Saturday, June 22, 2024

1454 De Neocons gaan beseffen dat Amerika niet langer alleen de baas kan zijn.

 Simplicius vertelt ons dat een belangrijke Neocon tot het inzicht is gekomen dat ze met de andere Machten samen moeten gaan werken, om te overleven....  ! 

 (Een artikel uit  Foreign Policy.   Ik was bijna een jaar betalend lid van Foreign Policy, maar heb al die tijd niet één artikel bij hen gelezen. Gewoon geen tijd.  Dus abonnement opgezegd. ) 



De heersende klasse begint eindelijk de  realiteit van Amerika's  neergang te zien

Simplicius

22 jun

Voorbeeld

 

Er hangt verandering in de lucht.

Ik heb al eerder geschreven over de paniek die momenteel door de mondiale elites waart en die duidelijk zichtbaar werd op bijeenkomsten zoals het Davos forum eerder dit jaar. Maar vooral in Amerika knaagt er nu een diepe zorg bewust aan de heersende klasse - ze kunnen het zien, voelen: dat het Amerikaanse Rijk op zijn laatste benen loopt, op het punt staat in te storten.

Vooral deze maand is er een overvloed aan nieuwe opiniestukken verschenen van topfiguren uit de Amerikaanse deepstate of uit publicaties van de oude garde, waarin wordt aangedrongen op een koerswijziging om te voorkomen dat het land wordt meegesleurd door de meedogenloze getijden van de geschiedenis.

De eerste en meest prominente die de ronde doet is die van voormalig speechschrijver en Witte Huis medewerker van Obama, Ben Rhodes, met de titel:



https://www.foreignaffairs.com/united-states/biden-foreign-policy-world-rhodes

Rhodes behoort nog steeds tot de politieke haute monde, omdat hij samen met Jake Sullivan een denktank heeft opgericht die veel banden had met de Open Society organisaties van Soros. Dat wil zeggen, Rhodes heeft de vinger aan de pols van de 'inner circles' van het patriciaat, wat nog eens onderstreept wordt door het feit dat het tijdschrift van de CFR  ook dit artikel bespreekt.  En daarom is het nog veelzeggender dat hij de noodklok luidt over een land waarvan hij vindt dat het - zoals de omslag hierboven al aangeeft - tegen historische tegenwind aanloopt.

Het artikel is eigenlijk best lang en gedetailleerd, dus we hebben Arnaud Bertrand (*) om de belangrijkste punten samen te vatten. Het eerste vetgedrukte gedeelte hieronder raakt de kern van Rhodes opzienbarende argument - maar lees ook de rest van de vetgedrukte gedeelten:

Dit is een interessant stuk van brhodes, Obama's voormalige plaatsvervangend Nationaal Veiligheidsadviseur

In een immens verschil met het Amerikaanse beleid tot nu toe, pleit hij ervoor dat de VS "de mentaliteit van Amerikaans primaat loslaat" en "afstand neemt van de politieke overwegingen, het maximalisme en de westerse visie die ertoe hebben geleid dat de regering [Biden] een aantal van dezelfde fouten heeft gemaakt als haar voorgangers".

Hij schrijft, en ik vind dit een zeer krachtige zin, dat "het tegemoetkomen aan het moment vereist dat we een brug slaan naar de toekomst, niet naar het verleden". Als in niet proberen een verloren hegemonie terug te winnen, maar je aanpassen aan de "wereld zoals die is" die hij "de wereld van het post-Amerikaanse primaat" noemt.

Om zeker te zijn, het stuk heeft nog steeds sterke tekenen van de liberale instincten om de wereld naar Amerika's beeld te herschikken - een luipaard kan zijn vlekken niet veranderen - maar hij erkent tenminste de realiteit dat de wereld is veranderd en dat de VS zichzelf moet zien als een macht die samenleeft met anderen, niet als DE macht die de rest van de wereld moet domineren. Dat is een eerste stap...

Veelzeggend is ook dat hij wijst op de waanzin om "de strijd tussen democratie en autocratie te framen als een confrontatie met een handvol geopolitieke tegenstanders", terwijl de democratieën van het Westen zelf er tegenwoordig zo slecht aan toe zijn dat ze nauwelijks nog "democratieën" genoemd kunnen worden... Hij schrijft dat in plaats van te proberen zich voortdurend te bemoeien met het veranderen van de systemen van andere landen, "uiteindelijk het belangrijkste wat Amerika in de wereld kan doen is het ontgiften van zijn eigen democratie".

Het onderstaande vat de kern van de stelling samen, namelijk dat het mondiale primaat van Amerika voorbij is en dat de enige manier voor het land om overeind te blijven is zich aan te passen aan de nieuwe realiteit:

Maar ook al was een terugkeer naar competente normaliteit op zijn plaats, toch heeft de op herstel gerichte mentaliteit van de regering Biden af en toe geworsteld met de stromingen van onze ongeordende tijden. Een nieuwe versie van Amerikaans leiderschap - passend bij een wereld die het Amerikaanse primaat en de capriolen van de Amerikaanse politiek achter zich heeft gelaten -  is nodig om enorme risico's te minimaliseren en om nieuwe kansen  te gebruiken.

Dit is het thema dat keer op keer terugkomt in de nieuwe tijdgeest die het politieke discours in de getroffen Beltway overneemt: neocons die elkaar op de huid zitten: we vechten voor ons leven, als we de nieuwe realiteiten niet accepteren, verdrinken we!

In publicaties als Foreign Affairs spreekt de elite niet ons, maar elkaar aan, in de aloude traditie van eufemisme als geheim gecodeerde taal van hun 'binnenwereld' van de deepstate en perifere politieke klasse. Hier navigeert de heer Rhodes handig door de nuances van dit bevoorrechte gebrabbel wanneer hij verklaart dat de 'Rules Based Order' is gevallen:


Maar in de onopvallende delen van zijn betoog zit de sleutel tot het spel: waarom is de Orde dood? 

Hij antwoordt: omdat landen die vroeger vazal waren door strikte gehoorzaamheid aan de Hegemon, nu voor één keer onafhankelijk handelen en -quelle surprise!-  soevereine beslissingen nemen. En zo wordt de geheime boodschap van het inter-elitaire jargon vertaald: 

de 'Op Regels Gebaseerde Orde' was niets meer dan een dekmantel voor het  'aan de ( Amerikaanse) lijn lopen' van landen en is nu voorgoed voorbij.

Hij legt het nog duidelijker uit in een passend getiteld gedeelte tegen het einde:

Afscheid van het primaat.

 In haar meer positieve agenda herpositioneert de regering Biden de Verenigde Staten voor een veranderende wereld door zich te richten op de veerkracht van haar eigen democratie en economie terwijl ze haar allianties met Europa en Azië herstart ( herziet. JV). Om die herziening  globaler en duurzamer te maken , moet de regering het streven naar primaatschap (= Alleenheerser. JV)  loslaten en een agenda omarmen die kan resoneren met meer regeringen en mensen in de wereld en zoals die ook het geval was in de Koude Oorlog, en dan zal de belangrijkste prestatie op het gebied van buitenlands beleid simpelweg het vermijden van de Derde Wereldoorlog zijn. 

Washington moet erkennen dat alle drie de breuklijnen van het huidige wereldwijde conflict, Rusland-Oekraïne, Iran-Israël en China-Taiwan, over gebieden lopen die net buiten het bereik van de Amerikaanse verdragsverplichtingen liggen. Met andere woorden, dit zijn geen gebieden waar het Amerikaanse volk zich heeft voorbereid om rechtstreeks ten strijde te trekken. Met weinig publieke steun en geen wettelijke verplichting om dat te doen, moet Washington niet alleen op bluf of militair machtsvertoon rekenen om deze kwesties op te lossen. In plaats daarvan zal het zich onophoudelijk moeten richten op diplomatie, ondersteund door het geruststelling van de partners in de frontlinie dat er alternatieve wegen zijn voor hen om hun veiligheid te bereiken.




Dat waren weer de eufemistische mooie woorden...; laat het ons vertalen:

"Aan onze voorrang is een einde gekomen omdat de wereld onze schijnvertoning heeft ingezien. Alle huidige conflicten waarbij we betrokken zijn, zijn conflicten waarbij we geen wettelijke rechtvaardiging hebben om erbij betrokken te zijn. Nu is ons optreden voorbij en de wereld heeft onze schaamteloze hypocrisie en dubbele standaarden gezien, inclusief onze eigen burgers, die nu weigeren te sterven voor onze globalistische hebzucht!"

Uiteindelijk komt zijn redelijke vermoeden:

Niets van dit alles zal gemakkelijk zijn, en succes is niet voorbestemd, aangezien onbetrouwbare tegenstanders ook macht hebben. Maar gezien wat er op het spel staat, is het de moeite waard om te onderzoeken hoe een wereld van concurrerende supermachten kan worden samengevoegd en onderhandeld over zaken die niet geïsoleerd kunnen worden aangepakt.

Hoorde je dat? Dat is de doodsklok van het Amerikaanse establishment die weerklinkt in de nacht. Voor één keer, zonder de weerzinwekkende naam ( = Multipolariteit. JV)  uit te spreken, hebben ze in essentie multipolariteit opgeroepen als de enige werkbare oplossing voor de toekomst. Ze erkennen dat de macht van Amerika zijn natuurlijke einde heeft bereikt, zijn laatste logische conclusie, en dat alleen samenwerking met andere grootmachten een levensvatbaar beleid voor de toekomst blijft. ...


(*) Arnaud Bertrand is een zeer interessant twitteraar. @rnaudbertrand.   (JV)

Gisteren heft Paul Buitink hem nog geinterviewd :  Arnaud Bertrand on possible RIOTS in FRANCE and why CHINA doesn’t want WAR, but the US does

( Ik moet wel zeggen dat ik deze video niet uitgekeken heb. Lastig te verstaan,  snel gesproken. ) 

52 comments:

  1. [dat alleen samenwerking met andere grootmachten een levensvatbaar beleid voor de toekomst blijft.]
    "It takes two to tango". Het blijft voorlopig de vraag, of die andere grootmachten die samenwerking wel aan willen gaan. Het regime van het SLI is wat dat betreft uiterst onbetrouwbaar gebleken. Iedere afspraak is domweg opgezegd, iedere uitspraak bleek een leugen. Wie wil daarmee samenwerken?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tot nu toe hoorden we overal: Neocons kennen geen rem, geen inkeer, geen stop. Als het fout gaat, doen zeer een schepje bovenop. ( double down).
      Deze Ben Rhodes ( die ik niet kende) breekt nu met de traditie. Er is hoop !

      Delete
    2. [Er is hoop !]
      Ik help het je hopen, maar heb er vooralsnog weinig vertrouwen in, zolang de zio's daar blijven zitten.

      Delete
  2. Wraak dient koud te worden gereserveerd en zal zoet smaken.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik herinner mij de giga explosie in Beiroet van een aantal jaar geleden.
      Maar Hezbollah heeft de vergelding / vereffening (oog om oog is de joodse morele standaard.) nog niet uitgevoerd, begrijp ik.

      Delete
  3. EMDR .... ik had er nooit van gehoord.

    https://youtu.be/FubVAveULcU
    Hoe werkt EMDR? Een animatie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Transcript EMDR:

      Als je door een nare gebeurtenis in je leven last hebt gekregen van psychische klachten zoals herbelevingen, angst, somberheid of slaapproblemen dan is emdr een bewezen goede therapie om je daar van af te helpen.
      Stel je hebt iets vervelends meegemaakt zoals een bedreiging, een misdrijf, een ongeluk, je bent gebeten door een hond of je hebt te maken gehad met sexueel misbruik of geweld thuis.
      Een herinnering aan een dergelijke heftige
      gebeurtenis wordt met veel emoties in je geheugen opgeslagen als zo'n herinnering.
      Eenmaal in het langetermijngeheugen ligt kan je er heel lang last van blijven houden. De nare herinnering dringt zich telkens ongewild aan je op bijvoorbeeld met negatieve gevoelens van machteloosheid of het idee niet de moeite waard te zijn, emdr therapie kan je daar vanaf helpen.
      Een emdr therapeut zal je eerst vragen de herinnering aan de akelige gebeurtenis te activeren door deze op te roepen vanuit het langetermijngeheugen. De herinnering ligt nu in het kortetermijngeheugen ook wel het
      werkgeheugen genoemd.
      Daarna vraagt de therapeut je sterk aan die nare gebeurtenis te denken, vervolgens beweegt de therapeut zijn vingers snel voor jouw gezicht heen en weer en vraagt die met jouw ogen te
      volgen zo snel je kunt door een traumatische herinnering in je gedachten vast te houden en tegelijkertijd die vingerbewegingen van de therapeut zo snel als je kunt te volgen krijgt het
      werkgeheugen veel informatie tegelijkertijd te verwerken.
      Het is zelfs zoveel dat het beeld vervaagt en zijn emotionele lading verliest wanneer de emotionele lading van het beeld verdwijnt, wordt het ook makkelijker om anders over de gebeurtenis te denken. Dat merk je, doordat je je minder machteloos voelt of je zelf weer waardevol vindt. De herbelevingen zijn weg en je angst is minder je voelt je minder somber je slaapt beter en omdat je de gebeurtenis achter je kunt laten krijg je weer zin in het leven en de
      toekomst.

      Alleen bij 0:58 en 1:00 min. gaat het m.i. mis: Natuurlijk blijft de herinnering ook in het lange termijn geheugen zitten, je maakt alleen een copie naar het werkgeheugen.
      Maar het is het proberen waard natuurlijk. 🐺

      Uiteraard ook kopietje gedownload.

      Delete
    2. Het is ook al 11 jaar oud, of ouder. ( 297.078 weergaven 25 apr 2013 ).

      Delete
  4. @ Wolf: Ik heb dat mooie kleine tasje gevonden en in de kelderkast gelegd, zoals afgesproken.

    ReplyDelete
  5. Wierd Duk bij de Telegaaf.

    Mijn reactie: Wierd is een hulpje en fan van van Israel. Die lieden hebben de massa-immigratie in het Westen er door gedrukt, door iedereen die er tegen was, als fascist af te schilderen.
    Ze wilden het Westen anti-moslim maken, om zo de omgeving van Israel uit te kunnen roeien zonder al te veel weerstand. Ze hebben het al flink kreupel geslagen.
    Nu zijn ze 'de blanke wereld' aan het kreupel slaan.
    Lekker fris kereltje, die Wierd.

    ReplyDelete
  6. DNW met Van Prooijen:

    0:41 "Maar een jaar of 10 geleden ben ik in de criminaliteit beland." ( Beetje slordig dam,engevat, maar het klopt tòch ! )
    Het is natuurlijk crimineel om jezelf als professor te willen beschouwen, en een boek over "Complotten" te schrijven, zònder te vermelden dat tot 1967 het woord complot even vaak in de krant stond als het woord 'aardappel-puree" : eigenlijk nooit.
    Toen bedacht de CIA dat al de boeken die de JFK moord bloot legden, niet rationeel konden worden bestreden. En ook niet worden verboden, want toen bestond de vrijheid van pers nog in de VS .

    Wat resteerde was: de bron verdacht maken.
    De CIA vaardigde haar memo 1035-960 uit waarin ze beleefd maar dringend aan alle Media vriendjes vroeg om de critici van het Officiele Verhaal voor gek te zetten en voor gek te verklaren: het zijn conspiracy -gekkies met psychische problemen en een groot ego.

    Van toen af werd het woord 'Complotter' een huishoud woord.
    De jongens van de Platte Aarde kregen pagina's lang de ruimte.
    En elke nitwit was tevreden: Gelukkig weet ìk beter !

    Het is toch allemaal erg voor de handliggend, niet ? Je moet alleen 90% van de MSM in eigen hand hebben. ( Het is een kliek. maar niet middels afspraken, maar middels gedeeld 'eeuwig slachtofferschap'. )

    Maar Van Prooijen heeft het niet kunnen bedenken.
    De gevolgen zijn misdadig, vele miljoenen doden.
    En het 'niet de waarheid zoeken' terwijl dat jouw enige opdracht is, is een misdaad.

    ReplyDelete
  7. De Uitgestoken Hand voor Euraziatische Welvaart Europa
    https://youtu.be/Bwx0Oymw9_g
    ==============

    Sjoerd en Koen.... heb ik jullie namen goed onthouden?
    Jammer dat we nergens kunnen lezen wat jullie 'overdag' doen. ( Ik heb natuurlijk maar een klein deel van uw vlogs gehoord, dus mogelijk is het wel gezegd.)
    Ter zake.
    De wereld gaat volgens mij aan een taboe ten onder: het taboe om te spreken over de agenda van onze hé breeuwse vrienden.
    Hun god draagt hen op om de wereld te controleren (door middel van misleiding).
    Daar zijn ze volgens mij al volledig in geslaagd.
    Nu is het de vraag: gaan ze Amalek uitroeien? M a w: staan we op de dodenlijst.
    Praktisch: Krijgen de hawks bij de VS -Neocons het voor elkaar om Putin tot een eerste atoom-aanval te verleiden? Of durven ze het toch niet aan?

    Sinds kort is er enige hoop.
    Er is binnen de Neocons discussie.
    Bij Simplicius kan je het lezen ( artikel in Foreign Affairs van Ben Rhodes) hoe het er bij staat. Ze beginnen te zien dat Monopolair onhaalbaar is, onrealistisch is.

    Op mijn laatste blog heb ik Sinplicius vertaald. Zoek op xevolutie en dan blogspot. En dan puntkom. ( aan elkaar )
    ( Vertaling zal voor U niet nodig zijn, maar is voor mij een fijne manier om het goed te begrijpen.

    (Ik heb deze vlog nog niet beluisterd. te druk nu.)

    ReplyDelete
  8. De derivaten-waarde is veel groter dan de waarde van ‘assets’ in de echte wereld.
    Als het spelletje stopt zijn er dus te weinig ‘goederen’ .
    Eerst gaan de bezittingen naar de Primaire rechthebbenden, ik meen de banken.
    Wat er over blijft wordt ‘eerlijk’ verdeeld onder U en mij.

    Het sterkt mij in mijn overtuiging dat ik mijn bezit in woonhuizen moet vastleggen.
    ( Tenzij je weet dat de zaak nog 3 jaar niet in stort, dan kan je veel verdienen met beleggen, omdat er gigantisch veel geld wordt geschapen dor de banken.)

    Hier de video:
    David Rogers Webb on how to stop “The Great Taking”

    Paul Buitink is een Nederlander met een goed kanaal.
    Hij weet veel over de financiele wereld, en raakt ook goed ingewerkt in de geopolitiek.

    xxxxxxxxxx


    291.712 weergaven 13 feb 2024 ALKMAAR
    Paul Buitink interviews David Rogers Webb, former hedge fund manager of Varus and author of “The Great Taking”. David states in his book that there is a global elite implementing a system to take everything from everyone. David emphasizes that this agenda is particularly evident in the realm of property rights concerning securities. According to him, a closer examination of the terms and conditions, such as those of a bank or stockbroker, reveals that individuals are not the rightful owners of their securities.

    Paul asks David about the motivations driving these “elites” and when they will execute the great taking? Paul thinks that the people will revolt when everything will be taken from them and asks David to reflect on that. And finally, what can be done to stop the great taking.

    Timestamps:
    00:00 Intro
    02:02 The Great Taking explained
    13:12 How/why did it start?
    22:56 Situation in Europe
    26:31 Derivatives
    31:20 The great depression
    35:59 Gold confiscation
    38:39 What will be the trigger
    50:27 Will the people accept a great taking?
    55:04 What to do?

    More info on the book "The Great Taking":
    https://thegreattaking.com/

    ReplyDelete
  9. Breaking ! Julian Assange is vrij en onderweg naar Australië. Dat mocht wel eens tijd worden, na >1900 dagen onschuldig in de bak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, het is meer dan geweldig goed nieuws !

      Hij moet wel het vliegtuigje betalen: 500.000 dollar. Idioot.

      Bij Piers Morgan is een felle discussie tussen pro en contra Assange.

      Delete
    2. "Voor straf" moest ook de emails en bestanden van Wikileaks worden verwijderd. Die van 'Killary' staan er nog. Hier staat het op de website. FF checken bij de
      waybackmachine.

      Delete
    3. Hier een interview van TC, waarin hij reageert op vrijlating JA.
      "Tucker Carlson Responds to Julian Assange’s Release During Australia Speech"

      In de laatste minuten zet hij een Australische "journaliste" op een geweldige manier te kakken. Episch.
      Bron.

      Delete
  10. Mark Sleboda geeft een heel volledig overzicht van de Toestand in de Wereld voor wat betreft Rusland en Amerika. Een heldere monoloog van 68 minuten. Waard om twee keer te beluisteren.
    YT Titel: Russia is Fully Prepared for the Worst-Case Scenario to Crush NATO | Mark Sleboda
    https://youtu.be/K5k3i8zXAvw
    (Ik ben het in alles met Sleboda eens. Geldt misschien niet voor U.)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Je hebt daar in ieder geval goede concurrentie. Ik ben benieuwd, hoe lang dat daar blijft staan. Tjoep wordt gedownload.🐺

      Delete
    2. Comment staat er nog steeds en KvW doet ook een duit in het zakje.

      Delete
    3. Nog een keer gecheckt: Het staat er nog steeds.
      "
      @PerceivedREALITY999
      7 dagen geleden
      Zelenski probeerde het conflict niet door middel van diplomatie te voorkomen, omdat het hem aan eer en integriteit ontbreekt.

      In 2014 vond er een staatsgreep plaats. Kort daarna vond er een bloedbad plaats in Odessa (tientallen mensen werden levend verbrand). Etnische Russen die in Oekraïne woonden, werden als onmenselijk behandeld. Hun taal en cultuur werden onderdrukt. Door de toenemende etnische spanningen brak er een burgeroorlog uit. Acht jaar lang beschoot het Oekraïense leger zonder onderscheid burgers die in de Donbas woonden.

      Als Zelenski het akkoord van Minsk had nageleefd en neutraliteit had beloofd, zou dit allemaal niet zijn gebeurd. De acht jaar durende burgeroorlog zou voorbij zijn en Donbas zou onderdeel van Oekraïne zijn gebleven. Oorlog is het ultieme falen van de diplomatie.

      Zelenski, Porosjenko, Merkel en Hollande gaven toe dat Oekraïne niet van plan was de afspraken van Minsk na te komen.

      Wie wilde er geen vrede? Wie raadde de vredesbesprekingen van 2022 in april af? Tip: iemand bezocht destijds Zelensky in Kiev.

      De nationale veiligheid van Rusland kwam in gevaar toen de NAVO zich naar het oosten begon uit te breiden. Rusland heeft duidelijk verklaard dat de toetreding van Oekraïne tot de NAVO een rode lijn was (november 2021) en helaas werd deze zorg nooit serieus genomen. De Russen verklaarden openlijk: als er niets verandert, zullen we gedwongen zijn in actie te komen om onze nationale veiligheid te verdedigen. Het vergroten van de nationale veiligheid van het ene land ten koste van het andere is onaanvaardbaar. De Russen hebben legitieme veiligheidsproblemen.

      20 september 2021. Oekraïne lanceerde militaire oefeningen met de VS en de NAVO.

      De NAVO is geen defensief bondgenootschap. De NAVO heeft Joegoslavië illegaal gebombardeerd (een directe schending van het VN-Handvest).
      We mogen nooit vergeten wat ze met Libië, Afghanistan, Irak enz. hebben gedaan.

      Wie blies de pijpleiding op en veroorzaakte een milieuramp?

      Zelenski verbood alle oppositie en arresteerde een vooraanstaande priester.

      Zelenski probeerde onder valse voorwendselen artikel 5 in te roepen. Denk aan het incident in Polen.

      Etnische Russen die in Oekraïne woonden, werden als onmenselijk behandeld. Hun taal en cultuur werden onderdrukt.
      Porosjenko zei: “Onze kinderen zullen naar scholen en kleuterscholen gaan – die van hen zullen zich in de kelders verstoppen”.

      De Russen zullen het bloedbad in Odessa in 2014 nooit vergeten. De hele wereld moet ervan weten.

      Waarom werd Denis Kireev geëlimineerd? Hij was lid van het onderhandelingsteam van Oekraïne tijdens de vredesonderhandelingen. Hij wilde zijn land helpen.

      Oekraïne heeft een hitlijst. Ze richten zich op kunstenaars, journalisten en gewone burgers. Honderden kinderen staan ​​op deze lijst. De 13-jarige Faina Savenkova werd op deze lijst geplaatst.
      Roger Waters van Pink Floyd staat op deze lijst. Jimmy Dore (Amerikaanse stand-up comedian, podcaster) en Aaron Maté (Canadese schrijver en journalist) staan ​​op deze lijst.

      Er zijn aanwijzingen dat Oekraïense troepen zonder onderscheid burgers in de Donbas hebben beschoten (ze gebruikten bloemblaadjesmijnen en richtten zich op gebieden waar geen militaire aanwezigheid was).

      De Azov-troepen die vastzaten in de Azovstal-staalfabriek in Mariupol gebruikten menselijke schilden. Ze weigerden burgers te laten vertrekken, ondanks dat er humanitaire corridors aanwezig waren.
      Rusland stelde een staakt-het-vuren voor om de burgers te laten vertrekken, maar Azov wilde niet dat de burgers zouden vertrekken.

      Oekraïne heeft vele terroristische daden gepleegd (autobommen en andere vormen van moord). Darya Dugina (journalist) R.I.P.

      Bij de eerste terroristische aanslag op de Kertsj-brug kwamen de vrachtwagenchauffeur en de personen in de aangrenzende auto (onschuldige burgerslachtoffers) om het leven.
      Bij de tweede terroristische aanslag op de Kertsj-brug kwamen twee ouders om het leven en raakte hun jonge dochter ernstig gewond."

      Delete
  11. Nog wat -onpartijdig- nieuws over Palestina: De illegale bezetters krijgen er flink van langs en de Houthi's laten zich ook niet onbetuigd.
    Dat laatste is jammer voor een familielid, die moet veel langer op zijn bestelling uit China wachten.

    ReplyDelete
  12. Biden wordt nu algemeen als dement gezien. De post debate peilingen komen over een week los. Die worden erg belangrijk. Jill Biden komt vanuit de achtergrond als een vrij belangrijke speler naar voren,maar met haar reactie (''you did good Joe, you answered ALL the questions'' ) heeft ze geen sympathie gevonden. Een oude vrouw kan beter op de achtergrond blijven, want ze kunnen al snel hekserig lijken.
    De naam Michelle komt weer naar voren,en ze zal zeker de trouwe Obama aanhangers en de rabiate anti-trumpers kunnen mobiliseren. De zwevende kiezer zal echter aan haar competentie twijfelen. Gavin Newsom is een Romney kloon met een zeer slechte reputatie qua leiderschap.
    Qua Israel zijn beide kandidaten, narcistisch of dement, even erg en gevaarlijk.
    Macron heeft klop gekregen.Het lijkt er op dat Melenchon in de val trapt Macron te steunen tegen Le Pen. Dat geeft haar een meerderheid, want dan wordt Melenchoon een soort Bernie sheep dog; niet moeilijk om dat aan de Franse kiezer uit te leggen.
    Sunak gaat ook weg, maar Starmer is een Blairite; misschien nog wel erger dan de tories. Wel kan hij in zijn honeymoon de scherpste en hardvochtigste kantjes van zijn tegenstander verlichten, en dat geeft hem tijd.
    Zelenski begint stevig te verliezen, en zal bij de komende NATO en G7 meetings wel weer een zak geld krijgen. De nieuwe Russische minister van defensie lijkt flink op dreef, en we zien nu al een stroomlijning van logistiek en productie.
    NATO probeert Belarus en Polen het conflict in te trekken: er zijn flinke troepenconcentaties aan hun zuidgrens en aan de Poolse oostkant. Als ik het voor het zeggen had zou ik een forse afleidingsaanval bij Sumy inzetten. Het lijkt er op dat met de nieuwe EU secretaris van defensie Kallas en de herbenoeming van vd Leyen het regime change plan van Lukashenka weer een beetje is herleefd. Eerste nederlaag voor Rutte denk ik... Dit soort moves gebeurt vaak in Augustus, omdat veel landen dan vakantie hebben.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Update: de eerste poll via Yougov via CNN: slechts 27 % van de kiezers heeft nog vertrouwen in Bidens competentie. Het vertrouwen was al laag, maar is nog een kleine 10 % gedaald. Dat is zinken als een baksteen. De andere ''kandidaten'': Kamala, Gavin Newsome en Gretchen Wittmer scoren NOG lager, ook post debate.

      Delete
  13. Sterkte met het herstel. Gebruik je geen i.V.m. meer?

    ReplyDelete
  14. Wie kaatst, moet de bal verwachten.
    Volgens mij is dit al aan de gang, maar krijg je dit nooit zwart-op-wit. Ik had zo'n bericht in een van de TG-kanalen gezien, maar kan het niet meer terug vinden.
    Hoe je dus niet moet denken, gepresenteerd door een oplichter, die op zijn sterfbed ALLES heeft herroepen, wat hij eerst beweerde.

    Tuurlijk, joods, hollandse viespeuk heeft straf uitgezeten, dus moet alles weer kunnen.

    Heel verhaal over Scholz & NS2.
    Bron: https://t.me/infrarotsichtinsdunkel/5067.

    Zomaar wat losse opmerkingen:
    British intelligence, citing the Main Intelligence Directorate of the Ukrainian Ministry of Defense, reports that Russia is increasing the pace of recruiting troops to the front from Central African countries in order to avoid mobilization within Russia.

    US presidential adviser Hochstein warned during a visit to Beirut that the United States will not be able to restrain Israel if the Lebanese Hezbollah movement continues to strike Israeli territory.

    toen Israëls gevreesde vergelding bestond uit het obstetrische gebrul van een muis die uit een berg opduikt: Ze vernietigden alleen een radar in Isfahan.

    "Formerly an anti-Semite was somebody who hated Jews because they were Jews and had a Jewish soul. But nowadays an anti-Semite is somebody who is hated by Jews."

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oud bericht over E-motoren: Verbrandingsmotoren blijven, worden niet uitgefaseerd.
      (Door: Reich Gauleiter Galicia Ursula von der Lügen)

      Ziektewetfiguren uit het IOF-leger van bezet Palestina. Ik las ook -ergens anders- dat 2 zelfmoorden per dag plaats hebben. Dat had ik al voorspeld. Die gekken moorden dus zichzelf uit. Verder gaan ze economisch kapot, door deze 'useless eaters': die kosten alleen maar geld en brengen niets meer op.

      Bericht uit Noord-Korea, voor de broodnodige afwisseling.

      Delete
    2. De film is al een keer hier geplaatst, maar schijnt in een nieuw jasje te zijn gestoken. Altijd voor herhaling vatbaar, dus.
      "Europa 'The Last Battle' " Europathelastbattle.net

      Van Sputnik de volledige tekst russia-north-korea-strategic-agreement.

      That's all, Folks!

      Delete
    3. Hier nog veel meer Viespeuken, maar nu uit GB. Artikel schijnt al 10 jaar oud te zijn, maar dat mag iedereen zelf onderzoeken.

      Delete
  15. Alleen bij een opkomende verkoudheid, een psoriasis aanval. Dus zeker 1 x per jaar een klein kuurtje van enkele dagen. Daarnais het veel stabieler, en vaak valt er dan een moedervlek van mijn lijf af of zo. Ik zie dat als pré cancer preventie. Ach is zie het als mijn lot, of karma; en zo ongewoon is het nu ook weer niet om wat problemen te hebben op je 70e. Ik functioneer nog altijd boven normaal voor 70.

    ReplyDelete
  16. Het is al een hele tijd stil geweest rond deze held. Tijd voor een update.

    ReplyDelete
  17. Replies
    1. Prachtig. Afrikaners worden steeds slimmer. Eerst de (joodse)imf-wetten van tafel en daarna is de (joodse) slijmbal aan de beurt.
      "After facing backlash from the people of Kenya, William Ruto's government scrapped the controversial IMF-backed tax bill. Did it end the deadly protests? Well, now the crowd demands the president's resignation."
      En zo hoort het. Over een maandje (of eerder) staat Kenya bij Moskou op de stoep.

      Delete
  18. Intussen hebben de Russen (dat rijmt🤡) een Atacms van het 🐷SLI🤡 reverse engineered. Hierbij is de werking van het apparaat bekend geworden.
    "a GPS antenna", oftewel de raket wordt geleid door een simpele TomTom. De RF is in staat het signaal, waarop de TomTom werkt, te beïnvloeden en zouden hem -theoretisch- terug kunnen sturen, waar hij vandaan kwam, door het satellietsignaal te jammen.

    Prachtig natuurlijk, maar ik zou dat niet in de krant hebben gezet, het 🐷SLI🤡 kan op die manier tegenmaatregelen nemen, al zou ik niet weten wát. Het is gewoon leuker, dat het 🐷SLI🤡 zich gaat afvragen, waarom die raketten niet aankomen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Het wordt dus tijd, dat de RF nu wat speeltjes aan de Yemeni Houthis & Iran gaat geven, voordat ze zelf aan de strijd moet deelnemen.

      Delete
    2. Hier een bevestiging van het feit.

      Het 'aanbod' van het SLI aan de Houthi's en hun antwoord. Beschamend.

      Delete
    3. Helaas werd een verscheping aan Libië onderschept. Advies aan de RF: Zodra blijkt -uit gps-gegevens- dat de boel is onderschept, de boel laten ontploffen, dan neem je gelijk weer een paar eigenwijze douane-ambtenaartjes mee.

      Delete
  19. De echtgenote van de dictator van UA heeft zich een Bugatti aangeschaft van $ 4,5 miljoen. De otan besloot daarop, dat UA té corrupt is, om bij dit illustere gezelschap te komen.

    Steeds meer berichten duiden, dat de RF de Houthi rebellen van leuke speeltjes gaat voorzien.

    Over de dreiging op de Krim: "The West is now on notice, just like what took place earlier this week when Russian Defense Minister Belousov warned U.S. Secretary of Defense Lloyd Austin that Russia will shoot down any U.S. ISR drone operating over the Black Sea. It appears that the U.S. gulped and subsequently cancelled planned flights of the Global Hawk." Dit hadden ze al veel eerder moeten doen.

    Zomaar wat losse opmerkingen gevonden: ""China may be using sea to hide its submarines"."
    "Russia has once again aggressively and threateningly placed itself next to 15 brand new NATO bases on its border".
    Wel origineel, maar volkomen belachelijk. 🐺

    ReplyDelete
    Replies
    1. Julian Assange is jarig. Van harte gefeliciteerd met jouw eerste verjaardag in vrijheid.

      Delete
  20. Zeer dreigende taal van de Bezetters van Palestina. Een comment duidt op het gebruik van een neutronenbom, geleverd door het SLI.
    Spannend.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nog een artikel van WarNews: Over beïnvloeding van satelliet signalen.
      "Deskundigen zijn van mening dat dit een soort waarschuwing was van de Russische strijdkrachten aan de tegenstanders van het land, over de capaciteiten van het Russische leger bij het creëren van problemen in aangrenzende NAVO-landen, waarvan de nauwkeurigheid van de wapengeleiding en de gecoördineerde acties van hun troepen sterk afhankelijk zijn op het Amerikaanse GPS-navigatiesysteem."

      Delete
  21. Die Foute Adolf Hitler toch. Hoe krijgt 'ie het voor elkaar. Zomaar dealtjes sluiten met die Untermenschen. "Zionists Installed Hitler to Establish Israel". Bron.

    ReplyDelete
  22. Ik ben niet zo van de meme's, maar deze springt er wel uit. Alleen plaatje.

    ReplyDelete
    Replies
    1. De nieuwe manier om SLI-uitspraken te interpreteren. "Ja = nee, nee = ja.

      Delete
  23. Aanbod van Trump aan de verslaafde 🤡Zé:
    Trump, if he wins the US elections, will demand that Zelensky make peace with Russia no later than his inauguration on January 20, 2025, former CIA analyst Larry Johnson said in an interview with the YouTube channel Daniel Davis / Deep Dive.

    He will make it clear to Zelensky: “The freebie is over. As soon as I take office on January 20, we will completely cut you off from funding. And if you make me wait until January 20th for a peaceful settlement, the conditions for you will be much worse."
    - the expert is sure.

    According to Johnson, Trump may set conditions for Kiev to provide political asylum to Zelensky. But, if the Kiev leader delays in answering, then after January 20 he will be left to the mercy of fate.

    He added that Zelensky may well accept Trump’s offer out of fear for his life."

    Nog meer Trump, richting Poetin: "Trump, if he wins the election, may abandon NATO's expansion to the east and withdraw security guarantees for alliance countries that spend less than 2% of GDP on defense, Politico writes.

    According to the newspaper, Trump is also mulling a deal with Putin over which countries will be able to join NATO in the future."

    Nog meer over de otan: Inkrimpen en "Trump is also ready to consider territorial concessions to Russia".

    ReplyDelete
    Replies
    1. Poetin is voorzichtig optimistisch over de voorstellen.

      Delete
    2. Hij houdt ook een flinke slag om de arm. Dat komt, omdat het SLI nogal jo-joot, dat komt weer door de kleine petjes.

      Delete
  24. Wat zei ik ook weer over verkiezingen, het haalt niets uit. In GB wordt de aap ingeruild voor een jood, qua beleid wijzigt niets. Sterkte ermee.

    ReplyDelete