Monday, November 06, 2023

1416 Hoe de 'arabische' joden door de Zionisten werden geterroriseerd.

 Toen Israel ontstond had men veel te weinig mensen. 

Veel joden wilden helemaal niet naar Israel. Ook niet de arabische joden die nauwelijks problemen hadden in de landen waar ze woonden.

Toen begon de Haganah met aanslagen op synagoges,  in Baghdad bijvoorbeeld.

Naeim Giladi  schreef er een boek over.  Hij werd flink gediscrimineerd in Israel. 

De joodse dorpen rondom Gaza zijn vooral bevolkt door de mizrahim:   joden uit arabische landen,  die door de Ashkenazim worden gediscrimineerd en als tweeederangs worden beschouwd. 

De Hamas slachtoffers waren vooral deze mizrahim. 

Meer informatie over dit onderwerp op UNZ:  https://www.unz.com/article/terrorism-how-the-israeli-state-was-won/


DE JODEN VAN IRAK

door Naeim Giladi

Met dank aan The Link, Volume 31, Issue 2, april-mei 1998



 De auteur, Naeim Giladi


Ik schrijf dit artikel
om dezelfde reden dat ik mijn boek schreef:
om het Amerikaanse volk te vertellen,
en vooral de Amerikaanse Joden,
dat Joden uit Islamitische landen niet vrijwillig naar
Israël emigreerden; dat, om hen te dwingen te vertrekken,
Joden andere jogen hebben vermoord; en dat,
om tijd te winnen om steeds meer Arabisch land te confisqueren,
Joden bij talloze gelegenheden
oprechte vredesinitiatieven
van hun Arabische buren af wezen.
Ik schrijf over wat de eerste premier van Israël "wreed zionisme" noemde.
Ik schrijf erover omdat ik er deel van uitmaakte.

 

OVER DIT ARTIKEL:

The Link interviewde Naeim Giladi, een Jood uit Irak, drie uur lang op 16 maart 1998, twee dagen voor zijn 69ste verjaardag. Gedurende bijna twee andere heerlijke uren werden we getrakteerd op een Arabische meergangenmaaltijd, bereid door zijn vrouw Rachael, die ook Irakees is. "Het is onze Arabische cultuur," zei hij trots.

In onze vorige Link keek de Israëlische historicus Ilan Pappe naar de honderdduizenden inheemse Palestijnen wier leven werd ontworteld om plaats te maken voor buitenlanders die het geconfisqueerde land zouden komen bevolken. De meesten waren Asjkenazische Joden uit Oost-Europa. Maar meer dan een half miljoen andere Joden kwamen uit islamitische landen. Zionistische propagandisten beweren dat Israël deze Joden "redde" van hun anti-Joodse, islamitische buren. Een van die "geredde" Joden, Neim Giladi, weet wel beter.

In zijn boek Ben Gurion's Scandals: How the Haganah & the Mossad Eliminated Jews, bespreekt Giladi de misdaden die de zionisten begingen in hun razernij om ruwe Joodse arbeidskrachten te importeren. Nieuw ontgonnen landbouwgronden moesten worden omgeploegd om de immigranten van voedsel te voorzien en de militaire gelederen moesten worden gevuld met dienstplichtigen om de gestolen gronden te verdedigen. Giladi kreeg zijn boek niet gepubliceerd in Israël en zelfs in de VS ontdekte hij dat hij dat alleen kon als hij zijn eigen geld gebruikte.

De Giladis, nu Amerikaanse burgers, wonen in New York City. Ze hebben er zelf voor gekozen om niet langer het Israëlische staatsburgerschap te bezitten. "Ik ben Irakees," vertelde hij ons, "geboren in Irak, mijn cultuur is nog steeds Irakees-Arabisch, mijn religie Joods, mijn staatsburgerschap Amerikaans."

John F. Mahoney
Uitvoerend directeur,

Americans for Middle East Understanding (AMEU)

MIJN VERHAAL

Natuurlijk dacht ik toen dat ik alles wist. Ik was jong, idealistisch en meer dan bereid om mijn leven op het spel te zetten voor mijn overtuigingen. Het was 1947 en ik was nog geen 18 toen de Iraakse autoriteiten me arresteerden voor het smokkelen van jonge Iraakse Joden zoals ikzelf uit Irak, naar Iran en vervolgens naar het Beloofde Land van het binnenkort opgerichte Israël.

Ik was een Irakese Jood in de zionistische ondergrondse. Mijn Irakese gevangenbewaarders deden er alles aan om de namen van mijn medesamenzweerders te achterhalen. Vijftig jaar later klopt de pijn nog steeds in mijn rechterteen - een herinnering aan de dag dat mijn ontvoerders een tang gebruikten om mijn teennagels te verwijderen. Bij een andere gelegenheid trokken ze me naar het platte dak van de gevangenis, kleedden me uit op een ijskoude januaridag en gooiden een emmer koud water over me heen. Ik werd daar urenlang vastgeketend aan de reling achtergelaten. Maar ik heb nooit overwogen om hen de informatie te geven die ze wilden. Ik was een ware gelovige.

Tijdens wat ik mijn "twee jaar in de hel" noem, hield ik me bezig met overleven en ontsnappen. Ik had toen geen belangstelling voor de grote lijnen van de Joodse geschiedenis in Irak, hoewel mijn familie er vanaf het begin deel van had uitgemaakt. Wij waren oorspronkelijk Haroons, een grote en belangrijke familie van de "Babylonische diaspora". Mijn voorouders vestigden zich meer dan 2600 jaar geleden in Irak, 600 jaar voor het christendom en 1200 jaar voor de islam. Ik stam af van Joden die het graf bouwden van Yehezkel, een Joodse profeet uit de prebijbelse tijd. Mijn stad, waar ik in 1929 geboren ben, is Hillah, niet ver van de oude plaats Babylon.

De oorspronkelijke Joden vonden in Babylon, met zijn voedzame rivieren de Tigris en de Eufraat, echt een land van melk, honing, overvloed - en kansen. Hoewel Joden, net als andere minderheden in wat later Irak werd, perioden van onderdrukking en discriminatie doormaakten, afhankelijk van de heersers in die periode, was hun algemene ontwikkeling gedurende tweeënhalf millennia opwaarts. Onder de late Ottomaanse heerschappij, bijvoorbeeld, floreerden Joodse sociale en religieuze instellingen, scholen en medische voorzieningen zonder inmenging van buitenaf, en Joden waren prominent aanwezig in de regering en het bedrijfsleven.

Toen ik daar in mijn cel zat, niet wetende dat er binnenkort een doodvonnis tegen me zou worden uitgesproken, had ik geen persoonlijke grieven kunnen vertellen die mijn familieleden tegen de regering of de moslimmeerderheid zouden hebben geuit. Onze familie was goed behandeld en was welvarend geweest, eerst als boeren met zo'n 50.000 hectare gewijd aan rijst, dadels en Arabische paarden. Daarna, met de Ottomanen, kochten en zuiverden we goud dat naar Istanbul werd verscheept en tot munten werd verwerkt. De Turken waren verantwoordelijk voor het veranderen van onze naam om ons beroep weer te geven - we werden Khalaschi, wat "Makers van Zuiverheid" betekent.

Ik vertelde mijn vader niet dat ik lid was geworden van de zionistische ondergrondse. Hij kwam er enkele maanden voor mijn arrestatie achter toen hij me Hebreeuws zag schrijven en woorden en uitdrukkingen zag gebruiken die hij niet kende. Hij was nog verbaasder toen hij hoorde dat ik inderdaad had besloten om binnenkort zelf naar Israël te verhuizen. Hij was minachtend. "Je komt terug met je staart tussen je benen," voorspelde hij.

Ongeveer 125.000 Joden verlieten Irak voor Israël aan het eind van de jaren 1940 en in 1952, de meesten omdat ze waren voorgelogen en in paniek waren gebracht door wat ik later leerde dat zionistische bommen waren. Maar mijn moeder en vader behoorden tot de 6.000 die niet naar Israël gingen. Hoewel ik fysiek nooit naar Irak ben teruggekeerd - die brug was toch al verbrand - heeft mijn hart de reis erheen vele, vele malen gemaakt. Mijn vader had gelijk.

Ongeveer 125.000 Joden verlieten Irak voor Israël aan het eind van de jaren 1940 en in 1952, de meesten omdat ze waren voorgelogen en in paniek waren gebracht door wat ik later leerde dat zionistische bommen waren.

Ik zat gevangen in het militaire kamp Abu-Greib, ongeveer 7 mijl van Bagdad. Toen de militaire rechtbank mij veroordeelde tot de dood door ophanging, had ik niets te verliezen door de ontsnapping te proberen die ik al maanden van plan was.

Het was een vreemd recept voor een ontsnapping: een klontje boter, een sinaasappelschil en wat legerkleding die ik een vriend had laten kopen op een rommelmarkt. Ik at opzettelijk zoveel brood als ik kon om dik te worden in afwachting van de dag dat ik 18 werd, waarop ze me formeel konden aanklagen voor een misdaad en de 50-ponds bal en ketting konden omhangen die standaard was voor gevangenen.

Later, nadat mijn been in de boeien was geslagen, ging ik op een hongerdieet waardoor ik vaak zwakke knieën kreeg. Het klontje boter was om mijn been in te smeren als voorbereiding op het losmaken uit de metalen band. De sinaasappelschil stak ik stiekem in het slot op de avond van mijn geplande ontsnapping, nadat ik had bestudeerd hoe je die zo kon plaatsen dat het slot niet zou sluiten.

Toen de bewakers zich na het afsluiten omdraaiden om te gaan, trok ik de oude legeruitrusting aan die niet te onderscheiden was van wat zij droegen - een lange, groene jas en een kousenmuts die ik over een groot deel van mijn gezicht naar beneden trok (het was winter). Toen opende ik stilletjes de deur en voegde me bij de vertrekkende groep soldaten die door de hal naar buiten liepen. Een vriend met een auto stond klaar om me weg te rijden.



Naeim Giladi in 1947

Later ging ik naar de nieuwe staat Israël, waar ik in mei 1950 aankwam. In mijn paspoort stond mijn naam in het Arabisch en in het Engels, maar het Engels kon de "kh" klank niet vastleggen, dus werd het simpelweg weergegeven als Klaski. Bij de grens pasten de mensen van de immigratiedienst de Engelse versie toe, die een Oost-Europese, Ashkenazische klank had. Op een bepaalde manier was deze "vergissing" mijn sleutel tot het snel ontdekken hoe het Israëlische kastensysteem werkte.

Ze vroegen me waar ik heen wilde en wat ik wilde doen. Ik was de zoon van een boer; ik kende alle problemen van de boerderij, dus ik bood me aan om naar Dafnah te gaan, een boerenkibboets in het hoge Galilea. Ik hield het maar een paar weken vol. De nieuwe immigranten kregen het slechtste van alles. Het eten was hetzelfde, maar dat was het enige dat iedereen gemeen had. Voor de immigranten slechte sigaretten, zelfs slechte tandpasta. Alles. Ik ben weggegaan.

Toen kreeg ik via het Joodse Agentschap het advies om naar al-Majdal te gaan (later omgedoopt tot Ashkelon), een Arabische stad ongeveer 9 mijl van Gaza, heel dicht bij de Middellandse Zee. De Israëlische regering was van plan om er een boerenstad van te maken, dus mijn achtergrond als boer zou daar van pas komen.

Toen ik me meldde bij het arbeidsbureau in al-Majdal, zagen ze dat ik Arabisch en Hebreeuws kon lezen en schrijven en zeiden ze dat ik een goedbetaalde baan kon vinden bij het kantoor van de militaire gouverneur. De Arabieren vielen onder het gezag van deze Israëlische militaire gouverneurs. Een bediende overhandigde me een heleboel formulieren in het Arabisch en Hebreeuws. Nu drong het tot me door. Voordat Israël zijn boerenstad kon stichten, moest het al-Majdal ontdoen van de inheemse Palestijnen. De formulieren waren petities aan de inspecteurs van de Verenigde Naties waarin gevraagd werd om overplaatsing uit Israël naar Gaza, dat onder Egyptische controle stond.

Ik heb de petitie gelezen. Door te tekenen, zegt de Palestijn dat hij gezond van geest en lichaam is en dat hij het verzoek om overplaatsing indient zonder druk of dwang. Natuurlijk zouden ze nooit vertrekken zonder onder druk te zijn gezet. Deze families waren daar al honderden jaren, als boeren, primitieve ambachtslieden, wevers. De militaire gouverneur verbood hen om hun broodwinning voort te zetten, hij sloot ze op totdat ze de hoop verloren om hun normale leven weer op te pakken. Toen tekenden ze om te vertrekken.

Ik was erbij en hoorde hun verdriet. "Onze harten hebben pijn als we naar de sinaasappelbomen kijken die we met onze eigen handen hebben geplant. Laat ons alsjeblieft gaan, laat ons water geven aan die bomen. God zal niet blij met ons zijn als we Zijn bomen onverzorgd achterlaten." Ik vroeg de militaire gouverneur om hen verlichting te geven, maar hij zei: "Nee, we willen dat ze vertrekken."

Ik kon niet langer deel uitmaken van deze onderdrukking en vertrok. De Palestijnen die niet tekenden voor overplaatsing werden met geweld meegenomen - gewoon in vrachtwagens geladen en gedumpt in Gaza. Ongeveer vierduizend mensen werden op een of andere manier uit al-Majdal verdreven. De weinigen die bleven waren collaborateurs met de Israëlische autoriteiten.

Vervolgens schreef ik brieven om te proberen elders een baan bij de overheid te krijgen en ik kreeg meteen veel reacties waarin ze me vroegen op gesprek te komen. Dan ontdekten ze dat mijn gezicht niet overeenkwam met mijn Poolse/Ashkenazische naam. Ze vroegen of ik Jiddisch of Pools sprak en als ik zei van niet, vroegen ze hoe ik aan een Poolse naam kwam. Wanhopig op zoek naar een goede baan, zei ik meestal dat ik dacht dat mijn overgrootvader uit Polen kwam. Er werd me keer op keer geadviseerd dat "we je wel zouden bellen".

Uiteindelijk, drie of vier jaar nadat ik naar Israël was gekomen, veranderde ik mijn naam in Giladi, wat dicht bij de codenaam Gilad ligt die ik in de zionistische ondergrondse had. Klaski deed me toch geen goed en mijn oosterse vrienden maakten me altijd boos over de naam waarvan ze wisten dat die niet paste bij mijn afkomst als Iraakse Jood.

Ik was gedesillusioneerd over wat ik aantrof in het Beloofde Land, persoonlijk gedesillusioneerd, gedesillusioneerd over het geïnstitutionaliseerde racisme, gedesillusioneerd over wat ik begon te leren over de wreedheden van het zionisme. Het belangrijkste belang dat Israël had bij Joden uit Islamitische landen was als goedkope arbeidskracht, vooral voor het werk op de boerderij dat onder de verstedelijkte Oost-Europese Joden lag. Ben Gurion had de "Oosterse" Joden nodig om de duizenden hectaren land te bewerken die waren achtergelaten door Palestijnen die in 1948 door Israëlische troepen waren verdreven.

 En ik begon meer te weten te komen over de barbaarse methoden die werden gebruikt om de jonge staat te ontdoen van zoveel mogelijk Palestijnen. De wereld deinst vandaag terug bij de gedachte aan bacteriologische oorlogsvoering, maar Israël was waarschijnlijk de eerste die het daadwerkelijk gebruikte in het Midden-Oosten. In de oorlog van 1948 ontdeden Joodse troepen Arabische dorpen van hun bevolking, vaak door te dreigen, soms door gewoon een half dozijn ongewapende Arabieren neer te schieten als voorbeeld voor de rest. Om ervoor te zorgen dat de Arabieren niet konden terugkeren om een nieuw leven op te bouwen in deze dorpen, stopten de Israëli's tyfus- en dysenteriebacteriën in de waterputten.

Uri Mileshtin, een officiële historicus voor de Israëlische Defensiemacht, heeft geschreven en gesproken over het gebruik van bacteriologische middelen[1]. Volgens Mileshtin gaf Moshe Dayan, destijds divisiecommandant, in 1948 de opdracht om Arabieren uit hun dorpen te verwijderen, hun huizen met bulldozers plat te gooien en waterputten onbruikbaar te maken met tyfus- en dysenteriebacteriën.

 

Bacteriologische oorlogsvoering

De Haganah deed tyfusbacteriën in het water naar Akko, de mensen werden ziek en de Joodse strijdkrachten bezetten Akko. Dit werkte zo goed dat ze een Haganah-divisie verkleed als Arabieren naar Gaza stuurden, waar Egyptische troepen waren, en de Egyptenaren betrapten hen toen ze twee blikken bacteriën, tyfus en dysenterie, in de watervoorziening stopten met minachting voor de burgerbevolking.

Acre was zo gelegen dat het zichzelf praktisch kon verdedigen met één groot kanon, dus plaatste de Haganah bacteriën in de bron die de stad voedde. De bron heette Capri en liep vanuit het noorden naar een kibboets. De Haganah stopte tyfusbacteriën in het water dat naar Akko ging, de mensen werden ziek en de Joodse strijdkrachten bezetten Akko. Dit werkte zo goed dat ze een Haganah-divisie verkleed als Arabieren naar Gaza stuurden, waar Egyptische troepen waren, en de Egyptenaren betrapten hen toen ze twee blikken bacteriën, tyfus en dysenterie, in de watervoorziening stopten met minachting voor de burgerbevolking. "In oorlog is er geen sentiment," zei een van de gevangen Haganah-mannen volgens een citaat.

Mijn activisme in Israël begon kort nadat ik een brief kreeg van de Socialistische/Zionistische Partij met de vraag of ik wilde helpen met hun Arabische krant. Toen ik op hun kantoor in het Central House in Tel Aviv verscheen, vroeg ik rond om te zien waar ik me moest melden. Ik liet de brief aan een paar mensen daar zien en zonder er zelfs maar naar te kijken, stuurden ze me weg met de woorden: "Kamer 8." Toen ik zag dat ze de brief niet eens lazen, vroeg ik het aan verschillende anderen. Maar het antwoord was hetzelfde: "Kamer 8", zonder een blik te werpen op het papier dat ik voor hen neerlegde.

Ik ging dus naar kamer 8 en zag dat het de afdeling Joden uit Islamitische Landen was. Ik walgde en was boos. Of ik ben lid van de partij of ik ben het niet. Heb ik een andere ideologie of andere politiek omdat ik een Arabische Jood ben? Het is segregatie, dacht ik, net als een negerafdeling. Ik draaide me om en liep naar buiten. Dat was het begin van mijn openlijke protesten. Datzelfde jaar organiseerde ik een demonstratie in Ashkelon tegen het racistische beleid van Ben Goerion en er kwamen 10.000 mensen opdagen.

Wij tweederangsburgers konden er niet veel aan doen toen Israël in oorlog was met vijanden van buitenaf. Na de oorlog van 1967 zat ik zelf in het leger en diende ik in de Sinaï toen de gevechten langs het Suezkanaal aanhielden. Maar het staakt-het-vuren met Egypte in 1970 gaf ons onze opening. We gingen de straat op en organiseerden ons politiek om gelijke rechten te eisen. Als het ons land is, als er van ons verwacht werd dat we ons leven riskeerden in een grensoorlog, dan verwachtten we een gelijke behandeling.

We voerden de strijd zo hardnekkig en kregen zoveel publiciteit dat de Israëlische regering probeerde onze beweging in diskrediet te brengen door ons "Israëls Black Panthers" te noemen. Ze dachten echt in racistische termen, in de veronderstelling dat het Israëlische publiek een organisatie zou afwijzen waarvan de ideologie werd vergeleken met die van radicale zwarten in de Verenigde Staten. Maar wij zagen dat wat wij deden niet anders was dan waar de zwarten in de Verenigde Staten tegen vochten - segregatie, discriminatie, ongelijke behandeling. In plaats van het etiket af te wijzen, namen we het trots over. Overal in mijn kantoor hingen posters van Martin Luther King, Malcolm X, Nelson Mandela en andere burgerrechtenactivisten.

Met de Israëlische invasie van Libanon en de door Israël uitgelokte bloedbaden in Sabra en Shatilla had ik genoeg van Israël. Ik werd Amerikaans staatsburger en zorgde ervoor dat ik mijn Israëlische staatsburgerschap introk. Ik had mijn boek nooit in Israël kunnen schrijven en publiceren, niet met de censuur die ze zouden opleggen.

Zelfs in Amerika had ik grote moeite om een uitgever te vinden, omdat veel uitgevers op de een of andere manier onder druk staan van Israël en zijn vrienden. Uiteindelijk betaalde ik $ 60.000 uit mijn eigen zak om Ben Gurion's Scandals: How the Haganah & the Mossad Eliminated Jews, vrijwel de gehele opbrengst van de verkoop van mijn huis in Israël.


Ik was nog steeds bang dat de drukker zich zou terugtrekken of dat er gerechtelijke stappen zouden worden ondernomen om de publicatie tegen te houden, zoals de Israëlische regering deed in een poging om de publicatie van zijn eerste boek door voormalig Mossad-officier Victor Ostrovsky tegen te houden[2]. Ben Gurion's Scandals moest vanuit twee talen naar het Engels vertaald worden. Ik schreef in het Hebreeuws toen ik in Israël was en hoopte het boek daar te kunnen publiceren, en ik schreef in het Arabisch toen ik het boek aan het afmaken was nadat ik naar de VS was gekomen. Maar ik was zo bezorgd dat iets de publicatie zou tegenhouden dat ik de drukker vertelde niet te wachten tot de vertalingen grondig waren gecontroleerd en proefgelezen. Nu realiseer ik me dat de publiciteit van een rechtszaak alleen maar zou hebben geleid tot een controversiële belangstelling voor het boek.

Ik gebruik bankkluisopslag voor de waardevolle documenten die ondersteunen wat ik heb geschreven. Deze documenten, waaronder een aantal die ik illegaal gekopieerd heb uit de archieven van Yad Vashem, bevestigen wat ik zelf gezien heb, wat mij verteld is door andere getuigen, en wat gerenommeerde historici en anderen hebben geschreven over de zionistische bombardementen in Irak, Arabische vredesboodschappen die werden afgewezen, en incidenten van geweld en dood die Joden Joden aandeden in de zaak van het creëren van Israël.

 

DE RELLEN VAN 1941

Als, zoals ik al zei, mijn familie in Irak niet persoonlijk werd vervolgd en ik geen ontbering kende als lid van de Joodse minderheid, wat leidde mij dan naar de trappen van de galg als lid van de zionistische ondergrondse? Om die vraag te beantwoorden is het nodig om de context vast te stellen van het bloedbad dat op 1 juni 1941 in Bagdad plaatsvond, toen enkele honderden Iraakse Joden werden gedood tijdens rellen waarbij lagere officieren van het Iraakse leger betrokken waren. Ik was 12 jaar oud en veel van de doden waren mijn vrienden. Ik was boos en erg in de war.

Wat ik toen nog niet wist, was dat de rellen waarschijnlijk waren aangewakkerd door de Britten, in samenwerking met een pro-Britse Iraakse leiding.

Met het uiteenvallen van het Ottomaanse Rijk na WO I kwam Irak onder Britse "voogdij". Amir Faisal, zoon van Sharif Hussein die de Arabische Opstand tegen de Ottomaanse sultan had geleid, werd door de Britten vanuit Mekka binnengehaald om koning van Irak te worden in 1921. Veel Joden werden benoemd op belangrijke administratieve posten, waaronder die van minister van Economische Zaken. Groot-Brittannië behield de uiteindelijke autoriteit over binnenlandse en buitenlandse zaken.

De pro-zionistische houding van Groot-Brittannië in Palestina leidde echter tot een groeiende anti-zionistische reactie in Irak, net als in alle Arabische landen. Eind 1934 schreef Sir Francis Humphreys, ambassadeur van Groot-Brittannië in Bagdad, dat de Iraakse Joden vóór de Eerste Wereldoorlog een gunstiger positie hadden genoten dan enige andere minderheid in het land, maar sindsdien "heeft het zionisme verdeeldheid gezaaid tussen Joden en Arabieren, en is er een bitterheid gegroeid tussen de twee volken die voorheen niet bestond."[3]

Koning Faisal stierf in 1933. Hij werd opgevolgd door zijn zoon Ghazi, die in 1939 omkwam bij een auto-ongeluk. De kroon ging toen over naar Ghazi's 4 jaar oude zoon, Faisal II, wiens oom, Abd al-Ilah, tot regent werd benoemd. Abd al-Ilah koos Nouri el-Said als premier. El-Said steunde de Britten en naarmate de haat tegen de Britten groeide, werd hij in maart 1940 uit zijn ambt ontzet door vier hoge legerofficieren die voorstander waren van de onafhankelijkheid van Irak van Groot-Brittannië. De officieren, die zichzelf het Gouden Plein noemden, dwongen de regent om Rashid Ali al-Kilani, leider van de Nationale Broederschap, tot premier te benoemen.

Het was 1940 en Groot-Brittannië werd geteisterd door een sterk Duits offensief. Al-Kilani en het Gouden Plein zagen dit als hun kans om zich voor eens en altijd van de Britten te ontdoen. Voorzichtig begonnen ze te onderhandelen over Duitse steun, wat ertoe leidde dat de pro-Britse regent Abd al-Ilah al-Kilani in januari 1941 ontsloeg. In april hadden de officieren van het Gouden Plein de premier echter weer aangesteld.

Dit lokte de Britten uit om op 12 april 1941 een militaire troepenmacht naar Basra te sturen. Basra, de op één na grootste stad van Irak, had een Joodse bevolking van 30.000 mensen. De meeste van deze Joden verdienden hun brood met import/export, geld wisselen, detailhandel, als arbeiders op de vliegvelden, bij de spoorwegen en in de havens, of als hooggeplaatste overheidsmedewerkers.

Op dezelfde dag, 12 april, brachten aanhangers van de pro-Britse regent de Joodse leiders ervan op de hoogte dat de regent hen wilde ontmoeten. Zoals gebruikelijk brachten de leiders bloemen mee voor de regent. Tegen de gewoonte in zetten de auto's die hen naar de ontmoetingsplaats brachten hen echter af bij de plek waar de Britse soldaten waren geconcentreerd.

Foto's van de Joden verschenen de volgende dag in de kranten met de kop "Joden uit Basra ontvangen Britse troepen met bloemen". Diezelfde dag, 13 april, begonnen groepen boze Arabische jongeren wraak te nemen op de Joden. Enkele moslim notabelen in Basra hoorden van het plan en kalmeerden de boel. Later werd bekend dat de regent helemaal niet in Basra was en dat de zaak een provocatie was van zijn pro-Britse aanhangers om een etnische oorlog te veroorzaken om het Britse leger een voorwendsel te geven om in te grijpen.

De Britten bleven meer troepen in en rond Basra aan land brengen. Op 7 mei 1941 bezette hun Gurkha-eenheid, bestaande uit Indiase soldaten van die etnische groep, de wijk el-Oshar in Basra, een wijk met een grote Joodse bevolking. De soldaten, geleid door Britse officieren, begonnen te plunderen. Veel winkels in de commerciële wijk werden geplunderd. Er werd ingebroken in privéwoningen. Er werden gevallen van poging tot verkrachting gemeld. Buurtbewoners, Joden en Moslims, reageerden met pistolen en oude geweren, maar hun kogels waren geen partij voor de Tommy Guns van de soldaten.

Achteraf werd bekend dat de soldaten handelden met de instemming, zo niet de zegen, van hun Britse commandanten. (Er moet aan herinnerd worden dat de Indiase soldaten, vooral die van de Gurkha-eenheid, bekend stonden om hun discipline en het is hoogst onwaarschijnlijk dat ze zonder orders zo oproerig zouden hebben gehandeld). Het Britse doel was duidelijk om chaos te creëren en het imago van het pro-nationalistische regime in Bagdad zwart te maken, wat de Britse troepen een reden zou geven om naar de hoofdstad te trekken en de regering van al-Kilani omver te werpen.

Bagdad viel op 30 mei. Al-Kilani vluchtte naar Iran, samen met de officieren van het Gouden Plein. Radiostations van de Britten meldden dat Regent Abd al-Ilah zou terugkeren naar de stad en dat duizenden Joden en anderen van plan waren om hem te verwelkomen. Wat jonge Irakezen echter het meest tegen de Joden opstookte, was de radio-omroeper Yunas Bahri van het Duitse station "Berlin", die in het Arabisch meldde dat Joden uit Palestina aan de zijde van de Britten vochten tegen Iraakse soldaten in de buurt van de stad Faluja. Het bericht was vals.

Op zondag 1 juni braken er ongewapende gevechten uit in Bagdad tussen Joden die nog steeds hun Shabuoth feestdag aan het vieren waren en jonge Irakezen die dachten dat de Joden de terugkeer van de pro-Britse regent aan het vieren waren. Die avond stopte een groep Irakezen een bus, haalde de Joodse passagiers eruit, vermoordde er een en verwondde een tweede dodelijk.

Rond 8.30 uur de volgende ochtend openden ongeveer 30 personen in militaire en politie-uniformen het vuur in de el-Amin straat, een kleine straat in het centrum waar juweliers, kleermakers en kruideniers Joodse eigenaars waren. Tegen 11 uur 's ochtends vielen bendes Irakezen met messen, zakmessen en knuppels Joodse huizen in de omgeving aan.

De rellen duurden de hele maandag 2 juni voort. Gedurende deze tijd stonden veel moslims op om hun Joodse buren te verdedigen, terwijl sommige Joden zichzelf met succes verdedigden. Er vielen 124 doden en 400 gewonden, volgens een verslag van een boodschapper van het Joods Agentschap die op dat moment in Irak was. Andere schattingen, mogelijk minder betrouwbaar, schatten het dodental hoger, wel 500, met 650 tot 2000 gewonden. 500 tot 1.300 winkels en meer dan 1.000 huizen en appartementen werden geplunderd.

Wie zat er achter de rellen in de Joodse wijk? Yosef Meir, een van de meest prominente activisten in de zionistische ondergrondse beweging in Irak, destijds bekend als Yehoshafat, beweert dat het de Britten waren. Meir, die nu voor het Israëlische ministerie van Defensie werkt, beweert dat de Britten de rellen aanwakkerden tegen het meest kwetsbare en zichtbare segment in de stad, de Joden, om het te laten lijken dat de regent zou terugkeren als de redder die de openbare orde zou herstellen. En, niet verrassend, eindigden de rellen zodra de loyale soldaten van de regent de hoofdstad binnenkwamen.[4]

Op basis van mijn eigen onderzoek als journalist geloof ik dat Meir gelijk heeft. Bovendien denk ik dat zijn beweringen gebaseerd zijn op documenten in de archieven van het Israëlische Ministerie van Defensie, het agentschap dat zijn boek publiceerde. Maar zelfs voordat zijn boek uitkwam, had ik al een onafhankelijke bevestiging van een man die ik eind jaren veertig in Iran had ontmoet.

Zijn naam was Michael Timosian, een Iraakse Armeniër. Toen ik hem ontmoette, werkte hij als verpleger bij de Anglo-Iraanse oliemaatschappij in Abadan in het zuiden van Iran. Op 2 juni 1941 werkte hij echter in het ziekenhuis van Bagdad waar veel van de slachtoffers van de opstanden naartoe werden gebracht. De meeste van deze slachtoffers waren Joden.

Timosian zei dat hij vooral geïnteresseerd was in twee patiënten van wie het gedrag niet in overeenstemming was met de lokale gebruiken. De ene was geraakt door een kogel in zijn schouder, de andere door een kogel in zijn rechterknie. Nadat de dokter de kogels had verwijderd, probeerde het personeel hun met bloed doordrenkte doeken te verwisselen. Maar de twee mannen weerden zich en deden alsof ze sprakeloos waren, hoewel tests uitwezen dat ze konden horen. Om hen te kalmeren, injecteerde de dokter hen met verdovingsmiddelen en terwijl ze sliepen, verwisselde Timosian hun kleren. Hij ontdekte dat één van hen om zijn nek een identificatietag had van het type dat door Britse troepen werd gebruikt, terwijl de ander tatoeages met Indiaas schrift op zijn rechterarm had, samen met het bekende zwaard van de Gurkha.

Toen Timosian de volgende dag op zijn werk verscheen, werd hem verteld dat een Britse officier, zijn sergeant en twee Indiase Gurkha soldaten die ochtend vroeg naar het ziekenhuis waren gekomen. Personeelsleden hoorden de Gurkha-soldaten praten met de gewonde patiënten, die niet zo dom waren als ze zich hadden voorgedaan. De patiënten groetten de bezoekers, bedekten zichzelf met lakens en verlieten, zonder de vereiste vrijgaveformulieren te ondertekenen, het ziekenhuis met hun bezoekers.

Ik twijfel er vandaag de dag niet meer aan dat de anti-Joodse rellen van 1941 door de Britten werden georkestreerd voor geopolitieke doeleinden. David Kimche is zeker een man die in een positie was om de waarheid te kennen en hij heeft in het openbaar gesproken over de Britse schuld. Kimche werkte tijdens WO II bij de Britse inlichtingendienst en na de oorlog bij de Mossad. Later werd hij directeur-generaal van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken, de positie die hij bekleedde in 1982 toen hij een forum toesprak op het Britse Instituut voor Internationale Zaken in Londen.

In antwoord op vijandige vragen over Israëls invasie in Libanon en de slachtingen in het vluchtelingenkamp in Beiroet, ging Kimche in de aanval en herinnerde het publiek eraan dat het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken zich nauwelijks zorgen maakte toen Britse Gurkha-eenheden in 1941 deelnamen aan de moord op 500 Joden in de straten van Bagdad.[5]

 

HET BOMBARDEMENT VAN 1950-1951

De anti-Joodse rellen van 1941 creëerden niet alleen een voorwendsel voor de Britten om Bagdad binnen te vallen om de pro-Britse regent en zijn pro-Britse premier, Nouri el-Said, weer aan te stellen. Ze gaven de zionisten in Palestina ook een voorwendsel om een zionistische ondergrondse op te zetten in Irak, eerst in Bagdad, daarna in andere steden zoals Basra, Amara, Hillah, Diwaneia, Abril en Karkouk.

Na WO II was Irak kortstondig aan de macht door een opeenvolging van regeringen. Zionistische veroveringen in Palestina, in het bijzonder de massamoord op Palestijnen in het dorp Deir Yassin, versterkten de anti-Britse beweging in Irak. Toen de Iraakse regering in januari 1948 een nieuw vriendschapsverdrag met Londen tekende, braken er overal in het land rellen uit. Het verdrag werd snel opgezegd en Bagdad eiste verwijdering van de Britse militaire missie die 27 jaar lang het leger van Irak had geleid.

Later in 1948 stuurde Bagdad een legerdetachement naar Palestina om tegen de zionisten te vechten en toen Israël in mei de onafhankelijkheid uitriep, sloot Irak de pijpleiding af die zijn olie naar de raffinaderij in Haifa voerde. Abd al-Ilah was echter nog steeds regent en de Britse quisling Nouri el-Said was terug als premier. In 1948 zat ik in de Abu-Greib gevangenis, waar ik zou blijven tot mijn ontsnapping naar Iran in september 1949.

Zes maanden later - de precieze datum was 19 maart 1950 - ging er een bom af in het American Cultural Center and Library in Bagdad, waarbij materiële schade ontstond en een aantal mensen gewond raakten. Het centrum was een favoriete ontmoetingsplaats voor jonge Joden.

De eerste bom die rechtstreeks op Joden werd gegooid, vond plaats op 8 april 1950 om 21.15 uur. Een auto met drie jonge passagiers gooide de granaat naar het El-Dar El-Bida Café in Bagdad, waar Joden Pesach vierden. Vier mensen raakten ernstig gewond. Die avond werden folders verspreid waarin Joden werden opgeroepen Irak onmiddellijk te verlaten.

De volgende dag stormden vele Joden, de meesten arm en zonder verlies, de emigratiekantoren binnen om afstand te doen van hun staatsburgerschap en om toestemming te vragen om naar Israël te vertrekken. Het waren er zelfs zoveel dat de politie registratiekantoren moest openen in Joodse scholen en synagogen.

Op 10 mei, om 3 uur 's ochtends, werd een granaat gegooid in de richting van de etalage van de Beit-Lawi Automobile Company, een Joods bedrijf, waarbij een deel van het gebouw werd verwoest. Er werden geen slachtoffers gemeld.

Op 3 juni 1950 werd er nog een granaat uit een snel rijdende auto gegooid in de wijk El-Batawin in Bagdad, waar de meeste rijke Joden en Irakezen uit de middenklasse woonden. Niemand raakte gewond, maar na de explosie stuurden zionistische activisten telegrammen naar Israël met het verzoek om het quotum voor immigratie uit Irak te verhogen.

Op 5 juni ontplofte om 2.30 uur een bom naast het gebouw van Stanley Shashua, dat eigendom is van de Joden, in de El-Rashidstraat, waarbij materiële schade ontstond maar geen slachtoffers vielen.

Op 14 januari 1951, om 19.00 uur, werd er een granaat gegooid naar een groep Joden buiten de Masouda Shem-Tov Synagoge. Het explosief raakte een hoogspanningskabel, waardoor drie Joden geëlektrocuteerd werden, waaronder een jonge jongen, Itzhak Elmacher, en meer dan 30 anderen gewond raakten. Na de aanval nam de uittocht van Joden toe tot 600-700 per dag.

Zionistische propagandisten houden nog steeds vol dat de bommen in Irak zijn afgegaan door anti-Joodse Irakezen die Joden uit hun land wilden hebben. De verschrikkelijke waarheid is dat de granaten die Iraakse Joden doodden en verminkten en hun eigendommen beschadigden, werden gegooid door zionistische Joden.

Tot de belangrijkste documenten in mijn boek behoren volgens mij kopieën van twee pamfletten die door de zionistische ondergrondse werden uitgegeven en waarin Joden werden opgeroepen Irak te verlaten. Het ene is gedateerd 16 maart 1950, het andere 8 april 1950.

 

De verschrikkelijke waarheid is dat de granaten die Iraakse Joden doodden en verminkten en hun bezittingen beschadigden, werden gegooid door zionistische Joden.

Het verschil tussen deze twee is cruciaal. Beide geven de datum van publicatie aan, maar alleen de folder van 8 april vermeldt het tijdstip: Waarom het tijdstip? Een dergelijke specificatie was ongekend. Zelfs de onderzoeksrechter, Salaman El-Beit, vond het verdacht. Wilden de 4 p.m. schrijvers een alibi voor een bomaanslag waarvan ze wisten dat die vijf uur later zou plaatsvinden? Zo ja, hoe wisten ze dan van de bomaanslag? De rechter concludeerde dat ze het wisten omdat er een verband bestond tussen de zionistische ondergrondse en de bommenwerpers.

Dit was ook de conclusie van Wilbur Crane Eveland, een voormalige hoge officier bij de Central Intelligence Agency (CIA), die ik in 1988 in New York mocht ontmoeten. In zijn boek, Ropes of Sand, waarvan de publicatie door de CIA werd tegengewerkt, schrijft Eveland:

In een poging om de Irakezen als anti-Amerikaans af te schilderen en de Joden te terroriseren, plaatsten de zionisten bommen in de bibliotheek van de U.S. Information Service en in synagogen. Al snel verschenen er folders waarin Joden werden opgeroepen om naar Israël te vluchten. . . .

Hoewel de Iraakse politie onze ambassade later bewijs verschafte om aan te tonen dat de synagoge- en bibliotheekbomaanslagen, evenals de anti-Joodse en anti-Amerikaanse foldercampagnes, het werk waren geweest van een ondergrondse zionistische organisatie, geloofde het grootste deel van de wereld berichten dat Arabisch terrorisme de vlucht van de Iraakse Joden, die de zionisten hadden "gered", echt alleen maar had gemotiveerd om de Joodse bevolking van Israël te vergroten."[6]

Eveland geeft geen details over het bewijs dat de zionisten aan de aanvallen koppelt, maar in mijn boek doe ik dat wel. In 1955, bijvoorbeeld, organiseerde ik in Israël een panel van Joodse advocaten van Irakese afkomst om claims te behandelen van Irakese Joden die nog bezittingen hadden in Irak. Een bekende advocaat, die vroeg om zijn naam niet te noemen, vertrouwde me toe dat de laboratoriumtests in Irak hadden bevestigd dat de anti-Amerikaanse pamfletten die bij de bomaanslag op het American Cultural Center waren gevonden, waren getypt op dezelfde typemachine en gedupliceerd op dezelfde stencilmachine als de pamfletten die vlak voor de bomaanslag van 8 april door de zionistische beweging waren verspreid.

Tests toonden ook aan dat het type explosief dat gebruikt werd in de Beit-Lawi aanval overeenkwam met sporen van explosieven die gevonden waren in de koffer van een Irakese Jood met de naam Yosef Basri. Basri, een advocaat, zou samen met Shalom Salih, een schoenmaker, in december 1951 terechtstaan voor de aanslagen en de maand daarop worden geëxecuteerd. Beide mannen waren lid van Hashura, de militaire tak van de Zionistische ondergrondse. Salih bekende uiteindelijk dat hij, Basri en een derde man, Yosef Habaza, de aanvallen uitvoerden.

Tegen de tijd van de executies in januari 1952 waren op 6.000 na alle naar schatting 125.000 Iraakse Joden naar Israël gevlucht. Bovendien zorgde de pro-Britse, pro-Zionistische marionet el-Said ervoor dat al hun bezittingen werden bevroren, inclusief hun geld. (Er waren wel manieren om Iraakse dinars vrij te krijgen, maar toen de immigranten die in Israël gingen inwisselen, ontdekten ze dat de Israëlische regering 50 procent van de waarde behield). Zelfs de Iraakse Joden die zich niet hadden geregistreerd om te emigreren, maar die toevallig in het buitenland waren, dreigden hun nationaliteit te verliezen als ze niet binnen een bepaalde tijd terugkeerden. Een oude, beschaafde, welvarende gemeenschap was ontworteld en haar mensen waren overgeplaatst naar een land dat gedomineerd werd door Oost-Europese Joden, wier cultuur hen niet alleen vreemd was, maar zelfs volledig haatte.


 

DE ULTIEME CRIMINELEN

Zionistische leiders
Vanaf het begin wisten ze dat ze om een Joodse staat te stichten de inheemse Palestijnse bevolking moesten verdrijven naar de naburige islamitische staten en Joden uit diezelfde staten moesten importeren.

Theodor Herzl, de architect van het zionisme, dacht dat dit mogelijk was door middel van social engineering. In zijn dagboekaantekening van 12 juni 1885 schreef hij dat de zionistische kolonisten "de berooide bevolking over de grens zouden moeten drijven door werk voor hen te zoeken in de doorgangslanden, terwijl ze in ons eigen land geen werk zouden hebben."[7]

Vladimir Jabotinsky, de ideologische stamvader van premier Netanyahu, gaf eerlijk toe dat een dergelijke volksverhuizing alleen met geweld kon worden bewerkstelligd.

David Ben Gurion, Israëls eerste minister, vertelde een zionistische conferentie in 1937 dat elke voorgestelde Joodse staat "Arabische bevolkingsgroepen uit het gebied zou moeten verplaatsen, indien mogelijk uit vrije wil, zo niet door dwang."[8] Nadat 750.000 Palestijnen waren ontworteld en hun land was geconfisqueerd in 1948-49, moest Ben Gurion naar de islamitische landen kijken voor Joden die de resulterende goedkope arbeidsmarkt konden vullen. "Afgezanten" werden deze landen binnengesmokkeld om Joden te "overtuigen" te vertrekken, hetzij door bedrog of angst.

In het geval van Irak werden beide methoden gebruikt: ongeschoolde Joden werd verteld over een Messiaans Israël waarin blinden zien, kreupelen lopen en uien zo groot worden als meloenen; geschoolde Joden kregen bommen naar hun hoofd gegooid.

Een paar jaar na de bomaanslagen, in het begin van de jaren 1950, werd in Irak een boek gepubliceerd in het Arabisch, getiteld Venom of the Zionist Viper. De auteur was een van de Irakese onderzoekers van de bomaanslagen van 1950-51 en in zijn boek beschuldigt hij de Israëli's, in het bijzonder een van de afgezanten die door Israël waren gestuurd, Mordechai Ben-Porat. Zodra het boek uitkwam, verdwenen alle exemplaren, zelfs uit bibliotheken. Het gerucht ging dat agenten van de Israëlische Mossad, die via de Amerikaanse ambassade werkten, alle boeken opkochten en vernietigden. Ik heb drie keer geprobeerd om er een naar mij in Israël te laten opsturen, maar elke keer onderschepten Israëlische censoren op het postkantoor het.

Britse leiders.
Groot-Brittannië handelde altijd in zijn eigen koloniale belang. Daarom stuurde minister van Buitenlandse Zaken Arthur Balfour in 1917 zijn beroemde brief aan Lord Rothschild in ruil voor zionistische steun in WO I. Tijdens WO II waren de Britten vooral bezorgd om hun cliënt-staten in het westerse kamp te houden, terwijl de zionisten het meest bezorgd waren over de immigratie van Europese Joden naar Palestina, zelfs als dit betekende dat ze met de nazi's moesten samenwerken. (In mijn boek documenteer ik talrijke voorbeelden van dergelijke transacties door Ben Gurion en het zionistische leiderschap).

Na WO II stonden op het internationale schaakbord communisten tegenover kapitalisten. In veel landen, waaronder de Verenigde Staten en Irak, vormden Joden een groot deel van de communistische partij. In Irak bekleedden honderden Joden van de werkende intelligentsia sleutelposities in de hiërarchie van de communistische en socialistische partijen. Om hun cliëntlanden in het kapitalistische kamp te houden, moest Groot-Brittannië ervoor zorgen dat deze regeringen pro-Britse leiders hadden. En als, zoals in Irak, deze leiders omver werden geworpen, dan konden een paar anti-Joodse rellen een nuttig voorwendsel zijn om de hoofdstad binnen te vallen en de "juiste" leiders weer aan te stellen.

Bovendien, als de mogelijkheid bestond om de communistische invloed uit Irak te verwijderen door de hele Joodse gemeenschap naar Israël over te brengen, welnu, waarom niet? Vooral als de leiders van Israël en Irak samenzwoeren bij deze daad.

 

Groot-Brittannië moest ervoor zorgen dat deze regeringen pro-Britse leiders hadden. En als, zoals in Irak, deze leiders omver werden geworpen, dan konden een paar anti-Joodse rellen een nuttig voorwendsel zijn om de hoofdstad binnen te vallen en de "juiste" leiders weer aan te stellen.

 

De Iraakse leiders.
Zowel de regent Abd al-Ilah als zijn premier Nouri el-Said kregen aanwijzingen uit Londen. Tegen het einde van 1948 begon el-Said, die in Wenen al een ontmoeting had gehad met de Israëlische premier Ben Gurion, met zijn Iraakse en Britse medewerkers te praten over de noodzaak van een bevolkingsuitwisseling. Irak zou de Joden in militaire trucks via Jordanië naar Israël sturen en Irak zou een deel van de Palestijnen opnemen die Israël had uitgezet. Zijn voorstel omvatte ook wederzijdse confiscatie van eigendommen. Londen verwierp het idee als te radicaal.

El-Said ging toen over op zijn back-up plan en begon de omstandigheden te creëren die het leven van de Iraakse Joden zo miserabel zouden maken dat ze naar Israël zouden vertrekken. Joodse overheidsmedewerkers werden ontslagen; Joodse kooplieden werden import/exportvergunningen geweigerd; de politie begon Joden te arresteren om triviale redenen. Toch vertrokken de Joden niet massaal.

In september 1949 stuurde Israël de spion Mordechai Ben-Porat, degene die genoemd wordt in Venom of the Zionist Viper, naar Irak. Een van de eerste dingen die Ben-Porat deed was el-Said benaderen en hem financiële stimulansen beloven om een wet uit te vaardigen die het staatsburgerschap van de Iraakse Joden zou opheffen.

Kort daarna begonnen zionistische en Iraakse vertegenwoordigers met het opstellen van een ruw ontwerp van het wetsvoorstel, volgens het model dat Israël via zijn agenten in Bagdad had gedicteerd. Het wetsvoorstel werd in maart 1950 door het Iraakse parlement aangenomen. Het gaf de regering de bevoegdheid om eenmalige uitreisvisa af te geven aan Joden die het land wilden verlaten. In maart begonnen de bombardementen.

Zestien jaar later beschuldigde het Israëlische tijdschrift Haolam Hazeh, gepubliceerd door Uri Avnery, toen lid van de Knesset, Ben-Porat van de bomaanslagen in Bagdad. Ben-Porat, die zelf Knessetlid zou worden, ontkende de beschuldiging, maar klaagde het tijdschrift nooit aan wegens smaad. En Iraakse Joden in Israël noemen hem nog steeds Morad Abu al-Knabel, Mordechai van de Bommen.

 

In september 1949 stuurde Israël de spion Mordechai Ben-Porat naar Irak. Een van de eerste dingen die Ben-Porat deed was el-Said, de premier van Irak, benaderen en hem financiële stimulansen beloven om een wet uit te vaardigen die het staatsburgerschap van de Iraakse Joden zou opheffen.

Zoals ik al zei, ging dit alles het begrip van een tiener ver te boven. Ik wist dat er Joden werden vermoord en dat er een organisatie bestond die ons naar het Beloofde Land kon leiden. Dus hielp ik mee met de exodus naar Israël. Later kwam ik soms Irakese Joden tegen in Israël. Niet zelden zeiden ze dat ze me wel konden vermoorden voor wat ik had gedaan.

 

KANSEN VOOR VREDE

Na de Israëlische aanval op het Jordaanse dorp Qibya in oktober 1953, ging Ben Gurion in vrijwillige ballingschap in de Sedeh Boker kibboets in de Negev. De Labor partij organiseerde toen veel bussen voor mensen om hem daar te bezoeken, waar ze de voormalige premier met schapen konden zien werken. Maar dat was alleen voor de show. In werkelijkheid schreef hij zijn dagboek en bleef hij actief achter de schermen. Ik ging met zo'n tour mee.

Er werd ons gezegd dat we niet met Ben Gurion mochten praten, maar toen ik hem zag, vroeg ik waarom Israël geen grondwet heeft, aangezien het een democratie is met een parlement. Ben Gurion zei: "Kijk, jongen" - ik was toen 24 - "als we een grondwet hebben, moeten we de grens van ons land erin schrijven. En dit is niet onze grens, mijn beste." Ik vroeg: "Waar ligt dan de grens?" Hij zei: "Waar de Sahal ook komt, dit is de grens." Sahal is het Israëlische leger.

Ben Gurion vertelde de wereld dat Israël de deling accepteerde en dat de Arabieren het verwierpen. Toen nam Israël de helft van het land dat aan de Arabische staat was beloofd. En nog steeds zei hij dat het niet genoeg was. Israël had meer land nodig. Hoe kan een land vrede sluiten met zijn buren als het hun land wil afpakken? Hoe kan een land eisen veilig te zijn als het niet zegt met welke grenzen het tevreden zal zijn? Voor zo'n land zou vrede een ongemak zijn.

Ik weet nu dat vanaf het begin veel Arabische leiders vrede wilden sluiten met Israël, maar Israël weigerde altijd. Ben Gurion verdoezelde dit met propaganda. Hij zei dat de Arabieren Israël de zee in wilden drijven en hij noemde Gamal Abdel Nasser de Hitler van het Midden-Oosten wiens belangrijkste doel het was om Israël te vernietigen. Hij wilde dat Amerika en Groot-Brittannië Nasser als een paria zouden behandelen.

 

Ik vroeg waarom Israël geen grondwet heeft, aangezien het een democratie is met een parlement.

Ben Gurion zei: "Kijk, jongen, als we een grondwet hebben, moeten we daarin de grens van ons land opschrijven. En dit is niet onze grens, mijn beste."

Ik vroeg: "Waar is dan de grens?"

Hij zei: "Waar de Sahal ook komt, dit is de grens."

Sahal is het Israëlische leger.

In 1954 leek het erop dat Amerika minder kritisch werd over Nasser. In een periode van drie weken in juli werden verschillende terroristische bommen tot ontploffing gebracht: op de kantoren van het United States Information Agency in Caïro en Alexandrië, een Brits theater en het centrale postkantoor in Caïro. Een poging om een brandbom te plaatsen in een bioscoop in Alexandrië mislukte toen de bom afging in de zak van een van de daders. Dit leidde tot de ontdekking dat de terroristen geen anti-Westerse Egyptenaren waren, maar in plaats daarvan Israëlische spionnen die de opwarmende relatie tussen Egypte en de Verenigde Staten wilden verzuren in wat bekend werd als de Lavon-affaire.

Ben Gurion woonde nog steeds op zijn kibboets. Moshe Sharett als premier had contact met Abdel Nasser via het kantoor van Lord Maurice Orbach van Groot-Brittannië. Sharett vroeg Nasser om mild te zijn met de gevangen spionnen en Nasser deed alles wat in zijn macht lag om een verslechtering van de situatie tussen de twee landen te voorkomen.

Toen keerde Ben Gurion terug als minister van Defensie in februari 1955. Later die maand vielen Israëlische troepen Egyptische legerkampen en Palestijnse vluchtelingen in Gaza aan, waarbij 54 doden en nog veel meer gewonden vielen. Op de avond van de aanval was Lord Orbach op weg om een boodschap af te leveren bij Nasser, maar hij kwam er niet doorheen vanwege de militaire actie. Toen Orbach belde, vertelde Nasser's secretaris hem dat de aanval bewees dat Israël geen vrede wilde en dat hij zijn tijd als bemiddelaar verspilde.

In november kondigde Ben Gurion in de Knesset aan dat hij bereid was om Abdel Nasser waar en wanneer dan ook te ontmoeten omwille van vrede en begrip. De volgende ochtend viel het Israëlische leger een Egyptisch militair kamp aan in de Sabaha regio.

 

In 1954 werden verschillende terroristische bommen tot ontploffing gebracht op de kantoren van de United States Information Agency in Caïro en Alexandrië. Een poging ... mislukte toen de bom afging in de zak van een van de daders. Dat leidde tot de ontdekking dat de terroristen Israëlische spionnen waren die de warme relatie tussen Egypte en de Verenigde Staten wilden verzuren...

Hoewel Nasser pessimistisch was over het bereiken van vrede met Israël, bleef hij andere bemiddelaars sturen om het te proberen. Eén bemiddelde via het American Friends Service Committee; een andere via de minister-president van Malta, Dom Minthoff; en weer een andere via maarschalk Tito van Joegoslavië.

Een die er bijzonder veelbelovend uitzag was via Dennis Hamilton, redacteur van The London Times. Nasser vertelde Hamilton dat als hij maar twee of drie uur met Ben Gurion zou kunnen praten, ze het conflict zouden kunnen oplossen en een einde zouden kunnen maken aan de staat van oorlog tussen de twee landen. Toen Ben Gurion hiervan hoorde, maakte hij een afspraak met Hamilton. Ze besloten de zaak voort te zetten met de Israëlische ambassadeur in Londen, Arthur Luria, als contactpersoon. Tijdens Hamilton's derde reis naar Egypte ontmoette Nasser hem met de tekst van een toespraak van Ben Gurion waarin stond dat Israël geen centimeter land zou opgeven en geen enkele vluchteling zou terugnemen. Hamilton wist dat Ben Gurion met zijn mond een vredesmissie had ondermijnd en een kans had gemist om het Israëlisch-Arabische conflict op te lossen.

Nasser stuurde zelfs zijn vriend Ibrahim Izat van het weekblad Ruz El Yusuf om Israëlische leiders te ontmoeten om de politieke sfeer te verkennen en uit te zoeken waarom de aanvallen plaatsvonden als Israël echt vrede wilde. Eén van de mannen met wie Izat een ontmoeting had was Yigal Yadin, een voormalige stafchef van het leger die mij op 14 januari 1982 deze brief schreef:

Beste Mr. Giladi:

Je brief deed me denken aan een gebeurtenis die ik bijna vergeten was en waarvan ik me nog maar een paar details herinner.

Ibrahim Izat kwam naar mij toe als ik mij niet vergis op verzoek van het Ministerie van Buitenlandse Zaken of een van haar afdelingen; hij verbleef in mijn huis en we spraken vele uren. Ik herinner me niet dat hij zei dat hij op een missie van Nasser kwam, maar ik twijfel er niet aan dat hij liet doorschemeren dat dit met zijn medeweten of instemming was....

Toen Nasser besloot om het Suezkanaal te nationaliseren, ondanks verzet van de Britten en Fransen, kondigde Radio Caïro in het Hebreeuws aan:

Als de Israëlische regering zich niet laat beïnvloeden door de Britse en Franse imperialisten, zal dit uiteindelijk leiden tot meer begrip tussen de twee staten en zal Egypte het verzoek van Israël om toegang tot het Suezkanaal heroverwegen.

Israël antwoordde dat het geen plannen had met Egypte, maar op dat moment waren Israëlische vertegenwoordigers in Frankrijk om de driezijdige aanval te plannen die in oktober 1956 zou plaatsvinden.

Al die tijd bleef Ben Gurion praten over de Hitler van het Midden-Oosten. Dit hersenspoelen ging door tot eind september 1970, toen Gamal Abdel Nasser overleed. Wonder boven wonder vertelde David Ben Gurion toen aan de pers:

Een week voor zijn dood ontving ik een gezant van Abdel Nasser die mij dringend wilde ontmoeten om de problemen tussen Israël en de Arabische wereld op te lossen.

Het publiek was verbaasd omdat ze niet wisten dat Abdel Nasser dit altijd al had gewild, maar dat Israël het had gesaboteerd.

Nasser was niet de enige Arabische leider die vrede wilde sluiten met Israël. Er waren vele anderen. Brigadegeneraal Abdel Karim Qasem leidde, voordat hij in juli 1958 de macht greep in Irak, een ondergrondse organisatie die een delegatie naar Israël stuurde om een geheime overeenkomst te sluiten. Ben Gurion weigerde hem zelfs maar te zien. Ik hoorde hierover toen ik journalist was in Israël. Maar telkens als ik probeerde om zelfs maar een klein deel ervan te publiceren, gaf de censor het stempel "Niet toegestaan".

Nu zijn we in Netanyahu weer getuige van een poging van een Israëlische premier om te doen alsof hij geïnteresseerd is in het sluiten van vrede. Netanyahu en de Likud laten Arafat in de val lopen door van hem te eisen dat hij steeds meer repressieve maatregelen neemt in het belang van de Israëlische "veiligheid". Ik vermoed dat de Palestijnen vroeg of laat genoeg zullen hebben van Arafat's sterke-arm methoden als Israëls quisling - en hij zal worden gedood. Dan zal de Israëlische regering zeggen: "Zie je wel, we waren bereid om hem alles te geven. Je kunt die Arabieren niet vertrouwen - ze doden elkaar. Nu is er niemand om zelfs maar mee over vrede te praten."

 

CONCLUSIE

Alexis de Tocqueville merkte ooit op dat het voor de wereld gemakkelijker is om een eenvoudige leugen te accepteren dan een complexe waarheid. Het is zeker gemakkelijker geweest voor de wereld om de zionistische leugen te accepteren dat Joden uit moslimgebieden werden verdreven vanwege antisemitisme en dat Israëli's, nooit de Arabieren, de vredesstichters waren. De waarheid is veel genuanceerder: grotere spelers op het wereldtoneel trokken aan de touwtjes.

Ik vind dat deze spelers verantwoordelijk moeten worden gehouden voor hun misdaden, vooral wanneer ze opzettelijk onschuldige mensen terroriseerden, onteigenden en vermoordden op het altaar van een of ander ideologisch gebod.

Ik ben ook van mening dat de afstammelingen van deze leiders een morele verantwoordelijkheid hebben om de slachtoffers en hun afstammelingen te compenseren, niet alleen door herstelbetalingen, maar ook door het historische record recht te zetten.

Daarom heb ik in Israël een onderzoekscommissie opgericht om herstelbetalingen te verkrijgen voor Iraakse Joden die gedwongen waren hun bezittingen in Irak achter te laten. Daarom sloot ik me aan bij de Black Panthers om de Israëlische regering te confronteren met de grieven van de Joden in Israël die uit islamitische landen kwamen. En daarom heb ik mijn boek en dit artikel geschreven: om de historische feiten recht te zetten.

 

...het is makkelijker voor de wereld om een simpele leugen te accepteren dan een complexe waarheid.

Het is zeker gemakkelijker geweest voor de wereld om de zionistische leugen te accepteren dat Joden uit moslimlanden werden verdreven vanwege antisemitisme en dat Israëli's, nooit de Arabieren, de achtervolgers van vrede waren.

De waarheid is veel duidelijker: grotere spelers op het wereldtoneel trokken aan de touwtjes.

Wij Joden uit islamitische landen hebben onze voorouderlijke huizen niet verlaten vanwege een natuurlijke vijandschap tussen Joden en moslims. En wij Arabieren - ik zeg Arabisch omdat dat de taal is die mijn vrouw en ik thuis nog steeds spreken - wij Arabieren hebben bij talloze gelegenheden vrede gezocht met de staat van de Joden. En tot slot wil ik als Amerikaans burger en belastingbetaler zeggen dat wij Amerikanen moeten stoppen met het steunen van rassendiscriminatie in Israël en de wrede onteigening van land op de Westelijke Jordaanoever, in Gaza, Zuid-Libanon en de Golanhoogte.

 

EINDNOTEN

[1]

Mileshtin werd geciteerd door het Israëlische dagblad Hadashot in een artikel dat gepubliceerd werd op 13 augustus 1993. De schrijfster, Sarah Laybobis-Dar, interviewde een aantal Israëli's die kennis hadden van het gebruik van bacteriologische wapens in de oorlog van 1948. Mileshtin zei dat bacteriën werden gebruikt om de putten te vergiftigen van elk dorp dat ontdaan was van zijn Arabische inwoners.

[2]

Op 12 september 1990 vaardigde het Hooggerechtshof van de staat New York op verzoek van de Israëlische regering een straatverbod uit om de publicatie van Ostrovsky's boek "By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer". Het hof van beroep van de staat New York hief het verbod de volgende dag op.

[3]

Marion Woolfson, "Profeten in Babylon: Joden in de Arabische wereld," p. 129

[4]

Yosef Meir, "Weg in de woestijn," Israëlisch Ministerie van Defensie, p. 36.

[5]

Zie mijn boek, "Ben Gurion's schandalen," p. 105.

[6]

Wilbur Crane Eveland, "Touwen van zand: America's Failure in the Middle East," NY; Norton, 1980, pp. 48-49.

[7]

T. Herzl, "The Complete Diaries," NY: Herzl Press & Thomas Yoncloff, 1960, vol. 1, p. 88.

[8]

Verslag van het Congres van de Wereldraad van Paole Zion, Zürich, 29 juli - 7 augustus 1937, pp. 73-74.

URL: http://www.inminds.com/jews-of-iraq.html

 

EXTERNE LINKS

Americans for Middle East Understanding (AMEU), (uitgevers van The Link)

Koop het boek van Naeim Giladi "Ben Gurion's Scandals: How the Haganah & Mossad Eliminated Jews" (1992, 261 blz., gebonden) bij AMEU.


-----

even een tweet bewaren:


 

 


102 comments:

  1. Alabuga. Een bijna klaar voor gebruik Russische wapen.
    Een electro magnetische bom die alle electronica uitschakelt binnen 4 tot 6 km.

    De Amerikanen zijn er behoorlijk bnang voor.

    WoW! Russia's Newest Electromagnetic Weapon 'ALABUGA' Was Deployed In Ukraine┃NATO Sounds The ALARM

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Een electro magnetische bom die alle electronica uitschakelt binnen 4 tot 6 km.]
      Dat scheelt dan een 'atoombom' die op 25 km hoogte moet ontploffen om de halve wereld uit te schakelen v.w.b. elektronica. Jammer van al die elektrische auto's, die kan je daarna naar de sloop rijden.

      Delete
    2. Ik denk, dat die bom al in gebruik is in UA. De laatste dagen/weken zie ik veel berichten op Telegram, dat 100% van de UA-raketten worden onderschept door de luchtafweer. Of die is nu inmiddels goed 'ingeschoten', dat kan ook.
      Alleen de granaten, afgevuurd op Donetsk, komen er -soms- nog door.
      Ondertussen heeft de RF de laatste 2 jaar goed kunnen oefenen.😎

      Delete
    3. EMP Deployed in Ukraine?🤨. Dat moet toch even thuis goed na lezen. Lijkt me sterk dat dit werkelijk gebeurt is aangezien een EMP een atoombom is en Putin niet compleet gestoord is.

      Delete
    4. Werking van een EMP, op de natuurlijke/kunstmatig opgewekte wijze. Een zonnevlam -die zojuist een paar dagen geleden de aarde passeerde- heeft hetzelfde effect als de Alabuga raket, de laatste op veel kleinere schaal.

      Delete
    5. Destijds had je de neutronenbom.
      Ik weet niet of die echt bestond, maar er is veel over geschreven: mensen leden er niet onder, maar gebouwen en machines wel.
      Maar bij deze blijven de gebouwen staan, alleen allles met electronica is 'van slag' , of 'tijdelijk onbruikbaar' of misschien wel definiteif onbruikbaar. Dat weet ik nu niet.
      Maar het lijkt me een geweldige zaak als Rusland dat nu zou kunnen gebruiken, en als de VS dat wapewn nog lang niet heeft.
      Dan kan Rusland dus echt de wereld - voor een aantal jaren - de goede kant op laten lopen.

      Maar bedenk wel: we weten echt niet welke wapens Israel in haar arsenaal heeft. Niemand heeft het totaal tot stof verwaaien van de Twin Towers nog kunnen verklaren. Betonblokken breken, worden niet tot stofwolken. Normaal gesproken.

      Delete
    6. [mensen leden er niet onder, maar gebouwen en machines wel.]
      Juist andersom. Gebouwen zouden blijven staan, mensen zouden sterven door de straling. Neutronenbom.

      Delete
    7. [Een zonnevlam -die zojuist een paar dagen geleden de aarde passeerde-]
      Waarvan hier een paar foto's.
      Normaliter is dit fenomeen alleen in noordelijke landen te zien. Als de zonnevlam groter is, kan je het ook in zuidelijker gelegen landen zien, zelfs in NL.

      Delete
  2. Amaai, wat een verhaal. Ademloos in 1 ruk uitgelezen. Zou het niet handig zijn, om unz.com te tippen? Dat zou daar als een bom inslaan.

    ReplyDelete
  3. WNL:
    Dagboek beschrijft angst onder Joodse kinderen tijdens Tweede Wereldoorlog

    @deeznutz8320
    2 uur geleden
    Hilarisch hoe echt alles om hunzelf moet gaan
    Joden: EN WIJ DAN?
    Moslims: EN WIJ DAN?

    @deeznutz8320 Ik zie toch wel een verschil.
    Het joodse leed ( waarover de discussie altijd streng Verboten is, terwijl de gaskamers toch pas na 1960 'bekend' werden...) krijgt 100 maal meer aandacht dan andere genocides, zoals de Gulag doden ( 60 miljoen, waarvan Lazar Kaganovich , joods, er 20 miljoen voor eigen rekening nam, volgens eigen zeggen).

    De genocide op de Gaza moslims is niet 80 jaar geleden, en niet betwijfelbaar, maar is vandaag en morgen. Lijkt me dat we daar wèl aandacht voor moeten hebben en alles behoren te doen om het vanmiddag nog te stoppen.

    Als je dat niet doet, stop dan onmiddellijk met al die oude doden te herdenken. Haal al die 'struikelstenen' uit het wegdek en gooi ze in het water. Breek elke holocaust memorial ( je vind ze op elke straathoek, binnenkort ) af, want je hebt een genocide laten lopen WAAR JE ZELF BIJ WAS, MAAR NIKS TEGEN DEED !

    Maak je dan niet belachelijk door over nu on-veranderlijke oude feiten te gaan zeiken. It happens under your watch ! Geen excuus meer mogelijk.
    Jezelf niet wijsmaken dat het nooit gebeurd zou zijn als jij er bij was geweest.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [stop dan onmiddellijk met al die oude doden te herdenken.]
      Velen doen dat ook niet meer, temeer door de opgedrongen vervuiling van de act.
      Wat we nu nog zien is het circus van de clowns, die jaarlijks hun toneeltje opvoeren. Verder rijdt iedereen gewoon door en besteedt er geen aandacht meer aan.

      Delete

  4. @frans1020
    Ga je lekker Al Jazeera kijken.. Dan zie je de hele dag jankende Palestijnen.

    @johanvermeulen4081
    45 seconden geleden
    @frans1020 Ik heb de indruk dat je negatief over de Palestijnen denkt.
    En over de moslims. Dat kan. Maar waarom heb je niks gezegd toen de massa-immigratie begon, in de jaren 80 ?
    Had je het niet door? Was te te laf?
    En waarom val je de mensen niet aan die destijds die massa-immigratie er door drukten ? Begin bij Leon de Winter. Hij ijverde voor méér méér moslims, in 1994.
    Toen er genoeg waren, draaide hij 180 graden. Nu basht ie de moslims, terwijl heel veel moslim-terrorisme door joodse figuren is bedacht en geproduceerd. ( leest U niet in uw krantje. Moet U voor werken. Kost te veel moeite ? Jammer dan. Nu woon je in een land dat niet meer van jou is. Wacht maar , het wordt nog véél erger. Op een dag zou je wensen dat je een Gazaan was. )

    ReplyDelete
  5. Tom Lassing:
    De stand van zaken in de oorlog tussen Rusland en Oekraïne

    5:50 "Putin koos om de oorlog te beginnen, Hij is schuldig."
    2500 jaar geleden begreep Sun Tzu al dat degene die de facto een oorlog begint, NIET dezelfde hoeft te zijn als degene die hem wenst / uitlokt/ veroorzaakt.
    Sun Tzu: "Als oorlog onvermijdelijk is, val dan zelf als eerste aan."

    In 2002 heeft Philip Zellikow deze modus operandi ook in het Pentagon ingevoerd:
    "Als we denken dat een land gevaar zal gaan opleveren, dan moeten we dat land zelf als eerste aanvallen."

    En jawel: later in dat jaar begonnen de Neocons te beweren dat Saddam 'yellow cake' had gekocht in Niger ( nodig voor een atoombom) .
    Hij zou ook raketten maken die binnen 1 uur Londen konden vernietigen .
    "Saddam maakt chemische wapens en biologische wapens."

    In een half jaar tijd had de joodse pers het Westen zo bang gemaakt voor Saddam's 'Weapons of Mass Destruction" dat Amerika de oorlog begon: een pre-emptive strike.
    Een aanval om zichzelf te verdedigen.

    Natuurlijk bleek later dat er helemaal geen dreiging was, en dat het allemaal bedoeld was om Israel als enige grootmacht in het Midden Oosten alle ruimte te geven voor haar genocidale plannen.

    In Haartez was Tom Friedman er zelfs trots op: " Slechts 25 mensen , allemaal binnen 500 meter van mijn kantoor op Manhatten, hebben de Irak oorlog doorgeduwd ! "
    Joodse publicisten waarschuwden elkaar: "wij als joden moeten niet te hard juichen, want dan gaat het volk door krijgen dat deze oorlog voor Israel wordt gedaan... "

    Het geval van Putin was identiek: een Pre-emptive strike. Een aanval uit zelfverdediging.
    Maar het was ook 180 graden verschillend: de dreiging die hij zag, bestond wel degelijk:

    = Het Oekraïnse leger was na 2014 enorm veel sterker geworden. Het wemelde van de CIA en Mossad lieden in Kiev.

    = Er stonden al Aegis raketten in Roemenië ( die kunnen Moskou in een uur platgooien) en ze zouden ook in Polen komen in de zomer van 2022. En uiteraard ook in Oekraine, als Putin zou afwachten.

    = Dylyana Gantandzhieva had al uitgebreid geschreven over de proeven met biowapens in Georgie, en dat er al eens 400 proefpersonen ( etnische Russen) waren overleden.
    Putin wist dat het wemelde van de biolabs in Oekraïne. Die wilde hij ontmantelen.

    = Zelensky riep dat hij de Krim zou terug veroveren, maar de Krim huisvest de belangrijkste marinehaven van Rusland, en is voor haar zelfverdediging onmisbaar. Niet voor niks dat de Krim al in 2014 was opgenomen in de RF, op verzoek van de Krim bevolking. ( Die mensen waren vooral gemotiveerd door de vele moordpartijen die Kiev al had gepleegd.
    Voorbeeld: You Tube zoekterm: >> Burnt alive in Odessa: Truth seeker. <<
    Op 12:18 zie je hoe iemand die uit het raam sprong, word doodgeknuppeld als een zeehond.

    = Zelensky riep dat hij een atoombom zou gaan maken. Nu duurt dat wel even, maar als je die intentie hebt, misschien komt er dan wel een aanbod vanuit Amerika: een Neocon die denkt: Als Zelensky Rusland vernietigt, dan treft ons Neocons geen blaam. ( Deze dreiging bestaat ook nu nog).

    = Dan zijn er nog de vele documenten en regerings-plannen die altijd weer aantonen: De Neocons willen Rusland nooit meer tot een sterk land laten uitgroeien. Het moet voor altijd zwak, ziek en misselijk zijn. Zoals ze dat in 1992-2000 voor elkaar hadden gebokst onder Yeltsin.
    Wie had toen gedacht dat die kleine kleurloze judoka dat land zo effectief en zo snel weer op de been zou krijgen ?
    Kijk nog even hier hoe hij dat deed: duurt 1,5 minuut:
    >> Vladimir Putin Rage The royal burgh <<
    ( Oleg Deripaska is dan de machtigste miljardair in Rusland...)

    Het is natuurlijk schandelijk dat de heer Tom Lassing helemaal niks wil weten van alles dat ik hierboven heb beschreven. Meer dan schandelijk.

    Hij steunt de Criminele westerse Elite, en U, de 99% is daar het slachtoffer van.
    Uw welvaart is al 'on the way out' en zal niet terug komen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Je bent nog R2P vergeten, wat ik een veel sterker argument vind als Sun Tzu. Zo werd de SMO ook verkocht door de RF: Het was om de etnische Russen in de Donbass te beschermen, die al sedert 2014 dagelijks werden bestookt door het UA-leger.

      Delete

    2. @johanvermeulen4081
      0 seconden geleden
      Weet U nog met welk motief wij Libië van een welvarend land met gelukkige mensen, in een hell-hole hebben veranderd?
      We gebruikten de VN-doctrine die zegt: Elk land heeft de plicht om volken te beschermen tegen genocide etc.

      >> The Responsibility to Protect (R2P or RtoP) is a global political commitment which was endorsed by the United Nations General Assembly at the 2005 World Summit in order to address its four key concerns to prevent genocide, war crimes, ethnic cleansing and crimes against humanity.[1][2] The doctrine is regarded as a unanimous and well-established international norm over the past two decades.[3] << ( wikipedia)

      Nu was er in Libië niks aan de hand, en de man die het aanzwengelde, Bouchouguir, gaf later op camera toe dat hij gelogen had.
      Maar als die trein eenmaal loopt, stop je hem niet meer.
      En de boosaardigen weten dat.
      En ze gebruiken die methode.

      Maar niemand kan ontkennen dat de etnisache Russen in Oekraine heel zwaar onder vuur lagen. Velen werden vermoord. Uit het raam gegooid. Levend verbrand etc.
      Alles op beeld te zien.
      Dus alleen die VN-doctrine gaf Putin (en Nederland ! en België ! etc.) al de PLICHT om in te grijpen !

      Deden we niet.
      Nee, wij bewapenden de moordenaars.
      Niks nieuws natuurlijk.
      Wij kiezen altijd voor de moordenaars:
      De moordenaars , dan zijn wij.
      En wij zijn de enigen die het nog niet weten.
      Dankzij lieden als Tom.
      En dat gaat ons nu vreselijk opbreken, dankzij lieden als Tom.

      Want we zijn niet langer de machtigsten in de wereld.

      Onze slachtoffers zijjn nu machtiger.

      Maak je buik maar nat.

      De lijst van regime changes en bombardementen op landen.
      Dr Bill Blum maakte de lijst in 2012. Dr. Lindsey O’Rourke maakte een gelijkaardige lijst in 2018.

      China 1949 to early 1960s rc ( rc = mislukte regime change)
      Korea and China 1950-1953 Bo ( = gebombardeerd.)
      Albania 1949-53 rc
      Syria 1949 RC ( RC = een gelukte Regime change )
      Greece 1949 RC
      East Germany 1950s rc
      Cuba 1952 RC
      Iran 1953 * RC
      Guatemala 1954 * RC Bo
      Costa Rica mid-1950s rc
      South Vietnam 1955 RC
      Syria 1956-7 rc
      Egypt 1957 rc
      Haiti 1957 RC
      Indonesia 1957-8 rc Bo
      British Guiana 1953-64 * RC
      Cuba 1959-1961 Bo
      South Korea 1960 RC

      Delete
    3. VERVOLG
      Iraq 1963 * RC
      North Vietnam 1945-73 rc
      Cambodia 1955-70 * RC
      Laos 1958 *, 1959 *, 1960 * RC RC RC
      Ecuador 1960-63 * RC
      Congo 1960 * RC
      Guatemala 1960 Bo
      South Vietnam 1963 RC
      Guatemala 1963 RC
      France 1965 rc
      Brazil 1962-64 * RC
      Dominican Republic 1963 * RC
      Cuba 1959 to present rc
      Vietnam 1961-1973 Bo
      Bolivia 1964 * RC
      Congo 1964 Bo
      Laos 1964-1973 Bo
      Indonesia 1965 * RC
      Zaire 1965 RC
      Ghana 1966 * RC
      Chile 1964-73 * RC
      Greece 1967 * RC
      Guatemala 1967- 1969 Bo
      Cambodia 1969-1970 Bo
      Costa Rica 1970-71 rc
      Cambodia 1970 RC
      Bolivia 1971 * RC
      El Salvador 1972 RC
      Australia 1973-75 * RC
      Chili 1973 RC
      Angola 1975, 1980s rc
      Zaire 1975 rc
      Portugal 1974-76 * RC
      Jamaica 1976-80 * RC
      Seychelles 1979-81 rc
      South Korea 1979 RC
      Liberia 1980 RC
      Chad 1981-82 * RC
      Grenada 1983 * RC
      South Yemen 1982-84 rc
      Suriname 1982-84 rc
      Chad 1982 RC
      Fiji 1987 * RC
      Libya 1980s rc
      El Salvador 1980s Bo
      Nicaragua 1980s Bo
      Nicaragua 1981-90 * RC
      Grenada 1983 RC Bo
      Lebanon 1983, 1984. Bo
      Lybia 1986 Bo
      Iran 1987 Bo
      Panama 1989 * RC Bo
      Bulgaria 1990 * RC
      Albania 1991 * RC
      Iraq 1991 rc Bo
      Afghanistan 1980s * RC
      Somalia 1993 rc Bo
      Bosnia 1994, 1995 Bo
      Sudan 1998 Bo
      Afghanistan 1998 Bo
      Yugoslavia 1999-2000 * RC Bo
      Ecuador 2000 * RC
      Afghanistan 2001 * RC
      Afghanistan 2001-2014 Bo
      Venezuela 2002 * RC
      Yemen 2002 Bo
      Iraq 2003 * RC Bo
      Iraq 2003-2014 Bo
      Haiti 2004 * RC
      Somalia 2007 to present rc
      Pakistan 2007- present Bo
      Somalia 2007, 2008, 2011 Bo
      Honduras 2009 RC
      Yemen 2009, 2011 Bo
      Libya 2011* RC Bo
      Syria 2012 rc

      Dr William Blum heeft de lijst samengesteld in 2012. Zie zijn boek uit 2013: “America’s deadliest export: Democracy.”
      Ook dr Lindsey O’Rourke maakte een vergelijkbare lijst in 2018.
      RC = gelukte regime change.
      rc = mislukte regime change.
      Bo = gebombardeerd.

      Delete
    4. R2P verkondigd door Lavrov.
      Die slachting gaat nog iedere dad door, vanaf 2014.

      Delete
  6. Zou Tom Lassing al naar Mearsheimer geluisterd hebben?
    Ik denk het niet .
    Hij kiest voor onwetendheid, dan kan hij volharden in zijn fouten.
    Mearsheimer: " Als je naast een supermacht ligt ( dus heden ten dage buurland van de VS of Rusland of China bent ), dan heb je niet de vrijheid die een verder weg gelegen land wel heeft.
    Een Supermacht wil namelijk niet bedreigd worden door een leger dat op zijn stoep staat.
    Toen Eisenhower stiekem raketten in Turkije had geplaatst, vond Rusland dat gevaarlijk.
    Om het evenwicht te herstellen brachten ze raketten naar Cuba.
    Dat vond Amerika helemaal NIET acceptabel.
    Waarmee de stelling van Mearsheimer natuurlijk bewezen is.

    Er is een lange reeks bedreigingen die de NAVO heeft uitgevoerd en die gaande waren en zijn, waardoor Rusland wel degelijk bedreigd werd en wordt.

    Maar Tom zal het niet willen zien.
    Die balk zit stevig voor zijn ogen, en die mag niet weg.

    ReplyDelete
  7. Ab en Hamelink: 254 Medialeugens, Mensenrechten, Oekraïne en Palestina. Ab Gietelink interviewt prof. Cees Hamelink

    7:25 "Israel en Hamas liegen allebei. Daar kan een burger geen chocola van maken."
    Dat is niet waar.
    Ga terug naar de tijd dat joden en Palestijnen in vrede samen leefden. ( 1920)
    Kijk wat er daarna is gebeurd:
    1. Wie begon met de inbreuk op andermans leven?
    2. Wie was de machtigste en kon disproportioneel wraak nemen ?
    3. Wie beschikt over de media en politieke macht om er mee weg te komen?

    Het is aan U om dat te bespreken.
    Maar U zegt: "Waar 2 vechten hebben twee schuld."
    Niet waar.

    U ontwijkt bewust de realiteit: 'we kunnen het niet begrijpen ( chocola) , en 'beiden zijn schuldig'.
    Mijnheer Hamelink, Ù bent mede schuldig aan de misdaad die daar gebeurt.
    U houdt de criminelen uit de wind.

    ( Ik had verdorie een sterkere tekst, maar drukte in der haast op 'annuleren' ipv op verzenden. Reconstructie was lastig. )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Goed bezig onder no. 254. Ik wil je nog even opmerkzaam maken op dit comment:
      @Danilo44
      2 dagen geleden
      Eindelijk iemand die het zegt!
      Dank dank
      n.a.v. jouw stelling, dat de media in handen van de j🐷den zijn.

      Delete
  8. ​ @ellisdewal Ik had geen idee waar het over ging.
    Was echt een lastig raadsel.
    Even kijken of dit blijft staan ( dit is volgens mij een makkelijker raadsel) :

    logaritme-resistent omschreven ( hoop ik):
    Gamas is Ysraels tweede nine-eleven.

    Er zijn betrouwbare lieden als Ron Unz en Kevin Barrett die echt denken dat Hamas geheel onverwacht kon aanvallen.
    Maar ik denk het niet: een False Flag die de kans biedt om lekker veel wraak te nemen: hun handelsmerk.
    Ze doen nooit anders.

    NB: Denk je dat er één Netanyahu -fan bij de doden zat?
    Nee natuurlijk: als die feewstvierders hebben niks met de orthodoxe kabinet-vrienden van Netanyahu.
    Al die dorpen zitten vol Mizrahim: die levenen op voet van oorlog met Netanyahu.

    Maar goed: nu is Hezbollah wakker. Iran kijkt toe. Ik kan me voorstellen dat de Israelische burger nu toch peentjes zweet.
    Eigen schuld natuurlijk: als je in een fascistisch land wil wonen, moet je weten wat er kan gebeuren.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Er zijn betrouwbare lieden als Ron Unz en Kevin Barrett die echt denken dat Hamas geheel onverwacht kon aanvallen.]
      Welnee, RU is naïef, wat ik al eerder betoogde. Ik denk eerder, dat RU zich in bedekte termen uitlaat, om zijn blog veilig te stellen. Al te grote waarheden worden daar niet verkondigd.

      Dat iedereen volledig op de hoogte was, moge blijken uit dit verhaal met link naar de werkelijke positie. Men heeft doelbewust deze oorlog veroorzaakt. Het lont in het kruitvat was de aanval op de moskee, wetende dat dat gevolgen zou hebben. De rest is geschiedenis.
      Motieven kan je zelf bedenken: één ervan is de onhoudbare situatie van corruptie van B.Satanjahoe, daarvoor moest een afleiding komen.

      Delete
    2. Inmiddels 1 Satanjahoe minder op de wereld. Go go go Hamas!

      Delete
  9. ​ @TomLassing Tom schrijft: " voerde Rusland de Holodomor in Oekraïne uit".
    In 1917 pleegden de joden (*) een staatsgreep, met steun van Wall Street, en van Litouwers en ander volk.
    De etnische Russen verzetten zich 5 jaar lang in een bloedige burgeroorlog. De Wit Russen verloren die oorlog.

    Nu even wat verder terug: Vanaf 1450 tot ca 1800 waren de joden feitelijk de baas in Polen, Litouwen en Oekraiene, en ze gingen gruwelijk tekeer. Kijk nu naar Gaza en je begrijpt waar ze toe in staat zijn.
    In 1648 kwamen de Oekraieners in opstand: de Khmelnytsky opstand .
    200.000 joden stierven.

    Toen de Oekraiense boeren niet mee wilden doen met de collectivisatie van de landbouw en er in 1931 en flinke misoogst was, namen de joden wraak voor 1648: Ze hongerden 25% van de Oekrainers dood ( ongeveer 8 miljoen dode Oekraieners.)

    Toen Hitler op trok naar Moskou en de Oekraïne had ingenomen, sloten de Oekraieners zich massaal bij de Duitsers aan ( onder Stephan Bandera ) en zij waren het die het meest fanatiek de joden door fussilering en vergassing ( met uitlaatgassen van vrachtauto's ) om het leven brachten. Ongeveer 1 miljoen meen ik.

    Toen het Russische leger land heroverde gingen de Banderista's op de vlucht. Ze hadden immers aan de kant van de Duisters gestaan. ( Stalin was pro-joods)
    Na de oorlog besloot de VS dat veel hoog geplaatste Banderista's maar naar Canada moesten verhuizen. ( In de VS mochten ze wettelijk gezien niet binnen.) Nu ze in Canada woonden waren ze veilig en konden ze allerlei hand en spandiensten aan de CIA verlenen, want ze haatten Rusland, en konden vloeiend Russisch spreken.

    Ongeveer 10 jaar geleden hebben de Amerikaanse joden 'vrede ' gesloten met deze moordenaars van hun ouders. En nu weten we wat de agenda er achter was: die domme nazi -jongens ( de Azov's, volgers van Bandera) moesten het kanonnenvoer worden in de oorlog tegen Rusland.

    Zo ongeveer is het gelopen. Wie het beter weet mag het zeggen.

    ReplyDelete
  10. Belangrijk: Standpunt van de RF & China staat achter de Palestijnse kwestie.

    Wat ik nog nergens heb gelezen, is dat iemand op het idee is gekomen om een nieuwe VN te stichten, waarin de overgrote meerderheid van de wereldbevolking is samengevat. De oude -niet meer werkende VN- zal dan vanzelf doodbloeden.
    De nieuwe VN, genaamd: "Real VN" zal de taken overnemen, alsmede de oude, goede wetten, aangevuld met nieuwe, die de ontstane problemen afdekken.
    Het zal mij niet verbazen, dat de RF & China, in samenwerking met BRICS+, dat één dezer dagen zullen afkondigen.
    De huidige VN werkt niet meer, door het getreiter van het weigeren van toestemming van bepaalde leden tot de toegang van de vergadering/land, waardoor geen sprake meer is van een evenwichtige vertegenwoordiging van alle landen.

    ReplyDelete
  11. De laatste van Ab:
    255 Hamas: Terreurgroep of verzetsbeweging? Column Ab Gietelink

    Mijn reactie:
    7:00 'Grote broer Amerika weigert Israel te veroordelen."
    Hoe komt dat? Ik leg het hieronder uit. Uw kritiek is welkom.

    Omdat àlle 'Representatives' ( kamerleden) en Senatoren voor meer dan 50% van hun verkiezings-kas afhankelijk zijn van joodse schenkingen.
    'The Israel Lobby' beschreef het in 2007.
    De VPRO ( destijds nog niet 'in bezit genomen' door een joodse lobby, maakte er een fascinerende en ontluisterende docu over.
    Youtube: >> The Israel Lobby - (vpro backlight documentary) <<
    56:45 "AIPAC does an excellent job of constantly testing the loyalty of people in Congress to their cause."
    AIPAC is het American-Israel Political Action Committee.
    Zij zijn de boekhouder en zij regelen het geldverkeer:
    ze monitoren 24 uur per dag wat een kamerlid of senator zegt of stemt,
    en bepalen dan of hij zal worden herkozen of niet.

    Als een volksvertegenwoordiger kritisch is op Israel , dan zorgen ze bij de volgende verkiezingen dat zijn opponent véél geld krijgt, en dat de 'Israel-criticus' geen joods geld krijgt en zo mogelijk in een schandaal betrokken raakt dat zijn reputatie vernietigt. ( sex misstap, honey-pot verleiding, declaraties onjuist, nevenfunties niet opgegeven, onveilige werksfeer veroorzaakt , er is een ruim assotiment van mogelijkheden. )
    De VS is uiteraard op die manier geen democratie meer, maar een door joden gecontroleerd land. Vaak gebruikt men de term ZOG, zionist occupied government.
    Maar het is veel meer: veel westerse landen hebben ook een 'zionist occupied culture',
    de EU voert 'zionist occupied Law' in waardoor de WHO de baas wordt over ons leven of sterven. etc etc.

    Deze joodse samenzwering (*) heeft ook heel veel invloed verworven in alle andere gremia die er toe doen:
    1 De bankwereld,
    2. De indexbeleggers (Blackrock, State Street enz.) ,
    3. de Fed,
    4. de media.
    5. De grote bedrijven (met Big Pharma en Big Food) ,
    6. de politici ( hoe dat werkt beschrijf ik hierboven.)
    7. de denktanks, ( door grote schenkingen)
    8. De academische wereld, ( door grote schenkingen)
    9. de NGO's. ( door grote schenkingen)

    De samenzwering , het joodse volk, moet van haar religie de wereld verbeteren ( niks op tegen, so far) , en dat betekent dat het volk van Amalek (dat is elk volk dat zich niet onderwerpt aan hun controle ) moet worden vernietigd ( daar kunnen we niet in mee gaan uiteraard) .
    Vandaag zijn de Palestijnen Amalek.
    Morgen bent Ù aan de beurt: dan bent ù Amalek.
    Daar behoort U zich nu rekenschap van te geven, en U behoort samen met de 90 % joodse mensen die hier ook geen toekomst in ziet, de 10% van joodse idioten tegen te werken.

    Mijnheer Putin waagt zijn leven en dat van zijn volk nu al voor Ù.
    Tijd dat Ù ook uw steentje gaat bijdragen. Of U pleegt zelfmoord. Dat kan natuurlijk ook. Want als U niks doet zal uw lot slechter zijn dan dat van de Palestijnen. De keuze is an U.

    (*) De samenzwering is nooit afgesproken. De groepscohesie wordt opgevijzeld door het 'gezamenlijk slachtofferschap' groot te maken ( de facto of imaginair) .
    Belangrijke mensen die niet willen meedoen worden desnoods onder druk gezet. Of te kijk gezet. Een 'Sayanim' is een joods persoon in de diaspora die de joodse zaak dient, vrijwillig of gedwongen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ik ga j🐷🐷dse Hendrik-JanVermeulen, lid geworden op 13 aug 2023 maar even melden. Kijken of ze 'm verwijderen.😎

      Delete
    2. Deze dag als feestdag genoteerd in mijn telefoon: Kristallfest. 😎

      Delete
  12. Het zal iemand wel zijn opgevallen, dat de duimpjes naar beneden op Youtube nooit een getal vertonen, dus denkt iedereen, dat die film alleen positieve duimpjes heeft. Niets is minder waar, de negatieve zijn er wel degelijk.
    Je kunt ze zichtbaar maken met dit programma. Happy minning!😎

    ReplyDelete
  13. Ondanks alle hectiek van de huidige oorlogen heeft KH-Z weer een nieuwe video gemaakt. Inmiddels ruim 1 maand oud.

    ReplyDelete
  14. En deze hebben we ook al een tijdje gemist: Dr. R Fuellmich. Hij zit nu in de BRD in de gevangenis met een of andere vage aanklacht. De werkelijke reden staat in het artikel: Hij wil de verantwoordelijken voor de genocide met het feksien voor de rechter brengen.

    ReplyDelete
  15. Heel langzaam komt de waarheid boven water omtrent de slachtoffers van de eerste actie van Hamas op 07-10-2023.
    "Israel has admitted that some of the slain participants at a music festival near the borders of the Gaza Strip were killed not by Hamas, but by an Apache helicopter pilot who mistook the fleeing people for Hamas militants.
    Earlier, the Israelis also testified that some of those killed on the border were killed by the IDF during the outbreak of fighting, falling between two fires."
    Tja, kunnen we dan stellen, dat alle doden & gewonden gewoon door de j🐷den zijn veroorzaakt?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nieuwste van KvW, maar dan geen tjoep wegens ziekte. Sterkte & beterschap, meneer van Wolferen.😉

      Delete
    2. Helaas moet ik van Wolferen -voor de eerste keer- corrigeren. Hij schrijft: "de ontwikkelingen die begonnen met de Hamasinval van Israël".
      Dit is fout. Het begon met een aanval van j🐷den op de Al-Aqsamoskee op 05-10-2023. 2 Dagen daarna reageerde Hamas met hun actie.

      Delete
    3. Wolf,
      ja , die Al Aqsa aanval was er, maar de Hamas had al veel langer zijn voorbereidingen begonnen,. neem ik aan.
      Ik weet nu niet of het echt een rol speelde.

      Delete
    4. Nu heeft Israel die 1400 doden ook bijgesteld naar 1200.
      Ik weet niet of er dan al 1200 namen zijn. Misschien is dat nog steeds 900 , en willen ze het niet al te ver uiteen laten lopen.

      Delete
    5. Bij unz.com heeft iemand het uitgezocht. Vele doden veroorzaakt door itf dankzij de Hannibal Doctrine. Uiteraard worden die doden toegeschreven aan Hamas. Ook de stelling, dat het 7 uur duurde voordat het leger aanwezig was.
      "Some of the cars make it to the road but the road 1/2 mile ahead is already blocked by IDF. So you see it’s a lie that Israeli troops did not appear for seven hours. Some were there very quickly."
      Ook worden vele moorden toegeschreven aan Hamas, maar in werkelijkheid werden ze begaan door de j🐷den zelf.
      Letterlijk álles wat ze zeggen, is gelogen.

      Delete
    6. Correctie: Was alleen bij unz.com geplaatst. Hier is het origineel.

      Delete
    7. Ik heb het UNZ - Galloway artikel nagerekend, maar kwam er niet goed uit.
      Verderop zie je de samenvatting die ik maakte.
      1009 doden, 166 burgers door Hamas, 216 burgers door IDF en de rest, 624 Israelis soldatenen agenten: door Hamas en door IDF. Zo ongeveer liggen de getallen, denk ik.

      Delete
    8. Wel oppassen met beyondhighbrow, want het is volgens mij een tegenstander. Knap hoe hij alles verdraaid, dat wel.

      Delete
  16. Norman Finkelstein over de geschiedenis van Hamas en het corrigeren van Bernie Sanders.

    ReplyDelete
  17. Van Houcke bij Ab:
    256 Journalist Stan van Houcke met keiharde kritiek op Israel. Interview Ab Gietelink


    45:33 : Het is een False Flag operation geweest op 7 oktober.
    Even helder maken: 7 oktober was een "Indirecte False Flag".
    1. Een zuivere Valse Vlag aanslag pleeg je ZELF, op jou eigen volk, met veel puin, bloed en babies. En zo snel als mogelijk toon je aan dat de vijand die gruweldaad pleegde. ( Dat wekt emotie en woede op [bloed/puin/babies = gevaar voor uitsterven] en de dader zal voor altijd de grote crimineel blijven. Daar helpt geen enkel (later) bewijs van onschuld meer aan.
    Een False Flag heb je nodig als jouw volk geen oorlog wil, maar jij als Elite wèl, omdat jouw financiele belangen daar wel bij varen.


    2. Een Indirecte False Flag (ik verzin de term nu zelf, omdat er nog geen naam voor bestaat) is een aanslag die jouw vijand wil plegen en die je bewust niet tegen houdt, maar soms zelfs faciliteert, groter maakt. Je laat de aanslag door gaan, omdat het je de kans geeft om daarna jouw volk achter jouw eigen gruwel-daden of gewenste oorlog te krijgen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Van Houcke staat er niet alleen voor: het State Department heeft een woedende brief geschreven aan 🤡Biden & 🤡Co, waarin zij eisen, dat publiek kritiek op 🐷israel🐷 moet worden gegeven.
      De kritiek op het beleid komt nu ook van binnenuit.

      Delete
  18. Geweldig goede reactie, Liesbeth !
    Wat U vertelt probeer ik al jaren duidelijk te maken.
    Nog een aanvulling: "Links" is een beweging die na De Verlichting, toen de joden mee mochten gaan doen in het openbare leven, door de joden in het leven is geroepen.
    Ze gebruikten hiermee de macht van de massa, de arbeiders, om de oude Elite ( Kroon en Kerk) een stuk minder machtig te maken , waarna ze , zo rond 1960, zelf de macht in handen kregen in de westerse wereld.
    Sinds 1990 hebben ze een onbedreigde macht in alle machts-centra: De Bankenwereld, de Index-Beleggers als Blackrock , de FED, de Media , Big Corporations (Pharma , Food) , de Politici, de Denktanks, . Academia, de NGO's.

    En dan zie je dat 'Links' geen vuist meer maakt en verdwijnt.
    Waarom zouden ze zichzelf gaan aanvallen?

    "Verwarring" is een van de hoofd-doelen.
    Als we allemaal los zand zijn en verward, dan zal het volk heel graag een dictatuur omarmen. En dat zal een (verholen of een openlijke) joodse dictatuur zijn. Over 20 jaar is het zeker zo ver.
    U zult in een gevangenis leven. Met virtuele muren van 6 meter hoog.
    Ze zijn ijn aanbouw : Pegasus, Valt 7, WHO dictaten, Boven-statelijke regeringen, Censuur , QR code, digitaal geld, super-surveillance.

    ReplyDelete
  19. Ik weet niet of het nog mogelijk is, maar je zou onder jouw antwoord aan Mila deze tjoep kunnen zetten. Dat maakt het argument nog veel duidelijker.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Of laten zoeken naar "Settler Justifies Forcible Takeover" werkt ook.

      Delete
  20. The rules based order, voor zover het ons uitkomt, natuurlijk. Bevalt de uitkomst van de stemming niet, dan gaan we gewoon door en negeren zelfs een VETO!
    De 🤡eu🤡🤡 ondermijnen zichzelf en het laatste restje geloofwaardigheid is nu totaal verdwenen. De 🤡eu🤡 maakt meer kapot dan je lief is, maar vooral zichzelf.

    ReplyDelete
  21. Bij Ab:


    @s.vergouwen4895
    2 uur geleden (bewerkt)
    De ziekenhuizen waaronder Hamas zich in tunnels bevindt en de aller kwetsbare burgers als schild gebruikt, het zijn echte strijders volgens Stan. Mijn huis staat in Nederland, waar heb je het over. Wil je er verder over praten dan via pb .



    Beantwoorden

    @johanvermeulen4081
    @johanvermeulen4081
    1 seconde geleden
    ​ @s.vergouwen4895 U maakt drie fouten in drie regels. Even naar de logica kijken:
    Hamas zit in tunnels onder de grond. Die tref je dus niet met bommen op het ziekenhuis.
    Daarmee is er van een menselijk schild ook geen spake meer.
    Foutje nr 1 van U.

    Mijn verhaal over 'uw huis' is een gelijkenis met het 'huis voor de joden'.
    Ga me nou niet proberen wijs te maken dat U dat niet door hebt.
    Foutje 2.

    Verder praten via pb ?
    Denkt U dat ik enige illusie heb om Ù van gedachten te doen veranderen? Natuurlijk niet.
    Ùw neefjes controleren àlle media. En zelfs Ab durft niet de èchte relevante zaken aan te snijden. Ik verwijt Ab dan ook dat hij de facto de joodse gevangenis-muren mee aan het bouwen is. ( Een gevangenis waarin ook zijn joodse zoon zal zitten. Hij verzaakt zijn zorgplicht.)
    Het enige dat helpt is: discussies voeren die voor de buitenwereld te volgen zijn.
    Foutje nr. 3.

    ReplyDelete
  22. Simplicius76 over alle zaken hierboven door mij aangehaald. Afnemende steun, toenemende weerstand binnen het SLI, alsmede toenemend geweld tegen de bases in Iraq en Syrië. 🐷msm🐷 probeert het te downplayen, maar dat gaat steeds moeilijker. 50 SLI-terroristen al in het ziekenhuis.

    ReplyDelete
  23. De Israelische krant Ha'aretz heeft de doden van 7 oktober opgeteld.
    ( Een voorlopige tussenstand)
    Hamas vermoordde 119 ongewapende burgers.
    Hamas vermoordde 50 gewapende burgers. ( samen 169 burgers)
    Hamas vermoordde een onbekend aantal non-burgers ( soldaten, agenten etc)

    In totaal werden 1009 mensen gedood volgens Haáretz, waarvan dus 385 burgers.
    Het IDF vermoordde 216 Israelische burgers.(*)

    De 624 Israelische niet-burgers ( IDF soldaten, politeagenten, geheim agenten) werden dus gedood door eigen IDF collega's of door Hamas strijders.

    Ik las het artikel op The Unz Review.
    Daar bespreekt iemand een samenvatting van het Ha'aretz artikel zoals gemaakt door George Galloway.
    De getallen zijn verwarrend.
    Bovenstaand overzicht is wat ik er uit lees.

    Lees zelf Unz of Ha'aretz.
    In elk geval: dit geeft een heel ander beeld dan '40 babiers onthoofd' en 1400 Israeli's gedood door Hamas beesten.
    De meeste doden zijn door het IDF veroorzaakt, en een gevolg van de Hannibal Doctrine.

    (*) Het IDF moest bij een gevangenen-ruil heel veel Palestijnse gevangenen vrij laten voor één Joodse gevangene. Dus zorgde het IDF voortaan dat er geen joodse soldaten gevangen werden, soms door ze zelf te doden in riskante aanvallen. Dat is de Hannibal Doctrine. Officieel in 2016 afgezwakt, maar vermoedelijk nog steeds in werking.

    ReplyDelete

  24. @johanvermeulen4081
    0 seconden geleden
    Martin Sommer maakt zich zorgen over het toenemend antisemitisme....
    Hamas heeft 169 Israelische burgers gedood, Martin. ( bron: Ha'aretz)
    Uw geliefde Israel heeft als wraak 11000 Palestijnse burgers tot moes gebombardeerd.
    Waar zit Uw verstand, beste mijnheer Sommer ?
    Heeft U dan geen enkel gevoel voor verhoudingen?
    Bent U werkelijk van lotje getikt ?
    Voor mij maakt U heel goed duidelijk waarom dat anti-semitisme toe neemt. Het is ùw schuld.

    ReplyDelete
  25. Kim Iversen & Scott Ritter. "Wartime Lies And Propaganda EXPOSED".
    Dezelfde Scott Ritter met een rant over RFK Jr..

    ReplyDelete
  26. Een hele rij substacks over Covid-19 tot aan "Neurenbergs hearings" toe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zeer slecht nieuws uit Europa over de CBDC's. Er moet nog wel over worden gestemt...

      Delete
    2. 3 Tjoeps over de machtsgreep van de WHO, waarbij Uw gezondheid alleen maar in gevaar kan komen.
      1. WHO;
      2. WHO Pandemic treaty danger en
      3. WHO, double warning.
      De laatste 2 zijn van Dr. John Campbell, dus zeer betrouwbaar. Aan de rechterkant zijn meerdere waarschuwingen van Campbell te zien...

      Delete
    3. Met een waarschuwing over Corona van D Martin met nl-ondertitels.

      Delete
    4. Het begint nu toch wel een beetje te dagen bij de mensen.

      Delete
  27. Brian Berletic ( The New Atlas, Tony Cartalucci)
    gaf deze website: https://en.zona.media/article/2022/05/20/casualties_eng

    Een organisatie die in Rusland werkt, maar met Amerikaans of engels geld.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [met Amerikaans of engels geld.]
      Dus van nul-en-generlei waarde. Alleen maar propaganda.

      Delete
  28. Brian Berletic noemde ook de substack van
    https://substack.com/@simplicius76

    Met name dit artikel: https://simplicius76.substack.com/p/zaluzhny-pens-oped-for-the-economist

    ReplyDelete
    Replies
    1. Een zoveelste stuiptrekking van UA. Hoofdzin, waar alles om draait: "“Control of the skies is essential to large-scale ground operations.”"
      Dat krijgen ze nooit, de RF knalt alles wat vliegt uit de lucht. Alles wat daarna komt is: "Dream on".

      Delete

  29. @hanniekeijzer6605
    6 uur geleden
    Poetin GEEFT totáál niks om z'n mensen toch vreselijk verdrietig

    Bij Tom Lassing:

    Hannie, de enige die niks om mensenlevens geeft bent Ù.
    Als Ù zich had verdiept in de ware situatie, en als al uw medestanders, evenals Tom, dat hadden gedaan, dan hadden de Neocons de oorlog nooit kunnen beginnen.
    Maar U bent te lui om zich er in te verdiepen. Te lui om de MSM propaganda te omzeilen en zelf uit te zoeken wat logisch is, en wat onlogisch is, en met wie U te maken heeft.

    Ù denkt dat de mensen die 33 landen bombardeerden, de Good Guys zijn.

    Ù kunnen ze wijs maken dat het land dat in 74 landen de Regime Change doorvoerde , het Goede land is.

    Ù laat zich wijs maken dat een land dat over de hele wereld 800 militaire bases heeft, de vrede na streeft.

    Ù weet niet wat de Wolfowitz Doctrine is.

    Ù kent The Grand Chessboard niet.

    Ù kent het PNAC Report niet.

    Ù weet niet dat er in 2004 al een poging was om middels een Oranje Revolutie de Oekraiene definiteif van Rusland los te maken.

    Ù weet niet dat mevrouw Nuland in december 2013 in de VS verklaarde:" WE hebben al 5 miljard $ besteed aan Oekraiene om dat land in opstand tegen Rusland te brengen.

    Ù weet niet dat het aanbod van een Associatie-verdrag een truc was om een volksopstand te veroporzaken: de 160 miljard $ schade wilde de EU niet betalen, dus het ging niet door, dus het volk ( lekker gemaakt) begon de Maidan opstand.

    Ù weet niet dat in januari mevrouw Nuland al wist dat er een echte coup zou komen en dat ze toen al besloot om Yatsenyuk de premier te laten worden.

    En ik durf te wedden dat U ook te lui bent om de brief van generaal Kujat en van Schulenberg te lezen.
    En nou verliest Duitsland zijn industrie en wordt Europa arm.
    Ùw schuld. Dus met Ù hoef ik geen medel;ijden te hebben. Maar het is niet mijn schuld. Ik doe nog elke dag enorm mijn best om het leven van U en uw kinderen een beetje op niveau te houden.

    Ik zal het hier bij laten. Ik heb nog een lange lijst , maar ùw schuld aan de oorlog lijkt me wel duidelijk nu.

    Geldt zeker voor Tom en konijntje en Molotov en al die andere luierikken met hun lege hoofden en hun giga fanatisme in hun hart.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Goed idee? In de Achterhoek rijdt er ook zo een rond. Ik wil wel rijden... 😎

      Delete
    2. Ook deze man heeft het spelletje door. Geeft precies aan, hoe e.e.a. is verlopen. Alles klopt.

      Delete
    3. Brief van Osama Bin Laden aan het SLI is van de website verwijderd. Gelukkig hebben we het web-archief nog. 😎
      Brief bleek nu te gevaarlijk voor de leugenaars.

      Delete
    4. De brief wordt behandeld bij RT.com.
      "The UK’s Guardian newspaper had posted a copy of the letter since an English translation was first published in November 2002. The outlet took down the document on Wednesday."
      Guardian is, zoals vele, een j🐷🐷dse krant, nog te smerig om je kont mee af te vegen, net zoals de Televaag, AD, VK en alle andere NL-🐷msm🐷.

      Delete
  30. Op verzoek van Gezond Verstand: Bij de a.s. verkiezingen hebben wij -bijna- niets te kiezen. Alle partijen -op 1 na- geven de macht uit handen.

    ReplyDelete
  31. @ Wolf.
    Ik heb een Skal controle op dinsdag as.
    Moet echt voorrang daar aan geven.
    Maar wel wil ik zeggen: Schulenberg / Kujat schijnt de definitieve bewijs te zijn. Heb het al vertaald, maar nog niet geplaatst.

    = Texas Russell....
    Ik ga nog een stap verder. De gruwelbeelden die op de Israeli ambassade zijn getoond aan mensen als Wierd Duk en Arno Wellens en Joost Niemoller denk ik,
    daarvan denk ik dat ze gepleegd zijn doro Israeli's die er voor geselecteerd zijn.
    Psychopaten zonder gevoedl, die gewoon hun eigen super-linkse ( anti Netanyahu) mensen dood martelen, op camera.
    De arabische taal kennen ze al of word er onder gemonteerd.

    Waarom denk ik dat?
    = Omdat het niet echt klopt met de andere verhalen van vrij gelaten joden.
    = Omdat we weten dat heel veel joden door het IDF zijn gedood.
    = Omdat ze dit soort gruwelbeelden nodig hebben om 20.000 mensen te kunnen doden.

    Natuurlijk heb ik helemaal geen bewijs, maar het is mijn vermoeden.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Ik heb een Skal controle op dinsdag as.
      Moet echt voorrang daar aan geven.]
      Sterkte.

      Delete
  32. Everything is going to be different after this. Klopt. J🐷den hebben in 40 dagen tijd voor elkaar gekregen, wat niemand tot nu toe is gelukt: H🐷l🐷caust en antisemitisme werken niet meer, ze zijn "ausradiert". Het spreekt nú tegen hen. Go go go j🐷den!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ergens wel jammer, kunnen we de tent hier wel sluiten wegens: Doel bereikt.😎

      Lees ook de goede comments onder de gegeven link.

      Delete
    2. Super Statement over de h🐷l🐷h🐷ax. De zgn 'concentratiekampen' waren bedoeld als "werk"kampen, lees het verhaal.

      Delete
    3. Uiteraard direct vastgelegd in het archief. Strax nog maar een keertje doen.😎

      Delete
  33. De enige 'democratie' in West-Azië verliest de PR-oorlog, door dit soort geintjes. Puur j🐷🐷ds machtsmisbruik, waardoor dit soort berichten populair gaan worden.

    ReplyDelete
    Replies
    1. De truc met een hele lange grijze baard van Mein Kampf™© (door Adolf Hitler) gevonden in een Hamas wapenopslagplaats is zóóóó doorzichtig. Weten wij nog van de paspoorten bovenop het puin van de Twin Towers? Het 'vinden' van Mein Kampf™© is gewoon een variant op dezelfde leugen. Dat was de eerste keer. 1 ding is duidelijk: Als een j🐷🐷d zijn/haar/whatever mond/bek opendoet, dan komen er alleen leugens uit.

      Delete
    2. Daar is t'ie weer: BOYCOTT Israeli Goods! Hele lijst van producten & bedrijven, die de j🐷den alleen maar rijker maken. Het is wel even zoeken, maar als je wilt, kom je eruit. Pak ze, waar het het gevoeligst is: in de portemonnee!

      Delete
    3. [dan komen er alleen leugens uit.]
      Over leugens gesproken: Israel was founded on lies.
      Het wordt aangeraden er een flinke teil bij te nemen, U zult het nodig hebben.

      Delete
  34. Thierry Baudet (FVD) te gast in de Jensen Show. Jensen = altijd leuk.
    "Wat je ook doet, GA STEMMEN!" zegt Thierry.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik was het eerst niet van plan, maar na het zien van het gesprek met Thierry, toch maar weer overstag gegaan. Ik vond alleen zijn haardracht mislukt, lijkt te veel op Dracula. Zoals hij een paar keer in een filmpje wordt afgebeeld, kuif met komma, ziet 'ie er veel cooler uit, maar dat is maar mijn mening. 🐺

      Delete
    2. Verder geeft hij belangrijke info over het opbouwen van een netwerk van bedrijven, waar je straks zonder qr-code terecht kunt o.a.

      Delete
    3. Nog meer nieuws over de verkiezingen. Deze is wel leuk: "The choice will be between the fat, ambitious former EU Commissioner Frans Timmermans, a Social Democrat, the Christian Democrat turncoat Pieter Omtzigt, a ruthlessly ambitious and utterly incompetent Turkish woman called Dilan Yesilgöz, and the young leader of the Green Party, Rob Jetten. The last one seems to meet all the requirements and, moreover, hardly seems to have a functioning brain, which makes him uniquely qualified for the position. Most importantly, he is openly gay."

      Delete
    4. [November 20, 2023 at 6:43 PM]
      De schrijver heeft echter het belangrijkste feit onbenoemd gelaten: Dat bijna iedere partij geleid wordt door een (((you know who))). Waarvan acte.

      Delete
    5. Thierry heeft zelfs het buitenlands nieuws gehaald: Thierry Baudet sounds like he is a very rational human being... a rarity (zeldzaamheid) in the Netherlands these days, vond ik wel een aardige omschrijving, geuit door een commenter.

      Delete
  35. Een oude bekende, weer terug van weggeweest: Karel van Wolferen in Westerse elites zijn incompetent. Oud nieuws in een nieuw jasje... 😎

    ReplyDelete
  36. Mee eens. Als een mens vrij kan kiezen, moet hij ook de gevolgen daarvan accepteren./
    Zo zijn er vloggers die de vrijheid nemen om zich NIET te informeren, om NIET de waarheid te zoeken, maar wel om oorlogs-propaganda te plegen in het belang van de oorlogs-industrie.
    U kent vast wel zo iemand, want anders las U dit niet.
    Zo iemand moet natuurlijk later gaan boeten voor zijn luiheid, voor de doden die hij veroorzaakte, want iedereen is in staat om de waarheid te vinden. Hij moet het wel wìllen.

    De Neocons hebben het 30 jaar lang geschreven: "We gaan Rusland verder kapot maken. We gaan het inflitreren, we gaan er kleuren revoluties plegen, we gaan Oekraiene los maken van Rusland. We gaan de leider demoniseren ( lukte bij Saddam, Ghadaffi etc, zo doen we het altijd.)

    Als dit lijstje jou niet kan overtuigen en je toch maar blijft geloven dat Amerika de Good Guys zijn, dan moeten daar consequenties aan verbonden worden.

    Hier de lijst:
    De lijst van regime changes en bombardementen op landen.
    Dr Bill Blum maakte de lijst in 2012. Dr. Lindsey O’Rourke maakte een gelijkaardige lijst in 2018.

    China 1949 to early 1960s rc ( rc = mislukte regime change)
    Korea and China 1950-1953 Bo ( = gebombardeerd.)
    Albania 1949-53 rc
    Syria 1949 RC ( RC = een gelukte Regime change )
    Greece 1949 RC
    East Germany 1950s rc
    Cuba 1952 RC
    Iran 1953 * RC
    Guatemala 1954 * RC Bo
    Costa Rica mid-1950s rc
    South Vietnam 1955 RC
    Syria 1956-7 rc
    Egypt 1957 rc
    Haiti 1957 RC
    Indonesia 1957-8 rc Bo
    British Guiana 1953-64 * RC
    Cuba 1959-1961 Bo
    South Korea 1960 RC
    Iraq 1963 * RC
    North Vietnam 1945-73 rc
    Cambodia 1955-70 * RC
    Laos 1958 *, 1959 *, 1960 * RC RC RC
    Ecuador 1960-63 * RC
    Congo 1960 * RC
    Guatemala 1960 Bo
    South Vietnam 1963 RC
    Guatemala 1963 RC
    France 1965 rc
    Brazil 1962-64 * RC
    Dominican Republic 1963 * RC
    Cuba 1959 to present rc
    Vietnam 1961-1973 Bo
    Bolivia 1964 * RC
    Congo 1964 Bo
    Laos 1964-1973 Bo
    Indonesia 1965 * RC
    Zaire 1965 RC
    Ghana 1966 * RC
    Chile 1964-73 * RC
    Greece 1967 * RC
    Guatemala 1967- 1969 Bo
    Cambodia 1969-1970 Bo
    Costa Rica 1970-71 rc
    Cambodia 1970 RC
    Bolivia 1971 * RC
    El Salvador 1972 RC
    Australia 1973-75 * RC
    Chili 1973 RC
    Angola 1975, 1980s rc
    Zaire 1975 rc
    Portugal 1974-76 * RC
    Jamaica 1976-80 * RC
    Seychelles 1979-81 rc
    South Korea 1979 RC
    Liberia 1980 RC
    Chad 1981-82 * RC
    Grenada 1983 * RC
    South Yemen 1982-84 rc
    Suriname 1982-84 rc
    Chad 1982 RC
    Fiji 1987 * RC

    ReplyDelete
    Replies
    1. VERVOLG

      Libya 1980s rc
      El Salvador 1980s Bo
      Nicaragua 1980s Bo
      Nicaragua 1981-90 * RC
      Grenada 1983 RC Bo
      Lebanon 1983, 1984. Bo
      Lybia 1986 Bo
      Iran 1987 Bo
      Panama 1989 * RC Bo
      Bulgaria 1990 * RC
      Albania 1991 * RC
      Iraq 1991 rc Bo
      Afghanistan 1980s * RC
      Somalia 1993 rc Bo
      Bosnia 1994, 1995 Bo
      Sudan 1998 Bo
      Afghanistan 1998 Bo
      Yugoslavia 1999-2000 * RC Bo
      Ecuador 2000 * RC
      Afghanistan 2001 * RC
      Afghanistan 2001-2014 Bo
      Venezuela 2002 * RC
      Yemen 2002 Bo
      Iraq 2003 * RC Bo
      Iraq 2003-2014 Bo
      Haiti 2004 * RC
      Somalia 2007 to present rc
      Pakistan 2007- present Bo
      Somalia 2007, 2008, 2011 Bo
      Honduras 2009 RC
      Yemen 2009, 2011 Bo
      Libya 2011* RC Bo
      Syria 2012 rc

      Dr William Blum heeft de lijst samengesteld in 2012. Zie zijn boek uit 2013: “America’s deadliest export: Democracy.”
      Ook dr Lindsey O’Rourke maakte een vergelijkbare lijst in 2018.
      RC = gelukte regime change.
      rc = mislukte regime change.
      Bo = gebombardeerd.

      Rusland begon de oorlog omdat de Oekraieners hem anders als eersten zouden beginnen of nòg meer doden zou veroorzaken of nòg mewer labs zou inrichten of nòg mewer Aegis raketten zou plaatsen.

      Wikipedia:
      A preemptive war is a war that is commenced in an attempt to repel or defeat a perceived imminent offensive or invasion, or to gain a strategic advantage in an impending (allegedly unavoidable) war shortly before that attack materializes.[1] It is a war that preemptively 'breaks the peace' before an impending attack occurs.

      The term 'preemptive war' is sometimes confused with the term 'preventive war'. The difference is that a preventive war is launched to destroy the potential threat of the targeted party, when an attack by that party is not imminent or known to be planned. The U.S. Department of Defense defines a preventive war as an armed conflict "initiated in the belief that military conflict, while not imminent, is inevitable, and that to delay would involve greater risk."[2] A preemptive war is launched in anticipation of immediate aggression by another party.[3] Most contemporary scholarship equates preventive war with aggression, and therefore argues that it is illegitimate.[4] The waging of a preemptive war has less stigma attached than does the waging of a preventive war.[5]

      NB: Rusland had eind april 2022 een vrede geparafeerd door de onderhandelaars, nmet Zelensky. Toen kwam Boris Johnson en die verbood de vrede.

      Hoe veel meer bewijs heb je nodig dat Rusland niet de agressor is? Datr ze niet meer land willen verooveren, maar veiligheid en humaniteit ? Dat juist de vrienden van Tom Lassinfg de criminelen zijn ?
      Hoeveel extra bewijs heb je nog nodig ?
      Leg het me uit.
      Niet laf zwijgen.

      Delete
  37. Feit, wat bijna ieder nieuws-medium (aka 🤡msm🤡) heeft gemist, behalve de Russen. Biden heeft zich verontschuldigd bij Xi, dat hij hem een dictator noemde.

    ReplyDelete
    Replies
    1. De geschiedenis wordt nu herschreven door het SLI/UK e.a., althans, dat proberen ze. Hier een website, die de werkelijke geschiedenis beschrijft, met vele interessante historische stukken als bewijs.

      Delete
  38. Hallo, daar ben ik weer.
    Audit met succes afgesloten! Enorm pak van het hart.
    Natuurlijk toch af en toe wel even op youtube gekeken.
    Veel compassie voor Thierry.

    Dat hij geen echte martelaar mag worden.
    Buiten antifa. Waar waren zijn beveiligers? Ja, ik weet dat de dader even tevoren nog als een fan bij Thierry stond, dus dat is wel heel geraffineerd.

    Zit de AIVD er achter... zijn ze Thierry twee waarschuwingen aan het geven? Of zijn het inderdaad initiatieven van loslopende fanatici? Dat weten we nu niet.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Audit met succes afgesloten!]
      Prima, geluk ermee. Ik heb voor je geduimd.😎 🐺

      Ik denk ook, dat het loslopende fanatici zijn geweest. De kogel komt altijd van links.

      Delete
  39. Dit soort terroristen bombarderen die j🐷🐷dse beesten nu al ruim 1 maand. Dit is beyond genocide...

    ReplyDelete
  40. Het Oekraiense leger wordt een dagje ouder, Tom :

    The Saddest Video Of Ukrainian Soldiers You’ll Ever See!

    ReplyDelete