Monday, May 27, 2024

1452 Iedereen is een beetje moe... ik ook.

Beste lezers,  ( Wolf en Rootman).... 

Ik heb te weinig aandacht voor het blog.   Excuus daar voor. 

Er zijn veel beslommeringen die mijn aandacht opeisen, en die ik maar voor de helft kan doen. 

En we leven nu al 4 jaar in 'interessante tijden', dus we zijn er al een beetje aan gewend: een pandemietje hier, een oorlogje  daar, een genocide wat verderop...  media die zonder blikken of blozen gigantische leugens vertellen, een presidentskandidaat aan wie je  de organisatie van een wandeltocht nooit zou toevertrouwen (want  niet meer fris in de bovenkamer) .....  het kan onmogelijk nog gekker worden. 

Ik denk dat 99% van de onderwerpen die we te horen krijgen  niet relevant is. 

Volgens mij is dit de 'Toestand in de Wereld' op dit moment: 

1) In 1992 waren de Amerikaanse joden plotseling  Baas van de Wereld. 

Het onwetende journaille en de talking heads droomden dat nu de VREDE was aangebroken: Het Goede Rijk had gewonnen, dus het Goede zou nu worden uitgevoerd in de hele wereld.   

Maar de joodse bazen wisten dat nu hun tijd gekomen was. NU moest hun heerschappij  worden verstevigd,  veilig worden gesteld voor de lange duur. 

Ze probeerden hoe ver ze konden gaan toen ze Yugoslavië verwoestten op totaal illegale wijze.  Ver dus ! 

In hun PNAC Report beschreven ze precies hoe ze het gingen aanpakken:  oorlog voeren op elke denkbaar front: 

via de media, ( "Wij zijn Goed, zij zijn Slecht")

via sancties,  

via proxy-landen (Kroaten, Oekrainers)    

via proxy -strijders (jihadi's en later Azov strijders)  , 

800 bases te land, oorlogsbodems ter zee en Total Surveillance in de lucht,  

in de ruimte 

in cyberspace.    

inclusief biologische oorlogen. ( Pag 78, PNAC Report

De VS zou twee oorlogen tegelijk gaan voeren, dat was de capaciteits-eis.

Dat kost geld natuurlijk.  En het volk wil sowieso al geen oorlog.  Wat nu? 

De oude, over-bekende truc: Zorg dat je zelf wordt aangevallen. (Pag 67, PNAC

De destructie van Irak en Libië waren grote successen voor Israel. 

Syrie wist tenauwernood te overleven, dank zij de hulp van Rusland. 

Al in de Wolfowitz Doctrine hadden de joden geschreven dat er  nooit meer een land mocht komen dat zijn eigen regio zou domineren. Dat zou een bedreiging voor de wereldwijde ALMACHT van de VS betekenen. 

En daarom moeten Rusland en China kapot worden gemaakt. 

Die agenda is nu actueel, daar wordt nu aan gewerkt.

So far so good.  

Maar nu wordt het gevaarlijk. 

Amerika is in een rekord-tijd van een power-house met een enorme maak-industrie veranderd ....  in een  Financieel Goochelbedrijf en een  Verspreider van Verzonnen Werkelijkheid.  

(Met Geld Goochelen en Spindokteren, de aangeboren talenten van onze vrienden.)     

Ik schat 'de Toestand in de Wereld" somber in: 

Onze joodse vrienden zijn heer en meester op de Titanic, nl de VS. 

De vraag is: 

WAT gaan ze doen als ze door krijgen dat deze Titanic tòch kan zinken? 

Ik ben bang dat hun instinct het zal winnen: Ze gaan de Samson Optie toepassen. 

"Als wij de macht (wéér) verliezen komt er weer een Holocaust, en dus hebben we de PLICHT om die te voorkomen: we moeten onze vijand (Amalek) met kernwapens doden.  
G-d heeft ons die opdracht gegeven ! "

Mensen als Golda Meir en Martin van Creveld hebben altijd gezegd: 

"Als wij ten onder dreigen te gaan, dan zullen we iedereen mee nemen in onze ondergang".  Dus:  The Samson Option it is.

Ze gaan Rusland tot een kern-aanval uitlokken, en daarna gaan ze voluit met hun kernraketten op Rusland schieten.

Het domme volk dat dit overleeft zullen ze wijs maken dat de Russen de Bad Guys  waren.


PS:  Zit je veilig in Paraguay ? (Jeroen Pols)( idem)  

Sunday, May 19, 2024

1451 "Ukraine" is een door de VS uitgelokte oorlog. Hier het bewijs.

Alexander Mercouris vertelt over de meer dan 100 jaar oude Amerikaanse doctrine:  Laat Rusland en China nooit vriendjes worden!

Nu had de VS die vriendschap zelf veroorzaakt door beide landen topt vijand te  verklaren,  maar als Rusland kapot zou worden gemaakt en dan van een nieuwe Yeltsin-marionet-regering zou worden voorzien,  zou het probleem opgelost zijn. 

In december 2021 eiste Putin:  
1) Stop de moord op etniosche Russen in Donbass.
2) Houdt U aan de belofte dat de Nato niet dichterbij Rusland komt.

Op 30 december 2021 ontmoetten Biden en Putin elkaar voor het laatst, en Biden ging akkoord:  geen kernwapens in Oekraïne.  

Rusland was heel blij en tevreden met deze toezegging ( die later op papier zou komen, normaal gesproken.) 

Maar in januari 2022 sprak Blinken met Lavrov, en toen zei Blinken dat hij niks af wist van Biden's toezegging.  Erger:  Blinken zei dat hij wel degelijk medium-range ( ruim tot Moskou en St Petersburg)  kernraketten zou gaan plaatsen in de Oekraine. 

In feitde verklaarde Blinken hier de oorlog aan Putin. Of meer precies gezegd:  Hier lokte de VS de aanval van 22 febr 2022 op Ukraïne uit. 

Voor de zekerheid werden nog allerlei dreigingen ge-uit door Zelensky  ( Ik ga de Krim bevrijden) en lag ewr al een Nato-getraind leger in Ukraine klaar om aan te vallen, ruim 80.000 man groot (onder controle van Azov hardliners die riepen Moskou te gaan bezetten).  Ook ging het aantal  mortierbeschietingen van 50 naar 1200 per dag vanaf 16 februari, volgens de OVSE. 

Kortom: Sancties, kernraketten, beschietingen en moord. Wat kun je nog meer bedenken om een land ten oorlog uit te lokken? 

Vanaf 1:15 tot 1:28 bespreekt Mercouris het bovenstaande. 


Hieronder het artikel van Ray MacGovern: 


RAY McGOVERN: Rusland & China - Twee tegen één.       17 mei 2024

De ontvangst van Poetin door Xi Jinping gisteren in Beijing bezegelde de steeds formidabelere strategische relatie, die in Washington fundamenteel verkeerd wordt begrepen.




De Russische president Vladimir Poetin en de Chinese president Xi Jinping en hun teams ontmoeten elkaar donderdag in Peking. (Konstantin Zavrazhin, Kremlin)

Door Ray McGovern
Speciaal voor Consortium News


De buitengewoon warme ontvangst van president Vladimir Poetin door de Chinese president Xi Jinping gisteren in Peking bezegelde de steeds sterker wordende strategische relatie tussen Rusland en China. Het komt neer op een tektonische verschuiving in het mondiale machtsevenwicht.

De toenadering tussen Rusland en China is ook de doodsteek voor pogingen van Amerikaanse neofieten op het gebied van buitenlands beleid om een wig tussen de twee landen te drijven. De driehoeksverhouding is twee tegen één geworden, met ernstige gevolgen, vooral voor de oorlog in Oekraïne. Als de genieën op het gebied van buitenlands beleid van de Amerikaanse president Joe Biden in de ontkenningsfase blijven, is escalatie vrijwel zeker.

In een interview met Xinhua voorafgaand aan het bezoek merkte Poetin het "ongekende niveau van strategisch partnerschap tussen onze landen" op. Hij en Xi hebben elkaar meer dan 40 keer persoonlijk of virtueel ontmoet. In juni 2018 beschreef Xi Poetin als "een oude vriend van het Chinese volk" en, persoonlijk, zijn "beste vriend".

Poetin van zijn kant merkte donderdag op dat hij en Xi "voortdurend contact hebben om persoonlijk controle te houden over alle dringende kwesties op de Russisch-Chinese en internationale agenda". Poetin bracht de minister van Defensie Andrej Belousov mee, evenals oudgedienden als minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov en belangrijke bedrijfsleiders.


Gezamenlijke verklaringen zijn belangrijk


Poetin en Xi in Peking op 4 februari 2022. (Kremlin.ru, CC BY 4.0, Wikimedia Commons)


Xi en Poetin ondertekenden donderdag een krachtige gezamenlijke verklaring, vergelijkbaar met de buitengewone verklaring die de twee op 4 februari 2022 in Peking aflegden. Hierin werd hun relatie afgeschilderd als "superieur aan politieke en militaire allianties uit het tijdperk van de Koude Oorlog. Vriendschap tussen de twee staten kent geen grenzen, er zijn geen 'verboden' gebieden van samenwerking ...".

De volledige betekenis van die verklaring drong pas drie weken later tot Poetin door met de Speciale Militaire Operatie in de Donbass. De gematigde reactie van China schokte de meeste analisten, die de mogelijkheid hadden verworpen dat Xi "beste vriend" Poetin in feite een vrijstelling zou geven van China's fundamentele beleid van niet-inmenging in het buitenland.

In de weken daarna maakten officiële Chinese verklaringen duidelijk dat de principes van Westfalen op de achtergrond waren geraakt door "de noodzaak voor elk land om zijn kernbelangen te verdedigen" en om elke situatie "op zijn eigen merites" te beoordelen.

Nucleaire oorlog

In de verklaring van donderdag werd bezorgdheid geuit over "toegenomen strategische risico's tussen kernmachten" - verwijzend naar de voortdurende escalatie van de oorlog tussen het door de NAVO gesteunde Oekraïne en Rusland. Het veroordeelt "de uitbreiding van militaire allianties en het creëren van militaire bruggenhoofden dicht bij de grenzen van andere kernmachten, in het bijzonder met de geavanceerde inzet van kernwapens en hun overbrengingsmiddelen, evenals andere zaken."

Poetin heeft Xi ongetwijfeld ingelicht over de Amerikaanse raketsites die al in Roemenië en Polen staan en die wat de Russen "offensieve aanvalsraketten" noemen kunnen lanceren met een vluchttijd naar Moskou van minder dan 10 minuten. Poetin heeft Xi ongetwijfeld verteld over de inconsistenties in Amerikaanse verklaringen over kernraketten voor de middellange afstand.

Xi is zich er bijvoorbeeld van bewust - net zo zeker als consumenten van westerse media dat niet zijn - dat tijdens een telefoongesprek op 30 december 2021, telephone telefoongesprekBiden Poetin verzekerde dat "Washington niet van plan was om offensieve aanvalswapens in te zetten in Oekraïne."

Er was vreugde in het Kremlin die oudejaarsavond, omdat de verzekering van Biden het eerste teken was dat Washington de Russische veiligheidsproblemen zou erkennen. Sterker nog, Biden behandelde een belangrijke kwestie in ten minste vijf van de acht artikelen van het Russische ontwerpverdrag dat op 17 december 2021 aan de VS werd overhandigd. De Russische vreugde was echter van korte duur.

Minister van Buitenlandse Zaken Lavrov onthulde vorige maand dat toen hij Antony Blinken ontmoette in Genève in januari 2022, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken deed alsof hij niet had gehoord van de toezegging van Biden aan Poetin op 30 december 2021. In plaats daarvan hield Blinken vol dat Amerikaanse middellangeafstandsraketten in Oekraïne konden worden ingezet, en alleen dat de VS bereid zouden zijn om hun aantal te beperken, aldus Lavrov.


De moeder van alle misrekeningen.


Biden en Poetin ontmoeten elkaar in de Villa La Grange in Genève, 16 juni 2021, geflankeerd door Blinken links, Lavrov rechts. (Witte Huis/ Adam Schultz)


Toen Biden in 2021 aantrad, verzekerden zijn adviseurs hem dat hij kon inspelen op de angst (sic) van Rusland voor China en een wig tussen hen kon drijven. Dit werd pijnlijk duidelijk toen Biden aangaf wat hij Poetin had verteld tijdens hun top in Genève op 16 juni 2021.

Die ontmoeting gaf Poetin de bevestiging dat Biden en zijn adviseurs vastzaten in een vreselijk achterhaalde beoordeling van de betrekkingen tussen Rusland en China.

Hier is de bizarre manier waarop Biden zijn benadering van Poetin over China beschreef:

"Zonder hem [Poetin] te citeren - wat volgens mij niet gepast is - wil ik een retorische vraag stellen: Je hebt een grens van duizenden kilometers met China. China wil de machtigste economie ter wereld worden en het grootste en machtigste leger ter wereld."


De 'squeeze


Poetin in videoconferentie met Xi op 15 dec. 2021. (Kremlin)


Op het vliegveld na de top deden Biden's assistenten hun best om hem het vliegtuig in te loodsen, maar slaagden er niet in om hem ervan te weerhouden nog meer wijsheden over China te delen:

"Rusland bevindt zich momenteel in een zeer moeilijke situatie. Ze worden uitgeknepen door China."

Na deze opmerkingen besteedden Poetin en Xi de rest van 2021 aan pogingen om Biden te overtuigen van de "Chinese druk" op Rusland: het was geen druk, maar een broederlijke omhelzing. Deze wederzijdse inspanningen culmineerden in een virtuele topontmoeting tussen Xi-Poetin op 15 december van dat jaar.

De video van de eerste minuut van hun gesprek werd opgepikt door The New York Times en anderen. Toch leken de meeste commentatoren het belang ervan te missen:

Poetin:

"Beste vriend, beste president Xi Jinping.

Ik verwacht dat we elkaar volgend jaar februari eindelijk persoonlijk kunnen ontmoeten in Peking, zoals we hebben afgesproken. We zullen gesprekken voeren en daarna deelnemen aan de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen. Ik ben dankbaar voor uw uitnodiging om deze mijlpaal bij te wonen."

Xi:

"Beste president Poetin, mijn oude vriend. Het is mij een genoegen u eind dit jaar per video te ontmoeten, de tweede keer dit jaar, onze 37e ontmoeting sinds 2013. U hebt ... de betrekkingen tussen China en Rusland geprezen als een model voor internationale samenwerking in de 21e eeuw, u hebt het standpunt van China over het beschermen van zijn kernbelangen krachtig gesteund en u hebt zich krachtig verzet tegen pogingen om een wig te drijven tussen onze twee landen. Dat waardeer ik zeer."

Is Biden zich hier nog steeds niet van bewust? Hebben zijn adviseurs hem verteld dat Rusland en China nog nooit zo hecht zijn geweest, met wat neerkomt op een virtuele militaire alliantie?

De verkiezing

Poetin heeft gezegd dat hij zich ervan bewust is dat het beleid van Washington ten opzichte van Rusland "vooral wordt beïnvloed door binnenlandse politieke processen". Rusland en China schatten zeker in dat het beleid van Biden ten aanzien van Oekraïne zal worden beïnvloed door de politieke noodzaak om Rusland onderuit te halen.

Als de heethoofden van de NAVO-landen "trainers" naar Oekraïne sturen, is het vooruitzicht van een militair conflict altijd aanwezig. Wat Biden moet weten is dat, als het tot openlijke vijandelijkheden tussen Rusland en het Westen komt, hij waarschijnlijk met meer dan alleen sabelschopperij in de Zuid-Chinese Zee te maken krijgt - en het schrikbeeld van een oorlog op twee fronten.

De Chinezen weten dat ze de volgende zijn die in aanmerking komen voor de diensten van NATO/Oost. Het is inderdaad geen geheim dat het Pentagon China als vijand nr. 1 ziet. Volgens de Nationale Defensiestrategie van het DOD zijn "defensieprioriteiten in de eerste plaats het verdedigen van het thuisland, afgezet tegen de groeiende dreiging van de Volksrepubliek China op meerdere gebieden".

Het Pentagon zal de laatste zijn die een requiem zingt voor de dierbare unipolaire wereld. Moge het gezond verstand zegevieren.

Ray McGoverns eerste portefeuille als analist bij de CIA waren de Chinees-Sovjetrelaties. In 1963 bedroeg hun totale handel 220 MILJARD dollar; in 2023, 227 MILJARD dollar. Reken maar uit.

Tags: Koude Oorlog Diplomatie President Vladimir Poetin President Xi Jinping Ray McGovern SecretaryStaatssecretaris Antony Blinken Sergej  Lavrov