Saturday, September 25, 2021

1176 Het kleine broertje van Blackrock: Blackstone. Zijn de media anti-semitisch geworden?

Nee, de media zijn  niet anti-semitsch geworden. 

Het feit dat één groep mensen bijna alle bezittingen in de westerse wereld in handen krijgt door list en bedrog is niet anti-semitisch, zolang je niet zegt tot welke kleine groep die aasgieren altijd weer behoren. 

Gewoon, lekker dom en onwetend jouw ondergang tegemoed gaan, dat is het devies van de stomme westerling. 

De domme westerling gelooft heilig dat er maar één gruwelijke zonde bestaat:  discrimineren. Àlle mensen zijn hetzelfde. We zijn allemaal gelijk, toch? 

Nou dan.  

Dus staan ze toe dat er heel langzaam een strop om de nek van hun kinderen en kleinkinderen wordt aangelegd, en die strop zal al zijn nageslacht verstikken. 

Maar daar zit die stomme Westerling niet mee.  Hij is vooral met zijn eigen 'Goed zijn' druk bezig:  'Ik discrimineer niet, dus ik ben goed !  " En parmantig stapt de domme lul zijn ondergang tegemoed. 

Ik heb het opgegeven. 

Ze zijn niet te redden.    Zoals de dodo ook niet te redden was.  Alert zijn zit nu eenmaal niet in zijn genen-pakket. Domheid en gedrag met gruwelijke consequenties voor zijn nageslacht, dààr is ie goed in.  

(  Ik heb geen Volkskrant abonnement meer, dus kan dat lange gedetailleerde artikel hier niet plaatsen. Kon het wel lezen op de tablet.  Wie mailt het mij ? Dan vervang ik dit onderstaande RTL bericht) 

                -------------------------------



'Huizenopkoper Blackstone omzeilt door truc belasting in Nederland'


Ceo en mede-oprichter Stephen Schwarzman van Blackstone.© AP Photo/Mark Lennihan Ceo en mede-oprichter Stephen Schwarzman van Blackstone.


Blackstone, de grote Amerikaanse investeringsmaatschappij die voor bijna 800 miljoen euro aan woningen heeft in ons land, betaalt hier door fiscale trucjes geen belasting. Dat meldt de Volkskrant.

 

Volgens de krant zijn de woningen die Blackstone bezit in in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht ondergebracht in aparte bedrijfjes en die maken weer onderdeel uit van bedrijven in Luxemburg, de Kaaimaneilanden en Jersey.

 

De winsten vallen in bedrijven in die landen, waar de belastingen laag zijn. Daar staat tegenover dat de bedrijven in Nederland op papier verlies lijden, door rentelasten over leningen die ze hebben bij bedrijven van Blackstone in Luxemburg. Daardoor hoeven ze in ons land nauwelijks of geen belasting af te dragen, aldus de Volkskrant.

 

Dat scheelt de Belastingdienst miljoenen aan vennootschapsbelasting, aldus de krant. Daarnaast zou Blackstone door de constructie meer geld kunnen neerleggen voor Nederlandse woningen dan concurrenten.

 

Omstreden

Blackstone is omstreden, in Nederland en ook daarbuiten. Vorige maand meldde Blackstone dat het in Amsterdam zo'n 330 woningen had die leeg stonden, zei wethouder Rutger Groot Wassink van Wonen. Dat zorgde voor onrust, omdat veel mensen moeilijk aan betaalbare woonruimte kunnen komen.

 

In steden als Barcelona en Kopenhagen leidde huizenaankopen door Blackstone ook tot protesten, omdat het huurders slecht zou behandelen en alleen maar op uit zou zijn om de huur te verhogen, schreef het Financieele Dagblad vorig jaar.

 

In Nederland is Blackstone mede bekend doordat het bank NIBC overnam.

 

'Structuren consistent met andere beleggers'

In een reactie zegt Blackstone dat het niet juist is dat het geen belasting betaalt in Nederland. "Blackstone houdt zich volledig aan de Nederlandse wetgeving en betaalt alle toepasselijke belastingen, waaronder inkomsten-, BTW-, onroerend goed- en arbeidsbelasting. De structuren die Blackstone gebruiken zijn consistent met andere institutionele beleggers over de hele wereld."

 

Blackstone zegt in de afgelopen vijf jaar meer dan 4 miljard euro te hebben geïnvesteerd in haar Nederlandse vastgoedportefeuilles, verdeeld over kantoren, logistiek, horeca, woningen en retailactiva. Het zegt er trots op te zijn "dat we meer dan 3.200 mensen in Nederland en 400 mensen in Luxemburg in dienst hebben, waarmee Blackstone bijdraagt aan de lokale econ

omische groei in beide landen."

              =============================



Een actualiteiten documentaire uit de VS waar ( eindelijk, dan toch)  aandacht word gegeven aan de ver-arming van de gewone Amerikaan. 

Mensen die hun hele leven dachten dat alles 'voor elkaar' was,  ontdekken nu dat ze helemaal geen pensioen meer hebben, en zullen moeten blijven werken.

De maker van deze docu is zelf slachtoffer,  en dat gaf hem wellicht de moed om deze docu te maken, want ik ben bang dat we niet veel meer van hem en van zijn docu bedrijfje zullen zien. 

Ik denk dat dit niet in dank wordt afgenomen door de miljardair-dieven van WallStreet. 


28 comments:

  1. Er is iets mis met het blog. Springt uit naar de rechterzijde.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zijn er meer klachten? Rootman?

      Bij mij is het beeld precies in het midden.
      Laat weten of het fout blijft, dan ga ik zoeken.

      Delete
    2. Blog ziet er nu weer goed uit. Die laatste tjoep was eerst niet te zien, nu wel. Denk dat daar de fout zat.

      Delete
  2. In deze landen is ivermectine verkrijgbaar:

    https://www.bmj.com/content/373/bmj.n747/rr-7

    Volgens mij Ukraine ook.

    Volgens mij met een doktersrecept wel legaal in te voeren.

    Is er een dokter die 1000+ pillen wil voorschrijven? Of zou het makkelijker zijn het gewoon te smokkelen? Wie weet is het op het 'darknet' via een koerier wel te verkrijgen.

    Ik heb echter geen idee hoe dit te doen. Het is wel een aanwijzing hoe de EU werkt naar een failed state status: Een zegenrijk medicijn verbannen naar semi criminele status in opdracht van big pharma lobbyisten, en zo uiteindelijk een gat in de markt creeeren waar alleen organized crime in kan springen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik houd je op de hoogte als ikwat heb bereikt.

      Delete
    2. IVM is een verboden middel verklaard, door de eisen, zoals gesteld in de GEHEIME overeenkomsten van regeringen met pfizer. Daardoor is het niet overal te krijgen.

      Niet zelf gaan lopen smokkelen, is veel te gevaarlijk. Gewoon bestellen op Internet en aan de leverancier vragen, of op de bon komt te staan, dat het multivitamines o.i.d. zijn. Er zijn lijsten van verboden middelen bij de douane te vinden op de website.

      Als het bij de douane toch wordt gevonden en in beslag wordt genomen, ben je alleen je geld kwijt. Het is nog niet verboden het te bestellen, voor het geval je -intimiderende- acab's aan de deur krijgt.

      Delete
    3. Wolf,
      ik wil toch wat weerstand bioeden aan deze regeling van de Douane.
      Heb een brief geschreven, maar is nog niety opgestuurd.
      In jouw postvak zit versie 1.
      Je hebt nog niet gereageerd.

      Ik ben zelfs verzekerd voor het geval de pillen niet aankomen. Maar weet natuurlijk niet of dat uitbetaald zal worden.
      Het gaat me meer om een antwoord van deDouane.
      En eventueel daarna een rechtszaak.
      Daarom moet ik die eerste broief ook zop goed mogelijk hebben. Maar nu geen tijd...

      Delete
  3. Op advies va alle guru's gebruik ik veel olijfolie.

    Dr Gundry zegt zelfs:
    Waarom eet een mens?
    Hij eet om op die manier 1 liter olijfolie per week binnen te krijgen.

    Maar olijfolie wordt nogal eens aangelegd met canola olie of andere plantaardige olie die juist slecht is.

    Hoe weet je nu of je echte olijf olie hebt?

    Dr Berg: neem een klein slokje en als het achter in je keel gaat irriteren, beetje pijn doet: dan heb je de echte olijfolie te pakken.

    NB: De fles Bertolli 1 liter classico valt door de mand !


    De bio olie van Lidl en Aldi is OK.

    https://www.youtube.com/watch?v=5Y-i1dGqAOc

    ReplyDelete
  4. Leuk dat de LIDL en Aldi goed zitten. Maar als eveneens natuurproducten zijn een beetje koolzaad- en pinda- olie uiteraard ook uitstekend! Ik hoedt me ervoor een purist te worden!!! (puristen zijn meestal nogal ongelukkige mensen en worden zelden gezond oud... FUCK de guru's, ik ga liever meteen dood!!!) Ik doe er soms bij het wokken ook een klontje echte boter bij. Maar mijn favoriete spijsolie is en blijft sesamolie, een tijdje echt illegaal in de EU. Nu mag het weer, maar het is nu een echt duur luxe product geworden.

    Tahin is nog lekkerder, en perfect voor aanmaken salades. Ik voeg soms ook nog wat olijfolie toe. Voor mij is het naast avocado's en groene asperges bijna verslavend.

    ReplyDelete
    Replies
    1. FUCK de guru's, ik ga liever meteen dood!!!

      Wees voorzichtig met wat je wenst.

      Canola olie( koolzaad meen ik) en dat soort planten / zaden olien zijn behoorlijk slecht. Het zijn geen details.

      Ik heb nog een liter namaak olijf-olie voor je gratis mee te nemen. Goed merk: Bertolli.

      Echte boter is een prima product. Ik gebruik het ook.
      Je moet dus wel weten hoe het precies zit:
      Al die light producten: fout.
      Alle verzadigde vetten: OK, maar met mate.
      Alle planten ( zaden) olieen: fout, behalve olijfolie, extra virgine.
      Rood vlees: heel matig eten.
      Wit vlees: is minder fout dan rood vlees.
      Omega 3: is goud waard.( in Olijfoliee, vis, )
      Omega 6: zeer slecht. ( In planten olie)

      Maar ook: eieren uit de jaren 50 hadden even veel omega 3 als Omega 6.
      Nu bevat een ei (moderne voeding!) 10 maal meer Omega 6 danOmega 3.

      Suiker: niet doen.
      Koolhydraten: heel matig. beter geen brood, aardappelen, rijst, spagehtti. In groenten zitten ook koolhydraten: dat kan geen kwaad. Zo krijg je toch wel wat koolhydraten binnen. Word je geen puritein. En dat is inderdaad belangrijk: doe het goede, maar niet in 100 % van de tijd, maar wel in 90% van de tijd.

      Delete
  5. https://youtu.be/aed8L1mV_ao

    Karel de Kale
    5 uur geleden
    Ik ben ook gestoten op het boek:
    The terrible secret-Walter Ze'ev Laqueur- het gruwelijk geheim.
    --------------


    ​ @Karel de Kale Uit een recensie citeer ik het volgende:
    Walter Laqueur examines when and how information about the genocide became known to millions of Germans, international Jewish organizations, leaders of Jewish communities throughout Europe, and top government officials in neutral and Allied countries. Laying bare the lethal combination of disbelief and indifference that met this news, The Terrible Secret offers a brilliant and chilling demonstration of paralysis in the face of ultimate evil.
    ===
    Probleempje: Waar waren ook alweer de bewijzen voor de gaskamers?
    Er is niks anders dan 'getuigen verklaringen'. Maar die verklaringen zeggen dat in 22 kampen gaskamers waren. De Yanks hebben alles gecontroleerd in hun jurisdictie: nergens gaskamers.
    Later bedacht men dat de gaskamers dus in Russisch gebeid waren.

    Dàt zijn de gaskamers die nu de ehele wereld kent.
    Beetje zwak verhaal, niet ?

    The boy who cried 'Wolf' werd niet geloofd toen er een keer een echte wolf kwam. Gerard Menuhin totn in zijn boek een stuk of 20 krantenberichten over '6 miljoen joden die vermoord waren"...... krantenberichten van vóór 1910.

    Het joodse geloof zegt: ' Het volk zal weer in Israel terug komen, minus 6 miljoen.'
    Er is dus erg veel behoefte aan 6 miljoen doden, behoefte in hun eigen kring.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Er is dus erg veel behoefte aan 6 miljoen doden]
      Nah, kan toch worden geregeld? In de kampen in totaal rond de 220k, dus nog 5,78 milj. te gaan. De tijd is er nu rijp voor.

      Delete
    2. Karel de Kale: Schijnt een redelijk goed ingelicht persoon te zijn v.w.b. het onderwerp. Broertje van jou? 😎

      Delete
    3. Ik dacht eerst ook dat Karel de Kale mijn opinie verdedigde,maart dat doet ie niet echt.
      Hij verwijst naar een joods auteur Walter Laqueur endi ebeschrijft hoe sommige mannen een christen moeder hadden en een joodse vader, ewn zo als soldaat voor Hitler vochten, terwijl hun achternaam toch echt Goudsmit was.
      Dat is heel vermoedelijk goed praterij: die jongen s wisten niet beter, of ze moesten wel.
      ======

      Ook wijst de Kale naar een boek dat dan bewijst dat mern blind wilde zIjn voro wat er in Auschwitz gebeurde, toen het gebeurde.
      Mijn antwoord: Er verschenen al 60 jaar kranten-artikelen over massa-moord op dejoden, en dat bleek altijd vals alarm te zijn.
      Je kunt het de autoriteiten niet kwalijk nemen dat ze het nu niet serieus namen. En trouwens: waar zijn nu de bewijzen ? In welke mate zijn de jodenvermoord? 6 miljoen? 5 miljoen, 3 miljoen? 1 miljoen?

      En mogen we dan ook even "Ach en wee" roepen over de 60 miljoen Russen die door hen de dood in gedreven werden?
      Mogen we daar ook 2 miljoen 'holocaust monumenten ' voor oprichten. En waarom dan niet ?

      Delete
  6. Home ivermectin based kits in India.
    Dr. Campbell loopt nu het risico van YT te worden verwijderd. Hij maakt nu openlijk reclame voor IVM. Zo op het eerste gezicht ook met adressen, waar je het kunt bestellen, al weet ik dat niet zeker, want ik heb de film nog niet gezien.

    ReplyDelete
  7. ​Jeroen Mylhoff
    Jeroen Mylhoff
    1 dag geleden
    @Johan Vermeulen
    En weer negeert Vermeulen de bovenstaande onderbouwing en de feiten.

    @Jeroen Mylhoff Jeroen, er staan 29 berichten in deze draad. het is me niet duidelijk op welke 'onderbouwing en feiten' jij doelt.
    Graag even zeggen welke je bedoelt.

    YouTube heef een agenda, en dat is niet: info-verspreiding faciliteren.
    Want dan zouden de links gewoon geplaatst kunnen worden.

    Dus moeten we ons behelpen met ' boektitels ' of 'youtube titels' of namen van bloggers uitschrijven zoals: unz punt com.
    Ook kun je de fenomenen die je op internet vond, benoemen. Zodat de opponent er naar kan gaan googlen. ( Vb": Leon Staal schreef over de 4 zelfmoorden. Wist ik niks van. Dat kon ik googlen, en hij had gelijk.)
    Dat zijn de manieren waarop ik mijn onderbouwing probeer te geven.

    Wat je NIET doet is : schelden en roepen. Je eigen mening herhalen en herhalen. Daar schiet niemands iets mee op. Er zijn 7 miljard meningen op aarde. Alleen als ze van een oprecht iemand komen die Rücksichtslos De Waarheid zoekt, hebben ze enig belang.

    Denk daar aan als je weer wat gaat schrijven hier in de reacties.

    ReplyDelete
  8. 'Iran en de hypocrisie van het Westen.' Een gesprek met Keyvan Shahbazi

    https://www.youtube.com/watch?v=KLkQDWclW-I&ab_channel=DeNieuweWereld


    Johan Vermeulen
    0 seconden geleden
    William Engdahl beschreef hoe de Bovenbazen in Amerika bedachten dat er een revolutie moest komen tegen de Shah.
    Het ging om geld en macht.
    Er waren geen vergissingen. De Amerikanen hebben de moslim-jongeren altijd al voor hun karretje gespannen, als een proxy leger. In elk land: Irak, Libië, Afghanistan, Syrië.

    In 1978 besloten ze Khomeiny te gaan steunen.

    Ik heb een pagina in het Nederlands vertaald uit Engdahl's boek: A Century of War.

    Pagina 171-172 van William Engdahl's boek "A Century of War."In november 1978 benoemde president Carter een lid van de Bilderberg-groep, George Ball
    , aan het hoofd van een speciaal Witte Huis
    Iran-taskforce onder Zbigniew Brzezinski ( baas van de Nationale Veiligheidsraad).

    George Ball adviseerde Washington de steun voor de sjah van Iran te laten vallen en...
    de fundamentalistische islamitische oppositie van ayatollah Khomeini te steunen.

    Robert Bowie van de CIA was een van de leidende 'case officers' in de nieuwe door de CIA geleide
    staatsgreep tegen de Shah die door hun geheime acties 25 jaar eerder aan de macht was gekomen.
    Hun schema was gebaseerd op een gedetailleerde studie van het fenomeen islamitisch
    fundamentalisme, zoals gepresenteerd door de Brits-joodse islamitische expert, Bernard Lewis , dan
    werkend aan de Princeton University in de Verenigde Staten.
    Het plan van Bernard Lewis, dat werd onthuld tijdens de Bilderberg-bijeenkomst van mei 1979 Oostenrijk, steunde de beweging van de radicale Moslim Broederschap
    achter Khomeini, om de balkanisering van het hele islamitische Nabije Oosten te bevorderen
    langs tribale en religieuze lijnen.

    Bernard Lewis betoogde dat het Westen opstandige groepen moest aanmoedigen, zoals de
    Koerden, Armeniërs, Libanese Maronieten, Ethiopische Kopten, Azarbeidzjanen, enzovoort.
    De chaos zou zich verspreiden in wat hij een ' Halve maan van Crisis' noemde, die zou overlopen
    naar moslimregio's van de Sovjet-Unie.

    De staatsgreep tegen de sjah, zoals die tegen Mossadegh in 1953 , werd geleid door
    Britse en Amerikaanse inlichtingendiensten, terwijl de bombastische Amerikaan Brzezinski de
    publieke 'eer' kreeg voor het wegwerken van de 'corrupte' sjah, terwijl de Britten
    zoals altijd veilig op de achtergrond bleven.

    In 1978 waren er onderhandelingen gaande tussen de regering van de sjah en Brittish Petroleum , BP, voor verlenging van de 25-jarige olie-boor-overeenkomst . In oktober 1978
    waren de besprekingen mislukt over een Britse 'eis' die exclusieve rechten opeiste op
    alle toekomstige olie-output van Iran, terwijl BP weigerde om de aankoop van de olie te garanderen.

    Nu hun afhankelijkheid van de door de Britten gecontroleerde export klaarblijkelijk ten einde liep, was Iran voor het eerst sinds 1953 bijna onafhankelijkheid in zijn olieverkoopbeleid, en er waren enthousiaste potentiële kopers in Duitsland, Frankrijk, Japan en elders. In
    In het hoofdredactioneel commentaar van september verklaarde de Iraanse krant Kayhan International:

    " Achteraf gezien zijn het 25-jarige partnerschap met het [British Petroleum] consortium niet
    bevredigend geweest voor Iran. Ook de 50-jarige relatie met British Petroleum die eraan voorafging, was niet goed. Met het oog op de toekomst moet NIOC [National Iranian Oil
    Company] voortaan alle operaties zelf af handelen. "

    ReplyDelete
  9. Vervolg.

    ( Om de verdrijving van de Shah een duw te geven …) chanteerde Londen de zaak en oefende ze een enorme economische druk uit op het regime van de Sjah door te weigeren de Iraanse olieproductie te kopen en slechts ongeveer 3 miljoen vaten per dag af te nemen terwijl een minimum van 5 miljoen vaten per dag was afgesproken. Dit legde een dramatische druk op de inkomsten
    van Iran, waardoor de religieuze onvrede tegen tegen de Sjah kon worden aangewakkerd door getrainde opruiers, ingezet door de Britse en Amerikaanse inlichtingen. Bovendien legden stakingen onder oliearbeiders op dit kritieke moment de Iraanse olieproductie lam.
    Terwijl de binnenlandse economische problemen van Iran toenamen, gingen Amerikaanse "veiligheids"-adviseurs van de Sjah’s zijn geheime politie ( de SAVAK) aansporen om een beleid van steeds brutalere repressie uit te oefenen, opdat de antipathie van de bevolking tegen de Sjah maximaal werd. Terzelfder tijd begon de regering Carter protest aan te tekenen tegen schendingen van de "mensenrechten" onder de Sjah ( !).

    Het Westen pleegde zes keer regime-change in Iran, tussen 1900 en 2000. Iran is leeg gestolen, met behulp van de verrader-Elite. ( Een soort comprador bourgeoisie: mensen die hun land verkochten en daar zelf rijk van werden).

    Mossadecq wilde Iran in 1953 de moderne tijd in leiden, maar de VS verbood het. De Shah was 25 jaar later hetzelfde van plan: ook hij werd eruit gegooid.
    En nou hebben we hier Keyvan, en die is nog steeds bewonderaar van de Amerikanen. Verschrikkelijk. Keyvan staat aan de verkeerde kant.

    Best kans dat de Iraanse geestelijken wat al te religieus zijn, maar dat is de natuurlijke reactie op al die buitenlandse bemoeienis.
    Had Mossadecq laten begaan, dan was het land was veel ellende bespaard gebleven.

    Dezelfde lieden die dit op hun geweten hebben , zijn nu baas over Het Westen: Wall Street, alle banken, alle Media, Blackrock, Blackstone etc etc.

    Maar Van Liempt, die denkt journalist te zijn, ziet het niet.
    Hij is geen journalist, hij is propagandist. Hij werkt tegen het volk, en voor de elite. Het enige dat hij als excuus kan aanvoeren is dat hij het wellicht zelf niet beseft.

    ReplyDelete
  10. Hieronder de vertaling van pagina 172 en 173. De voorafgaande pagina heb ik al eerder geplaatst.


    British Petroleum begon met het organiseren van kapitaalvlucht uit Iran, door
    haar sterke invloed in de financiële en bankwereld van Iran. De Perzische
    Broadcasting Corporation gebruikte haar Perzisch-talige uitzendingen om de
    hysterie tegen de Sjah op te zwepen.

    De BBC gaf Ayatollah Khomeini een volledig propaganda platform in Iran gedurende deze tijd, maar weigerde om de regering van de Sjah een kans te geven om te antwoorden. Herhaalde persoonlijke oproepen van de Sjah aan de BBC leverden geen resultaat op. De Anglo-Amerikaanse inlichtingendienst was vastbesloten om om de Sjah omver te werpen.
    De Sjah vluchtte in januari, en in februari 1979 werd Khomeini naar Teheran gevlogen
    om de oprichting van zijn repressieve theocratische staat af te kondigen.


    Terugkijkend op zijn ondergang, maanden later, kort voor zijn dood, merkte de Sjah
    vanuit ballingschap het volgende op:
    “ Ik wist het toen niet - misschien wilde ik het niet weten - maar het is me nu duidelijk
    dat de Amerikanen me eruit wilden hebben. Dit is duidelijk wat de voorvechters van de mensenrechten in het State Department wilden...
    Wat moest ik denken van het plotselinge besluit van de regering om voormalig onderminister van Buitenlandse Zaken George Ball naar het Witte Huis te roepen als adviseur over Iran?
    George Ball behoorde tot de Amerikanen die mij en mijn land in de steek wilden laten. “



    Met de val van de Sjah en het aan de macht komen van de fanatieke Khomeini aanhangers
    in Iran, was de chaos ontketend. Tegen mei 1979, had het nieuwe Khomeini regime
    de plannen van het land voor de ontwikkeling van kernenergie opgeheven, en kondigde de annulering aan voor de bouw van Franse en Duitse kernreactoren.
    De Iraanse olie-export naar de wereld werd plotseling stopgezet, zo'n 3 miljoen vaten per
    dag. Vreemd genoeg werd de Saoedi-Arabische productie in de kritieke dagen van januari 1979
    ook met ongeveer 2 miljoen vaten per dag verminderd. Om de druk op de wereldolievoorziening nog verder op te voeren, verklaarde British Petroleum overmacht en annuleerde belangrijke contracten voor olie-aankoop. De prijzen op de Rotterdamse spotmarkt, die sterk werden beïnvloed door BP en Royal Dutch Shell als de grootste oliehandelaren, stegen begin 1979 als gevolg daarvan. De tweede
    olieschok van de jaren zeventig was volop aan de gang.
    Er zijn aanwijzingen dat de eigenlijke planners van de Iraanse Khomeini coup in Londen en
    binnen de hogere rangen van het Amerikaanse liberale establishment besloten om President Carter grotendeels onwetend te houden van het beleid en de uiteindelijke doelstellingen. De daaruit voortvloeiende energiecrisis in de Verenigde Staten was een belangrijke factor in Carter’s nederlaag, een jaar later.

    Er was nooit een echt tekort aan aardolie in de wereld. De bestaande Saudische en
    Koeweitse productiecapaciteiten hadden op elk moment het tijdelijke tekort van 5-6 miljoen vaten per dag kunnen neutraliseren, zoals een Amerikaans congresonderzoek door het General Accounting Office maanden later bevestigde.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vervolg:


      Ongewoon lage olievoorraden bij de Seven Sisters oliemultinationals droeg bij tot het ontstaan van een verwoestende wereldolieprijsschok, waarbij de prijzen voor ruwe olie van ongeveer $14 per vat in 1978 tot astronomische hoogte van 40 dollar per vat voor sommige soorten ruwe olie op de spotmarkt. Lange rijen bij tankstations in heel Amerika droegen bij tot een algemeen gevoel van paniek, en Carter's minister van energie en voormalig CIA directeur, James R. Schlesinger [17], hielp niet toen hij het Congres en de media in februari 1979 vertelde dat het Iraanse olietekort 'naar verwachting ernstiger' was dan het Arabische olie-embargo van 1973.


      Het buitenlands beleid van Carter ( door de Trilaterale Commissie aangestuurd) zorgde er verder voor dat elke Europese inspanning van Duitsland en Frankrijk om meer economische en diplomatieke betrekkingen met hun Sovjet buurlanden te ontwikkelen ( détente ) en verschillende Sovjet <> West Europese energie-akkoorden, in de war werden gestuurd.

      Carter's veiligheidsadviseur, Zbigniew Brzezinski, en minister van Buitenlandse Zaken, Cyrus Vance, voerden hun ' Halve Maan van Crisis' - beleid uit, waarbij ze de instabiliteit van de Iraanse revolutie over het hele gebied rond de Sovjet Unie versapreidden. Door de gehele Islamitische perimeter van Pakistan tot Iran, creëerden initiatieven van de V.S. instabiliteit of ernstige schade.

      * William Engdahl, "A Century of War: Anglo-American Oil Politics and the New World Order. 1992.

      Delete
  11. https://youtu.be/8JjI8adOGHA

    Pleidooi voor bescheidenheid: durf te erkennen dat je niet alles weet of begrijpt

    Ik schreef drie reacties:

    Bla bla bla. Allemaal erg voorspelbaar. Het concept 'Complot-gelover' is tot een wapen gemaakt door de CIA in 1967, toen te veel boeken verschenen over de moord op Kennedy. Natuurlijk zat de CIA tot aan de nek in die kwestie. Zie CIA memo 1035-930. Beste weergave: The mind renewed. Even googlen.

    ====

    Ik schreef ruim 100 blogs over Corona. Nooit heb ik een eerder blog moeten herroepen. Ik ben niet zoals de officiele wetenschappers: Geen mondkapje. Wel een mondkapje. Twee mondkapjes. Altijd 'bedachten' ze zich weer.
    Van Prooijen verdedigt de wetenschap. Dat is een achterhaald standpunt. De Wetenschap publiceert de visie waar voor betaald wordt. Het begin met 'Tobacco Science' in de jaren 50 en 60. Dan kreeg je 'Suiker is OK' science. En dan kreeg je 'De burgers zijn de schuld van de krediet crisis' . En nou moeten we allemaal niet volledig uitgeteste vaccins nemen, terwijl we 10 jaar geleden nog boos waren dat hier proefdieren voor gebruikt werden.
    De kassa rinkelt bij Van Dissel, Kluytmans en Big Pharma.
    Ik ben een trotse complot denker.
    ========

    Elke arts weet dat je een ziekte snel moet aanpakken. Maar Corona zieken werden naar huis gestuurd. Tot ze bijna stikten. Iedereen zag dat dikke mensen over-vertegenwoordigd waren. We zagen dat de patienten allemaal heel laag in hun vitamine D zaten. We weten dat obese mensen veel meer D moeten slikken per dag om op niveau te komen.

    Maar er werd geen woord over gezegd of geschreven. Nergens. Behalve door de artsen die oprecht hun vak uitoefenen en op youtube vlogden: Chris Martensson, dr Mobeen Syed, dr John Campbell, MedCram ( dr Seheult) etc.
    Dr Fauci zei: " We moeten wachten tot er een vaccin is. Zit niks anders op. "
    Een miljoen mensen crepeerden. Toen zagen we plotseling een filmpje waarin Fauci zei: "Ja, ik neem 6000 IU's per dag aan vitamine D." ( De man is broodmager. Heeft aan lage dosering genoeg) .
    En we zagen een interview dat hij in 2019 gaf: " Als er een besmettelijke ziekte komt ... mondkapjes? " Fauci: " Ha ha, Nee. Gewoon gezond leven: niet roken, weinig drinken,veel slapen, wat supplementen nemen, bewegen. Zorg dat je afweer systeem goed in orde is. "

    Dus, mijnheer Van Prooijen: dr Fauci wist echt wel wat goed voor ons was, maar hij hield het geheim. Hij offerde al die doden en doodzieke mensen op, om Big Pharma een boost te geven van vele miljarden.

    U als wetenschapper heeft een dedain voor mij, omdat ik hier opzet in zie.

    Ik heb medelijden met U, omdat U blijkbaar de bewering van Bertrand Russell wil bevestigen: " Je kunt de mensen àlles wijs maken. Echt àlles."

    ReplyDelete
    Replies
    1. De eerste reactie schijnt alweer te zijn verwijderd. De nog bestaande hebben allebei één duimpje, zowaar.

      Delete
    2. De eerste reactie op Van Prooijen ( begint met Bla Bla Bla) was weg gehaald.
      Herplaatst als volgt:

      We gaan kijken of deze reactie wéér wordt weggegooid door het algo ritme: ( ik heb het iets veranderd).

      Dit betoog is erg voorspelbaar. Kort samengevat:
      'onderdeel van de Elite zet critici van die Elite in een kwaad daglicht.'
      De massa heeft aan één zo'n hint genoeg: "Fijn. Dan hoef ik me dus niet te verdiepen in al die lastige theoriën. Zolang het gevaar niet groter word kan ik me beperken tot wein , weib und gesang. "

      Een echte wetenschapper zou uitzoeken wat hier gebeurt.
      Laat ik dat eens doen.
      'complotter' is een woord dat van betekenis is veranderd.
      Complotten bestaan, de oude grieken schreven er al over.
      Maar moderne brainwashers hebben de massa wijs gemaakt dat ze niet bestaan.
      En dat je half gek bent als je in een complot gelooft.

      Het is (voor iemand die wetenschapper is) goed na te lezen als je bij het begin begint:
      de memo die de CIA in 1967 aan zijn medewerkers stuurde.
      Lees hem na.
      Je kunt hem vinden door dit te googlen: 1035-960 the mind renewed.

      Nu ben ik geen wetenschapper, maar een oude boer. Maar 'wetenschappers' als Van Prooijen laat ik toch nog met twee vingers in de neus achter me.

      Delete
    3. Reactie al 3 keer verwijderd.



      Dit betoog is erg voorspelbaar. Kort samengevat:

      'Lid van de Elite ( Van Prooijen) zet critici van die Elite in een kwaad daglicht.'

      De massa heeft aan één zo'n hint (Complotters denken niet goed na) genoeg: "Fijn. Dan hoef ik me dus niet te verdiepen in al die lastige theoriën."


      Een echte wetenschapper zou uitzoeken wat hier gebeurt.
      Laat ik dat eens doen.

      'Complotter' is een woord dat van betekenis is veranderd.
      Complotten bestaan, de oude grieken schreven er al over.


      Maar moderne brainwashers hebben de massa wijs gemaakt dat ze niet bestaan.
      En dat je half gek bent als je in een complot gelooft.

      Het is (voor iemand die wetenschapper is) goed na te lezen als je bij het begin begint:
      de memo die de CIA in 1967 aan zijn medewerkers stuurde.
      Lees hem na.
      Je kunt hem vinden door dit te googlen: 1035-960 the mind renewed.

      Delete
    4. Reactie al 4 keer verwijderd.





      Dit betoog is erg voorspelbaar. Kort samengevat:

      'lid van de Elite ( Van Prooijen) zet critici van die Elite in een kwaad daglicht.'


      De massa heeft aan één zo'n hint (Complotters denken niet goed na) genoeg: "Fijn. Dan hoef ik me dus niet te verdiepen in al die lastige theoriën."


      Een echte wetenschapper zou uitzoeken wat hier gebeurt.

      Laat ik dat eens doen.

      'Complotter' is een woord dat van betekenis is veranderd.
      Complotten bestaan, de oude grieken schreven er al over.


      Maar moderne brainwashers hebben de massa wijs gemaakt dat ze niet bestaan.
      En dat je half gek bent als je in een complot gelooft.

      Het is (voor iemand die wetenschapper is) goed na te lezen als je bij het begin begint:
      de memo die de See I EE ( phonetisch. Schrijf het in drie letters) in 1967 aan zijn medewerkers stuurde.
      Lees hem na.
      Je kunt hem vinden door dit te googlen: duizendvijfendertug koppelstreepje negenhonderdzestig the mind renewed. ( het getal wel omzetten in cijfers. Ik schrijf het uit, omdat dit mogelijk de 'term' is waarop de censuur telkens mijn post er uit gooit. )

      Delete
  12. Oei !
    Deze gaat ook heel hard aankomen:

    https://youtu.be/2cG1t93YNww
    Maxim Februari in Publieke Intellectuelen: Abel Herzberg

    Mijn post:

    U kiest verkeerd, Maxim. Uw grootvader had gelijk. Rusland was overgenomen door een kleine vijandige Elite die de priesters vermoordde, religies verbood ( behalve hun eigen religie, de facto). Volgens RJ Rummell (boek: Democide) hebben deze mensen in 60 jaar tijd 60 miljoen mensen vermoord. Uw grootvader wist het en vocht er tegen. Respect.
    U hoort het te weten, maar kiest de kant van de moordenaars. Zij die nu onze media controleren, en onze banken, en onze pensioengelden en onze wetten schrijven en onze telefoons afluisteren en alle know how over gezichts-herkenning in China uitproberen.
    U hoort te weten dat de generaties na ons kansloze gevangenen zijn van deze samenzweerders, zoals het Russische volk dat ook 60 jaar lang was.
    Maar U wil het niet weten. U wil het niet zien. Respect voor uw grootvader, maar niet voor U. Hij was moedig en werd verguisd. U bent niet moedig en hebt voorlopig succes. Maar tegen welke prijs ..

    ReplyDelete
  13. Post van ROOTMAN:

    Niet de meest belangrijke post. Maar ik werd er weer uitgegooid:


    Canola is koolzaadolie, arachide olie is van pinda's. er is ook sojaolie en zonnebloemolie. Meer specialistisch zijn sesam- kokos-, palmolie en de notenoliën. Alles heeft een plaats(je) in de keuken. Ik heb wel eens vernomen dat olijfolie slechte stoffen gaat produceren als het te heet wordt. Kokosolie of spekvet schijnt daarvoor juist weer beter te zijn. en een makreel of harinkje voor de speciale vetten incl vit D. Ik ben weer gaan slikken, 3 x 50 ug nu het herfstpunt gepasseerd is. Na november wordt dat 4; na kerst 5 pillen. In maart dan weer rustig afbouwen.

    Ik denk dat je beter van margarine en frituurvet weg kan blijven. Maar motorolie of diesel is nog veel slechter!! ;)



    Maar ook serieus... Het is een schande dat palmolie voor nutteloze make-up producten of frituurvet wordt gebruikt. Ik heb nog nooit een traditioneel gerecht uit palmolie gegeten. Dat ga ik ooit wel eens doen. Dat heeft te maken met respect voor de species (dus kennis daarvan). Zonder dat is mijn aanvechten daarvan een taboe.


    Ik heb hetzelfde ethische probleem met plofkippen. In deze wokiwoko maatschappij mogen die niet, maar ook een plofkip verlangt na veel nageslacht, en wil uiteraard niet dat zijn 'volk'' verboden wordt!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Enige reacties van Jan V:

      1) Ik heb helemaal geen last meer van censuur.

      2) Ik meen dat veel plantaardige olien pas vrij recent in de keuken zijn gekomen. Soms via de omweg van : machine-smering.... !

      3) Op sommige flessen olijfolie staat: koud gebruiken. Maar ook de andere olijfolie zou ik niet al te heet maken. Kokos olie kan wel heel heet worden gemaakt. Maar echte boter is zeker zo goed voor braden van vlees.

      Je moet heel erg veel haringen per dag eten om voldoende D binnen te krijgen.
      Ook afgelopen zomer heb ik weer gemerkt dat 'het moderne leven' me bijna verhindewrt om dagelijks een half uurtje zonlicht op de huid te krijgen.
      Ik heb dus regelmatig bij geslikt: 250 mictrogram per dag.

      --

      Ik sprak laatst een dissidente plofkip en die vond wèl dat zijn 'volk' verboden moest worden.
      Zo zie je maar..

      Delete