Thursday, November 03, 2022

1343 Twee video's. 1. Wij bieden U een digitale gevangenis 2. Sneeuw is zwart.

Russel Brand maakte een zeer grappige en tegelijk onheilspellende 13 min durende video. 

Hij toont Rishi Sunak die vind dat er digitaal geld moet komen, door de Centrale Bank gecontroleerd. 

Dan heeft hij een reeks aan citaten (tekst op een schermpje)  van medestanders van dit CBDC ( central bank digital currency)  waarin de grote voordelen van CBDC worden genoemd. 

Russel steekt daar op magistrale wijze de draak mee.   ( misschien op 0,75 speed en ondertitels zetten) 

 


 2.  Hier zien we hoe àlle 'Talking Heads' met grote stelligheid dezelfde leugen vertellen.  Het voordeel van de kapotte pijplijnen voor de VS is enorm, en het nadeel voor Rusland en Europa is ook enorm. En toch zeggen ze te geloven dat Rusland het gedaan heeft. 



UPDATE: Ik beluisterde een 50 minuten durende vergadering in de Amerikaanse Senaat. 

Ted Crus heeft in 2019 al een wet doen aannemen die elk bedrijf dat aan de Nord Stream werktre, zwaar sanctioneerde.  Op de dag dat de wet is aangenomen, stopte de bouw.

Maar in 2020 kwam Biden aan de macht, en werd de bouw toch voortgezet. Biden liet dat toe.   Ted Cruz heeft toen wéér zijn uiterste best gedaan om de bouw te stoppen. 

Zijn argument is heel mager: 

1) Dat gas is nadelig voor Europa, want dat word dan afhankelijk van die gevaarlijke Putin. 

2) Door die pijplijn door zee wordt Putin minder afhankelijk van de pijp door Oekraïne, en dan zal Putin minder vriendelijk tegen Kiev kunnen zijn. 

De hele video maakt duidelijk dat Amerika absoluut niet wil dat Duitsland dat goedkope gas krijgt. 

Waarom was Biden de man die de af-bouw van de pijp mogelijk maakte? 

- Kon hij het toch niet verhinderen? 

- Wilde hij vertrouwen wekken bij Putin, zodat hij de laatste hand kon leggen aan de loopgraven en manschappen bij de Donbass? 

- NB: Hij was wel de man die meteen ook in Amerika de Keystone pijplijn stil legde.  



Inleiding. 

Onze westerse wereld had veel goede gewoonten. We streefden naar een onafhanklelijke rechter, en de beschuldigde word altijd bijgestaan door een advocaat, zodat de rechter de zaak van beide kanten kan bezien.  

Daarna velde de rechter zijn vonnis: dat was in 90 % van de gevallen op basis van indirect bewijs.  Een voorbeeld:   Vrouw belt in doodsangst met vriendin om 10 uur .  Ex echtgenoot gaat naar binnen om 11 uur (camerabeelden) . Vriendin komt om 12 uur bij het huis en vrouw ligt vermoord op de grond. 

Anders gezegd: Als het er uit ziet als een eend, loopt als een eend en kwaakt als een eend,  dan is het een eend.  

Tot zover de inleiding. 

Nu het opblazen van de oliepijpen naar Duitsland.  Wie zou dat gedaan hebben? 

1) MacKinder beschrijft al in 1910 dat je een wig moet drijven tussen Rusland en Duitsland, want ssamen zijn ze het sterkste team ter wereld. 

2) Hitler klaagt in 1938 en 1939 over die idiote Roosevelt die er alles aan doet om een oorlog te veroorzaken. ( Een oorlog die Rusland en Duitsland uit elkaar drijft)

3) Jaren 2000. Energie wordt schaars. Bruinkool, kolen  en olie zijn bovendien vervuilend. Maar Rusland heeft enorme hoeveelheden gas en het transport via pijpleidingen is goedkoop.  Duitsland gaat gas kopen in Rusland. Europa heeft goedkope energie uit Rusland en goedkope produkten uit China. 

4) Terwijl de VS even bezig was de buurlanden van Israel te vernietigen is er een sterke economische band ontstaan tussen Duitsland en Rusland.  Oei! 

5) Amerika zou Amerika niet zijn als het geen list zou bedenken om andere landen kapot te maken terwijl het de westerse volken wijs kan maken dat dit 'echt nodig was' en 'voor een betere wereld'. 

6) Een land treiteren en bedreigen en koeioneren en econmisch uitmergelen, en hopen dat het slachtoffer zo dom is om een keer terug te slaan:  het is een bekende modus operandi van de VS.   Alle camera's op die agressie uit zelfverdediging, een de VS kan het karwei afmaken, maar  nu openlijk. 

7)  Putin was een gemakkelijke klant. Hij heeft altijd gezegd dat hij  niet tollereert als etnische Russen , die in 1992 wakker werden in een afgescheiden soviet republiek, worden vermoord.  Hij trad op tegen Georgie toen daty land 142 burgers had gedood.   Zijn 'Halt'  aan Zelensky was een kwestie van wachten.  In januari 2014 waren de aanslageen op Donbass zo intens geworden en lagen er 70.000 Oekrainse soldaten klaar om de Donbass binnen te vallen. 

Dan  komt Sun Tzu  en Clausewitz van pas: "Als je weet dat je zal worden aangevallen,  dan moet je zelf iets eerder aanvallen."  Putin heeft deze wijsheid vaak herhaald, dus de VS wist dat  hij als eerste zou aanvallen.

Voor de VS is dat cruciaal:  nu kan ze de Westerse wereld haar verhaal verkoipen dat Putin  een gekke agressor is, die het Grote Rusland wil herstellen.  Putin is het grote gevaar. 

Maar wist Putin dat niet dan? Is hij in een val getrapt?   

Dat weet ik niet. Hij redeneert wellicht als volgt: Als we de Nazi's  uitroken en  met Kiev een vrede sluiten ( zoals op 30 maart in Ankara zou zijn gedaan als de VS het niet had verboden !) dan hebben we die moordpartijen beeindigd, en meteen weer duidelijk  gemaakt dat we die moorden niet tollereren, nergens.

Voor Putin zijn de 'Westerse  hearts and minds' toch niet bereikbaar. Als hij militaiur wint, is de VS uitgepraat, zo redeneerde hij. 

8) De inleidign wordt te uitgebreid, maar het is ook zonde van het werk om alles weg te halen. 

Waar het op neer komt is:   Er is overweldigend indirect bewijs dat de VS  de pijpleidingen hebben opgeblazen.  Ze hadden motief en mogelijkheden. 

Voor Rusland is dit een enorm verlies:  qua 'leverage' over Europa, en qua inkomstenbron. Zeker op de korte termijn.

Duitsland, Scholz,  zegt te weten wie het gedaan heeft, maar wil het niet zeggen want dat zou problemen geven...   Scholz is met mensen van BMW en BASF  naar China om zaken te doen, en in de VS roept men nu dat Scholz een verrader is... 

... Dan nog de bekende citaten van Amerikaanse leiders: àls Putin Oekraine binnen valt, zal North Styream 2 niet open gaan.

En na de explosis:  "proficiat USA !' en 'ditr is een geweldige kans".


Ondanks al dat indirecte bewijs, zien we in de video van 7 minuten dat vele tientallen politici en pundits keihard roepen dat Putin de pijpleiding heeft opgeblazen. 

Dàt is het schokkende waar het mij om gaat:  Een heel land kan in een leugen gaan geloven, hoe onlogisch en onwaarschijnlijk ook:  het loopt niet als een eend,  het ziet er niet uit als een eend en het kwaakt niet als een eend.  En toch zien we 30 politici die roepen:  Dit is een eend ! 

Dat is het griezelige en gevaarlijke aan onze tijd: 

ze kunnen het volk àlles wijs maken, dus ook dat Putin met een atoomaanval begon, en dat er nu helaas 500 miljoen doden te betreuren zijn.   

 



   

    


67 comments:

  1. Valdai links: https://xevolutie.blogspot.com/2022/10/1342-als-ze-jouw-bedrijf-kapot-willen.html?showComment=1667225592505#c8697620230115579460

    ReplyDelete
  2. In het vorige blog wees Wolf op de website van Carolyn Yeager:

    https://carolynyeager.net/

    Ik heb in het verleden vaak met de koptewlefoon op gewerkt en beluisterde dan een uitzending van Table Talk, zoals er tientallen op haar website staan. Zo krijg je een veel beter beeld van hoe het in Nazi Duitsland toe ging. Want wij hebben daarvan nartuurlijk hetzelfde beels als wew hebben als we Amerikaanse Media raadplegen over North Stream: zie video 2 in dit blog.

    ReplyDelete
  3. Een reportage over de vrijmetselaars, van 6 jaar geleden op Een Vandaag: 21 minuten.

    https://youtu.be/7aAYddqVvbM

    Zie in de recente reacties:
    Bas X
    Bas X
    1 maand geleden (bewerkt)
    Pagina 183 handboek voor de vrijmetselarij: “U dient alle misdaden van uw broeder-vrijmetselaars te verbloemen en als u opgeroepen wordt te getuigen tegen een medevrijmetselaar dient u hem te allen tijde te beschermen. Dit zou welliswaar meineed kunnen betekenen, maar u houdt zich aan uw verplichtingen.” Een eed voor hogere vrijmetselaars: "Ik zal een medevrijmetselaar die op enigerlei wijze in de problemen zit, helpen en bijstaan, ongeacht of hij goed of fout handelt, dit behelst ook moord en verraad." Gezellig luciferiaans kliekje dus en een schaduw-overheid.

    ===

    Klaus chwab z'n moeder
    4 maanden geleden
    Die blauw witte achtergrond kennen we allemaal wel van epstein eiland.
    Daar gebeurde ook totaal geen zieke dingen. Smerige zionisten zijn het.

    ReplyDelete
  4. Ik ontdek een goed item op EenVandaag, 19 oktober uitgezonden:

    Waarom experts kritisch zijn over veel nieuwe kankermedicijnen
    https://youtu.be/UXWKndve-qM

    Nog slechts1300 keer bekeken en 14 reacties.

    Hier de 15e reaqctei:

    Dick Bijl heeft er al vaak over verteld op youtube De Nieuw Wereld.
    Respect voor deze artsen , voor het NTG Tijdschrift en voor EenVandaag !
    Doodsoorzaken in volgorde van aantal:
    1. Kanker
    2 Hart en vaat
    3. Mislukkingen in de medische sfeer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Commentaar bij een youtube-filmpje over Hans v.d. Linde versus het rivm
      https://www.youtube.com/watch?v=BXLIxMhUioQ


      Arthur Schagen:

      Wat Hans van der Linde schetst is zelfs nog afgezwakt.
      De werkelijkheid is vele malen erger. Ik ben slachtoffer van de bijwerkingen van een, volgens mijn longarts Dr. Boersma "onschuldige" vaccinatie tegen hooikoorts.
      Mijn gezondheid en leven zijn als gevolg van deze desensibilisatie kuur geruïneerd. Wat u niet weet is dat U...! de lezer dezes ook een sluipmoordenaar in uw lichaam
      heeft toegelaten doordat u zich heeft vaccineren. Ik geef echter ook de oplossing.... Het verhaal wat ik u nu vertel gaat uw bevattingsvermogen te boven, maar het
      is echt waar en ik leg u uit hoe u mijn verhaal kunt verifiëren. SAMENVATTING: In de vaccinatie zitten twee stoffen. 1. Aluminium hydroxide en 2. Formaldehyde.
      Deze stoffen zorgen ervoor dat het lichaam tegen deze stoffen gaat protesteren en als gevolg daarvan gaat het lichaam in de afweer modus en in een moeite door
      maakt het lichaam ook meer afweerstoffen tegen de bacterie/virus aan. Heeft u het goed gelezen? "Het lichaam protesteert tegen deze stoffen." Zou er misschien iets
      met deze stoffen zijn dat het lichaam daarop als een dolle reageert? De vraag stellen is hem beantwoorden. Voor de 7 prikjes van de desensibilisatie kuur was ik in
      een topconditie met drie Elfstedenkruizen. Binnen drie weken na de kuur was ik zwaar ASTHMA patiënt. Volgens Dr. Boersma kwam dit niet door de prikjes.....leugenaar....
      Een gerenommeerd laboratorium in Duitsland heeft bij mij de allergrootste aluminium vergiftiging vastgesteld die ze ooit hadden gemeten.......
      Mijn behandelend arts zei dat het voorlopig geen zin heeft om tussentijds de verlaging te testen. Dat zou geldverkwisting zijn.
      Ik ben de volgens de arts daar de ENIGE Nederlander die zo een onderzoek heeft laten uitvoeren. Op de wetenschappelijke site voor medici NCBI heb ik gevonden
      hoe ASTHMA medicijnen getest worden op muizen. Die worden eerst ingespoten met ALUMINIUMHYDROXIDE om ze tot ASTHMA patient te maken! Check: Google: "NCBI"
      Vul in "Boswellia asthma" en lees onderaan het voorbereidingsprotocol. Dr. Boersma heeft mij met aluminium hydroxide ingespoten, terwijl diezelfde stof wordt
      gebruikt om muizen tot ASTHMA patient te maken. Het wordt nog veel erger! De aluminium hydroxide is een giftige stof en als het lichaam een giftige stof niet
      kan afvoeren gaat het een giftige stof opslaan in de vetlagen. Een van die vetlagen is de myeline als isolatiestof om de neuronen in de hersenen.
      De hersenen bestaat voor meer dan 99% uit myeline. (grijze massa). Myeline wordt voor meer dan 99% gemaakt van cholesterol........
      Neem vooral cholesterolverlagers (statines) dan weet je binnen korte tijd je voornaam niet meer..... Al lang geleden is er door middel van epidemiologisch onderzoek
      een verband gevonden tussen aluminium en neurologische ziektes als Alzheimer, Parkinson, MS en ALS. Das Deutsches Zentrum für Neurodegenerative Erkrankungen in
      Bonn heeft vastgesteld dat mensen die maagzuurremmers o.a. OMEPRAZOLE (aluminium) slikken 66% meer kans hebben op Alzheimer. Parkinson is de snelst groeiende
      neurologische ziekte ter wereld en Alzheimer, MS en ALS volgen kort daarop. Als u OMEPRAZOL slikt krijgt u VEEL aluminium binnen. Als u zich elk jaar keurig
      laat vaccineren krijgt u VEEL aluminium binnen. Als u cholesterolverlagers slikt zorgt u ervoor dat de myeline = de isolatiestof om uw neuronen wordt afgebroken
      en u minder "grijze massa" over houdt. HET BASISMINERAAL van uw lichaam is SILICIUM!!!! Aluminium is de antagonist hiervan. Als uw SILICIUM niveau daalt kan het
      lichaam de andere essentiële mineralen niet opnemen. Het een na belangrijkste mineraal in je lichaam is molybdeen. Formaldehyde in vaccinaties breekt molybdeen af.
      (Als je bijvoorbeeld slecht tegen wijn kan en migraine krijgt heb je hoogstwaarschijnlijk een te laag gehalte hiervan) Dit weten artsen niet!
      wordt vervolgd.

      Delete
    2. vervolg
      Artsen krijgen maar twee dagen college over voeding en lifestyle tijdens hun studie van 9 jaar. Bron: o.a.Tros RADAR interview met een arts die dit vertelt.
      Artsen krijgen tot zelfs 85% van de waarde van een medicijn als bonus uitgekeerd. Dit heb ik zelf gezien tijdens een presentatie van Glaxo Smith Kline
      waar ik aanwezig was. (niet uitgenodigd overigens) Nu vindt dat plaats via een omweg. Artsen worden door een farmagigant uitgenodigd om een studiereis te doen.
      Ze mogen hun vrouw, kinderen en zelf grootouders op kosten van deze farmagigant meenemen. Ik heb dit ZELF gezien. De facturen zelfs.
      Ik was chef bij Clubmed en het hele dorp werd afgehuurd door een farmagigant. Dit zijn peperdure vakantiedorpen. (duizenden euro's per week)
      Ik heb een doctoraal graad in de rechten en mijn afstudeerrichting is productaansprakelijkheid. Dat leek mij een interessante keuze totdat ik bemerkte dat
      bijna alle vonnissen/arresten over de aansprakelijkheid gingen bij medicijnen waar het mis ging zoals DES. Als u blind vertrouwt op uw arts en zelf geen
      kritische vragen stelt kan ik alleen maar medelijden met u hebben. Wat moet u doen om ervoor te zorgen dat u de aluminium uit uw lichaam krijgt?
      Silicium in vloeibare vorm drinken. Er zijn drie bronwaters die genoeg silicium hebben, maar die zijn niet verkrijgbaar in Nederland. Ik vertel niet de merken,
      want dan denken mensen weer dat ik daar belang bij heb. Nog niet overtuigd? Kijk dan: Uitzending gemist. Tros Radar van mei 2019 over statines en over lifestyle
      en voeding. Als u een neurologische aandoening hebt zoals Alzheimer, Parkinson, MS of ALS laat dan uw aluminium gehalte testen bij een ONAFHANKELIJK laboratorium in
      Duitsland. U zult zich hoogstwaarschijnlijk te pletter schrikken. Ik zelf heb na een jaar silicium drinken al veel minder asthma.
      Die andere 640.000 asthma Patienten zou ik graag willen helpen, omdat volgens mij veel van deze patiënten asthma hebben als gevolg van vaccinaties.
      Maar ik heb geleerd hoe hersenspoelen werkt. U gelooft mij toch niet.

      Delete
    3. [3. Mislukkingen in de medische sfeer.]
      Eigen ervaring. Schoonzus hoestte nogal vaak, pilletje om hoesten tegen te gaan. Na 2 maanden: misschien wel longontsteking, pilletje tegen longontsteking. Na weer 2 maanden nog steeds hoesten. Bleek uiteindelijk longkanker en na 1,5 maand lijden overleden.

      Delete
  5. Youtube gaat ook bepalen, welke artsen nog op het kanaal hun bevindingen mogen vertellen. YouTube Wants To Certify Medical Experts In Effort To Stop COVID “Misinformation”.

    ReplyDelete
  6. Voorlopig voorstel voor wapenstilstand. M.i. onaanvaardbaar voor de RF.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lijkt dit niet op een soort oorlogsverklaring?

      Delete
    2. [Voorlopig voorstel voor wapenstilstand. M.i. onaanvaardbaar voor de RF.]

      Uit het bericht:

      [stopping Western arms supplies to Ukraine from November 10]

      Zouden ze dit nu voorstellen omdat ze het zicht op hun geleverde wapens kwijt zijn?


      [and troop withdrawal from Lugansk and Donetsk republics.]

      Ik neem aan dat ze hiermee troepen van Ukr en hun bevelhebbers van het L.I. bedoelen?

      Of het aanvaardbaar voor RF is, zal - denk ik - afhangen van de (nieuwe) doelen die ze zichzelf gesteld hebben en hoe dit voorstel kan bijdragen aan de veiligheid van RF proper.

      Delete
    3. [Lijkt dit niet op een soort oorlogsverklaring?]

      Van wie?

      Delete
    4. @SDR: [Zouden ze dit nu voorstellen omdat ze het zicht op hun geleverde wapens kwijt zijn?]
      Zou best kunnen. Of de voorraden zijn uitgeput en hebben ze gewoon niets meer.

      [Ik neem aan etc]
      Nee, de Russen moeten zich terugtrekken uit de zojuist tot de RF toegetreden gebieden, die dan van status veranderen in The Greyzone. Dan zouden alle doden voor niets zijn gevallen!
      Daarom beschouw ik het voorstel eigenlijk als een belediging aan de RF en derhalve onaanvaardbaar.

      [Van wie?]
      Van de RF ! Als de bewijzen kloppen, heeft GBR de RF aangevallen. Ook de Krim-brug draagt hun sporen. Het torpederen van de slagkruiser was ook van hun hand. Is het onderhand niet 3 maal is scheepsrecht?

      De RF moet gewoon doorgaan met de SMO/oorlog, tot alle doelen zijn bereikt. Dit is een moment van zwakte van het SLI en de UA en dat moet je uitbuiten. Het SLI dreigt alleen maar, maar ze zien ook, dat de wapens van de RF op alle fronten superieur zijn. Ik zag op andere T-kanalen, dat de UA eerst met 50k man aanviele, daarna 15k, daarna 10k en uiteindelijk 8k man. Ze verspillen alleen maar mensenlevens. En de RF bouwt nu zijn leger verder op met 300k man en op de achtergrond zijn geluiden om het uit te bouwen tot 1 miljoen. Maar tegen die tijd is heel UA verpletterd en wordt het opgedeeld tussen verschillende landen en bestaat het gewoon niet meer. Of er blijft een heel klein stukje over -rondom Kiev- en dat is dan de rest van UA. Maar dan zijn we wel een jaar verder.

      Zoals ik hier beneden om November 4, 2022 at 12:10 AM aangeef, is Scholz bezig het SLI uit de EU te schoppen. Ook dat had ik al eerder voorspeld, alleen zijn de spelers veranderd. Maar daar geef ik nog wel een keer mijn visie op.

      Delete
    5. [Of de voorraden zijn uitgeput en hebben ze gewoon niets meer.]

      Oh ja, dat kan ook, daar had ik niet aan gedacht. Misschien een betere verklaring dan dat ze het zicht op de wapens kwijt zijn want dat interesseerde hen in Syrië ook niet.


      [Nee, de Russen moeten zich terugtrekken uit de zojuist tot de RF toegetreden gebieden,]

      In dat geval lijkt het me inderdaad (compleet) onacceptabel.


      [Daarom beschouw ik het voorstel eigenlijk als een belediging aan de RF en derhalve onaanvaardbaar.

      Arrogantie van het L.I., daar moeten ze écht eens mee stoppen.


      [Van de RF ! Als de bewijzen kloppen, heeft GBR de RF aangevallen.]

      In dat geval was het opblazen van die pijpleidingen toch al de oorlogsverklaring? En het overhandigen van de bewijzen aan de dader de acceptatie ervan? Hoe dat juridisch precies zit, weet ik eigenlijk niet, RF heeft de aanslagen op de pijpleidingen en de Krim brug als terroristische daden bestempeld. Dan geldt een ander recht.


      [Scholz bezig het SLI uit de EU te schoppen.]

      Ik vraag me dat echt af, ik vertrouw die EU gasten voor geen meter, dus wat mij betreft: eerst zien dan geloven.

      Delete
  7. Video op De Nieuwe wereld.
    #1051: De hele wereld verdient aan Europa | Een gesprek met Jilles van den Beukel
    https://youtu.be/8Mm-_vahKQU

    Mijn reactie:
    21:33 Jilles: "Putin stuurt niet op economische doelen, maar wil zelf aan de macht blijven en Rusland als imperiaal rijk herstellen."
    1) Putin heeft Rusland er moreel, juridisch , cultureel en economisch weer bovenop gebracht zonder één agressie oorlog te voeren of één vierkante meter land te veroveren.
    2) In een franse docu zien we mevrouw Yeltsin zeggen: "" Vladimir Vladimirovich wìlde mijn man niet opvolgen. We moesten het twee keer vragen voor hij het deed. Machtshonger ??
    3) In 2005 in een speech aan eigen parlementariers zegt Putin: "De ineenstorting van de USSR was een catastrofe".
    John Bolton ging daarna iedereen wijsmaken dat dit betekent dat Putin de USSR weer wil herstellen.
    Maar in de speech kun je duidelijk lezen wat de aard van de catastrofe was: maffia had de macht, mensen werden hun huis uit gezet, bedrijven sloten, levensverwachting van mannen kelderder met 8 jaar. Het waren 8 catastrofale jaren. Ergste van alles: etnische Russen worden wakker in een land dat hen vijandig is en als 'oude bezetter' behandelt.

    Jammer dat ook Jilles de leugens van Bolton blijft herhalen. Nu zitten we met een dreigende kernoorlog. Dat wordt door die leugens mogelijk. Dank je wel, Jilles. Toch jammer dat je niet de waarheid zoekt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jilles zal ook wel een je-weet-wel zijn.

      Delete
    2. Ik heb niet zoveel zin om dit interview te gaan bekijken (teveel ergernis) maar ben wel benieuwd of de interviewer kritisch is en/of tegengas geeft of dat het een interview NPO stijl (kritiekloos en vol met sturende vragen) is.

      Delete
    3. [Ik heb niet zoveel zin om dit interview te gaan bekijken]
      Begrijpelijk. Je hoeft het niet te zien of te horen, maar je kunt het ook lezen via de 3 puntjes en dan de tekst lezen.

      Delete
    4. [ maar ben wel benieuwd of de interviewer kritisch is en/of tegengas geeft ]

      Ja, dat doet hjij wel.
      Hij zegt dat er belangrijke mensen zijn geweest doe waarschuwden tegen uitbreiding oostwaarts.
      George Kennan noemt hij met name.
      Maar het gaat sanel en is een beetje mompelend.

      Delete
    5. Ik zal later de tekst even gaan lezen. Maar meneer Jilles lijkt me niet interessant. Die draait gewoon hetzelfde verhaaltje af als de rest van de leden van "onafhankelijke" instituten.

      Delete
  8. Nog een reactie:

    23:16 Tiekstra: "de uitbreiding van de NAVO naar het Oosten stimuleert het Nationalisme en militarisme in Rusland "
    O, dus toen Kennedy eiste dat de raketten uit Cuba vertrokken, was hij gemotiveerd door nationalisme, denkt U ?
    Dat zou een negatief motief zijn.
    Nee. Het was veiligheid. Elke grootmacht wil een 'sphere of influence' om zich heen, maar zeker ook een veilige bufferzone waar een andere grootmacht niet haar raketten neer kan zetten. ( George Kennan, Mearsheimer, Kissinger, Matlock etc etc. Zij begrijpen het wèl.)

    Aegis raketten staan nu al in Roemenië en Polen en zouden zeker in Oekraine komen. Maar dat is maar één aspect van de 30 jaar durende be-sluiping van Rusland, door de Neocons. Namen: Cheney, Wolfowitz, Brezinksy, PNAC report, Kleurenrevolutie 2004, en vanaf 2013 de daadwerkelijke aanval.

    ReplyDelete
  9. In het vorig blog beschreef ik, dat de positie van Scholz tov de RF was veranderd. Blijkt nu toch weer niet het geval. Het schijnt een soort europees spelletje te zijn: eerst iets zeggen en een paar dagen later óf ontkennen óf het tegenovergestelde zeggen.
    Misdadiger Jens S. doet het ook: Zweden en Finland hebben aan de Turkse voorwaarden voldaan, dus kunnen ze nu lid worden.
    Zweden en Finland verklaren eerst, dat kern-raketten kunnen worden geplaatst en nu ineens weer niet.
    Zijn ze allemaal dronken of stoned ofzo?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan ook een proefbalon zijn geweest. Om te kijken wat de reactie zal zijn van de VS als hij ( Scholz) zoiets zou zeggen. ( Hij laat het door Erdogan uitspreken. Dan is er plausible deniability: "Tayip heeft me verkeerd begrepen.)
      Of om toch iets te beinvloeden. Maar als de VS hem dwingt om er op terug te komen, dan zal hij dat wel moeten.

      Delete
  10. Derde reactie op De Nieuw Wereld:

    23.30 Jilles "Die oude satellieten als Polen, Georgië, Armenie en Oekraïne willen niet meer bij Rusland horen." Klopt. No problem. Putin was ook niet tegen een economische aansluiting (van Oekraïne) bij Europa. Maar wilde het douane-technisch goed regelen. De VS sloot dat uit. Veto. Yanukovich wilde van de EU 160 miljard $ compensatie voor het verlies dat het doorsnijden van de oude banden met Rusland zijn land zou kosten.... Europa bood 1 miljard ! Ridicuul! Achteraf gezien was dit de trick die men uithaalde om de Maidan opstand te genereren. etc etc etc. Het moest en zou tot een militair conflict leiden. Dat was het doel.
    En dat kwam er zeker toen Kiev 8 jaar lang etnische Russen in Donbass ging doden, een leger van 70.000 man in groef bij de Donbass grens, van 40 naar 1400 shellings per dag ging , etc etc.
    Amerika wist met grote zekerheid dat Putin als eerste zou aanvallen, omdat Putin begreep dat een militair conflict niet meer te vermijden was. Putin volgt Sun Tzu en Clausewitz: Als je weet dat ze jou gaan aanvallen, val dan zelf als eerste aan. Maar Sun Tzu wist nog niks van Westerse Media. Voor de westerse Media is het cruciaal dat ze 100 maal per dag kunnen roepen: Putin is de agressor. Hij begon. Zo krijgen ze al die Europese politici achter hun agenda.
    Nu is de vraag: Gaan de Neocons hun religieuze overtuiging (God wil dat wij Amalek uitroeien) uitvoeren of niet ? Natuurlijk zullen ze Putin als eerste laten gooien. Maar zij zijn de agressor en 'Neurenberg 1946' bepaalde: De agressor treft àlle schuld.

    ReplyDelete
  11. Vierde reactie:

    24:00 Jilles: "Misschien had in de jaren 90 het Westen beter moeten helpen."

    Klopt. Jeffrey Sachs was destijds adviseur. Hij had ook Polen geadviseerd, en daar lukte het wel, omdat het IMF mee hielp en de VS niet tegen werkte. Maar later, bij Rusland, hielp het IMF niet mee, en de VS werkte tegen. Sachs begreep het toen niet. Nu wel. Beklijk àlle videos van Jeffrey Sachs. ( Werd op zijn 28 ste professor op Harvard ! 44 ere-doctoraten. Adviseerde alles en iedereen. Hij is nu een harde criticus van de VS en de Neocons. Een van de weinigen die uit de bubbel zijn gestapt ( uit de grot van Plato) en nu zien wat er werkelijk gebeurt.

    ReplyDelete
  12. Vijfde en laatste:

    Amerika bombardeerde 33 landen na WO2 en pleegde 190 maal agressie op andere landen sinds 1990 ! (Amerikaans regerings -rapport) . Dàt is het clubje waar Jilles respect voor heeft.
    Putin bouwde zijn land op. Verdedigde de levens van etnische Russen. Is nooit een oorlog uit agressie of landjepik begonnen, wel defensief.
    En de slogans waarmee ze die gruweldaden verkopen is altijd: Wij zijn Democraten, zij zijn dictators !
    Zoals Jefrrey Sachs zegt: In de 18e eeuw was Engeland het meest democratische land ter wereld, en tevens het meest misdadige land.
    Sachs zegt ook: De misdaden die de VS (democratisch! ) heeft gepleegd over de hele wereld, tegen zwakke landen, zijn niet te overzien. Democratie wordt als strijdkreet en wapen gebruikt. Niet als een recept voor humane samenleving.

    ReplyDelete
  13. Replies
    1. Het zou echt goed (en belangrijk) nieuws zijn, echter (zoals ik hierboven schreef): eerst zien dan geloven.

      Delete
  14. In het vorige blog maakte ik melding van een Pro-Russische website van een paar Polen. Ook de Belgen doen daaraan mee. De link is Russisch, waarvan de vertaling luidt:
    "Veel Europese media en politici doen er alles aan om ons te verdelen. Zodat we elkaar haten. Maar zover komt het niet! Wij Belgen houden van de Russische cultuur en zullen blij zijn om het beter te leren kennen 🇧 🇪 🇷 🇺
    Jullie Russen zijn altijd welkom in ons land. We zullen je ontmoeten, je gastvrijheid tonen, je de schoonheid en cultuur van ons land laten zien. Er is een unieke kans om de verbinding tussen ons te herstellen, en de oorlog zal geen obstakel zijn. We gaan allemaal door moeilijke tijden, maar binnenkort zal alles weer normaal worden.
    De Belgen deden een oproep aan het Russische volk met een oproep tot vriendschap.

    Bij deze sluit Nederland zich aan, in ieder geval de 3-5 regelmatige commenters van dít blog. Toch?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, maar dit blogje heeft geen iompact op de buitenwereld.
      Het is wel een onmisbaar vehikel om ons ei te leggen: dat wat ons boos maakt, te uiten, en te weten dat er iemand is die het met ons eens is en het leest.

      We creeren hier eigenlijk een kleine veilige haven.
      Zonder dat houd je het niet vol.

      Maar nnaar de buitenwereld toe doen we te weinig.

      In dat verband:
      Ik heb een aantal goede reacties geschreven op De Nieuwe Wereld.
      Kunnen jullie die 'liken'?

      Dan worden ze zichtbaar voor de bezoekers.

      ( Ik heb al één like gekregen op de inzendingen)

      Delete
    2. [Bij deze sluit Nederland zich aan]

      Wat mij betreft wel ja.

      Delete
    3. [Kunnen jullie die 'liken'? ]

      Net geprobeerd, lukt niet, ik moet eerst een kanaal aanmaken.

      Delete
  15. De geest is uit de fles en de je-weet-wel krijgen 'm er niet meer in. Karma !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ook in Duitsland gaan de oogjes open: Bijna de helft ziet, dat "die militärische Spezialoperation eine alternativlose Antwort Russlands auf die NATO-Provokation war."

      Delete
    2. Ik plak het hele verhaal hier. leest makkelijker:

      Putinger's Cat / Кот Путингера
      Top 10 recent news that portend a terrible future for the US-led world order:

      1. Saudi Arabia rejects Biden’s demand to increase oil production.

      Instead, Saudis work with Russia (OPEC+) to cut production.

      Then, MBS invites Xi Jinping for a visit.

      2. Anti-imperialists win all across Latin America.

      Lula wins in Brazil, talks up a new currency to a replace US dollar.

      He also blames NATO for the war in Ukraine!

      3. Argentina, Saudi Arabia, and Iran explore membership in BRICS.

      China-led SCO also adds Iran as the new member.

      4. Qatar rejects price cap on Russian energy.

      It’s like an Arab Spring in the reverse direction!

      5. Singapore clearly states that it is not going to choose between China and USA.

      Singapore also signs major trade/tech deals with China.

      The same philosophy holds for ASEAN as a group.

      Vietnams’s leader visits Beijing, hugs Xi, renews partnership.

      6. India increases purchases of Russian energy products, and even pays for some of it using Yuan.

      India’s imports from China also increases rapidly.

      7. After US-led coup in Pakistan, the new Prime Minister visits Beijing, renews commitment to CPEC.

      Hello, what’s the point of a coup?

      8. Swiss bank UBS’ chief says that bankers don’t read American media, and are very bullish on China.

      Haven’t they read the memo about decoupling and deglobalization? And that China is a threat to the West? 😭

      9. German leader Scholz is about to visit China; and he is also thinking about negotiating with Putin to end the war in Ukraine.

      If Germany flips, so will most of Europe.

      America’s entire geopolitical strategy will be dead.

      10. Everything going against US plans.

      Russia is thriving, China is on solid footing, Europe is not really into America, people in Global South have positive views about Russia & China, Latin America is trying to break the Monroe Doctrine, and Petrodollar is in trouble!

      Delete

    3. Geweldige opsomming !
      Dank daarvoor Wolf.

      Dit soort lijstjes mag je hier ook voluit plaatsen hoor.

      Ik had nog wat toevoegingen:
      ===========
      Deze begrijp ik niet goed:
      4. Qatar rejects price cap on Russian energy.

      It’s like an Arab Spring in the reverse direction!
      ( Bedoelt hij dat de hoge energie prijzen nu een opstand in de VS zullen veroorzaken? Waren destijds de voedselprijzen in het Midden Oosten door de VS in de hoogte gedreven? Ik weet het niet meer)
      ===
      De ASEAN landen zijn:
      https://en.wikipedia.org/wiki/ASEAN#List_of_member_states
      ===

      CPEC = China Pakistan economic corridor.

      Delete
    4. [Deze begrijp ik niet goed:
      4. Qatar rejects price cap on Russian energy.]
      Qatar is een ogenschijnlijke 'vriend' van het SLI. Dit besluit draait dat om, onvriendelijk naar het SLI, net zoals Saudi-Arabië.
      Daarbij lopen ze -Qatar- een behoorlijk risico. Ze organiseren het komende WK-voetbal. Een boycot van dat WK is natuurlijk zó geregeld. Zijn alle investeringen -én doden- voor niets geweest. Of de Rest van de Wereld doet wel gewoon mee en dan staat het Westen alweer in zijn hemd. Dat zou het mooiste zijn.

      Delete
    5. Het Duitse artikel vertaald:

      Der Spiegel: Steeds meer Duitsers geloven Rusland

      Een van de centrale tijdschriften van Duitsland haalt resultaten van recent onderzoek aan: Het Russische verhaal over het conflict in Oekraïne trekt steeds meer sympathisanten aan.

      40 procent van de respondenten is het er geheel of gedeeltelijk mee eens dat de speciale militaire operatie het antwoord van Rusland was op de NAVO-provocatie zonder alternatief. Dat is 11 procent meer dan in april.

      Bijna elke tweede Duitser is er geheel of gedeeltelijk van overtuigd dat Vladimir Poetin zich verzet tegen de eenwording van de "mondiale elites" die tot de escalatie van het conflict hebben bijgedragen. Dat is 12 procent meer dan in april.

      Natuurlijk voegden de auteurs eraan toe dat de "twijfel onder de bevolking" en de "schending van het vertrouwen in de democratie" te danken zijn aan de Russische "desinformatiecampagne".

      Delete
    6. [Dit soort lijstjes mag je hier ook voluit plaatsen hoor.]
      Ga ik doen, eventueel met vertaling. 😎

      Delete
    7. [Natuurlijk voegden de auteurs .. knip ... Russische "desinformatiecampagne.]
      Ze zijn alleen de knipoog-smiley vergeten, die moet je zelf erbij denken.

      Delete
    8. Uit dezelfde riool-krant: Plotseling zijn de aardgasvoorraden ineens gevuld en importeert de BRD meer gas, dan het verbruikt. Ik zei al eerder, dat al die onheilsberichten net zo'n functie hebben als 2 jaar geleden ober het -niet bestaande- virus. Fearporn.

      Delete
  16. Tip voor alle Oekraïners in Nederland: In Amsterdam staat ook zoiets. Ga ja gang.

    ReplyDelete
  17. Hier werkt de heer Jilles v d Beukel: (Wikipedia: )
    Het Den Haag Centrum voor Strategische Studies (HCSS, Engels: The Hague Centre for Strategic Studies) is een onafhankelijk kennisinstituut dat zich richt op strategische besluitvormingsondersteuning en advies op het gebied van internationale en nationale veiligheidsvraagstukken. Het instituut is gevestigd aan het Lange Voorhout in Den Haag.

    Het HCSS doet strategisch onderzoek en analyses over o.a. internationale vrede en veiligheid, geopolitieke ontwikkelingen en trends, conflictbeheersing, defensietransformatie en terrorisme. HCSS werkt voor opdrachtgevers in zowel de publieke als private sector. Partners van HCSS zijn politieke, economische en militaire besluitvormers in Nederland, Europa, internationale organisaties zoals de NAVO en de EU en academische instellingen over de hele wereld. HCSS neemt ook deel aan consortia als het Water Peace and Security (WPS) partnerschap en de International Military Council on Climate and Security (IMCCS).

    De analisten en experts van HCSS treden met regelmaat op in nationale en internationale media om commentaar te leveren op geopolitieke ontwikkelingen en internationale veiligheidsvraagstukken.
    ----
    Deze mensen hebben heel veel invloed, en àllemaal roepen ze dat Putin het oude grote Rusland weer wil herstellen. dat hij dus gevaarlijk is en landen wil veroveren. En omdaty je 'het volk àlles wijs kan maken, gelooft het volk dat ook.
    Maar experts moeten wétenm hoe het echt zit.

    Niemand van hen toont een citaat in zijn context waar je dit uit kan concluderen.
    Bovendien: Putin is al 22 jaar aan de macht en is nu 70 jaar. Het zou wel een heel trage start zijn.
    Bovendien: In die 22 jaar heeft de VS , samen met het trouwe Nederland, alweer 6 landen verwoest: Afghanistan,. Yemen, Irak, Libie, Syrie en Oekraiene. En Jilles maar bang zijn voor Putin !

    ReplyDelete
    Replies
    1. [ is een onafhankelijk kennisinstituut ]
      Onafhankelijk? Werkelijk? De mop van de eeuw, m.i. 😎

      Delete
  18. Hier heb je alle lieden op een rijtje die geen van allen weten wie de Oekraiense oorlog heeft veroorzaakt.
    Ze beseffen ook niet dat hun goedgelovigheid ons allen de kop kan kosten.

    https://hcss.nl/experts/

    ReplyDelete
  19. Zojuist het HCCS gebeld en gevraagd of ik Jilles v d beukel kan spreken.
    "Hij is heel druk".
    Ik mocht een email sturen. Heb ik gedaan:


    Dag mijnheer Van den Beukel,

    Dank voor het mooie interview/gesprek bij De Nieuwe Wereld.

    Er is wel een vraag die me al lang bezig houdt:

    Alle experts zeggen dat Poetin het oude grote rijk weer wil herstellen.

    Waar is die bewering op gebaseerd ?

    Met vriendelijke groeten,

    ReplyDelete
  20. Fantastisch mooie 3-D tekening op straat: Zelenskyy als "Zwart Gat".
    Besef, dat je gewoon over de tekening kunt lopen, die is volkomen vlak. Kunst met een hoofdletter "K".

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik vind dat koor indrukwekkend.
      ( het het aan Tatiana gemaild)

      Dit is WO2 , zie je aan de uniformen.

      Zet dit eens naars Amerikaanse liederen..


      Wat bedoel je met parkeer plaats innemen?

      Delete
    2. [Wat bedoel je met parkeer plaats innemen?]
      Ik kon het even nergens plaatsen, maar vond het te waardevol om het niet aan jullie te laten zien. Als ik er een favoriet van maak, verdwijnt die op mijn pc. (Is momenteel een chaos). Dus een parkeerplaats op het blog. (wink)

      Delete
    3. [Ik vind dat koor indrukwekkend.]
      Ik ook, kippenvel, vandaar.

      Delete
    4. O, maar dat is een goede manier om de comments te gebruiken hoor: als je iets heel goed vind, gewoon kort hier melden. Kan de ander het evt bekijken.

      Delete
  21. Hoopvol stuk van The Saker. Er komt geen kern-oorlog, tenzij het SLI bewust zelfmoord wil plegen. Maar zó krankzinnig zijn ze ook weer niet. Daarbij moeten een paar generaals op de knop drukken en die zullen dat zeker Niet doen.

    ReplyDelete
  22. Weer een hele goede website gevonden: Infobrics.org. Verzamelde teksten van de hele wereld aangaande BRICS. Ook hier is de alom aanwezige Pepe Escobar (het zal eens niet 😎) aanwezig. Verzameld door een Braziliaanse journalist, dus info uit de eerste hand over de verkiezingen. Yandex vertaler kon wel eens handig zijn.

    ReplyDelete
  23. In het vorige blog ging het over Ye en over Elon.
    En Andrew Anglin, de journalist.
    Die heeft zijn tweede 180 graden turn gemaakt: nu weer heel hoopvol over Musk. Deze update heb ik in het vorige blog geplaatst: ( met links)

    UPDATE. Ik schreef dat hierboven Andrew Anglin overmoedig was.

    Klopt wel want 2 dagen later had hij dit artikel: "De overname van Twitter door Elon is een ramp".

    Weer een paar dagen later valt het toch weer mee: Anglin maakt nog eens een 180 graden draai: "Let me just do a complete 180 on Elon Musk right now: as long as he keeps Ye on Twitter, I don’t really care what else he does. As of Thursday, Ye is back, and there is no sign of him being censored. "

    In het artikel zien we hoe de joodse manager van Ye hem onder druk zet: Òf je bied jouw excuses aan aan de joden, òf we gaan je chemisch tot een zombie veranderen zodat je jouw eigen kinderen niet meer herkent.

    In een normale wereld zou dit enorm stof doen opwaaien: een artiest met 20 miljoen instagram-volgers die iets negatiefs over de joden zegt, en dan dat terug moet nemen, want anders zal hij chemisch vermoord worden...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yé heeft, schrik niet, 31,8 miljoen volgers.

      Delete
    2. Sorry, incompleet: Bij Twitter natuurlijk.

      Delete