Wednesday, March 29, 2023

1381 Een artikel in de NRC dat grotendeels correct is, over Rusland- Oekraiene !

Bij toeval hoorde ik oud minister Jan Tromp op youtube  spreken en hij refereerde met instemming naar een artikel in de NRC.

Ik las dat artikel, en was verbaasd: Ik had het bijna zelf geschreven kunnen hebben.

Professor Paul Aarts en prof.  Overbeek  zeggen in feite: Oekraine is langzaam maar zeker lid geworden van de NAVO en het zag er zeker naar uit dat ze op een dag de Krim en de Donbass gingen aanvallen.  Rusland's reactie is niet zo vreemd. 


Het artikel is in diezelfde NRC zwaar bekritiseerd door de usual suspects  Laura Starink en Hubert Smeets en die hebben de schrijvers ook als Putin-vriendjes afgeschilderd.   

Nu  we 2 maanden  verder zijn weten we dat het artikel 'niks' gedaan heeft. 

Uit psychologische experimenten ( het Ashe experiment) weten we dat als je 9 maal de leugen vertelt en één maal de waarheid, dan handhaaft de leugen zich als 'communis opinio',  de waarheid van de massa.  


Alleen een akkoord tussen Rusland en de NAVO kan voor duurzame vrede zorgen

Oorlog De NAVO is al tenminste sinds 2008 partij in het conflict tussen Rusland en Oekraïne, schrijven  en .
Georgische en Amerikaanse militairen bij de oefening ‘Agile Spirit 2021’, van NAVO-leden en partnerlanden, in Georgië.
Georgische en Amerikaanse militairen bij de oefening ‘Agile Spirit 2021’, van NAVO-leden en partnerlanden, in Georgië.Foto Zurab Kurtsikidze/EPA 

In het Nederlandse debat over de Oekraïense oorlog is het praten over vredesonderhandelingen not done. Menig vooraanstaand commentator krijgt er zelfs een waas van voor de ogen. Zijn mensen als de Franse president Macron, de Amerikaanse generaal Mark Milley of de Spaanse premier Sánchez dan gek als ze onderhandelingen als noodzakelijk of onvermijdelijk zien?

Deze oorlog zal naar alle waarschijnlijkheid niet kunnen worden gewonnen door de Russen of de Oekraïners, hoe men zo’n overwinning ook precies definieert. Het is voor velen een ongemakkelijke waarheid, maar vroeger of later zullen onderhandelingen gaan bepalen hoe deze oorlog wordt beëindigd. De werkelijke vraag is voor ons wie er aan tafel moeten zitten om de kans op een duurzame oplossing zo groot mogelijk te maken.

Het korte antwoord op die vraag is natuurlijk: de strijdende partijen. Maar wie zijn dat? De Russische regering-Poetin, dat is helder; de Oekraïense regering-Zelensky, ook helder. Maar ook: de NAVO. Want zonder deelname van de NAVO aan onderhandelingen is de kans op een duurzame uitkomst nihil. De oorlog wordt door velen als een proxy oorlog gezien: een oorlog die weliswaar door Oekraïense troepen, op Oekraïens grondgebied en ten koste van de Oekraïense burgerbevolking wordt gevoerd, maar die in feite een oorlog is tussen Rusland en de NAVO. De NAVO-landen financieren de Oekraïense regering, zij financieren de oorlog, zij leveren in toenemende mate de wapens, zij trainen de Oekraïense troepen, en zij leveren de real time doelinformatie die de Oekraïners mede zo succesvol heeft gemaakt in de strijd. Alleen het sterven laten ze aan de Oekraïners.

Rusland heeft al sinds 1990, na de ineenstorting van de Sovjet-Unie en het bipolaire systeem van de Koude Oorlog, verlangd dat het partner in een pan-Europees veiligheidssysteem zou worden. Tijdens en na de ineenstorting van de Sovjet-Unie hebben zowel de laatste Sovjetleider Gorbatsjov als de eerste Russische president Jeltsin hier bij herhaling op aangedrongen.

Centraal in de discussies stond altijd de Russische wens dat de NAVO niet naar het Oosten zou uitbreiden. De mondelinge toezeggingen van de ministers van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten (James Baker) en Duitsland (Hans-Dietrich Genscher) in de vroege jaren negentig werden uiteindelijk geen gestand gedaan: zij werden gedwarsboomd door de leiders van het Pentagon, Dick Cheney en Paul Wolfowitz (zie daarvoor de prachtige studie van de Amerikaanse historica M.E. Sarotte), terwijl ook de obsessie met de Duitse hereniging aan beide kanten een formele overeenkomst in de weg stond.

Directe dreiging

Misschien wel het belangrijkste moment waarop Poetin zijn pleidooi herhaalde voor een pan-Europese regeling van het veiligheidsprobleem, en voor een stop op de oostwaartse uitbreiding van de NAVO die in Moskou als een directe dreiging werd gezien, was de jaarlijkse veiligheidsconferentie in München in februari 2007. De NAVO en de VS in het bijzonder hebben steeds geweigerd hier serieus op in te gaan. In 2008 volgde in plaats daarvan de NAVO-toezegging dat Oekraïne en Georgië lid zouden worden van de NAVO, sindsdien herhaald op alle jaarlijkse NAVO-topconferenties.

En het bleef niet bij woorden alleen. De huidige wapenleveranties aan Oekraïne vormen de voortzetting van een jarenlange militaire opbouw van Oekraïne, die steeds sterker gericht werd op ‘interoperability’, het vermogen van de Oekraïense legeronderdelen om in NAVO-verband te opereren. Vanaf 2008 en opnieuw vanaf 2014 (het jaar van het verdrijven van president Janoekovitsj en de Russische annexatie van de Krim, en het neerschieten van MH17) werd deze samenwerking steeds verder geïntensiveerd, en in dat kader nam Oekraïne aan talrijke NAVO-missies deel.

De Minsk-akkoorden van 2014 en 2015 waren niet meer dan een westerse afleidingsmanoeuvre, bedoeld om dit proces meer tijd te geven, weten we sinds Angela Merkel daarover een boekje opendeed. In 2019 nam Oekraïne toetreding tot de NAVO op in zijn grondwet. De deelname van Oekraïne aan het Enhanced Opportunity Partnership programma van de NAVO in juni 2020 (speciaal voor landen die al jaren bijdragen leveren aan NAVO-operaties) en de NAVO-top in 2021 in Brussel die het beoogde NAVO-lidmaatschap van Oekraïne herbevestigde, vormden de culminatie van dit proces. In dat kader werden in 2020 en 2021 op grote schaal Oekraïense special forces getraind, met name door de Britten en Amerikanen.

Lees ook dit opinie-artikel:Er moeten nu zware wapens naar Oekraïne

Groot tegenoffensief

Alles opgeteld was het eind 2021 geen irreële gedachte in Moskou dat Oekraïne de facto NAVO-lid was geworden (iets dat intussen ook met zoveel woorden door de Oekraïense minister van Defensie Reznikov is onderschreven) en mogelijk op het punt stond een groot tegenoffensief in de Donbas te lanceren. De opbouw van de Russische troepenmacht die uiteindelijk op 24 februari 2022 Oekraïne binnenviel, begon in november 2021.

Vanzelfsprekend is die invasie in strijd met het internationaal recht en het VN-Handvest, en een zwaar misdrijf tegen de menselijkheid. Niettemin plaatst deze aanloop de Russische inval en de betrokkenheid van de NAVO in een ander daglicht dan we meestal horen. De NAVO is niet simpelweg een buitenstaander die een aangevallen land te hulp komt, maar is al tenminste sinds 2008 partij in het conflict. Dat is geen rechtvaardiging van het Russische optreden (al helemaal niet van de weerzinwekkende manier waarop de oorlog tegen de burgerbevolking wordt gevoerd), maar wel een deel van de verklaring.

Een echte oplossing van het probleem dat al sinds 1990 bestaat en dat het Westen zo goed als compleet heeft geweigerd te adresseren, kan alleen via onderhandelingen tussen Oekraïne, Rusland en de NAVO tot stand komen. Rusland is het grootste land van Europa (qua oppervlakte en qua bevolking), en zolang ‘wij’ geen akkoord met de Russen sluiten over een gezamenlijke veiligheidsarchitectuur in Europa zal de Oekraïense (en ook de Georgische) kwestie niet blijvend kunnen worden opgelost. Daarin hebben Macron en Sánchez groot gelijk, en het is in het belang van heel Europa dat dit perspectief (weer) op tafel komt.

       -------------------------------------

Hier de video van Jan Pronk: 

  


71 comments:

  1. OT: Hé hé, eindelijk weer terug. Watskebeurt? 3 Nieuwe systemen geïnstalleerd en google weer vreselijk moeilijk doen, na 2 dagen zoeken cookies van 3den geannuleerd -klinkt bekend, Smurf?- en hij doet het weer!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik dacht dat je even blog-moe was, of Oekraine moe.

      Moon of Alabama zit er ook even doorheen.
      Hij moet even op adem komen.
      Ik denk dat dit wel voor meer mensen een beetje zo aanvoelt.
      Even op adem komen.

      Delete
    2. [Ik dacht dat je even blog-moe was, of Oekraine moe.]
      Dat begon ook wel een beetje mee te tellen. De laatste tijd veel dingen tegelijk of vlak achter elkaar gebeurd, dat begin je nu wel te merken met de leeftijd. Incasseringsvermogen gaat achteruit.
      MoA heeft er ook last van, zag ik. Hij geeft het goed weer. Ik stuur nog wel een mail aan je nieuwe adres, wat je -hopelijk- al hebt gebruikt. 😉

      Delete
    3. Mijn nieuwe email adres..... ik ben het al totaal vergeten... Weet nu zelfs niet meer hoe het heet en hoe ik er op kom. Maar dat komt wel terug.

      Delete
    4. Wat betreft de voorjaarsmoeheid in het nieuws: nieuws is er genoeg, maar het lijkt alsof er geen debat meer plaatsvindt: iedereen zit nu op zijn standpunt en de rest zijn idioten. Ik merk dit bv nu op quora, waar ik bijna geen tegenreacties meer krijg; slechts downvotes.

      Delete
    5. @ Wolf,
      wil je wel geloven dat ik die tutanova al geheel was vergeten?
      Ik moest in oude emails zoeken op jouw naam.

      Nukan ik het nog niet gebruiken, lees ik. Ik moet nog door een ballotage.
      Kon al wel de Vertaling van Wilhelm Marr zien.
      Maar nu echt geen tijd om daar nog iets mee te doen.

      Delete
    6. [Nukan ik het nog niet gebruiken, lees ik. Ik moet nog door een ballotage.]
      Nee, dat hoeft niet, die heb je al gehad. Na het aanmaken van het adres is er een wachttijd van 2 dagen en die zijn al lang voorbij. Je kunt het nu direct gebruiken. Lees mijn vraag even en geef daarop antwoord aub.

      Delete
  2. Aan SDR. Ik heb hem uitgekeken dit keer. Deze mevrouw weet goed waarover ze het heeft. Maar de presentatie van deze astroloog ligt mij persoonlijk meer:
    https://www.youtube.com/watch?v=hotnZmzxdMw

    ReplyDelete
    Replies
    1. Die zal ik gaan bekijken en kom er dan op terug. Ik vind de materie gewoon heel interessant.

      Delete
  3. Het probleem wat ik met astrologie heb is dat er veel te veel cycli zijn. Men kan het als hulp gebruiken om verbanden te zien, maar de voorspellende waarde is gering, omdat men moet cherrypicken om er chocola van te kunnen maken. En er zijn andere factoren die vaak meer bepalend zijn Een goed voorbeeld is de kraamafdeling: volg eens 10 mensen die op een drukke dag min of meer op dezelfde tijd en plaats waren geboren en nu ouder zijn. Naast paralellen vallen vooral de verschillen op.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooit gehoord van het astrologie-boek "Liefde in de sterren" van Liz Green ?
      Doordat boek geloof ik echt dat astrologie geen onzin is.
      Maar ik gebruik het nooit.

      Wat me gebeurde is het volgende: IK leerde een echtpaar heel goed kennen. We bezochten elkaar vaak.
      Door de jaren heen begon ik te begrijpen hoe het tussen hen werkte: Hij was een uitslover: hij rende om de auto heen om de deur voor haar open te doen. Dat soort zaken.
      Maar en passant liet hij geen mogelijkheid onbenut om haar duidelijk te maken dat ze niks kon , zelf, en dat ze volledig van hem afhankelijk was.
      En zij geloofde dat: Hij is heel goed voor mij, Mijn redding. Zonder hem ben ik niks.

      Ik vond het heel gemeen.
      Het duurde een aantal jaren voor ik het door had.

      Iemand gaf me het boek van Liz Green. Ik zocht op zijn sterrebeeld : en daar stond het !!

      Liz Green wist het al zonder dezer man ooit gezien te hebben. Ik had er 3 jaar voor nodig !

      Delete
    2. [volg eens 10 mensen die op een drukke dag min of meer op dezelfde tijd en plaats waren geboren]

      Je moet 10 mensen volgen die niet min of meer op dezelfde tijd en plaats zijn geboren maar exact. Dus 10 baby's in hetzelfde ziekenhuis op exact dezelfde tijd geboren en die gaan volgen over lange periode. Ik zou moeten nazoeken wat ze er exact over zegt maar ze zegt iets als dat de astrologie iets zegt over het potentieel van degene die onder dat gesternte geboren is maar dat het van de persoon zelf afhangt wat hij/zij ermee doet.

      Delete
    3. Het enige wat aan verandert is de ascendant en de huizen, de rest loopt te langzaam. Maar deze cirkel van 12 huizen draait rond in 24 uur, dus de positie van de stand in een huis is maximaal 2 uur. Een half uurtje tussen geboorten maakt dus vaak niet veel uit.

      Delete
    4. Jullie 'vergeten' gemakshalve, dat ieder mens een 'erfenis' meekrijgt van zijn/haar ouders: de genen, waarin ook het karakter van de persoon is opgeslagen. Ook de opvoeding spreekt een woordje mee. SDR zit er dichtbij, met de opmerking over het potentieel vermogen van de persoon.

      @JV: [Ik vond het heel gemeen.]
      Waarom? Als die vrouw gelukkig is met die houding van haar man, is dat toch geen probleem? Veel vrouwen nemen een onderdanige houding aan t.o.v. haar man, vaak, omdat ze zo zijn opgevoed. Zolang die vrouw tevreden is, is er niets aan de hand, al liggen de verhoudingen -volgens buitenstaanders- volkomen scheef. Je weet nooit, wat er in de slaapkamer gebeurt...

      Delete
  4. Koot en Bie: https://www.youtube.com/watch?v=IJy69eEcmdI&ab_channel=Movieking149

    ReplyDelete
    Replies
    1. Je plaatst dit n.a.v. overlijden Wim de Bie, 2 dagen geleden? RIP de Bie. Was een kanjer & uniek.

      Delete
    2. Sorry, was al weer 4 dagen geleden. Do ist der Bahnhof, een van de mooiste uitzendingen ooit.

      Delete
    3. Ook bij Van Kooten en De Bie is de Russische Lente aangebroken, maar of het een offensief gaat worden. De Bie is weergaloos.

      Delete
  5. Als je in het SLI een vpn gebruikt, kost je dat 20 jaar gevangenisstraf! Goedemorgen!

    ReplyDelete
    Replies
    1. En dit is common sense in NL. TELEFOONSCHAAP. Geweldig.

      Delete
    2. Telefoonschaap: ik begrijp het niet helemaal zeker.
      Ik denk dat men bedoelt dat we via de MSM ( onze smart phone) worden geleid en alles geloven wat er op verschijnt.

      Delete
    3. Goed begrepen. Bijna iedereen loopt constant met dat ding in handen, vooral handig als ze met 1 hand de boodschappen van de band halen, maar niet heus.

      Delete
  6. Scott Ritter , half ranting, very well explaining:
    1. Wereld is moe van bully Amerika.
    2. Eindelijk vrede in het Midden Oosten
    3. Onze Hoge Pieten liegen of het gedrukt staat
    4. Hij toont aan dat Putin geen groter Rusland wil. Hij is gedwongen tot wat hij doet.
    5. Min 20. USA heeft nog steeds een heel sterk leger. Maar het verliest altijd.
    6. Min 30 Rusland heeft nog veel soldaten achter de hand, en gaat dit winnen,
    7. Scholz en de Duitsae geheime dienst werkt voor de VS.
    8. Min 43. Democrati3e bestaat bij ons niet. Alle kandidaten zijn al geselecteerd.
    9. Amerika wil macht over de hele wereld, en wapens verkopen. Vb Georgie.
    10.
    https://youtu.be/wrVbr76pCxg
    Scott Ritter: "Russia IS INVADING, ITS WORSE THAN THEY EVER IMAGINED" in Exclusive Interview

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, Scott gaat in deze rant zo ver, ( Hanging them) dat ik daar ook aan dacht. Hij woont in de staat New York.

      Lijkt me niet dat hij daar echt veilig zit.

      Delete
  7. Ook de Engelsen hebben kinderen in veiligheid gebracht:

    https://en.wikipedia.org/wiki/Evacuations_of_civilians_in_Britain_during_World_War_II

    ReplyDelete
  8. https://russiavsworld.org/scott-ritter-how-former-sex-offender-and-us-marine-works-for-russian-propaganda/

    Hier het stukje over de aanklachten tegen Ritter:

    Ritter was the subject of two law enforcement sting operations in 2001. He was charged in June 2001 with trying to set up a meeting with an undercover police officer posing as a 16-year-old girl. He was charged with a misdemeanor crime of “attempted endangerment of the welfare of a child”. The charge was dismissed and the record was sealed after he completed six months of pre-trial probation.

    Ritter was arrested again in November 2009 over communications with a police decoy he met on an Internet chat site. Police said that he exposed himself, via a web camera, after the officer repeatedly identified himself as a 15-year-old girl. Ritter rejected a plea bargain and was in prison from Mar, 2012 until Sep, 2014.
    Vertaald:
    Geval A.
    Ritter was het onderwerp van twee sting-operaties in 2001 (*). Hij werd in juni 2001 beschuldigd van een poging tot ontmoeting met een undercoveragent die zich voordeed als een 16-jarig meisje. Hij werd beschuldigd van "poging tot het in gevaar brengen van het welzijn van een kind". De aanklacht werd ingetrokken en het dossier werd gesloten nadat hij zes maanden proeftijd had gehad.
    https://www.bostondefenselaw.com/what-is-pre-trial-probation/

    Geval B.
    Ritter werd in november 2009 opnieuw gearresteerd wegens communicatie met een politieverleider die hij op een chat-site had ontmoet. De politie zei dat hij zich, via een webcamera, blootstelde nadat de agent zich herhaaldelijk had geïdentificeerd als een 15-jarig meisje. Ritter wees een pleidooi af en zat van maart 2012 tot september 2014 in de gevangenis.

    (*) Een sting operatie is een val die door de overheid wordt opgezet om iemand in die val te lokken. Bijvoorbeeld: Een sexy agente die alleen op een straat gaat staan waar regelmatig vrouwen worden verkracht etc. ( Collega's kijken toe en grijpen in.)

    Geval A: Tweemaal probeerde men Scott in de val te laten lopen, en blijkbaar lukte het niet , want de straf was nihil.

    Geval B.
    Nu een derde poging van de politie om hem in de val te laten lopen. Scott mailde een naaktfoto van zichzelf. En dat mag, maar wellicht niet naar een 15 jarige. ( Er was geen meisje in het spel: het was een agent die zei een meisje te zijn van 15 jaar.)

    Ritter weigerde een plea bargain, en was dus behoorlijk zeker dat hij zou winnen. Want als je een rechtszaak niet wint, zijn de straffen behoorlijk hoog in de VS. Daarom aanvaard bijna elke beschuldigde een plea bargain ( je geeft toe schuldig te zijn, en dan valtr de straf altij dmee. Dat bespaart een hoop tijd. Alleen als je echt niet schuldig bent en denkt dat goed te kunnen bewijzen, kun je gokken op een echt proces.)
    Ritter liet het voorkomen, en werd toch schuldig verklaard.
    Hij kreeg 5,5 jaar gevangenis, maar werd na 2,5 jaar vrij gelaten. Volgens mij blijkt daar wel uit dqat het een veel te hoge straf was.

    Scott zal hjet wel moeilijk hebben met al die Hoge Pieten die bij Epstein logeerden, en van wie niemand ook maar aangeklaagd is.

    Groot respect voor Ritter.

    Zeker ook nu hij zo openlijk durft te zeggen dat een aantal Hoge Pieten in de VS zou moeten worden opgehangen:

    https://youtu.be/wrVbr76pCxg
    Scott Ritter: "Russia IS INVADING, ITS WORSE THAN THEY EVER IMAGINED" in Exclusive Interview

    Laat ons duimen voor de veiligheid van Scott Ritter.

    ReplyDelete
    Replies
    1. In NL is zo'n situatie niet mogelijk, uitlokking is verboden. Ritter zal toen wel onder vuur hebben gelegen, omdat hij behoorlijk dwars lag in de aanloop naar de Golfoorlog. Ik kan alleen maar zeggen, dat het jammer is, dat hij erin is getrapt, in het 2e geval. We weten natuurlijk nooit, wat zich aan de "aanbodzijde" heeft afgespeeld. Een foto van jezelf aan een 15-jarig kind toesturen is niet in de haak, maar wel heel wat anders als een kind penetreren.
      Voor mij zijn beide 'veroordelingen' politiek gemotiveerd.
      Ook Gonzalo Lira refereert steeds weer aan dat verleden, wat gewoon een concurrentiestrijd is op joetjoep. In dit filmpje maakt hij hem behoorlijk zwart.

      Hij mag soms wel eens hysterisch uit de hoek komen, maar daarvoor is het een Amerikaan. Hij doet in ieder geval goed werk, door de leugens keihard aan de kaak te stellen. Dan mag je ook wel wat tegengas verwachten.

      Het moge wel een waarschuwing zijn aan ons adres: Jullie werken allemaal met windows, wat ritselt van de gaten en lekken. Voor je het weet heb je een politie-inval en vinden ze zomaar kinderporno op je computer...

      Delete
    2. Ondertussen is KvW weer eens in gesprek met Willem Engel. Ik ben niet zo kapot van de laatste spreker...

      Delete
    3. Scott is fantastisch.
      VB: Dit laatste 30 min interview met 'iemand', ik denk Stephen Gardner:

      https://youtu.be/BUqPNqUIh2g

      Over China : dat haar buurlanden dom zijn als ze tegen China gaan vechten.
      Over de tijdslijn mbt Oekraine: dat Putin niet de agressor is, maar de man die vrede vraagt.

      Over Finland, dat ze nu zich aansluiten bij de Verliezers, en dus uiterst dom bezig zijn

      Delete
    4. [April 3, 2023 at 12:59 AM]
      Toch een heel belangrijk gesprek: om 1:10 e.v. wordt gesproken over de afrekening. Ook artsen worden besproken. WE ziet de zaak zeker scherp.

      Delete
    5. Na 1:28 uur 'oplossingen' van 'bijwerkingen' van de prikjes, die nooit meer zullen komen. Poetin schijnt ze toch te hebben afgeschaft...

      Delete
  9. Weer een stukje geschiedenis, waarin het SLI van plan was de (toenmalige) USSR van de kaart te vegen.

    ReplyDelete
  10. Bericht van onze boeren. Over organisch fruit, pesticiden en GMO-rotzooi. Lezen!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Het is sowieso een interessant kanaal met vele goede berichten. Dus op 'context' klikken en verder kijken.

      Delete
  11. Het ontwaken gaat steeds verder en het mag ook nog eens blijven staan bij Frontnieuws.

    ReplyDelete
  12. Ik heb Peter Meyers 5 jaar geleden ontmoet , in Utrecht. Samen met 2 andere Nederlandse kennissen van hem.
    Nu heeft hij een boek geschreven:

    Een samenvatting van mijn boek Het kosmopolitische rijk

    Peter Gerard Myers

    4 april 2023

    De Globalisten proberen de Wereldstaat in te voeren die wordt voorgestaan door
    H. G. Wells. Het concept gaat terug tot Adam Weishaupt. Het is Illuministisch.
    Wells' romans en non-fictie boeken verkochten miljoenen, waardoor hij...
    om een vrij leven te leiden.

    De globalisten van vandaag kijken niet in de boeken van Wells om te zien wat ze moeten doen...
    Hij ontwikkelde zijn ideeën via discussies met zulke mensen..,
    en intuïtief hun ontwerpen, waardoor een speciale rol voor bankiers is weggelegd. Zijn
    boeken zijn de beste gids voor hun plannen.

    Wells was de grondlegger van Groen Links. Aldous Huxley's boek 'Brave New
    World' en George Orwell's boek '1984' zijn beide waarschuwingen voor hoe
    Wells' wereldstaat zou zijn. Huxley verbeeldde doming-down met seks,
    drugs en entertainment; Orwell beeldde Spraakcodes en Gedachtenpolitie uit.
    Politie. Beiden zijn correct gebleken.

    Lyndon H. Larouche, Jr., was een Trotskist en Groot Oriënt Vrijmetselaar die...
    campagne voerde tegen de Engelse Vrijmetselaars van de Cecil Rhodes/Alfred
    Milner beweging, die hij "de Britten" noemde. Hij schilderde ten onrechte H.
    G. Wells en de Fabians als behorend tot hun beweging, terwijl Wells
    Illuminist was en, net als de Fabians, een aanhanger van Leon Trotsky.

    Om de huidige samenzweerders te begrijpen, is de eerste taak...
    de fouten van de Larouche beweging te corrigeren. Ze hadden gelijk over een
    "Britse" samenzwering - het Five Eyes inlichtingen netwerk getuigt ervan -...
    maar ontkenden ten onrechte de Illuministische.

    Er is een botsing van samenzweringen; dat is wat het omverwerpen van standbeelden, bijv.
    van Cecil Rhodes, gaat over. In onze tijd vertegenwoordigen Boris Johnson en Donald
    Trump de "Britse" beweging, terwijl het Economist magazine...
    en George Soros de Globalist/Illuminist beweging leiden.

    Eén van de leerstellingen van de Illuministen is Androgynie - het idee dat er maar...
    of dat seksualiteit een continuüm is in plaats van een polariteit.
    Dit idee zit achter het homohuwelijk, unisex toiletten, en de 'Trans'...
    beweging.

    Het vliegdekschip U.S.S. Gerald Ford vervoert 5.000 matrozen,
    voornamelijk mannen, maar heeft geen urinoirs, om "geslachtsneutraal" te zijn.
    Camille Paglia waarschuwde dat een soortgelijke Androgyne beweging...
    de val van het Romeinse Rijk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hier de website van Peter Meyers: https://www.mailstar.net/

      Delete
    2. Er is bij Unz een artikel geplaatst over MH 370, dat hij de verdwijning -bijna- heeft opgelost.
      Hij is behoorlijk ver hiermee, Diego Garcia wordt genoemd, waardoor de complot site toch iets minder complotterig is. Lees ook de comments onder Unz.

      Delete
    3. In het Niburu artikel is een link naar Jim Stone. Het artikel is nog op zijn website te vinden, alleen op een andere plaats. Onderzoek de interessante updates.

      Delete
  13. Red Pilled TV

    is een nieuw kanaal dat ik nog maar net ken.
    Het publiceert vaak gesprekken met Scott Ritter en Douglas MacGregor.

    Het is gelieerd aan : Redacted en een Stephen Gardner.
    https://www.youtube.com/@RedPilledTV/channels

    Hier zijn de videos:
    https://www.youtube.com/@RedPilledTV/videos

    Vragen:
    Is dit een handige jongen die geld verdient vanuit Youtube?
    Door bestaande content te publiceren?
    Het ziet er wel clickbait achtig uit: Steeds heel groot:
    x minuten oud.

    Het is een doolhof aan het worden.
    Maar god zij dank kunnen we Ritter en Macgregor beluisteren, en daar gaat het om.

    Ik denk dat Ritter echt ewen 2 mans bedrijf is, hij en zijn vrouw, en dat hij diot soort zaken allemala niet kan doen.

    In de recente video wordt hij bvoos, omdat hij van 'Bedrog' is beschuldigd: de boeken met zijn handtekening zijn nog niet gearriveerd bij de kopers, maar wel betaald. Ritter boos: "Mensen , ik was de hele week in Texas.. En de boeken zijn op , maar bijbesteld. Kalm nu maar." Hij wordt dan wel boos: qua PR heel slecht, maar voor mij een teken van oprechtheid.



    ReplyDelete
    Replies
    1. [Is dit een handige jongen die geld verdient vanuit Youtube?]
      Antwoord: Ja, waarbij ik Redacted beschouw als controlled opposition en het andere kanaal zal er wel niet ver naast zitten.

      Delete
    2. Ritter heeft ook eigen kanalen op diverse media:

      https://www.scottritterextra.com/
      https://twitter.com/RealScottRitter/
      https://t.me/ScottRitter

      Delete
    3. Douglas MacGregor: RF geeft het SLI les in oorlogvoeren: Why I Pay Little Attention. Bijbehorend filmpjuh laat alleen vogeltjes zien en je hoort de kolonel (met ondertiteling).
      Als het allemaal klopt, heeft geen enkel leger ook maar een schijn van kans op een overwinning op de RF.

      Delete
    4. Die copycat kanalen hebben wel nut. Als er weert eens wat deleted is blijft het nog even staan.
      Ik vind Redacted matig geinformeerd, ze kennen geen achtergronden en maken nogal wat fouten. Maar ze komen uit de FOX stal en zullen dus veel kijkers uit die hoek aanspreken.

      Delete
  14. Laatste toespraak van V.V. Poetin: Hoe Rusland zijn rol ziet in de opbouw van de multipolaire wereld door Thierry Meyssan.

    ReplyDelete
  15. Belangrijk nieuws: Trump onder arrest. De eerste (ex)President: "Trump arrested ahead of historic indictment".

    ReplyDelete
    Replies
    1. Het mooie is nu, dat hij feitelijk door de mensen die hij heeft geholpen, nu een enorm oor wordt aangenaaid. Goed gedaan, jongens (en meisjes). Mocht hij ooit nog aan de macht komen, dan zullen ze er van lusten.
      Ook is dit een waarschuwing naar allen, om te zien waar je eindigt, als je bepaalde -eh- mensen 'helpt'.

      Delete
    2. Toespraak van D.J.Trump naar zijn arrestatie: How will Donald Trump's trial affect the future of the US?
      Reken maar, dat hij dit helemaal uitmelkt, ter meerdere eer & glorie van zijn verkiezingscampagne.

      Delete
  16. En alweer een lekker stukje voor het oorlogsmisdadigers archief: The Secret Polish Documents.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik ben blij dat je het ook een goed artikel vindt.

      Maar.... ik heb het al vertaald: zie mijn blog 1370 !

      Het is méér dan een goed artikel:
      Het legt bloot dat de
      1. De VS WO2 is begonnen, niet Duitsland. ( net aqls vandaag Oekraiene)

      2. De VS altijd de oorlog uit lokt, zopdat ze tegen haar eigen volk ( en de allies) kan roepen: "We worden aangevallen! U moet Uzelf en on shelpen ! "

      3. De proxies het zware werk laat doen ( alle doden voor de proxies. De winst is voor de VS ).

      Jammer dat je dat er in dat blog 1370 niet hebt uitgehaald. !

      Delete
    2. Ah, dat blog was ik dus al helemaal vergeten ... ☮

      Delete
  17. Opmerkelijk stuk over de moord op MLK met wat bijzondere uitspraken in de tekst.

    ReplyDelete
  18. Een email van Peter Meyers, die ik - als ik tijd heb- wil gebruiken in een nieuw blog over 'de schillen van de ui oftewel de Limited Hangouts van deze wereld'.

    Peter Myers:

    Anyone interested in conspiracies on high would have come across
    Executive Intelligence Review, and its suite of writers; it was very
    influential in decades past.

    Many broke away from Lyndon Larouche, but continue to write
    anti-establishment material, such as F. William Engdahl, David P.
    Goldman ('Spengler'), and Jonathan Tannenbaum.

    The publisher and editor of Asia Times is Uwe Parpart, a former editor
    at EIR. David P. Goldman wrote at Asia Times, and Jonathan Tannenbaum
    still does.

    Matthew Ehret still takes the Larouche line.

    Pepe Escobar was part of their movement, and still writes good articles,
    but I do not know if he broke with Larouche or not.

    Much of what they write is valuable, but they rarely mention
    Freemasonry, and don't cover the Jewish Lobby well; they tend to blame
    everything on "the British" rather than "Jews" or "Freemasons".

    That Lyndon Larouche was a Grand Orient Freemason is stated by John
    Daniel in his book Scarlet and the Beast: A History of the War between
    English and French Freemasonry.

    He writes, in a footnote: "Personal interviews with the Lyndon LaRouche
    campaign over a period of six years" (Daniel, 1993, p. 558, fn 2072).

    and in another footnote,

    "Personal interviews with the Lyndon LaRouche campaign. LaRouche is a
    Grand Orient Freemason, who claims there are good Masons and bad Masons.
    Ben Franklin was a good Mason, says LaRouche. LaRouche also recognizes
    both Freemasonries, and says that the French style is good and the
    British wicked. He is bent on the destruction of English Freemasonry.
    See dossier on LaRouche in Appendix 1" (Daniel, 1993, p. 558, fn 2073).

    Daniel, John. (1993). Scarlet and the Beast: A History of the War
    between English and French Freemasonry. Omnia Veritas.

    It's online at
    https://archive.org/stream/ScarletAndTheBeastJohnDaniel1995/Scarlet%20and%20the%20Beast%2C%20John%20Daniel%20%281995%29_djvu.txt

    In the online pdf, the above quotes are at p. 696, and the text they
    refer to is at p. 584.

    Peter

    ReplyDelete
  19. Scott Ritter in gesprek met Stephen Gardner.

    - Over zijn huwelijk van 31 jaar, en 2 dochters, en het gevaar om nu in Rusland spreekbeurten te houden: Rusland is de ideale plaats voor de VS omRitter te vermoorden.. ( bedenk ik er zelf bij. JV)

    - Recente geschiedenis tussen Finland en Rusland.
    Hoe het laffe Finland altijd tègen Rusland steeds (met Hitler, met de VS).

    https://youtu.be/wrOq0q9sbos

    ReplyDelete
  20. Geweldige video op Geen Stijl. Àlle sprekers zijn goed.

    Hier de lijst met mislukkingen die door Caroline worden opgenoemd:
    https://youtu.be/qXDn4FPJFH0?t=670

    ReplyDelete
    Replies
    1. Geen stijl = Telegraaf = fout.
      Caroline gesponsord door Monsanto = fout.
      Next! (Ik kijk maar niet, want dan is mijn algoritme bij YT verpest.)

      Delete
    2. [ Ik kijk maar niet, ]

      Dan mnis je wel een prachtig stukje video!

      Delete
  21. Seymour Hersh and the ongoing story of the pipelines.

    ReplyDelete
  22. Well... hello , its me again...

    Martyanov: Amerikaans politici zijn exceptioneel dom.
    ( JV: dat moet kloppen, want ze zijn alleen zo ver gekomen omdat ze door geld gekocht kunnen worden, en blijkbaar niet echt doorhebben dat ze totaal onzin verkondigen. )

    Waarom gaat Rusland lekke rverder in Bakhmut?

    Omdat het een heel rustige en relaxte manier is om:
    1. Amerika kapot te maken.
    2 Oekraine te verzwakken tot nul
    3 De Nato te liquideren.

    https://youtu.be/jm4jhpcPZo0

    ReplyDelete
  23. Replies
    1. Deze is heel wat minder serieus, maar toch niet geheel onbelangrijk. Dit is écht serieus. 😉
      Weer zo'n gestoorde jood, die denkt dat 'ie Jezus, ehh Adam is. Voor een grap en een grol voor het week-end.

      Delete
    2. Zie 10:31 De reden van de post. "Moet je maar niet zo negatief schrijven over die arme, joodse mensen ©®. Nooit gehoord van de Holocaust? Ga je daarin maar eens verdiepen."

      Delete
  24. RT nu ook -grrrraties- te bekijken via satellieten. Eens kijken hoe Drusilla von der Lügens dit gaat blokkeren.

    ReplyDelete
  25. Loopt Mexico -op kousevoeten- over naar Rusland? We gaan het misschien zien.

    ReplyDelete
  26. Een indrukwekkend stukje paasnieuws:

    Een Orthodoxe kerk (canoniek) ontheiligd door de nieuwe schismatische nazi Ukraiense kerk.

    According to local witnesses, Semtsov was one of the organizers of the raider seizure of the church. During the conflict Semtsov snatched the cross from the priest and threw it on the ground, after this incident he suddenly suffered a stroke and died on spot.

    ReplyDelete