Sunday, August 28, 2022

1323 Jeffrey Sachs. Lid van de Hoogste Elite, zegt nu wat de Complotters al jaren zeggen !

Hoewel Sachs een belangrijke negatieve rol speelde in de Yeltsin jaren in Rusland,  verbaast hij me toch steeds weer met onthullingen die ik belangrijk vind:

1) Hij zei dat de VS al sinds 2011 poogde om Assad te verdrijven: Operation Timber Syccamore.   

2) Hij zegt dat Corona is ontwikkeld in laboratoria waar de VS de baas is.

3) Hij zegt dat de VS de grote agressor is, en niet al die leiders die van boosaardigheid werden beschuldigd: Putin, Ghadaffi, Assad,  Saddam.  

Ik heb dat laatste artikel vertaald. 

Gisteren 29 augustus heeft Ron Unz een artikel over Sachs geschreven:  Hoe bijzonder het is dat deze man zegt wat hij nu zegt.   Zou 'Het Narrative' dan toch worden ontmaskerd bij het Grote Publiek?  Is er tòch hoop ? 


Het gevaarlijk simplistische ‘narrative’ van het Westen over Rusland en China
 

JEFFREY D. SACHS - 23 AUGUSTUS, 2022

 - 1.200 WOORDEN

  

De wereld staat op de rand van een nucleaire catastrofe, niet in de laatste plaats vanwege het falen van de westerse politieke leiders om eerlijk  te zijn over de oorzaken van de escalerende wereldwijde conflicten. 

Het onophoudelijke westerse verhaal dat het Westen nobel is en Rusland en China slecht, is eenvoudig van geest en buitengewoon gevaarlijk. Het is een poging om de publieke opinie te manipuleren, niet om iets te doen aan de zeer reële en dringende diplomatie.

 

Europa zou zich moeten realiseren dat deze vreselijke oorlog in Oekraïne voorkomen had kunnen worden door de NAVO niet uit te breiden en de Minsk II-akkoorden uit te voeren.

 

Het essentiële verhaal van het Westen is ingebouwd in de Amerikaanse nationale veiligheidsstrategie. De kerngedachte van de VS is dat China en Rusland onverbiddelijke vijanden zijn die "trachten de Amerikaanse veiligheid en welvaart uit te hollen". Deze landen zijn volgens de VS "vastbesloten om economieën minder vrij en minder eerlijk te maken, hun legers te laten groeien, en informatie en gegevens te controleren om hun samenlevingen te onderdrukken en hun invloed uit te breiden."

 

De ironie wil dat de VS sinds 1980 in minstens 15 overzeese oorlogen zijn verwikkeld (Afghanistan, Irak, Libië, Panama, Servië, Syrië en Jemen om er maar een paar te noemen), terwijl China in geen enkele is verwikkeld geweest en Rusland slechts in één (Syrië) buiten de voormalige Sovjet-Unie. De VS heeft militaire bases in 85 landen, China in 3, en Rusland in 1 (Syrië) buiten de voormalige Sovjet-Unie.

 

President Joe Biden heeft dit verhaal gepromoot door te verklaren dat de grootste uitdaging van onze tijd de concurrentie met de autocratieën is, die "proberen hun eigen macht te vergroten, hun invloed over de hele wereld te exporteren en uit te breiden, en hun repressieve beleid en praktijken te rechtvaardigen als een efficiëntere manier om de uitdagingen van vandaag aan te pakken." De Amerikaanse veiligheidsstrategie is niet het werk van één enkele Amerikaanse president, maar van het Amerikaanse veiligheidsapparaat, dat grotendeels autonoom is en opereert achter een muur van geheimhouding.

De overspannen angst voor China en Rusland wordt aan een westers publiek verkocht door manipulatie van de feiten. Een generatie eerder verkocht George W. Bush, Jr. het publiek het idee dat Amerika's grootste bedreiging het islamitisch fundamentalisme was, zonder te vermelden dat het de CIA was die, samen met Saoedi-Arabië en andere landen, de jihadisten in Afghanistan, Syrië en elders had gecreëerd, gefinancierd en ingezet om Amerika's oorlogen te bevechten.

Of denk aan de invasie van de Sovjet-Unie in Afghanistan in 1980, die in de Westerse media werd afgeschilderd als een daad van onuitgelokte verraderlijkheid. Jaren later kwamen we erachter dat de Sovjet-invasie in feite was voorafgegaan door een CIA-operatie die was opgezet om de Sovjet-invasie uit te lokken! Dezelfde onjuiste informatie deed zich voor met betrekking tot Syrië. De Westerse pers staat bol van beschuldigingen tegen Poetins militaire steun aan de Syrische Bashar al-Assad vanaf 2015, zonder te vermelden dat de VS de omverwerping van al-Assad vanaf 2011 steunden, met de financiering door de CIA van een grote operatie (Timber Sycamore) om Assad omver te werpen, jaren voordat Rusland arriveerde.

Of recenter, toen VS-huisvoorzitter Nancy Pelosi roekeloos naar Taiwan vloog ondanks de waarschuwingen van China, bekritiseerde geen enkele G7-minister van Buitenlandse Zaken Pelosi's provocatie, terwijl de G7-ministers samen harde kritiek uitten op China's "overreactie" op Pelosi's reis.

Het westerse verhaal over de oorlog in Oekraïne is dat het een niet-uitgelokte aanval van Poetin is in zijn streven om het Russische rijk te herscheppen. De echte geschiedenis begint echter met de westerse belofte aan Sovjet-president Michail Gorbatsjov dat de NAVO niet naar het oosten zou uitbreiden, gevolgd door vier golven van NAVO-uitbreiding: in 1999 met drie Midden-Europese landen; in 2004 met nog eens zeven landen, waaronder de Zwarte Zee en de Baltische staten; in 2008 met de toezegging om uit te breiden met Oekraïne en Georgië; en in 2022 met de uitnodiging aan vier leiders uit Azië en de Stille Oceaan om zich bij de NAVO te richten tegen China.

Evenmin vermelden de westerse media de rol van de VS in de omverwerping in 2014 van de pro-Russische president van Oekraïne, Viktor Janoekovitsj; het falen van de regeringen van Frankrijk en Duitsland, die garant stonden voor het Minsk II-akkoord, om druk uit te oefenen op Oekraïne om zijn verbintenissen na te komen; de enorme hoeveelheden Amerikaanse wapens die tijdens de regeringen-Trump en -Biden naar Oekraïne zijn gestuurd in de aanloop naar de oorlog; noch de weigering van de VS om met Poetin te onderhandelen over de uitbreiding van de NAVO met Oekraïne.

Natuurlijk zegt de NAVO dat dit puur defensief is, zodat Poetin niets te vrezen zou hebben. Met andere woorden, Poetin hoeft zich niets aan te trekken van de CIA-operaties in Afghanistan en Syrië; de NAVO-bombardementen op Servië in 1999; de NAVO-omverwerping van Moammar Kadhafi in 2011; de NAVO-bezetting van Afghanistan gedurende 15 jaar; noch van de "blunder" van Biden die opriep tot de afzetting van Poetin (wat natuurlijk helemaal geen blunder was); noch van de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin die verklaarde dat het Amerikaanse oorlogsdoel in Oekraïne de verzwakking van Rusland is.

De kern van dit alles is de poging van de VS om 's werelds hegemoniale macht te blijven, door overal ter wereld militaire allianties aan te gaan om China en Rusland in toom te houden of te verslaan. Het is een gevaarlijk, misleidend en achterhaald idee. De VS hebben slechts 4,2% van de wereldbevolking, en nu slechts 16% van het mondiale BBP (gemeten tegen internationale prijzen). In feite is het gecombineerde BBP van de G7 nu minder dan dat van de BRICS (Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika), terwijl de bevolking van de G7 slechts 6 procent van de wereldbevolking uitmaakt, tegen 41 procent in de BRICS.

Er is maar één land dat zichzelf tot dominante wereldmacht heeft uitgeroepen: de VS. Het wordt tijd dat de VS de echte bronnen van veiligheid gaan erkennen: interne sociale cohesie en verantwoordelijke samenwerking met de rest van de wereld, in plaats van de illusie van hegemonie. Met een dergelijk herzien buitenlands beleid zouden de VS en hun bondgenoten een oorlog met China en Rusland kunnen vermijden, en de wereld in staat stellen het hoofd te bieden aan de talloze milieu-, energie-, voedsel- en sociale crises.

Bovenal moeten de Europese leiders in deze tijd van extreem gevaar de ware bron van Europese veiligheid nastreven: niet de hegemonie van de VS, maar Europese veiligheidsafspraken die de legitieme veiligheidsbelangen van alle Europese naties respecteren, zeker ook die van Oekraïne, maar ook die van Rusland, dat zich blijft verzetten tegen NAVO-uitbreidingen naar de Zwarte Zee. Europa moet zich realiseren dat deze vreselijke oorlog in Oekraïne voorkomen had kunnen worden door de NAVO niet uit te breiden en de Minsk II-akkoorden uit te voeren. In dit stadium is diplomatie, en niet militaire escalatie, de ware weg naar Europese en mondiale veiligheid.


 ===========   Tot zover  Jeffrey Sachs ===========


  ============ Nu Ron Unz over Jeffrey Sachs ========


 

Prof. Jeffrey Sachs over de Covid Origins Cover-Up

RON UNZ - 29 AUGUSTUS 2022

 - 1.400 WOORDEN -


Prof. Jeffrey Sachs van de Universiteit van Columbia. Credit: Mahmoud/Wikimedia Commons.

 

Jeffrey Sachs van de Columbia-universiteit is een pijler van het Amerikaanse academische establishment, en zelfs drie decennia geleden al werd hij door de New York Times geprezen als een van 's werelds belangrijkste figuren op zijn vakgebied. Momenteel is hij directeur van het Center for Sustainable Development van zijn universiteit, en in de loop der jaren heeft hij een groot aantal artikelen en columns gepubliceerd over een zeer breed scala van openbare beleidskwesties.

Gezien die achtergrond was het niet verwonderlijk dat de Lancet, een vooraanstaand medisch tijdschrift, hem benoemde tot voorzitter van de Covid-commissie, die was opgericht om alle aspecten te onderzoeken van de massale ziekte-epidemie die de wereld sinds begin 2020 heeft geteisterd en aan meer dan een miljoen Amerikanen het leven heeft gekost.

Maar de laatste maanden heeft Prof. Sachs gebroken met de heersende politieke en media elites van Amerika, en is hij moedig begonnen zijn mening te geven over de oorsprong van de uitbraak.

In mei was hij medeauteur van een belangrijk artikel in het prestigieuze tijdschrift PNAS, waarin hij wees op de zeer sterke aanwijzingen dat het Covid-virus biotechnologisch was gemanipuleerd en het product was van een laboratorium in plaats van de natuur, en hij riep op tot een onafhankelijk onderzoek naar de ware bron van het virus.

·         Een oproep voor een onafhankelijk onderzoek naar de oorsprong van het SARS-CoV-2 virus
 Neil L. Harrison en Jeffrey D. Sachs -
PNAS - May 19, 2022 - 2,800 Words

De volgende maand was hij nog openhartiger in zijn verklaringen op een kleine denktankbijeenkomst in Spanje, en begin juli ging een kort fragment van die opmerkingen superviraal, meer dan 11.000 keer geretweet en meer dan een miljoen keer bekeken.




Als voorzitter van de Covid-commissie had Sachs de grootst mogelijke geloofwaardigheid in deze kwestie, maar zijn opvallende verklaringen werden door bijna alle westerse media genegeerd, waarbij de Britse roddelpers Daily Mail het enige blad was dat bereid was het embargo te doorbreken en kennis te nemen van dergelijke opruiende beweringen.

·         Covid gelekt uit een AMERIKAANS lab en niet de beruchte Chinese faciliteit in het centrum van pandemie doofpot, beweert Amerikaanse top professor beschreven als 'Xi propagandist'
 Connor Boyd -
Daily Mail - 4 July, 2022 - 1,500 Words

Andere landen hebben zeker kennis genomen van Sachs' informatie, en een Russische generaal haalde hem aan als een autoriteit tijdens een recente Defense Ministry briefing.

Maar hoewel bijna alle westerse journalisten hun ogen zijn blijven afwenden, heeft Sachs zijn inspanningen verdubbeld om publiekelijk aan het licht te brengen wat hij beschouwt als een voortdurende Covid doofpot, door een lang en opmerkelijk openhartig interview aan het webzine Current Affairs te geven.

·         Waarom de voorzitter van de COVID-19-commissie van de Lancet denkt dat de regering van de VS een echt onderzoek naar de pandemie verhindert
 Jeffrey Sachs -
Actualiteiten - 2 augustus 2022 - 4.300 woorden

Toen ik Sachs' interview onder de aandacht bracht van een eminente academicus met wie ik al vele jaren bevriend ben, was hij stomverbaasd:

Een geweldig artikel.

Sachs is niet alleen opmerkelijk openhartig, hij is ook opmerkelijk goed op de hoogte van het onderwerp.

Een andere prominente academicus had een soortgelijke reactie:

Dat is een geweldig interview, geen twijfel mogelijk.

Onlangs heeft Sachs een uur lang de Covid-kwestie besproken op de populaire podcast van Robert F. Kennedy, Jr., een andere prominente dissident die ooit dicht bij het hart van het establishment had gestaan. Sachs beschreef de enorme oneerlijkheid waarmee hij in zijn rol als voorzitter was geconfronteerd, totdat hij uiteindelijk tot de conclusie kwam dat de ware aard van het virus en de oorsprong ervan het voorwerp waren van een massale doofpotaffaire.

Audio: Gesprek tussen  Kennedy en Sachs.    ( Kennedy heeft een hinderlijk probleem met de stembanden.  Went wel.) 

https://podcasts.apple.com/us/podcast/origins-of-the-virus-with-jeffrey-sachs/id1552000243?i=1000576692253

Iedereen die naar dat interview heeft geluisterd was zeer onder de indruk, en een vooraanstaand figuur in het debat over de oorsprong van Covid stuurde mij het volgende briefje nadat ik het onder zijn aandacht had gebracht:


Dit is een verbazingwekkend goed interview van Sachs - duidelijk, krachtig, humoristisch en des te dwingender omdat hij aan de andere kant van de zaak begon. Interessant wat een diep perspectief hij nu heeft ontwikkeld, door de gebeurtenissen terug te voeren tot Fauci's acquisitie van de biodefense portfolio.

Sachs heeft ook op andere gebieden blijk gegeven van zijn politieke moed, door zich sterk af te zetten tegen de vrijwel volledige eensgezindheid van de publieke opinie over de oorlog in Oekraïne en onze betrekkingen met China.


·         Oekraïne is de nieuwste neoconramp
 Jeffrey Sachs -
Consortium News - 1 juli 2022 - 1.300 woorden

·         The West's Dangerously Simple-Minded Narrative About Russia and China
 Jeffrey Sachs -
Common Dreams - 23 augustus 2022 - 1.000 woorden

 

Het komt zelden voor dat personen die zo'n hoge positie innemen in het Amerikaanse establishment zo scherp breken met het officieel goedgekeurde verhaal over een belangrijke kwestie. Zoals ik heb geschreven, was de typische reactie van de media om dergelijke potentieel gevaarlijke overlopers op een zwarte lijst te plaatsen en te negeren.

·         Amerikaanse Pravda: Reuzen tot zwijgen gebracht door Pygmeeën
 Ron Unz -
The Unz Review - 22 november 2021 - 12.200 woorden

Het internet maakt het nu echter soms mogelijk deze media-gatekeepers te omzeilen als de vraag van het publiek naar de andere kant van het verhaal voldoende groot is.

Hoewel prof. John Mearsheimer van de Universiteit van Chicago tot onze meest vooraanstaande politicologen behoort, waren zijn al lang bestaande opvattingen over het sudderende Oekraïne-conflict volledig buiten de publieke discussie gehouden. Zijn vroegere lezingen over het onderwerp waren beschikbaar op Youtube, maar hadden weinig aandacht getrokken.

Na het uitbreken van de oorlog begon een van die video's echter een ongekend wereldwijd publiek te trekken, en het kijkersaantal van meer dan 27 miljoen is nu waarschijnlijk groter dan dat van enige academische presentatie in de hele geschiedenis van het internet. Zijn andere lezingen zijn nog eens 10 of 15 miljoen keer bekeken.





Als direct gevolg van deze enorme wereldwijde aandacht voelden enkele van onze meest elitaire mediakanalen zich gedwongen te reageren. The Economist nodigde hem al snel uit om een gastcolumn over het onderwerp te schrijven en onlangs opende het ultra-establishmentaire Foreign Affairs zijn pagina's voor zijn lange, tegendraadse essay over de oorlog in Oekraïne.


·         Spelen met vuur in Oekraïne
De ondergewaardeerde risico's van een catastrofale escalatie
John Mearsheimer -
Buitenlandse Zaken - 17 augustus, 2022 - 3.200 woorden

Hoewel de mainstream media de belangrijke standpunten van Prof. Sachs over Covid-kwesties bijna volledig hebben genegeerd, kan die boycot uiteindelijk ook doorbroken worden als hij elders aandacht blijft krijgen. De vele alternatieve podcasters en websites bieden een effectief kanaal voor de verspreiding van dergelijke controversiële ideeën, vooral wanneer de pleitbezorger een publieke figuur is met zo'n grote geloofwaardigheid over het onderwerp.

Mijn kennis van Sachs' standpunten is gebaseerd op zijn publieke verklaringen, en hij heeft nooit de hypothese geopperd van de opzettelijke bio-oorlogsaanval die ik al meer dan twee jaar publiekelijk voorstel. Maar ik vind het nogal intrigerend dat hij nergens in een van zijn lange, uitgebreide discussies China de schuld geeft voor het creëren van het virus, of zelfs maar het Wuhan lab noemt, de vermeende plaats van het vermeende Covid lab-lek.

In plaats daarvan richt hij zich als een laser op Amerika's zeer uitgebreide bio-engineering inspanningen gericht op het produceren van dergelijke gemodificeerde Covid-achtige coronavirussen en ook op de geconcentreerde inspanning van wetenschappers in de baan van de Amerikaanse regering om de duidelijk kunstmatige kenmerken van Covid te verhullen. Hij bespreekt onze zwaar gefinancierde inspanningen op het gebied van de bio-oorlogsvoering, en hoe deze programma's een paar decennia geleden werden overgeheveld van het directe militaire gezag naar de NIH van Anthony Fauci. Hij vermeldt ook de rol die de door het Pentagon gefinancierde EcoHealth Alliance van Peter Daszak speelde bij het verzamelen van inlichtingen, en die samenwerkte met het Wuhan laboratorium en vele andere biolaboratoria wereldwijd.



Sachs is een publieke figuur met de hoogste gevestigde reputatie en het zou voor hem zeer ongepast zijn om zelfs maar te zinsspelen op een explosieve hypothese als de mijne, tenzij en totdat er veel meer solide bewijsmateriaal beschikbaar komt. Bovendien speelt hij momenteel een absoluut cruciale rol in het gebruiken van zijn reputatie om de aandacht te vestigen op de bio-gemanipuleerde aard van het Covid virus en de massale voortdurende poging van de media en de wetenschappelijke gemeenschappen om die realiteit te verhullen, dus het uitlokken van bijkomende controverses zou een fatale afleiding zijn.

Als voorzitter van de Covid-commissie is hij echter een cruciale ingewijde geweest in al deze zaken, en ik vind zijn belangrijke informatie volledig in overeenstemming met mijn eigen analyse, zoals die in mijn reeks artikelen van de afgelopen jaren is gepresenteerd. Al deze informatie is gemakkelijk beschikbaar op deze website, als een eBook, of in een gedrukte editie paperback nu beschikbaar op Amazon, terwijl mijn video-interviews nu met gemak een miljoen views op Rumble hebben overschreden:


·         Covid/Biowarfare serie
 Ron Unz -
The Unz Review - April 2020-december 2021 - 60.000 Woorden


HIERONDER:  DRIE INTERVIEWS MET RON UNZ:


Kevin Barrett, FFWN - 16 februari 2022 - 15m

 Video link


Geopolitiek & Keizerrijk - 1 februari 2022 - 75m

 Video link


Red Ice TV - 3 februari 2022 - 130m

 Video link

 

 


No comments:

Post a Comment