Friday, February 17, 2023

1375 Welke troef heeft de VS nog in de mouw zitten? Door Mike Whitney.


Ik denk dat het een interessant artikel is. Ik heb slechts de eerste helft gelezen.

Ik kan me niet voorstellen dat de VS niet een of ander Plan heeft om tòch te winnen. ( Denk aan het verregaande plan de Nord Stream pijpen op te blazen).

Ik meen dat Whitney hier over speculeert.

 

 

Een door de VS geleide "coalitie van de wilskrachtigen" is de voorbode van het uiteenvallen van de NAVO

MIKE WHITNEY - 15 FEBRUARI 2023

 - 3.600 WOORDEN -


 

De vernietiging van de Nord Stream pijpleiding was een gangsterdaad die de kanker in het hart van de "op regels gebaseerde orde" onthult. Hoe kan er vrede en veiligheid zijn als 's werelds machtigste natie de kritieke infrastructuur van andere landen kan vernietigen zonder overleg of gerechtelijke procedures? Als het rapport van Hersh kan worden vertrouwd - en ik denk dat dat zo is - dan moeten we aannemen dat hoge adviseurs in de regering Biden en de president zelf opzettelijk een daad van industrieel terrorisme hebben gepleegd tegen een langdurige vriend en bondgenoot, Duitsland. Wat Biden's betrokkenheid bij deze daad impliceert, is dat de Verenigde Staten nu het recht opeisen om willekeurig te beslissen welke landen handel mogen drijven met welke andere landen. En als het kopen en verkopen van energievoorraden om een of andere reden in strijd is met de bredere geopolitieke doelstellingen van Washington, dan meent de VS het recht te hebben om de infrastructuur die deze handel mogelijk maakt uit te wissen. Is dit niet de reden die werd gebruikt om het opblazen van Nord Stream te rechtvaardigen?

Sy Hersh heeft de wereld een dienst bewezen door de daders van de Nord Stream sabotage te ontmaskeren. Zijn onthulling identificeert niet alleen de betrokkenen, maar geeft ook aan dat zij verantwoordelijk moeten worden gehouden voor hun daden. Maar hoewel we in de nabije toekomst geen grondig onderzoek verwachten, denken we wel dat de omvang van de aanval een "wake up call" is geweest voor mensen die vasthouden aan het geloof dat het unipolaire model moreel aanvaardbare resultaten kan opleveren. Het incident toont aan dat eenzijdig optreden onvermijdelijk leidt tot crimineel geweld tegen zwakkeren en weerlozen. De geheime operatie van Biden heeft elke man, vrouw en kind in Europa gekwetst. Het is een echte tragedie. Hier is een citaat uit een recent interview met Hersh:

 

"Ik denk dat dit verhaal het vermogen van onze president om het Amerikaanse volk achter de oorlog te krijgen kan vernietigen, omdat het iets laat zien dat zo donker en zo on-Amerikaans is. Weet je, dit zijn wij niet. We hebben het niet over ons. Dit is een stel inlichtingenofficieren en CIA mensen...." Seymour Hersh 2:29 min.

#SeymourHersh, die de oorlogsmedia nu willen zwartmaken voor het blootleggen van #Biden's daad van milieu- en energiezekerheid #terrorisme, vertegenwoordigt het beste van de journalistiek in de #VS, na het blootleggen van Amerikaanse misdaden zoals het My Lai bloedbad in Vietnam en de martelingen in de Abu Ghraib gevangenis. pic.twitter.com/YwjS3dPZWB

- tim anderson (@timand2037) februari 13


 

Hij heeft gelijk, nietwaar? De regering Biden heeft het effect van deze onthullingen op het publiek enorm misrekend. De reputatieschade alleen al zal immens zijn, maar ze zullen ook worden gebruikt als prisma waardoor veel critici de oorlog zien. Er zijn zelfs tekenen dat dit nu al gebeurt. Op zondag bevestigde de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov dat het werkelijke doel van de oorlog van Washington niet alleen is om Rusland te "verzwakken" en het uiteindelijk in kleinere stukken te versplinteren. Dit is wat hij zaterdag zei:

 

Volgens Lavrov hebben de VS besloten dat Rusland en Duitsland de afgelopen 20-30 jaar "te goed" hebben samengewerkt en een krachtige alliantie hebben opgebouwd op basis van Russische middelen en Duitse technologie.

"Dat begon de monopoliepositie van veel Amerikaanse bedrijven te bedreigen. Daarom was het nodig om het op een of andere manier te ruïneren, en wel letterlijk," zei de minister.

"Er is hier een aspect dat te maken heeft met het feit dat vriendschap tussen landen, nationale verzoening tussen hen, zoals het gebeurde tussen Russen en Duitsers, een oogpijn is geworden voor degenen die niet willen dat er ergens op deze planeet iemand verschijnt die zal concurreren met de belangrijkste hegemoon, die de VS heeft verklaard te zijn," voegde Lavrov eraan toe."" (Lavrov zegt dat Amerikaanse functionarissen in wezen erkennen dat de ontploffingen van Nord Stream VS-werk waren", Tass)

 

De opmerkingen van Lavrov versterken ons eigen standpunt dat het conflict werd verzonnen door de deskundigen op het gebied van buitenlands beleid van Washington, die zich realiseerden dat de Duits-Russische economische integratie een ernstige bedreiging vormde voor de dominante rol van Amerika in de wereldorde. Daarom werd Nord Stream het primaire doelwit van de Amerikaanse agressie, omdat de pijpleiding de vitale slagader was die de twee continenten verbond en hen dichter bij elkaar bracht in een economische gemeenschap die uiteindelijk 's werelds grootste vrijhandelszone zou worden. Dit is wat Washington het meest vreesde, en dat is waarom Biden en Co. zulke wanhopige stappen ondernamen om de versterking van de economische betrekkingen tussen Duitsland en Rusland te voorkomen. Kortom, Nord Stream moest worden vernietigd omdat Nord Stream het einde betekende van de unipolaire wereldorde.


 

 

Laten we, in plaats van verder uit te weiden over deze belabberde theorie, eens kijken of we iets kunnen ontdekken over Hersh's schimmige "informatiebron". Sta me toe het in de vorm van een vraag te gieten:

Waarom heeft Sy Hersh's bron hem gedetailleerde, top-geheime informatie verstrekt over de sabotage van de Nord Stream pijpleiding door de regering Biden?

·         a. De bron is een stroman van het Kremlin die de oorlogsinspanningen wilde ondermijnen en de Verenigde Staten ernstige schade wilde toebrengen.

·         b. De bron is een Amerika-hatende "Commie" die democratie en vrijheid verafschuwt...

·         c. De bron is een adrenalinejunkie die zichzelf, zijn gezin, zijn carrière en zijn vrijheid graag op het spel zet.

·         d. De bron is een bezorgde Amerikaan die dacht dat het onthullen van informatie over de vernietiging van Nord Stream zou voorkomen dat de neocons het land naar een catastrofale oorlog met Rusland zouden leiden.

 

Als je "d" kiest, geef je jezelf een schouderklopje, want dat is het goede antwoord. Niemand in zijn volle verstand zou de risico's nemen die Hersh's bron nam, tenzij hij voelde dat het land in groot gevaar was. En vergeet niet dat we misschien nog niet eens weten wat dat gevaar is, omdat we niet weten welke toekomstige escalaties de neocons plannen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de VS al plannen hebben om F-16's en langeafstandsraketsystemen te leveren waarmee dieper op Russisch grondgebied kan worden toegeslagen. Het kan zijn dat de neocons een nucleaire bom willen laten ontploffen in Oekraïne als onderdeel van een "valse vlag" operatie. Of het kan zijn dat Biden van plan is een "coalitie van bereidwilligen" (Oekraïne, Polen, Roemenië) te organiseren die naast de Amerikaanse Special Forces zal vechten in gevechtsoperaties in Oost-Oekraïne. Elk van deze ontwikkelingen betekent een ernstige escalatie in de vijandelijkheden die de kans op een rechtstreeks conflict met het nucleair bewapende Rusland zou vergroten. In de woorden van Joe Biden zelf: "Dat is wat je noemt de Derde Wereldoorlog."

Hij heeft gelijk, het zou WO 3 zijn, wat zou kunnen verklaren waarom Hersh's bron de moed opbracht om de auteur te voorzien van de vernietigende informatie over Nord Stream. Hij kan geloofd hebben dat de wereld op het snelle spoor zat naar nucleaire vernietiging, dus riskeerde hij zijn eigen leven voor het onze. "Geen grotere liefde heeft een man...".

En de bron is niet de enige die zichzelf in gevaar heeft gebracht. Hersh kan ook aangeklaagd worden. Als Hersh niet zo gerespecteerd was als hij is, zou hij nu waarschijnlijk een cel delen met Julian Assange. Immers, wat is het verschil tussen wat Assange deed en wat Hersh deed?

Niet veel, behalve het feit dat Hersh's uitstekende reputatie hem "onaantastbaar" maakt. (Dat hopen we.)


 

 

Hoe dan ook, als het motief achter het artikel was om een nucleair Armageddon te voorkomen, dan zijn we zeer dankbaar voor hun moed en onbaatzuchtigheid.

Toch kunnen er andere motieven zijn geweest die het artikel hebben gedreven en die het overwegen waard zijn. Laten we ons even voorstellen dat Hersh's bron informatie heeft over de plannen van de neocons voor de nabije toekomst. Met andere woorden, het is heel goed mogelijk dat de sabotage van Nord Stream alleen niet de belangrijkste drijfveer was voor Hersh's rapport, maar een ander sinister plan aan de horizon, namelijk een militaire escalatie die een catastrofe van ongekende ernst zou kunnen veroorzaken.

Zoals we al eerder zeiden, zou zo'n plan F-16's en langeafstandsraketsystemen kunnen omvatten, of een nucleaire "valse vlag"-operatie, of het zou kunnen zijn dat Biden een "coalitie van bereidwilligen" organiseert die samen met de US Special Forces vecht in gevechtsoperaties in Oost-Oekraïne. Amerikaanse gevechtstroepen in Oekraïne zouden een directe botsing met Rusland in feite onvermijdelijk maken. Het zou de VS op weg zetten naar een nieuwe wereldoorlog, en dat is wat de neocons willen. Helaas vermoed ik dat dit het meest waarschijnlijke scenario voor de nabije toekomst is: de vorming van een door de VS gesteunde coalitie die de directe strijd met Rusland in Oekraïne aangaat. Hier is een "Verklaring van perschef Karine Jean-Pierre over president Biden's reis naar Polen:

 

Van 20 tot 22 februari reist president Joseph R. Biden, Jr. naar Polen. Hij zal president Andrzej Duda van Polen ontmoeten om onze bilaterale samenwerking en onze collectieve inspanningen om Oekraïne te steunen en de afschrikking van de NAVO te versterken, te bespreken. Hij zal ook een ontmoeting hebben met de leiders van de Negen van Boekarest (B9), een groep van onze oostelijke NAVO-bondgenoten, om de niet aflatende steun van de Verenigde Staten voor de veiligheid van het bondgenootschap te bevestigen. Daarnaast zal president Biden voorafgaand aan de eenjarige verjaardag van Ruslands brute en onuitgelokte invasie van Oekraïne opmerkingen maken over hoe de Verenigde Staten de wereld hebben opgeroepen om het volk van Oekraïne te steunen bij het verdedigen van zijn vrijheid en democratie, en hoe wij het volk van Oekraïne zullen blijven steunen zolang dat nodig is." (Het Witte Huis, Washington DC)

 

Zoals het in de officiële verklaring staat, zal Biden niet alleen met de Poolse president praten over "collectieve inspanningen om Oekraïne te steunen", maar zal hij ook "bilaterale samenwerking tussen de VS en Polen" bespreken. Maar wat voor soort bilaterale samenwerking wil Biden naast meer wapens? Gevechtstroepen? Is dat waar Biden naar op zoek is; coalitielaarzen op de grond om de zware verliezen van Oekraïne te compenseren? Hier is een artikel van een website genaamd Notes From Poland dat een sterke toename van Poolse wervingsdoelen aankondigt. Het is niet verrassend dat het artikel niet uitlegt waarom Polen van plan is de omvang van zijn leger binnen een jaar meer dan te verdubbelen.

 

 

Tot 200.000 mensen kunnen volgend jaar worden opgeroepen voor militaire oefeningen in Polen, waaronder sommigen die zich nooit voor dienst hebben aangemeld, maar geacht worden "nuttige vaardigheden" te hebben. .... De oefeningen kunnen tot 90 dagen duren, en op niet deelname staat een gevangenisstraf of een boete....

De pool van mensen die kunnen worden opgeroepen zijn mensen van 55 jaar en jonger die de zogenaamde militaire kwalificatie hebben doorlopen, die verplicht is voor alle mannen die 19 jaar worden en waarbij de gezondheidscategorie en de geschiktheid voor militaire dienst van de kandidaat worden bepaald .....

Polen zal de defensie-uitgaven volgend jaar verhogen tot 3% van het BBP, een van de hoogste niveaus in de NAVO, om zich te beschermen tegen het "vraatzuchtige imperium Rusland".

Haar nieuwe Homeland Defence Act zal ook het aantal militairen meer dan verdubbelen https://t.co/KlEA1cHOo - Notes from Poland (@notesfrompoland) 19 maart 2022

Tot 2009 kende Polen een dienstplicht voor mannen, maar die werd afgeschaft ten gunste van een volledig professioneel leger. In de afgelopen jaren heeft de groeiende dreiging van Rusland de regering er echter toe aangezet de omvang en de sterkte van de strijdkrachten te vergroten.

In 2017 werd een nieuwe Territoriale Defensiemacht opgericht. De Homeland Defence Act van dit jaar voorziet in een verdubbeling van de omvang van de strijdkrachten, van de huidige 143.500 troepen..." ("Up to 200,000 Poles to be called up for military training next year", Notes From Poland)

 

Moeten we deze plotselinge uitbreiding van het Poolse leger afdoen als louter toeval of is het waarschijnlijker dat er al een deal is gesloten met Washington over toekomstige troepeninzet in Oekraïne?

Volgens de verklaring van het Witte Huis zal Biden "ook een ontmoeting hebben met de leiders van de Negen van Boekarest (B9)", een groep van negen NAVO-landen in Oost-Europa die na het einde van de Koude Oorlog deel zijn gaan uitmaken van het door de VS geleide militaire bondgenootschap...en die Roemenië, Polen, Hongarije, Bulgarije, de Tsjechische Republiek, Slowakije en de drie Baltische republieken Estland, Letland en Litouwen omvat. Alle negen landen waren ooit nauw verbonden met de inmiddels ontbonden Sovjet-Unie, maar kozen later het pad van de democratie. Roemenië, Polen, Hongarije en Bulgarije zijn voormalige ondertekenaars van de nu ontbonden militaire alliantie van het Warschaupact onder leiding van de Sovjet-Unie...Kijk maar:

 

 

Alle leden van de B9 maken deel uit van de ... De NAVO (en alle) hebben zich sinds 2014 kritisch uitgelaten over de agressie van president Vladimir Poetin tegen Oekraïne... Vorig jaar heeft de NAVO haar nieuwe Strategisch Concept aangenomen, waarin alle bondgenoten het erover eens waren dat ,,de Russische Federatie de belangrijkste en meest directe bedreiging vormt voor de veiligheid van de bondgenoten en voor de vrede en stabiliteit in het Euro-Atlantisch gebied". Nu, op weg naar de top van Vilnius, moeten wij ervoor zorgen dat het bondgenootschap volledig is voorbereid op deze bedreiging." ("Wie zijn de Negen van Boekarest, landen aan de oostflank van de NAVO?", Indian Express)

 

Een leger van Russofoben; is dat wat ze willen creëren?

Daar lijkt het wel op.


 

Misschien maken we een "berg van een molshoop"; dat is zeker een mogelijkheid. Maar nu het Russische leger op alle fronten langs de bestandslijn oprukt, denken wij dat de wanhopige neocons wel iets kolossaals gaan doen. We zijn er zelfs zeker van. Bekijk dit fragment uit een artikel op Larry Johnsons website, "De zoon van een nieuwe Amerikaanse revolutie":

 

Nu het slechte nieuws. De regering Biden en onze Europese bondgenoten bereiden zich voor op een grote militaire actie in de oorlog in Oekraïne, of ze weten dat er binnenkort iets ergs gaat gebeuren, waarschijnlijk in Wit-Rusland, want er zijn net waarschuwingen afgegeven voor buitenlandse burgers om Wit-Rusland en Rusland te ontvluchten:

Het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken drong er bij zijn burgers op aan Belarus onverwijld te verlaten.

Canada dringt er bij zijn burgers op aan Belarus onmiddellijk te verlaten vanwege het risico van willekeurige toepassing van plaatselijke wetten en vijandelijkheden in Oekraïne - Canadees ministerie van Buitenlandse Zaken.

De Verenigde Staten hebben maandag een advies op hoog niveau uitgevaardigd waarin Amerikaanse burgers wordt gevraagd Rusland onmiddellijk te verlaten en niet meer naar het land te reizen nu de oorlog van Rusland tegen buurland Oekraïne voortduurt.

"Reis niet naar Rusland vanwege de onvoorspelbare gevolgen van de niet-uitgelokte volledige invasie van Oekraïne door Russische strijdkrachten, de mogelijkheid van intimidatie en het uitkiezen van Amerikaanse burgers voor detentie door Russische veiligheidsfunctionarissen, de willekeurige handhaving van de plaatselijke wetgeving, beperkte vluchten naar en vanuit Rusland, de beperkte mogelijkheden van de ambassade om Amerikaanse burgers in Rusland bij te staan, en de mogelijkheid van terrorisme", aldus de waarschuwing.

Ik geloof niet in toeval. Dit is een gecoördineerde actie en geeft aan dat de situatie in Rusland en Wit-Rusland in de nabije toekomst gevaarlijk wordt. Misschien heeft het iets te maken met het feit dat de Verenigde Staten islamitische radicalen opleiden om terroristische aanslagen te plegen in Rusland en Wit-Rusland." ("Sy Hersh Speaks and NATO Warns of Escalation in the War in Ukraine?", Zoon van een Nieuwe Amerikaanse Revolutie)

 

Er is iets op til, hoewel we niet zeker weten of het werkelijkheid wordt of niet. Maar - vergeet niet - er zouden geen terroristische aanvallen, valse vlaggen of extra gevechtstroepen nodig zijn als het officiële verhaal waar zou zijn en het Oekraïense leger de oorlog zou winnen. Maar dat is niet wat er gebeurt. De Oekraïense strijdkrachten verliezen en verliezen zwaar. In feite hebben ze niet eens voldoende munitievoorraden om de gevechten op lange termijn vol te houden. Hier is het verhaal van Reuters:

 

"De NAVO zal haar leden naar verwachting vragen haar munitievoorraden, die door de oorlog in Oekraïne sterk zijn uitgeput, te vergroten... Het tempo van de leveringen aan Oekraïne, waar de troepen van Kiev dagelijks tot 10.000 artilleriegranaten afvuren, heeft de westerse voorraden uitgeput en gaten in de efficiëntie, snelheid en mankracht van de bevoorradingsketens blootgelegd.

"Als Europa tegen Rusland zou vechten, zouden sommige landen binnen enkele dagen zonder munitie komen te zitten," vertelde een Europese diplomaat aan Reuters... de voorraden zijn nog kleiner geworden door het conflict in Oekraïne..... De oorlog heeft ook de aandacht gevestigd op het gebrek aan industriële capaciteit dat nodig is om de productie snel op te voeren, nadat decennia van slinkende overheidsorders veel productielijnen hebben doen verdwijnen....

"Ik denk niet per se dat onze voorraden het komende jaar enorm zullen toenemen," zei de NAVO-functionaris. "Alle extra voorraden die we zullen hebben, zullen naar Oekraïne gaan." ("Verwacht wordt dat de NAVO de munitievoorraaddoelstellingen zal verhogen omdat de oorlog de reserves uitput", Reuters)

 

Hoe breng je een land in oorlog met Rusland zonder genoeg munitie om de vijand te bestrijden?


De incompetentie is verbijsterend, en het is ook geen kortetermijnprobleem. Westerse landen hebben niet langer de industriële basis om de nodige voorraden en uitrusting te leveren voor "grootschalige oorlogsvoering met hoge intensiteit". Het opbouwen van capaciteit zal jaren duren. In de tussentijd zal de oorlog worden beslecht door goed uitgeruste Russische gevechtstroepen die de gedemoraliseerde Oekraïners, die steeds meer onderbemand en kansloos zijn, zullen blijven aanvallen. Dit komt uit een artikel in de UK Telegraph:

 

"Met Rusland weer in het offensief na belangrijke Oekraïense gevechtssuccessen rond Kharkiv en Kherson in de tweede helft van 2022, waren de afgelopen weken de bloedigste tot nu toe van een toch al bloedige oorlog, waarbij aan beide zijden buitengewoon veel slachtoffers vielen. Verwacht wordt dat het nog erger wordt.

De Oekraïense minister van Defensie Oleksii Reznikov zegt dat Rusland "veel meer" dan 300.000 troepen heeft gemobiliseerd, misschien wel een half miljoen, en dat deze troepen Oekraïne binnenstromen ter voorbereiding van wat naar verwachting een groot offensief zal worden in de komende dagen en weken. Hoewel Kiev ook zijn troepen heeft opgebouwd en ze heeft voorzien van moderne, door het Westen geschonken uitrusting, heeft Poetin een veel grotere troepenmacht dan toen hij een jaar geleden binnenviel. Ondanks herhaalde optimistische berichten dat Rusland bijna geen artilleriegranaten meer heeft - een van de winnaars in dit conflict - zijn Poetins oorlogsvoorraden enorm, en zijn fabrieken werken de klok rond om nog meer te produceren.

Onder druk tegen het eind van vorig jaar trok Rusland zijn troepen terug naar sterke posities, waarbij het terrein inruilde voor tijd terwijl het middelen verzamelde voor een geplande hamerslag terwijl het de Oekraïners in het oosten afmatte en hen verzachtte voor de komende aanval.

Tot nu toe was het verhaal in het Westen dat Oekraïne deze oorlog met gemak wint... De realiteit is complexer: de waarheid is dat de recente beloften van nieuwe gevechtsuitrusting voor Oekraïne - met name raketten met een groter bereik, tanks en andere pantservoertuigen - waarschijnlijk niet op tijd zullen worden nagekomen om effect te sorteren in deze strijd als Poetin zijn offensief begint volgens het tijdschema dat Kiev voorspelt.....

We moeten daarom voorbereid zijn op aanzienlijke Russische winst in de komende weken. We moeten realistisch zijn over hoe slecht het zou kunnen worden - anders dreigt de schok de westerse vastberadenheid te verdrijven. Het tegenovergestelde gebeurde afgelopen zomer en herfst, toen de afnemende steun in delen van Europa en de VS werd aangewakkerd door het Oekraïense succes." ("Vladimir Poetin staat op het punt schokkende winst te boeken", UK Telegraph)

 

En dit is van de New York Times:

 

Uitgeputte Oekraïense troepen klagen dat ze al in de minderheid en onderbewapend zijn, nog voordat Rusland het grootste deel van zijn ongeveer 200.000 pas gemobiliseerde soldaten heeft ingezet. En artsen in ziekenhuizen spreken van toenemende verliezen terwijl ze worstelen om strijders met gruwelijke verwondingen te verzorgen.
...
De eerste fasen van het Russische offensief zijn al begonnen. Oekraïense troepen zeggen dat
Bakhmut, een oostelijke Oekraïense stad die Russische troepen sinds de zomer proberen in te nemen, waarschijnlijk snel zal vallen. Elders rukken Russische troepen in kleine groepen op en onderzoeken de frontlinies op zoek naar Oekraïense zwakheden.

De inspanningen belasten nu al het Oekraïense leger, dat uitgeput is door bijna 12 maanden van zware gevechten.
 ...
De verliezen onder de Oekraïense troepen zijn groot. Troepen van een vrijwillig contingent genaamd de Karpaten Sich, dat zich nabij Nevske bevindt, zeiden dat ongeveer 30 strijders van hun groep de afgelopen weken zijn omgekomen, en soldaten zeiden, slechts gedeeltelijk schertsend, dat zo ongeveer iedereen een hersenschudding heeft.

In een fronthospitaal in de Donbas lag het mortuarium vol met lichamen van Oekraïense soldaten in witte plastic zakken. In een ander ziekenhuis waren de gangen overvol met brancards met gewonde troepen, bedekt met thermische dekens van goudfolie, en bijna de hele dag door kwam er een gestage stroom ambulances van het front." ("Outnumbered  and  Worn Out, Ukrainians in East Brace for Russian Assault", New York Times) Opmerking: overgenomen van Moon of Alabama

En nog een fragment uit de Paper of Record:

Het probleem is dat Oekraïne de oorlog aan het verliezen is. Niet, voor zover we kunnen zien, omdat zijn soldaten slecht vechten of zijn bevolking de moed heeft verloren, maar omdat de oorlog is uitgegroeid tot een uitputtingsslag zoals in de Eerste Wereldoorlog, compleet met zorgvuldig gegraven loopgraven en relatief stabiele fronten.

Dergelijke oorlogen worden meestal gewonnen - zoals de Eerste Wereldoorlog - door de partij die de demografische en industriële middelen heeft om het langst stand te houden. Rusland heeft meer dan driemaal zoveel inwoners als Oekraïne, een intacte economie en superieure militaire technologie. Tegelijkertijd heeft Rusland zijn eigen problemen; tot voor kort hebben een tekort aan soldaten en de kwetsbaarheid van zijn wapenopslagplaatsen voor raketaanvallen zijn vooruitgang in westelijke richting vertraagd. Beide partijen hebben redenen om naar de onderhandelingstafel te komen." ("Rusland en Oekraïne hebben redenen om te onderhandelen. The U.S. Has Other Plans", New York Times)

 

Snap je? De oorlog zal ongetwijfeld nog enige tijd duren, maar de uitkomst staat nu vast. En nu de strop in het oosten strakker wordt en de kans op succes steeds kleiner wordt, denken wij dat de neocons wel iets zullen doen dat nog wanhopiger, roekelozer en gewelddadiger is. Wij verwachten dat de volgende stap een poging zal zijn om een coalitie van bereidwilligen (VK, Roemenië, Polen en VS) te vormen die de onwillige NAVO-bondgenoten tot het breekpunt zal dwingen door een geïmproviseerd leger onder leiding van de VS in te zetten tegen de Russische troepen op de moordvelden van Oekraïne. Met elke roekeloze actie vergroot Uncle Sam de kans op een kritieke splitsing binnen de NAVO die een einde zal maken aan Washingtons wurggreep op Europa en de basis zal leggen voor een nieuwe orde.

 


105 comments:

  1. Op blog 1373 heb ik nog enige malen gereageerd:
    Op Rootman. Low dose, Rootman!

    Op de Hersh onthulling: gebracht als 'oud nieuws' en dus veel minder belangrijk dan "BREAKING NEWS'. Het volk zal het belang zelf niet doorzien.

    Etc.

    ReplyDelete
  2. [US hobby club reports missing balloon after ‘UFO shootdowns’

    President Biden has acknowledged that three unidentified objects shot down by US fighter jets were not foreign spy craft], bron: https://swentr.site/news/571616-us-hobby-pico-ballon/

    Uit het artikel:

    [The balloons typically cost no more than $200 to construct – with some running as cheap as $12 – and are often less than one meter in diameter. ]

    en

    [The object was fired upon with an AIM-9X Sidewinder missile, costing taxpayers a minimum of $472,000.]

    Hahahahahahahahahahaha! Zoals ik al schreef, die verhalen over ballonnen nemen ridicule vormen aan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Reactie Niemandsknegt op twatter:

      [(Ik moest onbedaarlijk lachen)

      Ballon vermist van hobbyclub.

      Gevreesd wordt dat hij is neergeschoten door de Amerikaanse luchtmacht.

      (Die ballonen kosten tussen de $12 tot $180 per stuk, die AIM-9X Sidewinder missiles kosten $400,000 per stuk)]

      [Hobby Club’s Missing Balloon Feared Shot Down By USAF

      Steve Trimble February 16, 2023], bron: https://aviationweek.com/defense-space/aircraft-propulsion/hobby-clubs-missing-balloon-feared-shot-down-usaf

      Delete
    2. Ben Garrison maakt altijd leuke plaatjes. Hier het kale plaatje voor het archief.

      Delete
    3. Die irritante Peter Zeihan, die altijd praat alsof hij de definitieve waarheid in pacht heeft, zei precies te weten dat het een Chinese spionage ballon was.

      Nu heeft Biden zelf verklaard dat het geen Chinese spy balloon was.

      Dat geeft mij wel een glimlach.
      Ik geloof geen van beide heren, en heb geen idee wat het was. Maar Zeihan kan natuurlijk niet zeggen dat Biden loog.

      Delete
  3. 🤡Zé was nooit van plan de Minsk-accoorden uit te voeren. Het narratief, dat de RF een buurland zomaar aanviel, staat op instorten. De msm zullen hier niet over berichten.

    ReplyDelete
  4. OT. Site met interessante -niet alledaagse- onderwerpen over van alles-en-nog-wat, waaronder vrije energie en functionele gebouwen. Leuk & ontspannend.

    ReplyDelete
  5. Al die lghbt-etc figuren zijn allemaal knetterziek in het hoofd. Straks is iedereen slachtoffer. Yaaggghhhh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dit is nog erger: Dit Moet Iedereen Zien. 🤡Zé die het heeft over europeesche waarden, die je op de film kunt zien.
      LEUGENAAR !!!

      Delete
    2. Vreselijk, ik had die beelden al voorbij zien komen. Die Zé kan goed projecteren (omdraaien van de werkelijkheid cq waarheid) en is zeker niet in zijn eerste leugen gestikt.

      Delete
    3. In hetzelfde kader: een sollicitatiegesprek in het SLI, naar de nú geldende normen. Hilarisch en tegelijkertijd beschamend.

      Delete
    4. Hilarisch! Geeft exact de situatie weer :-))))

      Inderdaad ook beschamend, het "westen" is (ver) afgezakt.

      Delete
  6. Toeval bestaat? Vergeet het maar. Ook het 'ongeluk' bij East Palestine, Ohio was al voorzien. Net zoals 9/11 en de covid-19 affaire. Alle waren reeds voorbespeeld.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Of is het allemaal een illusie .......................

      Delete
    2. Zo niet dan zijn de lui die dit soort dingen "organiseren" compleet gestoord (maar dat wisten we eigenlijk al).

      Delete
    3. Met 911 en Covid ben ik het eens, maar over de treinramp in East Palestine geloof ik niet dat het opzet is.

      De ramp wordt verborgen gehouden voor het publiek. ( probeerden ze)
      Wat is dan het nut om die te plegen?
      De schade is enorm.

      Ik hoorde dat er al jaren grote politieke strijd is om die chemische wagons.
      Er was politiek akkoord dat de remmen van al le goederentreinen moesten worden verbeterd. Zou miljarden kosten.
      Is daarom later toch niet door gegaan.

      Dit zijn de gevolgen.
      Ik denk dat de politiek erg in zijn maag zit met East Palestine.

      Dat dit dorp de acteurs leverde voor die film: dat lijkt me toeval.
      Dat de film er was: het is een van de standaard rampen die je kan bedenken. Het is deel van het film repertoire.

      Mijn ex medewerkster verhuisde naar Bergen op Zoom, woont 8 meter vanaf het spoor. In de nacht komen de goederenwagons tussen Vlissingen en het Ruhr gebied langs.
      Ze moesten een slaapkamer bij bouwen , achter het huis, met soort trilling dempende vloer, meen ik. Om te kunnen slapen.
      Er is al eeuwen sprake van dat die wagons over speciale sporen moeten gaan, want nu gaan ze door het hartje van elke stad, want daar liggen de sporen.
      Anderzijds: al die chemie vervoeren per vrachtwagen is nog veel gevaarlijker.

      Het is dus een echt probleem, in elk land.

      Delete
    4. @JV, het nut zou zijn (volgens degenen die niet in een ongeluk geloven) dat er heel veel boerenland vergiftigd wordt/is maar nu net niet het land wat BG op grote schaal heeft opgekocht. Op zijn minst zou dit het uitschakelen van de concurrentie kunnen zijn, op zijn slechtst het creëren van voedseltekorten.

      Voorlopig ga ik uit van een ongeluk (de infrastructuur van de V.S. schijnt abominabel te zijn) maar ik vind het wel vreemd dat er kort daarna nog twee van dergelijke ongelukken gebeurd zijn.

      @G.B., wat is eigenlijk het nut van het 'voor bespelen' van de goegemeente?

      Delete
  7. Replies
    1. Tja, eet ze dan in ieder geval netjes op :-)))

      Delete
    2. @SDR: Nee, is gewoon pure moordlust. Schapen schijnen dat op te wekken bij roofdieren.
      Oplossing is gewoon die schapen 's-nachts achter slot en grendel, maar ja, daar wordt de boer weer moe van, al dat extra werk.

      Delete
    3. Dat is dan fraai van jou :-))))))))))))))))))

      Delete
  8. Dit moert je horen: ( soort gekaufte journalisten)
    https://www.youtube.com/watch?v=BgZsl0qqU3c&ab_channel=localmcmedianed2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uit de beschrijving onder de film:

      [en ontving in ruil voor de positieve berichtgeving in de Verenigde Staten daarvoor een ereburger certificaat.]
      Dat is goedkoop !

      [Als je dit boek hebt gelezen, zul je onze kranten lezen met andere ogen, vaker de TV uitschakelen en u zult ook weten wat u kunt verwachten van de radio: bijna niets.]
      Kranten lees ik al jaren niet meer evenals tv-kijken en de radio is nét goed genoeg voor de file-berichten, meer niet. Je moet zelf voor entertainment onderweg zorgen.

      Delete
    2. Tien jaar na dato video nog steeds niets veranderd. Het boek "gekochte journalisten" heb ik indertijd gelezen, net zoals het boek "je hebt het niet van mij maar.........." van Joris Luyendijk (boek is in 2010 uitgegeven). Uit het laatste boek blijkt al dat (zonder omkoping) in Nederland politiek en pers op een ongezonde manier met elkaar verweven zijn.

      Dat ze de opkomst van P.F. niet in de gaten hadden, is een heel duidelijk bewijs dat ze geen idee hadden (en hebben) wat er werkelijk in de maatschappij speelt.

      Delete
    3. Hierboven gaat het over journalisten. Op het Internet spelen soortgelijke taferelen. Hier een link over googel, waarmee de regering een hotline zou hebben. Ik ben ambivalent over PdB: de ene keer is het absolute onzin, de andere keer is het een schot in de roos. Typisch gedrag van CO, maar je kunt natuurlijk alleen de goede berichten eruit pikken. Klik maar op 'context'. Dit is zo'n voorbeeld. Iedere machinist in NL zou weigeren ook maar 1 meter te rijden op zo'n spoor.
      Klik op de Arie-link en kijk daar verder.
      Deze Arie heeft wel geniale berichten en bijschriften.

      Delete
    4. Heb me geabonneerd op Paulus de Boskabouter, en op Arie.

      Dit is de laatste van Arie:

      Pieter pot ( kan) de boel wel inpakken!
      Go Woke, Go Broke

      Hij is leuk !

      Delete
    5. Ter info bij Pieter Pot: https://www.emerce.nl/nieuws/faillissement-dreigt-online-supermarkt-pieter-pot-ceo-weg

      Delete
    6. Paulus en Arie zijn leuk. Pieter Pot heeft een sympathiek idee: Alles los verkopen, zelf afwegen. Was vroeger ook zo bij de kruidenier. Alles ging in papieren zakken en vleeswaren in vetvrij papier. Scheelt een gigantische berg afval.

      Delete
    7. [Was vroeger ook zo bij de kruidenier.]
      Het enige bedrijf, wat dat nu nog heeft, is Kruidvat. Daar mag je de snoep zelf afwegen, jammer genoeg wel in een plastic zakje. Je neemt de snoeppot van huis mee en vult het in de winkel. Dat is efficiënt, zonder afval.

      Delete
  9. Dé oplossing voor @JV's stroomprobleem. Nagenoeg gratis -€0,03- en 24/365 beschikbaar onder alle omstandigheden.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Er wordt met geen woord gezegd hoe het ongeveer zou wqerken.
      Ik zie een bak water met iets dat middels een ketting op en neer gaat.

      Meer niet.

      Ik durf niet aan te klikken op die rode balk voor meer informatie.

      Maar mijn vooroordeel zegt: er is geen perpetuum mobile.
      En ook niet een manier om energie bijna gratis te maken.

      Kun je kort samenvatten hoe het werkt?

      Delete
    2. Wet van Archimedes. Opwaartse kracht zorgt voor de beweging. Er zitten holle vaten, die vol met water naar beneden gaan en beneden worden ze geleegd, ik denk middels een ventiel. Zodra het vat beneden is, wil het alleen nog maar omhoog, via de eindeloze ketting. Hetzelfde als een voetbal onder water houden, die wil ook alleen nog maar omhoog. Zodra het vat weer boven is, wordt het weer gevuld met water en gaat dan, met weinig weerstand, weer naar beneden. De aandrijfkracht wordt geleverd door de lege vaten.
      Goed idee met gebruikmaking van een oude wet.

      Delete
  10. En weer een stuk geschiedenis over de Holomodor ontrafeld. Stalin treft geen schuld, hij heeft geen opdracht gegeven tot de genocide.
    Het hele verhaal getuigt van een 180° omdraaiing van de realiteit, iets waar de UA-leiders wel vaker last van hebben.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laat Ritter nu eens een artikeltje schrijven over die andere gebeurtenis van een decennium later met een naam die pas in de jaren 70 bedacht is en die vandaag de dag gebruikt wordt om iedereen die het niet met hen eens is de mond te snoeren.


      [Het hele verhaal getuigt van een 180° omdraaiing van de realiteit, iets waar de UA-leiders wel vaker last van hebben.]

      Het is geen 180 graden omdraaiing van de realiteit, dat zou betekenen dat er helemaal geen hongersnood is geweest terwijl het een bekend feit is. Ook is het een feit dat het een gevolg van het beleid van de Sovjet regering was. Het simpele feit dat Stalin strafrechtelijk geen schuld treft omdat hij persoonlijk geen opdracht heeft gegeven, doet daar niets aan af.

      Delete
    2. [Laat Ritter nu eens een artikeltje schrijven ... te snoeren]
      Zinloos en hij verspeelt dan in 1 keer zijn credits. Dit is een mooie klus voor de RF bij de aankondiging van het voorjaarsoffensief. Dat wordt dan een uitgebreide toespraak over de starters van WOI & WOII en de huidige SMO. Dit moet met zoveel mogelijk vertalingen op het Internet worden geplaatst, waarna zo veel mogelijk websites dit overnemen. Op de achtergrond worden dan beelden vertoond van de betreffende stukken en worden als bijlage bij de opname vermeld.
      Dat zou pas een echte 'bombshell' zijn!

      Delete
    3. Het was retorisch (hij gaat het om heel veel redenen niet doen, het verspelen van zijn credits heeft daar m.i. niets mee te maken) en een beetje sarcastisch bedoeld, juist omdat hij het niet gaat doen.

      Overigens gaat RF het ook niet doen, dat is politiek en sociaal op dit moment onmogelijk.

      Delete
    4. Het lijkt mij juist heel noodzakelijk, om de deksel van de beerput te lichten. We staan op een kruispunt in de menselijke geschiedenis. De RF gaat de strijd in UA winnen, waarna de wereld zijn adem gaat inhouden, wat de Gekken in de Kelder van het SLI nu weer op ons los gaat laten. Zoals Catherine Austin Fitts zegt: “We need a war strategy” en dit is hét moment. De meerderheid van de Wereld staat achter de RF. Uit alles blijkt, dat die Gekken geen rechtstreekse confrontatie met de RF willen, men laat het de Idioten in de EU opknappen.
      Als die Gekken nu worden geëxposed, dan zijn ze nergens meer veilig, wat hen voorzichtiger zal maken. Zolang de SMO 'plaatselijk' blijft, is uitbreiding onwaarschijnlijk. Al die oorlogszuchtige taal is pure bluf. China is -nog- niet op volle sterkte, maar wordt nog steeds niet aangevallen. Het momentum voor het SLI is voorbij. Het moet alleen nog buiten gevecht worden gesteld.

      Delete
    5. [ De RF gaat de strijd in UA winnen ]

      We weten het echt nog niet.

      Ik zag beelden : Uit een drone zien de Oekr dat tientallen RF soldaten naar een gebowu lopen.
      de drone geeft dse coordinaten van dat gebouw aan de HIMARS. Even later: totale explosie.

      De Russen moeten zich voortaan nooit meer in groepen ophouden, zeker niet in gebouwen.

      Delete
    6. Jullie kennen dit citaat uit 'The Jewish Century' al:

      ==========
      Lev Kopolev trok door de Ukraïne in 1932 om de boeren te zeggen dat ze al hun graan moesten afstaan. De boeren riepen: maak me a.u.b. direct dood. 25% van de bevolking stierf.
      Lev Kopolev verdedigde in zijn memoires zijn moorddadige houding van 40 jaar eerder, en beschreef hoe hij het toen voelde:
      “You must not give in to debilitating pity. We are the agents of historical necessity. We are fulfilling our revolutionary duty. We are procuring grain for our socialist fatherland. For the five year plan.”

      Vertaling:
      “Je moet niet weekhartig worden. Wij voeren uit wat historisch noodzakelijk is. We doen onze revolutionaire plicht. Wij vorderen graan voor ons socialistisch vaderland. Voor het 5-jaren Plan. ( Yuri Slezkinee, 2005, pag 230. )
      =======
      Ik denk dat de Holodomor meerdere oorzaken tegelijk had:
      1) Het fanatisme van de ( meest joodse) ideologen: Het prive bezit moest allemaal verdwijnen.

      2) De weigering van de kulakken .

      3) Een door de natuur veroorzaakte slechte oogst, twee jaar achter elkaar

      4) De aangeboren haat van de joden voor de goyim.
      De aangeleerde haat van de joden voor de Oekraieners ( Khmelnitsky opstand 1648: doodde 200.000 joden.) Joden weten niks van geschiedenis. Ze leren een reeks pogroms uit het hoofd. Dat is voldoende voor de cohesie binnen de groep en de haat tegen de outgroup.

      5) Een opdracht van Stalin was niet nodig. De joodse commissars deden het graag.


      ---
      Ritter ( en anderen, o a Rootman) steken alles op punt 3: de slechte oogst.
      Maar ik meen dat die in andere landsdelen niet tot zo veel sterfte leidde.

      Delete
    7. Vergeet ook niet de gevolgen van de omschakeling in de landbouw in het kader van de 5-jaren plannen. Dat heeft ook voor veel mislukkingen gezorgd.
      Door die 5-jaren plannen zijn veel zaken in de soep gedraaid. Men hield geen rekening van invloeden van buitenaf.

      Delete
    8. En weer een stukje geschiedenis ontrafeld, nu over de Krim. Hier het origineel. D'r werd wat afgemoord in de geschiedenis. Zou het een vervelend trekje zijn van de mensheid of alleen te vinden bij de boven-ons-gestelden. Is het de laatste club, dan moeten we daar zo gauw mogelijk vanaf, uiteraard volgens hún methodes.

      Delete
    9. Uit het origineel: [ the survivors of this genocide taught their children that the Crimea was their true homeland.]
      Kijk, daar krijg je ook allemaal oorlogen door. Neem je verlies en bouw in je 'nieuwe vaderland' een nieuw bestaan op. Houd op met zeiken over het verleden.

      Delete
    10. [Wolf, February 18, 2023 at 9:02 PM: Dit is een mooie klus voor de RF bij de aankondiging van het voorjaarsoffensief.]
      Dit zou toch een aardig eind in de richting zijn. Als je satanisten noemt, noem je ..... .

      [Putins support for covid authoritarianism (promoting vaccination, among other things) could show that his remarks are just empty words, or is there more to it?]
      Simpel te verklaren: Poetin weet heel veel, maar ik ga er van uit, dat hij van het 'medische vak' weinig weet. Hij laat zich daarom informeren door medici. We weten allemaal, hoe die tegen de Covid-19-hysterie aankijken. Dus hij vaart blind op de wetenschap. Er zijn -bij mijn weten- 2 steden, waar op de een of andere manier feksieneren verplicht is: Moskou en St.Petersburg, maar ook weer niet voor iedereen. Verder is iedereen vrij om te doen & laten wattie wil.

      Ook cbdc zal wel worden ingevoerd, maar niet verplicht. Ook contant geld is blijvend.

      Delete
    11. [Als je satanisten noemt, noem je ..... .]

      Voor de gemiddelde kijker echt niet. Zie ook degene die het plaatst, die legt de connectie niet.

      Wat de maatregelen tegen het virus betreft: wat ik me ervan herinner, is dat in Rusland de lokale autoriteiten hierover beslissen, vergelijkbaar zoals dit in de V.S. gebeurt.


      [Er zijn -bij mijn weten- 2 steden, waar op de een of andere manier feksieneren verplicht is: Moskou en St.Petersburg, maar ook weer niet voor iedereen. Verder is iedereen vrij om te doen & laten wattie wil.]

      Als ik me goed herinner, is die qr code in ieder geval in Moskou na een week of 3 weer afgeschaft vanwege boycot door de bevolking. Nog los van dit is het Russische vaccin niet te vergelijken met datgene wat hier voor vaccin doorgaa
      t.

      Delete
  11. Vragen/opmerkingen uit blog 1373:
    Iemand zou de beste artikelen van die site eigenlijk in het Nederlands moeten vertalen en op een site zetten.
    Geef maar aan welke artikelen je vertaald wilt hebben (linkjes svp) en dan vertaal ik ze voor je. Vriendelijk aangeboden, dat abbo, maar dat hoef ik niet.

    @G.B., wat is eigenlijk het nut van het 'voor bespelen' van de goegemeente?
    Dat schijnt een tic van die Gekken in de Kelder te zijn, ze zien het als een waarschuwing, zonder erbij te zeggen, dat het een waarschuwing is. Het schijnt veel voor te komen, dat situaties/ongelukken in o.a. the Simpsons, dan wel Southpark worden voorspeld. Ik heb niet zo'n voorbeeld bij de hand, maar in het verleden wel gezien. Ook zijn er verwijzingen naar netflix, waar sommige films een 'voorspellende' waarde hebben. Het 'nut' zie ik niet, ik kijk nooit naar zulke onzin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hier een bericht over het andere treinongeluk.

      Ondertussen ontneemt israel de Palestijnen het staatsburgerschap en pleurt ze het land uit.

      Delete
    2. @ Wolf: over het vertaal -project: Ik wil er met je over spreken of appen.
      We nemen contact op.

      --
      Klopt: de aanslag op 911 met vliegtuigen was 6 maanden eerder op tv geweest, in een serie.

      En het gebeurt vaker. Inderdaad.

      Is het een dogwhistle naar hun eigen volk?

      Is het een 'interpreatie-kader in de hersenen leggen', zodat je al weet: Vliegtuigen in WTC = terroristen?

      ( En dat het er dieper in snijdt ( etst, blijvender is)
      dan wanneer je voor de eerste keer met zo'n fenomeen wordt geconfronteerd? )

      De wet van Ockham zegt: zolang je iets gewoon kan verklaren, ga dan niet ingewikkelde verklaringen zoeken.

      Wat de trein betreft: Ik denk dat het een ongeluk was.

      Wat die tweede trein betreft: Mogelijk dat zp'n ongeluk anders nooit nationaal of internationaal bekend zou worden, maar nu wel.

      Of het staat in de sterren.
      Ik geloof echt dat astrologie geen onzin is: op bepaalde momenten gebeuren dingen. Dat staat in de sterren. Kan voorspeld worden. ( Nou ja: ze geneuren statistisch vaker dan als hjet niet in de sterren staat.)

      ---
      PS: De Gulden Middenweg denkt dat 'Turkije' met HAARP is veroorzaakt.
      Ik heb hem nog niet helemaal beluisterd.













      Delete
    3. @JV: [De Gulden Middenweg denkt dat 'Turkije' met HAARP is veroorzaakt.]
      Pure onzin. Er zijn meerdere site's, waar dat idee wordt geopperd. Alleen maar afleiding. Meerdere aardbevingen zijn er door 'veroorzaakt', o.a. de kerst-aardbeving. Haarp kan alleen iets met de atmosfeer uitspoken, geen invloed op 10 km onder de aardkorst.

      De aardkorst is steeds in beweging, de zgn 'schollen'. Die botsen op elkaar, wat aardbevingen geeft. Wat wél invloed van buitenaf kan uitoefenen, zijn de planeten. Als die in een bepaalde stand staan, trekken die -met z'n allen- aan de aardkorst. Hierdoor zouden kritische punten 'los' kunnen raken, gevolg: beving.

      Ik weet niet, of je op zee wel eens een vloedgolf, tgv de maan, hebt gezien. Een golf van dik een meter hoog, die over de zee raast. Was toen best wel spannend in een 7-meter visbootje, maar dat 'reed' gewoon over de golf heen. Alleen stond de zon daarna ineens aan de andere kant van de boot... 😉

      Delete
    4. @JV: [ Ik wil er met je over spreken of appen.
      We nemen contact op.]
      Ik ben van plan om de 25e te komen, bl&w.

      Delete
    5. 25 Febr: Leuk ! Ik ga je verwachten!
      --
      Ik luistewrde naar de Gulden Middenweg., maar met stukken en beetjes. Ik heb niets gehorod over HAARP. Maar mogelijk gemist. Het was nu geen erg goede uitzending.
      --
      NB: ERgens werd een Nederlander geinterviewd die 1 dag voor de aardbeving op twitter had geschreven dat er daar in Zuid Turkije een beving zou komen volkens hem.
      In dat interview was hij wel bescheiden: Het was niet zo dat hij het echt had voorspeld, maar wel dat het mogelijk was: Gezien de opgebouwde spanning in de aarde , en gezien de sterren-en maan constellatie: die zorgden voor maximale aantrekking.

      Dat is dus wat jij ook zegt.

      Delete
    6. Er waren ook berichten, dat 1 week voor de beving, diverse landen hun inwoners (+ambassadepersoneel) opriepen, om het land te verlaten, -zogenaamd- voor een terroristische aanval.

      Leuk dat iemand anders mijn theorie bevestigt van de planetenstand. Sterren staan te ver weg voor invloed: Proxima Centauri is de dichtstbijzijnde en is 4,2 lichtjaar ver.

      Aardbevingen zijn rare fenomenen: Zolang de aarde rommelt, is er weinig aan de hand. Zodra het stil wordt, wordt het gevaarlijk. De schollen kunnen niet meer langs elkaar schuiven en dan bouwt zich spanning op. Hoe langer deze situatie duurt, hoe harder de klap die ongetwijfeld er na komt.

      Delete
    7. [Ik geloof echt dat astrologie geen onzin is: op bepaalde momenten gebeuren dingen. Dat staat in de sterren.]

      Zie ook de lezingen van KHZ hierover.

      Verder is het natuurlijk ook zo dat als een infrastructuur (ongeveer) tegelijkertijd is aangelegd (in dit geval de railroads in de V.S.), daar niet of nauwelijks onderhoud aan is gepleegd, deze het ook (ongeveer) tegelijkertijd zullen begeven. Dat kan een logische verklaring voor de huidige situatie zijn.


      [Ik luistewrde naar de Gulden Middenweg., maar met stukken en beetjes. Ik heb niets gehorod over HAARP. Maar mogelijk gemist. Het was nu geen erg goede uitzending.]

      Hij refereerde aan opmerkingen van de burgemeester van Ankara en heeft een link naar het (Telegraaf) artikel onder de video gezet. In dat artikel wordt wel over HAARP gesproken. In de video zelf zegt hij dat een aardbeving ook per ongeluk door mensen veroorzaakt kan worden (ik heb daar nog nooit van gehoord, me er verder ook niet in verdiept dus ik kan er geen zinnig woord over zeggen). Link naar het Telegraaf artikel: https://www.riotimesonline.com/brazil-news/modern-day-censorship/ankara-mayor-turkiye-may-be-targeted-by-man-made-earthquakes/


      [ERgens werd een Nederlander geinterviewd die 1 dag voor de aardbeving op twitter had geschreven dat er daar in Zuid Turkije een beving zou komen volkens hem.]

      Dat is Frank Hoogerbeets. Link naar artikel over hem: [Deze Nederlander voorspelde aardbeving 3 dagen geleden al: ’Hadden we maar geluisterd’], bron: https://www.telegraaf.nl/nieuws/1622892798/deze-nederlander-voorspelde-aardbeving-3-dagen-geleden-al-hadden-we-maar-geluisterd

      Dit is zijn twitteraccount: https://twitter.com/hogrbe

      Delete
    8. Een .pdf-artikel over HAARP, waarin de mogelijkheid van aardbevingen niet is uitgesloten.
      Jammer, dat het na 2 bladzijden ontaardt in een politiek stuk over de NWO en geen enkel bewijs wordt geleverd.

      Delete
    9. Nog meer HAARP, maar nu in Mexico, maar dan zonder aardbeving.

      Delete
  12. Een goede monoloog van Scott Ritter.
    Hij houdt 'het volk' mede verantwoordelijk voor de misdaden die de VS pleegt.
    En terecht. We hebben de duitsers veracht om de wandaden van Hitler. Maar Hitler had het land van honger en werkeloosheid naar een welvaart-staat gevoerd. Er was geen internet, geen youtube.
    Wij volgen de VS en (moeten) weten dat de VS 33 landen bombardeerde, 52 Regime changes pleegde, 7 landen kapot sloeg in de laatste 20 jaar en miljoenen mensen doode. En nòg lopen we er acher aan.
    We gaan naar de donder en dat is ons welverdiende loon.
    Te veel onbezorgd tv gekeken, te weinig naar de waarheid gezocht. Te weinig onze verantwoordelijkheid genomen.

    En als Rusland dit toch verliest en de VS wint, is onze toekomst nòg veel slechter.
    Dan zitten we over 10 jaar in een digitale Gulag.

    Scott Ritter: "Russia is now rapidly heading towards THE PRECIPICE"

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wordt het geen tijd een epistel in elkaar te zetten om uit te delen bij de a.s. verkiezingen?

      Delete
    2. [Scott Ritter: "Russia is now rapidly heading towards THE PRECIPICE"]
      Gezien bij de Antje-discussie: Nu snap ik 'm: Titel die de RF afzeikt, om censuur/verwijdering te voorkomen.

      Delete
    3. Of hiermee rond gaan rijden.
      Inmiddels is de aanhanger uitgebreid met een groot scherm, waarop films worden vertoond. De man is inmiddels ook omgeschakeld naar de SMO.

      Delete
  13. Replies
    1. Lucide dromen zijn best wel fijn. En mag van mij wel wat langer duren. 😉

      Delete
  14. Ik snap alleen niet, waarom men berichten van de tegenstander blijft plaatsen. Het is alleen maar ergerlijk en je geeft ze daarmee ook een podium. Moet je niet doen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Er gaan concentratiekampen komen in UA. Dat is heel makkelijk voor 🤡Zé, aangezien die ook jood is. Joden hebben veel ervaring met concentratiekampen (zeggen ze). Ha ha ha.

      Delete
    2. Bericht van SR: Wat te doen met de nazi's? Heropvoeden gaat 'm niet worden, in-en-in verrot. Ik weet een kuil in Turkmenistan, waar constant gas aanwezig is. Flikker die gasten daar maar in, een kogel is geldverspilling, tenzij de familie die wil betalen, ideetje van SH te Irak. Kunnen ze ook niet de grond vervuilen, in geval van begrafenis. En, het allerbelangrijkst: Kunnen ze alvast wennen aan de hel, waar ze thuishoren.

      Delete
    3. Laat SR eerst maar eens uitzoeken hoe het echt zit. Tot die tijd neem ik de man niet zo serieus (meer).

      Delete
  15. Afgelopen zaterdag was er weer een actie voor UA. Je kon dan boodschappen doneren. Maar dit gebeurt ermee. Ik heb toen buiten de winkel een (in elkaar geflanste) folder staan uitdelen. Nu kan ik -eindelijk- een film laten zien, dan is het gauw afgelopen.

    ReplyDelete
  16. Het kanaal van Dr. John Campbell wordt nu overspoeld met kijkers. Gigantische cijfers: miljoenen abbonee's, kijkcijfers, reacties, alles over de top. De laatste heet: mRNA in blood after 28 days. 2 Uur oud, nu al 77.000 x bekeken.!

    ReplyDelete
  17. Weer twee aardbevingen in Turkije en Syrië (zelfde gebied als twee weken geleden)

    [Powerful earthquakes strike Turkish-Syrian border

    Two consecutive quakes have struck Türkiye’s Hatay province, one of the areas worst hit by a similar disaster two weeks ago], bron: https://swentr.site/news/571797-turkey-syria-earthquakes-new/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hm, naschokken? 't Is wel 'onrustig' in dat gebied.

      Delete
    2. Dat lijkt me vrij normaal, zeker in dat gebied met (verschillende?) breuklijnen. Frank Hoogerbeets had dit al aangegeven.

      Delete
    3. Bij aardbevingen komen ook altijd gassen vrij, waaronder U222, {cntr-f U-222} waar bliksem verzot op is. Het is een onschuldig, licht radioactief gas, wat kan vrijkomen uit de aarde. Dieren ruiken die gassen en vluchten van die plaatsen vandaan.

      De Mexico-film -hierboven- van February 22, 2023 at 10:25 pm laat ook zulke bliksemschichten zien. Ik kan echter niet uit het filmpje opmaken, of er ook een aardbeving plaatsvond. De Smurf kan goed Spaans, kan die dat ophelderen?

      Delete
  18. Deze Fred schrijft af en toe wel aardige stukken:
    https://fredoneverything.org/

    ReplyDelete
  19. Ik heb wel aardige discusssies met Antje M.

    Hier bij Ag Bietelink ( nu expres fout geschreven)

    https://www.youtube.com/watch?v=nbymf4igAic&ab_channel=AbGietelink%26Alternatief

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tjezus, ben na een uur lezen al moe en ben nog niet bij het eind. Petje af. Deze is briljant: "U verdient een 'Neurenbergje'."

      Discussiëren met Antje? Het mens schrijft iedere keer dezelfde onzin en leert niets van jouw correcties. Vermoeden: Antje is een robot.

      Delete
    2. Je had het in een van de antwoorden over GS. Hier een mooie anekdote van hem.

      Delete
    3. PFFFFFFFFFF, wat een kletsmens is die Antje M., die spoort gewoon niet. Die Carl huppeldepup is net zo erg. Wat een onzin komt daaruit.

      Delete
  20. Leuk dat jullie mijn bijdragen bij Ab Gietelink lezen !

    Het kost me erg veel tijd, maar ik ben er gewoon aan verslaafd !
    Ik denk ook dat het nut heeft.
    NB: Ook op De Nieuwe Wereld heb ik enkele zionisten van repliek gediend.

    Ik word steeds openlijker in mijn aanklacht op de joodse oorlogs-hitsers.

    Nu werd het die arme Ab te veel en heeft hij een wat onbegrijpelijke 'Ho!' reactie geschreven.
    Maar ik ga gewoon door: met rustig de analyse te maken.

    Hier de korte draad met Ab's reactie op mij, en mijn antwoord:

    https://www.youtube.com/watch?v=nbymf4igAic&lc=Ugy3-_PvK3zfgkq9q1J4AaABAg

    Bijzonder: 4 uur geleden heeft Ab eern korte toespraak opgenomen, waarin hij naar m,ijn idee toch voor een deel mijn betoog over neemt: Hij spreekt over de VS die een hele reeks landen vernietigde.


    ReplyDelete
    Replies
    1. [maar ik ben er gewoon aan verslaafd ! ]

      Dat moet haast wel :-)), ik zou daar echt het geduld niet voor hebben, ik irriteer me al mateloos als ik dat gebrabbel van die twee zit te lezen!

      Delete
  21. Toespraak van Mr Putin’s address + full video plus uittreksel gesprek.

    ReplyDelete
  22. Nieuwe KvW: https://www.youtube.com/watch?v=yMb6H4hzo5w

    ReplyDelete
  23. Nieuwste tjoep van KvW: De oorlog in Oekraïne #1: Een strijd tegen Russisch sprekenden. Altijd interessant.

    ReplyDelete
  24. Het lijkt erop dat China een (soort) oorlogsverklaring aan de V.S. heeft afgegeven.

    Serie tweets van Niemandsknegt:

    [Echt ongezien. De geopolitieke impact is gigantisch.
    Een frontale aanval.

    De Chinezen betichten de VS over de hele lijn van onbetrouwbaarheid en roekeloosheid. Het lijkt er op dat de Chinezen alle hoop op een normale relatie met VS hebben laten varen.]

    Dit was in reactie op een daarvoor door hem geplaatst twitterdraadje:

    [Chinese MinBuZa:

    'De VS moeten serieus onderzoek doen naar hun ziel (…).

    Het moet kritisch onderzoeken wat het heeft gedaan, zijn arrogantie en vooroordelen loslaten en stoppen met zijn hegemonische, dominante en intimiderende machtspolitiek.'

    https://fmprc.gov.cn/mfa_eng/wjbxw/]

    ['De VS hebben de gewoonte zich te mengen in de interne aangelegenheden van andere landen, de hegemonie na te streven, te behouden en te misbruiken, ondermijning en infiltratie te bevorderen en moedwillig oorlogen te voeren, schade toebrengend aan de internationale gemeenschap.']

    ['De Verenigde Staten hebben een hegemonisch draaiboek ontwikkeld om 'kleurenrevoluties' te organiseren, regionale geschillen aan te wakkeren en zelfs rechtstreeks oorlogen te lanceren onder het mom van het bevorderen van democratie, vrijheid en mensenrechten.']

    ['De VS hebben met hun macht de waarheid én gerechtigheid met voeten getreden om hun eigenbelang te dienen. Deze eenzijdige, egoïstische en regressieve hegemonische praktijken hebben geleid tot groeiende, intense kritiek en tegenstand van de internationale gemeenschap.']

    ['De VS meten met twee maten op het gebied van internationale regels. Door hun eigenbelang op de eerste plaats te stellen, hebben de Verenigde Staten afstand genomen van internationale verdragen en organisaties en hun nationale recht boven internationaal recht gesteld.']

    ['Als land met een grote voorraad chemische wapens hebben de VS de vernietiging van chemische wapens uitgesteld en zijn ze terughoudend gebleven in het nakomen van hun verplichtingen. Zij zijn het grootste obstakel voor het realiseren van 'een wereld zonder chemische wapens.']

    ['De VS velt willekeurig een oordeel over democratie in andere landen en verzint een vals verhaal van "democratie versus autoritarisme" om aan te zetten tot vervreemding, verdeeldheid, rivaliteit en confrontatie.']

    bron: https://twitter.com/NiemandsKnegt/status/1628425079439630343



    ReplyDelete
    Replies
    1. Video van The Duran over de situatie:

      [Munich drama and red lines between China and collective west], bron: https://odysee.com/@theduran:e/munich-drama-and-red-lines-between-china:1

      Delete
    2. Sofia,
      ik zie de Niemands knecht tweets nu pas.

      Ik heb vanochtend de perscopnferentie een beetje samengevat ( zie onder) en ook het stukje 'William Blum" vertaald. ( Zie onder)

      Maar de citaten ban Niemandsknecht zijn harder en duidelijker denk ik.
      Ik begrijp dat ze ook op een echte officiele website van de Chinese regering staan! Waauw !

      Ja, de chinezen pikken het niet meer !

      Goed nieuws, denk ik, dat ze nu duidelijk partij kiezen. Groot NIEUWS .

      Durven de Neocons het nu nog wel aan? ( tegen 2 landen tegelijk vechten... lastig.)

      Of wordt het dan maar "de Samson Optie " ?

      Delete
    3. [lastig]
      Ik denk, héél erg lastig, ook omdat het geen landen zijn met alleen maar schaapherders (Afghanistan), maar goed bewapende, zelfverzekerde landen met Grote Leiders.

      Alleen al de infrastructuur om de wapens van het SLI op hun plaats te krijgen moet een nachtmerrie zijn. Vanuit zee aanvallen, in geval van China, ben je altijd in het nadeel.

      De stukken van 'Niemand's Knecht en het Statement van Min. van BZ van China vullen elkaar mooi aan.

      Delete
    4. [Durven de Neocons het nu nog wel aan? ( tegen 2 landen tegelijk vechten... lastig.) ]

      Hebben ze (nog) een keus? Ze zitten m.i. echt in het nauw. Als ze niets doen, verliezen ze hun macht (ze zijn die globaal al voor een deel kwijt en dat deel zal alleen maar groter worden), als ze wel oorlog gaan voeren, verliezen ze ook. Dus wat te doen?

      Delete
  25. De houding van China. Kort verslag.

    Volgens de Duran is er een goede kans dat China wapens gaat leveren aan Rusland. (*)

    China weet dat als Rusland de oorlog verliest, zij zelf aan de beurt is , en dan alleen tegenover de VS zal staan.

    Volgens Scott Ritter is de VS een zeer belangrijke handelspartner voor China en kan China nog niet zonder. China moet dus schipperen. (**)

    China zal vandaag haar positie bekend maken aan de wereld.
    Zojuist hoorde ik de live stream van een Chinese persconferentie. Ik weet niet of de ‘position Paper al bekend is gemaakt. Hier zijn enkele antwoorden die ik me herinner:

    1) China blijft hameren op vredes-overleg om oorlogen te voorkomen of te stoppen.
    2) De woordvoerder gaf de hele Wiilliam Blum opsomming over Amerika’s wandaden:
    Bijna al haar hele bestaan in oorlog. Meer dan 50 regime changes uitgevoerd in de wereld. Veel wapens geleverd aan opstandelingen. Amerika is geen vredelievend braaf land.
    3) Gaat China wapens leveren aan Rusland ? Want Reuters schrijft dat dit Chinese plan is ontdekt door de CIA.
    Antwoord: De CIA moet ophouden met allerlei vermoedens te uiten. Laat ze liever onderzoeken wie de Nord Stream heeft opgeblazen en laat ze dàt aan de media vertellen !

    Bron: China MoFA LIVE: Chinese foreign ministry holds news conference | U.S-China relations | Ukraine War
    =====================

    Twee opmerkelijke uitspraken:
    Kolonel Wilkerson, vroeger rechterhand van Colin Powel, gaf een ( lastig verstaanbaar ) interview.
    Hij zei o a.: “Ik denk dat Rusland een veel democratischer land is dan Amerika. Putin luistert naar zijn volk en naar zijn adviseur.
    En: Ik denk dat Israel nu een meer theocratisch bestuurd er land is dan Iran.

    YT: Col. Wilkerson on Ukraine, Nord Stream & the Cold War with China

    (*) Munich drama and red lines between China and collective west
    (**) BATTLEFIELD UPDATE 21 WITH SCOTT RITTER + PUTIN SPEECH

    ReplyDelete
  26. Hier de letterlijke tekst van China :

    Vraag: : De woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zei: "De VS is bezorgd over de gedeelde visie tussen China en Rusland. Wat is uw commentaar?
    Antwoord van de woordvoerder van: Ministerie van Buitenlandse Zaken van China: ( minuut 22:10)
    De betrekkingen tussen China en Rusland zijn gebaseerd op ongebondenheid, niet-confrontatie en niet gericht op derden. Zij is doeltreffend en bevorderlijk voor de vrede en de stabiliteit in de wereld. Er is geen reden tot bezorgdheid.
    Wat wel zorgwekkend is, is de destructieve rol die de VS hebben gespeeld voor de vrede en stabiliteit in de wereld.
    De VS zijn de grootste oorlogsvoerders ter wereld. De VS zijn in hun meer dan 240-jarige geschiedenis slechts 16 jaar niet in oorlog geweest. De VS waren verantwoordelijk voor ongeveer 80% van alle gewapende conflicten na de Tweede Wereldoorlog. De VS is ook de grootste schender van soevereiniteit en inmenger in de binnenlandse aangelegenheden van andere landen. Volgens rapporten hebben de VS sinds het einde van WO2 geprobeerd meer dan 50 buitenlandse regeringen te ondermijnen, zich op grove wijze bemoeid met verkiezingen in ten minste 30 landen en pogingen ondernomen om meer dan 50 buitenlandse leiders te vermoorden. De VS is ook de nummer één bron van antagonisme bij wereldwijde [?] confrontaties. De door de VS geleide NAVO is verantwoordelijk voor de oorlogen in Afghanistan, Irak en Syrië die meer dan 900.000 doden en 37 miljoen vluchtelingen hebben veroorzaakt. Het heeft ook het Euraziatische continent minder stabiel gemaakt. Ook de gevolgen van het door de VS geïnitieerde hof [?] en AUCUS voor de veiligheid in Azië en de Stille Oceaan nopen tot waakzaamheid. Zolang het overwicht van de VS en hun belligirisme blijven bestaan, zal de rest van de wereld nauwelijks de vrede krijgen die het verdient.
    Volgende vraag alstublieft.

    Bron: China MoFA LIVE: Chinese foreign ministry holds news conference | U.S-China relations | Ukraine War

    ReplyDelete
    Replies
    1. [De VS zijn de grootste oorlogsvoerders ter wereld.]
      Wauw, wat een statement. Het hele stuk zegt even duidelijk, waar het op staat. Geen woord van gelogen.
      Benieuwd naar de reactie van de hysterici. Ik denk, dat die nu wel in gaan binden.

      Delete
    2. De verklaring staat nu (eindelijk) ook bij Unz.com in de vorm van een 'oorlogsverklaring'. Dat laatste vind ik overdreven, het is hooguit een aanzet ertoe. Lees ook de aanvullende commentaren van de lezers.

      Delete
    3. Eén van de lezers haalde dit document boven water en beschouwt dit als een oorlogsverklaring.

      Delete
    4. [Dat laatste vind ik overdreven, het is hooguit een aanzet ertoe.]

      Misschien overdreven (ik schreef in mijn eerste bericht hierover dat het een 'soort oorlogsverklaring' is) maar je moet onderstaande wat Niemandsknegt schrijft zeker ook meenemen in de beoordeling van de tekst:

      [Ik ben echt verbijsterd door de toon die de Chinezen aanslaan in dit document. Echt ongekend. De Chinezen stellen zich normaliter altijd uiterst diplomatiek en terughoudend op, onthouden zich ook vaak van stemming bij de VN.

      Dit is echter totaal andere koek… Gestrekt been!]

      Het is in ieder geval een heel forse waarschuwing richting de V.S.

      Delete
    5. [Het is in ieder geval een heel forse waarschuwing richting de V.S.]
      Eens.

      Delete
  27. Slangeneiland.
    Scherp: https://youtu.be/ikGGkIDg9I0?t=256
    Er wordt bedrog de wereld in gestuurd, maar dat doet toch zijn werk: Het zou tonen hoe moedig de Oekraieners zijn. Niet dat ze de media bedriegen. ( De eerste indruk wordt als waar aangenomen. De corrcetie wordt opzij gedrukt, want we willen niet zien dat onze Good Guys de zaak bedriegen.
    Als je weet dat het zo werkt, kun je dus zonder risico propaganda video’s maken. Komt het uit. Dan is dat geen ramp.

    ReplyDelete