dat Joodse rabbijnen, behalve misschien die van de meest avant-gardistische gezindte, totaal onwetend zouden blijven van de fundamentele grondbeginselen van de religie die zij beweren te leiden, en Shahak is vernietigend over hun schijnbare zelfdienende hypocrisie, vooral diegenen die in het openbaar sterk liberale standpunten verkondigen. Volgens de heersende Talmoedische leer bijvoorbeeld, worden zwarte Afrikanen in hun intrinsieke aard traditioneel ergens tussen mensen en apen geplaatst, en alle rabbijnen, zelfs de liberale, zouden zeker op de hoogte zijn van dit religieuze dogma. Maar Shahak merkt op dat de vele Amerikaanse rabbijnen die zo gretig samenwerkten met Martin Luther King, Jr. en andere zwarte leiders van de burgerrechten in de jaren 1950 en 1960 hun religieuze overtuigingen strikt verborgen hielden, terwijl zij de Amerikaanse maatschappij aanklaagden voor haar wrede racisme, waarschijnlijk om een politieke quid pro quo te bereiken die gunstig was voor Joodse belangen met de aanzienlijke zwarte bevolking van Amerika.

Sjahak benadrukt ook het volstrekt totalitaire karakter van de traditionele joodse samenleving, waarin rabbijnen de macht van leven en dood hadden over hun congreganten, en vaak ideologische afwijkingen of ketterij met die middelen trachtten te bestraffen. Zij waren vaak verontwaardigd dat dit moeilijk werd naarmate de staten sterker werden en dergelijke particuliere executies steeds meer verboden. Liberaliserende rabbijnen werden soms vermoord en Baruch Spinoza, de beroemde Joodse filosoof uit het Tijdperk van de Rede, overleefde alleen omdat de Nederlandse autoriteiten weigerden zijn mede-Joden toe te staan hem te doden.

Gezien de complexiteit en het uitzonderlijk controversiële karakter van dit onderwerp, zou ik lezers die dit onderwerp interessant vinden, willen aansporen om drie of vier uur te besteden aan het lezen van Shahak's zeer korte boek, en dan voor zichzelf te beslissen of zijn beweringen plausibel lijken en of ik ze misschien onbedoeld verkeerd begrepen heb. Behalve de exemplaren op Amazon, is het werk ook te vinden op Archive.org en een zeer handige HTML kopie is ook vrij beschikbaar op het Internet.

 

De historische rol van de joden in de westerse samenlevingen


Mijn ontmoeting, tien jaar geleden, met Shahak's openhartige beschrijving van de ware doctrines van het traditionele Jodendom was zeker één van de meest wereldveranderende openbaringen van mijn hele leven. Maar toen ik geleidelijk de volledige implicaties verwerkte, werden allerlei raadsels en losstaande feiten plotseling veel duidelijker. Er waren ook enkele opmerkelijke ironieën, en niet lang daarna grapte ik tegen een (Joodse) vriend van mij dat ik plotseling had ontdekt dat het nazisme het best kon worden omschreven als "Jodendom voor watjes" of misschien als het Jodendom zoals beoefend door Moeder Teresa van Calcutta.

Misschien zit er wel een diepere historische waarheid achter die ironie. Ik meen hier en daar gelezen te hebben dat sommige geleerden geloven dat Hitler bepaalde aspecten van zijn raciaal gerichte nationaal-socialistische doctrine gemodelleerd zou kunnen hebben naar het Joodse voorbeeld, wat eigenlijk volkomen logisch is. Immers, hij zag dat ondanks hun kleine aantallen Joden enorme macht hadden verworven in de Sovjet-Unie, Weimar Duitsland, en tal van andere landen in Europa, deels als gevolg van hun extreem sterke etnische cohesie, en hij redeneerde waarschijnlijk dat zijn eigen Germaanse volk, dat veel groter is in aantal en historische prestaties het nog beter zou kunnen doen als zij soortgelijke praktijken zouden overnemen.

Het is ook interessant op te merken dat een behoorlijk aantal van de leidende racistische pioniers van het 19e eeuwse Europa een bepaalde etnische achtergrond hadden. In mijn geschiedenisboeken bijvoorbeeld werden Max Nordau (Duitsland) en Cesare Lombroso (Italië) altijd afkeurend genoemd als twee van de grondleggers van het Europese racisme en de eugenetische theorieën, maar pas onlangs ontdekte ik dat Nordau samen met Theodor Herzl aan de wieg stond van de Zionistische wereldbeweging, terwijl zijn belangrijkste racistische verhandeling Degenerationwas opgedragen aan Lombroso, zijn Joodse mentor.


 

Zelfs tot in de jaren 1930 en daarna werkten internationale zionistische groeperingen nauw samen met het Derde Rijk aan hun economische projecten, en tijdens de wereldoorlog zelf bood een van de kleinere rechtse groeperingen, onder leiding van de toekomstige Israëlische premier Yizhak Shamir, zelfs een militaire alliantie aan met de Asmogendheden, waarbij ze de decadente Westerse democratieën aan de kaak stelden en hoopten te kunnen samenwerken tegen hun wederzijdse Britse vijanden. The Transfer Agreement van Edwin Black, 51 Documents van Lenni Brenner, en andere geschriften hebben al deze feiten in detail gedocumenteerd, hoewel ze om voor de hand liggende redenen door de meeste van onze media zijn genegeerd of verkeerd zijn weergegeven.

 

Het is duidelijk dat de Talmoed tegenwoordig nauwelijks nog door gewone Joden wordt gelezen, en ik vermoed dat, behalve de streng orthodoxen en misschien de meeste rabbijnen, nauwelijks een fractie op de hoogte is van de zeer controversiële leerstellingen ervan. Maar het is belangrijk in gedachten te houden dat tot slechts enkele generaties geleden bijna alle Europese Joden diep orthodox waren, en zelfs vandaag de dag zou ik denken dat de overgrote meerderheid van de Joodse volwassenen orthodoxe grootouders had. Zeer kenmerkende culturele patronen en sociale attitudes kunnen gemakkelijk doorsijpelen naar een aanzienlijk bredere bevolking, vooral een bevolking die onwetend blijft over de oorsprong van die sentimenten, een omstandigheid die hun niet erkende invloed versterkt. Een godsdienst die gebaseerd is op het principe "heb uw naaste lief" kan in de praktijk al dan niet werkbaar zijn, maar een godsdienst die gebaseerd is op "haat uw naaste" kan op lange termijn een cultureel rimpeleffect hebben dat zich tot ver buiten de directe gemeenschap van de diep vrome mensen uitstrekt. Als bijna alle joden duizend of tweeduizend jaar lang een ziedende haat hebben leren voelen tegen alle niet-joden en ook een enorme infrastructuur van culturele oneerlijkheid hebben ontwikkeld om die houding te maskeren, dan is het moeilijk te geloven dat zo'n ongelukkige geschiedenis absoluut geen gevolgen heeft gehad voor onze huidige wereld, of die van het betrekkelijk recente verleden.

Bovendien kan de joodse vijandigheid jegens niet-joden vaak de belangen van anderen hebben gediend en mede de economische rol hebben bepaald die de groep vervulde, vooral in Europese landen, waarbij deze factor werd verdoezeld door de wijdverbreide onwetendheid van de onderliggende religieuze leerstellingen. Zoals de meesten van ons weten uit onze geschiedenisboeken, beperken politieke heersers die hun onderdanen hardhandig uitbuiten, soms de militaire macht tot een betrekkelijk kleine groep goed beloonde huurlingen, vaak van buitenlandse afkomst, zodat zij weinig sympathie zullen hebben voor de bevolking die zij hardhandig onderdrukken. Ik heb het sterke vermoeden dat sommige van de meest voorkomende traditionele economische niches van de Europese Joden, zoals de belastingboerderijen en het arrenda-landgoedbeheer in Oost-Europa, het best in een soortgelijk licht kunnen worden gezien, waarbij Joden eerder geneigd zullen zijn om elke laatste cent van waarde te onttrekken aan de boeren die zij onder controle hadden ten bate van hun plaatselijke koning of landheren, en waarbij hun beruchte antipathie tegen alle niet-joden ervoor zorgt dat dergelijk gedrag minimaal wordt getemperd door enige menselijke sympathie. Het hoeft ons dan ook niet te verbazen dat Joden voor het eerst Engeland binnenkwamen in de voetsporen van Willem de Veroveraar, om hem en zijn zegevierende Normandische heren te helpen bij de effectieve uitbuiting van de onderworpen Angelsaksische bevolking waarover zij nu heersten.

Maar staten waarin de overgrote meerderheid van de bevolking onderdrukt en gedomineerd wordt door een klein aantal heersers en hun huurlingen zijn vaak veel zwakker en brozer dan staten waarin heersers en geregeerden gemeenschappelijke belangen hebben, en ik geloof dat dit evenzeer geldt voor economische als voor militaire machthebbers. In veel gevallen hebben landen die afhankelijk waren van joodse economische tussenpersonen, met name Polen, nooit met succes een inheemse middenklasse ontwikkeld, en deden zij het later vaak heel slecht tegen hun nationaal-geünificeerde concurrenten. Spanje was in feite een van de laatste landen in Europa die zijn Joden verdreef, en in de volgende eeuw of twee bereikte het de piek van zijn militaire en politieke glorie. Prof. Kevin MacDonald heeft in zijn controversiële boeken over het Jodendom ook uitvoerig betoogd dat heersers die zich meer om het welzijn van hun onderdanen lijken te bekommeren, ook degenen zijn die in moderne geschiedenisboeken eerder als "antisemitisch" worden bestempeld, en zijn delen zijn nu gemakkelijk verkrijgbaar in mijn selectie van HTML Boeken:

·         Een volk dat alleen zal wonen
Jodendom als groepsevolutiestrategie
Kevin MacDonald - 1994 - 168.000 Werden

·         Afscheiding en haar ongenoegens
Naar een evolutietheorie van het antisemitisme
Kevin MacDonald - 1998 - 168.000 Werelden

In 2009 interviewde Gene Expression blogger Razib Khan de eminente evolutionaire theoreticus David Sloan Wilson over de groepsselectie ideeën die zijn belangrijkste focus zijn geweest. Tijdens deze discussie, die een uur duurde, werden de theorieën van MacDonald een belangrijk onderwerp, waarbij Wilson ze heel serieus leek te nemen, en erop wees dat "parasitisme" binnen het wetenschappelijke kader een eenvoudige technische definitie heeft, namelijk de uitbuiting van het grote door het kleine. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de video-opname van zo'n zeer gevoelig onderwerp al snel werd ingekort tot slechts de eerste 11 minuten, en uiteindelijk volledig werd verwijderd van zowel YouTube als BloggingHeadsTV. Maar hij bestaat tenminste nog gedeeltelijk in gearchiveerde vorm:

 


 

In de afgelopen jaren heeft de geschiedenis van de joodse verdrijvingen uit verschillende Europese samenlevingen gedurende de laatste duizend jaar veel aandacht gekregen. Het totale aantal wordt enigszins betwist, maar ligt vrijwel zeker boven de 100, waarbij het beleid van Hitlers Duitsland in de jaren 1930 slechts het meest recente voorbeeld is, en Wired Magazine gaf an interesting graphical presentation van deze grote dataset in 2013. Gezien deze ongelukkige feiten is het wellicht moeilijk om een andere groep aan te wijzen die zo consequent bittere onenigheden heeft met zijn lokale buren, en de religieuze details die Shahak verstrekt, maken dit opmerkelijke historische patroon zeker veel minder onverklaarbaar.

Een zeer onpartijdige maar openhartige beschrijving van het gedragspatroon van Joodse nieuwkomers in Amerika werd gegeven in een hoofdstuk van een boek uit 1914 over immigratiegroepen door E.A. Ross, één van Amerika's grootste vroege sociologen. Ross was een van de meest vooraanstaande progressieve intellectuelen van zijn tijd, veel geciteerd door Lothrop Stoddard aan de rechterzijde en nog steeds zo hoog aangeschreven door de linkerzijde dat hij benoemd werd in de Dewey Commissie om de tegenstrijdige beschuldigingen van Trotsky en Stalin te beoordelen en hij ontving ook glowing praise in de pagina's van de Communistische New Masses. Zijn ontslag op politieke gronden aan de Stanford Universiteit leidde tot de oprichting van de American Association of University Professors. Toch was zijn naam zo totaal verdwenen uit onze geschiedenisboeken dat ik hem zelfs nooit was tegengekomen tot ik begon te werken aan mijn content-archiveringsproject, en het zou me niet verbazen als dat ene hoofdstuk uit een van zijn vele boeken een grote rol heeft gespeeld in zijn verdwijning.

·         De Oude Wereld in de Nieuwe
De Oost-Europese Hebreeën
E.A. Ross - 1914 - 5.000 Woorden


 

Joden leefden tweeduizend jaar lang als een volk in diaspora, en hun hecht verbonden transnationale kolonies voorzagen hen van een uniek effectief internationaal handelsnetwerk. Aangezien hun religieuze tradities slavernij beschouwden als het natuurlijke en gepaste lot van alle niet-joden, maakten de combinatie van ideologische en praktische factoren hen blijkbaar tot een van de belangrijkste slavenhandelaars van middeleeuws Europa, hoewel dit nauwelijks wordt benadrukt in onze geschiedenissen. Dichter bij huis publiceerden de zwarte nationalisten van The Nation of Islam in 1991 The Secret Relationship Between Blacks and Jews, Volume One, waarin op overtuigende wijze de enorme rol van de joden in de Amerikaanse slavenhandel werd aangetoond. In 1994 publiceerde Harold Brackman een korte poging tot weerlegging, getiteld Ministry of Lies onder de auspiciën van het Simon Wiesenthal Center, maar ik vond zijn ontkenningen veel minder overtuigend. Ik betwijfel ten zeerste of de meeste Amerikanen op de hoogte zijn van deze historische feiten.

 

Gedurende het grootste deel van mijn leven werd Nobelprijswinnaar Alexander Solzjenitsyn algemeen beschouwd als de grootste Russische literaire figuur van onze moderne tijd, en na het lezen van al zijn werken, met inbegrip van De Eerste Cirkel, Kankerafdeling, en De Goelag Archipelago, was ik het zeker eens met deze bewering, en gretig nam ik Michael Scammell's briljante duizend pagina's tellende biografie in mij op. Hoewel hij zelf een Rus was, waren veel van zijn naaste vrienden Joods, maar in de jaren 1980 en 1990 begonnen er geruchten rond te gaan over zijn vermeende antisemitisme, waarschijnlijk omdat hij soms gezinspeeld had op de zeer prominente rol van Joden in zowel de financiering als de leiding van de Bolsjewistische Revolutie, en daarna in het personeel van de NKVD en het beheer van de Goelag-werkkampen. Aan het eind van zijn leven schreef hij een omvangrijke tweedelige geschiedenis van de verwarde relatie tussen Joden en Russen onder de titel Two Hundred Years Together, en hoewel dat werk al snel verscheen in het Russisch, Frans en Duits, is er na bijna twee decennia nog nooit een Engelse vertaling goedgekeurd. Zijn literaire ster schijnt sindsdien ook in Amerika sterk te zijn weggeëbd, en tegenwoordig zie ik zijn naam nog maar heel zelden vermeld in een van mijn vaste kranten.

Samizdat versies van belangrijke delen van zijn laatste werk zijn gemakkelijk te vinden op het Internet, en een paar jaar geleden verkocht Amazon tijdelijk een uitgave van 750 pagina's in drukvorm, die ik bestelde en lichtjes doorbladerde. Alles leek vrij onschuldig en feitelijk, en niets nieuws sprong er voor mij uit, maar misschien werd de documentatie van de zeer zware Joodse rol in het communisme ongeschikt geacht voor een Amerikaans publiek, net als de bespreking van de uiterst uitbuitende relatie tussen Joden en Slavische boeren in de pre-revolutionaire tijden, gebaseerd op drankhandel en geldleningen, die de tsaren vaak hadden getracht te verzachten.

Wanneer een heersende elite slechts een beperkte band heeft met de bevolking die zij controleert, is de kans op welwillend gedrag veel kleiner, en die problemen worden nog vergroot wanneer die elite een lange traditie van meedogenloos extractief gedrag heeft. Enorme aantallen Russen hebben geleden en zijn gestorven in de nasleep van de Bolsjewistische Revolutie, en gezien de overwegend Joodse samenstelling van de top gedurende een groot deel van die periode, is het niet verwonderlijk dat "antisemitisme" als een halsmisdaad werd beschouwd. Kevin MacDonald was wellicht degene die de term "vijandige elite" bedacht, en de ongelukkige gevolgen besprak wanneer een land onder dergelijke controle komt.

Na de ineenstorting van de Sovjet-Unie in 1991 kwam het herboren Rusland al snel onder de overweldigende heerschappij van een kleine groep oligarchen, bijna volledig van joodse achtergrond, en een decennium van totale ellende en verarming voor de Russische bevolking in het algemeen volgde snel. Maar toen een echte Rus, Vladimir Poetin, de macht overnam, sloegen deze trends om en sindsdien is het leven van de Russen er enorm op vooruitgegaan. De Amerikaanse media waren overwegend vriendelijk voor Rusland toen het nog onder joods oligarchisch bewind stond, terwijl Poetin in de pers heftiger is gedemoniseerd dan welke wereldleider ook sinds Hitler. Onze mediapundits bestempelen Poetin zelfs regelmatig als "de nieuwe Hitler" en ik denk eigenlijk dat de analogie wel redelijk is, maar niet op de manier die zij bedoelen.

 


 

Soms is het veel gemakkelijker om duidelijke patronen op te merken in een vreemd land dan in je eigen land. In het begin van de jaren 2000 las ik The Master Switch, een alom geprezen geschiedenis van de moderne communicatietechnologie door professor Tim Wu van Columbia University, die later een vooraanstaand activist voor internetrechten is geworden. Ik vond het een fascinerend boek, met zoveel verhalen die ik nooit eerder had gehoord. Ik kon het echter niet helpen op te merken dat alle krachtige massamediatechnologieën van onze moderne wereld - film, radio en televisie - waren uitgevonden en ontwikkeld door niet-Joden, meestal van Angelsaksische afkomst, maar in elk geval werd de controle in handen genomen door meedogenloze Joodse zakenlieden, die soms het leven en de carrières van de makers verwoestten. Tegen de jaren vijftig waren bijna alle belangrijke concentraties van de macht van de elektronische media in Amerika - met als enige grote uitzondering de Disney Studios - stevig in Joodse handen. In een open samenleving als de onze, zijn dit de centrale hefbomen van politieke invloed, en gedurende de volgende generatie of zo, werd Amerika's lang overheersende en zwaar Angelsaksische heersende elite vervangen door een overwegend Joodse, een ontwikkeling waar ik op zinspeelde in mijn lange Meritocracy article van een paar jaar geleden.

Critici van alle achtergronden betreuren de totale verarming van zo'n groot deel van Amerika's eens zo welvarende middenklasse. sixty percent of the American population today possesses less than $500 in direct beschikbaar spaargeld. Een jongere generatie is gereduceerd tot permanente schuldslavernij door ruïneuze studieleningen, terwijl de kranten melden dat de opioïde drugsepidemie een vreselijke tol heeft geëist in levens en gezinsbreuken, zelfs terwijl Wall Street en andere elitesectoren van de gefinancierde economie rijker zijn dan ze ooit zijn geweest. Er zijn zeker veel verschillende verklaringen voor dit trieste economische traject, waaronder technologische veranderingen, toenemende internationale concurrentie en verschuivingen van de politieke macht in het Amerikaanse regeringsstelsel. Maar soms lijkt het wel alsof een aanzienlijk deel van onze bevolking is gereduceerd tot een 21e eeuwse versie van de dronken, onwetende, uitgebuite, met schulden overladen, verarmde en onteigende Slavische boerenstand van het door Joden gedomineerde Paleis van Nederzetting, en een opvallende grafiek van het Economic Policy Institute toont aan dat een zeer scherp economisch buigpunt zich voordeed in het begin van de jaren zeventig, precies rond de tijd dat de eerder genoemde etnische transformatie van onze heersende elites volop aan de gang was.

 


 

In tegenstelling tot wat algemeen wordt aangenomen, is het in Amerika niet illegaal om een "nazi" te zijn, en is het nazi's evenmin verboden eigendom te bezitten, zelfs niet van mediabedrijven. Maar stel dat de overgrote meerderheid van de grote mediaconcentraties in Amerika eigendom zouden zijn van en gecontroleerd worden door bijzonder fanatieke nazi's. Dat zou zeker ernstige gevolgen kunnen hebben voor de loop van onze samenleving, en vooral voor dat deel van de bevolking dat onder de nazi-doctrine met aanzienlijke minachting wordt bekeken.

 


 

Een belangrijk punt in de beknopte geschiedenis van Hitlers Derde Rijk was dat, hoewel de heersende nazi-elite zich vaak hard en extreem gedroeg, meer dan 98% van de bevolking die zij vóór het uitbreken van de oorlog regeerde, bestond uit Duitsers, de groep waarvan die heersende elite het meest wilde profiteren en zich op alle mogelijke manieren wilde verheffen, en ondanks de vertroebelende wolk van propaganda achteraf, lijkt dit doel grotendeels te zijn bereikt. In 2004 publiceerde Counterpunch een column van wijlen Alexander Cockburn, de redacteur van Counterpunch, waarin hij wees op het enorme succes van Hitlers economisch beleid in vredestijd, en in 2013 verscheen op datzelfde webzine een veel langere column die volledig aan ditzelfde onderwerp was gewijd, en waarin hij verwees naar the analysis of Henry C.K. Liuwiens Chinese achtergrond hem een grotere kritische afstand verschafte. Gedurende het grootste deel van de jaren dertig van de vorige eeuw werd Hitler internationaal geprezen voor het grote succes van zijn binnenlandse economische en sociale prestaties. Hij haalde meerdere malen de cover van Time Magazine en werd zelfs uitgeroepen tot Man van het Jaar in 1938. Daarentegen vermoed ik dat een bevolking die voor ongeveer 98% niet-Duits was, maar die door dezelfde fanatiek pro-Duitse leiders werd geregeerd, het veel slechter zou hebben gedaan.

 

De meeste van deze ontmoedigende feiten die mijn begrip van de werkelijkheid in de afgelopen tien jaar zo grondig hebben veranderd, konden onmogelijk onder mijn aandacht zijn gekomen vóór de opkomst van het Internet, dat de gecentraliseerde controle over de verspreiding van informatie gedeeltelijk heeft verbroken. Maar veel andere mensen moeten al veel eerder op de hoogte zijn geweest van grote delen van dit belangrijke verhaal, en hebben ingezien dat deze zaken zeer ernstige gevolgen kunnen hebben voor de toekomst van onze samenleving. Waarom is er zo weinig publiek debat geweest?

Ik denk dat één factor is dat onze dominante media-organen van nieuws en amusement in de loop der jaren en decennia met succes de meeste Amerikanen hebben geconditioneerd om een soort mentale allergische reactie te ondergaan op onderwerpen die gevoelig liggen bij de Joden, wat ertoe leidt dat allerlei kwesties worden beschouwd als absoluut verboden terrein. En omdat Amerika's zeer machtige Joodse elites daardoor zijn afgeschermd van bijna alle publieke controle, blijven Joodse arrogantie en wangedrag grotendeels ongecontroleerd en kunnen zij zich volledig onbeperkt uitbreiden.

Ik heb mensen ook wel eens voorgehouden dat een onderbelicht aspect van een Joodse bevolking, dat haar problematische karakter sterk vergroot, het bestaan is van wat zou kunnen worden beschouwd als een biologische sub-morf van uitzonderlijk fanatieke individuen, die altijd op hun hoede zijn om verbale en soms fysieke aanvallen van ongekende woede uit te voeren tegen iedereen die zij onvoldoende vriendelijk achten voor de Joodse belangen. Zo nu en dan stelt een bijzonder dappere of roekeloze publieke figuur een of ander verboden onderwerp aan de kaak en wordt bijna altijd overrompeld en vernietigd door een ware zwerm van deze fanatieke joodse aanvallers. Net zoals de pijnlijke steken van de zichzelf opofferende krijgerskaste van een mierenkolonie grote roofdieren snel kan leren ergens anders heen te gaan, kan de angst om deze "Joodse berserkers" te provoceren schrijvers of politici vaak ernstig intimideren, waardoor zij hun woorden zeer zorgvuldig kiezen of zelfs de bespreking van bepaalde controversiële onderwerpen geheel vermijden, hetgeen de Joodse belangen als geheel zeer ten goede komt. En hoe meer dergelijke invloedrijke personen aldus worden geïntimideerd om een bepaald onderwerp te vermijden, hoe meer dat onderwerp als strikt taboe wordt beschouwd, en ook door alle anderen wordt vermeden.

Zo lunchte ik een tiental jaar geleden met een bijzonder eminente neoconservatieve geleerde met wie ik een beetje bevriend was geraakt. We betreurden het dat de intellectuele elite van Amerika overwegend naar links neigt, en ik zei dat dit grotendeels te wijten was aan onze meest elitaire universiteiten. Veel van onze knapste studenten uit het hele land kwamen Harvard en de andere Ivies binnen met een verscheidenheid aan ideologische standpunten, maar na vier jaar verlieten ze die leerzalen overwegend in links-liberale pas. Hoewel hij het eens was met mijn beoordeling, vond hij dat ik iets belangrijks miste. Hij wierp een nerveuze blik naar beide kanten, schudde zijn hoofd naar beneden, en verlaagde zijn stem. "Het zijn de Joden," zei hij.


 

De controversiële studie van Ariel Toaff


Ik twijfel er niet aan dat veel van de openhartige analyse die hierboven is gegeven, voor veel mensen behoorlijk verontrustend zal zijn. Sommigen zullen zelfs van mening zijn dat dergelijk materiaal de grenzen van louter "antisemitisme" ver overschrijdt en gemakkelijk de drempel overschrijdt om te worden aangemerkt als een daadwerkelijke "bloed laster" tegen het Joodse volk. Deze uiterst harde beschuldiging, die op grote schaal wordt gebruikt door trouwe verdedigers van het Israëlische gedrag, verwijst naar het beruchte christelijke bijgeloof, dat gedurende het grootste deel van de Middeleeuwen en zelfs tot in meer moderne tijden heerste, dat Joden soms kleine christelijke kinderen ontvoerden om hun bloed af te tappen voor gebruik in verschillende magische rituelen, vooral in verband met de religieuze feestdag Purim. Een van mijn meer schokkende ontdekkingen van de laatste twaalf jaar is dat er een vrij grote waarschijnlijkheid bestaat dat deze schijnbaar onmogelijke overtuigingen werkelijk waar waren.

Persoonlijk heb ik geen enkele professionele deskundigheid op het gebied van joodse rituele tradities, noch op het gebied van de praktijken van het middeleeuwse Jodendom. Maar een van 's werelds meest vooraanstaande geleerden op dat gebied is Ariel Toaff, professor in Joodse Renaissance en Middeleeuwse Studies aan de Bar-Ilan Universiteit bij Tel Aviv, en zelf de zoon van de Opperrabbijn van Rome.

In 2007 publiceerde hij de Italiaanse editie van zijn wetenschappelijke studie Blood Passovers, gebaseerd op vele jaren van ijverig onderzoek, bijgestaan door zijn afgestudeerde studenten en geleid door de suggesties van zijn verschillende academische collega's, waarbij de eerste oplage van 1.000 exemplaren al op de eerste dag uitverkocht was. Gezien Toaffs internationale faam en de enorme belangstelling zou een verdere internationale verspreiding, inclusief een Engelse uitgave door een prestigieuze Amerikaanse wetenschappelijke pers, normaal gesproken hebben gevolgd. Maar de ADL en verschillende andere joodse activistische groeperingen beschouwden een dergelijke mogelijkheid als uiterst onwelgevallig, en hoewel deze activisten geen wetenschappelijke geloofsbrieven hadden, oefenden zij blijkbaar voldoende druk uit om alle verdere publicatie te annuleren. Hoewel Prof. Toaff aanvankelijk hardnekkig probeerde stand te houden, sloeg hij al snel dezelfde weg in als Galileo, en zijn verontschuldigingen werden natuurlijk de basis van het altijd onbetrouwbare Wikipedia-artikel over het onderwerp.

 


 

Uiteindelijk dook een Engelse vertaling van zijn tekst in PDF-formaat op het Internet op en werd ook te koop aangeboden op Amazon.com, waar ik een exemplaar kocht en het uiteindelijk las. Gezien deze moeilijke omstandigheden is dit 500 pagina's tellende werk nauwelijks in ideale vorm, met de meeste van de honderden voetnoten losgekoppeld van de tekst, maar het biedt nog steeds een redelijk middel om Toaffs controversiële these te evalueren, althans vanuit het perspectief van een leek. Hij lijkt zeker een zeer erudiet geleerde, die zwaar leunt op de secundaire literatuur in het Engels, Frans, Duits en Italiaans, en op de originele documentaire bronnen in het Latijn, Middeleeuws Latijn, Hebreeuws en Jiddisch. Inderdaad, ondanks de schokkende aard van het onderwerp, is dit wetenschappelijke werk eigenlijk nogal droog en enigszins saai, met zeer lange uitweidingen over de bijzondere intriges van verschillende obscure Middeleeuwse Joden. Mijn eigen totale gebrek aan expertise op deze gebieden moet worden benadrukt, maar over het geheel genomen vond ik dat Toaff een vrij overtuigend betoog hield.

Het blijkt dat een aanzienlijk aantal Asjkenazische Joden van oudsher christelijk bloed beschouwden als bloed met krachtige magische eigenschappen, en het als een zeer waardevol bestanddeel beschouwden van bepaalde belangrijke rituele waarnemingen op bepaalde religieuze feestdagen. Het is duidelijk dat het verkrijgen van dergelijk bloed in grote hoeveelheden met aanzienlijke risico's gepaard ging, wat de geldelijke waarde ervan sterk verhoogde, en de handel in flesjes van dat kostbare goed schijnt wijdverbreid te zijn geweest. Toaff merkt op dat, omdat de gedetailleerde beschrijvingen van de Joodse rituele moordpraktijken zeer gelijksoortig worden beschreven op plaatsen die ver uit elkaar liggen door geografie, taal, cultuur en tijdsperiode, het vrijwel zeker gaat om onafhankelijke waarnemingen van dezelfde rite. Bovendien merkt hij op dat wanneer beschuldigde Joden werden opgepakt en ondervraagd, zij vaak obscure religieuze rituelen correct beschreven die onmogelijk bekend konden zijn bij hun niet-Joodse ondervragers, die vaak kleine details verdraaiden. Het is dus zeer onwaarschijnlijk dat deze bekentenissen door de autoriteiten zijn verzonnen.

Bovendien, zoals uitvoerig besproken door Sjahak, lag in het wereldbeeld van het traditionele Jodendom een zeer wijdverbreide nadruk op magische rituelen, spreuken, bezweringen, en soortgelijke zaken, hetgeen een context verschafte waarin rituele moord en mensenoffers niet geheel onverwacht zouden zijn.

Het is duidelijk dat de rituele moord op christelijke kinderen voor hun bloed door de plaatselijke niet-Joodse bevolking met een enorme afkeer werd bekeken, en het wijdverbreide geloof in het bestaan ervan bleef een bron van bittere spanning tussen de twee gemeenschappen, die nu en dan oplaaide wanneer een christelijk kind op mysterieuze wijze verdween in een bepaalde tijd van het jaar, of wanneer een lichaam werd gevonden dat verdachte soorten wonden vertoonde of een vreemd soort bloedverlies vertoonde. Zo nu en dan kwam een bepaald geval in de openbaarheid, wat vaak leidde tot een politieke krachtmeting tussen joodse en anti-joodse groeperingen. In het midden van de 19e eeuw was er zo'n beroemd geval in het door Frankrijk gedomineerde Syrië, en vlak voor het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog werd Rusland geteisterd door een soortgelijk politiek conflict in de Beilis-affaire in 1913 in de Oekraïne.

Ik kwam deze zeer verrassende ideeën bijna een dozijn jaar geleden voor het eerst tegen in een lang artikel van Israel Shamir waarnaar werd verwezen in Counterpunch, en dit zou zeker de moeite waard zijn om te lezen als an overall summarysamen met een paar van zijn vervolgcolumns, terwijl schrijver Andrew Hamilton een the most recent 2012 overview van de controverse. Shamir biedt ook een gratis exemplaar van het boek in PDF-vorm, een bijgewerkte versie met de voetnoten correct in de tekst vermeld. Hoe dan ook, ik beschik niet over de deskundigheid om de waarschijnlijkheid van de Toaff Hypothese effectief te beoordelen, dus ik nodig geïnteresseerden uit om Toaffs boek te lezen, of beter nog, de verwante artikelen, en zelf een oordeel te vellen.

 

Het idee dat de wereld niet alleen vreemder is dan wij ons voorstellen, maar ook vreemder dan wij ons kunnen voorstellen, is vaak ten onrechte toegeschreven aan de Britse astronoom Sir Arthur Eddington, en in de afgelopen vijftien jaar ben ik soms gaan geloven dat de historische gebeurtenissen van onze eigen tijd in een soortgelijk licht kunnen worden bezien. Ik heb ook wel eens met mijn vrienden gegrapt dat wanneer de ware geschiedenis van onze laatste honderd jaar eindelijk is geschreven en verteld - waarschijnlijk door een Chinese professor aan een Chinese universiteit - geen van de studenten in zijn collegezaal er ook maar een woord van zal geloven.

 


118 comments:

  1. [Ik heb ook wel eens met mijn vrienden gegrapt dat wanneer de ware geschiedenis van onze laatste honderd jaar eindelijk is geschreven en verteld - waarschijnlijk door een Chinese professor aan een Chinese universiteit - geen van de studenten in zijn collegezaal er ook maar een woord van zal geloven.]
    Dit is de uitsmijter van dit -alweer fantastische- stuk.

    ReplyDelete
  2. Ik heb eens 1 van de links gevolgd -van Allan Brownfeld- en tot mijn verrassing zag ik dit artikel over AI. Zou dat wel eens de oorzaak zijn geweest van de ophef over de oorlogsmisdaden van Oekraïne? In ieder geval is de geest uit de fles en die stop je er niet zo gauw meer in. Er zijn altijd media, die erin blijven hangen, doodzwijgen, zoals gebruikelijk, lukt steeds minder.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [tot mijn verrassing zag ik dit artikel over AI.]

      Dit wist ik ook niet! Inderdaad vakkundig onder het tapijt geschoven.


      [Zou dat wel eens de oorzaak zijn geweest van de ophef over de oorlogsmisdaden van Oekraïne?]

      Mocht dat zo zijn dan is het een campagne 'betrouwbaarheid instituut in twijfel trekken'. Ik heb de indruk dat dit niet erg lukt.

      Delete
    2. Dit American Council for Judaisme ( dat het bericht over Amnesty plaatst) is een kritische organisatie.

      Een co-auteur van Shahak heeft ook voor hen gewerkt:

      " ....en Jewish Fundamentalism In Israel (Pluto Press, 1994), geschreven met Norton Mezvinsky, een professor in de geschiedenis aan de Central Connecticut State University en voorheen lid van de staf van de American Council for Judaism. "

      Delete
    3. [een kritische organisatie.]
      Ik neem aan 'kritisch' naar de joden.

      Delete
  3. [Een ander fascinerend aspect is dat tot zeer recente tijden het leven van religieuze Joden vaak werd beheerst door allerlei zeer bijgelovige praktijken, met inbegrip van magische toverspreuken, brouwsels, spreuken, bezweringen, vloeken en heilige talismannen]
    @SDR: Weet je nog, uit het vorig blog?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik moet het artikel nog lezen (doe ik vanavond) maar inderdaad, het is dus blijkbaar een aspect van hun religie, dat wist ik niet.

      Delete
    2. Even wat verder uitgediept: de beroemde legende van de Praagse Golem.
      Opmerking: van alle links met films: lees ook de comments. Die zijn waardevol, al gaat ene daiginjo helemaal los over het antisemitisme. Maar dit truc kennen we al.
      En kijk ook naar de andere gegeven films aan de rechterkant, waarin opvalt, dat Yuval Noah Harari wel errug veel ruimte krijgt om zijn vuil te spuien op YT.

      Delete
    3. [dat joden soms kleine christelijke kinderen ontvoerden om hun bloed af te tappen voor gebruik in verschillende magische rituelen, vooral in verband met de religieuze feestdag Purim.]

      Ik denk, dat daar de verhalen mbt adrenochrome vandaan komen. Los van de zaak Dutroux denk ik wat het zijn: verhalen. Maar ik laat me graag van het tegendeel overtuigen. 😎

      Delete
  4. Nog meer bijzonderheden uit het stuk: Er wordt een link gegeven: BloggingHeadsTV. Erna staat, dat "hij bestaat tenminste nog gedeeltelijk in gearchiveerde vorm in Archive.org"
    Ik heb echter de hele uitzending ontdekt op Joetjoep. (1:05:49)
    Ik heb ook alles maar gedownload, je weet maar nooit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik heb dat imterview ( oppervlakkig) beluisterd. Moeilijke vaktaal. Maar wel: Ze kunnen MacDonald niet bekritiseren, want zijn verhaal klopt natuurlijk, maar doen dan net alsof ze het niet helemaal goed gelezen herbben, en ze weten uiteraard heel goed dat àls ze macDonald zouden bijvallen, hun rol in de MSM in elk geval veel schade ondervind, en hun boeken niet meer gepromoot worden.

      Delete
  5. Verder dwaal ik wel eens af: The Infamous 1972 Report That Warned of Civilization's Collapse met o.a. deze oorzaak, of in ieder geval een aanzet hiertoe. Waarschijnlijk zijn weinig mensen hierop voorbereid: electronica is heel gevoelig hiervoor. Je kunt je back-up hd's (die we allemaal hebben, toch?!) hiertegen beschermen door ze in dikke al-folie te wikkelen, zeker 3 lagen. Leg die in een -brandveilige- kluis (Kooi van Faraday) en al je gegevens zijn veilig, al zal je wel een nieuwe pc - laptop moeten kopen, want die is wél kapot, maar je hebt in ieder geval je gegevens nog.
    Ik lach me straks kapot, als al die stumpers met hun mobieltje niets meer kunnen betalen, als het fenomeen zich voordoet.

    ReplyDelete
  6. In vind de laatste Duran heel informatief met Scott Ritter : https://www.youtube.com/watch?v=fD44Eb1xDhE

    ReplyDelete
    Replies
    1. Scott Ritter is helemaal lyrisch over de RF-militairen. Het LeugenImperium wil de RF militair 'uitputten', maar wordt zélf uitgeput, met de -kuch- EU-legers erbij.! De cijfers zijn hallucinant.

      Delete
    2. Hier nog wat extra info over de Militaire capaciteiten van de RF. "You have not seen anything yet" Slava Russia!

      Delete
    3. Dat denk ik dus ook (you have not seen anything yet).

      Delete



  7. Amnesty International Accuses Israel of Being An "Apartheid" State

    Allan C. Brownfeld, Editor
    Special Interest Report
    April 2022

    In a landmark 280-page report issued on January 31, 2022, Amnesty International
    (AI) accused Israel of the crime of apartheid, saying “it is a crime against
    humanity, and it has to end.” It called for an end to the system of “oppression
    and domination” it imposes on millions of Palestinians living under its rule.

    Through a number of discriminatory policies like home demolitions, family
    separation, restrictions on freedom of movement, imprisonment and torture, Israel
    has met the criteria for the crime of apartheid as it is defined under
    international law, the report said. The report declares: “Since 1948, Israel has
    established a set of laws and systems that are designed to oppress and dominate
    Palestinians,” and are carried out with the intent of privileging Jewish Israelis
    at the expense of Palestinians.

    Writing in The Guardian (Feb. 5, 2022), Chris McGreal points out that critics of
    the Amnesty International Report, such as the American Jewish Committee and the
    Anti-Defamation League, would have to believe “Israel has been led by anti-
    Semites who hate their own country. In smearing those who lay out a reasoned
    case that Israel is guilty of apartheid under international law, American critics
    are conveniently sidestepping years of damning judgments by Israeli leaders. As
    Yassi Sarid, a former Israeli Cabinet minister and member of the Knesset for 32
    years, put it in 2008: ‘What acts like apartheid, is run like apartheid, and
    harasses like apartheid, is not a duck—it is apartheid.’”

    McGreal reports that, “Leading Israeli politicians have warned for years that
    their country was sliding into apartheid. They include two former prime
    ministers, Ehud Barak and Ehud Olmert, who can hardly be dismissed as anti-
    Semites or hating Israel. ‘As long as in this territory west of the Jordan River
    there is only one political reality called Israel it is going to be either non-
    Jewish or non-democratic,’ Barak said in 2010. ‘If this bloc of millions of
    Palestinians cannot vote, that will be an apartheid state.’ Israel’s former
    attorney general, Michael Ben-Yair, was even clearer: ‘We established an
    apartheid regime in the occupied territories immediately following their capture.
    That oppressive regime exists to this day,’ he said in 2002.”

    Many other prominent Israelis have expressed similar views. Ami Ayalon, the
    former head of Shin Bet intelligence service, has said his country has “apartheid
    characteristics.” Shulamit Aloni, the second woman to serve as a cabinet
    minister after Golda Meir, and Lon Liel, former Israeli ambassador to South
    Africa, told the Guardian that their country “practices a form of apartheid.”
    A.B. Yehoshua, one of Israel’s greatest writers, said in 2020: “The cancer today
    is apartheid in the West Bank. This apartheid is digging more and more deeply
    into Israeli society and impacting its humanity.”

    The intent of Israeli policy, according to the AI report, is to create and
    maintain Jewish domination over Palestinians which can be demonstrated through
    laws that were instituted early after Israel’s establishment that allowed for
    open Jewish immigration and simultaneously prevented the Palestinian refugees
    from returning to their homes. Israel implements laws that geographically
    fragments Palestinians and confined them to “separate, densely populated
    enclaves,” where basic human development is restricted.

    Agnes Callamard, AI’s Secretary General, said, “We have found that Israel’s cruel
    policies of segregation, dispossession and exclusion across all territories under
    its control clearly amount to apartheid. The international community has an
    obligation to act.” **

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wolf gaf de link.
      Ik heb het hele artikel hierboven geplaatst
      http://www.acjna.org/acjna/articles_detail.aspx?id=2764

      Nu denk ik dat AI ( liever Amnesty, want ik dacht dat je het over Artificial Intelligence had, eerst) twweeslachtig is, zoals veel van die instituties: de infiltratie in nog maar half voltooid. Dus af en toe doen ze hun oorspronkelijke goede wwerkl, en af en toe promoten ze de joodse agressie.

      Delete
    2. [Ik heb het hele artikel hierboven geplaatst]
      Mooi. Ik zat nog te twijfelen, of ik dat zou doen. Maar mijn regel is: bij twijfel niet inhalen. 😉
      Fijn dat jij het hebt gedaan.

      Delete
    3. Oud bericht van Medvedev: Het verhaal van het rapport van Amnesty International, waar wordt gemeld dat Oekraïense troepen wapens inzetten in scholen en ziekenhuizen, gaat niet over gerechtigheid of de openbaring van het Westen.

      Dit gaat over het feit dat Zelensky wordt verweten, en in feite openlijk zei dat hij meer meegaand en uitvoerend moest zijn. En dit verhaal lijkt erg op het verhaal dat ooit in Kosovo gebeurde.
      Daar is een Amerikaanse militaire basis, Bondsteel. Amerikanen betalen natuurlijk geen cent voor haar aanwezigheid in Kosovo.

      En er was een moment dat de toenmalige Kosovaarse Premier Hashim Thaci vreselijk in zichzelf geloofde en zei dat de Verenigde Staten moesten betalen voor de inzet van de basis. Ze zeggen dat ze gratis zijn gebleven, het is tijd en eer om het te weten.

      En onmiddellijk begonnen de Amerikaanse media massaal te melden dat Hashim Thaci nooit een held van het Albanese verzet was geweest. En zelfs een oorlogsmisdadiger en een terrorist die Serviërs vermoordde en hun organen verkocht. De Amerikaanse senatoren begonnen te praten over het tribunaal. En meteen bleek dat niemand geld van de Amerikanen wilde aannemen, iemand begreep de vertaling uit het Albanees verkeerd. De oorlogsmisdadiger en terrorist Thachi ademde uit en beloofde zichzelf in de toekomst geen onzin te spreken.

      Hier is het rapport van Amnesty International, waar de aanvallen van het Oekraïense leger van woongebouwen in 19 steden zijn gedocumenteerd, dit is zo ' n dikke groet, zelfs niet alleen aan Zelensky.

      "Onthoud dat jullie volkshelden zijn zolang de blanke Heer dat zegt. En als hij van gedachten verandert, worden jullie oorlogsmisdadigers. Dus maak je geen zorgen en denk veel aan jezelf.

      Oké, werk voor nu."

      Dat is alles. Er zullen geen andere gevolgen zijn voor Kiev.

      Delete
    4. Amnesty probeert een beetje terug te krabbelen, door de Russische Tribunalen "illegal and unacceptable" te verklaren.
      "Amnesty International is against putting Ukrainian POWs on trial for alleged war crimes, insisting that Russia and Donbass are in no position to do so."
      Hoezo, Amnesty? We hebben de oorlogsmisdaden onderzocht -jullie toch ook?- , we hebben die gasten gevangen en nu wordt er -eindelijk- RECHT gesproken.

      Delete
    5. Hier proberen ze hun eigen rapport over de Oekraïense Oorlogsmisdaden verder af te zwakken, anders komen ze ook op de Dodenlijst van Zelenskyy? Je weet tenslotte maar nooit.

      Delete
    6. En dat die dodenlijst bestaat -en werkt-, wordt bij deze bevestigd.

      Delete
  8. En het is weer zover: oogsttijd komt eraan, dus gaan we "oefenen". Gevolg: alles in Noord-Korea met 2 benen staat dan aan de kust om de vijand op te vangen, mocht de 'oefening' uit de hand loen. Het gevolg daarvan is, dat de oogst 'mislukt'. Dit is al jaren aan de gang.

    Eigenlijk moet China dan een paar 'oefeningen' vlak voor de kust van NK houden, zoals ze nu bij Taiwan doen. Dan kan NK de oogst binnenhalen.

    Turkije wordt een vrijhaven voor Russen.
    En het kolonialisme is nog lang niet uitgeroeid. "Pak wat je pakken kan", is het devies.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [En het is weer zover: oogsttijd komt eraan, dus gaan we "oefenen". Gevolg: alles in Noord-Korea met 2 benen staat dan aan de kust om de vijand op te vangen, mocht de 'oefening' uit de hand loen. Het gevolg daarvan is, dat de oogst 'mislukt'. Dit is al jaren aan de gang.]

      Ik heb me nooit gerealiseerd dat dit de reden zou kunnen zijn voor die oefeningen in deze tijd van het jaar. Mocht dit werkelijk zo zijn dan zou NK zich dat nu toch zo langzamerhand ook moeten realiseren en hun strategie daarop aanpassen?


      [Eigenlijk moet China dan een paar 'oefeningen' vlak voor de kust van NK houden, zoals ze nu bij Taiwan doen. Dan kan NK de oogst binnenhalen.]

      Zoiets ja, aangepaste strategie. Maar zelfs dat hoeft in eerste instantie niet, gewoon minder mensen aan de kust neerzetten want ik denk niet dat 'the idiots in charge' een echte aanval durven inzetten. In dat laatste geval hebben ze direct oorlog met China.


      [Turkije wordt een vrijhaven voor Russen.]

      Hahahahaha, die Erdogan draait de rollen om. Doet nu hetzelfde als het L.I. altijd doet.

      Delete
    2. [Mocht dit werkelijk zo zijn dan zou NK zich dat nu toch zo langzamerhand ook moeten realiseren en hun strategie daarop aanpassen?]
      Dat gaat dus niet. Je kunt een mens maar 1 functie tegelijk geven: of soldaat of landbouwer.
      Ik had al een alternatief aan gegeven. Hopen dat Xi het hier leest. 😎

      dhr. Erdogan is echt een luis in de pels van het LI.

      Delete
    3. [Dat gaat dus niet. Je kunt een mens maar 1 functie tegelijk geven: of soldaat of landbouwer.]

      Nee, een mens kan niet op 2 plekken tegelijk zijn maar landbouwer zijn en daarnaast soldaat of andersom kan prima. Dus als je 1.000 man hebt dan kun je er toch voor kiezen om die 1.000 man niet allemaal naar de kust te sturen? Genoeg verkenners neerzetten en de rest inzetten voor de oogst. Dit omdat die aanval er waarschijnlijk toch niet komt (zou het L.I. dat riskeren? met oorlog met China tot gevolg?) Daarnaast hulp aan China vragen en doen wat jij suggereerde.

      Delete
    4. Als China niets doet, kan de DPRK nog hulp vragen aan de RF.

      Delete
  9. Over de aanslag op de dochter van Dugin, het volgende van The Saker:

    [Dear friends,

    Two quick messages:

    First, by now most of you have heard that Alexander Dugin’s daughter has been murdered in a car bomb. The target was clearly Dugin himself. All I want to say at this point is that Dugin never was the “‘Russian world’ ideologue“ as RT so stupidly wrote. (The same goes for another supposed “ideologue of the Russian world” German Sterligov).

    How many times did you hear Putin quoting Dugin? If anything, Putin’s ideological influences would be Ivan I’in (also spelled Ilyin) and Alexander Solzhenitsyn, not Dugin.

    Dugin was much more of a big thing in the West, not in Russia where most key players never took him seriously or, even less so, where influenced by him. None of that makes a difference to the abject act of cowardice and pure terrorism which the murder of his daughter is. And it does not take a genius to guess who was behind this attack – the same folks who have been terrorizing and murdering civilians en masse every since the Euromaidan.

    Unlike Russian officials, Dugin was not under the protection of the FSO and was an easy, if symbolic, target. Just a civilian with no special protective security detail. The ugly and cowardly nature of this murder has, once again, shown to those with eyes to see and ears to hear the true nature of the US backed Nazi regime in Kiev.

    May God rest the soul of this latest victim of Nazi terror and all those who were also murdered before her!

    Second, the blog was down for a few hours, but this was not an attack, just an internal issue which has now been solved.

    I wish you all a great Sunday!

    Kind regards]

    bron: http://thesaker.is/short-message-from-andrei/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Volgens de NOS zit er een of andere (nieuwe, onbekende) verzetsgroep tegen Putin achter. Ja, ja, dat kennen we intussen ......................

      Delete
    2. Verzuimd erbij te zetten: R.I.P., Dugina.

      Delete
    3. Pepe Escobar heeft een soort in memoriam geschreven over haar. Ook het nodige gespeculeer, wat de reactie van de RF moet zijn op deze terreurdaad. Een van de comments spreekt mij het meeste aan.
      Verder denk ik, dat de RF meer en strikter rode lijnen moet zetten en dit mondiaal communiceren, zodat iedereen dit weet.
      Onherstelbare schade met internationale gevolgen aan de NPP in Zaporozhye? Dan gaat er een werkende kerncentrale in het westen eraan.
      Brug bij de Krim zwaar beschadigd? We gaan even kijken uit welk land die raket vandaan kwam en dan heeft dat land een brug minder. USA? Golden Gate Bridge, liefst tijdens spitsuur. GB? Tower Bridge. Fr? Brug bij Millau. En dan niet een lullig gaatje in het wegdek, maar de complete pylonen wegblazen, dan duurt de heropbouw een tijdje. NL? Bij wijze van afwisseling het Gouwe Aquaduct. (proest. "Kunstwerk" ha ha ha ha.) De mogelijkheden zijn eindeloos ! 😎 Reactie binnen 24 uur graag, RF.

      De Russen zijn nog veel te vriendelijk in mijn ogen.

      Delete
    4. [De Russen zijn nog veel te vriendelijk in mijn ogen.]

      Dat is m.i. omdat zij weten wie de echte vijand(en) is/zijn.


      [liefst tijdens spitsuur.]

      Moet je echt doen ja (NOT), behalve als de brug bij de Krim ook tijdens spitsuur getroffen wordt.

      Delete
    5. Ze hebben de moordenares al in de smiezen: Ze zit in Oostenrijk. Ze moet nu wel heel hard hollen...

      Delete
    6. [Ze zit in Oostenrijk. ]

      Beetje te stellige conclusie op basis van dat bericht.


      [Ze moet nu wel heel hard hollen...]

      Tja, misschien zit het systeem wel niet zo dicht getimmerd in elkaar als zij denken of in ieder geval jou willen laten geloven.

      Delete
    7. En dan de gevolgen van de moord: Tegenovergesteld op de bedoeling. "However when you try to kill the idea, the idea will likely kill you."
      Men gaat nu de boeken kopen & lezen van Dugin.

      Delete
    8. This comment has been removed by the author.

      Delete
  10. Een blad van het LI over de Oekraïense SMO: "These are tough strategic realities for the United States to absorb."
    En de stumperds denken nog steeds veilig te zijn: "The United States is the largest supplier of military aid notwithstanding that Russia’s invasion is far more of an immediate threat for European allies than for the United States, which is 5,700 miles away from the war, across the Atlantic Ocean".
    Die hele Atl. Oceaan maakt geen ruk meer uit door de huidige, zeer krachtige Russische onderzeeërs. Ze staan gewoon op de stoep van het LI. 160 Kruisraketten, die ieder weer 10 raketten in zich meedragen. De wereld is heel erg klein geworden, hoor.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joetjoep weer in de bocht: account van Aiden Aslin gecancelled. Reden staat bij het bericht.

      En begrijpen wij ook allemaal, dat de huidige, joodse berichtgeving over gas- water- elektriciteitsprijzen, levensonderhoud, gierende inflatie, enz. enz. dezelfde functie heeft als de voormalige, joodse berichtgeving over het virus: ANGST AANJAGEN en niets anders.
      Dus laat je niet gek maken, laat dat maar aan die anderen over.

      Delete
    2. [Joetjoep weer in de bocht: account van Aiden Aslin gecancelled. Reden staat bij het bericht.]

      Zoals PL schrijft 'a new low' inderdaad maar eigenlijk ook te verwachten, de censuur daar is absurd, die hebben ALLE recht verloren OOIT iets te zeggen over dictaturen.


      [notwithstanding that Russia’s invasion is far more of an immediate threat for European allies than for the United States,]

      Daar komen ze nog wel achter .................

      Delete
    3. Of dit stukje magnifieke techniek. Vliegt met een snelheid van Mach 12 (oftewel 14,800kph of ruim 4 km/s!). Gaat overal doorheen. Penetratievermogen van 60 meter in de grond. Afgrijselijk als je het doelwit bent.

      Delete
    4. Die commentaren onder het artikel .......................

      Delete
  11. Eindelijk!!! Weer eentje opgerot uit het LeugenImperium. Nu nog voor het Tribunaal zien te slepen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Als ik me goed herinner, is die mogelijkheid (voor een tribunaal slepen) groter als hij niet meer in functie is.

      Delete
    2. En de leugenaar wordt uitgezwaaid door: "Megyn Kelly SLAMS Dr. Fauci and Reveals the Truth About His Lies: "GOOD RIDDANCE!"

      Delete
  12. Weer een nieuwe documentaire over de Azov Brain Rot. Gesprekken met vertegenwoordigers van 1 van de laagste diersoorten op aarde. En dan druk ik me nog heel genuanceerd uit. 😎

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nog meer van het tuig. Ik kan dit geen mensen meer noemen. Dit soort lui moet je domweg verwijderen van de wereld, oftewel ruimen.
      Hij leeft totaal buiten de werkelijkheid. Pure bluf.
      De oorspron en daar laat ik het maar even bij, wegens opkomende misselijkheid...

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  13. Replies
    1. Momenteel geen Internet in Pakistan, wegens de 'onrust' veroorzaakt door een coup van de CIA. Die proberen de (pro-Russische) ex-president te arresteren.

      Delete
    2. Dank voor de tip.

      Ja, die leus en foto zullen nog wel vaker op het internet worden geplaatst.

      Hier de 26 reacties op dat protestbord:
      Donbass Devushka, [22-8-2022 10:03]
      [In reply to Donbass Devushka]
      Yeh this was back when the strike was in full swing

      Peace for All, [22-8-2022 10:04]
      [In reply to Donbass Devushka]
      oh it is true

      Peace for All, [22-8-2022 10:04]
      [In reply to Donbass Devushka]
      freedom of speech on the ground

      Josip Broz Tito, [22-8-2022 10:05]
      [In reply to Donbass Devushka]
      This is exactly my point of view

      Josip Broz Tito, [22-8-2022 10:05]
      [In reply to Donbass Devushka]
      Pls Russia keep the dogs of NATO at bay, the rest of the world is praying.

      Tboy Tboy, [22-8-2022 10:05]
      [In reply to Donbass Devushka]
      Why should Russia sacrifice the lives of it citizens to free Europe from America occupation?? They should fight America themselves, gone are the days Russia will undertake such measure ever again .

      Breaking Bad, [22-8-2022 10:11]
      [In reply to Tboy Tboy]
      I agree.
      It is simple to see what ungrateful cunts the Baltics became!

      Stef Jank, [22-8-2022 10:21]
      [In reply to Tboy Tboy]
      Exactly.

      Eve Cho, [22-8-2022 10:27]
      [In reply to Donbass Devushka]
      This is an old one

      Placid Soul, [22-8-2022 10:29]
      [In reply to Donbass Devushka]
      But good one

      frederick acquah, [22-8-2022 10:30]
      [In reply to Donbass Devushka]
      RUSSIA WILL STOP USA

      James Skelpsa, [22-8-2022 10:46]
      [In reply to Tboy Tboy]
      Russia SMO has potentially brought about the beginning of the end to global US imperialist hegemony. Anything that weakens this hegemony helps the people of this world - even people in the West!

      Andrea, [22-8-2022 10:56]
      [In reply to James Skelpsa]
      Bingo.
      These changes have been mounting for at least 25 years now, but the operation in Ukraine has accelerated and brought them to light.

      Cornubian, [22-8-2022 11:24]
      [In reply to Donbass Devushka]
      https://www.bbc.co.uk/news/uk-england-devon-62596566

      Marcus Aurelius, [22-8-2022 12:00]
      [In reply to Donbass Devushka]
      So who is gonna stop Israel?

      Dranon, [22-8-2022 12:00]
      [In reply to Marcus Aurelius]
      Nobody... it's really hard to go againt's israel u know...

      Dranon, [22-8-2022 12:01]
      [In reply to Marcus Aurelius]
      If you are talking about Iran or something... I think those are just petty threats...

      K, [22-8-2022 12:01]
      [In reply to Dranon]
      They're shitting their pants over paramilitaries in lebanon and gaza

      Viktoria ZAIKINA, [22-8-2022 12:17]
      [In reply to Donbass Devushka]
      The USSR stopped Hitter.. by the way

      Suhail Al Ameeri, [22-8-2022 13:44]
      [In reply to Donbass Devushka]
      And Russia stopped Sweden in 1600s too

      Jacque Line, [22-8-2022 13:59]
      [In reply to Marcus Aurelius]
      GOD

      Nero De Leon, [22-8-2022 14:11]
      [In reply to Donbass Devushka]
      looks like a netherland farmer is suffering.

      Marcus Aurelius, [22-8-2022 14:32]
      [In reply to Jacque Line]
      He won’t he is always in controle this is his world but he allows this to happen.

      Tommy Alex, [22-8-2022 18:05]
      [In reply to Donbass Devushka]
      Спасибо Россия 🇷🇺 🙏

      Jacque Line, [22-8-2022 22:50]
      [In reply to Marcus Aurelius]
      He's the creator and He knows how when to end it.

      Delete
    3. Dit is zó mooi. Alleen Nero De Leon 14:11 zit er een beetje naast. [looks like a netherland farmer is suffering.]

      Delete
  14. Sky News presenter Cory Bernardi kunnen we in het vervolg ook afschrijven -----> gaat tegen het westerse narratief in. Maar heeft tegelijkertijd weer duizenden mensen de ogen geopend, dus dan is het het offer waard.

    ReplyDelete
  15. Niemand legt duidelijker en swingender uit dat Europa naar de klote is geholpen door de Yanks, dan Garland Nixon:

    https://www.youtube.com/watch?v=Pxv2grtSveA

    THE US EMPIRE CASTS EUROPE INTO THE ABYSS (will Europe move for independence?)

    ReplyDelete
    Replies
    1. [dat Europa naar de klote is geholpen]
      Ho ho, daar is Europa toch zelf bij? Ieder normaal, redelijk denkend mens kan toch bevroeden, wat de 'sancties' uithalen met de EU? Dat is te voorzien.

      Of, zouden al de leiders iets te verbergen hebben, waarmee ze worden gechanteerd en zo doelbewust Europa verarmen. Verder lijkt het mij veel duidelijker zichtbaar -die verarming- als 2 jaar geleden met het virus. Er moeten nu toch veel meer mensen 'wakker' worden en maatregelen eisen? Ook nu is weer duidelijk, dat de hele boel wordt georkestreerd vanuit 1 punt. (WEF)

      Door de godganse dag te hameren met de fearporn over de komende winter zouden mensen toch eerder moeten gaan nadenken, lijkt mij.

      Delete
    2. Ik vrees dat de mensen - zelfs zij die zich 'wakker' achten - geen interesse herbben in hun naderende ondergang.
      Op dat Telegram kanaal zet ik wel eens wat, maar er is weinig enthousiasme of nieuwsgierigheid voor.
      Maar als iemand een kip of een haan van een bepaald ras zoekt, dan houdt het niet op met reacties .... !

      Delete
    3. Wat vreemd, ik kom steeds meer mensen tegen die wel zien wat er speelt, die inzien dat Europa haar eigen graf aan het graven is. En dat de bevolking de dupe is van bijvoorbeeld die sancties tegen Rusland.

      Delete
    4. [Op dat Telegram kanaal zet ik wel eens wat]
      Je zit gewoon bij de verkeerde groep met andere interesses. Dat komt nooit aan bij die lui.

      [die wel zien wat er speelt]
      Dat zijn er niet genoeg. Ik zie maar 1 oplossing: wegwezen uit Europa. Dat is gewoon verloren. Daarbij is het systeem al zodanig dichtgetimmerd, dat als een opstand zou uitbreken, anderen het weer overnemen en de goede bedoelingen weer ondermijnen.

      Delete
    5. [Dat zijn er niet genoeg.]

      Hoe weet je dat? Ieder verzet, iedere verandering is begonnen met 1 persoon die 1 stap in een andere richting zette. Het systeem (dichtgetimmerd of niet) staat op instorten.

      Delete
  16. Het viel me op dat Andrei Martyanov ( wereldberoemd) wees op de engelse pundit John Lauhgland , op zijn speech tijdens het Forum voor Democratie ( NIET wereldberoemd) symposium, een maand geleden.

    https://youtu.be/hcuT34VF_aU
    Oorlog tussen fictie en realiteit - John Laughland bij het Oekraïne Symposium

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik heb de gesproken tekst in een bestand. Wie wil, kan het over de mail krijgen. Te groot om hier te plaatsen.

      Delete
    2. Gesproken tekst in een bestand? Van het hele Forum event? ( Ik hoef het niet want kom toch niet tot luisteren)
      De speech van Laughland is goed.
      Hier: https://youtu.be/hcuT34VF_aU?t=772
      wijst hij op speciale overeenkomsten et Engeland en de VS waar ik niks van wist.
      De facto kwam Oekraine in novbember 2021` bij de NATO, nadat de NATO 5 jaar lang allerlei oorlogs-voorbereiding had gepleegd in de Oekraine.
      Het is allemaal zo enorm overduidelijk.

      Delete
    3. [ Van het hele Forum event?]
      Nee, van die link die jij gaf om 11:28 AM hierboven. En je moet het lezen: tekst.

      [de NATO 5 jaar lang allerlei oorlogs-voorbereiding had gepleegd]
      Die voorbereidingen waren al veel langer bezig, maar dat was nog niet voldoende: Daarom zijn ze de Minsk-akkoorden aangegaan, om nog meer tijd te winnen. Achteraf is gebleken, dat ze zich van meet af aan niet aan die akkoorden zouden houden.
      Volgens Ritter had de Oekraïne het beste leger van Europa en kon het makkelijk het westen verslaan. "Scott estimates that before the war, no European military would stand in a conflict with the Ukrainian army. He explains that the Ukrainian military would decimate Poland, Germany, Romania, etc."

      Het leuke vind ik, dat dat 'beste leger' volkomen in de pan wordt gehakt door een zwakkere tegenstander, (500 - 600k t.o.v. 200k) maar dat terzijde.
      Die oorlog moest gewoon uitbreken, alleen heeft het LI zich zwaar verkeken op de Russische know-how.

      Delete
    4. Nog meer Scott Ritter, deel 1. Dus er komt nog meer, als het niet wordt weg gecensureerd.

      Delete
  17. Van de buren:

    [Hypothetisch vraagje: Hoe zou Israël reageren als hen dit overkwam door een zwakkere opponent? Misschien moet Rusland dan ook zo reageren. Voordeel is dat reageren zoals Israel nooit leidt tot sancties. Juist integendeel, meer steun en meer begrip.]

    Ik geloof dat @Blik het niet helemaal of beter gezegd: helemaal niet begrijpt. Vooral die laatste zin!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik begrijp Blik wel: Israel zegt steeds dat het wordt aangevallen door de Palestijnen ( kinderen met stenen , bijvoortbeeld) en Israel hakt er dan zeer hard op in. 2000 doden per 'campagne'.
      Daar krijgt Israel nauwelijks kritiek op. Soms zelfs bijval.

      Dat is wat Blik bedoelt.

      Delete
    2. @JV, ja ik begrijp dat hij dat bedoelt maar dan begrijpt @Blik toch niet hoe de hazen lopen? Of bedoelt @Blik het sarcastisch?

      Delete
  18. De Volkskrant bevestigt wat de conspiracy gekkies al maanden voorspellen:

    COMMENTAAR
    MICHAEL PERSSON

    Een deel van de Nederlanders wacht een ongekend zware winter, de regering accepteert dit gelaten

    Nederland wacht een dramatische inkomensval van bijna 7 procent; zo’n 1,3 miljoen inwoners leven straks onder de armoedegrens. Dit mag niet leiden tot politieke apathie.

    22 augustus 2022
    Jarenlang wist de Nederlandse politiek te steggelen over marginale veranderingen in koopkrachtplaatjes – een half procent meer of minder was al aanleiding tot ophef en debat. Maar nu Nederlanders een historisch dramatische inkomensval van bijna 7 procent te wachten staat, wordt dat door de regering bijna gelaten geaccepteerd.

    ‘Echt zware cijfers’, ‘nog erger dan we dachten’, en ‘iets wat niet bij Nederland past’, klonk het uit de monden van verschillende ministers. Dat de kabinetsleden vervolgens in één adem lieten weten dat het ‘praktisch gezien erg moeilijk’ wordt om nog iets te doen, is dan ook bijzonder teleurstellend. Dat het kabinet al een paar miljard heeft uitgetrokken om de eerste klappen op te vangen, is geen excuus. Een paar miljoen Nederlanders gaan een financieel zware winter tegemoet. Zo’n 1,3 miljoen van hen leven volgens de ramingen van het Centraal Planbureau straks onder de armoedegrens.

    Natuurlijk is de koopkracht niet heilig. We hebben decennia op te grote voet geleefd, en een correctie is onvermijdelijk. De oorlog van Rusland tegen Oekraïne en alle inflatoire gevolgen van dien lijken de schok te zijn die ons terugzet op een nieuw evenwichtsniveau. Het rijke Westen zal aan minder rijkdom moeten wennen. Die terugval is niet voor iedereen te compenseren en dat moet ook niet worden geprobeerd, zeker niet als de lasten terechtkomen op de schouders van de komende generaties.

    Maar dit macro-economische gegeven mag niet leiden tot politieke apathie. Bestuurders zijn er om op gebeurtenissen te reageren (als anticiperen te veel gevraagd is).

    Want nogmaals: dit is historisch. Het koopkrachtverlies gaat over veel meer dan koopkracht alleen. Mensen zullen het koud krijgen, honger krijgen, dakloos worden. Gezinnen komen onder spanning te staan, rekeningen worden niet meer betaald, kinderen zullen rillend hun huiswerk maken. Het is de vraag hoe deze huiselijke problemen zich sociaal gaan vertalen. De Gele Hesjes gingen in Frankrijk de straat al op toen de benzine een paar cent duurder werd gemaakt.

    Het koopkrachtverlies is ongelijk verdeeld. Lang niet iedereen wordt door de hogere energieprijzen even hard getroffen. Niet alleen de besteedbare inkomens verschillen, ook energieverbruik en energiecontracten variëren zo sterk dat generieke compensatie zoals het verlagen van energiebelasting te vaak terecht komt bij degenen die het niet (hard) nodig hebben. Individueel maatwerk is echter te complex, zeker voor de onderbezette en overvraagde Belastingdienst. De maatregelen zullen op specifieke groepen gericht moeten zijn.

    Een voorzet daarvoor werd vorig jaar gegeven door TNO, dat de energiearmoede in Nederland in kaart bracht aan de hand van de inkomens en de energielabels van de woningen waarin Nederlanders wonen. Misschien dat er voor de energierekening van huurders van slecht geïsoleerde woningen – waar zij zelf geen verantwoordelijkheid voor dragen – een winter lang een maximumprijs ingesteld kan worden? Of hun huur een winter lang gehalveerd, zodat de verhuurders geprikkeld worden iets aan de isolatie van de woning te doen? Frankrijk kan als voorbeeld dienen, waar president Emmanuel Macron al ingrijpende maatregelen heeft genomen.

    Een deel van de Nederlanders staat een ongekend zware tijd te wachten. Dit is een probleem dat nu eens niet op de lange baan geschoven kan worden.

    *******
    In het Volkskrant Commentaar wordt het standpunt van de krant verwoord. Het komt tot stand na een discussie tussen de commentatoren en de hoofdredactie.

    https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/een-deel-van-de-nederlanders-wacht-een-ongekend-zware-winter-de-regering-accepteert-dit-gelaten~b09b4b12/

    ReplyDelete
  19. En de zoveelste aanval op de werkelijkheid door Israel: Tel Aviv hiding evidence of ethnic cleansing of Palestinians from public: Israeli media. Het staat gewoon in de krant, dat krijg je met arrogantie.

    ReplyDelete
  20. Alweer die ene inch naar het oosten: Nu uit de NSA-archieven zelf. Duidelijker kan het niet worden.

    ReplyDelete
  21. Moonofalabama evalueert de evaluaties van de berichtgeving van een half jaar SMO.

    ReplyDelete
  22. Iemand is verhuisd en heeft wat vergeten mee te nemen?

    ReplyDelete
  23. De Chinezen hebben het LeugenImperium bij de ballen! Kort filmpje, maar het zegt genoeg. Pak ze waar het het hardst aankomt: in de portemonnaie.

    ReplyDelete
  24. Belangrijk boek om Ukrainian nationalist mentality te begrijpen. Ik ga het later eens lezen. De laatste link is naar een pdf-document.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nog meer officiële stukken mbt banderisten. (3 Links in het artikel.)

      Delete
    2. Dit stelt Canada toch wel in een héél ander daglicht. Dit weet -bijna- niemand.

      Delete
    3. De ontluistering van Zelenskyy, de verbroken beloftes, de uitverkoop van Oekraïne en nog veel meer. Typisch joods...

      Delete
    4. [de wereld is knettergek geworden.]

      Had ik maar niet op die link geklikt, dat krijg ik voorlopig niet van mijn netvlies ......................

      Delete
    5. [dat krijg ik voorlopig niet van mijn netvlies]
      Sorry, was niet de bedoeling. Ik zal volgende keer waarschuwen. 😎

      Delete
    6. Ja, graag, hahahahahahaha!

      Delete
  25. Of Poetin met Klaus S. in de boot zit, wordt hier beantwoord.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Met een transcript helaas in het Duits, van zijn rede van 16 aug 2022, waarin hij afrekent met de westerse globalistische elite.

      Delete
    2. Dat artikel ga ik later lezen (kost me nu teveel tijd) maar ik ben er meer en meer van overtuigd dat Putin of uit de boot gestapt is of er nooit in heeft gezeten.

      Onderstaande video's zijn ook interessant:

      (2014 - Part 1) Vladimir Putin Traitor to the New World Order says Jacob Rothschild, https://odysee.com/@Robert-Self:a0/2014-Part-1-Vladimir-Putin-Traitor-to-the-New-World-Order-says-Jacob-Rothschild:b

      en

      Part 2 Vladimir Putin Traitor to the New World Order, https://odysee.com/@NowHere:9/Part-2-Vladimir-Putin-Traitor-to-the-New-World-Order:4

      Ik ontdekte dat er ook een deel 3 is, die moet ik nog bekijken:

      Vladimir Putin Traitor to the NWO Part 3, https://odysee.com/@NowHere:9/Vladimir-Putin-Traitor-to-the-NWO_Part-3:c

      Delete
    3. Ik zag ook in een commentaar, dat Chef der größten russischen Bank, German Gref, eine hohe Position beim Weltwirtschaftsforum von Klaus Schwab innehat. Die zit daar alleen, om een kijkje te nemen in de keuken, wat ze daar allemaal bekokstoven.

      Wat mij betreft, heeft hij er nooit in gezeten. Poetin volgt zijn eigen mores. Alleen daarom al haten ze hem en is de "wereldregering" een utopie.

      Dank voor de links, ga ze direct downloaden en daarna bekijken.

      Delete
    4. Hier nog een stukje o.a. over de baas van de Sber-bank. Wel digitale roebels, maar geen woord over een cash-loze society. Alleen een cashless schoolsysteem. Dan neem je toch bammetjes mee van huis?

      Delete
  26. Ook "leuk":

    [EU city wants exemption from Russia sanctions – media

    The Hague plans to seek temporary permission from the EU to buy gas from Gazprom, Reuters has claimed], bron: https://swentr.site/news/561581-hague-requests-eu-exemption-russian-gas/

    De NOS heeft er ook over bericht dus een of andere trol kan niet melden dat dit Russische propaganda is.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Ook "leuk"]
      Zekers. Dan heeft mijn broertje de komende winter in ieder geval gas om te koken & verwarmen. Die woont daar. Anders kan hij overstappen op 'camping gaz' en hij heeft ook nog een kolenhaard. 😎

      Ik zag meerdere berichten op T-kanalen hierover.

      Delete
    2. Zeker fijn voor de inwoners maar natuurlijk een complete afgang voor 'the idiots in charge'. Den Haag is ook nog eens de stad die de landelijke beleidsmakers huisvest. Het failliet van het westerse systeem in beeld.

      Delete
    3. De burgemeester van 's-Gravenhage is een vvd-er. Rutte toevallig ook. Rutte belt met de burgemeester en geeft opdracht de kastanjes uit het vuur te halen. Dan kan zonder veel ruchtbaarheid er aan te geven de gasleveranties worden hersteld zonder gezichtsverlies van de betreffende politici. Rutte zal met zijn inmiddels beroemde woord salade een draai eraan geven.
      Ik zeg het steeds: het gas blijft stromen en niemand zit in de kou. De hogere rekening kan middels de negatieve stroombelasting ongedaan worden gemaakt.

      Delete
    4. Het begint te rommelen maar ik kan (nog) niet duiden waarom en wat er achter zit. De NOS meldt vandaag het volgende:

      [Zo'n 120 gemeenten zijn hard op zoek
      naar een nieuwe gasleverancier,omdat ze
      vanaf 10 oktober geen zaken meer mogen
      doen met Gazprom.Het streven om Rusland
      daarmee financieel te treffen,pakt
      echter averechts uit,meldt Nieuwsuur.

      Andere aanbieders kopen hun gas net als
      Gazprom in op de Europese gasmarkt.Het
      nieuwe contract wordt veel duurder,maar
      omvat dezelfde gasmix waaronder ook gas
      uit Rusland.Door de hoge prijs verdient
      Rusland er straks meer aan dan nu.

      De gemeente Den Haag kan vooralsnog
      geen nieuwe leverancier vinden en heeft
      ontheffing aangevraagd om tot 1 januari
      zaken te mogen doen met Gazprom. ]

      Blijkbaar ontdekt "men" opeens wat 'wappies' al maanden zeggen. Waarom wordt dit opeens naar buiten gebracht?


      En dan dit:

      [Moderna klaagt Pfizer en BioNTech aan
      omdat die de vaccintechnologie van
      Moderna zouden hebben gekopieerd.

      De beide vaccins zijn gebaseerd op de
      mRNA-techniek die Moderna ontwikkelde.
      Daarbij wordt iemand ingeënt met een
      kunstmatig stukje genetisch materiaal
      van het coronavirus,waartegen het
      lichaam antistoffen gaat aanmaken.

      Moderna zegt in te zien hoe belangrijk
      het BioNTech/Pfizer-vaccin is voor de
      bestrijding van corona en eist daarom
      niet dat het uit de handel wordt
      genomen.Het bedrijf eist alleen een
      schadevergoeding voor de miljarden die
      het investeerde in de mRNA-techniek. ]

      Wat zit hier achter?

      Delete
    5. [Zo'n 120 gemeenten zijn hard op zoek
      naar een nieuwe gasleverancier]
      Vandaag column van Sjaak Bral in AD over die gasleveranties: alles blijft verder hetzelfde, het 'grijze gas ipv groen gas, alleen wordt het duurder. Aan de ene kant leveren we wapens aan UA en tegelijkertijd kopen we gas van Rusland, waarmee we hun 'oorlogskas' spekken.
      Het beste is overstappen op lachgas, dat is er voldoende. En als je sterft, ben je in ieder geval vrolijk... (Dat was op pag.2)
      Op pag.3: Een beetje man lakt zijn nagels. Volledige pagina. Toen had ik het wel bekeken...

      Delete
    6. [Vandaag column van Sjaak Bral in AD over die gasleveranties: alles blijft verder hetzelfde, het 'grijze gas ipv groen gas, alleen wordt het duurder. Aan de ene kant leveren we wapens aan UA en tegelijkertijd kopen we gas van Rusland, waarmee we hun 'oorlogskas' spekken.]

      @G.B., dat is duidelijk, tenminste voor de 'wappies' maar waarom wordt dit opeens naar buiten gebracht? Waarom wordt er openlijk over geschreven? Waarom besteedt Nieuwsuur er blijkbaar (ik kijk niet dus weet het niet) een uitzending aan?


      [Op pag.3: Een beetje man lakt zijn nagels. Volledige pagina. Toen had ik het wel bekeken...]

      Echt??!! Hahahahahahahahahahaha! Die lui zijn echt en volslagen doorgedraaid.

      Delete
  27. [Belarus delivers on its nuke promise to Putin – Lukashenko
    Moscow’s ally has modified its warplanes to deploy Russian weapons, the president claimed], bron: https://swentr.site/russia/561594-belarus-warplanes-nuclear-weapons/

    Maar, echt, echt, écht waar hoor! Rusland is compleet geïsoleerd van de rest van de wereld die allemaal, echt, echt, écht waar, achter Kiev (en het westen) staan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ondertussen in de U.K. (en de rest van het westen):

      [UK energy bills to rise by 80%
      The consumer price cap has been hiked to £3,549 per year starting from October], bron: https://swentr.site/business/561583-uk-energy-prices-surge/

      Delete
    2. [de rest van de wereld die allemaal, echt, echt, écht waar, achter Kiev (en het westen) staan.]
      Ha ha ha ha. Net echt.

      Delete
    3. Een krantenbericht over die support. 30% en niets méér.

      Delete
    4. Die 30% is waarschijnlijk nog aan de hoge kant ook, er zullen ook landen tussen zitten die (nu nog) niet tegen de V.S. kunnen/durven ingaan.

      Delete
  28. Mooi stukje geschiedenis over het wel en wee van De Krim. Of het correct is, zoeken we later wel uit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Geschreven door: August 1, 2022 Jacques Baud, dus dan zit het wel snor.

      Delete
  29. Nou nou nou, als hier sprake is van een tegen aanval, dan had de UA wel wat meer mogen inzetten als 2 lullige tanks. Het lijkt wel een maanlandschap met al die gaten.

    ReplyDelete
  30. Die lui zijn volslagen geschift. De Zaporozhye NPP wordt beschoten door UA, want dan 'Hebben We De Aandacht'!!! Gewoon voor de PR willen ze een kernramp uitlokken, die half Europa kan besmetten.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Inderdaad volslagen geschift. Er schijnt nog een reden te zijn om een kernramp uit te willen lokken, ze willen op die manier artikel 5 van de NAVO in werking zetten. Dat werkt dan zo: Rusland wordt beschuldigd van het beschieten van de centrale, er volgt een ramp, de nucleaire wolk (en fallout) komt over Europa waarna dat wordt gezien als een aanval van Rusland op de EU. Zoiets.

      Delete
  31. Volkomen onverwacht. Ik had die eilanden al opgegeven. Eerst overeenkomsten met China, dan toch ineens komt het LI om de hoek kijken, maar nu worden ze er weer uitgeschopt?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Het is voor ons niet altijd (helemaal) goed te volgen. Het is een chaos in de wereld.

      Delete
    2. [Het is een chaos in de wereld.]
      Meer dan dat. Het is ronduit Duivels. Het zou mooi zijn, dat @JV hiervan een nieuwe blog maakt. Het legt alle misdaden van de joden bloot.

      Delete