Sunday, November 18, 2018

769 Bellingcat in Nederland. Unconventional Warfare. Media promoot leugenaars.

Er is een documentaire gemaakt over het dagelijkse leven van vijf Bellingcat medewerkers. 
Ik was op de premiere en heb voor de deur een pamflet (beter: een kritische beschouwing) uitgedeeld. 

Recensie: 
Ik hoef niet te weten wat de huiselijke omstandigheden zijn van deze Bellingcatters. Mij interesseert vooral hun werkwijze en hun motivatie. En bovenal zou ik willen weten wat ze over 9/11 denken, en of ze de video's van de White Helmets kennen en waarom ZIJ nooit iets vinden dat nadelig is voor Amerika. 
Mij viel de docu dus tegen, maar als je elke dag naar RTL Boulevard kijt, is dit wellicht toch leuk om te zien. 

Gesproken met:: 
Ik sprak kort met de vrolijke Putin-basher Derk Sauer. We hebben een gemeenschappelijke kennis, dus dat hielp.  Veel tijd was er niet om te praten, maar hij beloofde het te gaan lezen. 

Na afloop stond iik weer bij de uitgang om nog wat uit te delen toen daar ineens Bellingcat himself naar buiten kwa, Hij was zo sportief om mijn pamfletje aan te nemen, en ik denk wel dat hij aan vrienden zal vragen wat er ongeveer in staat.   

Ook was er nog een Noorse man van 'The European Documentary Magazine' die me zijn kaartje gaf en vroeg contact op te nemen.  Gaan we doen. 

Collega pamflettist Rob Nuijten zou aanvankelijk mijn pamfletten uitdelen, maar vond ze te uitgebreid.  Had ie gelijk in, natuurlijk.  Rob kan heel goed èchte pamfletten maken, en toen heeft ie snel zijn eigen pamflet gemaakt en uitgedeeld. Daadkracht. Gewoon doen. Dàt is de spirit.  
Hij mailde me zijn pamflet, maar het is een PDF en ik weet niet of ik dat hier kan plaatsen.  

Publieks-reacties op het pamflet: 
Die zijn heel divers, zoals je kan begrijpen. De meesten nemen het goedmoedig aan.  Een jongeman bracht het op hoge poten terug: "Zodra ik MSM zie staan, dan weet ik al genoeg".  Een groepje jonge vrouwen vroeg verbaasd wat ik van Putin vond. "Ik vind hem geweldig. Ik ben een fan van hem." De ogen sperden open. Een vriendin die verderop stond werd er bij geroepen: "Deze man  vind Putin een goede kerel !" Ze waren vooral erg verbaasd. Maar bleven vrolijk-- maar niet nieuwsgierig.  Geen spoor van vijandigheid tegenover mij.   

Amsterdam.
Het is altijd geweldig om lekker door Amsterdam te lopen, tenzij het hard waait of regent. Ik zag het grote NRC gebouw op het Rokin, maar weet niet wat daar gebeurt. E was geen ingang waar ik medewerkers wat resterende pamfletten in de hand kon drukken.   Daarachter, in de Nes,  was De Brakke Grond, en daar kon je veel opsteken over Artificial Reality en hoe dat gebruikt wordt in docu's.  Het Café 'De Jaren' zou het centrum van de IDFA zijn, maar daar was weinig van te merken. Geweldige pompoensoep gegeten. Later wat kroketten bij Holtman gekocht en verder hier en daar een kop koffie gedronken. Dat activisme is best vol te houden! 


Mijn pamflet. 
Ik begin met een verwijzing naar twee autoriteiten die zeggen: Bellingcat liegt. 
Dan merk ik op dat die autoriteiten het nieuws NIET halen, maar de amateurs WEL.   En ik vraag me af of dit in een strategie past, en of de Media misschien dan allemaal mee werken in die strategie. 
Natuurlijk noem ik dan namen en rapporten die bijna niemand kent. Maar dat is nu juist het probleem: de MSM verzwijgen heel veel relevante zaken. 
Door ze hier te noemen hoop ik dat de lezer gaat zoeken en er over gaat lezen.
Het leest dus niet prettig, want er zijn geen slogans, en je leest onbekende zaken. 
Maar dit is mijn aanpak, en als ik een betere wist zou ik die hanteren. 

Hier mijn pamflet: 

             ============================================


Is Bellingcat betrouwbaar?

Samenvattend: 
De ontdekkingen van Bellingcat worden door veel deskundigen in twijfel getrokken. Maar die deskundigen krijgen in de MSM geen aandacht. De beweringen van Bellingcat bepalen ons wereldbeeld.
Belingcat functioneert in feite als een onderdeel van de onconventionele oorlogsvoering van de VS. Hij maakt de opponenten van de VS zwart met video’s en foto’s die even goed door de CIA kunnen zijn gefabriceerd. Ik denk dat de leden van Bellingcat oprecht zijn, en overtuigd dat ze goed werk leveren. Maar voor de CIA zijn het ‘unwitting assets’:  mensen die door de CIA worden gebruikt zonder dat ze het zelf door hebben. 

De ontwerper van het programma dat Bellingcat gebruikt voor zijn onderzoek zegt dat Bellingcat onzin verkoopt. (1)
Twee professoren van MIT tonen aan dat Bellingcat onzin verkoopt.(2)
Maar die critici halen nooit de media. Bellingcat wel. Jaar in jaar uit. Kranten,tv , IDFA etc.

Hoe zit onze wereld eigenlijk in elkaar, als echte deskundigen geen podium krijgen, maar amateurs  ons wereldbeeld bepalen?
In dit pamflet wil ik een tip van die sluier oplichten.   

Uit de Wolfowitz Doctrine (1992)  en het PNAC Report (1999)  weten we dat de VS nog 100 jaar de baas in de wereld wil zijn. Elk land dat wat sterker wordt moet in een vroeg stadium worden aangevallen.  Niet door een gewone oorlog te voeren tegen die landen, maar door ongewone manieren van oorlogvoeren:  Unconventional Warfare  zoals ze dat noemen ( UW).
De methodes van de UW lezen we in Training Circular 18-01.

Enkele voorbeelden van Unconventional Warfare:

= in de target-landen de oppositie steunen, financieren en coachen. Meestal onder het mom van ‘democratie bevorderen’.  William Blum schreef er een boek over: “America’s deadliest export: democracy”.   De Iraki’s, Lybiers, Syriers en Oekrainers kunnen er over mee praten.

= Een stapje verder:  opstanden veroorzaken en de opstandelingen steunen en trainen. Gene Sharp heeft de techniek van de Kleuren-revoluties beschreven. Otpor en Canvas zijn de uitvoerders.

= Een aanleiding zoeken om sancties in te stellen en zo het land te verzwakken en tegelijk de positie van de regering wankel te maken. Sancties lijken onschuldig, maar tussen 1991 en 1996 hebben sancties de dood van 500.000 Iraakse kinderen veroorzaakt, volgens onderzoek van The Lancet. Sancties kunnen miljoenen mensen vroegtijdig doen sterven. Ze zijn vaak misdadig.

= een aanslag plegen en die in de schoenen schuiven van het land dat je kapot wil maken. Je zet als het ware een Valse Vlag op de puinhopen van die aanslag. Een sterk voorbeeld hiervan is de aanslag van 9/11. Binnen een uur wist de wereld dat moslims met box-cutters de aanslag hadden gepleegd. Hoe men dat wist?  CNN journaliste Barbara Olsen had dit doorgebeld vanuit een gekaapt vliegtuig aan haar man, Ted Olsen, de openbaar aanklager van het ministerie van justitie.  Wat de hele wereld nooit te horen kreeg:  in 2007 stelde de FBI vast dat dit telefoongesprek technisch onmogelijk was in 2001 en nooit kon hebben plaatsgevonden.

= Je kunt het grote publiek wijs maken dat de opponent het spioneren zojuist heeft uitgevonden, zoals met de Russen die het OPCW in den Haag wilden afluisteren gebeurde. Maar spionage is geen laakbare activiteit. Elk land doet het.  Wat niet iedereen doet dat is wat de VS enkele jaren geleden deed:  John Bolton die de voorzitter van het OPCW op droeg om zijn biezen te pakken. Toen die weigerde zei Bolton: “We weten waar  jouw kinderen wonen.”  Kijk. Dàt is nieuws. Maar geen enkel MSM heeft de bedreiging van de OPCW baas door Bolton nieuwswaardig gevonden.
Wat hier gebeurt vatte Malcolm X als volgt samen: The media’s the most powerful entity on earth. They have the power to make the innocent guilty and the guilty innnocent, and that’s power. Because they control the minds of the masses.


= Je kunt ongestraft de opponent beschuldigen van trollen en hacken. Dat is voor het grote publiek niet te controleren. Maar je kunt ook ècht een site hacken en dan het DNA van jouw opponent achterlaten. En daarna kun je die opponent van hacken beschuldigen. Wikileaks heeft duizenden documenten bemachtigd en gepubliceerd die aantonen dat de VS dit doet en hoe ze dat doet: Vault7.  Maar Vault7 is nauwelijks besproken en maakt dus geen deel uit van ‘ons wereldbeeld’. De Russische trollenfabrieken en hackers nemen een belangrijke plaats in in ons wereldbeeld. Omdat we er elke dag over horen. Zelfs van onze minister Ollongren. Maar vraag haar niet om die invloedrijke Russische site te noemen, want dan weet ze het niet meer…

Het lijkt er op dat Bellingcat een onderdeel is van deze moderne vorm van oorlog voeren. 
Ik wil dat hieronder aannemelijk maken:
Sinds de MH17 neer stortte heeft de Amerikaanse defensie 3000 miljard $ opgemaakt.
Voor een miljoenste deel van dat bedrag had de VS zelf de sociale media kunnen analyseren, op zoek naar bewijzen. Minister John Kelly zei trouwens op 20 juli 2014 dat de VS bewijzen in handen had over wie de daders waren.  In feite is er dus helemaal geen Bellingcat nodig.   
Het is zelfs mogelijk dat de ontdekkingen van Bellingcat door de CIA zijn gefabriceerd en op youtube zijn gezet.  Waarom niet? Het is ‘oorlog’! 
De CIA mag àlles en kàn alles, maar moet wel haar misdaden kunnen ontkennen: dat is de eis  van het ‘plausible deniability’.  De CIA moet op geloofwaardige manier kunnen zeggen dat ze er niks van wist.  Door Bellingcat als ontdekker er tussen te schuiven blijft de CIA buiten schot als blijkt dat de films gefabriceerd zijn. Bovendien kleeft aan Bellingcat een soort Robin Hood imago, terwijl de CIA natuurlijk verdacht is als ze iets zou ontdekken op het internet.

Bellingcat is een gevierd man, ondanks zijn vele ‘vergissingen’, maar Assange sterft langzaam op de zolder van een consulaat, terwijl hij nooit één leugen de wereld in bracht.

Tegelijkertijd zien we dat de VS als Hegemon zinkende is en zich klaar maakt om – in een laatste poging, zoals door Thucydides al beschreven - de nieuwkomers China en Rusland  met militaire middelen te stoppen. Als dat een kernoorlog wordt zijn we allemaal verloren.
Neem uw verantwoordelijkheid. Denk aan uw kinderen.

Met vriendelijke groeten,  Hugo Jansen .  

Eventuele reacties naar: jhmavermeulen@gmail.com


En als U dit allemaal complot-gelul vindt, lees dan eens wat er in CIA memo 1035-960 staat. Dit document is in 1997 door de New York Times met beroep op de Freedom of Information Act (FOIA)  vrijgegeven. 

Over de taak van de media:  Edward Bernays: Propaganda. ( 1922) en:  
Walter Lippmann: Public Opinion ( 1928) 

      ================================

Op dinsdag 20 november komt de docu op de VPRO tv.
Ik heb in het donker wat namen op papier gekrabbeld.
Die kunnen het kijken wat gemakkelijker maken:

De zes Bellingcat medewerkers die worden geportretteerd:

Eliot Higgins,  Leicester.
Timmi Allen,  Duitsland. (Is tijdelijk zoek,wegens ziekenhuis opname)
Pavo Kivimaki  (?)  Helsinki.
Hadi, Jordanië
Christiaan Triebert, nederland
Aric  , Amerika. ( Hij spreekt volgens mij Russisch, en is wellicht op heel jeugdige leeftijd van uit Rusland naar Amerika verhuisd.)

Andere terugkerende sprekers:
Professor:  Claire D.
Morris Rakusz....
Alexa Koenig
Jay Rosen

Betrapte misdadigers:
Oleg Orion  ( Delphin ?)
Werfalli



    ======================================


Hieronder het pamflet van Rob Nuijten:
Lukt niet:  'Door de server geweigerd'.
Ik weet niet hoe ik dit pdf er op moet zetten.

Mijn samenvatting:
Nuijten wijst op het feit dat Bellingcat reklame heeft gemaakt voor de White Helmets.
Maar er is veel bekend over de criminele daden van de White Helmets.
Ook vindt Bellingcat nooit negatieve zaken over de gematigde terroristen in Syrië.  Wij wel!
Tenslotte citeert Nuijten het artikel in Der Spiegel dat erg negatiefd is over Bellingcat, en waarin de ontwerper van een programma dat door Bel;lingcat wordt gebruikt, zegt dat Bellingcat niet uit komt boven het niveau van 'koffie-dik kijken'.

Op Facebook heeft Rob Nuijten  ( Rob Torito) deze recensie geplaatst:


REVIEW (slightly edited + Q&A addition)
of 'BELLINGCAT - Truth in a Post-Truth World',
documentary made by Hans Pool (NL),

Seen at its premiere at the International Documentary Festival, Amsterdam, November 16th.

The movie about Bellingcat, shown at 'the night of' the Dutch broadcast company VPRO, could have been made with full support of the DNC, the FBI, the Pentagon, Soros' Open Society, the Atlantic Council, the European Council, MI6, and the Ukraine Secret Service, because not one critical comment is made in their direction and it's totally supportive of their propaganda.
The heroes are: the Bellingcat team. They seem to do a better job than the Western intelligence services financed with astronomical budgets. And if you didn't know it, they are real good caring human beings.
It starts with Vladimir Putin saying no Russian troops were in Ukraine, and then Barack Obama demanding the truth to come out. Putin's Russia as the lying bad force and Obama's America and its allies fighting Fake News greatly helped by this team of friendly computer nerds that go after the bad guys, collecting material for in case the International Criminal Court will need it, that's, kind of, the frame of the movie.
When someone speaks about Fake News and "A Flood of Disinformation" we see pictures of Donald Trump, Vladimir Putin, Russia Today, Russian Foreign Affairs spokesperson Maria Zakharova, and Kim Jung-Un, and the professor and Know it Alls speaking to you in the movie teach us that those people spread Fake News to confuse people in the EU and saw mistrust of the Western authorities.
The villains that Bellingcat identifies in this movie are American White nationalists, the Russian president Putin, the Russian ministry of Defense, the Russian 53rd Brigade, the Donetsk separatists, the Russian GRU guys accused of poisoning the Skripals, a rogue jihadist killer in Libya, the Syrian Arab Army and the Turkish president Erdogan.
We can see Russian Foreign Affairs spokesperson Maria Zakharova say that there was a possibility that MH17 was shot down by a fighter jet, as an example of the silly lies told by the Russians.
To leave the impression that Putin had ordered the murder of spy Skripal, on which apparently no critical investigation is spent on, we see Putin say that he thinks Skripal is a traitor and a scumbag.
The movie does spend some time on a Fake News spread by Reuters, published by the New York Times, a.o. A video, made in Iraq, published on internet October 30st, 2016, allegedly a recording of a car bomb and victims and rescuers. A Bellingcatter investigated it and found the other video, that showed it was all staged. Nothing is said about the makers of the fake video. Who were they and why did they do it? That stays a mystery for the audience.
So, that brings up a question: when Bellingcat understands even scenes of bombings, can be all fake, as well as casualties crawling on the street crying for help, and people desperate to rescue them, what does that say about this movie not mentioning any White Helmet fakery, when the aim of the White Helmet rescue videos must be long clear to all: to generate support for the war against Assad. Has moviemaker Hans Pool never ever seen the publications about the White Helmet fakes, or can't he even imagine the widely celebrated White Helmets doing fakes? To me, it shows this movie is not make by an investigative journalist and that the English co-writer, who had his will be done, had a narrative in mind that would not leave any room for criticism of Bellingcat and its alleged mission of discovering truth for truth's sake and a better world.
The movie is more one sided than what I think Bellingcat's published investigations are.
The movie doesn't criticize the undeniable conclusion that Bellingcat seems never willing to investigating Western crimes, like the Secret weapon supplies to Al Qaeda in Syria, in John McCain's contacts with Al Qaeda terrorists, in various US Army bombardments of the Syrian Arab Army after which ISIS could take its positions, in British ex-soldier secret Agent James Le Mesurier's founding of the White Helmets, in White Helmets produced Fake News 'rescue videos', in weapon transports from Libya to Syria, that John Kerry had said he hoped ISIS would force Assad to negotiate, in the fact that the Russian military said at July 21, 2014, already that MH17 could have been shot down by a BUK missile. Bellingcat is not interested investigating the present whereabouts of the Skripals, or see how the temporarily affected the police officer is doing. No investigation into the deadly, utterly suspicious shooting spree at Euromaidan in Kiev that made all tables turn between Russia and the West, not even when a leaked phone call, and testimonies of hired killers, saying they were lead by an American ex-soldier, made clear it had been a false flag attack, all of what happened, though shortly before Bellingcat was founded, but when its founder Higgins was already very active with research on internet. The killers of the Euromaidan massacre and its commanders far West are still on the loose. Go after them Bellingcat!
So, there is a BIG MISS in this documentary, and that is the truth, that Obama, at the beginning of this movie, pretended to want to come out, would indeed come out about the horrible things the Obama regime, the Poroshenko regime, and the so called 'moderate rebels' did and do, since Bellingcat was founded in July 2014.
But Bellingcat knows of no serious wrongdoing of the last two years of the Obama regime regarding Syria or Ukraine, no serious lies told by the Theresa May regime regarding the Skripal case, nothing about White Helmets faking 'rescues' or waving Al Qaeda flags.
At the Questions & Answers, Eliot Higgins said that no one can order Belingcat to investigate anything, no matter if one waves with a pack of money. It's the team that decides what it investigates, and all the money needed for Bellingcat is coming from crowdfunding.
The admirer who did the interview with Higgins, at the theatre's stage, wasted no chance to further implement the Who Are The Bad Guys In This World narrative. He asked "How is it to stand up against Putin, you all alone against these big guys? Do you understand the danger of what you are doing? And when he said that in next question he'd tried to play the Devils advocate, Higgins replied "Yeah, let's pretend you are Russia Today!" Good for laughs from the audience, because they all have learned from the corporate media and the government that Russia Today is the Fake News outlet of our biggest enemy. The Devils' advocate question was: "People say you are with the CIA". Higgins said that that were the claims made by the Russians but that they had nothing to back that up with. "Could your techniques be used by the wrong people?" Higgins replied that that has already happened, that the Syrian government did such. He then gave an example of Russian Collusion investigator Robert Mueller having been attacked by a compilation of internet sources, all twisted and falsely interpreted, in an attempt to frame him on an alleged sexual misconduct. Yes, poor Robert Mueller, who had once given its full support to the pack of lies about Saddam's WMD's, resulting in a million deaths.... But that's all the past and before Higgins knew what a laptop was.
Now I do wonder if Bellingcat would still get all this attention from the big media and if Higgins could still be fellow at the Atlantic Council, giving payed lectures, when he and his team would ever dare to investigate the crimes of the American lead war machine. What you?


7 comments:

  1. Hulde voor alle inspanning. Ik vrees ook dat dit pamflet intellectueel en qua nieuwe informatie voor de meesten te hoog gegrepen is.

    Voor de volgende keer dat iets dergelijks plaatsvindt zouden we een panklare strategie moeten hebben.

    Zo kan een pamflet veel simpeler worden met één enkele link naar een speciaal voor deze gebeurtenis gecreëerde website of blog, liefst met commentaren. Geen enkel verband met Blik, of jouw blog. Welke terminologie dan ook, zoals TPTB, MSM, neocons of zionisten, vermijden. Het gaat puur om feitelijke informatie, met links naar MSM-sites. Commentaren streng modereren op onbeleefdheid en agitatie de eerste 2 weken, daarna wordt het vanzelf veel rustiger.

    In de commentaren komt verdere uitleg vanzelf ter sprake.

    En dat kan dan maatwerk zijn, al dienen ook de deskundigen steeds te beseffen dat degenen die meelezen zich snel kunnen verslikken. Onze andere blogs en sites komen ze vanzelf wel tegen als ze er aan toe zijn te gaan zoeken.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik ben maanden geleden met een nieuw blogje begonnen op wordpress: introductie in 'de toestand in de wereld' ontdaan van de usual suspects.

      Maar schrijven duurt bij mij heel lang.

      Ik zie ook meer effect van 'De straat op gaan' dan van bloggen.
      Dus kies ik voor de straat. Met een pamfletje er bij.

      Denk er wel over om een google zoekterm te geven.
      Als je googled op 'Brabantse bioboer NRC' dan kun je snel alles lezen opp NRC, Volkskrant en vooral BNdeStem.

      Delete
  2. Een PDF kan als volgt:

    1) een link.

    2) selecteer de inhoud of doe Ctrl-A en copy paste het hier.

    ReplyDelete
  3. Er is geen link. Ik heb zijn pamflet per email met pdf ontvangen.

    ReplyDelete
  4. Do you want to create a new Blockchain account? Dial Blockchain customer service number immediately and get in touch with the gems who work 24/7 to assist the users and always provide solutions and remedies associated with errors. The professionals are like medicines, have enough knowledge to eliminate all your queries and doubts immediately. You can attain all the required information related to Blockchain from the professionals. So, don’t be late! Contact the experts step into the world of Blockchain.
    Website:- https://www.cryptophonesupport.com/wallet/blockchain

    ReplyDelete