Saturday, November 12, 2022

1345 Hitler versus Coudenhove-Kalergi

Graaf Coudenhove-Kalergi schreef in 1922 dat er meér immigranten uit Afrika naar Europa moesten komen, en zich moesten mengen met de blanke Europeanen. Het zou een gemengd ras op leveren dat verzwaktr was en  dan zou dat alles door Joden worden bestuurd, zo voorspelde Coudenhove. 

Hij word gezien als een belangrijke 'vader van Europa'  en  mensen als Angela Merkel en  Van Rompuy  hebben nog de Coudenhove-Kalergi Prijs gekregen. 

Daarna is de naam van die hoogste Prijs veranderd, want hij bleek niet echt politiek correct te zijn,  die Coudenhove. 

Hitler zegt dat je mensen/volken die zo sterk van volksaard verschillen, niet onder één bestuur kan verenigen,  tenzij er één machtige groep is, en de rest zich er bij neerlegt en langzaam dezelfde cultuur aan neemt. Dàn kan het een eenheid worden.  

(JV: altijd nog gevoelig voor 'haatzaaierij', zoals we zagen toen de VS in de jaren 1990 het oude Yugoslavië weer in een burgeroorlog kon brengen. Onder Tito huwden Kroaten met Serven. Na de stokerij van de Amerikanen vermoordden ze elkaar weer. ) 

En : een link naar een blog over Coudenhove Kalergi. 

En: een link naar een blog van Peter Meyers over Kalergi. 

En:  een link waar het boek van Coudenhove-Kalergi is te downloaden.

NB: Onder het artikel:  een stukje tekst van Infowars. 

Mijn mening:  Coudenhove -Kalergi was zelf van gemengd bloed, maar wel van de Elites. Wat hem bewoog tot zijn overtuiging dat het zinvol was om de nlanke europeaan te verzwakken, weet ik niet. 

Maar dat dit goed past in het joodse streven  ( hun "opdracht God's ")  om de wereld te controleren,  is gemakkelijk te zien.

Daarom kreeg Coudenhove een enorm bedrag van Max Warburg om zijn theorien te verbreiden. En met succes. 

Eerst  kwamen de gastarbeiders. 

Toen bleek dat ze toch hhier blevben. 

Daarna was het 'een humane plicht' om gezinshereniging toe te staan. 

Huwelijksmigratie zorgde voor zeer snelle toename: elke huwelijkspartner  kwam uit het vaderland. 

Daarna zijn de Neocon-oorlogen gestart, om de MIC kas te spekken, om Israel van sterke buren te verlossen èn om  onze landen onder migranten te bedelven. 

Ik ben woedend: op mezelf, dat ik niet harde rgeroepen heb.  En op mijn generatie-genoten die het vaak NU nog niet eens door hebben.  Hun kinderen hebben geen thuis meer ! 

En sinds een maand weten we: ook geen energie meer, dus geen economie. 

Het zijn kansloze zwervers zonder werk en zonder woning....   maar de meesten weten het nòg niet ! 


                      ----------------------


Hitler vs. Kalergi

De kritiek van de nazi-leider op de Europese Unie

GUILLAUME DUROCHER - 8 FEBRUARI 2020

 - 1000 WOORDEN -    


Oostenrijkse postzegel ter herdenking van Coudenhove-Kalergi.

 

In zijn ongepubliceerde Tweede Boek over buitenlandse politiek geeft Adolf Hitler de volgende kritiek op de Pan-Europese Beweging van graaf Richard von Coudenhove-Kalergi, die pleitte voor een vreedzame eenwording van Europa. Kalergi is in hoge mate een voorloper van het streven naar integratie van het oude continent na 1945, met als hoogtepunt de Europese Unie.

Hitler voert in wezen twee bezwaren aan:

1.      Het idee dat Europa zich vreedzaam zou kunnen verenigen tot een machtige staat is volkomen onrealistisch en dergelijke pogingen zouden slechts leiden tot een zwakke en slappe entiteit.

2.      De Europeanen zelf zijn van ongelijke raciale kwaliteit, terwijl de Verenigde Staten van Amerika voor het overgrote deel uit Noordwest-Europese afkomst bestaan, en dus Europa zouden kunnen domineren.

Over het idee van een vreedzame confederatie schreef Hitler:


De poging om de pan-Europese gedachte te verwezenlijken door middel van een zuiver formele unie van Europese volkeren, zonder dat deze met geweld in eeuwenlange gevechten door een Europese oppermacht tot stand wordt gebracht, zal leiden tot een entiteit waarvan alle kracht en energie door interne rivaliteiten en conflicten zal worden opgeslokt. Dit is eerder gebeurd in de Duitse Confederatie. Pas toen de interne Duitse kwestie uiteindelijk werd opgelost door de Pruisische overmacht, kon de natie haar verenigde kracht naar buiten toe uitoefenen. . . .

Terwijl het Amerikaanse volk geleidelijk de interne kolonisatietaak vervult, zal de natuurlijke activistische drang, die vooral bij jonge volkeren eigen is, zich naar buiten richten. De verrassing is echter : Amerika  zou het minst van al met serieus verzet worden bestreden door een pacifistische, democratische, pan-Europese in verwarring verkerende staat. Dit pan-Europa zou, in de visie van de grootste bastaard ter wereld, Coudenhove, tegenover de Amerikaanse Unie of een nationaal ontwaakt China dezelfde rol spelen als de oude Oostenrijkse staat speelde tegenover Duitsland of Rusland. [1]

De Duitse Confederatie was immers een negentiende-eeuwse vereniging van Duitstalige vorstendommen, waaronder Oostenrijk en Pruisen, die grotendeels onmachtig was. De Confederatie had, net als de Europese Unie, enig succes met de afschaffing van tariefmuren, de oprichting van een douane-unie en de vorming van een valutazone. De Confederatie werd vervangen door het tweede Duitse Rijk, een echte natiestaat, na de overwinningen van Otto von Bismarck in verschillende oorlogen met "bloed en ijzer".

Voor Hitler kon de Europese eenwording alleen plaatsvinden als "het resultaat van een eeuwenlange strijd":[2]

Wij weten uit het verleden dat duurzame unies alleen kunnen plaatsvinden wanneer de betrokken volkeren van gelijke raciale kwaliteit zijn en aan elkaar verwant zijn, en ten tweede wanneer hun unie plaatsvindt in de vorm van het langzame proces van een strijd om de hegemonie. Dat was hoe Rome ooit de Latijnse staten veroverde . . . [3]

Ik wil daaraan toevoegen dat de Verenigde Staten van Amerika pas een werkelijk verenigde grootmacht werden, niet door de verheven debatten en de grondwet van die fijne en filosofische mannen van 1787, maar door de legers van Abraham Lincoln, die zegevierden volgens het recht van de sterkste.

Hitler zou waarschijnlijk niet verbaasd zijn te vernemen dat de Europese Unie al tientallen jaren gebukt gaat onder een periodieke impasse en crisis, en buiten de economische sfeer niet serieus wordt genomen door de grootmachten van de wereld, vooral de Verenigde Staten[4] en China.

Hitler heeft het volgende te zeggen over het Amerikaanse immigratiebeleid en Europa's raciale heterogeniteit:

De Amerikaanse Unie was . . . niet in staat om buitenlandse mensen met een uitgesproken nationaal gevoel of rasseninstinct samen te voegen. . . . Dat de Amerikaanse Unie zich een Noords-Germaanse staat voelt en helemaal geen internationale mengelmoes van volkeren, blijkt uit de wijze waarop de immigratiequota voor de Europese volkeren worden toegewezen. Scandinaviërs, Engelsen en tenslotte Duitsers krijgen de grootste contingenten toegewezen. . . . Het is een utopie om tegenover deze . . . overwegend Scandinavische staat een Europese coalitie of pan-Europa te willen stellen, bestaande uit Mongolen, Slaven, Duitsers, Roemenen, enzovoort, waarin alles behalve Duitsers zou overheersen, als een factor die weerstand kan bieden. Inderdaad, een zeer gevaarlijke utopie als men bedenkt dat vele ontelbare Duitsers weer een rooskleurige toekomst zien zonder daarvoor de zwaarste offers te hoeven brengen. Het feit dat deze utopie uitgerekend in Oostenrijk ontstaat, mist een zeker komisch element niet. Deze staat en zijn lot [de val van Oostenrijk-Hongarije] zijn het duidelijkste voorbeeld van de enorme kracht die inherent is aan zulke kunstmatig aan elkaar gelijmde maar intrinsiek onnatuurlijke entiteiten. [5]

Hitler's laatste sarcastische opmerking laat weer zien hoezeer zijn opvattingen waren gevormd door de mislukkingen van het  multiculturele  Oostenrijks-Hongaarse Rijk. We zien opnieuw zijn voorliefde voor hyperbool ("Mongolen"!).

Hitler zou misschien niet verbaasd zijn te vernemen dat Zuid-Europa economisch ondermaats blijft presteren ten opzichte van Noord-Europa en een eeuwig onvermogen heeft om "corruptie" uit te bannen. Amerikanen zullen misschien tegenwerpen dat Ieren, Italianen en Polen een aanzienlijk geassimileerd contingent van blank Amerika vormen, dat heeft bijgedragen aan de nationale grootsheid.

Men kan zich afvragen wat Hitler zou vinden van het feit dat Noord-Europa zijn welvaart en sociale organisatie voornamelijk heeft gebruikt om immigranten uit de derde wereld te importeren en te babysitten, terwijl het vandaag de dag de Italianen, Polen en Hongaren zijn die het meest vechten voor het behoud van Europa.

Tot slot heeft Hitler een zeer krachtig commentaar op de psychologie van het grootkapitaal en het globalisme. Dit laatste lijkt natuurlijk als we alle mensen als gelijke en individuele atomen beschouwen, maar door natuurlijke verschillen moeten er onvermijdelijk etnische hiërarchieën ontstaan:

De pan-Europese beweging berust vanaf het begin op de fundamentele basisfout dat kwaliteit van de bevolking kan worden goedgemaakt met kwantiteit van de bevolking. Deze volledig mechanische visie gaat volledig voorbij aan de krachten die het leven vormgeven. . . . Deze opvatting past even goed bij de zinloosheid van onze westerse democratie als bij het laffe pacifisme van onze grote zakenkringen. Het is duidelijk dat dit het ideaal is van alle minderwaardige of halfbloed bastaarden. Ook de Jood is bijzonder ingenomen met een dergelijk concept: in zijn consequente naleving leidt het tot raciale chaos en verwarring, tot een bastardizering en niggerizering van de beschaafde mensheid, en tenslotte tot een zodanige verslechtering van haar raciale waarde dat de Hebreeër die zich daarvan vrijhoudt, zich geleidelijk kan opwerken tot meester van de wereld. Althans, hij verbeeldt zich dat hij op een dag kan opklimmen tot het brein van deze waardeloos gemaakte mensheid. [6]

Opmerkingen

[1] Adolf Hitler (trans. Kristina Smith), Hitlers Tweede Boek (New York: Enigma Books, 2003), p. 116-17.

[2] Ibid. , p. 115.

[3] Ibid. , p. 114.

[4] Ik zal u de kleurrijke taal besparen die Amerikaanse en Europese functionarissen in hun privéleven gebruiken om hun relatie te kwalificeren.

[5] Ibid. , 117-18.

[6] Ibid. , p. 114.


NB: Bij een korte blog als deze neem ik sopms de eerste 50 reacties op in het blog.

Maar daar wordt het blog heel traag van.   Ik heb ze dus weg gehaald, omdat ik hier graag wat extra info toe voeg. 

Hier nog oude downloads ( van Infowars... de links doen het niet meer) over het Kalergi Plan: 

http://www.infowars.com/the-kalergi-plan 

Illegal Muslim refugee trafficking is now creating chaos at the Greece-Macedonia border and the constant flood of boats arriving from Libya reveal a network that uses structured routes that seem unstoppable as they generate money for the mafia and the terrorist organizations involved like ISIS.    

 http://www.infowars.com/the-kalergi-plan

This scenario seems to fit perfectly with a secret plan of the New World Order known as the Coudenhove-Kalergi Plan that some people in European right-wing circles say was created for the systematic genocide of the people of Europe.

This plan was apparently devised by an Austrian diplomat and Freemason named Richard Coudenhove-Kalergi (1894- 1972). The Kalergi family roots can be traced back to Byzantine royalty via Venetian aristocracy. Coudenhove-Kalergi was actually the first proponent of a unified Europe back in the 1920s and for this reason Coudenhove-Kalergi is recognized as the founder of the first popular movement for a United Europe.

The Coudenhove-Kalergi European Prize is awarded every two years to European leaders who have excelled in promoting what is beyond any political or religious ideology. Angela Merkel and Herman Van Rompuy, two of the top pawns in the Bilderberg Club, have received this award in recent years.

Coudenhove-Kalergi’s father, initially an anti-semite, later became a close friend of Theodor Herzl, the founder of Zionism, but his son, Richard Coudenhove-Kalergi, also has strong connections with the Catholic elite due to his aristocratic status.

In 1922, he co-founded the Pan-European Union (PEU) with Archduke Otto von Habsburg, a staunch Catholic who was the head of the Habsburg dynasty and former Crown Prince of Austria-Hungary. He became involved with the Pan-European Union after becoming Grand Master and Sovereign of the highly influential Order of the Golden Fleece in 1922. Otto became International President of the PEU in 1973, after Coudenhove’s death.

According to Coudenhove-Kalergi’s autobiography, at the beginning of 1924 through Baron Louis de Rothschild he was in contact with Max Warburg, who offered to finance his movement for the next 3 years giving him 60,000 gold marks.

The Coudenhove-Kalergi Plan becomes evident in 1925 when he writes in Practical Idealism (Praktischer Idealismus): “The man of the future will be of mixed race. Today’s races and classes will gradually disappear owing to the vanishing of space, time, and prejudice. The Eurasian-Negroid race of the future, similar in its appearance to the Ancient Egyptians, will replace the diversity of peoples with a diversity of individuals.”

This book is very hard to get a hold of today. In Germany the book is practically censored, although it isn’t present on the official list of books censored by the German government. In 1990, the publishing company, “Independent News,” [Unabhängige Nachrichten], published a summary of the book and contemplated printing it in it’s entirety, but the government initiated a police search of the premises and the only copy of Praktischer Idealismus was confiscated. The book is not mentioned on the official internet pages of the Pan-European Movement, which is understandable because its content is directly in opposition to the movement’s official program.

Coudenhove-Kalergi suggested Beethoven’s hymn as the EU’s national anthem and was very active in connection with the design of the EU logo which contains masonic symbols. He was initiated in Freemasonry in the Humanitas Lodge in Vienna in the early 1920’s but left in 1926 to avoid the heavy criticism which occurred as a result of the relationship between the Pan-European movement and Freemasonry. Some say later, in 1947, he founded the powerful Ur-Lodge Pan-Europa that is still active to this day and draws members from the political and economic elite.

Coudenhove-Kalergi’s ground work prepared the EU for what many Christian’s familiar with the prophecies of “The Book of Revelation” perceive as “The New Holy Roman Empire.”
The socialist elite of Europe born out of Coudenhove-Kalergi’s plan have created a United Europe backed by the Vatican under a centralized government, a system that actually will be the prototype for the US and the rest of the world when the New World Order is finalized.

In the meantime, tensions rise as the Muslim population is being pushed like never before towards Europe to fulfill “The Kalergi Plan.” This will create civil unrest and wars in most areas of southern Europe almost certainly by the 2020’s facilitating population reduction.



73 comments:

  1. Dank voor vertaling en plaatsing.

    ReplyDelete
  2. Comment bij: NPO1
    https://youtu.be/p48Ea_ijsM8

    Ja, Trots ! Wij staan àltijd aan de goede kant ! Eerst hebben we Afghanistan mee vernield. Dan Irak kapot gemaakt. Daarna hebben we het goede leven voor de Libiers in een hel veranderd, en tenslotte hebben we de destructie van Syrië mee aangemoedigd.
    En nou zijn onze bazen begonnen met een aanval op Rusland. Daar doen we ook enorm fanatiek aan mee. Zo fanatiek dat we geen energie meer hebben en onze welvaart zal verdwijnen. Inmiddels is 20% van ons volk nieuwkomer, met heel andere aangeboren gedraqs-voorkeruren.( volksaard, temperament) Tel uit je winst ! Maar het was wel heel leuk hoor die laatste 40 jaar, dat we telkens kozen voor de volgenden stap naar zelf-destructie , omdat we dan weer zo'n mooie veer in onze kont kregen ( niet discriminerend, anti populistisch, tollerant, goed mens,) . Dertig jaar geleden werd je nog als nazi en fascist weggezet als je tegen massa-immigratie was. Maar dat was later niet meer nodig: Nudgen was voldoende.
    En nou hebben we ons doel bereikt: nou wordt het hier een beetje zoals in Libië en Irak. Tenzij de neocons er in slagen om een kernoorlog te ontketenen, nartuurlijk. Dan is het leed in een keer voorbij. Ach, die Neocons hebben het in hun religie en in hun genen zitten, dus dat komt toch elke keer teug: Arendar, Gulags etc. Ze winnen. Wij zijn te goedgelovig ( of is het : dom ? Of is het lui ? ) om het te doorzien.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Goed commentaar, zonder 'those who shall not be named' (referentie naar Harry Potter films, was indertijd wel verplicht de films te kijken vanwege de kids, hahahaha, sorry) te noemen toch alles gezegd wat nodig is.

      Delete
    2. [zonder 'those who shall not be named' te noemen]
      Aha, dus een soort zelf censuur toepassen. Slim!

      Delete
    3. Niet echt zelf censuur maar ik denk dat mensen (degenen die nog vast zitten in de matrix) op die manier eerder geneigd zijn te luisteren terwijl @JV in die bijdrage wel alle info geeft.

      Delete
    4. Maar ik vind de zin "he who must not be named" (of variaties daarop) ook gewoon heel erg leuk, hahahahahahaha.

      Delete
  3. [US expects Ukrainian conflict to stall during winter – NYT

    The pause in the fighting could last for at least six months, senior Biden administration officials have told the paper], bron: https://swentr.site/news/566451-ukraine-us-winter-slowdown/

    De analisten van het L.I. zijn nu niet bepaald accuraat in hun analyses dus dit zal wel niet gebeuren :-), behalve .................... als het L.I. van mening is dat een gevechtspauze in hun voordeel is en (voorlopig) stoppen met het leveren van wapens aan Ukr.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Korte (17 minuten) analyse van Gonzalo Lira over de situatie (via The Saker): http://thesaker.is/a-freeze-in-the-conflict-or-just-a-pause-gonzalo-lira/

      Delete
  4. Inleidend praatje over Dave Chappelle Stand-Up: in 1,5 dag 4,2 mln. weergaven met o.a. commentaar over Yé. Eén van de besten, zo niet dé Beste

    ReplyDelete
    Replies
    1. SNL is geen klein programma !
      Ja, heel goed dat hij het deed.
      Veel meer dan wat hij deed mag je bijna niet vragen van een artiest: op het eind zegt hij ook dat hij hoopt dat het hem geen schade doet.

      Vond het wel jammer dat ie niks over Oekraine weet. Maar geen enkele Amereikaan weet er van, neem ik aan.

      Delete
  5. Weer een mooi staaltje van betekenis van woorden omdraaien. Bij een ander blog hebben ze daar een woordenboek over gemaakt. Leerzaam!

    ReplyDelete
  6. Uitnodiging om bedelaars wat te schenken? (Je weet maar nooit).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dan schenk je met de verkeerde intentie :-)))

      Delete
  7. Dag Antje, je hebt het er maar druk mee ! Ik ook, en ik krijg het gevoel dat ik mijn tijd verlies, want er zijn geen argumenten van mij die je weerlegt. Je herhaalt gewoon jouw eigen oordeel: Je verwijt de bloggers dat ze eenzijdig zijn. Precies wat die bloggers aan de MSM verwijten. Daar wil ik je over bijpraten,
    want daar is een misverstand. Onze omroepen bestaan deels uit 'bloedgroepen': de Vara was er voor de arbeiders, de KRO was er voor de katholieken, de VPRO voor bepaalde protestanten. Ze werden geacht de wereld eenzijdig te bezien: vanuit hun 'achtergrond'. Van de Vara verwachtte niemand dat die omroep het VVD standpunt ging verdedigen. Maar wèl het werknemers standpunt zo goed mogelijk over het voetlicht bracht. Van de NOS wordt meer neutraliteit verwacht. In elk geval wordt verwacht dat ze de waarheid zo goed mogelijk zoekt , en hoor en wederhoor toepast. Dat is trouwens een gedragscode die elk journalist behoort te volgen: de Code van Bordeaux.

    Maar.... die tijd is lang voorbij. Ik zag nooit één deskundig iemand die op de TV mocht uitleggen dat Putin zich terecht bedreigd voelt.
    Onze kranten staan vol met "Volgens Zelensky.... " Dat heeft niks meer met streven naar objectiviteit te maken. Dat is propaganda. Oorlogs-propaganda. In Neurenberg werd daar de doodstraf voor gegeven. Maar onze journalisten weten niet beter. En als ze wèl beter weten, worden ze ontslagen ( Zie het lot van : Phil Donahue en Peter Arnett).

    Een burger ontkomt niet aan 10 tot 20 uur anti-Putin propaganda per week.
    Nu zijn er ook mensen die zich er in verdiepen, en die komen vaak tot de conclusie: Hé, wij steunen telkens Amerika, als het weer 'bij vergissing' een land gaat vernietigen. Doen we er wel goed aan om steerds met Amerika mee te gaan? En die meensen komen er dan achter dat er heel veel onwaarheid wordt verteld. Het is hun taak om die onwaarheid te weerleggen. Zij moeten zich gedraqen als advocaten van de slachtoffers van de propaganda. Het is onzin om van een advocaat te eisen dat hij ook de belastende zaken gaat vermelden: dat doet die MSM al elke dag.
    Ik hoop dat je het met me eens bent: De officiele media behoren de zaak van twee kanten te belichten ( wat ze nieet doen!) , maar de alternatieven mogen als een advocaat feiten aandragen die tegen de stroom in gaan. Ze mogen best eenzijdig zijn, zoals een advocaat dat ook is. Als de feiten maar kloppen.

    ReplyDelete
  8. https://youtu.be/bp7cWVTxctk


    15:10 Hamelink: "In 1918 hebben 30.000 Amerikaanse soldaten geprobeerd het ontstaan van de bolshewistische staat tegen te houden".
    Not quite. In 1920 had het Amerikaanse Congres een Enquete Commissie ingesteld: The Overmann Comittee.
    Ze waren boos op de bankiers vaan Wall Street: " Waarom hebben jullie de Russische Revolutie gesteund ?" De bankiers zeiden: "Omdat op die manier de Russen altijd arm en onproductief zullen blijven, en wij geen enkele concurrentie van hen zullen hebben. "
    Dat was maar één deel van het echte antwoord. Het was ook een coup van een klein deel van de bevolking, een etnisch niet Russisch deel, wiens naam men niet mag uitspreken. ( Hoewel Kanye West en Dave Chapelle (op Saturday Night Live! ) het nu wel doen .... ) . Lees alles bij Antony Sutton.

    ReplyDelete
  9. https://youtu.be/bp7cWVTxctk

    15:10 Hamelink: "In 1918 hebben 30.000 Amerikaanse soldaten geprobeerd het ontstaan van de bolshewistische staat tegen te houden". Dat geeft toch echt een onjuiste indruk. Het Amerikaanse Congres heeft dit jaar een korte beschrijving van alle 469 'inmenging in andere landen door Amerika' te boek gesteld. Dat is 56 pagina's lang. U kunt zelf lezen wat ze in WO 1 in Rusland deden:

    Soviet Russia. Marines were landed at and near Vladivostok in June and July to protect the American consulate and other points in the fighting between the Bolshevik troops and the Czech Army, which had traversed Siberia from the western front. A joint proclamation of emergency government and neutrality was issued by the American, Japanese, British, French, and Czech commanders in July. In August 7,000 men were landed in Vladivostok and remained until January 1920, as part of an allied occupation force. In September 1918, 5,000 American troops joined the allied intervention force at Archangel and remained until June 1919. These operations were in response to the Bolshevik revolution in Russia and were partly supported by Czarist or Kerensky elements.

    https://crsreports.congress.gov/product/pdf/R/R42738/36

    ReplyDelete

  10. Carl Hell
    15 minuten geleden
    @Johan Vermeulen Dus volgens jou is er in Rusland meer democratie dan in bijvoorbeeld Nederland of Noorwegen?
    Geloof je ook dat de Aarde plat is?
    Grappig dat je zelf ook wel vindt dat het enige uitleg behoeft.
    Nou, ik ben benieuwd.

    @Carl Hell Leuk dat je benieuwd bent! Dan ga ik mijn best voor je doen. Democratie = dat het volk invloed heeft op het bestuur. En dan wil dat volk uiteraard dat het leven voor hen beter wordt. In een goed functionerende democratie moet het leven voor de 99% dus steeds beter worden. Maar dat zien we in het Westen niet. Hier word de 1% steeds rijker en hun wensen worden in wetgeving omgezet. Als je naar Rusland onder Putin kijkt en naar China, dan zie je wel dat de 99% daar erg vooruit is gegaan de laatse 20 jaar.
    Ja, ook de Elite gaat vooruit. Dat mag. Het gaat mij om het gewone volk., want dat is de meerderheid van de stemmen. Bij ons gaat de 99% niet vooruit. Willen wij dan geen beter leven? Stemmen wij bewust er voor dat onze 1 % steeds rijker wordt en de gewone man steeds armer ? Ja, als we zo zouden stemmen, dan functioneert de democratie wel bij ons. Maar ik denk dat dit niet de bedoeling is als we onze stem uitbrengen. We worden dus gemanipuleerd. Om de tuin geleid. Voor de gek gehouden. Je ziet het ook in Rusland op de TV: heftige debatten. Pieter Waterdrinker en Joost Bosman mogen daar op de TV zeggen wat ze willen. Bij ons op de TV is Wierd Duk het meest pro Putin. Nou, Wierd is helemaal niet oprecht over Putin. Hij doet alsof.
    Waar kan ik in een Nederlandse krant lezen wat Putin zegt? Nergens. We horen altijd dat Putin het Grote Rusland weer wil herstellen. Waar haalt men dat vandaan? Waar vind ik die tekst (in zijn context ) ? Die vind je niet. We lezen propaganda, geen realistisch verslag vaan de werkelijkheid..

    ReplyDelete
  11. Nog wat gegevens mbt ivermectine. Handig bij gesprekken over bijwerkingen en zo.

    ReplyDelete

  12. Carl Hell 8 uur geleden

    @Johan Vermeulen Rijkdom in de wereld is oneerlijk verdeeld. De oplossing daarvoor is hogere belastingen voor de rijken en lagere belasting en meer steun voor de gewone bevolking. Maar dit kan alleen als er wereldwijd meer wordt samengewerkt om te voorkomen dat bedrijven zich vestigen in belastingparadijzen. Daar moeten dus globale afspraken over worden gemaakt. Dus ik geloof in democratische oplossingen. In een middenweg tussen kapitalisme en socialisme.
    Een oplossing is in ieder geval niet het steunen van een verschrikkelijke dictator die honderdduizenden mannen, echtgenoten, vaders, zonen van zijn volk naar het front stuurt voor een oorlog die ze gaan verliezen.
    Poetin en zijn superrijke vriendjes (De vloot jachten van de oligarchen is groter dan de Russische marine) hebben het hele land leeggeroofd en nu storten ze het onder leiding van dat monster totaal in de afgrond. De Russen vluchten het land uit. Maar jij vindt het altijd nog beter omdat ze daar de laatste 20 jaar een beetje vooruit zijn gegaan.
    Weet je waar ze de laatste 20 jaar nog veel meer vooruit gegaan zijn?
    In de voormalige Sovjetunie landen. Want nu konden ze zich eindelijk ontwikkelen toen ze onder het corrupte regime van het Kremlin uit waren.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ​ @Carl Hell U en ik hebben het hart op de goede plaats: We willen vooral het lot van de 99% verbeteren. Nu denkt U dat dit met een officieel 'Democratisch bestel ' het beste lukt. Ik denk dat die 'officiele democratieën' bij ons bedrog zijn. "Als democratie echt zou werken, werd het morgen afgeschaft" zei standup comedian George Carlin al. Het is een manier om de 99 % de indruk te geven dat ze macht heeft. Bij ons bepaalt Big Pharma dat onze Leiders ons injecteren met vaccins die nauwelijks getest zijn en veel schade blijken te doen. Niet wijzelf in alle vrijheid. Een 'verlicht despoot' zoals Putin ( en Xi ) houden hun Oligarchen onder de duim,. zover ze kunnen. Jack Ma (van Ali Baba) kreeg hoogmoedswaanzin en was even een paar maanden verdwenen. Dat keur ik goed. Op een Youtube ( "Give me back my pen" ) kun je zien hoe een jonge Putin de zeer rijke oligarch Oleg Deripaska tot de orde roept. "De regering is de baas, niet de oligarchen." Zo hoort het. Dan kan de regering de 99 % beschermen tegen de macht van de 1%. Bij ons is de 1% de baas, omdat ze de media en de campagnegelden controleren.
      Een andere kwestie is wie meer schuld heeft aan het ontstaan van de oorlog in Oekraiene: U of Poetin. Ik meen goed te kunnen aantonen dat U meer schuld heeft aan al die doden, al die ongelukkige gezinnen. Waarom? Omdat U het prima vond dat de VS steeds verder naar Moskou optrok, en steeds mensen in Donbas bleef doden. U wilde Minsk2 niet uitvoeren, U hield zich niet aan uw belofte 'not one inch to the east ' te gaan met uw Nato.
      Dat U bleef roepen "Maar de Nato is een verdedigings organisatie" was natuurlijk onzin. De Nato heeft Yugoslavie verwoest, en Libië en Irak en Syrië . Geen van die landen had een Nato land aangevallen.

      Als U echt iets over heeft voor een betere wereld, kijk dan naar de links die ik in andere reacties geef ( bijvoorbeeld de film van John Pilger). Dat gaat U tijd kosten, maar dan doet U wèl uw plicht tegenover uw kinderen, als U die heeft. Alleen als je weet wat de waarheid is, kun je rechtvaardig zijn. En alleen rechtvaardigheid brengt een betere wereld en vrede.
      Nu loopt U volgens mij nog een beetje de agenda van de 1% uit te voeren, zonder dat U dat beseft.

      Delete

  13. Antje M 3 uur geleden
    @Johan Vermeulen Opnieuw is mijn antwoord op een reactie gewist. Maar goed, ik probeer het nogmaals:
    Beste Johan, als de feiten maar kloppen? Daar gaat het nu juist verkeerd. De gepresenteerde feiten op de alternatieve media kloppen niet. De doden van Boetsja, MH17, feiten rond Covid: er klopt feitelijk niets van als het daarover gaat. Kijk dat debat tussen Ab en een journalist van de Volkskrant (ik dacht op Café W) nog maar eens terug over de covid maatregelen. Het debat vindt plaats aan de hand van stellingen. De journalist maakt gehakt van Ab’s feiten, cijfers kloppen niet, etc. Pijnlijk.

    Antje M 1 uur geleden
    @Johan Vermeulen : Café Weltschmerz, Maarten Keulemans en Ab Gietelink corona debat. Als je die aflevering terugkijkt begrijp je wat ik bedoel. Maarten wint het debat, door zijn visie te baseren op harde verifieerbare feiten.

    Mijn antwoord:

    ​ @Antje M Ik schreef op 8 maart een email aan Keulemans en aan hoofdredacteur Pieter Klok. De titel van mijn email: Deskundige virologen zeggen dat er een ramp op ons af komt. Waarom ziet U dat niet?
    Alleen Klok heeft mij geantwoord.
    Hij schreef ongeveer: Kalm maar. Paniek is erger dan deze situatie.
    Keulemans heeft me nooit geantwoord. Klok twee keer.

    Ik schreef vanaf 24 januari 2020 over Corona. De eerste 10 blogs hadden dezelfe titel: Corona .... waar eindigt dit. ( genummerd 1 tot 10) Daarna nog 100 blogs over Corona.

    Samengevat: Het zag er heel lelijk uit. Het was heel lelijk in het begin. Zeker voor oudere mensen met comorbiditeiten. Ik heb dat altijd direct begrepen en erkend.
    Maar gaandeweg bleek dat de overheid enorm ingrijpende maatregelen nam, die ook veel schade brachten, terwijl men de heel eenvoudige middelen niet noemde, ja zelfs verbood !
    Geen middel is zo veilig als Ivermectrine. Veel minder 'adverse events' dan asperines. Toch werd het verboden ! Niet meer te krijgen!

    Wat zit daar achter ? De Big Pharma. De wet zegt: een experimenteel vaccin mag alleen worden gebruikt als er niets is dat ook maar een beetje helpt.
    De corona vaccins waren experimenteel ( want normaal duurt een echt vaccin 10 jaar , om de lange termijn gevolgen te bezien) .
    Dus: Hydroxychloroquine en Ivermectine zouden de miljarden winsten van Big Pharma onmogelijk maken, want die middelen werken WEL. Heel vaak bewezen.

    Laten we dit afspreken: als jij John Pilger gaat bekijken, dan zal ik daarna Weltschmerz-Keulemans -Gietelink bekijken en becommentarieren.
    Maar eerst wil ik dat jij 'The war you don't see' de grond in boort.

    Bewaar elke post, en als hij verdwijnt plaats je hem nog een keer.

    ReplyDelete
  14. Uit mijn hart gegrepen: https://www.youtube.com/shorts/GgZ-vY2jsqg

    ReplyDelete
  15. Antje M
    1 uur geleden
    @Johan Vermeulen The War you don’t see heb ik bekeken. Ik maak me geen enkele illusie: in iedere oorlog gebeuren de meest gruwelijke dingen. Ik zie ook dat media vaak voor de propaganda-kar gespannen worden. Ik ben niet naïef. Waar ik steeds op wijs is dat de alternatieve media precies hetzelfde doen: pro Rusland propaganda verkondigen. John Pilger neigt ook naar eenzijdigheid. We krijgen immers ook niet te zien welke gruwelijke acties het Russische leger op haar geweten heeft? Jij bent toch niet zo naïef te denken dat Rusland brandschone handen heeft. Overal waar oorlog is worden door alle betrokkenen vuile handen gemaakt. Dus wat is je punt? Feiten zijn feiten. Kletskoek over MH17 om te verdoezelen dat een Russische Bukh raket gebruikt is, door Russische soldaten of door de separatisten die door Rusland werden gesteund is hoe dan ook schandelijk. Net doen of Covid een gewoon griepje was is feitelijk onjuist en schandelijk. Etc etc.


    ​ @Antje M Stel nu dat Rusland in een oorlog even veel gruweldaden pleegt als Amerika. ( Ik kan aantonen dat dat niet zo is.) Dat blijft cruciaal: WIE begon de oorlog? In een reactie op Carl Hell heb ik een korte opsomming gegeven. Het is onbetwijfelbaar: De VS stuurt al 30 jaar op deze oorlog aan. Neurenberg zagt dan: De VS draagt ook de verantwoording voor de gruweldaden die de defensieve legers pleegden.
    Dat de VS een geweldige agressor is blijkt o a uit hun eigen onderzoek van maart dit jaar: ruim 400 daden van agressie ! En het lands word door niemand aangevallen !

    Ik heb niet de indruk dat U de waarheid wil weten. Het lijkt me dat U vooral uw bestaande mening wil behouden.

    Prima. Maar begrijp wel dat U daarmee (mede) verantwoordelijk bent voor alle gruwelen die in Oekraine gebeuren.
    Omdat U niet de waarheid zoekt, kan de bedrieger die alle media in handen heeft, zijn gang gaan.
    Met alles wat ik hier al geschreven heb moet het goed te doen zijn om de draad op te pakken en U een beeld van de realiteit te gaan vormen. (Soms moet iemand vaker hetzelfde lezen en herlezen om de info toe te laten. Ons 'zelf' beschermt zich tegen al te veel 'afbraak'' en renovatie tegelijk. Verandering gaat langzaam. Bij iedereen, dat is menselijk.
    Meestal gaat het als volgt: Persoon A krijgt iets te horen dat anders is dan hij altijd dacht. Hij verzet zich. Wil er niet aan. Drie maanden later word hij wakker met dat zelfde 'nieuwe' inzicht. Hij weet niet beter dan dat het uit hemzelf is gekomen. Het ego lijdt geen gezichtsvetlies.

    Mij gaat dat te langzaam. Ik begin elke dag opnieuw. Ik zie mezelf los van mijn opinies. Maar ik wil in mijn hoofd geen onwaarheden. Onwaarheden maken mijn denken zinloos.

    ReplyDelete
  16. Een interview van 17 maanden geleden, dat ik nu pas zie:

    https://youtu.be/rlFhjozD8Eo

    Keulemans kijkt neer op Gietelink. Hij beledigt hem voortdurend: je wil zielig doen, calimero, je volgt bedriegers, 2e hands autoverkopers.
    Maar nu zijn we 17 maanden verder. Uit alles blijkt dat Gietelink op heel veel zaken een goede antenne had:
    - In Amerika vragen de hardliners al om amnestie: "Neem ons niet kwalijk dat we jullie ontslagen hebben omdat je geen vaccin wilde" Kom a u b weer bij ons werken.

    - Uit wob ( FOIA heet dat in de VS) documenten blijkt dat het virus wel degelijk lab-made is. Peter Daszak en Fauci en Koopmans wisten het al in januari 2020. Ab had gelijk. Keulemans niet. Ook microbiologe Hertzberger van de NRC van 5 november gaat daar in mee. Keulemans niet. Hij staat alleen.
    - De gretigheid om een QR code in te voeren had niks met Corona te maken, zoals we al aanvoelden. Von der Leyen zegt nu openlijk: We moeten iedere EU burgere een unieke e-identity geven. Andere hoge pieten zijn al bezig om het digitale geld in te voeren. Door de surveillance weet de overheid straks precies waar we waren en wat we zeiden en schreven. Als het hen niet bevalt kunnen we niet meer reizen en als we echt kritiek op ze hebben zullen ze ons geld afnemen. En wie ons wil helpen zal daarvoor zwaar gestraft worden. Verhongeren zullen we. De tijden van het Arendar Systeem (Pools-Litouwse rijk , 1500-1800) komen terug. Dezelfde mensen die dit bedenken waren toen ook de executeurs.
    - Een bijzonder onthullend moment is als Keulemans zegt: "Maar als die hydroxychloroquine (HCQ) en ivermectine (IVM) goed zouden werken, dan zouden we toch allemaal blij zijn ! Merck, die Ivermectine verkoopt, zou blij zijn ! Maar Merck zegt ook dat IVM niet werkt.

    Jammer dat Ab dit niet weet of de klans mist om dit uit te leggen.
    Big Pharma zag al aankomen dat er miljarden te verdienen zouden zijn in de komende jaren. Maar dan moest hun vaccin wel op de markt mogen zonder dat de lange termijn effecten konden worden onderzocht. Bij wet is dat toegestaan, TENZIJ er bestaande middelen zijn die ook goed helpen en al wel goed zijn getest.
    Daarom moesten HCQ en IVM streng verboden worden en steeds opniew worden zwart gemaakt.
    Juist omdàt ze helpen! Er zijn heel veel onderzoeken waaruit dat blijkt. Maar er zijn ook een aantal onderzoeken gedaan die zodanig waren opgezet dat die middelen niet helpen. IVM helpt alleen tegen het virus, en 7 dagen na het begin van de symptomen is het virale stadium voorbij.
    De term voor toelating van de experimentele vaccins is EMERGENCY USE AUTHORISATION. EUA. Die EUA zouden de nieuwe vaccins nooit hebben gekregen als vanuit het WHO de HCQ en de IVM als oplossing waren gepromoot. Als vanaf het begin werd aanbevolen om de ouderen en kwetsbaren een hoog vitamine D niveau te geven. Als ze in de zon waren gezet en in de verse lucht. Als men koud en warm therapie had toegepast. Kortom, er was geen reden om jongeren binnen te houden. Om gezonde mensen van hun werk te houden. Er was wel een reden om een goed actieplan op te zetten en uit te voeren: door de kwetsbaren een goed afweersystem te geven.
    Nu kregen we een experimenteel vaccin met veel narigheid: veel hartstilstanden bij jonge mannen. menstruatieproblemeen en dood geboren babies bij vrouwen. En in heel veel landen sterven 10 tot 15 % meer mensen dan in de afgelopen 5 jaar./ En niet door Corona. Waardoor dan wel ? Uit het feit dat er helemaal niet over wordt geschreven vermoed ik dat ze bang zijn dat het door die experimentele vaccins komt.
    Maarten Keulemans, bedankt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Maarten Keulemans]

      MK is wetenschapsjournalist, de slechtste OOIT. Die heeft zoveel onzin verkocht de afgelopen jaren dat The Stinging hem heeft omgedoopt tot 'Keutelmans'. Past veel beter bij de persoon.

      Delete
  17. [Massive missile strikes reported across Ukraine

    President Vladimir Zelensky says Russia launched 85 projectiles that damaged the country's energy system ], bron: https://swentr.site/russia/566581-strikes-across-ukraine/

    Uit het artikel:

    [Moscow has so far not commented on the development.]

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Poland calls emergency security meeting after claim about missiles

      There are conflicting reports about whether the reported explosion was caused by Russian or Ukrainian rockets ], bron: https://swentr.site/news/566586-poland-missile-emergency/

      Delete
    2. [Ukraine blames Russia for Poland ‘missile strike’

      President Vladimir Zelensky called the incident that reportedly saw two people killed a strike against NATO’s collective security ], bron: https://swentr.site/russia/566590-zelensky-russia-nato-territory/

      Delete
    3. [Pentagon responds to reports of missiles hitting Poland

      US military’s statement comes amid reports of a deadly explosion that killed at least two people on Poland’s border with Ukraine ], bron: https://swentr.site/news/566588-pentagon-cannot-confirm-missile-poland/

      Uit het artikel:

      [The US military is “aware” of reports of missiles supposedly hitting Polish territory and killing two people but have no evidence to confirm them, Pentagon spokesman Air Force Brigadier General Patrick Ryder told reporters on Tuesday.]

      en

      [Some media then claimed the blast, which hit a grain drier, was caused by a “stray missile” strike.

      The Polish authorities did not confirm these reports, while government spokesman Piotr Mueller called on media and the public “not to publish unconfirmed information.”]

      Dat laatste weerhoudt "journalisten" van o.a. de NOS er niet van dit toch te doen.

      Delete
    4. [Russia denies striking Poland

      Moscow says the missile that struck Przewodow was not Russian ], bron: https://swentr.site/russia/566589-russia-no-strikes-on-poland/

      Delete
    5. Dat is gevaarlijk: als Rusland bommen in Nato territory laat neerkomen.
      Dat zou de Nato het recht geven zich echt met de strijd te gaan bemoeien.

      De 'zorgvuldige ' reactie van de VS [ but have no evidence to confirm them ] bevalt me niks.


      Delete
    6. Deze situatie bevalt mij ook niet (vandaar plaatsing van alle artikelen op RT over dit voorval). RF ontkent dat het om een bom van hen gaat en kan dat blijkbaar bewijzen aan de hand van de foto's die door de Polen zijn vrij gegeven. Maar ook Ukr kan het gedaan hebben (zie tweede door mij geplaatste bericht). Ik heb hoe dan ook het idee dat iemand uit is op escalatie.

      Delete
    7. [Russia denies striking Poland. Moscow says the missile that struck Przewodow was not Russian]
      Klopt. Na onderzoek is gebleken, dat het een Oekraïense raket was.

      Delete
    8. Die reactie onder het bericht ...................................

      Delete
    9. The saga continues:

      [NATO consultations possible after Poland ‘missile strike’

      Warsaw is putting troops on alert and may decide to invoke NATO Article 4 ], bron: https://swentr.site/news/566591-poland-nato-article4-ukraine/

      Delete
    10. Uit het artikel (sorry, te vroeg op publish geklikt):

      [Polish government spokesman Piotr Mueller has called on the public and the media “not to publish unconfirmed information” and said he would not answer any more questions about the incident until further notice.]

      NATO Secretary-General Jens Stoltenberg said the bloc’s 30 members were “consulting” about the incident in Poland, and that all the facts needed to be established.]

      en

      [Multiple media outlets have identified them as fragments of a S-300 air defense missile, in service with the Ukrainian military, but that has yet to be officially confirmed.]

      Media melden nu blijkbaar wel dat het om een raket van Ukr gaat.

      Delete
    11. [Die reactie onder het bericht ]
      Ja, ik vond dat ook wel grappig.

      Bijna alle T-kanalen melden regelmatig "missers" van UAF-afweergeschut. Ze vuren een raket af op een aankomende Russische raket. Die wordt gemist en dan stort de UA-raket -uiteindelijk- neer op UA-huizen. Onbedoeld, maar toch behoorlijke schade. Volgens mij is het met die raket, die Polen raakte, op dezelfde manier gegaan.

      De Oekraïners zijn nog niet op het idee gekomen, om een zelfvernietigingssysteem in de raket in te bouwen, waarmee je dit soort stunts kunt voorkomen.

      [Polish government spokesman Piotr Mueller has called on]
      De zeer gematigde reactie van Otanistan bevestigt voor mij, dat men er alles aan doet, om niet bij het conflict betrokken te raken.

      Delete
    12. [Media melden nu blijkbaar wel dat het om een raket van Ukr gaat.]
      Naar aanleiding daarvan is dit een goede vraag. Ik denk dat Zé zeer onderdanig zal gaan toegeven, dat het een "foutje, bedankt" was. Zéker niet expres, ja ja.

      Delete
    13. This comment has been removed by the author.

      Delete
    14. This comment has been removed by the author.

      Delete
    15. Inmiddels meldt ook staatsomroep NOS dat het om een raket uit Ukr gaat. Uiteraard (zie woorden van Stoltenberg) krijgt RF via een omweg toch de schuld.

      De vraag die in het bericht op Telegram gesteld wordt, is hiermee beantwoord.

      Delete
    16. [Bijna alle T-kanalen melden regelmatig "missers" van UAF-afweergeschut. Ze vuren een raket af op een aankomende Russische raket. Die wordt gemist en dan stort de UA-raket -uiteindelijk- neer op UA-huizen. Onbedoeld, maar toch behoorlijke schade. Volgens mij is het met die raket, die Polen raakte, op dezelfde manier gegaan.]

      Hoe werkt dat dan? UA schiet - richting het Oosten - op een inkomende RF raket, hoe kan de UA raket dan in omgekeerde richting terecht komen?

      Delete
    17. [Hoe werkt dat dan? UA schiet - richting het Oosten - op een inkomende RF raket, hoe kan de UA raket dan in omgekeerde richting terecht komen?]
      Hier zie je een beschrijving, hoe zo'n raket werkt. Er zit een radar-module in iedere raket, waardoor ze elkaar zien en de bedoeling is, dat de verdedigende raket frontaal op de andere knalt.
      De Russen hebben een 'oplossing' hiervoor bedacht: Zodra hun raket een andere 'ziet', wijkt hij van zijn koers af , waardoor de andere mist. Hij maakt dan een draai van 180°, maar zal de andere raket nooit meer kunnen inhalen; die is te snel.
      "and when started to descend, locked itself on the first large metallic object in sight. A Polish tractor!".
      En zo werkt dat.

      Intussen blijft de 🤡 maar zeuren, dat het tóch een RF-raket was, in de hoop, dat Otanistan dan eindelijk een vliegverbod boven UA gaat instellen. Dat gaat nooit gebeuren, want dat betekent een rechtstreekse confrontatie, wat niemand wenst.

      Delete
    18. Voor alle duidelijkheid: Onder de 🤡 hierboven zit een link naar een artikel.

      Delete
    19. Nog meer bewijs van missers door luchtafweergeschut. Vertaling: "In Kiev vloog een luchtafweerraket in een woongebouw. Dit is al een standaardsituatie voor de Oekraïense luchtverdediging." (Vet van Wolf)

      Delete
    20. [Hier zie je een beschrijving, hoe zo'n raket werkt.]

      Dank voor de uitleg.


      [Intussen blijft de 🤡 maar zeuren, dat het tóch een RF-raket was]

      Die moet gaan oppassen, straks duwt het L.I. hem onder de bus, hij gaat nu regelrecht tegen hun verhaallijn in.

      Delete
    21. Hier nog een antwoord (niet heel erg duidelijk), waarom raketten de andere kant op vlogen.

      [Die moet gaan oppassen]
      Dat moet hij zeker, gezien deze opmerking.

      Delete
    22. [Hier nog een antwoord (niet heel erg duidelijk), waarom raketten de andere kant op vlogen.]

      Als ik dat bericht goed interpreteer, heeft Zé gelijk maar niet wie de dader is.............................


      [Dat moet hij zeker, gezien deze opmerking.]

      Die opmerking is wel heel duidelijk.

      Delete
  18. Antje M
    1 uur geleden
    @Johan Vermeulen Beste Johan, als er iets is wat niet voor discussie vatbaar is, is het wel dat Rusland deze oorlog begonnen is. Je kunt hooguit stellen dat het Westen het eerder had kunnen zien aankomen, als men zich meer in het Russische perspectief had verdiept.
    Afgezien daarvan: ongetwijfeld worden er aan beide kanten gruwelijke feiten gepleegd. Dat is verdrietig genoeg inherent aan oorlog. Wat mij opvalt is dat in de alternatieve media alleen aandacht wordt gevraagd voor misstanden aan de kant van de VS. Dat is niet in evenwicht. Wat te denken van de gruwelijkheden in de oorlog die Assad met zijn eigen bevolking uitvecht, met hulp van Rusland? Ook niet waar? Eigenlijk de schuld van de VS? De inval van Rusland in Georgie? De voortdurende onderdrukking van iedere oppositie in Rusland? Iedere demonstratie wordt uit elkaar geslagen. Mensen worden opgepakt en gedeporteerd, oppositie leiders worden vergiftigd en/of opgesloten. Come on, open nu zelf eens de ogen!



    ​ @Antje M Heeft U mijn 42 punten gelezen die ik aan Carl Hell schreef? Ik heb daar video's en teksten bij, maar die staan onder links. Getuigen als Robert Gates, CIA baas. Getuigen als prof Jeffrey Sachs, die VN bazen adviseerde, Yeltsin adviseerde, het Witte Huis belt in december 2021.
    Generaal Jacques Baud die ook voor de VN werkte, en voor Oekraine, en hij zegt: de troepen bouwden zo massaal op in januari en het aantal aanslagen liep zo sterk op vanaf 16 februari ( gegevens OVSE) dat je moet zeggen: " Oekraiene begon zelf de oorlog op 16 februari. Niet Rusland op 24 februari." ( Dat zegt generaal Baud, Zwitser, insider, neutraal.)

    Zelenski die zegt dat hij een kernbom wil gaan maken. Zelenski die zegt dat hij de Krim gaat aanvallen. Zelenski die zijn eigen burgers vermoordt in de Donbass. ( Met vliegtruigen werden er bommen op gegooid. Elena, de vrouw van Morotola, een Donbass strijder zei een week voor de MH17 neer ging: hier komen ongelukken van, want de passagiers-vliegtuigen worden als schild gebruikt door de bommenwerpers.
    Ach er is zo ontzettend veel dat U niet wil weten. Want als U het had willen weten, durven weten, dan had U , net als ik, op de hoogte geweest.
    U heeft geen idee van wat er echt in de wereld gebeurt.
    U heeft nooit gehoord van ambassador April Glaspie. U kent Nayirah niet en haar verhaal over de incubator babies in Kuweit.

    U probeert vast te houden aan het beeld dat men U heeft gevoerd, dagen, weken, maanden , jaren lang.

    Maar àl die jaren heeft de VS oorlogen gevoerd. Altijd weer. Terwijl niemand hen ooit aanviel. Rusland voerde geen oorlog. China ook niet. Ghadaffi ook niet. Assad ook niet. Saddam werd tegen Iran ten strijde gestuurd, door Amerika.
    U weet er allemaal niks van. U gelooft dat al deze leiders schuld hebben. Niet waar. Elke oorlog is op touw gezet door de VS en Israel. Meestal door Neocons: een combinatie van VS en Israel...

    ReplyDelete



  19. Antje M
    5 minuten geleden
    Beste Johan Vermeulen, nu krijg ik toch het gevoel weer een complot voorgeschoteld te krijgen. IVM en HCQ zijn zwart gemaakt om zo ruimte te geven aan versnelde toelating van de vaccins van Merck, Pfizer etc? Ja, right. Je haalt ook de oude complottheorie dat de Corona-app en de EU initiatieven op dit terrein ingegeven zijn door een soort Big Brother ambitie van de overheden. Ik heb daarvoor nergens enig bewijs gezien of gehoord. Het blijven theorieën.
    Verder ga je niet in op het grootste deel van het debat, in het bijzonder als het gaat om sterftecijfers. Maarten maakt gehakt van de cijfers die Ab aandraagt.
    Tenslotte: net als Ab zeg jij ook steeds”dat uit vele onderzoeken blijkt” etc. Als Maarten dan vasthoudend vraagt naar het concreet benoemen van die onderzoeken , blijft het oorverdovend stil bij Ab. Laat ik hetzelfde proberen: Johan als jij het hebt over onderzoeken waaruit zou blijken dat jouw stellingen over die gedwarsboomde medicijnen juist zijn, waar kan ik die vinden dan? Welke onderzoeken precies, van wie? Waar gepubliceerd?


    Johan Vermeulen
    0 seconden geleden
    @Antje M Er zijn veel uitzendingen gewijd aan ivermctine, door artsen die zelf de studies hebben bestudeerd.
    DrBeen heeft een youtube kanaal. John Campbell heeft een youtube kanaal. MedCram ( dr Seheult).
    Als je hun namen in het zoekscherm zet, samen met 'ivermectin' dan zal je veel onderzoeken vinden.
    Soms lijken ze negatief, en dan weet ik ook niet altijd waarom, maar de overgrote meerderheid is positief.

    Op heel veel websites lees je: " Ik was er slecht aan toe. Ik kreeg IVM en na 2 dagen was ik helemaal OK."

    Hier is de bekende groep artsen van het FLCCC. Op deze link kun je verder klikken en dan vind je vele onderzoeken. https://covid19criticalcare.com/ivermectin/


    Ik heb Ivermectin uit India laten komen. Ging twee keer goed. Daarna is het drie keer op de luchthaven in beslag genomen.
    Als je reklameert krijg je uiteindelijk een juriste ( mevr Blaauw) die je op het hart drukt: "We zijn bezorgd over uw gezondheid ... "

    Ivermectine is totaal ongevaarlijk !!

    Nu gebruik ik ivermectin dat aan koeien wordt gegeven. Na een maand mag de de fles niet meer gebruiken voor de koeien, maar ik gebruik hem nog. Ik neem daar een beetje risico. Wat een schande van onze overheid ! Dat ze je zo laten klooien. Maar ik heb geen enkel vaccin gehad, en slechts één keer Covid: omicron, in september jl. Bijna niks van gemerkt. Maar ik neem alles: vitamine D: level 35 ng/ml ivermnectine, HCQ, nigella sativa, broomhexine. zink. Curcuma.

    Ik zal geen myocarditis krijgen of bij de 15 % oversterfte horen waar al die gevaccineerden wel kans op maken.

    En dat alles omdat De Grote Bedrijven de macht hebben. Alleen in het Westen. Niet in Rusland, Niet in China. Niet in India.
    Daarom gaat het in die landen beter dan bij ons: geen energie meer ! Onze eigen schuld. We geloven onze media !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ​ @Antje M Je schrijft:
      [ IVM en HCQ zijn zwart gemaakt om zo ruimte te geven aan versnelde toelating van de vaccins van Merck, Pfizer etc? Ja, right. ]

      IVM en HCQ zijn erg veilig. Voor niemand gevaarlijk. Vroeger wel gebruikt als ik naar Afrika ging, tegen malaria. In Afrika is IVM 3 miljard maal toegediend.
      Hier een tweet met cijfers van de WHO, over bijwerkingen: https://twitter.com/lieveheksje/status/1542865250533474306

      Er is dus geen enkele reden om deze middelen 'uit bezorgdheid' onvindbaar te maken. Verboden te maken. In beslag te nemen.
      Ze hadden helemaal niet uit de handel hoeven te worden genomen.

      Wat zou demotivatie kunnen zijn?
      Volgens jou: " NIET omdat het zou helpen tegen Corona, (en zo een EUA blokkeert) ."

      Nou, geef me dan een àndere motivatie. Vraag het aan Maarten Keulemans, misschien kan hij je helpen.

      Delete
    2. [Verder ga je niet in op het grootste deel van het debat, in het bijzonder als het gaat om sterftecijfers. Maarten maakt gehakt van de cijfers die Ab aandraagt.]

      Misschien moet Antje - die vast lijkt te zitten in het MSM verhaal - toch eens een krant kopen, bericht in het AD van vandaag:

      [Enorme drukte bij uitvaartondernemers: ‘Dit is geen sprint meer, dit is een marathon’], bron: https://www.ad.nl/binnenland/enorme-drukte-bij-uitvaartondernemers-dit-is-geen-sprint-meer-dit-is-een-marathon~a3ab0233/?

      Er is al maanden sprake van oversterfte, Pieter Omtzigt heeft er vragen over gesteld in de TK maar krijgt geen antwoord. Ik betwijfel dus heel, heel erg (nog los van de "geweldige" reputatie van Keutelmans) dat Keutelmans 'gehakt maakt' van de cijfers van Ad.

      Verder hoeft ze alleen maar even bij het CBS te kijken, oversterfte duidelijk zichtbaar.

      Delete
    3. @JV: [Daarna is het drie keer op de luchthaven in beslag genomen. Als je reklameert krijg je uiteindelijk een juriste ( mevr Blaauw) die je op het hart drukt: "We zijn bezorgd over uw gezondheid ... "]
      Waarom ga je niet procederen? Je hebt niets te verliezen.

      Delete
    4. Ik heb geen tijd om te procederen. Zal ook geen nut hebben, woredt met een smoes weg geveegd.

      Delete
  20. Andrew A. gaat weer helemaal los. Kanye had gelijk. "Ye opened the floodgates. The je-weet-wel have a crisis of black people basically every day now."
    Het zijn nu al 3 grote namen: Kanye, Dave Chappelle en Isaiah Jackson.

    ReplyDelete
  21. De RF gaat zich druk maken om de "frozen assets" -oftewel domweg gestolen middelen- , die het SLI wil gaan gebruiken om de schade te herstellen in UA.
    Eigenlijk schept dit een prachtig precedent voor alle landen, die ooit zijn aangevallen door het SLI. Die kunnen nu schadevergoeding claimen, waarna het SLI in 1 klap failliet is.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Toelichting van Medvedev en de tegenzet: De assets die de RF gaat claimen, zijn méér, dan zij kwijt raakt. Jammer voor die individuen. "confiscate money and property of private investors from such countries, although they are not responsible for the insanities of their governments."

      Delete
    2. [ Eigenlijk schept dit een prachtig precedent voor alle landen, die ooit zijn aangevallen door het SLI. Die kunnen nu schadevergoeding claimen, waarna het SLI in 1 klap failliet is. ]

      Dat hebben ze t o v Duitsland ook gedaan na WO1.

      Ik viond het prima als Afghanistan en Libie etc dat nu ook gaan doen. Zou er zelfs heel blij om zijn.
      Maar probeer het dan wel weg te halen bij de mensen met miljarden. Niet de gewone Amerikaan.

      Je komt dan ook wel dichter bij een 'uitkering aan de slaaf - gemaakten.' Nu zou je wel iets kunnen bedenken: dat die slaaf gemaakten alleen hun geld krijgen als ze terug gaan naar het land waar hun voorouders zijn weggehaald.

      Ik weet niet of dit alles zinvol is. Maar wat Rusland/ Medvedev doet is goed.

      Delete
    3. Ook Russische zakenlui, die bij de start van de SMO Rusland hebben verlaten, worden aangepakt. Hun bezittingen worden geblokkeerd. Bekend moge zijn, dat velen ervan naar Israel zijn vertrokken...

      Delete
  22. Die arme Ab Gietelink.... hij heeft 7 voorstellen om vrede te brengen.

    En dan kom ik daar aan en zet dit op zijn Youtube :

    Beste Ab, waarom neem je niet de kans om bij de diepste oorzaak te beginnen.
    Je kan duidelijk maken dat de Neocons al 30 jaar de macht in handen hebben in Amerika. ( iedereen durft dat nu te zeggen: Mercouris, Garland Nixon, Van Wolferen, Mearsheimer, en mijn helden Geoffrey Sachs en Ron Unz.
    En dat ze vol van haat zitten, en dat ze niet liever doen dan oorlogen beginnen en mensen doden.
    In het Pools-Litouwse Rijk waren ze 300 jaar de baas (ze deden zelfs de rechtspraak), want ze huurden alles van de Schlachta. Het was een hel op aarde voor het gewone volk.

    Later pleegden ze de Russische Revolutie en vielen er in 60 jaar tijd 60 miljoen doden.

    Het zijn precies deze mensen die 911 pleegden en al in oktober 2001 in het Pentagon bekend maakten : We gaan 7 moslimlanden kreupel slaan. ( Luister naar Wesley Clark op Fora tv of op Democracy now.)

    Hun voornemen om Rusland kapot te maken dateert al van 1992. Cheney, Wolfowitz etc.
    Brzezinsky was geen neocon, maar ook hij vond dat de Okeraine los moest van Rusland.

    Het PNAC rapport liegt er ook niet om. Cees Hamelinck citeert Robert Kagan, de man van Victoria Nuland, Dat citaat kende ik nog niet. Maar hoe expliciet wil je het eigenlijk hebben?

    Omdat die Neocons veel familie hebben in de Wapenindustrie, in Wall Street, en de Social Media bezitten ( op twitter na..) en omdat ze de Main Stream Media al decennia controleren, en omdat Academia al gezuiverd is van mensen die zelf kunnen en durven denken, is men er in geslaagd om " De Westerling die zelf niet op onderzoek gaat " wijs te maken dat Putin de agressor is.

    Ik ben ook bang dat we dit niet gaan winnen.
    We zijn gewoon niet opgewassen tegen deze 'exoot'. Hij heeft betere wapens dan wij. Hij is een geboren spindoctor. Een goochelaar. Hij roeit ons uit door ons tegen onszelf op te zetten: jonge moslims werden door hen opgezet tegen moderne islamitische leiders. Jonge fascisten ( Azov) worden door hen geworven, opgezweept en betaald om blank christelijk Europa te vernietigen. Ze laten hun vijanden zichzelf vernietigen. Altijd weer. En die vijand doorziet het niet.

    Het enige wat ik zou willen weten is: zouden ze er in slagen om een kernoorlog te veroorzaken? Of ... ja, natuurlijk kunnen ze dat. Ik moet dus vragen: zouden ze zo ver willen gaan? Durven gaan? Want dat God deze wereld alleen voor hen heeft geschapen, dat is iets waar ze helemaal zeker van zijn. (Maar elk van hun krijgt wel 2000 slaven, als ik me goed herinner...)

    ReplyDelete
  23. Die Ab houd me flink bezig. ...

    https://youtu.be/OtmA6oroGWQ

    Ab schrijft op de aftiteling: "Ik heb altijd militaire invasies bekritiseerd."

    Dat is te dogmatisch, te mooi, Ab. Soms is een militaire invasie de enige manier om jouw volk veiligheid te geven. Als er een dronken man met getrokken mes op jouw vrouw af komt, wacht je ook niet tot hij gestoken heeft. Dan is het te laat. Je valt hem aan.

    Amerika schrijft en spreekt al 30 jaar over een aanval op Rusland.
    In de laatste 8 jaar werd duidelijk dat het zou gaan gebeuren.

    Sun Tzu zegt dan: "Als je weet dat je zal worden aangevallen, val dan als eerste zelf aan. Putin heeft ook altijd gezegd dat te zullen doen. De VS kon daar zijn strategie dus op aanpassen.
    Het is militair ook voordelig. Je kan op de eerste dag veel schade doen bij een niet parate vijand.

    Maar wat maakt Amerika dit verlies uit? Niks. Hoe meer bloed hoe beter. En zeer belangrijk voor de VS: Nu kan ze de goedgelovige westerling wijs maken dat Putin de agressor is.
    Daarmee zijn de hearts and minds van de Westerling al half gewonnen. ( Nog een bom op een hospitaal voor zwangere vrouwen en klaar is Kees.)
    En dat is precies wat de VS wil: want het echte werk is natuurlijk om Europa dat goedkope Russische gas af te nemen, en zodoende een competitor uit te schakelen. Ze hoopten dat de Duitse industrie naar de VS zou verkassen, maar wie weet wordt het wel China !
    Het echte doel is om weer opnieuw eigenaar van de Russische grondstoffen te worden, zoals in Yeltsin's tijd.

    Het is onbetwijfelbaar dat de militaire invasie door Rusland volledig is uitgelokt door de VS.
    Maar het was nooit de bedoeling om Kiev te verovereen. Met 40.000 soldaten kun je onmogelijk een stad van miljoen innemen. Daar heb je minstens 400.000 soldaten voor nodig. QED.

    Ik vraag al maanden : Wie kan mij aanwijzen waar Putin zegt dat hij het grote Rusland weer wil herstellen. Niemand kan dat.
    Maar de VS moest natuurlijk een alternatief motief bedenken voor de aanval.
    Je kan niet zeggen:
    We hebben alle verdragen opgezegd.
    We hebben de Maidan revolutie opgebouwd en uitgelokt.
    We hebben tweemaal ònze president daar geinstalleerd (Joeshenko in 2004 en Yats in 2014) ,
    we hebben 10000 burgers vermoord in Donbass,
    we hebben raketbases geplaatst vlak bij Moskou,
    we hebben 30 biolabs in Oeklraiene die speciaal zoeken naar virussen waar Russen extra hard door worden getroffen,
    en nou is die gekke Putin boos op ons geworden !!

    Dat kan je niet zeggen.
    Dus moet je met kreten komen. Met slogans. Met flauwekul:
    Hij is klein en heeft een minderwaardigheidscomplex.
    Hij is een onnberekenbare mafkees
    Hij wil het grote Ruslands herstellen etc etc etc.

    Natuurlijk had Putin niet verwacht dat de VS zo ver zou komen met haar plannen: dat de EU zelfmoord zou plegen, dat de VS de gaspijpen op zou durven blazen, dat de Azov elke Oekraiener die sympathie voor Rusland toonde door het hoofd zou schieten.
    Dat Het Westen eerst maandenlang roept "zich niet te willen mengen" ( Dat zou WO3 betekenen zei Joe) , maar nu, 100 miljard $ verder, de facto zelf de oorlog voert in naam van Oekraiene.

    Daar houd je geen rekening mee.
    Daarom duurt het allemaal veel langer dan verwacht. Helaas.

    En het is helemaal niet ondenkbaar dat dit uitloopt op een kernoorlog. 500 miljoen doden. Ik ken heel wat Neocons die een gat in de lucht springen als ze dat voor elkaar zouden krijgen.
    Denk aan Albright.... " Yes, our sanctions killed 500.000 Iraqi children under 5 years old, but it was worth it. "
    En bedenk dat ze wist dat elk gevaar dat Sadddam werd toegedicht, eerst door Albright c.,s. uit hun duim was gezogen. !
    Dat zijn de mensen die nu de aanval op Rusland en Europa aan het uitvoeren zijn.
    Misantroop is their middle name.

    ReplyDelete

  24. Pfirtzer
    8 uur geleden
    Vrede realiseren?Dat wil men niet Ab, men wil oorlog! Een false flag is al ingezet met 'Russische 'raket in Polen. Duitsland deed dat al in 1939, door tre claimen Polen had een Duitse grenspost beschoten, bleken de Duitsers zelf gedaan te hebben door zich te verkleden als Poolse soldaten. Eerder in de geschiedenis ook gebeurd door Engelsen die zich als Fransen verkleedden of andersom zodat ze een oorlog konden beginnen. In Vietnam, het Tonkien incident waardoor VS de oorlog tegen Vietnam lekker kon uitbreiden. Ook Pearl Harbour was een false flag, VS wist dat de aanval kwam en hebben die toch laten gebeuren, hadden ze een reden om de oorlog in te gaan.


    Beste Pfitzer. 'Men' bestaat niet. Er zijn groeperingen en elke groep kan een ander doel hebben.
    Maar als een groepje ( vb: ISIS, of AZOV) hulp van het machtige Amerika wil, dan kunnen ze een valse vlag plegen, in de hoop dat andre groepen, in het verre Amerika, die óók belang hebben bij oorlog, die Valse Vlag gaan gebruiken en kunnen gebruiken.

    Een Valse Vlag is vaak nogal doorzichtig. Denk aan de gifgas canule op Ghouta. Het was duidelijk dat ISIS binnen enkele dagen zou worden verslagen door Assad.
    Daarom gooide ISIS een gifgas bom, want dat was de rode lijn voor Obama: "Als Assad met gas gaat gooien, grijpt de VS in."
    Twee dagen voor hij ISIS in Ghouta zal verslaan, zal Assad geen gifgas gooien., dat begrijpt iedereen.
    Mensen met verstand weten dus wat de waarheid is.
    Maar als in de VS de 'Machten' die inmenging van het Amerikaanse Leger willen, sterker zijn, dan wordt zo'n gifgas canule tòch als alibi gebruikt, als het enigszins te verkopen is aan het publiek.
    In dit geval ging het niet door. ( Ook met die twee raketten op Polen ging het niet door. Het toonde wel aan hoe graag de Baltics en Polen ten oorlog willen ! De VS nu nog niet. Misschien later? Het kan ook bedoewld zijn om Rusland een veiliger,.. groter marge te laten nemen t a v de Poolse grens. )

    ( Was trouwens een bijzondere affaire met die canule in Ghouta: OPCW stuurde deskundigen en die zeiden: niet van Assad. Moet van ISIS zijn. Dat rapport werd veranderd. De opstellers waren heel boos en namen ontslag. OPCW heeft later wat trawanten ondervraagd in Turkije en die waren bereid te zeggen dat Assad zelf die bom had gegooid: ze haddeen hem zelf gezien ! ( ik maak er maar een grapje van).

    The Gray Zone, Aaron Matté heeft dit OPCW dossier heel uitgebreid behandeld.

    ReplyDelete
  25. Vaak hoor je: "Maar mag Oekraine zelf niet bepalen bij wie ze zich aan sluit?"
    Het antwoord zal U verbazen: Nee. ( Luister naar Mearsjheimer e.a.)

    Elk land mag vrij kiezen, tenzij het erg dicht naast een superpower ligt en militaire objecten toe staat die die Superpower kunnen bedreigen. ( Cuba 1962, Georgië 2008, Oekraine 2022)

    Ik wil​ een beknopt overzicht geven van de laatste 100 jaar:

    1917: Wall Street betaalt de Russische Revolutie.

    1938: Roosevelt veroorzaakt bewust WO2, en wil Duitsland en Rusland verzwakken.

    1944, november, Teheran: Churchill vraagt Stalin om door te vechten tot Berlijn, en dan zal elk land oostelijk van Berlijn tot USSR invloedssfeer behoren.

    1945: De USA biedt Stalin aan om te 'fuseren': samen de wereld beheersen. Josef weigert.

    1949: Amerika bedenkt dat het Rusland als 'Groot Gevaar' kan afschilderen en zo de rest van de wereld aan zich kan binden: afzet van wapens en goederen in ruil voor protectie.

    1989 Het communisme stort in. Precies zoals de bankiers in 1917 al hadden gepland was communisme dè manier om arm te blijven.
    Het is logisch dat de Oostblok-landen nu ook vrijheid en luxe wilden, en niet langer de USSR grijsheid en armoede. ( Daar hebben ze gelijk in. Uiteraard)

    1990-2000 Amerika adviseert Yeltsin en weet alle gas en mijnen te privatiseren. De Russische burger wordt straatarm.

    2000 - 2020 Putin herstelt Rusland. Neemt de grondstoffen weer terug. Levensstandaard stijgt. Hij probeert bij de Navo te komen, en Brussel is positief, maar VS zegt: Nee.

    2000-2020 Vikkie Nuland in december 2013: "We have spent 5 billion $ to bring democracy to Ukraïne". Ja, en zo zijn al die Oostbloklanden door NGO's en door veel geld anti-Rusland geworden, en bang voor Rusland. Omze in de armen van de Navo te drijven.

    Maar Putin eist ook helemaal niet dat ze weer pro Rusland woden. Hij eist alleen: stel jouw land niet beschikbaar voor een dodelijke aanval op ons, door de Neocons. Ook wij Russen willen leven. De Neocons willen ons liquideren. Help hen daar niet bij. Die je dat wel, dan krijg je met ons te maken. ( Georgië in 2008, Oekraiene in 2014 en 2022)

    Inmidddels is de VS in chaos geraakt en stort hun Imperium in. Tegelijk zijn China en Rusland steviger geworden. De strijd gaat nu dus om de vraag: Kunnen die Neocons nog 100 jjaar de wereld onder hun knoet houden ( zoals ze in hun 98 pagiona lange plan omschreven , in het jaar 2000 ) , of komt er een multi-polaire wereld met drie of vier machten: China, Amerika, Eu, en Rusland. ( Als de gaspijpen dsicht blijven valt de EU uit dat rijtje, uiteraard.)

    ReplyDelete
  26. Nadere uitleg over het ontstaan en gebruik van het woord "Holomodor" en waarom het straks in UA weer gaat gebeuren...

    ReplyDelete