Sunday, May 19, 2024

1451 "Ukraine" is een door de VS uitgelokte oorlog. Hier het bewijs.

Alexander Mercouris vertelt over de meer dan 100 jaar oude Amerikaanse doctrine:  Laat Rusland en China nooit vriendjes worden!

Nu had de VS die vriendschap zelf veroorzaakt door beide landen topt vijand te  verklaren,  maar als Rusland kapot zou worden gemaakt en dan van een nieuwe Yeltsin-marionet-regering zou worden voorzien,  zou het probleem opgelost zijn. 

In december 2021 eiste Putin:  
1) Stop de moord op etniosche Russen in Donbass.
2) Houdt U aan de belofte dat de Nato niet dichterbij Rusland komt.

Op 30 december 2021 ontmoetten Biden en Putin elkaar voor het laatst, en Biden ging akkoord:  geen kernwapens in Oekraïne.  

Rusland was heel blij en tevreden met deze toezegging ( die later op papier zou komen, normaal gesproken.) 

Maar in januari 2022 sprak Blinken met Lavrov, en toen zei Blinken dat hij niks af wist van Biden's toezegging.  Erger:  Blinken zei dat hij wel degelijk medium-range ( ruim tot Moskou en St Petersburg)  kernraketten zou gaan plaatsen in de Oekraine. 

In feitde verklaarde Blinken hier de oorlog aan Putin. Of meer precies gezegd:  Hier lokte de VS de aanval van 22 febr 2022 op Ukraïne uit. 

Voor de zekerheid werden nog allerlei dreigingen ge-uit door Zelensky  ( Ik ga de Krim bevrijden) en lag ewr al een Nato-getraind leger in Ukraine klaar om aan te vallen, ruim 80.000 man groot (onder controle van Azov hardliners die riepen Moskou te gaan bezetten).  Ook ging het aantal  mortierbeschietingen van 50 naar 1200 per dag vanaf 16 februari, volgens de OVSE. 

Kortom: Sancties, kernraketten, beschietingen en moord. Wat kun je nog meer bedenken om een land ten oorlog uit te lokken? 

Vanaf 1:15 tot 1:28 bespreekt Mercouris het bovenstaande. 


Hieronder het artikel van Ray MacGovern: 


RAY McGOVERN: Rusland & China - Twee tegen één.       17 mei 2024

De ontvangst van Poetin door Xi Jinping gisteren in Beijing bezegelde de steeds formidabelere strategische relatie, die in Washington fundamenteel verkeerd wordt begrepen.




De Russische president Vladimir Poetin en de Chinese president Xi Jinping en hun teams ontmoeten elkaar donderdag in Peking. (Konstantin Zavrazhin, Kremlin)

Door Ray McGovern
Speciaal voor Consortium News


De buitengewoon warme ontvangst van president Vladimir Poetin door de Chinese president Xi Jinping gisteren in Peking bezegelde de steeds sterker wordende strategische relatie tussen Rusland en China. Het komt neer op een tektonische verschuiving in het mondiale machtsevenwicht.

De toenadering tussen Rusland en China is ook de doodsteek voor pogingen van Amerikaanse neofieten op het gebied van buitenlands beleid om een wig tussen de twee landen te drijven. De driehoeksverhouding is twee tegen één geworden, met ernstige gevolgen, vooral voor de oorlog in Oekraïne. Als de genieën op het gebied van buitenlands beleid van de Amerikaanse president Joe Biden in de ontkenningsfase blijven, is escalatie vrijwel zeker.

In een interview met Xinhua voorafgaand aan het bezoek merkte Poetin het "ongekende niveau van strategisch partnerschap tussen onze landen" op. Hij en Xi hebben elkaar meer dan 40 keer persoonlijk of virtueel ontmoet. In juni 2018 beschreef Xi Poetin als "een oude vriend van het Chinese volk" en, persoonlijk, zijn "beste vriend".

Poetin van zijn kant merkte donderdag op dat hij en Xi "voortdurend contact hebben om persoonlijk controle te houden over alle dringende kwesties op de Russisch-Chinese en internationale agenda". Poetin bracht de minister van Defensie Andrej Belousov mee, evenals oudgedienden als minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov en belangrijke bedrijfsleiders.


Gezamenlijke verklaringen zijn belangrijk


Poetin en Xi in Peking op 4 februari 2022. (Kremlin.ru, CC BY 4.0, Wikimedia Commons)


Xi en Poetin ondertekenden donderdag een krachtige gezamenlijke verklaring, vergelijkbaar met de buitengewone verklaring die de twee op 4 februari 2022 in Peking aflegden. Hierin werd hun relatie afgeschilderd als "superieur aan politieke en militaire allianties uit het tijdperk van de Koude Oorlog. Vriendschap tussen de twee staten kent geen grenzen, er zijn geen 'verboden' gebieden van samenwerking ...".

De volledige betekenis van die verklaring drong pas drie weken later tot Poetin door met de Speciale Militaire Operatie in de Donbass. De gematigde reactie van China schokte de meeste analisten, die de mogelijkheid hadden verworpen dat Xi "beste vriend" Poetin in feite een vrijstelling zou geven van China's fundamentele beleid van niet-inmenging in het buitenland.

In de weken daarna maakten officiële Chinese verklaringen duidelijk dat de principes van Westfalen op de achtergrond waren geraakt door "de noodzaak voor elk land om zijn kernbelangen te verdedigen" en om elke situatie "op zijn eigen merites" te beoordelen.

Nucleaire oorlog

In de verklaring van donderdag werd bezorgdheid geuit over "toegenomen strategische risico's tussen kernmachten" - verwijzend naar de voortdurende escalatie van de oorlog tussen het door de NAVO gesteunde Oekraïne en Rusland. Het veroordeelt "de uitbreiding van militaire allianties en het creëren van militaire bruggenhoofden dicht bij de grenzen van andere kernmachten, in het bijzonder met de geavanceerde inzet van kernwapens en hun overbrengingsmiddelen, evenals andere zaken."

Poetin heeft Xi ongetwijfeld ingelicht over de Amerikaanse raketsites die al in Roemenië en Polen staan en die wat de Russen "offensieve aanvalsraketten" noemen kunnen lanceren met een vluchttijd naar Moskou van minder dan 10 minuten. Poetin heeft Xi ongetwijfeld verteld over de inconsistenties in Amerikaanse verklaringen over kernraketten voor de middellange afstand.

Xi is zich er bijvoorbeeld van bewust - net zo zeker als consumenten van westerse media dat niet zijn - dat tijdens een telefoongesprek op 30 december 2021, telephone telefoongesprekBiden Poetin verzekerde dat "Washington niet van plan was om offensieve aanvalswapens in te zetten in Oekraïne."

Er was vreugde in het Kremlin die oudejaarsavond, omdat de verzekering van Biden het eerste teken was dat Washington de Russische veiligheidsproblemen zou erkennen. Sterker nog, Biden behandelde een belangrijke kwestie in ten minste vijf van de acht artikelen van het Russische ontwerpverdrag dat op 17 december 2021 aan de VS werd overhandigd. De Russische vreugde was echter van korte duur.

Minister van Buitenlandse Zaken Lavrov onthulde vorige maand dat toen hij Antony Blinken ontmoette in Genève in januari 2022, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken deed alsof hij niet had gehoord van de toezegging van Biden aan Poetin op 30 december 2021. In plaats daarvan hield Blinken vol dat Amerikaanse middellangeafstandsraketten in Oekraïne konden worden ingezet, en alleen dat de VS bereid zouden zijn om hun aantal te beperken, aldus Lavrov.


De moeder van alle misrekeningen.


Biden en Poetin ontmoeten elkaar in de Villa La Grange in Genève, 16 juni 2021, geflankeerd door Blinken links, Lavrov rechts. (Witte Huis/ Adam Schultz)


Toen Biden in 2021 aantrad, verzekerden zijn adviseurs hem dat hij kon inspelen op de angst (sic) van Rusland voor China en een wig tussen hen kon drijven. Dit werd pijnlijk duidelijk toen Biden aangaf wat hij Poetin had verteld tijdens hun top in Genève op 16 juni 2021.

Die ontmoeting gaf Poetin de bevestiging dat Biden en zijn adviseurs vastzaten in een vreselijk achterhaalde beoordeling van de betrekkingen tussen Rusland en China.

Hier is de bizarre manier waarop Biden zijn benadering van Poetin over China beschreef:

"Zonder hem [Poetin] te citeren - wat volgens mij niet gepast is - wil ik een retorische vraag stellen: Je hebt een grens van duizenden kilometers met China. China wil de machtigste economie ter wereld worden en het grootste en machtigste leger ter wereld."


De 'squeeze


Poetin in videoconferentie met Xi op 15 dec. 2021. (Kremlin)


Op het vliegveld na de top deden Biden's assistenten hun best om hem het vliegtuig in te loodsen, maar slaagden er niet in om hem ervan te weerhouden nog meer wijsheden over China te delen:

"Rusland bevindt zich momenteel in een zeer moeilijke situatie. Ze worden uitgeknepen door China."

Na deze opmerkingen besteedden Poetin en Xi de rest van 2021 aan pogingen om Biden te overtuigen van de "Chinese druk" op Rusland: het was geen druk, maar een broederlijke omhelzing. Deze wederzijdse inspanningen culmineerden in een virtuele topontmoeting tussen Xi-Poetin op 15 december van dat jaar.

De video van de eerste minuut van hun gesprek werd opgepikt door The New York Times en anderen. Toch leken de meeste commentatoren het belang ervan te missen:

Poetin:

"Beste vriend, beste president Xi Jinping.

Ik verwacht dat we elkaar volgend jaar februari eindelijk persoonlijk kunnen ontmoeten in Peking, zoals we hebben afgesproken. We zullen gesprekken voeren en daarna deelnemen aan de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen. Ik ben dankbaar voor uw uitnodiging om deze mijlpaal bij te wonen."

Xi:

"Beste president Poetin, mijn oude vriend. Het is mij een genoegen u eind dit jaar per video te ontmoeten, de tweede keer dit jaar, onze 37e ontmoeting sinds 2013. U hebt ... de betrekkingen tussen China en Rusland geprezen als een model voor internationale samenwerking in de 21e eeuw, u hebt het standpunt van China over het beschermen van zijn kernbelangen krachtig gesteund en u hebt zich krachtig verzet tegen pogingen om een wig te drijven tussen onze twee landen. Dat waardeer ik zeer."

Is Biden zich hier nog steeds niet van bewust? Hebben zijn adviseurs hem verteld dat Rusland en China nog nooit zo hecht zijn geweest, met wat neerkomt op een virtuele militaire alliantie?

De verkiezing

Poetin heeft gezegd dat hij zich ervan bewust is dat het beleid van Washington ten opzichte van Rusland "vooral wordt beïnvloed door binnenlandse politieke processen". Rusland en China schatten zeker in dat het beleid van Biden ten aanzien van Oekraïne zal worden beïnvloed door de politieke noodzaak om Rusland onderuit te halen.

Als de heethoofden van de NAVO-landen "trainers" naar Oekraïne sturen, is het vooruitzicht van een militair conflict altijd aanwezig. Wat Biden moet weten is dat, als het tot openlijke vijandelijkheden tussen Rusland en het Westen komt, hij waarschijnlijk met meer dan alleen sabelschopperij in de Zuid-Chinese Zee te maken krijgt - en het schrikbeeld van een oorlog op twee fronten.

De Chinezen weten dat ze de volgende zijn die in aanmerking komen voor de diensten van NATO/Oost. Het is inderdaad geen geheim dat het Pentagon China als vijand nr. 1 ziet. Volgens de Nationale Defensiestrategie van het DOD zijn "defensieprioriteiten in de eerste plaats het verdedigen van het thuisland, afgezet tegen de groeiende dreiging van de Volksrepubliek China op meerdere gebieden".

Het Pentagon zal de laatste zijn die een requiem zingt voor de dierbare unipolaire wereld. Moge het gezond verstand zegevieren.

Ray McGoverns eerste portefeuille als analist bij de CIA waren de Chinees-Sovjetrelaties. In 1963 bedroeg hun totale handel 220 MILJARD dollar; in 2023, 227 MILJARD dollar. Reken maar uit.

Tags: Koude Oorlog Diplomatie President Vladimir Poetin President Xi Jinping Ray McGovern SecretaryStaatssecretaris Antony Blinken Sergej  Lavrov

 




51 comments:

  1. We were right about the lab leak.
    We were right about natural immunity.
    We were right about masks.
    We were right about lockdowns.
    We were right about the vaccines.
    We were right about boosters.
    We were right about them faking COVID numbers.
    We were right about the deadly hospital protocol.
    We were right about ivermectin.
    We were right about evil Dr. Fauci.
    We were right about the evil WHO.
    We were right about it being a world power grab.

    Guess who was wrong about everything?

    Yep  the government sheep "TrUsT tHe sCieNCe" cult.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ze proberen nu de discussie op anti-semitisme te betrekken, om RFK de mond te snoeren.

      Delete
    2. Maar het feksien was toch Safe and effective? 24 jarige sporter met een hartkwaal!

      Delete
  2. Satanjahoe heeft het eindelijk voor elkaar: Hij wordt gezocht wegens oorlogsmisdaden. Het heeft wel meer dan een half jaar moeten duren, voor het zover was.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zomaar een van de vele berichten dienaangaande:
      THROWING BIBI UNDER THE BUS.
      [Benyamin Netanyahu (or, Bibi, if you prefer)]
      Niet bibi maar bye bye is correct. :)

      Delete
    2. Zo werkt het schijnbaar in het 'vrije westen':
      Je bombardeert je eigen ambassade en laat er anderen voor opdraaien.

      Delete
    3. Over geschiedenis gesproken: manufactured “history”. Het zou best wel eens kunnen zijn, dat de hele bijbel bij elkaar is verzonnen, om de wandaden van dat volk te rechtvaardigen.

      Delete
    4. Satanjahoe kan ook geen uitjes meer maken naar de EU. Hij wordt dan onmiddellijk gearresteerd, aldus 🤡Josep Borrell.
      "As soon as Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu or Defense Minister Yoav Gallant arrive in a European country, they face immediate arrest."

      Delete
    5. ‘We’re next!’ US senators warn about ICC kan zomaar ineens gebeuren. En dan krijgen we een inval in Scheveningen? Probeer eerst maar eens de naam correct uit te spreken, 🤡.

      Delete
  3. Hit 'm hard, where it hurts: 🐺

    https://www.telegraaf.nl/financieel/1743718454/flinke-strop-deutsche-bank-rechtbank-in-rusland-legt-beslag-op-240-miljoen-aan-bezittingen
    Flinke strop Deutsche bank: rechtbank in Rusland legt beslag op ...

    2 dagen geleden ... Een Russische rechtbank heeft beslag laten leggen op bezittingen van Deutsche Bank in Rusland als onderdeel van een rechtszaak waarbij de ...
    https://country.db.com/russia/company/
    Company - Deutsche Bank

    Deutsche Bank in Russia ... Deutsche Bank Ltd. (Deutsche Bank Russia), a subsidiary of Deutsche Bank AG, is one of Russia's international banks. Since 1998, ...
    https://fd.nl/bedrijfsleven/1516923/rusland-bevriest-honderden-miljoenen-van-europese-grootbanken
    Rusland bevriest honderden miljoenen van Europese banken, ING ...

    1 dag geleden ... Activa van UniCredit, Deutsche Bank en Commerzbank in Rusland bevroren. De ECB dringt aan op een exitstrategie van de Europese banken.
    https://www.msn.com/nl-nl/geldzaken/nieuws/rusland-legt-beslag-op-240-miljoen-euro-aan-bezitting-van-deutsche-bank/ar-BB1mDc5L
    Rusland legt beslag op 240 miljoen euro aan bezitting van ...

    Een Russische rechtbank heeft beslag laten leggen op bezittingen van Deutsche Bank in Rusland als onderdeel van een rechtszaak waarbij de Duitse bank is ...
    https://country.db.com/russia/company/history
    History - Deutsche Bank

    Bank acquired a 40% stake in UFG Asset Management, one of the leading Russian investment management companies. 2008. Deutsche Bank Russia opened its ...
    https://fd.nl/bedrijfsleven/1516923/rusland-bevriest-honderden-miljoenen-van-italiaanse-bank-unicredit-in-moskou
    Rusland bevriest honderden miljoenen van Europese grootbanken

    2 dagen geleden ... Activa van UniCredit, Deutsche Bank en Commerzbank in Rusland bevroren. De ECB dringt aan op een exitstrategie van de Europese banken.
    https://twitter.com/derksauer/status/1791822071086907545
    Derksauer on X: "Rusland legt beslag op tegoeden Deutsche Bank ...

    2 dagen geleden ... A Russian court has ruled that a combined $764 million of Deutsche Bank and UniCredit's assets in Russia are to be seized, documents showed.
    https://www.zeelandnet.nl/nieuws/russische-rechtbank-legt-beslag-op-bezittingen-deutsche-bank
    Russische rechtbank legt beslag op bezittingen Deutsche Bank

    2 dagen geleden ... De zaak draait om een gasproject in Rusland van het staatsgasconcern Gazprom en het Duitse chemiebedrijf Linde. Dat project aan de Oostzee ...
    https://www.msn.com/nl-be/financien/nieuws/russische-rechtbank-legt-beslag-op-bezittingen-deutsche-bank/ar-BB1mClRo
    Russische rechtbank legt beslag op bezittingen Deutsche Bank - MSN

    SINT-PETERSBURG (ANP/RTR) - Een Russische rechtbank heeft beslag laten leggen op bezittingen van Deutsche Bank in Rusland als onderdeel van een rechtszaak ...

    Aauuuwwww, dat doet zeer ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. En dit zal wel de oorzaak zijn van de actie van de RF voor beslag op vermogen van 'westerse banken'.

      Delete
    2. American Express doet ook mee.
      "Vladimir Putin has granted American Express Co the right to "voluntarily liquidate" its Russian business." "Vrijwillig, hé".

      Delete
    3. Het spelletje gaat verder: SLI bezittingen in de RF kunnen worden gebruikt enz.
      Wie kaatst kan de bal verwachten.

      Delete
  4. Replies
    1. Waarschuwing van Medvedev: Een hele duidelijke waarschuwing.

      "De idiote NAVO-strategen willen immers oprecht dat bijna heel Oekraïne Onder Russische controle komt. Daarom geven ze de Bandera-autoriteiten steeds meer langeafstandswapens.

      Maar dit is niet de eerste keer dat president Poetin heeft gezegd dat ons land voor een vreedzaam leven een sanitaire zone moet creëren, waarbinnen het neonazi-regime geen objecten op het grondgebied van Rusland kan raken (inclusief natuurlijk alle landen die aan onze staat zijn teruggegeven). Het is niet moeilijk te berekenen dat in het geval van het regime van Kiev met Storm Shadow/SCALP-EG raketten met een bereik van ten minste 550 km en met een afstand van 429 km tussen Belgorod en Kiev, bijna het hele centrale en aanzienlijke deel van de westelijke gebieden van de voormalige Oekraïne in een dergelijke sanitaire zone valt. Met andere woorden, Er zou overal Rusland moeten zijn (550 km plus nog eens 70-100 km om zeker te zijn).
      Anders kan de veiligheid van onze steden en dorpen niet worden gewaarborgd. Zelfs als je je voorstelt dat er een soort document is ondertekend met Kiev (of liever met Washington), is elke nieuwe Bandera half-wit met raketten heel goed in staat om het te schenden. De gevolgen zijn duidelijk.

      Als dit zo doorgaat, zal de gegarandeerde sanitaire zone ergens aan de grens met Polen liggen. Of in Polen zelf. En dit is heel gevaarlijk. Bovendien zijn niet-strategische kernwapens, die ons land heeft aangekondigd over het uitvoeren van oefeningen, een zeer uitbreidbaar concept. Dergelijke wapens (tactisch of niet-strategisch), zoals iedereen weet, omvatten nucleaire ladingen die de kracht van Little Boy en Fat Man aanzienlijk overtreffen.
      Bereken dus goed het bereik van wat u aan de nazi ' s toewijst, heren."

      Delete
    2. Duimschroeven op UA worden verder aangedraaid. De RF is voorlopig nog niet klaar met het terugveroveren van voormalig Russisch Grondgebied.

      Delete
  5. Zoals het gezegde luidt: De ratten verlaten het zinkende schip. Wordt de grond te heet onder de voeten?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uit een ander TG-kanaal hetzelfde bericht. Er zijn er meerdere, dus ...

      Delete
    2. Zelfs bij RT kennen ze 'm: "Davos boss quits" lijkt me wel genoeg voor het zoveelste mislukte figuur.

      Delete
    3. Er gaan geruchten dat Tony Blair overwogen wordt als opvolger. Ik denk dat hij te controversieel is. Harari wordt ook genoemd, maar dat is geen leider.
      Soros had hetzelfde probleem, met zijn woke zoon die geen zin kan uitbrengen zonder een dubbel aantal uhhhs dan het aantal gestamelde woorden. Ze hangen voorlopig aan zijn lippen omdat hij het geld heeft.

      Maar elk instituut heeft zijn houdbaarheidsdatum. Wie heeft het nog over Bilderberg of de trilaterale commissie? Er komt vast wel weer een nieuwe opduikelen. Gelukkig lijkt Putin nog wat liters in zijn tank te hebben om sterk te staan gedurende dit interregnumpje.

      Delete
  6. Een nieuwe game changer? Die houdt het niet lang vol in UA.

    ReplyDelete
  7. Zoals in een vorig blog gemeld, neemt de druk op bezet Palestina toe. Steeds meer landen erkennen het bestaan van Palestina.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tegelijkertijd moet niet alleen Satanjahoe & Co worden gearresteerd, maar het hele land op de terroristenlijst worden gezet, volgens BadVolfNews.

      Delete
    2. [Steeds meer landen erkennen het bestaan van Palestina.]
      Kaartje van de wereld. Wie is hier nu geïsoleerd?

      Delete
    3. ICJ orders Israel to end Rafah offensive. Bron: Russia Today. Ah, dat is die anti-semitische krant uit de RF ...

      Delete
  8. Ondertussen rollen ze vechtend door de gangen in het 🤡SLI. Bij de inval in Mar-a-Lago mocht de 🤡fbi dodelijk geweld tegen Trump gebruiken. En Biden wist ervan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pak de pop🍿corn er maar bij. Wat zal de wereld opgelucht ademhalen, als het zover is.

      Delete
  9. Triest bericht: First Lady of Syria gediagnosticeerd met leukemie.

    ReplyDelete
  10. Over de berichtgeving over Georgië, alwaar het 🤡SLI-regime probeert een coup te plegen. Georgië probeert dat te voorkomen middels een ‘Law of Georgia on Transparency of Foreign Influence‘. Dit veroorzaakte vele 'protesten', georganiseerd door de usual suspects, als 🤡'Soros' & Co.
    "Toevallig" staat er in het aangehaalde stuk, dat het SLI en de Bezetters van Palestina eenzelfde wet hebben. Waarom mogen anderen dat dan niet?

    ReplyDelete
  11. Dit zou een mooi stuk zijn voor het volgende blog.
    "For example, if you ask infoChatbot the following questions, as Catholic intellectual Dr. E. Michael Jones did, you get the following answers:
    How many Jews died in Auschwitz?
    The chatbot answered: “It is estimated that at least 1.1 million people died in Auschwitz, the majority of whom were Jews.
    Were the Jews murdered in Auschwitz cremated?
    Yes, the bodies of those murdered at Auschwitz were cremated.
    How many crematoria were there in Auschwitz?
    There was a total of four crematoria in Auschwitz.
    How long does it take for a crematorium to cremate a body?
    It usually takes between two and three hours to cremate a body in a crematorium.
    Is it possible to cremate 1.1 million bodies using only four crematoria in four years?”
    No.
    How many years would it take?”
    It would take over 78 years to cremate 1.1 million bodies using only four crematoria."
    Waarvan acte ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Die Pierre Simopn ( nieuw voor mij) maakt goede blogs:

      https://www.unz.com/article/which-way-white-man/

      Delete
  12. Goed nieuws! Cbdc komt er niet. Gauw lezen bij GV.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zeker goed nieuws, maar dse vier reageerders op Telegram zijn allemaal sceptisch. Ik vertrouw het ook nog niet.

      Delete
    2. Die reageerders kan ik niet zien, maar positief blijven kan toch geen kwaad? Als we allemaal de kopjes laten hangen, gaat het zeker door.

      Delete
    3. Alhoewel ??? Stakeholder Communism – full feature documentary.
      "In 2020, G20 governments, in collusion with the World Economic Forum’s Stakeholders, discretely and undemocratically enacted a global ten-year transition to an authoritarian political system, called Stakeholder Capitalism.

      After propagating a Marxist idea that black and trans people are oppressed and indoctrinating us to fear climate change, the Stakeholders are mandating their pre-planned political system, which its criminal mastermind, Klaus Schwab, alleges is better for ‘people and planet’.

      Will we push back before A.I. takes our jobs, our wealth shifts to the Stakeholders and we become vulnerable to tyranny? Join tech entrepreneur, Richard Jeffs, as he investigates The Great Reset transition to Stakeholder Capitalism.
      CRITIQUE WELCOME BUT PLEASE ONLY COMMENT IF YOU'VE WATCHED THE FILM!

      Delete
    4. Toch ziet Want to Know nog een gaatje: BRICS+’ richt eigen Centrale Bank op. Ook moet er een nieuwe UN komen, want de oude is helemaal verrot. Laos schijnt de uitverkorene te zijn, om de nieuwe Zetel ervan te worden.

      Delete
  13. Nieuwe Oogst: Kees Huizinga. https://youtu.be/6wu14stnHrs

    5:25 "Die stomme Russen.... " Ik weet nu wel dat de waarheid jou niks interesseert, Kees, maar de enigen die stom doen zijn de Amerikanen, en iedereen die hen steunt.
    De oorlog is uitgelokt.
    ER IS DEZE MAAND ALWEER EEN BEWIJS VAN BEKEND GEWORDEN:
    Op 31 dec 2021 zei Biden tegen Putin: " Nee, we gaan geen kernkoppen in Oekraïne plaatsen."
    Maar twee weken later zei Blinken tegen Lavrov: "O zei Biden dat? Ik weet van niks. Nee hoor. We gaan WEL kernkoppen in Oekraïne plaatsen."
    Dus de VSzet Rusland schaakmat, zegt dat ze Ryusland het mes op de keel gaan zetten.
    Dat is dus : uitlokking van oorlog. Want Rus;and heeft het recht om zich te verdediogen als dat nog kan. Staat het mes eenmal op de keel, dan ben je te laat.
    Kijk eens naar de giga-winst die de VS heeft behaald met deze oorlog:
    1 Europa verzwakt. ( Onbetaalbare energie)
    2. Europese bedrijven gaan naar de VS.
    3. 1/3 deel van het vruchtbare land is al in handen van Blackrock. De rest volgt.
    4. Van de 40 miljoen mensen in 1991 is nog maar 20 miljoen over. Het land wordt gewoon bezit van Wall Street.
    5. Enporme boost voor Amerikaanse wapenindustrie.

    -----------
    Je kunt net zo veel bewijzen op internet zien als je maar wil dat Het Westen de agressor is.
    Luister alvast naar deze vier Oekrainese onderhandelaars :

    Rusland wordt steeds als agressor getoond. Maar dat zijn leugens. De BEWIJZEN tonen het omgekeerde.
    Bekijk deze vier getuigen verklaringen:
    Vul onderstaande woorden in op de YouTube -zoek functie. Kijk naar de gegeven tijd.
    1 Naftali Bennett Interview: Ukraine War Negotiations
    2 Interview with David Arakhamia, head of the Ukrainian delegation at the peace talks
    3 Unherd Oleksiy Arestovych: Zelenskyy’s challenger Tijd: 35:50
    4 Breaking the Stalemate to Find Peace: The Russia-Ukraine War – A Geneva Security 38:37

    ( Ik heb 2 jaar diot soortinformatieve reacties gegeven. Het haalt niks uit. Ik ben er dus mee gestopt. Dit is een uitzondering. Mensen hhebben geen enkele interesse in de waarheid. Willen alleen horen dat ze zelf de 'good guys' zijn. Meer willen ze niet weten. Hun lot zal hard zijn, en wel verdiend. )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Goede reactie, je bent alleen de kindertjes van de domoren vergeten te melden.

      Delete
    2. Voor de kindertjes van de domoren doen we het , voor zover we het dan nog doen.
      Kinderen zijn nog niet schuldig, maar erven van hun luie ouders de puinhoop.

      Delete
  14. joden zijn dus de échte nazis. Disgusting & zum kotzen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bedoel je dat Boris joods is? (Ik twijfel daar aan).
      ( Wel Poroshenko natuurlijk)

      Ik las dit comment:

      Rabelais
      Another JEW fan of nazism.... But then again RT will never elucidate the mystery abouts eing all these Jews from USA, EU and ISRAEL in love with nazism.

      Delete
  15. Soms kan ik het niet laten.........

    OK, maar ik heb een 40 Km rondje Schermer gefietst op een nuchtere maag, veel caloriën verbrand. Voor 2.5 kg gewicht verliezen per week moet je wel veel doen, zeker na al het feesten deze maand met mijn dochters.

    Soms wordt een oude draad op quora ineens actueel. Hier mijn reacties van vandaag:
    ---------------------
    Bob Schmitz
    · 1 jr
    Lieve help!!! Azov, Aidar en de right sector zijn dan zeker vrijheidstrijders, Bandera een held en de neocons vrijheidsengelen???

    In alle oost Europese landen zijn neo nazis. Maar in Oekraine zijn ze aan de macht!

    -------------
    Kaiser
    · 10 u.
    Zelenskyy is geen nazi maar putin wel: maar ik hoop dat putin jou dezelfde vrijheid gunt als prigozhin, verder valt er weinig te zeggen over russische vrijheid

    --------------
    Bob Schmitz
    · 4 u.
    Geen van beide, denk ik. Zelenski zal nooit meer worden dan een omhooggevallen cabaretier; sinds deze week niet langer democratisch aan het bewind.. Putin is een illiberale, doch democratisch gekozen president.

    Kritiek op leiders is prima maar niet goed passende labels plakken draagt veel minder bij.

    Prighozin koos zijn eigen lot; wie hier op politie of soldaten zou schieten wacht eenzelfde lot; terecht overigens.

    Het is aan de Russen om over hun vrijheid en andere prioriteiten te beslissen. Wij kunnen er dus inderdaad beter niet teveel over zeggen.

    ------
    Kaiser
    · 4 u.
    Noem je dat denken? Wat grappig!

    maar nee hoor: wij zijn een democratie, wij hoeven niet angstig te liegen en we mogen HIMARS sturen zodat de russische nazi's verslagen worden.

    Jullie russofielen kunnen inderdaad beter opletten: nazi-praatjes kunnen je je kop kosten, vooral in het westen.

    Zelenskyy is de democratische gekozen president van Oekraïne, putin is een nazi die een illegale oorlog begonnen is en wij mogen dat WEL zeggen.

    arme jij, ik hoop dat je de gulag overleefd

    ------

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bob Schmitz
      · 2 u.
      Jammer dat u het in de haat sfeer lijkt te trekken. Wie liegt hier angstig? Ik in elk geval niet. Ja, we mogen van alles zeggen (helaas wordt het wel steeds minder, want steeds meer uitlatingen worden — wederzijds!!!- fascistisch of zelfs nazi genoemd in ons politiek correcte reservaat), maar dat ma…
      maar dat maakt het nog niet juist. We zijn hier nog wel een democratie. Gelukkig zit mijn kop stevig op mijn schouders… Ik ben overigens meer anti-neocon dan Russofiel. Geef mij maar de latino cultuur, veel leuker.

      Zelenski's legale termijn is VERLOPEN. Lincoln, Roosevelt en ook Putin overigens hielden gewoon verkiezingen in oorlogstijd, dus Zelenski heeft gewoon geen excuus meer om zich democratisch leider te noemen. De eerste keer was ook al zeer dubieus, gezien zijn vredesagenda, die hij vanaf dag 1 al verloochende. Vandaar de extreme onpopulariteit van de clown-dictator.

      ''we ''mogen'' Himars sturen''…

      Hadden we die dan? Wie bedoelt u met ''we''? Volgens mij maak ik daar geen deel van uit! Count me out bij een ''coalition of the willing''!

      Maar ik denk dat ik weet waarop u doelt: Het leveren van zware lange afstandswapens zodat Ukraine Russische doelen in pre 2014 Rusland kan treffen.

      Of het nu ''mag'' of niet, daar komt natuurlijk wel een antwoord op. Sommigen denken meteen nucleair maar dat is onzin. De Russen hebben nog steeds escalatiedominantie tov. NATO, dus het antwoord zal een forse tit voor tat vergelding zijn, zoals het neerhalen van de radar-reaper drones en andere spionagevliegtuigen boven de zwarte zee, dus niet in NATO gebied. Vanaf dat moment zijn de meeste Taurus- of Attack'm- aanvallen niet meer zinvol, omdat ze dan vrijwel blind zijn geworden, behalve voor stationaire doelen..

      Kaiser
      · 2 u.
      je liegt en je ben bang.

      jij haat jezelf dus mag je stikken in je haat

      ik wil je iets meegeven: je bent een slachtoffer van misbruik, maar je kiest ervoor zelf misbruiker te worden!
      je wil dit niet, verzet je tegen e vijanden, ik ben je vriend.

      maar ik maak je af als je zo doorgaat, begrijp dat goed….
      ------------

      Bob Schmitz
      · Zojuist
      Dit gaat alle redelijkheid en normaliteit te buiten! U lijkt ernstig geradicaliseerd.

      Radicalisering en ideologie is altijd verkeerd; zelfs als men aan de ''goede'' kant zou staan. Het maakt niemand gelukkig, integendeel!

      Waarom? Het is geen handelen uit vrijheid, maar dwangmatig of vanuit ideologie (een soort massahypnose). De grootste schade loopt degene op die hier voor valt.

      Een kenmerk van mensen die hieraan ten prooi vallen is dat ze altijd moralistische en legalistische argumenten gebruiken, en geen logische antwoorden geven, maar emotioneel worden. Vaak wanen ze zich zelfs voortdurend in een soort virtuele rechtszaal.

      Dit alles staat volkomen buiten de geopolitieke situatie rond Ukraine, maar gaat over gevaarlijke massahysterie. Of het nu over Zelenski, Putin, Kim, ''het leger van de heer'' of Victoria Nuland gaat. En nafo trollen wanneer er teveel bij elkaar komen.

      En dreigen is geen grapje; het is zelfs verboden, dus u neemt dat terug

      Delete
    2. Hij ging verder met dreigen, dus maandag rapporteer ik hem.

      Delete
    3. Ik zou er hel;emaal geen tijd meer aan besteden.
      Je kan er een 'onze Vader-gebedje ' aan wijden, maar meer tijd is ie niet waard.
      Deze mensen hebben nul kennis van zaken.
      Hebben zich laten opnaaien door MSM leugens dag in dag uit. Geloven àlles.
      Tja, sommige sterrenbeelden ( stieren?) worden dan fel en agressief.

      Delete
    4. Die agressie is diagnostisch. Het gaat me dfan niet om de persoon maar als indicator van de mate van massahypnose.Dat heeft zijn weerslag op minder stabiele figuren.

      Die massatrance baart me wel zorgen. Er is veel minder druk dan in de lockdown tijd, maar het lijkt bepaals niet beter te worden.

      Delete
  16. Ik was zaterdag in Heerhugowaard,om Thierry in levende lijve te zien. Veel security, ik had gehoopt even te babbelen. Maar het was vreselijk koud, en ik ben na de toespraak maar naar huis gegaan. Iedereen was nogal in zichzelf gekeerd, en er was niet veel opkomst. Hun toespraken zijn nogal standaard. Ik vind Ralf Dekkers een sympathieke, capabele man.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik zag een video waar Ralf Dekkers de vraag beanytwoordde: : Was de inval van 22 febr 2022 agressie door Rusland. ? "
      Ik had gewen tijd, maar wil die nu graag beluisteren.
      Nergens meer te vinden op youtube.

      Iemand een idee waar hij nog te zien is ?

      Delete
  17. Los van het feit dat Rusland zelf kernwapens heeft en dus nooit gaat worden binnengevallen door een ander land. Vind ik het heel erg bijzonder dat een land dat bang is binnen gevallen te worden door een defensieve alliance zijn troepen zou verminderen in het meest tactische stukje dat ze bezitten, Kaliningrad? Je zou haast gaan denken dat ze er zelf ook niks van geloven.

    Daarbij heeft Oekraïne, na het opbreken van de USSR keurig netjes zijn kernwapens binnen de grenzen aan Rusland gegeven. Inruil daarvoor zou Rusland de Oekraïense grenzen respecteren. En ook in 2014(uit het hoofd) zij de Oekraïense grenzen Bevestigd door Rusland in een verdrag over visserij. Dus beloftes breken doen beide kanten, oh nee want de Navo uitbreiden was een eenzijdige eis.

    ReplyDelete