Wednesday, December 11, 2019

906. De moderne tijd is voorbij. Terug naar de Middeleeuwen. Paul Craig Roberts. The Holocaust.


HIER het origineel van Paul Craig Roberts. 
Het artikel ( 2 pagina's)  staat hier drie maal: 
in Blauw: google-vertaald en handmatig verbeterd. 
Onder de gele streep:  Engels en Nederlands tussen elkaar geplaatst, zodat U snel het originele engels kan bekijken. 
De Holocaust
Door: Paul Craig Roberts  ( PCR.  Minister van Financien, Ronald Reagan) 

Omdat de CIA en de zionistische trollen frauduleus op Wikipedia hebben verklaard dat ik (PCR)  een 'holocaust-ontkenner' ben, besloot ik te kijken wat dat betekende.
Ik ging naar het artikel van Ron Unz: 
 'American Pravda: Holocaust Ontkenning.' 
Net zoals het incompetente Wikipedia de opvattingen van David Irving aan mij toeschreef, zal Wikipedia ongetwijfeld het auteurschap van het artikel van Ron Unz óók aan mij toeschrijven..
Ron Unz is een man die ontzettend veel leest ( Ron Unz IQ > 200 )  en die daarover   betrouwbare verslagen schrijft. Zijn artikel rapporteert over boeken die het officiële Holocaust-verhaal promoten en over boeken die de Holocaust hebben onderzocht en feiten vinden die verschillen van het officiële verhaal. De beste manier om je in een nieuw onderwerp te verdiepen is om te zien wat Ron Unz er over te zeggen heeft. Unz is natuurlijk grondig, omdat hij het belang van waarheid begrijpt. Het lezen van zijn artikelen is als het lezen van een monografie. Dit artikel over de holocaust is 18.000 woorden ( 40 pagina’s). Er is toewijding voor nodig om zo’n lang artikel te lezen. Je moet het echt willen weten. Het alternatief is om de tientallen boeken te lezen waarover Unz rapporteert. Het zijn dus de 18.000 woorden van Unz of een paar miljoen woorden. Ik stel voor de snelkoppeling die Unz biedt. Als het uw interesse opwekt, kunt u beginnen met de boeken.

Het artikel van Unz begint met een kaart van Europa met 15 landen waarin elke ontkenning van het officiële Holocaust-narratief, al dan niet waar, de ontkenner in de gevangenis doet belanden. 



Ik heb me altijd afgevraagd waarom het verhaal van de Holocaust -- dat is gebruikt om miljarden dollars van  Zwitserland en van de Duitse belastingbetalers op te eisen  en om Israël te beschermen voor de gevolgen van haar  enorme oorlogsmisdaden en schendingen van het internationaal recht en de resoluties van de Verenigde Naties (zie Norman Finkelstein, The Holocaust Industry, ) –
 door de zionisten als zo kwetsbaar wordt beschouwd dat het niet tegen een uitdaging kan. Een waar verhaal heeft niets te vrezen van critici of ‘ontkenners’, omdat de feiten het verhaal zullen verdedigen. Als zionisten vertrouwen hebben in het verhaal van de Holocaust, moeten ze hun vertrouwen tonen door toe te staan ​​dat hun versie, hùn verhaal,   wordt onderzocht en besproken. De waarheid zal naar voren komen, en als zionisten correct zijn, zullen ze worden gerechtvaardigd.
Mijn interesse in de Holocaust is niet of het waar of gedeeltelijk waar of onwaar is.
Mijn interesse gaat uit naar het feit dat ‘de Holocaust’  als een dogma wordt geaccepteerd zodanig dat in 15 landen mensen die aan dat dogma twijfelen, worden  opgesloten.
( My interest is in its position as a dogma that causes 15 countries to imprison skeptics. De google vertaling van deze zin is: Mijn interesse gaat uit naar zijn positie als een dogma dat ervoor zorgt dat 15 landen sceptici opsluiten.)
Dogma's zijn niet populair in de westerse wereld sinds wetenschappers de strijd met de katholieke kerk wonnen over de vraag of de aarde of de zon het centrum van het zonnestelsel vormde.
Om redenen van religieus gezag stond de kerk erop dat de aarde was gefixeerd en dat de zon rond de aarde cirkelde. Astronomen zeiden dat het juist andersom was. Astronomen waren in het nadeel, niet alleen omdat de kerk meer autoriteit had, maar ook omdat iedereen de zon in het oosten kon zien opgaan, dan de aarde omcirkelde en in het westen onderging. Niemand kon de aarde om zijn as zien draaien terwijl deze om de zon draaide. Er was verbeeldingskracht, rede en abstracte denken voor nodig om het proces te zien zoals het werkelijk was. En ja, zelfs vandaag in de 21ste eeuw spreken we nog steeds ten onrechte over de zon die opkomt in het oosten en ondergaat in het westen, want zo ziet het eruit.
Ik noem deze controverse niet om te impliceren dat dogma's altijd onjuist zijn en dat daarom de Holocaust onjuist is zoals de katholieke kerk. Wat mij zorgen baart over dogma's is niet of ze waar of onwaar zijn, maar dat ze de  vrijheid om te  onderzoeken verbieden. Wetenschap, democratie, burgerlijke vrijheid en de moderne samenleving zijn gebaseerd op vrij onderzoek, vrijheid van meningsuiting en vrij denken. Dogma’s passen niet bij een vrije samenleving; toch hebben we een geïnstitutionaliseerd dogma, ondersteund door gevangenisstraffen als het wordt geschonden. Als we één onbetwistbaar dogma accepteren, hoe voorkomen we dan dat er nòg een komt, en nog een derde? Waarom dan niet honderd dogmas’s ? Het is een begin van afglijden. Je haalt het hek van de dam.

Inderdaad, we glijden al de glibberige helling af. Het is bijvoorbeeld extreem moeilijk, zo niet onmogelijk geworden om de genetische basis van intelligentie te onderzoeken. Allerlei mensen kunnen overstuur raken door bevindingen van verschillende onderzoeken door zowel wetenschappers als geleerden. Zodra we beginnen met het verbieden van vrij onderzoek omdat het sommige mensen van streek maakt, waar komen we dan uiteindelijk terecht?  Zoals ik schreef in mijn column van 3 december 2019: "Kan waarheid onze toekomst zijn?"  brengt het ons terug naar de middeleeuwen ( de premoderne tijd)  waarin de waarheid uit de mond van de autoriteiten kwam en ook die autoriteit diende. We zijn veel dichter bij het terugkeren naar deze premoderne tijd dan we weten.
Een ander probleem met het officiële Holocaust-verhaal is dat het zo inflexibel is dat er geen ruimte is voor mensen die het er wèl mee eens zijn,  om toch fouten te corrigeren. Stel bijvoorbeeld dat er eindelijk Duitse documenten zijn gevonden die de Holocaust documenteren en dat het geregistreerde aantal 4 miljoen was. Het publiceren van het document zou riskant zijn in de 15 landen, omdat het technisch gezien het officiële cijfer van 6 miljoen ontkent en daarmee een ontkenning van de holocaust vormt. David Irving vond bijvoorbeeld bewijs dat honderdduizenden joden werden afgeslacht, maar niet in gaskamers, dus zijn bevestiging van joodse doden maakte hem een ​​ontkenner van de Holocaust. 
Mijn interesse in de Holocaust is niet de waarheid of valsheid ervan. Mijn interesse gaat uit naar het precedent dat het schept om VRIJ onderzoek en debat onmogelijk te maken. Andere onderwerpen zijn nu al net als  de Holocaust, onbespreekbaar geworden. Het is duidelijk dat allerlei belangen deze bescherming voor hun agenda zullen zoeken.
Unz raakte geïnteresseerd in de Holocaust vanwege een aanval op het libertarische tijdschrift Reason voor het publiceren van holocaustontkenners. Destijds accepteerde Unz het verhaal van de Holocaust omdat hij het zo vaak had gehoord. Maar de aanval op libertariërs als holocaustontkenners maakte hem nieuwsgierig en hij besloot te onderzoeken. Dit is wat hij vond:
van Ron Unz





================================================

The Holocaust
Paul Craig Roberts
Having been fraudulently declared on Wikipedia by CIA and Zionist trolls to be a “Holocaust Denier,” I decided to see what that meant. I turned to Ron Unz’s article “American Pravda: Holocaust Denial.” Just as incompetent Wikipedia attributed David Irving’s views to me, no doubt Wikipedia will credit me with authorship of Ron Unz’s article.
Ron Unz is a prolific reader who provides reliable accounts. His article reports on books that promote the official Holocaust story and on books that have researched the Holocaust and find facts different from the official story. The best way to get your feet wet on any subject is to see what Ron Unz has to say. Unz, of course, is thorough, because he understands the importance of truth. Reading his articles is like reading a monograph. This one is 18,000 words. It takes committment. You have to really want to know. The alternative is to read the dozen plus books that Unz reports on. So, it is either Unz’s 18,000 words or a couple of million words. I suggest the shortcut that Unz provides. If it spurs your interest, you can start on the books.
De Holocaust
Paul Craig Roberts
Omdat CIA en de zionistische trollen frauduleus op Wikipedia hebben verklaard dat ik een 'holocaustontkenner' ben, besloot ik te kijken wat dat betekende.
Ik ging naar het artikel van Ron Unz 'American Pravda: Holocaust Ontkenning.' Net zoals het incompetente Wikipedia de opvattingen van David Irving aan mij toeschreef, zal Wikipedia ongetwijfeld het auteurschap van het artikel van Ron Unz óók aan mij toeschrijven..
Ron Unz is een man die ontzettend veel leest ( Ron Unz IQ > 200 )  en die daarover   betrouwbare verslagen schrijft. Zijn artikel rapporteert over boeken die het officiële Holocaust-verhaal promoten en over boeken die de Holocaust hebben onderzocht en feiten vinden die verschillen van het officiële verhaal. De beste manier om je in een nieuw onderwerp te verdiepen is om te zien wat Ron Unz er over te zeggen heeft. Unz is natuurlijk grondig, omdat hij het belang van waarheid begrijpt. Het lezen van zijn artikelen is als het lezen van een monografie. Dit artikel over de holocaust is 18.000 woorden ( 40 pagina’s). Er is toewijding voor nodig om zo’n lang artikel te lezen. Je moet het echt willen weten. Het alternatief is om de tientallen boeken te lezen waarover Unz rapporteert. Het zijn dus de 18.000 woorden van Unz of een paar miljoen woorden. Ik stel voor de snelkoppeling die Unz biedt. Als het uw interesse opwekt, kunt u beginnen met de boeken.



Unz’s article begins with a map of Europe showing 15 countries in which any denial of the official Holocaust account, whether true or not, lands the denier in prison. http://www.unz.com/runz/american-pravda-holocaust-denial/ I have always wondered why the story of The Holocaust, which has been used to extract billions of dollars from Switzerland and the German taxpayers and to shield Israel from its vast war crimes, violations of international law, and United Nations Resolutions (see Norman Finkelstein, The Holocaust Industry, https://www.amazon.com/Holocaust-Industry-Reflections-Exploitation-Suffering/dp/1781685614/ref=sr_1_1?keywords=Norman+Finkelstein&qid=1575645211&s=books&sr=1-1), is thought by Zionists to be so fragile that it cannot stand challenge. A story that is true has nothing to fear from denial, as the facts will defend the story. If Zionists are confident of The Holocaust story, they should show their confidence by permitting their account to be examined and debated. The truth will emerge, and if Zionists are correct they will be vindicated.
My interest in The Holocaust is not whether it is true or partly true or false.
My interest is in its position as a dogma that causes 15 countries to imprison skeptics. Dogmas have not been popular in the Western world since scientists won the struggle with the Catholic Church over whether Earth or the Sun was the center of the solar system.

Het artikel van Unz begint met een kaart van Europa met 15 landen waarin elke ontkenning van het officiële Holocaust-narratief, al dan niet waar, de ontkenner in de gevangenis doet belanden. http://www.unz.com/runz/american-pravda-holocaust-denial/
 Ik heb me altijd afgevraagd waarom het verhaal van de Holocaust -- dat is gebruikt om miljarden dollars van  Zwitserland en van de Duitse belastingbetalers op te eisen  en om Israël te beschermen voor de gevolgen van haar  enorme oorlogsmisdaden en schendingen van het internationaal recht en de resoluties van de Verenigde Naties (zie Norman Finkelstein, The Holocaust Industry, ) –
 door de zionisten als zo kwetsbaar wordt beschouwd dat het niet tegen een uitdaging kan. Een waar verhaal heeft niets te vrezen van critici of ‘ontkenners’, omdat de feiten het verhaal zullen verdedigen. Als zionisten vertrouwen hebben in het verhaal van de Holocaust, moeten ze hun vertrouwen tonen door toe te staan ​​dat hun versie, hùn verhaal,   wordt onderzocht en besproken. De waarheid zal naar voren komen, en als zionisten correct zijn, zullen ze worden gerechtvaardigd.
Mijn interesse in de Holocaust is niet of het waar of gedeeltelijk waar of onwaar is.
Mijn interesse gaat uit naar het feit dat ‘de Holocaust’  als een dogma wordt geaccepteerd zodanig dat in 15 landen mensen die aan dat dogma twijfelen, worden  opgesloten.
( My interest is in its position as a dogma that causes 15 countries to imprison skeptics. De google vertaling van deze zin is: Mijn interesse gaat uit naar zijn positie als een dogma dat ervoor zorgt dat 15 landen sceptici opsluiten.)
Dogma's zijn niet populair in de westerse wereld sinds wetenschappers de strijd met de katholieke kerk wonnen over de vraag of de aarde of de zon het centrum van het zonnestelsel vormde.
For reasons of religious authority, the Church insisted that Earth was fixed and the Sun circled Earth. Astronomers said it was the opposite. Astronomers were at a disadvantage not only because the Church had more authority but also because everyone could see the Sun rise in the east, circle Earth and set in the west. No one could see Earth turning on its axis as it circled the Sun. It took imagination, reason, and abstract thought to see the process as it really was. Indeed, even today in the 21st century we still speak, incorrectly, of the Sun rising in the East and setting in the West, because that is what it looks like.
I mention this controversy not to imply that dogmas are always incorrect and, therefore, that The Holocaust is incorrect like the Catholic Church. What concerns me about dogmas is not whether they are true or false but that they prohibit free inquiry. Science, democracy, civil liberty, and modern society are based on free inquiry, free speech, and free thought. Dogmas are inconsistent with free society; yet, we have an institutionalized dogma, supported by prison sentences if it is violated. If we can have one unchallengeable dogma, what’s to prevent a second, a third, a hundred, a thousand? It is a slippery slope.
Om redenen van religieus gezag stond de kerk erop dat de aarde was gefixeerd en dat de zon rond de aarde cirkelde. Astronomen zeiden dat het juist andersom was. Astronomen waren in het nadeel, niet alleen omdat de kerk meer autoriteit had, maar ook omdat iedereen de zon in het oosten kon zien opgaan, dan de aarde omcirkelde en in het westen onderging. Niemand kon de aarde om zijn as zien draaien terwijl deze om de zon draaide. Er was verbeeldingskracht, rede en abstracte denken voor nodig om het proces te zien zoals het werkelijk was. En ja, zelfs vandaag in de 21ste eeuw spreken we nog steeds ten onrechte over de zon die opkomt in het oosten en ondergaat in het westen, want zo ziet het eruit.
Ik noem deze controverse niet om te impliceren dat dogma's altijd onjuist zijn en dat daarom de Holocaust onjuist is zoals de katholieke kerk. Wat mij zorgen baart over dogma's is niet of ze waar of onwaar zijn, maar dat ze de  vrijheid om te  onderzoeken verbieden. Wetenschap, democratie, burgerlijke vrijheid en de moderne samenleving zijn gebaseerd op vrij onderzoek, vrijheid van meningsuiting en vrij denken. Dogma’s passen niet bij een vrije samenleving; toch hebben we een geïnstitutionaliseerd dogma, ondersteund door gevangenisstraffen als het wordt geschonden. Als we één onbetwistbaar dogma accepteren, hoe voorkomen we dan dat er nòg een komt, en nog een derde? Waarom dan niet honderd dogmas’s ? Het is een begin van afglijden. Je haalt het hek van de dam.


Indeed, we are already sliding down the slippery slope. For example, it has become extremely difficult, if not impossible, to investigate the genetic basis of intelligence. All sorts of people can be upset by findings of various inquiries, both scientific and scholarly. Once we start setting aside free inquiry because it upsets some people, where does that take us? As I wrote in my December 3, 2019 column, “Can Truth Be Our Future?” https://www.paulcraigroberts.org/2019/12/03/can-truth-be-our-future/ it takes us back to pre-modern time when truth issued from the voice of authority and served authority. We are a lot closer to returning to this pre-modern time than we are aware.
Another problem with the official Holocaust story is that it is so inflexible that there is no room for people who agree with it to correct errors. Suppose, for example, that German documents documenting The Holocaust were finally found, and the recorded number was 4 million. To publish the document would be risky in the 15 countries, because technically it denies the official figure of 6 million and thereby constitutes holocaust denial. David Irving, for example, found evidence that hundreds of thousands of Jews were massacred, but not in gas chambers, so his confirmation of Jewish deaths made him a Holocaust denier.

Inderdaad, we glijden al de glibberige helling af. Het is bijvoorbeeld extreem moeilijk, zo niet onmogelijk geworden om de genetische basis van intelligentie te onderzoeken. Allerlei mensen kunnen overstuur raken door bevindingen van verschillende onderzoeken door zowel wetenschappers als geleerden. Zodra we beginnen met het verbieden van vrij onderzoek omdat het sommige mensen van streek maakt, waar komen we dan uiteindelijk terecht?  Zoals ik schreef in mijn column van 3 december 2019: "Kan waarheid onze toekomst zijn?"  brengt het ons terug naar de middeleeuwen ( de premoderne tijd)  waarin de waarheid uit de mond van de autoriteiten kwam en ook die autoriteit diende. We zijn veel dichter bij het terugkeren naar deze premoderne tijd dan we weten.
Een ander probleem met het officiële Holocaust-verhaal is dat het zo inflexibel is dat er geen ruimte is voor mensen die het er wèl mee eens zijn,  om toch fouten te corrigeren. Stel bijvoorbeeld dat er eindelijk Duitse documenten zijn gevonden die de Holocaust documenteren en dat het geregistreerde aantal 4 miljoen was. Het publiceren van het document zou riskant zijn in de 15 landen, omdat het technisch gezien het officiële cijfer van 6 miljoen ontkent en daarmee een ontkenning van de holocaust vormt. David Irving vond bijvoorbeeld bewijs dat honderdduizenden joden werden afgeslacht, maar niet in gaskamers, dus zijn bevestiging van joodse doden maakte hem een ​​ontkenner van de Holocaust.
My interest in The Holocaust is not its truth or falsity. My interest is in the precedent it sets for preventing free inquiry and debate. Other topics are already joining The Holocaust as issues closed to debate. It is obvious that all sorts of interests will seek this protection for their agendas.
Unz got interested in The Holocaust because of an attack on the libertarian magazine Reason for publishing holocaust deniers. At the time Unz accepted The Holocaust story because he had heard it repeated so often. But the attack on libertarians as holocaust deniers made him curious, and he decided to investigate. This is what he found:
American Pravda: Holocaust Denial
by Ron Unz

Mijn interesse in de Holocaust is niet de waarheid of valsheid ervan. Mijn interesse gaat uit naar het precedent dat het schept om VRIJ onderzoek en debat onmogelijk te maken. Andere onderwerpen zijn nu al net als  de Holocaust, onbespreekbaar geworden. Het is duidelijk dat allerlei belangen deze bescherming voor hun agenda zullen zoeken.
Unz raakte geïnteresseerd in de Holocaust vanwege een aanval op het libertarische tijdschrift Reason voor het publiceren van holocaustontkenners. Destijds accepteerde Unz het verhaal van de Holocaust omdat hij het zo vaak had gehoord. Maar de aanval op libertariërs als holocaustontkenners maakte hem nieuwsgierig en hij besloot te onderzoeken. Dit is wat hij vond:
van Ron Unz

No comments:

Post a Comment