Thursday, April 04, 2024

1445 Hoe Morton Isaac Abramovich een list bedacht om agressie-oorlogen te kunnen beginnen.

 Morton Isaac Abramovich klinkt niet echt protestants. 

Maar stel  dat hij een protestant of een katholiek zou zijn geweest, zou hij dan niet levend gevild worden door kritische media? 

Zou zijn vileine bedrog dat miljoenen het leven kost en zal gaan kosten ,  niet met schande besproken zijn?   Geeft U zelf maar het antwoord. 

In blog 1442 beschrijft Ron Unz hoe hij ontdekte dat Samantha Power heel veel aandacht vroeg voor heel kleine genocides. 

Klagen over een mug in de kamer en de olifant niet zien. Wat zit daar achter? 

Precies wat ik in de inleiding van dat blog al veronderstelde:  Het verhaal van Power MOEST  leiden tot een carte blanche  voor de VS om agressie-oorlogen te beginnen tegen wie ze maar wilden. 

Hun media hoefden alleen maar 'een dreigende genocide' uit de mouw te schudden, et voilà:  We kunnen weer een land in puin schieten en en passant de zo gewenste vluchtelingenstroom naar het Witte Westen op gang brengen,  om de Witte Mensen in dat Witte Westen te verslaan. ( "We hebben de tijd. Maar rond 2050 zal  het toch wel zo ver zijn...")   

Ik vermoed dat Johnstone (de 90 gepasseerd, meen ik,  maar nog kraakhelder van geest, niet verwarren met Caitlin in Australië) pas in de pen is geklommen na het artikel van Ron Unz zelf. 

Ze dacht wellicht:  'Het kan geen kwaad om te tonen dat dit R2P verhaal niet alleen op bedrieglijke basis berust - op heel kleine genociden, niet op de grote  door de VS  gepleegde genocides)  maar dat het hele plan al tevoren was uitgedacht,  door -- U mag één keer raden -- de usual suspects.  

De bombardementen van Belgrado zouden veroorzaakt zijn door een genocidale aanval op Raczak, als ik me goed herinner.  The Saker zegt dat dit helemaal niks voorstelde.  Johnstone zegt nu hetzelfde: en zij was ter plekke. 

Wat weten we nu? 

1) Dat in het PNAC Report (1999 , joods Neocons Amerika)  staat: "We zijn nu alleen de baas in de wereld.  We moeten een sterk leger vormen en oorlogen beginnen . Maar dat kan alleen als er beelden komen van bloed, puin en babies,  een aanval op de VS. 

2) Dat  Wesley Clark in 2007 zei:  "Ik was in november 2001 op het Pentagon en daar was al bekend dat ze 7 moslim-landen kapot gingen slaan !  

3) Dat Morton Isaac Abramovich vanaf 1992 bedacht dat je een mooi motief nodig hebt om ten oorlog te kunnen gaan. Bijvoorbeeld:  een genocide voorkomen. De talentvolle Yale studente Samantha Power (goyim, uiteraard) moest het boegbeeld van de actie worden. Voorbeelden: Inval in Libië, in Syrië. 

4) Dat Philip Zellikow in 2002 nòg een extra doctrine bedacht om een agressie-oorlog te kunnen beginnen:  De pre-emptive strike.  Je beweert gewoon dat je zelf met zekerheid zal worden aangevallen, en dan begin je zelf.   

Voorbeeld: Irak. 

De inval in Afghanistan was eenvoudig: Osama bin Laden zou in dat land zijn en Sheik Omar zou hem  niet willen uitleveren.  De waarheid is anders: Mullah Omar wilde Osama uitleveren op voorwaarde dat hij op neutrale grond zou worden berecht.  Nòg een motief voor  de inval in Afghanistan:  Omart had de teelt van papaver tot vrijwel nul terug gebracht. Geen drugs-handel ! Wat moest er van de wereld terecht komen op die manier !   Dit kon natuurlijk zo  niet blijven.

De pre-emptive strike is - mits correct gebruikt-  wel degelijk een  geldige reden om een oorlog te beginnen. En wie dan het eerste schot lost is NIET de agressor. Voorbeeld: de inval van Rusland in de Oekraïne,  24-2-2024. Er zijn 25 indirecte bewijzen voor dat de VS die uitlokte. 

Oneigenlijk gebruik van de doctrine: De 2003 inval in Irak:  er waren geen WMD's en de VS wist dat met zekerheid. 


 

Samantha Power en de kracht van een woord

DIANA JOHNSTONE - 3 APRIL 2024

 - 2.200 WOORDEN

 


 

Vijfentwintig jaar geleden bombardeerde de NAVO Servië ,  als eerste optreden in haar nieuwe rol. De ineenstorting van de Sovjet-Unie had het militaire bondgenootschap Navo beroofd van zijn oorspronkelijke officiële rol om zijn lidstaten te verdedigen tegen een theoretische communistische dreiging. Zonder dreiging en zonder goedkeuring van de VN-Veiligheidsraad nam de NAVO de rol van deugdzame verdediger van zogenaamd onderdrukte minderheden op zich door in het voorjaar van 1999 wat er over was van het grotendeels ontmantelde Joegoslavië te bombarderen ten behoeve van Albanese rebellen in de Servische provincie Kosovo.

De luchtaanvallen van de NAVO op de Balkan waren de praktische toepassing van een nieuwe doctrine na de Koude Oorlog. Om te slagen, vertrouwde deze doctrine op Westerse media om verslag uit te brengen over crisisgebieden met de juiste mix van overdrijvingen, weglatingen en regelrechte leugens om de deugdzame interventies van de NAVO te rechtvaardigen. Het militair-industrieel complex kon rustig ademhalen en een nieuwe generatie journalisten begon een succesvolle carrière met het gretig spinnen van hun verslagen om de nieuwe humanitaire oorlogsideologie te dienen.

Niemand was succesvoller dan de in Dublin geboren Samantha Power, wier beginnende verslagen uit Bosnië in het midden van de jaren '90 de basis vormden voor haar boek uit 2002 over "genocide" dat "al snel een internationale sensatie werd, bijna overal gloedvol beoordeeld, een enorme bestseller die haar een Pulitzerprijs opleverde en haar carrière lanceerde als een leidende figuur in de doctrine van de mensenrechten". Ze is van de ene hoge regeringspost naar de andere gegaan, een ster in Washington, die er bij de Verenigde Staten op aandringt om op morele gronden in te grijpen.

 

 


 

Samantha Power dankt haar opmerkelijke succes aan haar talent als schrijfster, haar ambitie, haar opvallende aanwezigheid, maar niet in de laatste plaats aan de man die aan de basis staat van het hele humanitaire oorlogsbeleid.

Dat was niemand minder dan Morton Isaac Abramowitz, een zeer invloedrijk lid van het establishment voor buitenlands beleid en de belangrijkste uitvinder van wat de "R2P" (Responsibility to Protect) doctrine zou worden. De cruciale beleidsbijdrage van Abramowitz wordt uitgelegd aan het begin van mijn boek uit 2002, Dwazenvan de Kruistocht , als volgt:[1]

 

Als voorzitter van de Carnegie Endowment for International Peace in het begin van de jaren 1990 leidde Abramowitz een project om een nieuw buitenlands beleid voor de VS te ontwikkelen voor het tijdperk na de Koude Oorlog. In plaats van het identificeren van "bedreigingen", vooral in een tijd waarin weinig bedreigingen zichtbaar waren, moest een succesvol nieuw beleid het bevorderen van Amerikaanse belangen combineren met het verkondigen van Amerikaanse "idealen".


Theorie en praktijk

In 1992 publiceerde Abramowitz bij de Carnegie Endowment de theorie van het nieuwe Amerikaanse "humanitaire interventiebeleid" als Zelfbeschikking in de Nieuwe Wereldorde.

"De visie van een 'nieuwe wereldorde' sinds 1990 is een wereld met één supermacht - de Verenigde Staten - waarin de rechtsorde de heerschappij van de jungle verdringt, geschillen vreedzaam worden beslecht, agressie krachtig wordt beantwoord met collectief verzet en alle mensen rechtvaardig worden behandeld."

Dat klinkt heel mooi. Maar in de praktijk betekent "collectief verzet" de NAVO, en "alle mensen worden rechtvaardig behandeld" hangt af van de voorkeuren van Washington. De nieuwe op regels gebaseerde orde moest niet verward worden met het traditionele internationale recht, dat gebaseerd is op nationale soevereiniteit. Globalisering maakte nationale soevereiniteit achterhaald (behalve voor de Verenigde Staten). "Idealen" maken regels flexibeler.

De soevereine natie wordt subtiel afgebroken door de druk van de economische globalisering. Het kan ook van binnenuit worden ondermijnd, door binnenlandse opstanden. In de wereld van na de Koude Oorlog, merkte de Carnegie Endowment-studie op, "eisen groepen binnen staten onafhankelijkheid, grotere autonomie of de omverwerping van een bestaande regering op, allemaal in naam van zelfbeschikking". [In de toekomst, kondigden de auteurs aan, "zal humanitaire interventie steeds onvermijdelijker worden". De Verenigde Staten zullen het laatste woord hebben over wanneer en hoe in te grijpen.

Abramowitz hielp vervolgens zijn theorie in praktijk te brengen in het afbrokkelende Joegoslavië. Hij was de eminence grise achter de Amerikaanse diplomaten die de gebeurtenissen aanstuurden die leidden tot de "Kosovo-oorlog" die de provincie Kosovo afsplitste van Servië. Hij was adviseur van de delegatie van de Albanese Kosovaren bij de imitatie "vredesonderhandelingen" in Rambouillet om een excuus te hebben voor de bombardementen op Servië. De gematigde Albanese Kosovo-leider Ibrahim Rugova werd vervangen door de gewapende gangster Hashim Thaci. Minister van Buitenlandse Zaken Madeleine Albright stelde voorwaarden die geen enkele Servische leider kon accepteren en eiste het recht om ongestraft NAVO-troepen over het hele land te stationeren. De Serviërs kregen de schuld van de mislukking en de NAVO begon op 24 maart 1999 met bombarderen.

 

Samantha sluipt Bosnië binnen

In 1992, toen ze net van Yale kwam, kreeg de 22-jarige Samantha Power een stageplaats op het kantoor van Abramowitz bij de Carnegie Endowment. Als proeflezer nam ze al snel de nieuwe officiële doctrine in zich op. Op dat moment was haar baas geobsedeerd door de conflicten in Bosnië die de toekomst van de NAVO in gevaar brachten. Vastbesloten om naar Bosnië te gaan, waar de actie was, stal Samantha briefpapier van het naburige kantoor van het tijdschrift Foreign Policy en vervalste ze een brief van de redacteur aan het hoofd van het VN-persbureau, waarin ze vroeg of de VN haar als 'Balkancorrespondent' van Foreign Policy 'alle nodige toegang' wilde verlenen.

Vanaf dat moment diende haar werk juist om het nieuwe "humanitaire interventie" beleid van haar mentor, Morton Abramowitz, te bevorderen. Ze herinnert zich dat zijn invloed haar hielp om steeds belangrijkere opdrachten te krijgen - vooral het schrijven over het bloedbad in Srebrenica voor The Washington Post.

Met de Srebrenica-rapporten kwam de term "genocide" naar voren als het machtswoord dat de NAVO haar nieuwe missie kon geven.

Het westerse perskorps in Sarajevo was geneigd om emotioneel betrokken te raken bij de moslimpartij, die de belangrijkste nieuwsbron was. In hun verslagen ontbraken berichten over de moslimmoorden op Servische dorpen of over de goedbewapende islamitische strijders die zich vanuit Afghanistan en Arabische landen bij de moslimkant aansloten en waarvan sommigen zich permanent in Bosnië vestigden.

Toen de Bosnisch-Servische strijdkrachten in juli 1995 de moslimbasis in Srebrenica innamen, brachten ze vrouwen, kinderen en bejaarden in veiligheid, terwijl de mannen vluchtten uit angst voor represailles. Velen werden onder onduidelijke omstandigheden gedood.

Zonder verwijzing naar een dergelijke context richtten de westerse media zich op berichten over een massamoord op 8.000 mannelijke gevangenen als een unieke gebeurtenis die de Serviërs als de schuldige partij in de driezijdige burgeroorlog bestempelde. Met de Srebrenica-rapporten kwam de term "genocide" naar voren als het machtswoord dat de NAVO haar nieuwe missie kon geven.

Srebrenica "genocide" noemen was het argument voor de NAVO-bombardementen: als Serviërs genocide pleegden in Bosnië, impliceerde dit dat Serviërs genocidaal waren en genocide dreigden te plegen in Kosovo als de NAVO niet ingreep. Deze theorie werd ondersteund door totaal onjuiste beschuldigingen van vooraanstaande Westerse politici tijdens de bombardementscampagne.

Dat was het verhaal dat door politici en de media aan het publiek werd verkocht. Vanaf het begin werd de Servische meerderheid in Joegoslavië afgeschilderd als indringers in hun eigen land, met alle anderen als slachtoffers. Zo werd het laatste semi-socialistische, ongebonden land in Europa vernietigd.

De Kosovo-oorlog combineerde inderdaad Amerikaanse "belangen en idealen". De idealen waren het voorkomen van een genocide die nooit zou hebben plaatsgevonden (en overigens ook het voorkomen van onderhandelingen die het hele conflict hadden kunnen oplossen). Tot de belangen behoorde de onmiddellijke bouw door de Amerikanen van een gigantische Amerikaanse militaire basis ( Camp Bondsteel.  JV)  op het grondgebied van Kosovo, zodra de Servische troepen verplicht waren te vertrekken.

( Bondsteel zorgde er voor dat Europa niet zijn eigen olie vanuit Baku via pijpleidingen kon aanvoeren. JV)

 

Genocide en R2P

Het boek van Samantha Power uit 2002 had als ondertitel "Amerika in het tijdperk van genocide". Om over het heden te spreken als een "tijdperk van genocide" is nogal melodramatisch, maar het doel is om het deugdzame Amerika in het middelpunt te plaatsen van drastische morele eisen. Amerika moet de wereld redden van zijn genocidale zelf. "Genocide" werd zo gepromoot als het krachtigste voorwendsel voor Amerikaanse militaire interventie - juist door de afwezigheid van zo’n interventie te betreuren, zowel in Bosnië als, nog overtuigender, in Rwanda. De regering-Clinton was zeker niet van plan om in te grijpen in Rwanda, omdat de bloedige chaos in feite de verovering van Rwanda door Paul Kagame en zijn leger in de hand werkte, dat in 1990 vanuit Oeganda Rwanda was binnengevallen. Kagame was een favoriete cliënt van de Verenigde Staten. Er was geen reden voor Washington om zich met Kagame's overwinning te bemoeien.

Maar het "falen om genocide te stoppen" was een beroep op het liberale geweten om later in te grijpen, wanneer de VS een krachtig argument nodig had om van iemand af te komen waar ze vanaf wilden. Moammer Kadhafi stond al tientallen jaren op de hitlijst van de VS en het VK, maar had concessies gedaan om zich te verzoenen. Maar toen Khaddafi's gebruikelijke fundamentalistische islamitische tegenstanders in Benghazi de "Arabische lente" van 2011 gebruikten om protesten op te roepen, werd namens hen de noodklok geluid over "dreigende genocide". In Washington drongen Hillary Clinton, Susan Rice en Samantha Power aan op actie om Kadhafi te stoppen van het "plegen van genocide", terwijl Bernard Henri Lévy alarm sloeg in Parijs. De NAVO ging de uitdaging aan, vernietigde het economisch meest succesvolle land op het Afrikaanse continent en vermoordde zijn leider, waardoor een vluchtelingenstroom naar Europa en andere rampen op gang kwam. Het grootste deel van liberaal links juichte.

Tegenwoordig wordt algemeen erkend dat de oorlog in Irak gebaseerd was op bedrog en eindigde in een ramp. Van andere Amerikaanse oorlogen wordt meestal toegegeven dat het ongelukkige fouten waren. Er zijn twijfels over Libië, vooral vanwege de vluchtelingenstroom. Maar de vernietiging van Joegoslavië, en in het bijzonder de "Kosovo-oorlog" in 1999, wordt in het Westen nog steeds algemeen aanvaard als wat het moest lijken: NAVO's genereuze humanitaire interventie om "genocide" door racistische Serviërs tegen de onderdrukte Albanese minderheid te voorkomen.

De verstoringen van het Bosnië conflict en de Kosovo oorlog waren precies de praktische toepassing van het Abramowitz beleid: het bevorderen van minderheidsopstanden om nationale soevereiniteit af te breken en regeringen te veranderen die de VS niet bevallen, terwijl de NAVO wordt voorzien van een nieuwe geografisch onbeperkte missie van "humanitaire interventie". Joegoslavië was het startpunt van het hele agressieve post-Koude Oorlog beleid van de VS als "enige supermacht" die de wereldorde bepaalde, gebruikmakend van de idealistische voorwendselen die Abramowitz uiteenzette. De jonge Samantha Power, die erg slim was, begreep het punt en speelde ambitieus haar weg naar een bijrol als verslaggeefster in het Bosnië-spektakel, die ze uiteindelijk omzette in een verbazingwekkend succesvolle carrière.

 

Ik was zelf in Kosovo in de maanden voorafgaand aan het NAVO-bombardement en zag heel duidelijk dat de Serviërs in die kleine provincie een bange minderheid vormden, terwijl de Albanezen hun toekomstige triomf al proefden. Er was absoluut geen gevaar voor een Servische "genocide" op Albanezen. Maar westerse redacteuren bleven onwetende jonge aspirant-journalisten sturen, op zoek naar een "Servische gruweldaad" die hun ontluikende carrière vooruit kon helpen. Redacteuren verwierpen elk verslag dat een andere kant op ging. Het was in die tijd gewoonweg onmogelijk om een onbevooroordeeld verslag te publiceren. Ik weet het uit ervaring.

Bovenal was het uiteenvallen van Joegoslavië een oefening in latere pogingen om de Russische Federatie te ondermijnen, door de etnische minderheden van de Federatie op te hitsen tegen de Russen. Oekraïne was de cruciale stormram. Ik moest altijd aan Oekraïne denken toen ik de conflicten in de Krajina-regio's van Kroatië en Bosnië bestudeerde, omdat beide woorden dezelfde wortel hebben (grensgebied) en onder vergelijkbare conflicten leden, met name in de Tweede Wereldoorlog. Westerse mogendheden hadden het door de nazi's gesteunde Kroatische nationalisme tegen de Serviërs nieuw leven ingeblazen om Joegoslavië op te breken. Ze zouden het door de nazi's gesteunde Oekraïense nationalisme tegen de Russischtaligen in Oost-Oekraïne nieuw leven inblazen, in een poging om de Russische Federatie te verzwakken en uiteindelijk zelfs op te breken.

En voor de Verenigde Staten zouden de humanitaire "idealen" van het steunen van minderheden worden gecompenseerd door het grote strategische "belang" om uiteindelijk de controle te krijgen over de Krim, en daarmee over Ruslands belangrijkste marinebasis in Sebastopol. Poetin deed wat elke niet hersendode Russische leider zou hebben gedaan: hij voorkwam deze ramp door de Russische inwoners van de Krim te mobiliseren om te stemmen voor terugkeer naar Rusland, dat ze nooit hadden gekozen om te verlaten. Deze overduidelijke daad van zelfbeschikking wordt in het Westen als een invasie bestempeld.

 

 

De ideologische terugslag

Helaas is het schaamteloos tragische misbruik van de "humanitaire interventie" of R2P-doctrine in Libië er niet in geslaagd om haar in diskrediet te brengen.

De R2P doctrine wordt nu bedreigd door het gevaar dat het van kant wisselt ( en zich tegen Het Westen keert. JV) in de conflicten in de wereld die het juist heeft gestimuleerd ( het Oekraine conflict .  JV) .

Het referendum op de Krim was een democratische maatregel van zelfbeschikking die voldeed aan de Abramowitz-R2P-normen. De Russische "Speciale Militaire Operatie" in Oekraïne in 2022 was gedeeltelijk gemotiveerd door het soort overweging dat in de Abramowitz doctrine voorkomt: verdediging van de bevolking van Donbas, die werd aangevallen door een ultranationalistisch regime in Kiev. Natuurlijk hebben de westerse regeringen en media elk beroep van Rusland op de idealen van mensenrechten en zelfbeschikking gewoon volledig genegeerd, omdat ze die als hun eigen privébezit beschouwen als zelfverklaarde unieke "democratieën". Rusland wordt geclassificeerd als een "autocratie" wiens belangen wel kwaadaardig moeten zijn en dus niet meetellen.

Een grotere bedreiging voor het zelfbenoemde deugdenmonopolie van het Westen komt van de genadeloze aanval van Israël op de bevolking van Gaza. Het grootste deel van het Zuiden en groeiende delen van de Westerse bevolking zijn geschokt door Israëls vernietiging van ziekenhuizen, massamoord op kinderen en pogingen om de Palestijnen uit te hongeren. Ze zien hoe Israël, met de volledige steun van het Westen, genocide pleegt - het echte werk deze keer, openlijk, schaamteloos en meedogenloos.

 

De NAVO-oorlogsmachine moet misschien een nieuwe reeks moraliserende voorwendselen verzinnen voor haar agressies.

 


Opmerkingen

[1] Zie Fools' Crusade: Joegoslavië, de NAVO en westerse waanideeën, Pluto Press, 2002, pp 9-10; Monthly Review 2003.


[2] Hier, met William Burns, bespreekt Samantha Power haar nieuwe autobiografie The Education of an Idealist en haalt ze herinneringen op aan haar korte periode dat ze voor Abramowitz werkte bij de Carnegie Endowment. https://carnegieendowment.org/2019/09/13/samantha-power-on-education-of-idealist-event-7178

 


     

 


96 comments:

  1. Tom Lassing
    De zin en onzin van de belofte van geen uitbreiding van de NAVO naar het oosten toe
    xxxxxxxxxxxx

    Ik wilde hier eigenlijk niet meer reageren omdat ik geen tijd heb, maar nu dan toch even.
    Om de documenten te zien:
    Google: >> nato-expansion-what-gorbachev-heard-western-leaders-early <<

    Om de Duitse minister Genscher te horen dat de Navo niet oostwaarts zal gaan,
    Youtube: >> Abmachung 1990: "Keine Osterweiterung der NATO" || Aussenminister Genscher & Baker <<

    Rusland had ten koste van 26 miljoen doden de Duitsers verslagen, en Churchill had in Teheran in 1944 toegezegd: "Alle landen die je bevrijdt van Hitler worden jouw bufferzone, Jozef. Ben je veilig tegen al die westerse agressors, zoals Napoleon, Duitsland, Oostenrijk, Hitler etc)

    Het was dus een hele opgave voor Gorbachov om die buffer op te geven. Wat zeg je tegen iemand die zijn vader nooit heeft gekend, omdat er een bufferzone moest worden veroverd, en die nu zomaar wordt opgeofferd?
    Gorbachov wordt begrijpelijk gehaat in Rusland.

    Maar zijn intenties waren goed: "We worden meer kapitalistisch, transparanter en vernieuwend, want communisme is armoede. We gaan samenwerken met Het Westen.
    Ik kan nu wel doordrammen over een handtekening onder 'not one inch to the east', maar het staat beschreven, het is een gentlemens agreement, en zonder vertrouwen kom je er niet. "

    Putin kent die hele geschiedenis, en desondanks probeerde ook hij toch nog bij de Nato te komen. Werd niet toegestaan.
    Rusland was door Het Westen leeg gezogen in de jaren 1990-2000. Dat beloofde al niet veel goeds. Maar op =op. Leeg is leeg.
    De assets waren stevig in de zakken van westers-gelieerde oligarchen.

    Toen begon Putin die lui tot de orde te roepen: Je betaalt belasting of je krijgt problemen.
    Abramovich ging akkoord. Maar de anderen niet. Chodorkovsky wilde zelfs de macht van Putin overnemen. Dat was wel dom van hem.

    Enfin. Nu weten we het: Het westen weet niet wat een afspraak is. Wat een gentlemens agreement is. Eerloos zijn we. Patjakkers.
    Pieter Waterdrinker (een klootzak, maar toch) vroeg een keer aan minister Bot: "Maar we hadden toch aan de Russen beloofd dat we niet Oostwaarts zouden uitbreiden? "
    Waarop Bot antwoordde: " Maar de Russen hebben geen macht om ons te stoppen, dus we trekken ons niks van die belofte aan. "

    Zoek in YT: >> Wat drijft Poetin? StudiumgeneraleUU << ( Vanaf minuut 39.)
    de Ben Bot quote : minuut 41:30

    Papa Bush en Brent Scowcroft schreven in 1999 een boek over die periode: "A world transformed". Ze zijn er trots op dat ze Gorbachov helemaal in de war hadden gebracht met allerlei fraaie vooruitzichten over intense vriendschappelijke samenwerking. Kortom: de sfeer zou flink bedorven worden als Gorbachov op zijn strepen was gaan staan.

    Fijn dat we nu alweer zien dat onze leiders geen eer en respect verdienen.
    Al die oorlogen die U en mij veel geld kosten, hebben we aan onze eigen luiheid te danken. We laten die elite begaan. We laten ons misleiden.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [We laten die elite begaan]
      Ik maak bezwaar tegen het gebruik van het woord 'elite', tenzij het tussen haakjes wordt geschreven. De huidige "westerse elite" is ronduit moordenaarstuig en niets anders. Snappie?

      Delete
  2. [Ze zien hoe Israël, met de volledige steun van het Westen, genocide pleegt - het echte werk deze keer, openlijk, schaamteloos en meedogenloos.]

    Niet helemaal openlijk, niemand mag het eigenlijk zien. Vandaar de aanval op journalisten & fotografen en op TikTok. De 🐷westerse media🤡 krijgt mondjesmaat wat nieuws en dan nog nietszeggende filmpjes van veraf. De Palestijnen maken veel nietsverhullende opnames en zetten die op TikTok. YT en anderen censureren volop, dus daar krijg je niets te zien.

    Ik zou dus zeggen: Allemaal een TikTok-account aanmaken, of is dat ook 🐷antisemitisch🤡?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uit de gegeven link: "The Jewish Chronicle told us, How TikTok is turning young minds against Israel".
      Hoe kom je erbij. Tipisch j🐷🐷ds denken: TikTok doet helemaal niets aan het plaatsen van films en dus krijgt -vooral- de jeugd de afgrijselijke beelden te zien en die reageert erop. Hetzelfde geldt voor Telegram: Daar is nauwelijks j🐷🐷dse censuur mogelijk, (al probeerden ze het recent wel) die worden straks -voorspelbaar- ook vervolgd.

      Delete
  3. Ondertussen is het kr🐷nkzinnigengesticht in Washington DC bezig een 3e (en fatale) front te openen: Ze hebben raketten op de stoep van China neergezet. Dit is uiteraard een hele dikke rode lijn. Het wordt nu tijd, dat het 🐷SLI🤡 zelf eens gaat voelen, wat oorlog is...

    ReplyDelete
  4. Ik heb het altijd gezegd: Vrouwen zijn makkelijk te beïnvloeden, waarvan de link moge getuigen. Sinds vrouwen omhoog zijn gevallen, is het nog nooit zo beroerd geweest op deze aardkloot.

    ReplyDelete
  5. Vandaag is het 75 jaar geleden, dat de 🐷otan🤡 werd opgericht.

    ReplyDelete
  6. Tom Lassing.

    Je kunt de video vinden als je googled op: Arte nato-alte-freunde-neue-fronten/
    Hij duurt 1,5 uur. Dat Rusland akkoord ging met geld in plaats van 'Not one inch' heb ik niet gezien. Het wordt beweerd door Mary E. Sarotte, op 43 minuten. Ze zegt dat papa Bush boos was over de toezeggingen van Baker en Genscher ( Not one inch) en verbood om over de Nato afspraken te maken. Op 48:16 beweert ze dat "omdat er niks in de definitieve tekst staat over Nato, de weg vrij is om naar het oosten uit te breiden" .... Is dat zo? Kun je een mondelinge toezegging doen, en je er dan later niks van aantrekken omdat het niet het contract terecht kwam ? En waar zijn die miljarden die Duitsland aan Rusland gaf?
    Is het niet veeleer dat er miljarden uit Rusland naar het Westen gingen in die jaren?

    Wat ik wel weet is: Jeffrey Sachs heeft landen als Polen en Tsjechie en vele anderen er bovenop geholpen. Altijd kregen die landen kwijtschelding van schulden en nieuwe goedkope leningen. Maar NIET Rusland. Sachs begreep er toen niks van !
    Nu wel:
    Het plan om Rusland kapot te maken was toen al wijd verbreid in de VS .
    Wolfowitz, Cheney: allemaal goed gedocumenteerd. ( in wetgeving, in biografieen)
    Ik kan me niet voorstellen dat Rusland geld accepteerde i p v veiligheid ( 26 miljoen doden om een buffer te maken tegen het altijd weer gevaarlkijke westen, 40 jaar eerder. )

    Op minuut 58 zien we dat een vrolijke Putin en vrolijke Nato mensen flink lachen met elkaar, in 2002.
    Maar als de VS in 2003 Irak binnen valt op grond van een leugen, dan verandert de sfeer.
    De VS toont haar ware aard.
    Daarna zal de VS nog vele landen en miljoenen mensen kapot maken.
    En Putin is geen idioot.
    In tegenstelling tot vele anderen ziet hij wat er gebeurt.
    Doe goed uw best om het te begrijpen. Uw leven hangt er ban af.
    (Hoewel ik bang ben dat het al te laat is.) De elite heeft U niet meer nodig.
    Een kernoorlog zou hen goed uitkomen, dus waarom zouden ze die niet uitlokken?
    U bent niet meer dan een Gazaan. Begrijp dat goed.

    ReplyDelete
  7. https://www.vox.com/22900113/nato-ukraine-russia-crisis-clinton-expansion

    #Auslandsgespräch mit Mary Sarotte, Historikerin der Johns Hopkins School of Advanced Int. Studies

    ReplyDelete
  8. Als je wil begrijpen hoe Amerika te werk gaat kun je twee vrij korte artikelen lezen op The Unz Review.
    Het ene vind je door te googlen op: >> samantha-power-and-the-power-of-a-word/ the unz review << ( het machtige woord is: genocide.)
    Het andere door te zoeken op: >> American Pravda: Samantha Power, R2P, and the Politics of Genocide The Unz Review <<

    Heel kort samengevat: Morton Isaac Abramovich wilde met het Amerikaanse leger de wereld gaan controleren, door oorlogen te voeren. Maar 'Het Volk' wil geen oorlogen voeren, behalve als het 'heilige oorlogen ' zijn: voor een betere wereld.
    Het was 1992, en Rusland had geen macht meer. De VS had vrij spel.

    Hij bedacht het volgende: "We maken het volk wijs dat er in een land een genocide dreigt, en dan gaan we dat land binnen vallen om de genocide te voorkomen."
    Het idee van de 'Humanitaire Interventies' was geboren.
    Nu nog doorvoeren in wetgeving.
    Samantha Power schreef een boek over de genocide in Srebrenica ( de kleinste genocide in de laatste 30 jaar, maar de enige die NIET door de VS is veroorzaakt, dus ..... )
    Ze bedacht dat er een doctrine moest komen die stelt dat : Elk Land heeft de Responsability to Protect ( R2P), als een groep mensen wordt bedreigd.

    Op basis hiervan heeft de VS Libië verwoest en Syrië grotendeels.

    Putin gebruikte R2P wèl terecht, want de etnische Russen werden levend verbrand en als ze uit een brandend huis srongen, met knuppels dood geslagen. Hier de beelden:
    You Tube zoekterm: Burnt alive in Odessa: Truth seeker.
    Op 12:18 zie je hoe iemand die uit het raam sprong, word doodgeknuppeld als een zeehond.

    ReplyDelete
  9. Ha ha ha, 1 april valt weer laat dit jaar. Beginnen ze bang te worden, of lopen ze een beetje achter?

    ReplyDelete
    Replies
    1. De RF laat eindelijk een beetje haar tanden zien. Dit gaat de Russische schatkist heel veel roebels kosten !

      Delete
    2. Dit mag onmenselijk lijken wat Medvedev zegt, maar kijk naar de omstandigheden: De Neocons bedreigen Rusland ( ze zijn de agressor.)
      Rusland verdedigt zich.
      En dan komt er een buitenstaander die helemaal niet hoeft te vechten en die gaat ook nog proberen om Russen te doden.
      Zo iemand verdient geen genade.
      Ik vind het correct wat Medvedev voorestelt.

      Clementie en 'Geneve- krijgsgevangenen-bescherming' geldt voor soldaten die van hun regering moeten gaan vechten, vaak tegen hun zin, en soms tegen hun politieke of religieuze overtuiging in.

      Delete
  10. De komplotten rijzen weer de pan uit: Het slopen van de brug in Baltimore schijnt opzettelijk te zijn gebeurd. Wie het ook is geweest, we houden het in de gaten.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik zag vroeg in de ochtend die brug inzakken, en er was geen enkel lichtpuntje te zien.
      Nu ineens al die lichtpunten. Lijkt me niet waar.

      Delete
  11. Tom Lassing geeft MAGA weer de schuld.

    xxxxxxxxxxxx

    WIJ sinds 1945: ( Amerika en vrienden)
    33 landen gebombardeerd
    74 regeringsleiders verdreven of vermoord
    251 militaire interventies LEES VERDER:
    WIJ kunnenheel goed :
    finaciele diefstal methodes bedenken.
    Anderen zwart maken.
    genocides door de vingers zien.
    vliegtuigen maken die naar beneden vallen (Boeing).

    En we denken dat onze landen door Goede Politici worden geleid !
    ( Criminelen, corrupte lui, MIC-spreekbuizen, oorlogs-hitsers etc.)
    Onze landen zakken weg in onkunde en burgeroorlog.
    China en Rusland worden stabiel en sterk.

    Putin: 80% waardering van zijn volk.
    Xi : 90% waardering.

    Rusland barst van de Kinzhals en Zirkons, die we niet eens kunnen waarnemen.
    Amerika bezit 4000 cruise missiles....
    China kan 4000 cruise missiles MAKEN, in 1 WEEK !

    Wat wil je dat ik nog meer zeg ?

    Als de oogjes nu nog niet open gaan,. dan ben je niet te helpen.

    You. are. finished.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 'n Hele sterke post, vooral dat laatste... 🐺

      Delete
  12. Maar Tom heeft hem al weg gehaald. ( Als ik als HansJanmaat in log kan ik dat zien: dan staat ie er niet. Shadow banned dus.)
    Ik heb herplaatst, maar nu als reactie op andere reageerders: posts waar veel reacties op zijn. Dan komt mijn reactie in hun email voor Tom hem weg haalt.

    ReplyDelete
  13. Is ons eten straks nog wel te vertrouwen? Volgens deze link en deze link niet meer. Dus toch maar zelf groente kweken? Kijk naar Folge 3 die Kaugummi-Impfung und die Mafia. De andere 4 filmpjes zijn ook leerzaam. (Doorscrollen naar beneden.)

    ReplyDelete
  14. Voorspelling, die best wel eens kan uitkomen. Tenslotte hebben ze het kunstje al eens eerder geflikt.

    ReplyDelete
  15. Vandaag maar eens een vrolijke dag maken, het zonnetje schijnt zowaar. Te beginnen met een Husky en beren, waarna "Ну, погоди!" het mag overnemen.
    De laatste gaat over een Wolf (geen familie!!!) en een haas. Mogelijk een variant op de Wolf & 7 Geitjes, danwel Wolf & 3 Biggetjes. In ieder geval een Russische Kult-film, dus leuk & kijken. De link bevat alle delen van de film, die ook apart zijn te vinden op YT. Over de laatste: de Ban is een klein beetje opgeheven, omdat we weer kunnen downloaden, maar het blijft verdacht.

    ReplyDelete
  16. Nieuwe tendens op het diplomatieke front: Ambassade's zijn geen toevluchtsoorden meer. Met het bombarderen van de Iraanse ambassade is een trent gezet, Ecuadoriaanse politie valt Mexicaanse ambassade binnen, om een gevluchte en veroordeelde vice president, Jorge Glas, te arresteren. De Weense Conventie is nu niets meer dan een leeg stuk papier.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iets over de geschiedenis van Jorge Glas, zodat duidelijk is, hoe de hazen lopen. AussieCossack mag ook wel uitkijken, die zit in precies dezelfde situatie in de Russische Ambassade in Australië.

      Delete
  17. Barbara Barend bij BNR: alweer huilie huilie.
    https://youtu.be/0eZ-SBDBaro
    ---------
    Kijk nu eens heel goed wat daar in Gaza gebeurt ! 30.000 doden in 6 maanden.
    En lees dan de krantenkoppen. NOS website vandaag:
    “Raket aanval van Rusland : 6 doden !! “
    30.000 delen door 6 = 5000. LEES VERDER:
    Heeft de NOS al 5000 keer gemeld dat er weer 6 Gazanen zijn gedood ?

    Geen enkele eindredacteur die zelf deze bias ziet. ( bias = zo eenzijdig berichten dat het een grote leugen wordt)
    Hij acht het normaal. Hij acht zichzelf neutraal.
    Het toont aan dat de neefjes van Barbara totaal uw wereldbeeld controleren.
    Het lijkt op wat Gilad Atzmon altijd zegt: “De joodse macht bestaat er uit dat ze hun eigen Macht totaal buiten beeld kan houden.”

    De arena van de discussie wordt door de Gaza-massa-moordenaars bepaald:
    “Wij zijn slachtoffer van Hatende medemens. Haat is àltijd fout en àltijd onverdiend ! !
    Dat weet toch iedereen ! “ Terwijl ze zelf een genocide plegen worden de kolommen en de babbel uurtjes gevuld met hun zielige slachtofferschap. Zij blijken te bepalen waar de gesprekken over gaan .

    ‘The Masters of Discourse’ zoals mijn joodse held Israel Shamir zijn boek over dat onderwerp noemde, zijn er weer in geslaagd: de discussie gaat over bijzaken.

    De joodse karavaan trekt verder : Landjes vernietigen ( Libie, Syrie, Irak, Oekraiene, Rusland)
    Virusjes verspreiden.... ( zie pagina 78 van het PNAC Report: bio-war? Great ! ).
    Total Surveillance invoeren. QR code invoeren. Digitaal geld invoeren. Het WHO de macht geven over ons lichaam en de verplichte vaccins.
    Het touw om onze nek zit al aardig strak.

    Hun God gaf hen de plicht om ons te overheersen. Dat nemen ze heel serieus, zoals U kunt zien.
    Elk volk dat niet buigt moet worden vernietigd. Net als Amalek in de bijbel. Netanyahu spoorde zijn mannen aan : denk aan Amalek. En we zien ze vrolijk aan de slag gaan: vrouwen en kinderen doden. ( Want ja: een vrouw kan misschien wel 5 gevaarlijke zonen baren ! ) Boek: The King's Torah.

    In feite zijn al die pundits die spreken over ‘Neocons Dit, Neocons Dat” limited hangouts.
    Hun kritiek vertelt niet het hele verhaal, en omdat het volk te dom is om te willen weten WIE nu echt die Neocons zijn, kan het geen gevaar voor deze moordenaars en gaan ze gewoon verder met hun verovering van de westerse wereld.
    We zullen het allemaal heel goed begrijpen als het te laat is.

    Mevrouw Barend moet eens een keer goed klijken hoe de wereld in elkaar zit, en wie de slachtoffers zijn en wie de daders. En dàn aan de goede kant gaan staan.

    1050 keer zijn ze steden en landen uit gegooid. Vind je het vreemd als je in jouw heilige boeken hebt staan dat je de 'outgroup' als niet-mens moet zien, als een wezen tussen paard en mens in. Spaar me uw ongeïnformeerde tranen. Wordt een Mensch.

    ReplyDelete
  18. De RF weet inmiddels, wie de NS-pijplijn hebben opgeblazen. Toch heel iets anders, dan diverse 🤡westerse (kuch) mensen🤡 hebben voorgesteld.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hetzelfde verhaal bij Andrei Martyanov's Blog.

      Delete
    2. Ze hebben dus niet de aanslag gepleegd, maar gedaan alsof ze hem gepleegd hebben.
      Ze hebben het valse spoor uitgelegd.
      (En daarmee de echte aanslag 'covered up': bedekt)

      Delete
  19. Variant op de 🐷SLI🤡-methode (= je knalt af, wat je niet bevalt) in Palestina: Je rijdt gewoon over je tegenstanders heen, gebruik je auto als wapen ...

    ReplyDelete
  20. 12:00 "We steunden de christenen in het Oostblok."
    De communisten hebben alle kerken vernield en bijna alle priesters verjaagd of vermoord. Maar volgens een Amerikaans blad ( The Americanm Hebrew) stonden alle synagoges nog mooi overeind in de jaren 30. Hé ? LEES VERDER:
    Mijn schoonvader werkte op het Kremlin, maar droeg een kruisje om de hals.
    Dat was wel onherkenbaar gemaakt. De hele familie is altijd gedoopt geweest.
    Het was niet slim om er mee te koop te lopen dat je gelovig was,
    maar je kon wel gelovig zijn. Ik spreek nu over de jaren 1960 en daarna.

    Ik weet dus niet hoe erg de kerk in het Rusland van de jaren 60 nog aan het lijden was.
    Dat men arm was: jazeker.
    Maar dat was toch ook de bedoeling geweest van de Amerikaanse kapitalisten, toen ze de Russische Revolutie steunden, in 1917 !
    Ik citeer uit de Overmann -Enquete -commissie:

    Senator Wolcott: Then your argument is that it would be to the interest of America to have Russia repressed?
    MR. WILLIAMS: Not repressed ....
    SENATOR WOLCOTT: You say. Why should America desire Russia to become an industrial competitor with her?
    MR. WILLIAMS: This is speaking from a capitalistic standpoint. The whole interest of America is not, I think, to have another great industrial rival, like Germany, England, France, and Italy, thrown on the market in competition. I think another government over there besides the Soviet government would perhaps increase the tempo or rate of development of Russia, and we would have another rival. Of course, this is arguing from a capitalistic standpoint.
    SENATOR WOLCOTT: So you are presenting an argument here which you think might appeal to the American people, your point being this, that if we recognize the Soviet government of Russia as it is constituted we will be recognizing a government that can not compete with us in industry for a great many years?
    MR. WILLIAMS: That is a fact.
    SENATOR WOLCOTT: That is an argument that under the Soviet government Russia is in no position, for a great many years at least, to approach America industrially?
    MR. WILLIAMS: Absolutely.

    ReplyDelete
  21. 15:20 : Twijfels over wat er in Yugoslavie gebeurde"
    Op The Unz Review zijn twee zeer onthullende artikelen verschenen vorige week. ( Ik geef de zoekterm aan het eind).
    In 1992 was Amerika alleenheerser en de Neocons wilden die kans gebruiken om de wereld verder te onderwerpen. Maar 'Het Volk" wil geen oorlog beginnen. Wat nu ?
    Wanneer kun je nog wèl een oorlog beginnen?
    1. Als je zelf wordt aangevallen.
    2. Als je het doet om een volk te redden van haar gruwelijke dictator. ( Dat werden dee humanitaire interventie-oorlogen tegen Servie, Libie, Syrie,)

    De Neocons schoven een pion naar voren, Samantha Power, die steeds maar verslag deed van 'genocide' in Yugoslavie. Dat was een mooi alibi om een basis te geven aan die 'humanitaire oorlogen'. De doctrine heette R2P, Responsability to Protect.

    De echte grote genocides werden natuurlijk door de VS gepleeegd: Indonesie ( 2 miljoen communisten gedood) , en Rwanda ( de Hutu's massaal gedood, niet de Tutsie's) , en Oost Congo (6 miloen doden, omdat er zeldzame metalen door de hewer Gertler moesten worden weggehaald. Lees: Unz. lees: Keith Harmon Snow)

    En om nòg meer genocides te klunnen plegen werd dus die R2P bedacht, want ja: het volk wil geen oorlog.

    ReplyDelete

  22. @johanvermeulen4081
    0 seconden geleden
    Dus in dec 2021 eiste Rusland:
    "Doe wat U heeft beloofd:
    1) Minks2 uitvoeren ( einde aan het doden van etnische Russen)
    2) Nato not one inch to the east.
    Geen woord over water naar de Krim. Vergeten!! dom dom !
    Hoe is het toch mogelijk dat die domme Russen ( defensie budget 70 miljard $) óók nog de oorlog winnen tegen de hele Nato ( budget 1500 miljard $)

    Kan mijnheer Lassing die vraag beantwoorden?
    ( Ga je deze reactie ook weer weghalen, mijnheer Tom ? Is dat jouw manier om met kritiek om te gaan? Beetje dictatoriaal ? )

    ReplyDelete
  23. BNR. Hammelburg klaagt ern klaagt...
    Over Johan Derksen.




    0:07 / 7:31


    'Johan Derksen is heel erg de fout in gegaan en wil het niet herstellen'

    " In elke revolutie speelden de neefjes van Bernard Hammelburg een hoofdrol." Zei Benjamin Disraeli.
    " Er zou geen enkele oorlog zijn , als we de neefjes van berhard Hammelburg zouden isoleren." zei Henry Ford.
    Ik zou dus niet zo het slachtoffer uithangen. heer Hammelburg. Want U speelde ook weer een rol bij het ontstaan van de oekraiene oorlog.( 500.000 doden) En U heeft niks gedaan om 'Gaza' te voorkomen.( 30.000 doden) Alleen maar over ' dat extreme 7 oktober kletsen'. Daar was niks extreems aan. Niks. Slappe hap, die Hamas jochies. ( In vergelijk met wat Ù op uw geweten hebt dan.... )

    ReplyDelete
  24. De j🐷den, wie anders?, hebben het perfecte kill-systeem ontwikkeld: Where’s Daddy?. Dát was de reden, dat die auto met 7 buitenlanders werd afgeschoten: Er zat 1 Palestijn in, dan doet de rest er niet meer toe, pech gehad.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Intussen wordt de 🤡BRD🤡 aangepakt door Nicaragua: “Germany is facilitating the commission of genocide” met de Bezetter van Palestina.

      Delete
  25. En dit is zóóóó zielig: 🤡RFK Jr. ziet, dat hij niet genoeg stemmen binnenhaalt en probeert een truc: Nieuwe belofte (ha ha ha): Edward Snowden (al 10 jaar hoog en droog in de RF) krijgt een pardon op de eerste dag van zijn presidentschap.

    Waar heb ik dat meer gehoord? J🐷🐷dse beloftes? Net zoals Wilders, die inmiddels ook al de belofte "Nexit" heeft opgegeven? Ïk trap er niet meer in.
    Politici zijn alleen maar aan het inventariseren wat Het Volk graag wil, maken daar een mooie belofte van en zodra ze zijn gekozen, verdwijnt de belofte als sneeuw voor de zon.

    ReplyDelete
  26. De gulden middenweg.


    '7 oktober' is met volledige kennis en medewerking van 'Tel Aviv' gebeurd.
    Zoekterm in youtube:
    >> October 7 was an Inside Job John Hankey <<
    Enkele voorbeelden:
    Bewaking was weg gehaald.
    Elke muis in Gaza kan worden gezien, dus ook de oefeningen en voorbereidingen die Hamas deed.
    De regering van Israel heeft in de nacht vergaderd, enkele uren voor de inval, maar de eerste 'verdediging' kwam pas 6 uur na het begin van de inval.
    Hamas werd destijds met veel Israelisch geld op poten gezet.
    Er is flink gehandeld in Israelische aandelen kort voor de inval.
    De bezoekers van het festival zijn allemal linkse aartsvijanden van Netanyahu.
    Hamas heeft ongeveer 28 burgers gedood. Niet meer dan dat.
    Uit alles blijkt dat de doden òf sopldaten waren, òf burgers die door het IDF zijn gedood.
    Etc etc etc.

    ReplyDelete
  27. De ellende voor Boeing houdt maar niet op. Gisteren liet de motorkap van het vliegtuig los en beschadigde de vleugel. Het vliegtuig landde direct erna veilig, er waren geen doden of gewonden. Dit is een vervolg op een reeks incidenten bij dit merk. Het valt te wijten aan diverse oorzaken, waarbij $$ de hoofdrol spelen. In Europa en de rest van de wereld valt dit mee. Men probeert de amerikanen op die manier uit het vliegtuig te krijgen, maar de wegen en andere infrastructuur laat duidelijk te wensen over.

    ReplyDelete
  28. Harry Vermeegen... FF over de vaccinatiediscussie!
    xxxxxxxxxxxxxxxx
    Zo begint het artikel in Rolling Stone , door Robert kennedy jr geschreven, in 2005:

    In juni 2000 kwam een groep topwetenschappers en gezondheidsfunctionarissen van de overheid bijeen voor een vergadering in het geïsoleerde conferentiecentrum Simpsonwood in Norcross, Georgia. De bijeenkomst werd georganiseerd door de Centers for Disease Control and Prevention en werd gehouden in dit Methodistische retraitecentrum, genesteld in beboste landbouwgrond naast de Chattahoochee rivier, om volledige geheimhouding te garanderen.
    Het bureau had de bijeenkomst niet publiekelijk aangekondigd -- alleen privé-uitnodigingen voor de tweeënvijftig aanwezigen. Er waren hoge functionarissen van het CDC en de Food and Drug Administration, de beste vaccinatiespecialist van de Wereldgezondheidsorganisatie in Genève en vertegenwoordigers van alle grote vaccinfabrikanten, waaronder GlaxoSmithKline, Merck, Wyeth en Aventis Pasteur.

    Alle wetenschappelijke gegevens die werden besproken, herinnerden CDC-functionarissen de deelnemers er herhaaldelijk aan, waren strikt "onder embargo". Er mochten geen fotokopieën van documenten gemaakt worden en er mochten geen papieren meegenomen worden bij vertrek.
    De federale ambtenaren en vertegenwoordigers van de industrie waren bijeengekomen om een verontrustend nieuw onderzoek te bespreken dat alarmerende vragen opriep over de veiligheid van een groot aantal veelgebruikte kindervaccins die worden toegediend aan baby's en jonge kinderen. Volgens een CDC epidemioloog genaamd Tom Verstraeten, die de enorme database van het agentschap met de medische gegevens van 100.000 kinderen had geanalyseerd, bleek een op kwik gebaseerd conserveermiddel in de vaccins -- thimerosal -- verantwoordelijk te zijn voor een dramatische toename van autisme en een groot aantal andere neurologische aandoeningen bij kinderen.
    "Ik was verbijsterd door wat ik zag", vertelde Verstraeten de aanwezigen in Simpsonwood, verwijzend naar het duizelingwekkende aantal eerdere onderzoeken die een verband aantonen tussen thimerosal en spraakachterstand, aandachtstekortstoornis, hyperactiviteit en autisme.
    Sinds 1991, toen de CDC en de FDA aanraadden om drie extra vaccins met het conserveermiddel te geven aan extreem jonge kinderen - in één geval binnen enkele uren na de geboorte - is het geschatte aantal gevallen van autisme vervijftienvoudigd, van één op de 2500 kinderen tot één op de 166 kinderen.

    Je weet nog niet het begin van het hele verhaal, Harry.
    Wees wijs, doe er het zwijgen toe.
    Kijk even bij Ab Gietelink: Huisarts vs Pharma. Welke alterrnatieven zijn er? Ab Gietelink interviewt Felix van der Wissel.
    Als Big Pharma 100 euro verdient gaat 50 naar de aandeelhouders, 49 naar sales en media -omkoperij en 1 euro naar research and development.
    Uit de gegevens van Pfizer: Ons vaccin leidt in één op de 800 gevallen tot een bijwerking waardoor iemand naar het ziekenhuis moet. En slerrcht in één op de 2400 vaccinaties voorkomt een ziekenhuis-opname door covid. Het vaccin doet meer kwad dan goed ( behalve voor de portemonnee van u en mij)

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Ab Gietelink interviewt Felix van der Wissel.]
      Dat is wel een hele verse tjoep, 1.274 weergaven 9 apr 2024 (7 uur geleden). Binnengehaald.🐺

      Delete
    2. [@johanvermeulen4081
      "Ik deed het voor de ander" ...( het vaccin nemen)
      Ja, je dacht het voor de patienten te doen,
      maar je deed het voor de aandeelhouders van Big Pharma , zo blijkt ! ]
      Deze en andere plusje.🐺

      Delete
  29. In mijn inventaris van mijn blogs staat:
    https://xevolutie.blogspot.com/2020/02/932-anti-vaxxer-van-het-eerste-uur.html

    Als je daar op klikt krijg je dit te zien:

    Sorry, the page you were looking for in this blog does not exist.
    Home
    Subscribe to: Posts (Atom)
    ------------------------
    Censuur van blogspot dus! Ik wist het niet eens.

    Ik heb het artikel nog welop mijn computer en kan het herplaatsaen op diezelfde positie, maar dan vertaald. Kijken of het er nu weer uit wordt gelicht.

    ReplyDelete
    Replies
    1. En na herplaatsing direct vastleggen op Internet Archive. Als die dan weer wordt verwijderd, hoef je daarna alleen maar die link te plaatsen, die het archief dan produceert. Ik ga ervan uit, dat die link bij archive niet zo snel wordt verwijderd.

      Delete
  30. Uitstekend en helder commentaar bij Larry J. Niets aan toe te voegen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. In datzelfde licht kan je het volgende stuk zien van Voltairenet.
      "Door vier maanden lang de bloedbaden te steunen die worden aangericht door de Joodse fascisten van de Jabotinsky-Netanyahu groep, heeft het Westen zijn prestige verloren. Wat Israël hierna ook doet, met Benny Gantz en Yaïr Lapid in plaats van Benjamin Netanyahu en Itamar Ben-Gvir, de macht van Israël, gebaseerd op de mythe dat Joden onverenigbaar zijn met fascisme, is ingestort."

      Delete
  31. Op Unz een artikel van Jonathan Cook.
    https://www.unz.com/jcook/israels-killing-of-aid-workers-is-no-accident-its-part-of-the-plan-to-destroy-gaza/

    Daarin deze video van Al Jazeeera:'
    https://youtu.be/_0atzea-mPY



    Al Jazeera documentaire: >>> October 7 / Al Jazeera investigations <<



    39:05 Al Jazeera : Yossi Landau van de fanatieke organisatie Zaka wordt betrapt op zijn leugen.
    De leugen: “Er was een zwangere vrouw en haar buik was open gesneden en de baby was er uit gehaald en dood gestoken. Die lag er dood bij. Ik heb de foto.”
    De journalist vraagt: “Kan ik de foto zien? “”
    Yossi: Jazeker !
    De journalist kijkt en ziet een stuk verbrand vlees. Geen baby te zien.
    Yossi: : Ik dacht er toen niet aan om het te fotograferen.
    Op de dodenlijst staan twee dode babies: een is dor een deur heen per ongeluk getroffen. De tweede dode baby stierf bij een keizersnede toen de moeder is shock werd opgenomen in een hospitaal.


    Intussen zien we Netanyahu aan de telefoon, hij spreekt misschien met Biden? : “ Ze hebben een zwangere vrouw de buik open gesneden en de baby er uit gehaald.”
    We zien Biden: “Ik heb dode en verbrande babies gezien.”
    Voice over: Het Witte Huis heeft bevestigd dat Biden zulke foto’s nooit heeft gezien.

    ReplyDelete
    Replies
    1. HJet is wel zeker dat Hamas mensen zomaar dood schoot tijderns de overval. Ze gooien ook een handgranaat in een vlucht-bunker.
      Maar ze lijken verbaasd dat er nauwelijks tegenstand is. Ze hadden gerekend op een 'oorlog' tegen het IDF, maar er is geen IDF.
      Ze weten niet wat ze moeten doen,. en schieten dan wat mensen dood: beeld-analyticus op minuut 21:20

      Delete
    2. Ik kan de film niet downloaden wegens leeftijdsbeperking. Wel een goed commentaar gezien van @Black_Rebel, wat genoeg zegt:
      "1. Haifa Massacre 1937
      2. Jerusalem Massacre 1937
      3. Haifa Massacre 1938
      4. Balad al-Shaykh Massacre 1939
      5. Haifa Massacre 1939
      6. Haifa Massacre 1947
      7. Abbasiya Massacre 1947
      8. Al-Khisas Massacre 1947
      9. Bab al-Amud Massacre 1947
      10. Jerusalem Massacre 1947
      11. Sheikh Bureik Massacre 1947
      12. Jaffa Massacre 1948
      13. Khan Yunis Massacre 1956
      14. Jerusalem Massacre 1967
      15. Sabra and Shatila Massacre 1982
      16. Al-Aqsa
      Massacre 1990
      17. Ibrahimi Mosque Massacre 1994
      18. Jenin Refugee Camp April 2002
      19. Gaza Massacre 2008-09
      20. Gaza Massacre 2012
      21. Gaza Massacre 2014
      22. Gaza Massacre 2018-19
      23. Gaza Massacre 2021
      24. Gaza Genocide 2023/24 of
      still ongoing.
      DON'T LET ANYONE CONVINCE YOU THAT IT
      STARTED ON OCTOBER 7th***"

      Delete
    3. Ik heb -hoop ik- dezelfde film gevonden bij Odysee en gedownload.
      Is trouwens een bekende truc van YT, om het kijken ernaar te beperken, die "leeftijdscontrole".

      Delete
  32. Waarheidsbommetjeuit Duitsland. Voor NL liggen ze in het schap bij de supermarkt & boekenwinkels. Mijden als de pest, die geschreven troep.

    ReplyDelete
  33. Harry Vermeegen

    xxxxxxxxx
    Qua conspiracy kennis loop je ver achter Harry. Bijspijkeren !
    In 1922 schreef 'de uitvinder' van de EU ( Graaf Coudenhove-Kalergi) al dat het zo moest gaan lopen: Europa moest zich gaan mixen met Afrikanen, en dan moesten de joodse bazen van Kalergi de regering in handen nemen.
    Het is niet voor niks dat lieden als Leon de Winter ( Handleiding ter bestrijding van extreem rechts. De Bezige Bij. 1994) en Barbara Lerner Spectre de open grenzen en de massa-immigratie zo bepleiten. Als wij allemaal verdeelde ewenlingen zijn, zijn zij nog een stevige groep . Verdeel en Heers.
    zoekterm voor youtube:
    >> Barbara Lerner Spectre calls for destruction of Christian European ethnic societies <<

    ReplyDelete
  34. De volgende truc om de bevolking te kunnen bespioneren: Je mag geen Kaspersky-software meer op je computer draaien. Kaspersky steekt met kop en schouders boven de andere virussoftware uit qua performance. Kaspersky geeft ook geen sleutels aan de geheime diensten, zodat die makkelijk kunnen inbreken. Alle andere virussoftware doen dat wel.

    ReplyDelete
  35. Zo gaan j🐷den van H🤡llywo🐷d om met hun 'personeel', hoe jonger hoe liever. Ook de comments laten geen spaan van hun heel.

    ReplyDelete
  36. Aan het eind van de dag, heel misschien, gunstig nieuws voor Julian Assange, die inmiddels al 11 jaar niet meer vrij is. Het zal tijd worden.

    ReplyDelete
  37. De RF bombardeert nu al een paar weken achter elkaar de energie-voorzieningen door geheel UA. Ze hebben daar mee gewacht, tot de winter voorbij was. Het gevolg kan zijn, dat er nóg meer Oekraïners naar het 'vrije westen' gaan vluchten, waarna het land nagenoeg is ontvolkt. De oorspronkelijke bevolking is nu al meer dan gehalveerd.

    ReplyDelete
  38. 🤡Zwitserland🤡 heeft de status van "neutraal" lang geleden verspeeld. Ze kunnen daar vergaderen tot ze een ons wegen, maar de RF komt niet aan tafel.

    ReplyDelete
  39. De Nieuwe Wereld: Martin Sommer en Leonard Ornstein klagen over anti-semitsime !
    xxxxxxxxxxxxxxxxx

    We gaan terug in de tijd. Het is 1978 en de westerse mens hoort voor het eerst dagelijks over de holocaust. Tot 1960 wist niemand er iets van. Daarna een enkeling.
    Maar in 1978 komt Shoah van Lanzmann. Sophie's Choice. En nog vele tientallen films.
    LEES VERDER:
    En dan zien we dag in dag uit duitsers op ons scherm die komen klagen dat ze zo worden gediscrimineerd. Ziet U het voor zich? Ik ook niet.
    Maar nu maken we het mee.
    Een gruwelijke genocide gebeurt onder onze ogen, maar in de media steeds die ene gruwelijke leugen:
    7 Oktober !
    7 Oktober.
    7 oktober.
    7 oktober.
    Wat gebeurde er op 7 oktober dat de Israeli's niet jaar in jaar uit doen? De Isreli's schieten al jaren op kinderen. En op vrouwen.
    Hamas heeft enkele mensen gedood, nog geen fractie van wat Israel elk jaar doodt.

    Als je nu nog niet weet dat er niet één baby moedwillig is gedood. En dat er zeker geen stelselmatige verkrachtingen waren. En dat er nooit een zwangere vrouw haar buik is opengesneden, dan ben je echt totaal niet op de hoogte.

    Het waren dus enorme leugens ( van Yossi Landau ( Zaka) > Netanyahu > Biden) die nu juist de moord op vrouwen en kinderen mogelijk moesten maken!

    Ik begrijp echt niet waar de heren Jelle en Ad met hun verstand zitten als ze dit alles aan ons durven tonen. Hoe durven ze !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ook bij Simplicius76 (substack) hebben ze last van "anti-semitisme". Volg de comments en bij de 7e is het al raak. Daarna verzandt de discussie over wat-nu-wel-of-niet een j🐷🐷d is, de hele rim-ram komt weer voorbij.

      Die leugens weten ze er iedere keer weer in te proppen en dat is zeer vermoeiend om te volgen.

      Delete
    2. @MrHansJanmaat 4 uur geleden: Hulde, 9 duimpjes and counting. Je kan het dus ... (lol) 🐺

      Delete
    3. Wonderlijk. Volgens de webmaster zijn links in comments bij YT verboden. Toch staan er -momenteel- 2, die wel YT-links bevatten. Die chris is wel een gevaarlijk figuur en 🐷.

      Delete
  40. Holland Gold interviewt Mart de Kruif.

    xxxxxxxxxxxxxxxxx
    @johanvermeulen4081
    3 minuten geleden (bewerkt)
    De Kruif vertelt een heel onlogisch verhaal.
    Putin wilde in 2000 en 2002 bij de Navo. De VS weigerde.
    De VS pleegde een hele reeks 'uitbreidings-agressies': Yugoslavie ( Camp Bondsteel), Afghanistan, Irak, Libie, Syrie ( Operation Syccamore), Oekraiene ( Nuland in 2013: "We spent 5 billion $").
    Rusland was alleen maar defensief.

    In november 2001 wist de VS al dat ze 7 landen gingen kapotslaan. Wesleey Clark heeft dat bekend gemnaakt. Daarom hadden ze 911 als False Flag nodig.

    De R2P doctrine is door de VS bedacht om op die manier een afgressie-oorlog te kunnen beginnen: zogenaamd om een volk te redden van zijn boosaardige leider.
    Het was puur bedrog vande VS.

    MIjnheer Buitkink: Waar is uw kennis van zaken ??


    Over Georgie deed de EU een onderzoek.
    Het resultaat werd doro Reuters als volgt beschreven:

    Georgia started war with Russia: EU-backed report
    Reuters
    September 30, 20095:45 PM GMT+2Updated 14 years ago


    By Timothy Heritage
    BRUSSELS (Reuters) - An independent report blamed Georgia on Wednesday for starting last year's five-day war with Russia, but said Moscow's military response went beyond reasonable limits and violated international law.
    The report commissioned by the European Union said both sides had broken international humanitarian laws and found evidence of ethnic cleansing against ethnic Georgians during Russia's intervention in the rebel province of South Ossetia.
    Each side said the report backed up its interpretation of the war. But the findings were particularly critical of U.S. ally Georgia's conduct under President Mikheil Saakashvili and are likely to further damage his political standing.
    They could also deepen Western concerns about his leadership and the stability of the former Soviet republic which have set back its hopes of joining NATO and the EU and shaken confidence in oil and gas routes running through the South Caucasus.
    "In the Mission's view, it was Georgia which triggered off the war when it attacked Tskhinvali (in South Ossetia) with heavy artillery on the night of 7 to 8 August 2008," said Swiss diplomat Heidi Tagliavini, who led the investigation.
    The report said the war followed tensions and provocations by Russia, but Tagliavini said: "None of the explanations given by the Georgian authorities in order to provide some form of legal justification for the attack lend it a valid explanation."



    Beantwoorden


    @johanvermeulen4081
    0 seconden geleden
    Mijnheer de Kruif is natuurlijk een aartsleugenaar. Niet zo heel erg. Maar zijn leugens kosten miljarden en leveren tioenduiidenden doden op.
    Mijnheer Buiting mag hem nooit interviewen zonder hem duchtig tegen te spreken.
    Dit lijkt op Twan Huys die 'De Neus' interviewde ( de crimineel die Hewineken ontvoerde. Zit nu gevangen. naam ont... Holleeder !)
    Nu maakt deze crimineel reklame voor dood en verderf !

    ReplyDelete
    Replies
    1. En de kosten van die haat zijn 300 billion voor helemaal niets. Alleen dat men zijn eigen sprookjes gaat geloven.

      Delete
    2. Nog meer kostenplaatjes. Hallucinant. $80,000 per seconde.

      Delete
  41. Wow. Iedere discussie of de RF nu wel of niet legaal bezig is in UA, is van tafel. De RF heeft het volste recht te doen, wat zij doet. Vastgelegd bij de UN!

    ReplyDelete
  42. De wraak van Iran is begonnen. Allereerst heeft men een j🐷🐷ds schip gekaapt en nu schijnen drones onderweg te zijn naar de Bezetters van Palestina. Hier verschijnen updates van de vorderingen. Spannend en benieuwd, hoe dit uitpakt. 🐷Satanjahoe🤡 gaat in ieder geval klappen krijgen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Larry C. Johnson heeft er ook al een stuk over geschreven: "So much for the “international rules-based order.” The United States, Britain and France blocked a proposed UNSC statement drafted by Russia that would have condemned Israel’s unlawful action. This sent the world a clear message — the Vienna Convention is worthless. Just days after the UNSC failed to uphold that Convention, Ecuador stormed Mexico’s Embassy in Quito and kidnapped an Ecuadorian politician who had been given sanctuary by Mexico."
      Kortom, er zijn dus geen regels meer -dankzij het "Westen"-, iedere ambassade/buitenlander is nu vogelvrij.

      Delete
    2. Zerohedge is er ook vroeg bij. Opmerkelijk: Bitcoin is gecrasht.

      Delete
    3. Het enige recente bericht waarin de RF wordt genoemd. Moskou is muisstil ...

      Delete
    4. En wie knijpt er tussen uit, als het spannend wordt? 🐷Lafbek Satanjahoe🤡. Lekker de beest uithangen en je bevolking ervoor op laten draaien.

      Delete
    5. De RF zal de laatste zijn, om de Iraanse actie te becommentariëren.

      Delete
    6. Gilad Atzmon: Iran heeft het goed aangepakt en de zwakke punten (zijn er dan ook sterke?) blootgelegd. Ook een goede les voor VVP.

      Delete
    7. Ze blijven maar liegen, als of het gedrukt staat. Plaatje van 7 jr geleden presenteren als 'nu'.

      Delete
    8. [En wie knijpt er tussen uit, als het spannend wordt? 🐷Lafbek Satanjahoe🤡.]
      En hij is niet de enige. Laffe k🐷ppeltjes staan in de rij om de pleiterik te maken.
      En de 🐷über-lafaard🐷 zit -bijna zeker- in dit vliegtuig.
      Zoals ik eerder opmerkte: de j🐷🐷dse v🐷rkens gunnen je zelfs geen grafrust, dus krijgen zij het ook niet.

      Delete
  43. 🤡Klaus Schwab🤡 ligt in het ziekenhuis en het ziet er serieus uit. Duimen maar... 🐺

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ondertussen vliegt 🤡Scholz🤡 naar China en wordt -wederom- afgezeken. Hij wordt ontvangen door de plaatselijke burgemeester, niemand van de regering had de moeite genomen om op het vliegveld aanwezig te zijn. De plaat voor het hoofd van de beledigde leverworst moet enorm zijn. Wat een 🤡
      Lees ook in het stuk, hoe het de andere Duitse Notabelen is vergaan.

      Delete
    2. 🤡Macron heeft ook een klap van de molen gekregen. Waar stopt de gekte in dat hoofd?

      Delete
  44. Hier is een betrouwbare beschrijving hoe de aanval in zijn werk is gegaan. Lees ook de comments eronder. Als de j🐷🐷dse v🐷rkens het in hun hoofd halen om dit te vergelden, komt een tienvoudige aanval retour, zo is beloofd. Daarvan zullen meer raketten erdoor komen, met desastreuze gevolgen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. BTW: de verdediging kostte de bezetter van Palestina $ 1,3 billion. De gebruikte wapens kostten (geschat) $ 1 miljoen. Aan het eind van de aanval waren de voorraden uitgeput. Stel je voor, als een 10-voudige aanval komt, dan zijn de laatste 8 100% raak. Ik mag dan hopen, dat de burgerbevolking mag meegenieten. Die bevolking is geen haar beter, dan het j🐷🐷dse regime.

      Delete
    2. Ook de Palestijnen laten zich niet onbetuigd. Als bij een volgende aanval Hizbollah meedoet is het "over and out".

      Delete
    3. Ook zijn we Covid-19 niet vergeten: NEUROHACKING EXPOSED!
      Dr. Michael Nehls reveals how the global mind manipulation psyop works.

      Delete
    4. Niet te vergeten, dat Iran netjes van te voren het 🤡SLI🐷 had gewaarschuwd, dat de aanval eraan zat te komen. Alleen om die reden, konden ze de aanval grotendeels afslaan. Het wordt natuurlijk anders, als er geen waarschuwing vooraf is ...

      Delete